לא אכפת לי אם ידעתם או לא, אני גיליתי רק השבוע, שאם מערבבים קמח רגיל וקמח תפוחי אדמה בבצק שמרים,
יש מצב שרואים את אלוהים! ואם הוא מגיע לקראת שבועות אז בכלל!!!
מה זה הדבר הטעים הזה?
אמא שלי והחברות שלה הגיעו השבוע אליי לארוחת בוקר והתחשק לי להכין להן משהו חדש.
היה פסטו במקרר שהכנתי יום קודם, והחלטתי לדחוף אותו בתוך לחמניות,
נזכרתי שראיתי איפשהו את המתכון הזה
ושמרתי לי אותו כדי להיפטר מעודף קמח תפוחי אדמה שנשאר לי מפסח,
אבל לא תיארתי לעצמי כמה שזה טעים.
כבר בשלב שבו הבצק תפח ונגעתי בו, התאהבתי.
הבצק נעים כל כך למגע, והוא פשוט מתמסר.
מדובר בלחמניות הרכות ביותר שאכלתי בחיי, שאי אפשר להפסיק להכין!
אני רק מחכה לעוד ועוד הזדמנויות להכין אותו, בגרסאות שונות.
מסתבר שקמח תפוחי האדמה מעניק לבצק רכות מדהימה, וגם שומר עליו רך ונעים.
אני בחרתי למלא את הלחמניות בפסטו, אבל באותה המידה הן יהיו מעולות אם תמרחו עליהן בנדיבות
שמן זית ותפזרו מלא זעתר, או אם סתם תמרחו אותם בחמאה ואחכ תאכלו עם עוד קצת חמאה וריבה.
קצת פישלתי עם המגש הראשון שהכנתי, לא רידדתי מספיק את הבצק אז יצאה לי כמות קטנה מדי של לחמניות,
לא מרחתי מספיק בנדיבות ממילוי הפסטו, ואפיתי אותן קצת יותר מדי,
בסיבוב השני כבר הייתי יותר נדיבה עם הרידוד, עם המילוי, והורדתי מזמן האפיה,
לכן אני מציעה לכם לעקוב היטב אחרי ההוראות, לפנק את הבצק במילוי או בחמאה מומסת, ולא לאפות יותר מ 20-23
דקות גג.
ועכשיו לקראת שבועות, אם אתם מארחים או מתארחים, אל תוותרו על הכנת מגש של הלחמניות המדהימות האלו.
לחמניות תלישה פסטו /כ 25 לחמניות קטנות
תבנית מלבנית בינונית
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר') סוכר לבן
1/3 כוס (50 גר') קמח תפוחי אדמה
1 ביצה גודל L
כוס חלב חמים
50 גר' חמאה רכה
כפית גדושה מלח דק
למילוי:
ממרח פסטו (קנוי, או שאתם יכולים להכין לבד )
מעט שמן זית
לממרח פסטו:
צרור גדול עלי בזיליקום
רבע כוס שמן זית
מלח
שן שום
3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:
מתחילים בפסטו:
במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, שן שום פרמז'ן ומלח.
עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח.
לציפוי:
שמן זית
לבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה
(אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל)
מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים:
סוכר, ביצה, חמאה, מלח ולבסוף את החלב, לא את כולו בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא
יהיה צורך בכל הכמות.
לשים כ 8 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.
לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח, ומרדדים למלבן גדול ודק.
בעזרת פלטה או כף, מורחים על פני כל הבצק ממרח פסטו, באופן שווה.
מזלפים מעט שמן זית, וחוצים את המלבן לרוחבו לשלושה חלקים שוים.
עכשיו פורסים את הבצק לאורכו לרצועות ב 2-3 ס״מ רוחב.
מגלגלים כל רצועת בצק ללחמניה, ומניחים בתבנית.
מכסים שוב במגבת ומתפיחים ב 30 דק' נוספות לפחות.
(זה כל הקסם)
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את הלחמניות כ 20-25 דק', הלחמניות מקבלות צבע חום בהיר, היזהרו לא לאפות אותן יותר מדי.
מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית, וטורפים.
**ניתן להמיר קמח תפא בקורנפלור באותה הכמות או לבשל תפא אדמה אחד גדול (ללא הקליפה) למעוך כמו לפירה ולהכניס לבצק.
**לפרווה המירו חלב במים ואת החמאה שבבצק ב 1/4 כוס שמן זית או קנולה
132 Comments
מהממת אחת. בפעם הבאה תכניסי תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה ותקבלי תוצאה עוד יותר טובה. זה נראה מושלםםםם
את מהממת ואני אנסה, אבל למה לעבוד קשה שאפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה? 🙂
לא ניסיתי עם קמח תפוחי אדמה אבל כן עם פירה וזה יוצא מטורף. נראה לי שזה ייצא מוצלח יותר. נסי בהזדמנות כשיתחשק לך. אגב פירה מוכן גם עובד
אפשר להשתמש בקורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?
כן לגמרי
באותו פוסט פעם כן ופעם לא. אז האם אפשר להחליף בקורנפלור?
אפשר
אם מחליפים לקורנפלור, להשתמש באותה כמות שיש במתכון? שליש כוס?
היי קרן מהממת
קודם כל תודה על מתכונים מושלמים!
אשמח לדעת האם אפשר לשים קמח כוסמין במקום קמח לבן. תודה
חמישים אחוז כן השאר לבן או כוסמין לבן
הי.
אין לי מיקסר. האם ניתן ללוש את הבצק ביד? האם ניתן להגיע לאותן התוצאות ? והאם 8 דקות או שנדרש יותר ?
תודה רבה, קרן
בהחלט, ללוש 8-10 דקות.
היי נשמע מעלף
האם קמח תפוחי אדמה וקורנפלור זה אותו המוצר?
אפשר להמיר לקורנפלור
היי
רוצה להגיד תודה רבה על המתכון הטעים הזה!
הכנתי לשבועות ויצא כ"כ מפנק ורך..
במקום קמח לבן שמתי 80% קמח מלא ועדיין יצא אוורירי וסופר טעים..
תודה רבה
שמחה ממש לשמוע
האם את חושבת שיצא טוב עם מילוי של פיצה-רוטב עגבניות גבינ"צ ותוספות?
בהחלט
היי קרן שוב פעם אני 🙂 המתכון באמת הפך להיות קבוע אצלנו וכל פעם נהנים ממנו מחדש אז ממש ממש תודה:) הכנתי בסגנון פיצה,ופעם 1 עשיתי עם ממרח עגבניות מיובשות ויצא ממש טעים
עכשיו אני רוצה להכין לבת משפחה מדהימה שהיא גם טבעונית
אז השאלה מה אפשר לשים במקום הביצה?
בדרך כלל אני עושה עם קמח 80%,מים או חלב סויה ושמן זית במקום החמאה
תודה רבה רבה ❤
מים ושמן זית זה מעולה! הביצה לא תחסר בכלל
הי. את יכולה להראות את שלב החיתוך?
הי רויטל, לא הספקתי לצלם אבל את יכולה לראות את השלבים בלינק למתכון המקורי בתוך הפוסט עצמו.
הגדול, מרדדים למלבן, כשהחלק הרחב שלו מולנו, מחלקים לשלושה חלקים שווים ברוחב, ואז לרצועות של 2-3 סמ לאורך.
אמורות להתקבל סביב ה 20-25 רצועות קטנות שאותם פשוט מגלגלים ללחניה.
תודרבה
איך אני רואה עת הדבר המושלם הזה (ועוד כשיש לי פסטו שהכנתי אתמול במקרר), 5 דקות אחרי שחזרתי מהסופר ואין לי בבית קמח תפוחי אדמה? איך זה קורה לי??????
חח מצחיקה
לקנות ולהחזיק קבוע בבית
קרנוש, זה נראה מושלם, ורך וטעים. כזה שלא מפסיקים לאכול.
ממש ככה
תודה בובה
היי קרן, קודם תודה על המתכון! אשמח לדעת אם אפשר להחליף את החמאה בשמן זית ואם כן בכמה? ואם חובה לשים פרמז'ן בפסטו?
אפשר לוותר על הפרמזן בפפסטו אין בעיה.
חמאה בשמן זית אפשרי להחליף, 1/4 כוס
נראה ממש טעים ומגרה!
בגלל שתמיד אני צריכה להכין פרווה, מה דעתך על מים במקום חלב ושמן במקום חמאה?
בלי להעליב כמובן☺
אין בעיה, אפשר חלב סויה אגב במקום מים
תודה על תשובתך המהירה
את יודעת להגיד לי כמות של השמן?
חלב סויה זה מצוין
תודה רבה על מתכונים נפלאים
1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית
בהצלחה.
ספרי איך יצאו בגרסת הפרווה ממש אשמח
מעדכנת שבנוסף לקמח 80% מלא הכנתי כבר כמה פעמים עם שמן זית במקום חמאה
ויצא טעים ואוורירי מאוד! 🙂
משמח תמיד לשמוע תודה
רציתי לשאול האם הקמח תפוחי אדמה משנה את הטעם של הבצק? יש טעם של תפוח אדמה או טעם שונה?
לא מרגישים בכלל את טעם תפוחי האדמה.
תודה רבה 🙂
המתכון נראה סוף, האם נראה לך שאפשר גם להוסיף איזה קשקבל בפנים ?
בטח שאפשר
היי קרן,
הלחמניות נראות ממש מדהימות ומזמינות (עם או בלי פסטו / עם או בלי זעתר / עם או בלי חמאה – עדיפות שלי האישית רק חמאה ואם אפשר צרפתית + ריבה ביתית או של בון מאמא 🙂 . תודה רבה על מתכון קל ונפלא, כמו תמיד – חייבת לציין.
שאלה אחת, את חושבת שניתן לקחת את הרעיון הזה של הוספת קמח תפוח אדמה לכל מתכון של לחם/לחמניות/חלות???
שיהיה יום נפלא.
תודה יקירתי, שמחה שאהבת.
יש מצב שזה יתאים לעוד מאפי שמרים טרם בדקתי ומתכוונת לבדוק:-)
האם אפשר לוותר על הפרמזן בפסטו כדי שיהיה פרווה?
בטח
הי קרן,
תודה על המתכון. נראה מעולה!
מוזמנת לקרוא בלינק המצורף על ההגיון שמאחורי הוספת פירה / קמח תפו״א.
https://www.10.tv/food/161096
זה פתאום עושה המון הגיון בכל זה…..
שלום קרן
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך ועוד יותר מהאופן בו את כותבת את הוראות ההכנה. מאוד ברור כך שגם מי שלא מאוד מתמצה ברזי האפיה יכול להצליח. המשיכי לשלוח לנו מתכונים טובים.
לגבי הלחמניות הממולאות פסטו, במידה ואני רוצה לעשות לחמניות ריקות דמוי לחמניות פריקסה (לחמניות ביס) האם אפשר לחלק את הבצק לכמה חלקים ומכל חלק לעשות נחש ולחתוך לפי הגודל הרצוי לי?
תודה מראש בלהה
תודה רבה בלהה, שימחת אותי מאוד, מרגש אותי לקרוא תגובות כמו שלך.
לגבי הלחמניות, את מוזמנת להתפרע עם הבצק, הוא יהיה טעים בכל מצב.
בהצלחה,
קרן
קרן תודה , אחד המתכונים המןצלחים!! עושה בהרבה וריאציות ותמיד זה יוצא רךךך ועסיסי ככ, אין כמוך!!
תודה נועה מהממת
קרן שלום
האם ניתן להקפיא את הלחמניות המגולגלות לפני האפיה ולפני ההתפחה השנייה?
תודה
אסנת
כן, רק לעטוף היטב, ולהפשיר לחלוטין לפני האפייה, ושיתפחו שוב לפני תנור.
היי קרן, תודה על מתכונים נפלאים. האם אפשר לוותר על קמח תפו"א ולשים באותה כמות קמח לבן?
כן בטח
נראה לך שילך טוב עם רוטב פיצה ופרוסות זיתים? או עם ממרח זיתים? ממש רוצה להכין אבל אין סיכוי שהבררנים שלי יגעו בפסטו..
ברור, זה אחלה רעיון
יצא מושלם!
עשיתי כמות כפולה. שליש עם זעתר, שליש עם רוטב פיצה וזיתים ושליש לא מגולגלות כאצבעות שום. ויצא אדיר ברמות!
עשיתי גירסה פרווה, בטעות שמתי כמות קצת יותר גדולה מהקמח תפו"א ובכל זאת זה יצא כל כך טעים!
אני מחזיקה בבית רק קמח מלא 70% מטעמי עצלנות (שונאת לנפות ובגלל ששומרת כשרות חייבים לנפות אלא אם נקנה ביום הטחינה ונשמר בקירור ומוכרים רק כזה מלא..) וכי אני אוהבת את הטעם של המלא, ובחיים לא חלמתי שקמח מלא יכול להיות כזה טעים ורך! אז אם יש מי שמתלבט- זה יוצא מושלם גם בקמח מלא.
נראה לך שהבצק הזה יצא טוב גם כבצק לחלות?
תודה רבה על התגובה המפורטת רחל!
שמחה לשמוע שגרסת הקמח המלא מוצלחת.
את בהחלט יכולה להכין חלות מהבצק.
הרעיון ממש מסקרן אותי.
מה דעתך על להוסיף את קמח תפו"א לבצק חלה? האם להחסיר מכמות הקמח את הכמות של קמח תפו"א?
אני לא יודעת האיזה מתכון חלה מדובר, אבל את בהחלט יכולה לנסות, להוריד מכמות הקמח הרגיל את כמות קמח תפא שאת מוסיפה
מהמם! כמו כל המתכונים שלך , נהנית מכל מתכון הכל יוצא טעים בטירוף! האם ניתן להקפיא מוכנות ואז רק לחמם ? ואם כן להקפיא כשהן חמות?
תודה רבה ליאל, שמחתי ממש לשמוע.
אין בעיה להקפיא, אני לא מצליחה להתאפק ולהגיע איתן לשלב הזה. תקפיאי כשהן חמימות לא חמות לגמרי.
הי קרן, מה עם להחליף את הקמח הלבן לכוסמין? ניסית במקרה?
אני לא, אבל תציצי בתגובות יש כאלו שניסו ויצא מוצלח.
לא הייתי ממירה את כל הכמות אלא רק חצי.
הי קרן יקרה.
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור במקרר ללילה ורק אחכ למלא ולאפות?
תודה מראש
בטח
האם אפשר למלא ולהתפיח לילה במקרר לפני האפייה
תודה
אפשר
היי קרן,
משתמשת בשמרים טריים, כמה לשים?
תודה
כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים =1/2 קוביה
תודה רבה וחג שמח!
היי קרן, הלחמניות פשוט מצויינות! הכנתי לחג וסיפרתי עליך ועל המתכון בכל מקום… תודה רבה!
ייייאיי איהז כייף, המון המון תודה
כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי, במיוחד כי תמיד יש לי קוביות פסטו בפריזר, פסטו שאני עושה לבד ומקפיאה בתבניות קרח. הכנתי מתכון כפול. עשיתי כמות אחת עם פסטו. החצי השני עשיתי גלילות פיצה. רוטב פיצה ביתי, כמובן, שמועשר בפסטו ביתי. שמתי רוטב, גבינת מוצרלה, וגלגלתי. איך אמרה הבת שלי? אמא, אני בגן עדן. נמס בפה, מעולה.
את אלופה אמיתית בבא, בחלט מדובר בבצק שמיימי.
בוקר טוב!!
מתכננת להכין היום! (מפנטזים על הלחמניות כאן הרבה זמן…)
יש לי מספר שאלו לפני שאתחיל:
1. לאיזה עובי צריך לרדד את הבצק? או מה אמור להיות גודלו? (רוחב על אורך)
2. כמה פסטו למרוח? (כשאני מורחת משהו על פרוסת לחם לצורך העניין זה נראה כמו הממרח עם קצת לחם… )
3. רק מוודאת.. מצב אפיה ולא מצב טורבו?
תודה ושיהיה יום נפלא!
אנה
הי אנה, אני עונה לך פה למרות שגם אניתי לך בפרטי באינסטוש, הכי טוב שהתשובה לשאלות תופיע גם פה:-)
הבצק לא צריך להיות מרודד דק כמו ג׳חנון אבל לפחות דק כמו פיצה.
למרוח את הבצק בשמן זית וכמה שיותר פסטו, שלא ייצא יבש.
מצב אפייה רגיל ולא טורבו.
קרן
האם אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר או שעדיף להכין מראש ולהקפיא???
לא, זה אין לתאר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מתעלפת מהדבר הרך והטעים הזה!!!!!!! הילדים טרפו!!!! תודה תודה תודה על הפטנט הזה עם הקמח תפוחי אדמה. אני הולכת להלביש את זה על עוד מתכונים.
זו בדיוק היתה התגובה שלי בפעם הראשונה שהכנתי.
תודה אלישבע יקרה, אני מכינה מהבצק עוד מאפים רק קחי בחשבון שזה לא עובד כלל במאפים מתוקים.
מ ה מ ם!
שאלה לי, ניתן להחליף את קמח תפו"א בקמח הרגיל?
אין לי- ורוצה לעשות הערב..
אין בעיה, קמח תפוחי אדמה מעניק להן רכות נוספת אבל אפשר בהחלט להכין מקמח לבן רגיל בלבד
החלפתי את החמאה בשמן,קמח כוסמין מלא,ואפיתי לחם! יצא מעולה אבל ממש,רך וריחני וגבוה.תודה.
היי קרן,
הלחמניות נראות מעולה! תודה על ההסבר המפורט.
את חושבת שהבצק יכול להתאים גם כבצק לעוגת שמרים שוקולד?
בצק עם קמח תפוחי אדמה לא יתאים לעוגת שמרים מתוקה רק למאפים מלוחים
אם התפחתי את הבצק ואז גיליתי שאין לי בזיליקום אני יכולה לשים במקרר ללילה ואז בבוקר לגלגל ולאפות?
כן אין בעיה
חייבת לשתף- הכנתי את הלחמניות לא מעט פעמים תמיד נטרפו.
הבצק כמו שאמרת פשוט מעולה, אז החלטתי לנסות להכין איתו ״סטיקי באנס״ וזה יצא מושלם!!!!!
תודה רבה וחג שמח
אני ממש שמחה לשמוע כי בנסיונות שלי להכין מאפים מתוקים עם קמח תפוחי אדמה משולב בבצק זה לא הצליח.
תודה אריאלה
היי, מתכון מדהים!!! יוצא טעים כל פעם מחדש, האם יש אפשרות לוותר את הביצה או להחליף למשהו אחר?
תשמיטי ותוסיפי קצת שמן
תודה רבה רבה!! המתכונים שלך מדהימים!!
היי קרן היקרה,
הכנתי את הלחמניות והכפלתי כמויות. חלק עם זעתר וחלק עם פסטו והן יצאו מושלמות. I'm speechless!!!
שיניתי במעט את המתכון- במקום חלב חם הרתחתי תפוחי אדמה ולקחתי כוס מהמים הרתוחים הוספתי אותם למתכון כשהם היו פושרים.
במקום החמאה, שמתי 1/4 כוס שמן.
שאר המתכון, עשיתי כפי שציינת בדיוק ויצא אששששש!
את אלופה! המתכון הזה קצר אלפי מחמאות.
אמשיך כמובן לעקוב אחרי המתכונים שלך.
תודה וחג שמח!
ליאת
הי ליאת
נשמע מושלם הרעיון שלך, אאמץ אותו
תודה רבה!
קרן
הי קרן
האם את ההתפחה השניה ניתן לעשות לילה במקרר? ואז לאפות בבוקר לפני הארוחה?
כן אפשר
וואיי וואיי איזה לחמניות רכות וטעימות !!!!!!!!!!!!!!!!
לא סתם קוראים להן ככה תודה
בוקר טוב
אין לי קמח תפוח אדמה … מה לשים במקום
תודה לך
לוותר
הי למה לוותר? ראיתי שהמליצו כאן על פירה..
אפשר פירה במקום ואפשר לוותר
לא היה לי קמח תפו׳א אז הוספתי פירה לבצק ויצא מעולה, תודה על התשובה המהירה! חגגנו עצמאות בגינה עם השכנים, ברוח הקורונה, והלחמניות האלה היו שוס.
איזה כייף דפנה תודה על השיתוף
רציתי להגיד תודה רבה על המתכון המושלם הזה!
הכנתי בגרסת פרווה במקום חלב הוספתי מים חמימים 1/4 כוס שמן במקום חמאה
יצא מטווורף! רציתי לשאול אם אפשר להכין חלות ומה הכמויות לקילו בצק?
יש מלאאא מתכוני חלות שווים בבלוג
האם מומלץ להקפיא לפני האפייה? אם כן, כמה זמן מראש להוציא לפני שאופים? תודה!
אין בעיה להקפיא לפני ולהפשיר בערך שעה בטמפרטורת החדר
הכנתי לחג שבועות.
יצא טעיייים… הבצק מעווולה! הבן שלי בן שנה נהנה מכל ביס.
תודה רוני
שלום:)
כבר הרבה זמן רוצה להכין את המתכון!
רציתי לשאול אם את ממליצה להחליף את הקמח הלבן בקמח לפיצה/לחלה
אשמח לדעת האם לדעתך זה ישנה את התוצאה ומה מומלץ
תודה רבה!
מומלץ ביותר
הכנתי באמת מקמח פיצה ויצא מופלאא!! התחסל וכולם התלהבו מאוד!! (ועשיתי בגירסא הפרווה)
לא גלגלתי כנראה מספיק צמוד אז הם קצת נפתחו במהלך האפיה אבל הטעם לא נפגע
לומדים לפעם הבאה.. יש לי תחושה שאכין אותם עוד המון פעמים תודה רבה על המתכונים המדהימים!! חבל שאי אפשר לשתף פה בתמונות..
נראה נפלא, האם ניתן לסדר בתבנית בצורת שושנים? לא מרחת ביצה לפני האפיה?
אפשר שושנים
נראה מדהים! האם שורד הקפאה לאחר האפייה?
רכות ומושלמות, נטרפו מהשולחן. הוספתי עוד קמח לבן במקום קמח תפוחי אדמה.
תודה לני
היי.
באתי להגיד שהכנתי את הלחמניות האלה בשבוע שעבר והן נפלאות ורכות וממש משהו משהו. אגב, השמטתי את הביצה (כי טבעונית, ושמתי חמאה טבעונית), אז רק להגיד שגם אפשר בלי.
תודה רבה לך. הכרתי אותך ממש במקרה ויש לך יופי של מתכונים.
תודה רבה עדי!!
[…] תוספת של פסטו כמו במתכון הזה […]
שלום האם ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה?
אפשר להקפיא עטופות היטב
[…] רוטב פסטו ביתי על פי המתכון הזה […]
הי, הכנתי והבצק לא תופח, שמתי אותו בתנור מעט חם, מה יכולה להיות הסיבה? יש מה לעשות עכשיו כדי שיתפח יותר? או להשאיר ולהמשיך כמו שזה?
תודה אלופה
הי תהילה, אני מקוה שלבסוף תפח, אולי בגלל הקור ואולי השמרים לא תקינים
יצא נפלא! תודה על עוד מתכון מוצלח
תודה שני
נראה בהחלט מגרה ושווה ניסוי…אפשר להמיר את קמח תפ"א לקמח טפיוקה?
לא יעבוד. אפשר קורנפלור אם זה עוזר
למה לא תפח? שמתי הכול כולל שמרים יבשים
או ששמרים לא טובים, אולי הבצק מאוד יבש ולא הוספת מספיק נוזלים ?
מתכון מעולה קרן!
אני רוצה להכין שוב אבל חשבתי להוסיף לפסטו גם מוצרלה או גבינת חמד. אפשרי או שלא כדאי?