לחמים ומאפים

לחמניות ענן קלועות

נובמבר 29, 2023 38 Comments

זה תמיד מצחיק אותי כשאנחנו אומרים על משהו שיש לו מרקם כמו של ענן, כי אף אחד מאיתנו לא באמת טעם ענן 🙂

אבל כשאומרים על משהו שהוא ענן אז מתכוונים למאוד רך, אוורירי, פלאפי וחלומי.

וכאלו בדיוק הלחמניות האלו, הן גם אווריריות, גם רכות, גם יפות, וגם אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

הן מתאימות להכל, גם למתוק וגם למלוח, גם לטבול בשקשוקה וגם למרוח חמאה וגבינה, או חמאה וריבה, או לטבול במרק חם או להכין

מהן טוסטים!

הן טובות להכל והן באמת ממש יפות בקטע של וואו.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

לחמניות ענן קלועות/ 15-16 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

1 כף גדושה מלח דק

2/3 כוס (120 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה

2+קצת כוסות  (480+ מ״ל ) מי ברז

לציפוי:

ביצה טרופה

1 כוס שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח, מוסיפים ביצים ושמן ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש במהירות איטית

תוך כדי לישה מוסיפים עוד מים, עד שמתקבל כדור בצק אלסטי גמיש שנשאר מעט דבוק לתחתית המיקסר במרכזה.

היזהרו לא להתשמש בכל כמות המים בבת אחת כי ייתכן והבצק לא זקוק לכל הכמות.

לשים בסהכ 12 דקות , וכשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומשנת מעט, מכסים בשקית או בניילון נצמד

מתפיחים את הבצ קלמשך שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.

כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים קטנים במשקל 55 גר ׳לכדור.

מניחים את הכדורים למנוחה קלה של 15 דקות כשהם מכוסים במגבת.

מרדדים כל כדור בצק על משטח ממש מעט מקומח למלבן ארוך ומגלגלים לרצועה.

מרפדים תלחת רחבה בנייר סופג ומוזגים פנימה 1/4 כוס מים שירטיב את הנייר.

מפזרים שומשום בצלחת רחבה אחרת.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מגלגלים מחצית מרצועות הבצק בנייר הסופג, ומגלגלים בשומשום.

מחברים רצועה עם שומשום ורצועה אחת נקייה בקצה ומגלגלים לבורג.

את הבורג מחברים משני הקצוות שלו לעיגול, ומניחים על תבנית אפייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות עד שהן תפוחות למראה.

מחממים תנו רל 180 מעלות.

מברישים בביצה טרופה את הלחמניות רק בחלק שלהן שחשוף ואינו מצופה בשומשום.

אופים את הלחמניות למשך 20-25 דקות עד שהן זהובות למראה.

מגישים חם.

את הלחמניות שומרים כשהן עטופות היטב בשקית ניילון לאחר צינון למשך יום יומיים.

ניתן להקפיא אותן בעולן חמימות כשהן עטופות היטב ורצוי אחת אחת עם ניילון נצמד.

ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמחים מלאים מכל סוג ולהוסיף מעט מים למתכון אם יש צורך.

Print Friendly, PDF & Email

38 Comments

קרן נובמבר 29, 2023 at 5:15 pm

היי קרן תודה על עוד מתכון שנראה מהמם! האם גם פה כמו במתכונים אחרים ניתן להמיר את הביצים בשמן (בגלל אלרגיה לביצים) במידה וכן מה יחס ההמרה?
תודה מראש

Reply
מורן דצמבר 1, 2023 at 10:14 pm

תודה קרן! יצאו מעולות!

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2023 at 6:07 am

תודה מורן שמחה לשמוע

Reply
רעות דצמבר 29, 2023 at 4:50 pm

הכנתי כחלה, יצא מושלם❤️תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2023 at 10:44 pm

נהדר

Reply
דידי נובמבר 30, 2023 at 8:38 am

היי קרן,
תודה על המתכון, האם אפשרי להכין את העיסה יום לפני לשים במקרר ואז למחרת לאפות?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2023 at 8:39 am

אין בעיה להכין בצק יום קודם ולהניח להתפחה במקרר

Reply
יפעת פברואר 13, 2024 at 8:10 pm

הי קרן האם כדאי להוסיף גלוטן או משפר אפייה לקמח רגיל, אם כן מה הכמות תודה אלופה

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:58 pm

אני לא חושבת שיש צורך באפייה ביתי לתוספת גלוטן בטח לא ללחמניות ככ רכות ונעימות שיוצאות מעולה גם מקמח לבן רגיל

Reply
דנה דצמבר 4, 2023 at 12:25 pm

היי קרן
את אופה לחמים ולחמניות על טורבו או בחום עליון-תחתון?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:15 pm

עליון תחתון

Reply
ענת דצמבר 5, 2023 at 12:49 pm

על איזה תוכנית אופים? והאם אפשר רק קמח כוסמין ולא חצי חצי
ואת פשוט אלופה:)

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:13 pm

תודה ענת
חום עליון תחתון
אפשר כוסמין אין בעיה רק להוסיף מספיק מים לבצק שיהיה אלסטי גמיש ועסיסי שלא יהיה יבש

Reply
אורית אפטר דצמבר 11, 2023 at 6:28 pm

היי קרן
תודה על מתכון נפלא.
מכיוון שיש לי שמרים של שימרית עם משפר האפיה האם אני יכולה להשתמש בשמרים אלו ורציתי לדעת האם זאת אותה הכמות כמו שמופיע במתכון.
תודה רבה
אורית אפטר

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2023 at 7:32 pm

הי אורית כן

Reply
אורית אפטר דצמבר 11, 2023 at 7:58 pm

תודה רבה קרן על התשובה המהירה

Reply
הדס דצמבר 16, 2023 at 11:45 pm

נשואה למאפייה זה נראה מעולה האם אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות? רגילות?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2023 at 9:37 am

בטח

Reply
מעין דצמבר 22, 2023 at 4:46 pm

יצא מדהים!! המשפחה כבר מקללים את הרגע שגיליתי את המתכון ומצד שני כל הזמן מבקשים שאכין שוב

Reply
לאה דצמבר 27, 2023 at 8:26 pm

יקירה האם ממש מרטיבים את הרצועה ואחר כך טובלים בסומסום ,לא הבנתי; תסבירי בבקשה תודה לאה קליין

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2023 at 7:18 am

כן, מרטיבים במים מחצית מהרצועות ומיד אחכ טובלים אותן בשומשום

Reply
מאי ינואר 21, 2024 at 3:38 pm

אפשר שמן זית? במקום קנולה…

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 11:46 am

בטח

Reply
חופית ינואר 7, 2024 at 1:44 pm

היי….עשיתי אותם בשישי…..טרפו!!!!!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 3:20 pm

תודההה

Reply
מעין ינואר 26, 2024 at 8:11 pm

היי קרן
תודה רבה על מתכון מהמם!!!
המשפחה ממשיכה לבקש את הלחמניות הנפלאות האלה
והייתי שמחה לשפר את הסגירה של כל בייגל. איך את מצליחה לשמור עליהם דבוקים גם בסוף האפייה? תמיד הם נפתחים לי

Reply
חיה ינואר 29, 2024 at 12:28 pm

ב"ה
תקשיבי שמתי 2 ביצים מדיום במקום לארג' כי לא היה לי לארג והבצק לא תפח… ויצא דביק ממש לא הצלחתי ליצור לחמניות בכלל
הייתי צריכה אולי לשים מים חמימים בבצק?
כי היה כתוב מי ברז
מה עושים במצב כזה

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2024 at 9:44 pm

אולי יותר מדי מים
מוסיפים קמח ולשים קצת

Reply
ריקי פברואר 18, 2024 at 2:03 pm

היי
לחמניות מעולות! תודה
שאלה-
אפשרי את ההתפחה השניה, אחרי עיצוב הצורה, לעשות במקרר למשך הלילה? למקרה שאני רוצה לאפות אותן על הבוקר
ואם כן לכמה שעות מומלץ להתפיח בצורה כזאת?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:34 pm

אין בעיה לילה במקרר 6-7 שעות

Reply
דנה פברואר 22, 2024 at 10:06 pm

היי מוודאת שוב כי רוצה גם
האם אפשר להתפיח לילה במקרר אחרי שעשיתי את הצורה של הלחמניות?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:45 am

אפשר כן

Reply
שרית מרץ 4, 2024 at 8:27 am

היי קרן, האם אפשר ללא ביצים? אם כן האם להמיר במשהו אחר? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:27 pm

להוסיף קצת שמן קנולה או אפילו 2 כפות טחינה

Reply
סוזי מרץ 11, 2024 at 6:29 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:07 am

לבן או מלא לא ציינת

Reply
אסתר יוני 17, 2024 at 8:49 am

היי קרן זה נראה מהמם כתמיד
אשמח לדעת מתי מפרידים בין המלח לשמרים ומתי לא? למה בחלק מהמתכונים שמים את המלח בסוף ובחלק לא?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2024 at 9:46 pm

אני אף פעם לא מפרידה

Reply

Leave a Comment