את הלחמניות המדהימות האלו הכנתי יום אחרי ערב החג,בדיוק ביום שבו הבטחתי
לעצמי להוריד את כל מה שאכלתי בערב חג ותאמינו לי,אכלתי ממש הרבה.
הבעיה התחילה כשפתחתי את התנור אחרי 15 דקות אפייה וקלטתי את היופי שלהן, מאותו רגע גם התפשט
ריח מטורף של לחמניות בכל הבית, ומהרגע שהוצאתי אותן מהתנור עד שסיימתי לצלם אותן,
עבר נצח של עינויים קשים.
גוש החמאה שעמד לצד הלחמניות לצורך צילומים דיבר אליי ויכולתי ממש להרגיש את הטעם של
לחמניה מרוחה בחמאה בפה שלי, וכשסיימתי לצלם מימשתי את כל מה שחלמתי עליו וטרפתי לחמניה שלמה.
לא רק אני, גם הילדים שבדרך כלל מאוד בררנים, משכו לעצמם כל אחד לחמניה ואפילו אמרו
שהן נראות ״קנויות״ שזה מבחינת הילדים שלי שיא.
אחרי הצילומים ירדנו לים, והייתי כל כך שיכורה מהלחמניות,
שבמקום לקחת את השקית עם הפירות שהכנתי לים, לקחתי שקית עם לחמניות חמות 🙂
ובים, כשמזגנו קפה חם מהתרמוס ואכלנו ליד לחמניה, הרגשתי כמעט כמו בקייטנה.
הלחמניות השמנמנות האלו מאוד מסוכנות, הן רכות רכות וסופר טעימות, הילדים מתים עליהן
והן נהדרות כלחמניות לכריכים לבית הספר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחמניות קשר ביתיות/ כ 15 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן או קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה גודל L
1/3 כוס+כף(80 גר') סוכר לבן
1/3 כוס (65 גר') שמן קנולה
2 כפיות (10 גר') מלח דק
1.5-2 כוסות (360-480 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
ביצה טרופה
1/4 כוס שומשום או פרג
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצה,שמן,מלח ואת המים, לא את כל הכמות בבת אחת
מתחילים מכוס וחצי ומוסיפים כף בכל פעם עד שאין צורך יותר להוסיף והבצק נפרד מהדפנות.
לשים את הבצק סהכ כ 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי
עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק מהקערה, וקורצים ממנו חתיכות במשקל של 110 גר' כל אחת.
מעצבים את חתיכות הבצק לכדורים ומניחים על משטח מעט מקומח.
מכסים במגבת ומניחים לכדורים לנוח לחמש דקות.
מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה ומניחים אותה באופן אנכי אליכם (תמונה מספר 1) יוצרים את הספרה 9 ע״י
קיפול של החלק העליון של הרצועה למרכז הרצועה כשהקצה נכנס מתחת לרצועה (ראו תמונה מספר 2)
עכשיו משחילים את הקצה התחתון של הרצועה לתוך העיגול של הספרה 9 מלמטה לצד ימין
כך שנוצרת האות Q (תמונה מספר 3)
למעלה נוצרה לכם עכשיו לולאה ואתם פשוט הופכים אותה כמו בורג לצד שמאל כך שהיא מתהפכת (תמונה מספר 4)
ואז את הצופציק של הרצועה שנותר מצד ימין משחילים מלמטה לתוך הלולאה העליונה, אז מתקבלת לחמניית קשר כזו:
מניחים את הלחמניות על תבנית האפייה ומכסים במגבת, להתפחה נוספת של כ-45 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בעדינות בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום או פרג
אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות, מצננים מעט ומגישים.
**את קמח הלבן ניתן להמיר בקמח כוסמין לבן או 50% קמח מלא
**אפשר בקלות להפוך את הלחמניות לטבעוניות: השמיטו את הביצה והוסיפו עוד 4 כפות שמן
282 Comments
מדהימה, לומדת ממך המון
תודה לירן ושנה מהממת
כל מתכון שלך בול… עוקבת אחרייך ונהנית להכין את מטעמייך. שנה טוב ומתוקה
תודה רבה יפעת
היי קרן, מה הסיבה לדעתך ללחמניות שיצאו לא אוריריות , אלא דחוסות?
לא מספיק נוזלים בבצק או שלא הפחת מספיק ?
אפשר לקחת מחצית מהבצק ולהוסיף רוטב שום? להפוך את זה ללחמניות שום. האם הבצק מתאים גם ללחניות שום?
תודה!
אפשר
היי קרן
הלחמניות נראות מעולה
הייתי שמחה לשעת האם אפשר להוריד את הביצה מהמתכון של הבצק?
אם כן, האם כדאי להחליף אותה במשהו אחר או פשוט להכין את הבצק בלעדיה?
להחליף בכמה כפות שמן קנולה
היי, נראות מדהים הלחמניות שלך. אפשר להחליף את השמן בשומן אחר לדוגמא: לשמן זרעי ענבים?
שמן זית
אפשר לשים במקרר בלילה את הלחמניה מוכנה ואז להכניס לתנור בבוקר? או שיהיה צורך בהתפחה נוספת?
לא אפשרי
אפשר להכין את הצורה ולהקפיא
להפשיר ולאפות
אפשר להכין מקמח מלא/כוסמין?
אפשר מחצית מכמות הקמח להמיר לקמח מלא ולהוסיף יותר נוזלים לבצק
חייבים מיקסר או אפשר ללוש ביד?
אפש רלישה ידינית רצופה של 10 דקות
מתכון מעולה! תודדההה רבבההה!
אם רוצים לחמניות מתוקות, אפשר להכפיל את כמות הסוכר בלי שזה יפגע במתכון?
לא זה יקשה על השמרים
ממליצה להוסיף 1-2 כוס לא יותר
יש אפשרות ללוש ידעני?
כן אין בעיה עשר דק לישה
אפשר בלי מיקסר??
לישה ינית של 10-12 דקות כן
אפשר לשים חצי קמח כוסמין וחצי קמח לחם?
משפיע על כמות המים?
ואם אני רוצה לחמניות אצבע כמה גרם בצק כדאי לקחת לכל לחמניה?
אגב הכנתי אותן כבר לפי המתכון ויתרתי על הביצה והוספתי שמן כמו שכתבת ויצאו מעולה!!
תודה מורן
אפשר לערבב קמחים ולהוסיף יןתר מים
היי קרן,
האם את אופה בטורבו או חום עליון ותחתון? הכנתי (הטעם מצויין) אבל התייבש לי מאוד, לא יצאו רכות כל כך, וגם השחימו מאוד. עשיתי טורבו 180, 20 דקות. תוהה אם זה קשור או איך אפשר לשפר. תודה
לא לאפות בטורבו
יצאו מושלמות. לקח לי כמה ניסיונות עד שיצאו טובות אבל בהחלט השתלם.
את מהממת שלמדת מהר ושלא התייאשת , גם לי לקח כמה נסיונות עד שקלטתי ❤️
משנה הצורה או שאני יכולה להכין בצורה אחרת?
כל צורה
חג שמח
ללחמניות ארוכות כמו במאפיות, איזה משקל כל כדור?
110 גר לדעתי יספיק
ערב טוב יקירה,
אני מעדיפה ללוש ידנית.
זה ניכר בבצק?
אם לשים 8-12 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש אין שום בעיה
היי קרן מתכון מדהים, עושה אותו כבר שבועות כל שבת וכולם נהנים רק שאלה, יש אפשרות להכין את הבצק עצמו 24 שעות לפני ולהתפיח במקרר?
כן אפשר אבל לא יותר מ 24 שעות
היי קרן, מתכון מדהים! האם אפשר לשלב קמח כפרי במתכון?
בטח, כמה שרוצים
הי קרן. זאת פעם ראשונה שאני אופה לחמניות/לחם… הבצק בקיטשן אייד בשלב הלישה נפרד מהדפנות אבל היה למכונה מאוד קשה ללוש והרגשתי כאילו היא עומדת להתפרק אז לשתי בידיים 10 דק… מה המרקם של הבצק? זה אמור להיות ככה?
חסרים לך מים בבצק
היי קרן
הכנתי את המתכון והן היו מושלמות עד שהוצאתי מהתפיחה השנייה (התפחתי אותן בתנור על 35 מעלות) ברגע שיצאו מהתנור הן צנחו לגמרי וכמו פיתות
בתנור כנראה תפחו יותר מדי זמן
היי, סתם משהו שאני גיליתי לאחרונה – רוב המכונות לא נועדו לגודל כזה של בצק. הנחיות היצרן הן עד קילו בצק (בצק, לא קמח. אז זה משמעותית יותר)
אז תיזהרי על המכשיר, חבל. ככה הרסתי את שלי
הי
הלחמניות יצאו לי קצת יבשות.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה!!
לא מספיק מים בבצק ואולי אפית יותר מדי זמן או שהורדת את הסוכר מהבצק ?
האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולאפות בערב? מבטיחה לשמור במקרר…
אם את מבטיחה להתפיח במקרר אז כן
ברור שאין בעיה
היי קרן!
לגבי ההתפחה במקרר- מדובר רק בהתפחה הראשונה??
כן
אם ממירים לקמח מלא ….50% קמח מלא
היינו מפחיתים לחצי את כמות הקמח?
או חצי קמח מלא וחצי קמח רגיל?
50% מלא 50% רגיל, ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים
אפשר 50% מלא ו50% כוסמין לבן?
בטח
אפשר 50% כוסמין ו 50% קמח לבן?
אפשר
צריך יהיה להוסיף מעט נוזלים
אם רוצים רק כוסמין מלא….? מה האפשרויות? או יש לך מתכון אחר? תודה
להוסיף עוד כמה כפות מים למתכון
והן לא יהיו דחוסות מדי רק אם כוסמין מלא? לדעתך? תודה
היי קרן,
אני רוצה לנסות להכין את הלחמניות וחשבתי לשלב בהן בצל מטוגן. באיזה שלב את ממליצה לעשות את זה, אם בכלל? אני בעיקר חוששת מתוספת השמן, שלא יצא שומני.. אולי להשמיט את השמן שבמתכון? אשמח שתכווני אותי.
תודה מראש♥️
ועוד דבר, יש לי בבית סוכר חום בהיר. האם הוא יכול להתאים או שחייבים לבן?
אפשר גם חום באותה הכמות
להכניס את הבצל אחרי מחצית מהנוזלים ואז לראות כמה עוד נוזלים הבצק צריך
הי קרן המקסימה
ניסיתי להכין את הבצק ממש בצמוד להנחיות שלך והבצק יצא קשה ולא נוח לעבודה…יש לך מושג למה זה קרה?
לא היו מספיק נוזלים להבא להוסיף עוד
❤❤
שנה טובה קרן ולכולם,
חייבת לציין שבכל פעם שאני מקבלת התראה בטלפון שיש מייל חדש מנשואה למאפייה אני מתמלאת שמחה
ורצה למייל כי אין לי ספק שיהיה שם סיפור, מתכון ותמונות מעלפות
זה כל כך משמח לשמוע! תודה רבה אסנת ושנה דבש
אני אופה חלות ולחמניות כבר 35 שנים. בלי מתכון. וגם כמובן עוגות שמרים לכל המינים. עם שוקולד, גבינה, קינמון, ועוד.
התלמידים שלי מקבלים חגיגת עוגות שמרים קטנות אישיות פלוס לחמניה בפורים, חם וטרי מהתנור. כל מי שבא, זוכה.
מתה על שמרים. הבית כולו מריח כמו מאפיה.
תנסי לשים גבינת קוטג׳ ולטפטף מעל ד ש, על לחמניה חמה שרק יצאה מהתנור. מעלף.
תודה על הטיפ בבר
מה לגבי המרה של 100% מהקמח לכוסמין מלא? להוסיף התפחה גם במקרה הזה? 1/3 כוס מים בנוסף גם כן?
**בדומה למה שהמלצת לעשות עבור המתכון של לחמניות כוסמין. לצערי הרבה מהמצרכים לא היה לי אז המרתי במתכון הזה 🙂
תמיד כשמדובר בהמרה לכוסמין מלא אני ממליצה על התפחות ארוכות ותוספת נוזלים
היי רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש בדבש במקום סוכר?
אפשר דבש במקום
היוש , ניסיתי ולצערי הן יצאו לי קשות וקטנות , את יודעת אולי מה הסיבה ?
השתדלתי לדייק בחומרים
משהו בלישה ובהתפחה התפספס, האם לשת מספיק זמן והשמרים בתוקף? זמני התפחה מאוד קריטיים בהכנת בצק שמרים, התפחת פעמיים כמו שכתוב?
מבחינת ההתפחה כן אבל משהו בלישה לא היה לי שלם , אני לא בקיאה באיך זה צריך להראות וגם לא הייתי סגורה על כמות המים איזה סדנא שלך את ממליצה בנוגע ללחמניות וכו – בצק ושמרים
הי. במה ניתן להחליף את הביצה אם רוצים לטבען את הלחמניות? תודה
לוותר עליה ולהוסיף קצת יותר שמן
מכינה עכשיו קרן.
כמה ס"מ בערך ליצור מהרצועה האנכית לפני הקליעה
לא מדדתי בסנטימטרים אבל הצילום ממחיש הכל היטב
ההתפחה במקרר שוות ערך להתפחה בחוץ? או שצריך להתפיח שוב לאחר ההוצאה מהמקרר?
אותו דבר אין צורך אחרי מקרר להתפיח שוב רק אחרי קליעת בלחמניות כמובן
במקרר כמובן זמן ההתפחה ארוך יותר
היי,
איזה משקל של כל כדור בצק היית עושה כדי שהלחמניות ייצאו גדולות כמו שקונים במאפייה?
תודה(:
נראה לי שמדובר באותו הגודל כפי שכתבתי 110 גר׳, לקחת בחשבון שבזמן הקליעה נוצרות לחמניות קטנות והן תופחות מאוד לפני נור ובתנור
אפשר להשתמש בשמרים טריים? מה ההמרה? תודה!
היי , יצא לי בצק מאד דביק ולא נעים לעשייה/ אשמח לדעת מה לא עשיתי נכון 🙂 תודה רבה לך
כנראה שהוספת יותר מדי נוזלים לבצק
להבא תתחילי מחצי כמות ותוסיפי לאט לאט עד שלא צריך יותר
היי קרן, עוקבת אחריך באדיקות.
יש לך מושג למה הבצק נקרע במהלך ההתפחה השניה של הלחמניות? כאילו שהוא לא אלסטי מספיק בשביל לתפוח…
יכול להיות שקלעת אותן צמוד ומתוח מדי
זה קרה אחרי אפייה?
אם כן אז לרוב זה קורה דווקא כשזמן ההתפחה השני לא ארוך מספיק
קרן, תודה על התגובה המהירה.
זה קרה במהלך ההתפחה השנייה, האמת דיי מיידי אחרי הקליעה.
את חושבת שפעם הבאה צריך להוסיף עוד נוזלים לבצק?
קשה לי להגיד מה קרה בדיוק, אבל יכול בהחלט להיות עניין של נוזלים בבצק
אל תפחדי להבא להוסיף נוזלים, גם אם הבצק מעט דביק בקערה
אחרי הצפחה ראשונה הוא סופח אליו נוזלים ומתייצב
הי קרן,
הבצק יצא מאוד יבש וקשה לעבודה אפילו אחרי שהוספתי עוד נוזלים. מצטערת אבל אני אופה הרבה ומשהו פה לא עבד במתכון.
משהו השתבש לך תנסי שוב זה אחד המתכונים הכי חזקים באתר, והוא מושלם
היי קרן,
אם אני רוצה להגדיל כמויות לקילו וחצי.. איך להגדיל את שאר המתכון?
הכל בעוד 1/2
היי קרן נסיתי בפעם הראשונה לפי ההסבר שלך ויצאו לי לחמניות יפות .תודה לך
שמחה לשמוע קובי
היי קרן,
אם אני אופה בטוסטר אובן קטן מה הכמות לחלה אחת בינונית? והאם אני אופה אותן עם חום למעלה ולמטה?
זה פוסט על לחמניות לא הבנתי את השאלה על החלה
כל מתכון שלך מושלם. תודה!!
שאלה עקרונית – בהרבה מתכונים את משתמשת בשמן קנולה, יש סיבה שלא משתמשת בשמן זית?
אני משתמשת הרבה יותר בשמן זית משמן קנולה כנראה לא עברת על כל המתכונים יש מאפים מסויימים קלאסי ושזה פחות מתאים בעיניי אבל את יכולה חופשי להמיר
במידה ואני רוצה להכין מחצית מכמות הלחמניות , האם לחתןך במחצית את כל כמויות המצרכים?
כן, פרט לביצה אותה את משאירה שלמה:-)
ומורידה קצת מכמות הנוזלים לפי הצורך
היי אני בדיוק מכינה. אחרי התפחה ראשונה ובזמן שאני מכינה את הלחמניות הבצק נקרע ולא חלק וגמיש נורא קשה לעשות את הצורה. יש לך מושג מדוע זה קורה?
הי שירן
יש כל מני סיבות אפשריות, אולי קצת חם לבצק ואז אפשר להכניס למקרר לתת לו לנוח קצת, או לחלק לכדורים ולתת להם לנוח, ואת יכולה לקמח את הרצועות מעט זה יעזור לך שלא ייקרעו.
הי קרן! הכנתי אותן פעם והן יצאו מדהימות. אני רוצה להכין מהן מיני לחמניות קשר (יש לי ילדה בת שנה אז הכל עכשיו מיני ). זה אפשרי? נגיד במקום 110 גר לעשות 50-60? ואם כן, הזמן אפייה מתקצר? תודה רבה!
כן, אפשר. וכמובן זמן אפייה למאפים קטנים יותר מתקצר. יש להתחיל לבדוק אחרי 10-12 דקות מה קורה בתנור
הי קרן,
אחרי ההצלחה של הבייגלים המושלמים שלך, אני חייבת לנסות את הלחמניות האלו.
רק שאלה: אם אני רוצה להכין אותם מזונות (מתוקות),
מה עושים בשביל זה?
תודה רבה!!
מתוקות יותר ? תוסיפי עוד 1/4 כוס סוכר
תודה רבה!!
אנסה..
היי קרן, הכנתי לפי כמויות מדוייקות לגמרי, הבצק יצא לי קשה יחסית. ממה זה יכול לקרות?
או שלא היו מספיק נוזלים, או שלא לשת מספיק, או שלא התפחת מספיק
משנה אם אני מכינה אותן בצורה אחרת?
היי אפשר להשתמש בקמח שמרים?
בטח, אותה כמות הקמח
תודה על המתכון קרן אלופה, אפיתי אתמול ויצא פצצה!!! ממש אוהבת את המתכונים שלך
תודהההה
היי קרן, אפשר להשתמש בשמן חמניות?
כן אין בעיה
הי, ניתן להכין מכוסמין לבן?
בטח
יש לשנות את כמות המים בהמרה לכוסמין לבן? תודה!
אין צורך
אשמח מאוד לעזרתך… מכורה ללחמניות האלה ועכשיו מחפשת מתכון עם קמח שיפון מלא. אפשר לדעתך לעשות את ההמרה במתכון הזה? היית משנה כמויות כלשהן? הלחמניות יצאו חמוצות? אשמח לשמוע טיפים ולקבל עזרה.
את יכולה להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח שיפון ולהוסיף כמה כפות מים
היי קרן,
במקום הברשה בביצה, טבילה במים יכולה לעבוד פה?
תודה!
ברור!
הי קרן, האם ניתן להמיר לשמרים טריים ומה יחס ההמרה? תודה!
בטח שקית או קוביה של 50 גר
מעולות! רק הצורה לא יצאה בדיוק 8
מה הסיכוי שאת מעלה סרטון שבו רואים איך את עושה, שלך מוש…
יש בהייליטס שלי באינסטוש סרטון
אין עליך! תודה רבה ושבת שלום (;
הי קרן, האם הלחמנייה מתוקה? אם לא אז כמה סוכר להוסיף שתצא לחמניה מתוקה? בסגנון של חלב מתוקה… זה מה שהבת שלי רוצה ♀️
להוסיף עוד 1/3 כוס
תודה רבה, את מדהימה!
היי קרן אם בטעות שמתי שמן זית במקום קנולה ? זה משנה?
להיפך, מעולה
היי 🙂
אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין מלא?
אם כן כמה?
אפשר 50% ולהוסיף מעט מים
50% כוסמין לבן 50% כוסמין מלא גם הולך?
האם ניתן לאפות כמה תבניות במקביל או לא מומלץ?
תלוי בתנור שלך לא כולם אופים טוב במקביל
אני בתנור הביתי אופה אחת אחת
היי 🙂 האם אפשר עם אותו מתכון לעשות גם חלות רגילות?
בטח ייצאו מעולה
היי:) איך הולכת ההמרה של שמרים יבשים לטריים?
אשמח לעזרתך בנושא
כף שמרים יבשים =25 גר׳ שמרים טריים
היי
עשיתי פעם ראשונה את החלות ויצא מושלם. היום נסעתי שוב רק ששמעתי כוס סוכר במקום שליש והבצק לא תופח, האם קשור מה יכולה להיות הבעיה ? תודה ושנה טובה
כן זה הרבה סוכר וקצת מכביד על הבצק
לתת יותר זמן או להחזיר למיקסר ולהוסיף 1/2 כף שירים מעורבבים עם כף מים
פשוט מתכון מנצח שאי אפשר לפספס איתו.
חוסלו ברגע, מה שאף פעם לא קורה אצלנו עם לחם. גם המבוגרים.ות וגם הילדים טרפו.
הנגלה השניה כבר בתנור 🙂
תודה על המתכון!
בטעות שמתי כוס סוכר במקום 1/3
. היה נראה מוזר כי הבצק מלא פירורי סוכר… הבצק לפח?
לא חייבים לזרוק, מקסימום הן ייצאו מתוקות
היי! האם הצורה של לחמניות תעבוד עם המתכון של החלה מ4 רצועות? הכנתי את הבצק לחלה אבל מעוניינת בלחמניות קטנות!
בהחלט
יצא לי יבש מאוד, לא היה אפשר לעבוד אם הבצק בכלל, את יודעת מה יכולה להיות הסיבה?
היו חסרים לך נוזלים כנראה
שמתי הכל ואפילו יותר, יכול להיות שזה בגלל המזג אוויר?
בהחלט
וגם זמן לישה של 10 דק
אוקיי תודה רבה אעדכן
הלחמניות האלה מושלמות, פעם אחר פעם. גם ב100% קמח לבן וגם ב50% מלא. עוברות מצויין הקפאה. הבצק ככ נוח לעבודה!
אני קולעת קצת אחרת, פחות יפה משלך אבל לא מצליחה להבין מהתמונות – אשמח אם תוכלי להעלות וידאו של צורת הקליעה.
תודה! את נהדרת,כל מתכון שלך זהב
תודה איילת
יש סרטון קליעה שלהן באינסטגרם שלי בהיילייטס
אני חי כבר שלושים שנה בחו"ל, במקרה נקלעתי למתכון שלח, נשבע לך פעם ראשונה בחיים שאני אופה בכלל, הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך,יצא מהמם, חבל שאין מקום לתמונה, תודה רבה רבה רבה
איזה משמח עופר תודה!
הי קרן,
הכנתי אותן הבצק כיפי ונוח לעבודה והמתכון מעולה!
מהי הכמות המינימלית של הסוכר שאפשר לשים?
תודה רבה מראש,
מורן
מתכון מושלם!
הכנתי פעם אחת רגיל ופעם אחת חצי כמות קמח מלא יצא מעולה בשתיהן
תודה רבה רבה
שמחה לשמוע
המרתי חצי מהכמות הקמח כוסמין מלא, הוספתי באמת קצת יותר מים ויצא מושלם!
הכי משמח
היי קרן מכורה למתכונים שלך!
שאלה- על איזה מצב אפייה את ממליצה לאפות את הלחמניות?
תודה
תמיד חום עליון תחתון
תודה תאיר, חום עליון תחתון
היי. איך את ממליצה לשמור את הלחמניות טריות וטעימות לבוקר אם הכנתי אותן אחר הצהריים?
אני אוהבת לסגור בשקית ניילון של הסופר
היי קרן, הראה מעולה!
יש לי גיסה טבעונית.. כמה קריטי להוריד כת הביצה?
לא קריטי
היי קרן!
שכחתי לשמן את הקערה לפני שהכנסתי להתפחה 🙁 כעת הבצק בתפיחה ונראה שהוא תופח יפה, נראה לך קריטי ששכחתי לשמן?
ממש שולי-)
יצאו מדהימות!!! תודה רבה
לא הבנתי את כמות הסוכר
זה כוס פלוס 80 גרם או שסה"כ כמות
הסוכר זה 80 גר'
סהכ 80 גר
הי קרן, ניסיתי ויצאו ממש טעים! עשיתי מקמח כוסמין מלא….התפחתי הרבה זמן (נראה לי יותר מדי) אבל יצאו לחמניות שטוחות…..כלומר לא תפוחות….מה אפשר לשנות כדי שיצאו תפוחות?
אולי התפחת יתר…. זה משטח אותן
נסי להבא לעמוד בזמנים שכתובים
היי קרן, קודם כל מה שלומך?
הכנתי את הלחמניות שיצאו סוף הדרך, מה שכן עשיתי חצי מהכמות והוספתי כוס אחת בדיוק של מים והבצק היה סופר דביק, היה קשה לעבודה איתו ממש ובכלל דביק והוספתי קמח אבל עדיין היה קשה לעבודה
מה הסיבה? (לפעם הבאה..) יותר מדי מים? אולי כי חם? תודה
לפעמים כשמחלקים בשניים את המצרכים לא הכל מתחלק במדויק, למשל ביצה, אז עם הנוזלים תמיד להתחיל מחצי כמות ולהוסיף כמה שצריך, וכן יש עונות שנה בהן
הבצק שותה פחות, או יותר מים
הי קרן,
אני מכינה את הלחמניות בדרך כלל עם קמח לבן והן יוצאות מעולה! רציתי לדעת האם אפשר להמיר לקמח כוסמין 70%? תודה
לערבב חצי חצי עם לבן ייצא אחלה ולהוסיף עוד נוזלים
היי,
אפיתי ויצא באמת באמת טעים רק שהקרום החיצוני יצא קראנצ' מאד ומתפורר (קיוויתי למשהו הרבה יותר נימוח) ממה זה יכל לנבוע?
נשמע ממש מוזר
לא נתקלתי בתיאור כזה לא ככ יודעת במה להמליץ הם אמורות להיות ממש רכות מבחוץ אולי היו חסרים נוזלים בבצק
היי, אשמח אם תוכלי להעלות לאינסטגרם הסבר איך עושים את הצורה של הלחמניות, אני עושה הרבה לחמים בצורות שונות ומשום מה את הצורה הזו לא הצלחתי להבין מהתמונות ואשמח לסרטון
מבטיחה בהמשך
היי אפשר לעשות 80 אחוז כוסמין?
אפשר
בגרסה טבעונית מה שמים מעל לפני אפייה?
מים עם כפית שמן קנולה וכפית סוכר או סילאן
אפשר לדעתך לאפות בתור לחמניות עגולות ממולאות בשר?
בוודאי שאפשר
קודם להגיד שכל מתכון שלך פשוט אליפות !!
אם יש לי ביצים בגודל m זה משנה?
עדיף להוסיף ביצה נוספת?
לא קריטי בכלל
היי קרן!
קודם כל האתר שלך מושלם! אני מתה על כל המתכונים המפורטים והמדויקים. תודה!
דבר שני, כמה ימים אפשר לשמור את הלחמניות בשקית סגורה ושהם עדיין ישארו רכות וטובות?
היי קרן, את התנור לחמם חום תחתון עליון או טורבו?
תודה
עליון תחתון
הכנתי חצי כמות, יצאו לחמניות טעימות ורכות כל כך…. תענוג!!!
שמחה לשמוע תודה
יצא מהמם
יצא מהמם ומושקע
מהממוש
לחמניות כל כך רכות ומדהימות
תודה!
תודה נילי
מתכון מהמם! יצא מעולה! תודה לך
היי קרן, מה שלומך? אני ממש רוצה לנסות את המתכון הזה שלך! .
רציתי לשאול האם אפשר לעשות מהבצק הזה חלות?
אם כן, מה זמן האפייה שיידרש לכך?
בטח שאפשר
כמו כל חלה סביב 25-30 חלות
היי! מכינה את הלחמניות כבר כמה וכמה פעמים, שורה תחתונה – הן יוצאות טעימות בטירוף, אבל.. לאחר לישה הבצק לא גמיש ולא יפה
די קשה. מראש אני מתחילה ב2.5 כוסות מים וכל שאר המצרכים מדודים
האם יש צורך להוסיף עוד מים?
כשבצק קשה מוסיפים נוזלים אולי אצלך צריך יותר, עד שהוא רך וגמיש
הכנתי לראשונה ויצא מושלם,
תודה!
יצא באמת מצויין. רציתי רק לדעת אם יש גרסה דומה שמשלבת חמאה.
אפשר להמיר שמן בחמאה בלי בעיה
הי מתכון מעולה. את ממליצה להקפיא את הלחמניות מיד לאחר האפיה אם לא אוכלים אותם מייד? ואז להפשיר לילדים לבית הספר ערב קודם תודה רבה!!אלופה
כן וכן
בדיוק כפי שציינתי
הקפאה בעודן טריות והפשרה ערב קודם
הי, אני רוצה להכין את המתכון עם קמח כוסמין מלא. האם ניתן? פשוט מנסה למצוא מתכון לחמניות דומות עם קמח כוסמין מלא בלבד (לא חצי חצי ). תודה שבת שלום
במה אפשר להמיר את הביצה?
להוסיף 2-3 כפות שמן קנולה במקום
היי קרן, אפשר להמיר את השמן בשמן זית? אם כן באותו יחס?
בטח
מה אפשר למרוח במקום ביצה מלמעלה? טבעוני
מים עם כפית אבקת נס קפה! יוצא מהמם בצבע לא מרגישים טעם
במקום נס אפשר מעט אספרסו?
תודה
מניחה שכן אין בעיה
היי קרן,
חיפשתי בין כל התגובות שאלה על הפחתה בסוכר (היו הפוכות) אני מבינה שיש צורך בסוכר בשביל שהשמרים יתחילו לעבוד אבל האם אפשר לקצץ בסוכר או להחליף חלק ממנו בתחליף (סילאן אפילו)?
אפשר להוריד מעט או להמיר חלקית בסילאן
היי קרן,
האם ישנה אפשרות להמיר את הקמח + השמרים היבשים לקמח שמרים?
אין בעיה להמיר
תודה רבה על התשובה 🙂
אז רק כדי להיות בטוחה… נשארים באותה הכמות של הקמח ורק מורידים את השמרים, נכון?
נכון
האם אופים אפייה רגילה או טורבו?
חום עליון תחתון לא בטורבו
היי קרן אפשר במקום סוכר דבש?
בטח שאפשר
היי! אפיתי את הלחמניות והן יצאו מעולות מלבד דבר אחד, המעטפת יצאה קשה ולא רכה (הפנים היה רך ומושלם), אפיתי 180 מעלות 20 דקות, מה יכולה להיות הסיבה?
נסי להוריד חום מעט
חייבת להגיד שבזכות המתכון הזה סוף סוף חזר לי האומץ להכין לבד לחמניות.. היה כל כך כייף להכין! בצק מושלם והסברים מושלמים תודה רבה!
רק שאלה אחת, יצאו לי ממש בהירות. יש לך סוד לצבע המשגע?
שמחה ממש לשמוע
אולי להבריש פעמיים בביצה לצבע עמוק
וואו מתכון כל כך טוב!!! מכינה כבר פעם שלישית( בשבוע…)
טנקס א לוט!
תודה שרית
מה הבדל בין אפייה בטורבו ואפייה רגילה למעלה למטה? מה יותר טוב ללחמניות חלה?
לא לאפות אתן בטורבו
אלופה!! מאוד אוהבת את המתכונים שלך. אפשר לשים פחות סוכר כדי שיהיו פחות מתוקות? תודה!
אפדר להפחית מעט
הן לא מאוד מתוקות
מתכון מעולה כרגיל!! אלופה!! הכנו עכשיו ויצאו מעולות וטעימות!!
תודה מיכל
היי קרן, איך הכי נכון לאכסן אותן לאחר האפייה?
להכניס לשקית ניילון של הסופר או למקפיא
באיזה כוס מידה להשתמש לשמן, מים וסוכר?
כוס מידה אוניברסלית או חד פעמי שתיה חמה
היי קרן .הלחמניות מושלמותתתת.
מה עושים שיש 2 תבניות של לחמניות לאפות? לא אוהבת טורבו.
האם בזמן שהתבנית השניה בהמתנה להיכנס לתנור -הלחמניות בתוכה לא יתפחו יותר מידי ויאבדו את הצורה שלהם?תודה
תכניסי אחת למקרר עד האפייה
תודה קרן. כרגיל תענוג לעשות את המתכונים שלך. אני בדיוק בשלב של ההתפחה האחרונה כבר מצפה לטעום את הלחמניות.
מקוה שיצאו טובות
הי קרן, אני רוצה לחמניות קצת יותר קטנות. של 80 גרם בערך. את חושבת שיצא מספיק רך? וגם, איך הכי טוב לשמור אותם אם רוצים לאכול למחרת?
לאפות פחות זמן, לעטוף טוב אחרי צינון בשקית של הסופר
קרן, אלופה, תודה!!!
בזכותך, פעם ראשונה שיצאו לי לחמניות מעולות!
אשמח לעצה –
אני מכינה 2 קילו מהבצק הזה, לצורך הפרשת חלה. ואני רוצה לגוון. חצי מהכמות לחמניות. ואילו רעיונות אפשריים לחצי הנותר? מה עוד ניתן להכין מהבצק הזה?
תודה רבה רבה רבה!!!
את יכולה להכין מהבצק גם חלות או למל אאותו במתוק או מלוח
שלום קרן! אם אני רוצה לאפות לחמניות קטנות יותר, אני יכולה פשוט לעשות אותן במשקל קטן יותר? נגיד 55 במקום 110 גר? ואז לשנות את הזמן אפייה? או שזה לא יצא טוב? תודה!
הן ייצאו ממש קנות, זמן האפיהה מתקצר פשוט להתחיל לבדוק אחרי 10 דק
הי כמה מים צריך ללחמניות ? מה זה 1.5-2?תודה
להתחיל עם 1.5 ואם יש צורך והבצק יבש להוסיך לאט לאט עוד
בבצקי שמרים כמות הנוזלים משתנה מבית לבית לכן ניתן טווח
המטרה לייצר בצק אלסטי גמיש ולא יבש
מתכון מושלם!!!! מכינה אותו ומקפיאה לי לחמניות כל פעם.
תודה לך!
תודה עדי
שאלה אני יכול את אותו מתכון לבצע בלי ביצה ? והאם לאפות בטורבו ?
חום עליון תחתון
אפשר להמיר ביצה ב 2 כפות שמן קנולה
היי קרן, יש אפשרות לעשות ללא גלוטן ?
שמרים ללא גלוטן זה תורה אחרת לגמרי ואני לא מבינה בתחום כלל, זה לא עיובד לצערי בהמרות של 1:1
אהלן קרן,
אני רוצה להכין חלק מהלחמניות 100 גרם וחלק מהלחמניות 150 גרם.
כשאני מעצב את הכדור התופח לרצועה ואז ללחמניה, מה היחס הנכון בין האורך לרוחב הרצועה לפני שמעצב ללחמניה ?
וואו לא יודעת פשוט תזרום יהיה בסדר
האם אפשר להתמש במתכון הזה להכנת חלה מ 5 רצועות?
כן בטח
אמאלה!!!!!! איזה מתכון מושלם!!! התעלפנו וגם מי שקיבל:)
ועוד התפחתי במקרר לילה לפני (אל דאגה לא עברו 24 שעות)
מתכון שני שאני עושה שלך ויוצא מדהים,
תודה רבה על הסברים המעולים ברמה של כל דיוק ודיוק על מנת שייצא הכי מושלם שיש ואכן יוצא.
תודה רבה שירת
הכנתי! יצא מדהים!! תודה רבה!!
תודה אורית
יצא מעולה!!! בצק מצוין. תודה
תודה איילת