זה תמיד מצחיק אותי כשאנחנו אומרים על משהו שיש לו מרקם כמו של ענן, כי אף אחד מאיתנו לא באמת טעם ענן 🙂
אבל כשאומרים על משהו שהוא ענן אז מתכוונים למאוד רך, אוורירי, פלאפי וחלומי.
וכאלו בדיוק הלחמניות האלו, הן גם אווריריות, גם רכות, גם יפות, וגם אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
הן מתאימות להכל, גם למתוק וגם למלוח, גם לטבול בשקשוקה וגם למרוח חמאה וגבינה, או חמאה וריבה, או לטבול במרק חם או להכין
מהן טוסטים!
הן טובות להכל והן באמת ממש יפות בקטע של וואו.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
לחמניות ענן קלועות/ 15-16 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה מלח דק
2/3 כוס (120 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה
2+קצת כוסות (480+ מ״ל ) מי ברז
לציפוי:
ביצה טרופה
1 כוס שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח, מוסיפים ביצים ושמן ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש במהירות איטית
תוך כדי לישה מוסיפים עוד מים, עד שמתקבל כדור בצק אלסטי גמיש שנשאר מעט דבוק לתחתית המיקסר במרכזה.
היזהרו לא להתשמש בכל כמות המים בבת אחת כי ייתכן והבצק לא זקוק לכל הכמות.
לשים בסהכ 12 דקות , וכשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומשנת מעט, מכסים בשקית או בניילון נצמד
מתפיחים את הבצ קלמשך שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.
כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים קטנים במשקל 55 גר ׳לכדור.
מניחים את הכדורים למנוחה קלה של 15 דקות כשהם מכוסים במגבת.
מרדדים כל כדור בצק על משטח ממש מעט מקומח למלבן ארוך ומגלגלים לרצועה.
מרפדים תלחת רחבה בנייר סופג ומוזגים פנימה 1/4 כוס מים שירטיב את הנייר.
מפזרים שומשום בצלחת רחבה אחרת.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מגלגלים מחצית מרצועות הבצק בנייר הסופג, ומגלגלים בשומשום.
מחברים רצועה עם שומשום ורצועה אחת נקייה בקצה ומגלגלים לבורג.
את הבורג מחברים משני הקצוות שלו לעיגול, ומניחים על תבנית אפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות עד שהן תפוחות למראה.
מחממים תנו רל 180 מעלות.
מברישים בביצה טרופה את הלחמניות רק בחלק שלהן שחשוף ואינו מצופה בשומשום.
אופים את הלחמניות למשך 20-25 דקות עד שהן זהובות למראה.
מגישים חם.
את הלחמניות שומרים כשהן עטופות היטב בשקית ניילון לאחר צינון למשך יום יומיים.
ניתן להקפיא אותן בעולן חמימות כשהן עטופות היטב ורצוי אחת אחת עם ניילון נצמד.
ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמחים מלאים מכל סוג ולהוסיף מעט מים למתכון אם יש צורך.
39 Comments
היי קרן תודה על עוד מתכון שנראה מהמם! האם גם פה כמו במתכונים אחרים ניתן להמיר את הביצים בשמן (בגלל אלרגיה לביצים) במידה וכן מה יחס ההמרה?
תודה מראש
תודה קרן! יצאו מעולות!
תודה מורן שמחה לשמוע
הכנתי כחלה, יצא מושלם❤️תודה
נהדר
היי קרן,
תודה על המתכון, האם אפשרי להכין את העיסה יום לפני לשים במקרר ואז למחרת לאפות?
אין בעיה להכין בצק יום קודם ולהניח להתפחה במקרר
הי קרן האם כדאי להוסיף גלוטן או משפר אפייה לקמח רגיל, אם כן מה הכמות תודה אלופה
אני לא חושבת שיש צורך באפייה ביתי לתוספת גלוטן בטח לא ללחמניות ככ רכות ונעימות שיוצאות מעולה גם מקמח לבן רגיל
היי שלום קודם כל הכל נראה מושלם
בנושא המידות זה עם כוס מדידה
כי שמתי לב שיש יחידות גם בגרם וגם במל
ודבר נוסף הכי מעניין אותי בבצקים זה ההתפחה שתצא מושלמת ,וליצור רשת גלוטן מחכה לטיפים תודה
היי קרן
את אופה לחמים ולחמניות על טורבו או בחום עליון-תחתון?
עליון תחתון
על איזה תוכנית אופים? והאם אפשר רק קמח כוסמין ולא חצי חצי
ואת פשוט אלופה:)
תודה ענת
חום עליון תחתון
אפשר כוסמין אין בעיה רק להוסיף מספיק מים לבצק שיהיה אלסטי גמיש ועסיסי שלא יהיה יבש
היי קרן
תודה על מתכון נפלא.
מכיוון שיש לי שמרים של שימרית עם משפר האפיה האם אני יכולה להשתמש בשמרים אלו ורציתי לדעת האם זאת אותה הכמות כמו שמופיע במתכון.
תודה רבה
אורית אפטר
הי אורית כן
תודה רבה קרן על התשובה המהירה
נשואה למאפייה זה נראה מעולה האם אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות? רגילות?
בטח
יצא מדהים!! המשפחה כבר מקללים את הרגע שגיליתי את המתכון ומצד שני כל הזמן מבקשים שאכין שוב
יקירה האם ממש מרטיבים את הרצועה ואחר כך טובלים בסומסום ,לא הבנתי; תסבירי בבקשה תודה לאה קליין
כן, מרטיבים במים מחצית מהרצועות ומיד אחכ טובלים אותן בשומשום
אפשר שמן זית? במקום קנולה…
בטח
היי….עשיתי אותם בשישי…..טרפו!!!!!
תודההה
היי קרן
תודה רבה על מתכון מהמם!!!
המשפחה ממשיכה לבקש את הלחמניות הנפלאות האלה
והייתי שמחה לשפר את הסגירה של כל בייגל. איך את מצליחה לשמור עליהם דבוקים גם בסוף האפייה? תמיד הם נפתחים לי
ב"ה
תקשיבי שמתי 2 ביצים מדיום במקום לארג' כי לא היה לי לארג והבצק לא תפח… ויצא דביק ממש לא הצלחתי ליצור לחמניות בכלל
הייתי צריכה אולי לשים מים חמימים בבצק?
כי היה כתוב מי ברז
מה עושים במצב כזה
אולי יותר מדי מים
מוסיפים קמח ולשים קצת
היי
לחמניות מעולות! תודה
שאלה-
אפשרי את ההתפחה השניה, אחרי עיצוב הצורה, לעשות במקרר למשך הלילה? למקרה שאני רוצה לאפות אותן על הבוקר
ואם כן לכמה שעות מומלץ להתפיח בצורה כזאת?
אין בעיה לילה במקרר 6-7 שעות
היי מוודאת שוב כי רוצה גם
האם אפשר להתפיח לילה במקרר אחרי שעשיתי את הצורה של הלחמניות?
תודה
אפשר כן
היי קרן, האם אפשר ללא ביצים? אם כן האם להמיר במשהו אחר? תודה
להוסיף קצת שמן קנולה או אפילו 2 כפות טחינה
היי קרן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
לבן או מלא לא ציינת
היי קרן זה נראה מהמם כתמיד
אשמח לדעת מתי מפרידים בין המלח לשמרים ומתי לא? למה בחלק מהמתכונים שמים את המלח בסוף ובחלק לא?
אני אף פעם לא מפרידה