לחמים ומאפים

לחמניות קשר ביתיות

אוקטובר 1, 2019 220 Comments

 

את הלחמניות המדהימות האלו הכנתי יום אחרי ערב החג,בדיוק ביום שבו הבטחתי

לעצמי להוריד את כל מה שאכלתי בערב חג ותאמינו לי,אכלתי  ממש הרבה.

הבעיה התחילה כשפתחתי את התנור אחרי 15 דקות אפייה וקלטתי את היופי שלהן, מאותו רגע גם התפשט

ריח מטורף של לחמניות בכל הבית, ומהרגע שהוצאתי אותן מהתנור עד שסיימתי לצלם אותן,

עבר נצח של עינויים קשים.

גוש החמאה שעמד לצד הלחמניות לצורך צילומים דיבר אליי ויכולתי ממש להרגיש את הטעם של

לחמניה מרוחה בחמאה בפה שלי, וכשסיימתי לצלם מימשתי את כל מה שחלמתי עליו וטרפתי לחמניה שלמה.

לא רק אני, גם הילדים שבדרך כלל מאוד בררנים, משכו לעצמם כל אחד לחמניה ואפילו אמרו

שהן נראות ״קנויות״ שזה מבחינת הילדים שלי שיא.

אחרי הצילומים ירדנו לים, והייתי כל כך שיכורה מהלחמניות,

שבמקום לקחת את השקית עם הפירות שהכנתי לים, לקחתי שקית עם לחמניות חמות 🙂

ובים, כשמזגנו קפה חם מהתרמוס ואכלנו ליד לחמניה, הרגשתי כמעט כמו בקייטנה.

הלחמניות השמנמנות האלו מאוד מסוכנות, הן רכות רכות וסופר טעימות, הילדים מתים עליהן

והן נהדרות כלחמניות לכריכים לבית הספר.

לחמניות קשר ביתיות/ כ 15 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן או קמח לחם

2 כפות שמרים יבשים

1 ביצה גודל L

1/3 כוס+כף(80 גר') סוכר לבן

1/3 כוס (65 גר') שמן קנולה

2 כפיות (10 גר') מלח דק

1.5-2 כוסות (360-480 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

ביצה טרופה

1/4 כוס שומשום או פרג

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצה,שמן,מלח ואת המים, לא את כל הכמות בבת אחת

מתחילים מכוס וחצי ומוסיפים כף בכל פעם עד שאין צורך יותר להוסיף והבצק נפרד מהדפנות.

לשים את הבצק סהכ כ 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי

עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה, וקורצים ממנו חתיכות במשקל של 110 גר' כל אחת.

מעצבים את חתיכות הבצק לכדורים ומניחים על משטח מעט מקומח.

מכסים במגבת ומניחים לכדורים לנוח לחמש דקות.

מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה ומניחים אותה באופן אנכי אליכם (תמונה מספר 1) יוצרים את הספרה 9 ע״י

קיפול של החלק העליון של הרצועה למרכז הרצועה כשהקצה נכנס מתחת לרצועה (ראו תמונה מספר 2)

עכשיו משחילים את הקצה התחתון של הרצועה לתוך העיגול של הספרה 9 מלמטה לצד ימין

כך שנוצרת האות Q (תמונה מספר 3)

למעלה נוצרה לכם עכשיו לולאה ואתם פשוט הופכים אותה כמו בורג לצד שמאל כך שהיא מתהפכת (תמונה מספר 4)

ואז את הצופציק של הרצועה שנותר מצד ימין משחילים מלמטה לתוך הלולאה העליונה, אז מתקבלת לחמניית קשר כזו:

מניחים את הלחמניות על תבנית האפייה ומכסים במגבת, להתפחה נוספת של כ-45 דקות.

 

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בעדינות בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום או פרג

 

אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות, מצננים מעט ומגישים.

 

**את קמח הלבן ניתן להמיר בקמח כוסמין לבן או 50% קמח מלא

**אפשר בקלות להפוך את הלחמניות לטבעוניות: השמיטו את הביצה והוסיפו עוד 4 כפות שמן

 

Print Friendly, PDF & Email

220 Comments

לין חגג אוקטובר 2, 2019 at 2:06 pm

מדהימה, לומדת ממך המון

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2019 at 3:29 pm

תודה לירן ושנה מהממת

Reply
ליאה דואני יולי 21, 2020 at 7:51 pm

אפשר לשים במקרר בלילה את הלחמניה מוכנה ואז להכניס לתנור בבוקר? או שיהיה צורך בהתפחה נוספת?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 9:00 pm

לא אפשרי
אפשר להכין את הצורה ולהקפיא
להפשיר ולאפות

Reply
לירז מעודה-גואלייב פברואר 28, 2021 at 8:43 am

אפשר להכין מקמח מלא/כוסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2021 at 3:01 pm

אפשר מחצית מכמות הקמח להמיר לקמח מלא ולהוסיף יותר נוזלים לבצק

Reply
טלי מרץ 17, 2021 at 10:26 am

מתכון מעולה! תודדההה רבבההה!
אם רוצים לחמניות מתוקות, אפשר להכפיל את כמות הסוכר בלי שזה יפגע במתכון?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2021 at 3:31 pm

לא זה יקשה על השמרים
ממליצה להוסיף 1-2 כוס לא יותר

Reply
ספיר אפריל 15, 2021 at 11:24 pm

יש אפשרות ללוש ידעני?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 11:55 am

כן אין בעיה עשר דק לישה

Reply
ניצן דצמבר 9, 2021 at 1:04 am

אפשר בלי מיקסר??

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 10:19 am

לישה ינית של 10-12 דקות כן

Reply
שושי אוקטובר 2, 2019 at 8:04 pm

יצאו מושלמות. לקח לי כמה ניסיונות עד שיצאו טובות אבל בהחלט השתלם.

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 9:15 am

את מהממת שלמדת מהר ושלא התייאשת , גם לי לקח כמה נסיונות עד שקלטתי ❤️

Reply
רונית מאי 8, 2020 at 3:30 pm

משנה הצורה או שאני יכולה להכין בצורה אחרת?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 3:58 pm

כל צורה

Reply
גילי מרץ 31, 2021 at 5:37 pm

חג שמח
ללחמניות ארוכות כמו במאפיות, איזה משקל כל כדור?

קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:34 pm

110 גר לדעתי יספיק

ברכה ספטמבר 9, 2021 at 10:26 pm

ערב טוב יקירה,
אני מעדיפה ללוש ידנית.
זה ניכר בבצק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:13 pm

אם לשים 8-12 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש אין שום בעיה

ענבר פברואר 10, 2021 at 9:47 pm

היי קרן מתכון מדהים, עושה אותו כבר שבועות כל שבת וכולם נהנים רק שאלה, יש אפשרות להכין את הבצק עצמו 24 שעות לפני ולהתפיח במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 6:54 am

כן אפשר אבל לא יותר מ 24 שעות

Reply
איריס אמיר ספטמבר 8, 2021 at 8:44 am

הי קרן. זאת פעם ראשונה שאני אופה לחמניות/לחם… הבצק בקיטשן אייד בשלב הלישה נפרד מהדפנות אבל היה למכונה מאוד קשה ללוש והרגשתי כאילו היא עומדת להתפרק אז לשתי בידיים 10 דק… מה המרקם של הבצק? זה אמור להיות ככה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 8:57 am

חסרים לך מים בבצק

Reply
רתם ענב נובמבר 1, 2021 at 12:58 pm

היי, סתם משהו שאני גיליתי לאחרונה – רוב המכונות לא נועדו לגודל כזה של בצק. הנחיות היצרן הן עד קילו בצק (בצק, לא קמח. אז זה משמעותית יותר)
אז תיזהרי על המכשיר, חבל. ככה הרסתי את שלי

Reply
שרון נובמבר 6, 2021 at 5:20 pm

הי
הלחמניות יצאו לי קצת יבשות.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2021 at 6:49 am

לא מספיק מים בבצק ואולי אפית יותר מדי זמן או שהורדת את הסוכר מהבצק ?

Reply
ענת אוקטובר 3, 2019 at 9:06 am

האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולאפות בערב? מבטיחה לשמור במקרר…

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 9:15 am

אם את מבטיחה להתפיח במקרר אז כן
ברור שאין בעיה

Reply
shirel matmor מרץ 12, 2020 at 10:13 pm

היי קרן!
לגבי ההתפחה במקרר- מדובר רק בהתפחה הראשונה??

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2020 at 10:15 pm

כן

Reply
סילבי אוקטובר 3, 2019 at 9:22 am

אם ממירים לקמח מלא ….50% קמח מלא
היינו מפחיתים לחצי את כמות הקמח?
או חצי קמח מלא וחצי קמח רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 9:27 am

50% מלא 50% רגיל, ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים

Reply
אלה וייס אפריל 29, 2020 at 11:07 pm

אפשר 50% מלא ו50% כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 11:10 pm

בטח

Reply
רחל בן גידה מאי 17, 2020 at 12:53 am

אפשר 50% כוסמין ו 50% קמח לבן?

קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:37 am

אפשר
צריך יהיה להוסיף מעט נוזלים

lee אפריל 16, 2021 at 5:23 pm

אם רוצים רק כוסמין מלא….? מה האפשרויות? או יש לך מתכון אחר? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 11:26 pm

להוסיף עוד כמה כפות מים למתכון

Reply
Lee אפריל 17, 2021 at 9:47 am

והן לא יהיו דחוסות מדי רק אם כוסמין מלא? לדעתך? תודה

הדר יוני 21, 2020 at 4:58 pm

היי קרן,
אני רוצה לנסות להכין את הלחמניות וחשבתי לשלב בהן בצל מטוגן. באיזה שלב את ממליצה לעשות את זה, אם בכלל? אני בעיקר חוששת מתוספת השמן, שלא יצא שומני.. אולי להשמיט את השמן שבמתכון? אשמח שתכווני אותי.
תודה מראש⁦♥️⁩

Reply
הדר יוני 21, 2020 at 5:28 pm

ועוד דבר, יש לי בבית סוכר חום בהיר. האם הוא יכול להתאים או שחייבים לבן?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:29 pm

אפשר גם חום באותה הכמות

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:29 pm

להכניס את הבצל אחרי מחצית מהנוזלים ואז לראות כמה עוד נוזלים הבצק צריך

Reply
רוית ספטמבר 15, 2020 at 11:32 am

הי קרן המקסימה
ניסיתי להכין את הבצק ממש בצמוד להנחיות שלך והבצק יצא קשה ולא נוח לעבודה…יש לך מושג למה זה קרה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 11:45 am

לא היו מספיק נוזלים להבא להוסיף עוד

Reply
שושי אוקטובר 3, 2019 at 9:23 am

❤❤

Reply
אסנת אוקטובר 3, 2019 at 10:08 am

שנה טובה קרן ולכולם,
חייבת לציין שבכל פעם שאני מקבלת התראה בטלפון שיש מייל חדש מנשואה למאפייה אני מתמלאת שמחה
ורצה למייל כי אין לי ספק שיהיה שם סיפור, מתכון ותמונות מעלפות

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 10:30 am

זה כל כך משמח לשמוע! תודה רבה אסנת ושנה דבש

Reply
בבא אוקטובר 4, 2019 at 5:20 am

אני אופה חלות ולחמניות כבר 35 שנים. בלי מתכון. וגם כמובן עוגות שמרים לכל המינים. עם שוקולד, גבינה, קינמון, ועוד.
התלמידים שלי מקבלים חגיגת עוגות שמרים קטנות אישיות פלוס לחמניה בפורים, חם וטרי מהתנור. כל מי שבא, זוכה.
מתה על שמרים. הבית כולו מריח כמו מאפיה.
תנסי לשים גבינת קוטג׳ ולטפטף מעל ד ש, על לחמניה חמה שרק יצאה מהתנור. מעלף.

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:01 pm

תודה על הטיפ בבר

Reply
חני קריו נובמבר 25, 2020 at 12:27 pm

מה לגבי המרה של 100% מהקמח לכוסמין מלא? להוסיף התפחה גם במקרה הזה? 1/3 כוס מים בנוסף גם כן?
**בדומה למה שהמלצת לעשות עבור המתכון של לחמניות כוסמין. לצערי הרבה מהמצרכים לא היה לי אז המרתי במתכון הזה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 2:09 pm

תמיד כשמדובר בהמרה לכוסמין מלא אני ממליצה על התפחות ארוכות ותוספת נוזלים

Reply
Sharon ספטמבר 10, 2021 at 5:11 pm

היי רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש בדבש במקום סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:16 pm

אפשר דבש במקום

Reply
נטעלי אוקטובר 4, 2019 at 8:31 am

היוש , ניסיתי ולצערי הן יצאו לי קשות וקטנות , את יודעת אולי מה הסיבה ?
השתדלתי לדייק בחומרים

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:01 pm

משהו בלישה ובהתפחה התפספס, האם לשת מספיק זמן והשמרים בתוקף? זמני התפחה מאוד קריטיים בהכנת בצק שמרים, התפחת פעמיים כמו שכתוב?

Reply
נטעלי אוקטובר 4, 2019 at 2:32 pm

מבחינת ההתפחה כן אבל משהו בלישה לא היה לי שלם , אני לא בקיאה באיך זה צריך להראות וגם לא הייתי סגורה על כמות המים איזה סדנא שלך את ממליצה בנוגע ללחמניות וכו – בצק ושמרים

Reply
מירב מרץ 2, 2021 at 6:30 pm

הי. במה ניתן להחליף את הביצה אם רוצים לטבען את הלחמניות? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 8:56 pm

לוותר עליה ולהוסיף קצת יותר שמן

Reply
מרים דניאלי ינואר 2, 2022 at 12:09 pm

מכינה עכשיו קרן.
כמה ס"מ בערך ליצור מהרצועה האנכית לפני הקליעה

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2022 at 1:55 pm

לא מדדתי בסנטימטרים אבל הצילום ממחיש הכל היטב

Reply
חגית אוקטובר 4, 2019 at 2:46 pm

ההתפחה במקרר שוות ערך להתפחה בחוץ? או שצריך להתפיח שוב לאחר ההוצאה מהמקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 3:08 pm

אותו דבר אין צורך אחרי מקרר להתפיח שוב רק אחרי קליעת בלחמניות כמובן
במקרר כמובן זמן ההתפחה ארוך יותר

Reply
שלי מרץ 17, 2020 at 4:54 pm

היי,
איזה משקל של כל כדור בצק היית עושה כדי שהלחמניות ייצאו גדולות כמו שקונים במאפייה?
תודה(:

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2020 at 5:13 pm

נראה לי שמדובר באותו הגודל כפי שכתבתי 110 גר׳, לקחת בחשבון שבזמן הקליעה נוצרות לחמניות קטנות והן תופחות מאוד לפני נור ובתנור

Reply
לירון נובמבר 8, 2019 at 7:32 am

אפשר להשתמש בשמרים טריים? מה ההמרה? תודה!

Reply
קארין מרץ 29, 2020 at 5:14 pm

היי , יצא לי בצק מאד דביק ולא נעים לעשייה/ אשמח לדעת מה לא עשיתי נכון 🙂 תודה רבה לך

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 8:02 pm

כנראה שהוספת יותר מדי נוזלים לבצק
להבא תתחילי מחצי כמות ותוסיפי לאט לאט עד שלא צריך יותר

Reply
רינה אוקטובר 4, 2019 at 3:25 pm

היי קרן, עוקבת אחריך באדיקות.
יש לך מושג למה הבצק נקרע במהלך ההתפחה השניה של הלחמניות? כאילו שהוא לא אלסטי מספיק בשביל לתפוח…

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 4:58 pm

יכול להיות שקלעת אותן צמוד ומתוח מדי
זה קרה אחרי אפייה?
אם כן אז לרוב זה קורה דווקא כשזמן ההתפחה השני לא ארוך מספיק

Reply
רינה אוקטובר 4, 2019 at 5:08 pm

קרן, תודה על התגובה המהירה.
זה קרה במהלך ההתפחה השנייה, האמת דיי מיידי אחרי הקליעה.
את חושבת שפעם הבאה צריך להוסיף עוד נוזלים לבצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 10:37 pm

קשה לי להגיד מה קרה בדיוק, אבל יכול בהחלט להיות עניין של נוזלים בבצק
אל תפחדי להבא להוסיף נוזלים, גם אם הבצק מעט דביק בקערה
אחרי הצפחה ראשונה הוא סופח אליו נוזלים ומתייצב

Reply
נעמי אוקטובר 17, 2020 at 10:30 pm

הי קרן,
הבצק יצא מאוד יבש וקשה לעבודה אפילו אחרי שהוספתי עוד נוזלים. מצטערת אבל אני אופה הרבה ומשהו פה לא עבד במתכון.

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:56 pm

משהו השתבש לך תנסי שוב זה אחד המתכונים הכי חזקים באתר, והוא מושלם

Reply
ענבל מרץ 5, 2022 at 6:11 pm

היי קרן,
אם אני רוצה להגדיל כמויות לקילו וחצי.. איך להגדיל את שאר המתכון?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 2:43 pm

הכל בעוד 1/2

Reply
קובי אוקטובר 8, 2019 at 1:24 pm

היי קרן נסיתי בפעם הראשונה לפי ההסבר שלך ויצאו לי לחמניות יפות .תודה לך

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 1:26 pm

שמחה לשמוע קובי

Reply
מיכל אפריל 16, 2020 at 11:40 am

היי קרן,
אם אני אופה בטוסטר אובן קטן מה הכמות לחלה אחת בינונית? והאם אני אופה אותן עם חום למעלה ולמטה?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 12:23 pm

זה פוסט על לחמניות לא הבנתי את השאלה על החלה

Reply
תמר יוני 25, 2020 at 10:26 am

כל מתכון שלך מושלם. תודה!!
שאלה עקרונית – בהרבה מתכונים את משתמשת בשמן קנולה, יש סיבה שלא משתמשת בשמן זית?

קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:31 am

אני משתמשת הרבה יותר בשמן זית משמן קנולה כנראה לא עברת על כל המתכונים יש מאפים מסויימים קלאסי ושזה פחות מתאים בעיניי אבל את יכולה חופשי להמיר

מירי אוקטובר 12, 2019 at 6:12 am

במידה ואני רוצה להכין מחצית מכמות הלחמניות , האם לחתןך במחצית את כל כמויות המצרכים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2019 at 7:06 am

כן, פרט לביצה אותה את משאירה שלמה:-)
ומורידה קצת מכמות הנוזלים לפי הצורך

Reply
שירן אוקטובר 14, 2019 at 8:06 pm

היי אני בדיוק מכינה. אחרי התפחה ראשונה ובזמן שאני מכינה את הלחמניות הבצק נקרע ולא חלק וגמיש נורא קשה לעשות את הצורה. יש לך מושג מדוע זה קורה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2019 at 8:22 pm

הי שירן
יש כל מני סיבות אפשריות, אולי קצת חם לבצק ואז אפשר להכניס למקרר לתת לו לנוח קצת, או לחלק לכדורים ולתת להם לנוח, ואת יכולה לקמח את הרצועות מעט זה יעזור לך שלא ייקרעו.

Reply
מיכל דצמבר 11, 2019 at 3:00 pm

הי קרן,
אחרי ההצלחה של הבייגלים המושלמים שלך, אני חייבת לנסות את הלחמניות האלו.
רק שאלה: אם אני רוצה להכין אותם מזונות (מתוקות),
מה עושים בשביל זה?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2019 at 3:11 pm

מתוקות יותר ? תוסיפי עוד 1/4 כוס סוכר

Reply
מיכל דצמבר 11, 2019 at 4:01 pm

תודה רבה!!
אנסה..

Reply
עדי אפריל 21, 2020 at 8:43 pm

היי קרן, הכנתי לפי כמויות מדוייקות לגמרי, הבצק יצא לי קשה יחסית. ממה זה יכול לקרות?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 8:58 pm

או שלא היו מספיק נוזלים, או שלא לשת מספיק, או שלא התפחת מספיק

Reply
רונית מאי 8, 2020 at 3:27 pm

משנה אם אני מכינה אותן בצורה אחרת?

Reply
הילה דצמבר 21, 2019 at 9:14 am

היי אפשר להשתמש בקמח שמרים?

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2019 at 9:25 am

בטח, אותה כמות הקמח

Reply
שלי דצמבר 30, 2019 at 11:34 am

היי קרן, אפשר להשתמש בשמן חמניות?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2019 at 7:53 pm

כן אין בעיה

Reply
רות דצמבר 30, 2019 at 6:54 pm

הי, ניתן להכין מכוסמין לבן?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2019 at 7:52 pm

בטח

Reply
גיל מאי 20, 2020 at 3:48 pm

יש לשנות את כמות המים בהמרה לכוסמין לבן? תודה!

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 9:51 pm

אין צורך

Reply
אורן אייל ינואר 18, 2020 at 8:56 am

אשמח מאוד לעזרתך… מכורה ללחמניות האלה ועכשיו מחפשת מתכון עם קמח שיפון מלא. אפשר לדעתך לעשות את ההמרה במתכון הזה? היית משנה כמויות כלשהן? הלחמניות יצאו חמוצות? אשמח לשמוע טיפים ולקבל עזרה.

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 10:34 am

את יכולה להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח שיפון ולהוסיף כמה כפות מים

Reply
שלי מרץ 19, 2020 at 11:22 pm

היי קרן,
במקום הברשה בביצה, טבילה במים יכולה לעבוד פה?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 7:29 am

ברור!

Reply
משכית מרץ 20, 2020 at 8:33 am

הי קרן, האם ניתן להמיר לשמרים טריים ומה יחס ההמרה? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 9:18 am

בטח שקית או קוביה של 50 גר

Reply
לילך מרץ 20, 2020 at 10:25 pm

מעולות! רק הצורה לא יצאה בדיוק 8
מה הסיכוי שאת מעלה סרטון שבו רואים איך את עושה, שלך מוש…

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 10:35 pm

יש בהייליטס שלי באינסטוש סרטון

Reply
לילך מרץ 20, 2020 at 10:38 pm

אין עליך! תודה רבה ושבת שלום (;

Reply
שגית אפריל 22, 2020 at 10:47 pm

הי קרן, האם הלחמנייה מתוקה? אם לא אז כמה סוכר להוסיף שתצא לחמניה מתוקה? בסגנון של חלב מתוקה… זה מה שהבת שלי רוצה ‍♀️

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 11:34 pm

להוסיף עוד 1/3 כוס

Reply
שגית אפריל 23, 2020 at 9:26 am

תודה רבה, את מדהימה!

Reply
נועה אפריל 24, 2020 at 12:37 pm

היי קרן אם בטעות שמתי שמן זית במקום קנולה ? זה משנה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:17 pm

להיפך, מעולה

Reply
נעמה אפריל 25, 2020 at 7:05 am

היי 🙂
אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין מלא?
אם כן כמה?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 7:08 am

אפשר 50% ולהוסיף מעט מים

Reply
נעמה אפריל 25, 2020 at 7:30 am

50% כוסמין לבן 50% כוסמין מלא גם הולך?

Reply
ליהי אפריל 25, 2020 at 11:05 am

היי 🙂 האם אפשר עם אותו מתכון לעשות גם חלות רגילות?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 11:38 am

בטח ייצאו מעולה

Reply
אורטל אפריל 30, 2020 at 10:46 pm

היי:) איך הולכת ההמרה של שמרים יבשים לטריים?
אשמח לעזרתך בנושא

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:49 pm

כף שמרים יבשים =25 גר׳ שמרים טריים

Reply
רות מאי 1, 2020 at 1:37 pm

פשוט מתכון מנצח שאי אפשר לפספס איתו.
חוסלו ברגע, מה שאף פעם לא קורה אצלנו עם לחם. גם המבוגרים.ות וגם הילדים טרפו.
הנגלה השניה כבר בתנור 🙂
תודה על המתכון!

Reply
מלודי מאי 4, 2020 at 1:52 pm

בטעות שמתי כוס סוכר במקום 1/3
. היה נראה מוזר כי הבצק מלא פירורי סוכר… הבצק לפח?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 2:09 pm

לא חייבים לזרוק, מקסימום הן ייצאו מתוקות

Reply
מאיה אוגוסט 6, 2020 at 9:42 pm

היי! האם הצורה של לחמניות תעבוד עם המתכון של החלה מ4 רצועות? הכנתי את הבצק לחלה אבל מעוניינת בלחמניות קטנות!

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 9:57 pm

בהחלט

Reply
גאיה אלמוג מאי 19, 2020 at 7:20 pm

יצא לי יבש מאוד, לא היה אפשר לעבוד אם הבצק בכלל, את יודעת מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 9:38 pm

היו חסרים לך נוזלים כנראה

Reply
גאיה אלמוג מאי 19, 2020 at 9:52 pm

שמתי הכל ואפילו יותר, יכול להיות שזה בגלל המזג אוויר?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 10:39 pm

בהחלט
וגם זמן לישה של 10 דק

Reply
גאיה אלמוג מאי 19, 2020 at 11:12 pm

אוקיי תודה רבה אעדכן

אילת מאי 23, 2020 at 10:04 pm

הלחמניות האלה מושלמות, פעם אחר פעם. גם ב100% קמח לבן וגם ב50% מלא. עוברות מצויין הקפאה. הבצק ככ נוח לעבודה!
אני קולעת קצת אחרת, פחות יפה משלך אבל לא מצליחה להבין מהתמונות – אשמח אם תוכלי להעלות וידאו של צורת הקליעה.
תודה! את נהדרת,כל מתכון שלך זהב

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 7:00 am

תודה איילת
יש סרטון קליעה שלהן באינסטגרם שלי בהיילייטס

Reply
עופר מאי 26, 2020 at 7:29 pm

אני חי כבר שלושים שנה בחו"ל, במקרה נקלעתי למתכון שלח, נשבע לך פעם ראשונה בחיים שאני אופה בכלל, הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך,יצא מהמם, חבל שאין מקום לתמונה, תודה רבה רבה רבה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 8:41 pm

איזה משמח עופר תודה!

Reply
מורן קיסלוביץ יוני 2, 2020 at 9:03 pm

הי קרן,
הכנתי אותן הבצק כיפי ונוח לעבודה והמתכון מעולה!
מהי הכמות המינימלית של הסוכר שאפשר לשים?

תודה רבה מראש,
מורן

Reply
אחינעם יוני 8, 2020 at 2:45 pm

מתכון מושלם!
הכנתי פעם אחת רגיל ופעם אחת חצי כמות קמח מלא יצא מעולה בשתיהן
תודה רבה רבה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:05 pm

שמחה לשמוע

Reply
לירז מרץ 2, 2021 at 9:40 am

המרתי חצי מהכמות הקמח כוסמין מלא, הוספתי באמת קצת יותר מים ויצא מושלם!

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 2:59 pm

הכי משמח

Reply
תאיר יולי 7, 2020 at 12:23 pm

היי קרן מכורה למתכונים שלך!
שאלה- על איזה מצב אפייה את ממליצה לאפות את הלחמניות?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 2:01 pm

תמיד חום עליון תחתון

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:16 pm

תודה תאיר, חום עליון תחתון

Reply
ארי יולי 13, 2020 at 5:06 pm

היי. איך את ממליצה לשמור את הלחמניות טריות וטעימות לבוקר אם הכנתי אותן אחר הצהריים?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 8:25 pm

אני אוהבת לסגור בשקית ניילון של הסופר

Reply
אביה יולי 17, 2020 at 10:08 am

היי קרן, הראה מעולה!
יש לי גיסה טבעונית.. כמה קריטי להוריד כת הביצה?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:22 pm

לא קריטי

Reply
חן ספטמבר 9, 2020 at 12:03 pm

היי קרן!
שכחתי לשמן את הקערה לפני שהכנסתי להתפחה 🙁 כעת הבצק בתפיחה ונראה שהוא תופח יפה, נראה לך קריטי ששכחתי לשמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2020 at 2:55 pm

ממש שולי-)

Reply
חן ספטמבר 9, 2020 at 3:24 pm

יצאו מדהימות!!! תודה רבה

Reply
Limor ספטמבר 20, 2020 at 11:52 pm

לא הבנתי את כמות הסוכר
זה כוס פלוס 80 גרם או שסה"כ כמות
הסוכר זה 80 גר'

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:26 am

סהכ 80 גר

Reply
סיגל אפריל 24, 2022 at 7:16 pm

הי קרן, ניסיתי ויצאו ממש טעים! עשיתי מקמח כוסמין מלא….התפחתי הרבה זמן (נראה לי יותר מדי) אבל יצאו לחמניות שטוחות…..כלומר לא תפוחות….מה אפשר לשנות כדי שיצאו תפוחות?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:36 am

אולי התפחת יתר…. זה משטח אותן
נסי להבא לעמוד בזמנים שכתובים

Reply
רוני פ אוקטובר 6, 2020 at 7:03 pm

היי קרן, קודם כל מה שלומך?
הכנתי את הלחמניות שיצאו סוף הדרך, מה שכן עשיתי חצי מהכמות והוספתי כוס אחת בדיוק של מים והבצק היה סופר דביק, היה קשה לעבודה איתו ממש ובכלל דביק והוספתי קמח אבל עדיין היה קשה לעבודה
מה הסיבה? (לפעם הבאה..) יותר מדי מים? אולי כי חם? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:23 pm

לפעמים כשמחלקים בשניים את המצרכים לא הכל מתחלק במדויק, למשל ביצה, אז עם הנוזלים תמיד להתחיל מחצי כמות ולהוסיף כמה שצריך, וכן יש עונות שנה בהן
הבצק שותה פחות, או יותר מים

Reply
ברנדה אוקטובר 8, 2020 at 11:10 am

הי קרן,
אני מכינה את הלחמניות בדרך כלל עם קמח לבן והן יוצאות מעולה! רציתי לדעת האם אפשר להמיר לקמח כוסמין 70%? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 11:49 am

לערבב חצי חצי עם לבן ייצא אחלה ולהוסיף עוד נוזלים

Reply
איריס אוקטובר 24, 2020 at 8:25 am

היי,
אפיתי ויצא באמת באמת טעים רק שהקרום החיצוני יצא קראנצ' מאד ומתפורר (קיוויתי למשהו הרבה יותר נימוח) ממה זה יכל לנבוע?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 9:59 am

נשמע ממש מוזר
לא נתקלתי בתיאור כזה לא ככ יודעת במה להמליץ הם אמורות להיות ממש רכות מבחוץ אולי היו חסרים נוזלים בבצק

Reply
רותם נובמבר 20, 2020 at 3:12 pm

היי, אשמח אם תוכלי להעלות לאינסטגרם הסבר איך עושים את הצורה של הלחמניות, אני עושה הרבה לחמים בצורות שונות ומשום מה את הצורה הזו לא הצלחתי להבין מהתמונות ואשמח לסרטון

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 5:34 am

מבטיחה בהמשך

Reply
רחלי נובמבר 23, 2020 at 1:50 pm

היי אפשר לעשות 80 אחוז כוסמין?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:40 pm

אפשר

Reply
יעל דצמבר 14, 2020 at 9:13 am

בגרסה טבעונית מה שמים מעל לפני אפייה?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2020 at 4:58 pm

מים עם כפית שמן קנולה וכפית סוכר או סילאן

Reply
Yael דצמבר 31, 2020 at 9:20 pm

אפשר לדעתך לאפות בתור לחמניות עגולות ממולאות בשר?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 9:58 am

בוודאי שאפשר

Reply
יפעת ינואר 1, 2021 at 7:54 am

קודם להגיד שכל מתכון שלך פשוט אליפות !!
אם יש לי ביצים בגודל m זה משנה?
עדיף להוסיף ביצה נוספת?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 9:56 am

לא קריטי בכלל

Reply
אביב ינואר 2, 2021 at 11:07 pm

היי קרן!
קודם כל האתר שלך מושלם! אני מתה על כל המתכונים המפורטים והמדויקים. תודה!
דבר שני, כמה ימים אפשר לשמור את הלחמניות בשקית סגורה ושהם עדיין ישארו רכות וטובות?

Reply
רינת אוריאן ינואר 5, 2021 at 1:19 pm

היי קרן, את התנור לחמם חום תחתון עליון או טורבו?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:21 pm

עליון תחתון

Reply
הילי ינואר 6, 2021 at 6:52 pm

הכנתי חצי כמות, יצאו לחמניות טעימות ורכות כל כך…. תענוג!!!

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:14 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
עלמה רגב ינואר 15, 2021 at 10:04 am

יצא מהמם

Reply
עלמה רגב ינואר 15, 2021 at 10:05 am

יצא מהמם ומושקע

Reply
עלמה ינואר 15, 2021 at 10:06 am

מהממוש

Reply
Nili אפריל 27, 2021 at 3:14 pm

לחמניות כל כך רכות ומדהימות
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2021 at 6:20 am

תודה נילי

Reply
מוריה ינואר 26, 2021 at 11:18 am

מתכון מהמם! יצא מעולה! תודה לך

Reply
דניאל פברואר 10, 2021 at 5:08 pm

היי קרן, מה שלומך? אני ממש רוצה לנסות את המתכון הזה שלך! .
רציתי לשאול האם אפשר לעשות מהבצק הזה חלות?
אם כן, מה זמן האפייה שיידרש לכך?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 8:26 pm

בטח שאפשר
כמו כל חלה סביב 25-30 חלות

Reply
ליאור פברואר 21, 2021 at 11:41 am

הכנתי לראשונה ויצא מושלם,
תודה!

Reply
מורן מרץ 6, 2021 at 8:41 am

יצא באמת מצויין. רציתי רק לדעת אם יש גרסה דומה שמשלבת חמאה.

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2021 at 7:44 am

אפשר להמיר שמן בחמאה בלי בעיה

Reply
ליאת אפריל 13, 2021 at 10:35 am

הי מתכון מעולה. את ממליצה להקפיא את הלחמניות מיד לאחר האפיה אם לא אוכלים אותם מייד? ואז להפשיר לילדים לבית הספר ערב קודם תודה רבה!!אלופה

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2021 at 10:43 am

כן וכן
בדיוק כפי שציינתי
הקפאה בעודן טריות והפשרה ערב קודם

Reply
לי אפריל 16, 2021 at 3:11 pm

הי, אני רוצה להכין את המתכון עם קמח כוסמין מלא. האם ניתן? פשוט מנסה למצוא מתכון לחמניות דומות עם קמח כוסמין מלא בלבד (לא חצי חצי ). תודה שבת שלום

Reply
יוליה יוני 10, 2021 at 4:02 pm

במה אפשר להמיר את הביצה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:16 pm

להוסיף 2-3 כפות שמן קנולה במקום

Reply
תמר יוני 10, 2021 at 5:59 pm

מה אפשר למרוח במקום ביצה מלמעלה? טבעוני

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:16 pm

מים עם כפית אבקת נס קפה! יוצא מהמם בצבע לא מרגישים טעם

Reply
לי ספטמבר 13, 2021 at 12:03 pm

במקום נס אפשר מעט אספרסו?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 2:09 pm

מניחה שכן אין בעיה

Reply
חן ספטמבר 9, 2021 at 2:32 pm

היי קרן,
חיפשתי בין כל התגובות שאלה על הפחתה בסוכר (היו הפוכות) אני מבינה שיש צורך בסוכר בשביל שהשמרים יתחילו לעבוד אבל האם אפשר לקצץ בסוכר או להחליף חלק ממנו בתחליף (סילאן אפילו)?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:17 pm

אפשר להוריד מעט או להמיר חלקית בסילאן

Reply
ענת ספטמבר 11, 2021 at 1:11 am

היי קרן,
האם ישנה אפשרות להמיר את הקמח + השמרים היבשים לקמח שמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2021 at 8:22 am

אין בעיה להמיר

Reply
ענת ספטמבר 12, 2021 at 1:41 pm

תודה רבה על התשובה 🙂
אז רק כדי להיות בטוחה… נשארים באותה הכמות של הקמח ורק מורידים את השמרים, נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 2:10 pm

נכון

Reply
נטלי סעידוב ספטמבר 17, 2021 at 11:13 am

האם אופים אפייה רגילה או טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 3:23 pm

חום עליון תחתון לא בטורבו

Reply
מעיין אוקטובר 11, 2021 at 5:12 pm

היי קרן אפשר במקום סוכר דבש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2021 at 7:29 pm

בטח שאפשר

Reply
שרן אוקטובר 16, 2021 at 9:09 pm

היי! אפיתי את הלחמניות והן יצאו מעולות מלבד דבר אחד, המעטפת יצאה קשה ולא רכה (הפנים היה רך ומושלם), אפיתי 180 מעלות 20 דקות, מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2021 at 6:57 am

נסי להוריד חום מעט

Reply
Jamu אוקטובר 21, 2021 at 8:57 pm

חייבת להגיד שבזכות המתכון הזה סוף סוף חזר לי האומץ להכין לבד לחמניות.. היה כל כך כייף להכין! בצק מושלם והסברים מושלמים תודה רבה!
רק שאלה אחת, יצאו לי ממש בהירות. יש לך סוד לצבע המשגע?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 10:02 pm

שמחה ממש לשמוע
אולי להבריש פעמיים בביצה לצבע עמוק

Reply
Sarit אוקטובר 25, 2021 at 9:49 pm

וואו מתכון כל כך טוב!!! מכינה כבר פעם שלישית( בשבוע…)
טנקס א לוט!

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:35 am

תודה שרית

Reply
רג'ינה נובמבר 3, 2021 at 8:40 pm

מה הבדל בין אפייה בטורבו ואפייה רגילה למעלה למטה? מה יותר טוב ללחמניות חלה?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 8:22 am

לא לאפות אתן בטורבו

Reply
מיכל מרץ 28, 2022 at 2:41 pm

אלופה!! מאוד אוהבת את המתכונים שלך. אפשר לשים פחות סוכר כדי שיהיו פחות מתוקות? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 7:37 pm

אפדר להפחית מעט
הן לא מאוד מתוקות

Reply
מיכל מרץ 28, 2022 at 3:58 pm

מתכון מעולה כרגיל!! אלופה!! הכנו עכשיו ויצאו מעולות וטעימות!!

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2022 at 6:34 pm

תודה מיכל

Reply
noa מאי 13, 2022 at 12:29 pm

היי קרן, איך הכי נכון לאכסן אותן לאחר האפייה?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2022 at 2:07 pm

להכניס לשקית ניילון של הסופר או למקפיא

Reply

Leave a Comment