השבוע כשהכנתי אוכל לילדים , נזכרתי במשהו שמישהו פעם אמר לי כשסיפרתי לו שאני רוצה לגוון לילדים באוכל.
הוא אמר שילדים אוהבים שהאוכל חוזר על עצמו בבית,
ונזכרתי כמה באמת אהבתי גם אני בתור ילדה, לאכול את המאכלים הקבועים בבית שלי,
וכמה אהבתי לאכול מאכלים קבועים בבתים של אחרים.
ידעתי מראש מה אוכל כשאשן אצל חברה זו או אחרת, כי לכל בית יש את הקבוע שלו, וממש חיכיתי לזה.
אצל חברה אחת היינו אוכלים קבוע בערב חביתות עם קוטג', טונה וסלט ירקות קצוץ דק עם בצל,
אצל חברה אחרת היינו תמיד מחממות שניצל טבעול ושותות משקה יטבתה בטעם קפה
אצל חברה נוספת ידעתי שבכל יום בשעה 16:00 שותים שוקו חם,
והיתה לי חברה שבכל יום שישי בלילה היינו מחסלות אצלה מהמקרר תבנית של עוגת בווריה.
אצל השכנים שלי בכל יום שישי אחר הצהרים היו יוצאות מהתנור רולדות בצק שמרים עם שוקולד
והבית שלהם היה מתמלא ילדים מהשכונה שידעו להגיע בדיוק בזמן.
בבית שלנו, היו מלא מאכלים שכל כך אהבתי שאמא שלי מכינה, ולכל יום או אירוע היו המאכלים שלו,
כשהייתי חוזרת מורעבת בשבתות אחר הצהריים מחוף הים בבית ינאי, היא היתה טוחנת לי עגבניות עם קצת מים
והייתי שותה את זה, ליד רושטי של תפוחי אדמה חם חם מהמחבת.
ובארוחת שישי תמיד היתה תבנית ענקית של עוף בשימורי אפרסקים עם תפוחי אדמה.
ואבא שלי היה מכין בחורף כל ערב סחלב חם או שוקולטה.
אחד הדברים שהכי חיכיתי להם, היו לחמניות מתוקות שהיתה מכינה אמא של חברה, בימי שישי אחר הצהריים.
אני זוכרת שהיא היתה מוציאה לנו לחצר לכל אחת לחמניה במפית, והן היו מתוקות וממש רכות.
והרבה פעמים כשאני חושבת למה התחלתי בכלל לאפות, אני חושבת שהלחמניות האלו הן אחד הזכרונות החזקים שלי.
היום הכנתי גרסה שממש מזכירה אותן, הלחמניות מתוקות, נורא רכות וסופר טעימות, והן בטוח נכנסות לרשימת הקבועות שלנו.
לחמניות קשר מתוקות/ 18-20 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כוס (200 גר') סוכר לבן
4 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
25 גר' חמאה רכה
כוס ורבע (300 מ״ל) חלב מעט חמים
כפית (5 גר') מלח דק
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצים, שמן חמאה ולבסוף את המלח.
מוסיפים כוס חלב במזיגה איטית ורק אם יש צורך לאחר דקה שתיים של לישה איטית מוסיפים את יתרת החלב.
(שימו לב שייתכן ולא תצטרכן את כל כמות החלב ולכן השאירו מראש חלק בצד)
לישם למשך 8-10 דק' עד לקלבת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק קערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופו בשמן בכל צדדיו.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה שעה ורבע.
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נח לעבודה, מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים ל 18-20 כדורים
(למי שמשתמש במשקל, כל כדור אמור לשקול 90 גר')
מרדדים כל כדור לגליל ארוך, ויוצרים צורת ״קשר״ ללחמניה
מניחים את הלחמניות על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
מניחים על התבניות ניילון נצמד באופן רופף, ומניחים להתפחה חוזרת כ 45 דקות.
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואופים כ 18-20 דק'
עד שהלחמניות זהובות למראה.
מצננים מעט לפני שמורחים חמאה וזוללים:-)
הערות למתכון:
**לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים ואת החמאה בכ 2-3 כפות שמן
**אם רוצים אותן פחות מתוקות אפשר להוריד את כמות הסוכר ב 1/4.
**אפשר לפזר שומשום או פרג מעל הביצה לפני אפייה
**הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן, אם לא אוכלים מיד, מכסים במגבת עד לרגע הזלילה.
**אפשר להקפיא את הלחמניות בשקית או עטופות היטב בניילון נצמד, ולהפשיר לפני שאוכלים.
42 Comments
וואו יצא מושלם! הלחמניות הכי טוב שהכנתי. תודה רבה על מתכון מעולה, בהחלט אכין שוב
זה תמיד משמח אותי מאיה תודה
יצאו מעולות! הילדים זללו וביקשו עוד תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!
הכי כייף כשהילדים זוללים
תודה ניבה
הכנתי אותן אתמול ויצאו מעולות!
רכות מאוד…
תודה!
תודה תמרי שמחה לשמוע תמיד
היי, רוצה כמות כפולה, האם להכפיל כמויות? כי שמונה ביצים לדוגמא נשמע לי המון…
לא הייתי מכפילה במדוייק הכל
בביצים לא צריך יותר מחמש
היי, יש אפשרות להמיר את השמרים היבשים לשמרים טריים? אם כן, לכמה?
כף שמרים יבשים שווה 25 גר׳ שמרים טריים
היי היכן ניתן לראות איך קושרים את הלחמניות?
בהיילייטס בדף האינסטגרם שלי כאן:
https://www.instagram.com/keren_agam/
הכנתי עכשיו עם קמח מלא
הוספתי עוד חלב כמובן
יצאו רכות ומושלמות
תודה!
הי קרן,
האם אפשר להוריד את הביצים? פחות אוהבת ביצים בבצק…
או שזה קריטי פה?
תודה
הי דינה
גם אני לא חובבת ביצים גדולה בלחמניות שלי אבל הן די משמעותיות פה לרכות של הלחמניות, את יכולה לנסות בלי, תוסיפים קצת שומן וקצת נוזל ותראי אם זה לטעמך
היי קרן, אפשר להכין מהבצק הזה חלה מתוקה במקום ( לערב ראש השנה)? או את ממליצה על החלת סילאן טבעונית ?
חלה מתוקה תצא מעולה מהבצק הזה !
קרן יקרה,
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על החמאה או להמיר אותה לשמן או שזה קריטי?
תודה רבה!!!
לא קריטי, אפשר שמן קנולה
היי קרן, אפשר להכין ידנית בלי מיקסר?
לישה ידנית של 8-10 דקות בלי בעיה
היי קרן,
האם הלחמניות יוצאות מוצלחות גם אם לאחר ההכנות שמים את הבצק במקרר ואופים למחרת?
אני פחות אוהבת להתפיח במקרר אחרי עיצוב הצורה אז עדיף רק את הבצק להתפיח במקרר ולמחרת לעצב ללחמניות להתפיח שוב ולאפות
היי קרן, אפשר להכין את הלחמניות ידנית בלי מיקסר?
בטח, ללוש היטב למשך 8-10 דקות לישה ידנית
הי שלום לך קרן היקרה!
באיזה תוכנית בתנור אפית אותן.? טורבו או תנור רגיל?
חום עליון תחתון לא בטורבו
עוד מתכון מבטיח! לחמניות מושלמות!!!
תודה אהובה
הי קרן,
הכנתי ללא החמאה ויצא מושלם! הקפאתי, הפשרתי וחלקתי בין קופסאות האוכל לביה"ס. הילדים אמרו שטעים מאוד גם אחריי ההפשרה.
אשמח אם יש לך עוד מתכונים דומים שעוברים טוב הפשרה לקופסאות האוכל.
כמו כן, רציתי לשאול מה מקסימום הזמן להתפחה ראשונה במקרר? אם אני מכניסה את הבצק להתפחה ראשונה בשבע בערב, האם ניתן להתפיח עד ארבע אחר הצהריים למחרת? אם כן, האם כדאי להפחית בכמות השמרים?
תודה
שמחה שנהניתם מהמתכון, אפשר להתפיח עד 24 שעות במקרר בלי שינוי בכמות השמרים
זה קריטי שהביצים יהיו בגודל לארג? שואלת גם לגבי המקלות שום
אני תמיד משתמשת בלארג׳
היי,
האם ניתן להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר? והאם ניתן למרוח סירופ סוכר? או שזה כבר יהיה מתוק יתר על המידה?
תודה.
אפשר לילה במקרר וסירופ סוכר זה אחלה
היי קרן, אני רוצה להכין לילדים בגן, האם אפשר להגיע עד שלב ההתפחה השנייה ולשים במקרר ללילה ואז בבוקר לאפות? אם לא באיזה שלב כדאי להכניס למקרר ללילה וכמה זמן צריך ואם בכלל התפחה ביום שלמחרת לפני האפייה?
ושאלה נוספת, אם אני יאפה את הלחמניות יום קודם, האם למחרת הן יהיו פחות טובות?
תודה!!!
הלחמניות יהיו מאוד טעימות גם אחרי לילה במידה ותעטפי אותן היטב
אחרת אני לא ממליצה לעצב ללחמניות ולהכניס לככ הרבה שעות במקרר אחרי עיצוב וללא אפייה. אפשר לעצב ולהפקיא אבל אז יידרש זמן הפשרה ואפייה ואני לא באטחה שזה יחסוך במשהו
הי קרן, עשיתי חצי בדיוק מהכמויות במתכון, המרתי חמישית מהקמח הלבן לקמח כוסמין מלא… עקבתי בדיוק אחרי ההוראות, הלחמניות יצאו קצת דחוסות ולא אווריריות… מה לא בסדר? תודה
דחוסות ולא אווריריות סימן שלא היו מספיק מים לבצק והוא היה יבש או שלא התפחת מספיק זמן את הבצק ואת הלחמניות אחרי עיצוב ולפני תנור
חזרתי כדי להגיד שהבצק של הלחמניות האלה זה הבצק הכי נוח שיצא לי לעבוד איתו אבררר! לא נדבק לידיים, לא נדבק למשטח, אין צורך בטיפת קמח. פשוט תענוג!
והלחמניות יצאו טעימות בטירוף! (הכנתי בגרסה הפרווה והפחתתי סוכר לפי ההערות בסוף. יצא פשוט מושלם)
תודה רבה♥️
תודה רבה!