לחמים ומאפים

לחמניות פסטו הכי רכות בעולם

מאי 3, 2018 44 Comments

לחמניות פסטולא אכפת לי אם ידעתם או לא, אני גיליתי רק השבוע, שאם מערבבים קמח רגיל וקמח תפוחי אדמה בבצק שמרים,

יש מצב שרואים את אלוהים! ואם הוא מגיע לקראת שבועות אז בכלל!!!

מה זה הדבר הטעים הזה?

אמא שלי והחברות שלה הגיעו השבוע אליי לארוחת בוקר והתחשק לי להכין להן משהו חדש.

היה פסטו במקרר שהכנתי יום קודם, והחלטתי לדחוף אותו בתוך לחמניות,

נזכרתי שראיתי איפשהו את המתכון הזה

ושמרתי לי אותו כדי להיפטר מעודף קמח תפוחי אדמה שנשאר לי מפסח,

אבל לא תיארתי לעצמי כמה שזה טעים.

כבר בשלב שבו הבצק תפח ונגעתי בו, התאהבתי.

הבצק נעים כל כך למגע, והוא פשוט מתמסר.

מדובר בלחמניות הרכות ביותר שאכלתי בחיי, שאי אפשר להפסיק להכין!

אני רק מחכה לעוד ועוד הזדמנויות להכין אותו, בגרסאות שונות.

מסתבר שקמח תפוחי האדמה מעניק לבצק רכות מדהימה, וגם שומר עליו רך ונעים.

אני בחרתי למלא את הלחמניות בפסטו, אבל באותה המידה הן יהיו מעולות אם תמרחו עליהן בנדיבות

שמן זית ותפזרו מלא זעתר, או אם סתם תמרחו אותם בחמאה ואחכ תאכלו עם עוד קצת חמאה וריבה.

קצת פישלתי עם המגש הראשון שהכנתי, לא רידדתי מספיק את הבצק אז יצאה לי כמות קטנה מדי של לחמניות,

לא מרחתי מספיק בנדיבות ממילוי הפסטו, ואפיתי אותן קצת יותר מדי,

בסיבוב השני כבר הייתי יותר נדיבה עם הרידוד, עם המילוי, והורדתי מזמן האפיה,

לכן אני מציעה לכם לעקוב היטב אחרי ההוראות, לפנק את הבצק במילוי או בחמאה מומסת, ולא לאפות יותר מ 20-23

דקות גג.

ועכשיו לקראת שבועות, אם אתם מארחים או מתארחים, אל תוותרו על הכנת מגש של הלחמניות המדהימות האלו.

לחמניות זעתר

 

לחמניות תלישה פסטו /כ 25 לחמניות קטנות

תבנית מלבנית בינונית

 

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

1/3 כוס (50 גר׳) קמח תפוחי אדמה

1 ביצה גודל L

כוס חלב חמים

50 גר׳ חמאה רכה

כפית גדושה מלח דק

למילוי:

ממרח פסטו (קנוי, או שאתם יכולים להכין לבד )

מעט שמן זית

לממרח פסטו:

צרור גדול עלי בזיליקום

רבע כוס שמן זית

מלח

שן שום

3 כפות גבינת פרמז׳ן מגורדת

אופן ההכנה:

מתחילים בפסטו:

במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, שן שום פרמז׳ן ומלח.

עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח.

לציפוי:

שמן זית

לבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה

(אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל)

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים:

סוכר, ביצה, חמאה, מלח ולבסוף את החלב, לא את כולו בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא

יהיה צורך בכל הכמות.

לשים כ 8 דק׳, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.

לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח, ומרדדים למלבן גדול ודק.

בעזרת פלטה או כף, מורחים על פני כל הבצק ממרח פסטו, באופן שווה.

מזלפים מעט שמן זית, וחוצים את המלבן לרוחבו לשלושה חלקים שוים.

עכשיו פורסים את הבצק לאורכו לרצועות ב 2-3 ס״מ רוחב.

מגלגלים כל רצועת בצק ללחמניה, ומניחים בתבנית.

מכסים שוב במגבת ומתפיחים ב 30 דק׳ נוספות לפחות.

(זה כל הקסם)

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

אופים את הלחמניות כ 20-25 דק׳, הלחמניות מקבלות צבע חום בהיר, היזהרו לא לאפות אותן יותר מדי.

מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית, וטורפים.

ה

לחמניות פסטו

לחמניות פסטו

לחמניות פסטו

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

44 Comments

יהודית אביב מאי 4, 2018 at 9:13 am

מהממת אחת. בפעם הבאה תכניסי תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה ותקבלי תוצאה עוד יותר טובה. זה נראה מושלםםםם

Reply
קרן אגם מאי 4, 2018 at 5:40 pm

את מהממת ואני אנסה, אבל למה לעבוד קשה שאפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה? 🙂

Reply
יהודית אביב מאי 4, 2018 at 6:02 pm

לא ניסיתי עם קמח תפוחי אדמה אבל כן עם פירה וזה יוצא מטורף. נראה לי שזה ייצא מוצלח יותר. נסי בהזדמנות כשיתחשק לך. אגב פירה מוכן גם עובד

Reply
קרן מאי 4, 2018 at 9:00 pm

הי.
אין לי מיקסר. האם ניתן ללוש את הבצק ביד? האם ניתן להגיע לאותן התוצאות ? והאם 8 דקות או שנדרש יותר ?
תודה רבה, קרן

Reply
קרן אגם מאי 5, 2018 at 1:44 am

בהחלט, ללוש 8-10 דקות.

Reply
רויטל מאי 5, 2018 at 8:54 am

הי. את יכולה להראות את שלב החיתוך?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2018 at 9:06 am

הי רויטל, לא הספקתי לצלם אבל את יכולה לראות את השלבים בלינק למתכון המקורי בתוך הפוסט עצמו.
הגדול, מרדדים למלבן, כשהחלק הרחב שלו מולנו, מחלקים לשלושה חלקים שווים ברוחב, ואז לרצועות של 2-3 סמ לאורך.
אמורות להתקבל סביב ה 20-25 רצועות קטנות שאותם פשוט מגלגלים ללחניה.

Reply
רויטל מאי 5, 2018 at 12:12 pm

תודרבה

Reply
עופרי זוטא מאי 6, 2018 at 8:15 am

קרנוש, זה נראה מושלם, ורך וטעים. כזה שלא מפסיקים לאכול.

Reply
קרן אגם מאי 6, 2018 at 5:50 pm

ממש ככה
תודה בובה

Reply
דקלה מאי 7, 2018 at 7:17 am

נראה ממש טעים ומגרה!
בגלל שתמיד אני צריכה להכין פרווה, מה דעתך על מים במקום חלב ושמן במקום חמאה?
בלי להעליב כמובן☺

Reply
קרן אגם מאי 7, 2018 at 8:41 am

אין בעיה, אפשר חלב סויה אגב במקום מים

Reply
דקלה מאי 8, 2018 at 10:27 pm

תודה על תשובתך המהירה
את יודעת להגיד לי כמות של השמן?
חלב סויה זה מצוין
תודה רבה על מתכונים נפלאים

Reply
קרן אגם מאי 8, 2018 at 10:36 pm

1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית
בהצלחה.
ספרי איך יצאו בגרסת הפרווה ממש אשמח

Reply
רק שאלה מאי 7, 2018 at 9:18 am

רציתי לשאול האם הקמח תפוחי אדמה משנה את הטעם של הבצק? יש טעם של תפוח אדמה או טעם שונה?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2018 at 11:09 am

לא מרגישים בכלל את טעם תפוחי האדמה.

Reply
רק שאלה מאי 7, 2018 at 11:12 am

תודה רבה 🙂

Reply
סיסי מאי 7, 2018 at 9:59 am

היי קרן,
הלחמניות נראות ממש מדהימות ומזמינות (עם או בלי פסטו / עם או בלי זעתר / עם או בלי חמאה – עדיפות שלי האישית רק חמאה ואם אפשר צרפתית + ריבה ביתית או של בון מאמא 🙂 . תודה רבה על מתכון קל ונפלא, כמו תמיד – חייבת לציין.
שאלה אחת, את חושבת שניתן לקחת את הרעיון הזה של הוספת קמח תפוח אדמה לכל מתכון של לחם/לחמניות/חלות???
שיהיה יום נפלא.

Reply
קרן אגם מאי 7, 2018 at 11:12 am

תודה יקירתי, שמחה שאהבת.
יש מצב שזה יתאים לעוד מאפי שמרים טרם בדקתי ומתכוונת לבדוק:-)

Reply
אלעד מאי 7, 2018 at 11:39 am

הי קרן,
תודה על המתכון. נראה מעולה!
מוזמנת לקרוא בלינק המצורף על ההגיון שמאחורי הוספת פירה / קמח תפו״א.
https://www.10.tv/food/161096

זה פתאום עושה המון הגיון בכל זה…..

Reply
בלהה שוק מאי 8, 2018 at 5:23 pm

שלום קרן
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך ועוד יותר מהאופן בו את כותבת את הוראות ההכנה. מאוד ברור כך שגם מי שלא מאוד מתמצה ברזי האפיה יכול להצליח. המשיכי לשלוח לנו מתכונים טובים.
לגבי הלחמניות הממולאות פסטו, במידה ואני רוצה לעשות לחמניות ריקות דמוי לחמניות פריקסה (לחמניות ביס) האם אפשר לחלק את הבצק לכמה חלקים ומכל חלק לעשות נחש ולחתוך לפי הגודל הרצוי לי?
תודה מראש בלהה

Reply
קרן אגם מאי 8, 2018 at 9:15 pm

תודה רבה בלהה, שימחת אותי מאוד, מרגש אותי לקרוא תגובות כמו שלך.
לגבי הלחמניות, את מוזמנת להתפרע עם הבצק, הוא יהיה טעים בכל מצב.
בהצלחה,
קרן

Reply
אסנת פרי מאי 9, 2018 at 11:55 am

קרן שלום
האם ניתן להקפיא את הלחמניות המגולגלות לפני האפיה ולפני ההתפחה השנייה?
תודה
אסנת

Reply
קרן אגם מאי 9, 2018 at 12:12 pm

כן, רק לעטוף היטב, ולהפשיר לחלוטין לפני האפייה, ושיתפחו שוב לפני תנור.

Reply
רחל מאי 10, 2018 at 1:39 pm

נראה לך שילך טוב עם רוטב פיצה ופרוסות זיתים? או עם ממרח זיתים? ממש רוצה להכין אבל אין סיכוי שהבררנים שלי יגעו בפסטו..

Reply
קרן אגם מאי 10, 2018 at 5:04 pm

ברור, זה אחלה רעיון

Reply
רחל מאי 16, 2018 at 10:51 pm

יצא מושלם!
עשיתי כמות כפולה. שליש עם זעתר, שליש עם רוטב פיצה וזיתים ושליש לא מגולגלות כאצבעות שום. ויצא אדיר ברמות!
עשיתי גירסה פרווה, בטעות שמתי כמות קצת יותר גדולה מהקמח תפו"א ובכל זאת זה יצא כל כך טעים!
אני מחזיקה בבית רק קמח מלא 70% מטעמי עצלנות (שונאת לנפות ובגלל ששומרת כשרות חייבים לנפות אלא אם נקנה ביום הטחינה ונשמר בקירור ומוכרים רק כזה מלא..) וכי אני אוהבת את הטעם של המלא, ובחיים לא חלמתי שקמח מלא יכול להיות כזה טעים ורך! אז אם יש מי שמתלבט- זה יוצא מושלם גם בקמח מלא.
נראה לך שהבצק הזה יצא טוב גם כבצק לחלות?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 5:01 am

תודה רבה על התגובה המפורטת רחל!
שמחה לשמוע שגרסת הקמח המלא מוצלחת.
את בהחלט יכולה להכין חלות מהבצק.

Reply
ליאל מאי 13, 2018 at 8:46 pm

מהמם! כמו כל המתכונים שלך , נהנית מכל מתכון הכל יוצא טעים בטירוף! האם ניתן להקפיא מוכנות ואז רק לחמם ? ואם כן להקפיא כשהן חמות?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2018 at 9:27 am

תודה רבה ליאל, שמחתי ממש לשמוע.
אין בעיה להקפיא, אני לא מצליחה להתאפק ולהגיע איתן לשלב הזה. תקפיאי כשהן חמימות לא חמות לגמרי.

Reply
אלה מאי 16, 2018 at 8:03 pm

הי קרן, מה עם להחליף את הקמח הלבן לכוסמין? ניסית במקרה?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 5:02 am

אני לא, אבל תציצי בתגובות יש כאלו שניסו ויצא מוצלח.
לא הייתי ממירה את כל הכמות אלא רק חצי.

Reply
תמי כהן מאי 17, 2018 at 2:54 pm

הי קרן יקרה.
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור במקרר ללילה ורק אחכ למלא ולאפות?
תודה מראש

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 3:02 pm

בטח

Reply
אילנית מאי 19, 2018 at 9:21 am

היי קרן,
משתמשת בשמרים טריים, כמה לשים?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 19, 2018 at 9:35 am

כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים =1/2 קוביה

Reply
אילנית מאי 19, 2018 at 9:50 am

תודה רבה וחג שמח!

Reply
אלה מאי 21, 2018 at 11:04 am

היי קרן, הלחמניות פשוט מצויינות! הכנתי לחג וסיפרתי עליך ועל המתכון בכל מקום… תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2018 at 11:12 am

ייייאיי איהז כייף, המון המון תודה

Reply
בבא כהן מאי 24, 2018 at 4:01 am

כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי, במיוחד כי תמיד יש לי קוביות פסטו בפריזר, פסטו שאני עושה לבד ומקפיאה בתבניות קרח. הכנתי מתכון כפול. עשיתי כמות אחת עם פסטו. החצי השני עשיתי גלילות פיצה. רוטב פיצה ביתי, כמובן, שמועשר בפסטו ביתי. שמתי רוטב, גבינת מוצרלה, וגלגלתי. איך אמרה הבת שלי? אמא, אני בגן עדן. נמס בפה, מעולה.

Reply
קרן אגם מאי 24, 2018 at 8:51 am

את אלופה אמיתית בבא, בחלט מדובר בבצק שמיימי.

Reply
אנה יוני 14, 2018 at 7:20 am

בוקר טוב!!
מתכננת להכין היום! (מפנטזים על הלחמניות כאן הרבה זמן…)
יש לי מספר שאלו לפני שאתחיל:
1. לאיזה עובי צריך לרדד את הבצק? או מה אמור להיות גודלו? (רוחב על אורך)
2. כמה פסטו למרוח? (כשאני מורחת משהו על פרוסת לחם לצורך העניין זה נראה כמו הממרח עם קצת לחם… )
3. רק מוודאת.. מצב אפיה ולא מצב טורבו?

תודה ושיהיה יום נפלא!
אנה

Reply
קרן אגם יוני 14, 2018 at 3:21 pm

הי אנה, אני עונה לך פה למרות שגם אניתי לך בפרטי באינסטוש, הכי טוב שהתשובה לשאלות תופיע גם פה:-)
הבצק לא צריך להיות מרודד דק כמו ג׳חנון אבל לפחות דק כמו פיצה.
למרוח את הבצק בשמן זית וכמה שיותר פסטו, שלא ייצא יבש.
מצב אפייה רגיל ולא טורבו.
קרן

Reply
נועה יולי 10, 2018 at 12:13 pm

האם אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר או שעדיף להכין מראש ולהקפיא???

Reply

Leave a Comment