לחמים ומאפים

לחמניות קשר ביתיות

אוקטובר 1, 2019 28 Comments

 

את הלחמניות המדהימות האלו הכנתי יום אחרי ערב החג,בדיוק ביום שבו הבטחתי

לעצמי להוריד את כל מה שאכלתי בערב חג ותאמינו לי,אכלתי  ממש הרבה.

הבעיה התחילה כשפתחתי את התנור אחרי 15 דקות אפייה וקלטתי את היופי שלהן, מאותו רגע גם התפשט

ריח מטורף של לחמניות בכל הבית, ומהרגע שהוצאתי אותן מהתנור עד שסיימתי לצלם אותן,

עבר נצח של עינויים קשים.

גוש החמאה שעמד לצד הלחמניות לצורך צילומים דיבר אליי ויכולתי ממש להרגיש את הטעם של

לחמניה מרוחה בחמאה בפה שלי, וכשסיימתי לצלם מימשתי את כל מה שחלמתי עליו וטרפתי לחמניה שלמה.

לא רק אני, גם הילדים שבדרך כלל מאוד בררנים, משכו לעצמם כל אחד לחמניה ואפילו אמרו

שהן נראות ״קנויות״ שזה מבחינת הילדים שלי שיא.

אחרי הצילומים ירדנו לים, והייתי כל כך שיכורה מהלחמניות,

שבמקום לקחת את השקית עם הפירות שהכנתי לים, לקחתי שקית עם לחמניות חמות 🙂

ובים, כשמזגנו קפה חם מהתרמוס ואכלנו ליד לחמניה, הרגשתי כמעט כמו בקייטנה.

הלחמניות השמנמנות האלו מאוד מסוכנות, הן רכות רכות וסופר טעימות, הילדים מתים עליהן

והן נהדרות כלחמניות לכריכים לבית הספר.

לחמניות קשר ביתיות/ כ 15 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן או קמח לחם

2 כפות שמרים יבשים

1 ביצה גודל L

1/3 כוס+כף(80 גר׳) סוכר לבן

1/3 כוס (65 גר׳) שמן קנולה

2 כפיות (10 גר׳) מלח דק

1.5-2 כוסות (360-480 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

ביצה טרופה

1/4 כוס שומשום או פרג

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצה,שמן,מלח ואת המים, לא את כל הכמות בבת אחת

מתחילים מכוס וחצי ומוסיפים כף בכל פעם עד שאין צורך יותר להוסיף והבצק נפרד מהדפנות.

לשים את הבצק סהכ כ 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי

עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה, וקורצים ממנו חתיכות במשקל של 110 גר׳ כל אחת.

מעצבים את חתיכות הבצק לכדורים ומניחים על משטח מעט מקומח.

מכסים במגבת ומניחים לכדורים לנוח לחמש דקות.

מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה ומניחים אותה באופן אנכי אליכם (תמונה מספר 1) יוצרים את הספרה 9 ע״י

קיפול של החלק העליון של הרצועה למרכז הרצועה כשהקצה נכנס מתחת לרצועה (ראו תמונה מספר 2)

עכשיו משחילים את הקצה התחתון של הרצועה לתוך העיגול של הספרה 9 מלמטה לצד ימין

כך שנוצרת האות Q (תמונה מספר 3)

למעלה נוצרה לכם עכשיו לולאה ואתם פשוט הופכים אותה כמו בורג לצד שמאל כך שהיא מתהפכת (תמונה מספר 4)

ואז את הצופציק של הרצועה שנותר מצד ימין משחילים מלמטה לתוך הלולאה העליונה, אז מתקבלת לחמניית קשר כזו:

מניחים את הלחמניות על תבנית האפייה ומכסים במגבת, להתפחה נוספת של כ-45 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בעדינות בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום או פרג

אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות, מצננים מעט ומגישים.

 

**את קמח הלבן ניתן להמיר בקמח כוסמין לבן או 50% קמח מלא

**אפשר בקלות להפוך את הלחמניות לטבעוניות: השמיטו את הביצה והוסיפו עוד 4 כפות שמן

 

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

לין חגג אוקטובר 2, 2019 at 2:06 pm

מדהימה, לומדת ממך המון

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2019 at 3:29 pm

תודה לירן ושנה מהממת

Reply
שושי אוקטובר 2, 2019 at 8:04 pm

יצאו מושלמות. לקח לי כמה ניסיונות עד שיצאו טובות אבל בהחלט השתלם.

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 9:15 am

את מהממת שלמדת מהר ושלא התייאשת , גם לי לקח כמה נסיונות עד שקלטתי ❤️

Reply
ענת אוקטובר 3, 2019 at 9:06 am

האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולאפות בערב? מבטיחה לשמור במקרר…

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 9:15 am

אם את מבטיחה להתפיח במקרר אז כן
ברור שאין בעיה

Reply
סילבי אוקטובר 3, 2019 at 9:22 am

אם ממירים לקמח מלא ….50% קמח מלא
היינו מפחיתים לחצי את כמות הקמח?
או חצי קמח מלא וחצי קמח רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 9:27 am

50% מלא 50% רגיל, ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים

Reply
שושי אוקטובר 3, 2019 at 9:23 am

❤❤

Reply
אסנת אוקטובר 3, 2019 at 10:08 am

שנה טובה קרן ולכולם,
חייבת לציין שבכל פעם שאני מקבלת התראה בטלפון שיש מייל חדש מנשואה למאפייה אני מתמלאת שמחה
ורצה למייל כי אין לי ספק שיהיה שם סיפור, מתכון ותמונות מעלפות

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 10:30 am

זה כל כך משמח לשמוע! תודה רבה אסנת ושנה דבש

Reply
בבא אוקטובר 4, 2019 at 5:20 am

אני אופה חלות ולחמניות כבר 35 שנים. בלי מתכון. וגם כמובן עוגות שמרים לכל המינים. עם שוקולד, גבינה, קינמון, ועוד.
התלמידים שלי מקבלים חגיגת עוגות שמרים קטנות אישיות פלוס לחמניה בפורים, חם וטרי מהתנור. כל מי שבא, זוכה.
מתה על שמרים. הבית כולו מריח כמו מאפיה.
תנסי לשים גבינת קוטג׳ ולטפטף מעל ד ש, על לחמניה חמה שרק יצאה מהתנור. מעלף.

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:01 pm

תודה על הטיפ בבר

Reply
נטעלי אוקטובר 4, 2019 at 8:31 am

היוש , ניסיתי ולצערי הן יצאו לי קשות וקטנות , את יודעת אולי מה הסיבה ?
השתדלתי לדייק בחומרים

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:01 pm

משהו בלישה ובהתפחה התפספס, האם לשת מספיק זמן והשמרים בתוקף? זמני התפחה מאוד קריטיים בהכנת בצק שמרים, התפחת פעמיים כמו שכתוב?

Reply
נטעלי אוקטובר 4, 2019 at 2:32 pm

מבחינת ההתפחה כן אבל משהו בלישה לא היה לי שלם , אני לא בקיאה באיך זה צריך להראות וגם לא הייתי סגורה על כמות המים איזה סדנא שלך את ממליצה בנוגע ללחמניות וכו – בצק ושמרים

Reply
חגית אוקטובר 4, 2019 at 2:46 pm

ההתפחה במקרר שוות ערך להתפחה בחוץ? או שצריך להתפיח שוב לאחר ההוצאה מהמקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 3:08 pm

אותו דבר אין צורך אחרי מקרר להתפיח שוב רק אחרי קליעת בלחמניות כמובן
במקרר כמובן זמן ההתפחה ארוך יותר

Reply
רינה אוקטובר 4, 2019 at 3:25 pm

היי קרן, עוקבת אחריך באדיקות.
יש לך מושג למה הבצק נקרע במהלך ההתפחה השניה של הלחמניות? כאילו שהוא לא אלסטי מספיק בשביל לתפוח…

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 4:58 pm

יכול להיות שקלעת אותן צמוד ומתוח מדי
זה קרה אחרי אפייה?
אם כן אז לרוב זה קורה דווקא כשזמן ההתפחה השני לא ארוך מספיק

Reply
רינה אוקטובר 4, 2019 at 5:08 pm

קרן, תודה על התגובה המהירה.
זה קרה במהלך ההתפחה השנייה, האמת דיי מיידי אחרי הקליעה.
את חושבת שפעם הבאה צריך להוסיף עוד נוזלים לבצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 10:37 pm

קשה לי להגיד מה קרה בדיוק, אבל יכול בהחלט להיות עניין של נוזלים בבצק
אל תפחדי להבא להוסיף נוזלים, גם אם הבצק מעט דביק בקערה
אחרי הצפחה ראשונה הוא סופח אליו נוזלים ומתייצב

Reply
קובי אוקטובר 8, 2019 at 1:24 pm

היי קרן נסיתי בפעם הראשונה לפי ההסבר שלך ויצאו לי לחמניות יפות .תודה לך

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 1:26 pm

שמחה לשמוע קובי

Reply
מירי אוקטובר 12, 2019 at 6:12 am

במידה ואני רוצה להכין מחצית מכמות הלחמניות , האם לחתןך במחצית את כל כמויות המצרכים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2019 at 7:06 am

כן, פרט לביצה אותה את משאירה שלמה:-)
ומורידה קצת מכמות הנוזלים לפי הצורך

Reply
שירן אוקטובר 14, 2019 at 8:06 pm

היי אני בדיוק מכינה. אחרי התפחה ראשונה ובזמן שאני מכינה את הלחמניות הבצק נקרע ולא חלק וגמיש נורא קשה לעשות את הצורה. יש לך מושג מדוע זה קורה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2019 at 8:22 pm

הי שירן
יש כל מני סיבות אפשריות, אולי קצת חם לבצק ואז אפשר להכניס למקרר לתת לו לנוח קצת, או לחלק לכדורים ולתת להם לנוח, ואת יכולה לקמח את הרצועות מעט זה יעזור לך שלא ייקרעו.

Reply

Leave a Comment