לחמים ומאפים

לחמניות קשר מתוקות

דצמבר 22, 2018 0 comments
לחמניות קשר מתוקות

השבוע כשהכנתי אוכל לילדים , נזכרתי במשהו שמישהו פעם אמר לי כשסיפרתי לו שאני רוצה לגוון לילדים באוכל.

הוא אמר שילדים אוהבים שהאוכל חוזר על עצמו בבית,

ונזכרתי כמה באמת אהבתי גם אני בתור ילדה, לאכול את המאכלים הקבועים בבית שלי,

וכמה אהבתי לאכול מאכלים קבועים בבתים של אחרים.

ידעתי מראש מה אוכל כשאשן אצל חברה זו או אחרת, כי לכל בית יש את הקבוע שלו, וממש חיכיתי לזה.

אצל חברה אחת היינו אוכלים קבוע בערב חביתות עם קוטג׳, טונה וסלט ירקות קצוץ דק עם בצל,

אצל חברה אחרת היינו תמיד מחממות שניצל טבעול ושותות משקה יטבתה בטעם קפה

אצל חברה נוספת ידעתי שבכל יום בשעה 16:00 שותים שוקו חם,

והיתה לי חברה שבכל יום שישי בלילה היינו מחסלות אצלה מהמקרר תבנית של עוגת בווריה.

אצל השכנים שלי בכל יום שישי אחר הצהרים היו יוצאות מהתנור רולדות בצק שמרים עם שוקולד

והבית שלהם היה מתמלא ילדים מהשכונה שידעו להגיע בדיוק בזמן.

בבית שלנו, היו מלא  מאכלים שכל כך אהבתי שאמא שלי מכינה, ולכל יום או אירוע היו המאכלים שלו,

כשהייתי חוזרת מורעבת בשבתות אחר הצהריים מחוף הים בבית ינאי, היא היתה טוחנת לי עגבניות עם קצת מים

והייתי שותה את זה, ליד רושטי של תפוחי אדמה חם חם מהמחבת.

ובארוחת שישי תמיד היתה תבנית ענקית של עוף בשימורי אפרסקים עם תפוחי אדמה.

ואבא שלי היה מכין בחורף כל ערב סחלב חם או שוקולטה.

אחד הדברים שהכי חיכיתי להם, היו לחמניות מתוקות שהיתה מכינה אמא של חברה, בימי שישי אחר הצהריים.

אני זוכרת שהיא היתה מוציאה לנו לחצר לכל אחת לחמניה במפית, והן היו מתוקות וממש רכות.

והרבה פעמים כשאני חושבת למה התחלתי בכלל לאפות, אני חושבת שהלחמניות האלו הן אחד הזכרונות החזקים שלי.

היום הכנתי גרסה שממש מזכירה אותן, הלחמניות מתוקות, נורא רכות וסופר טעימות, והן בטוח נכנסות לרשימת הקבועות שלנו.

לחמניות קשר מתוקות/  18-20 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

25 גר׳ חמאה רכה

כוס ורבע  (300 מ״ל) חלב מעט חמים

כפית (5 גר׳) מלח דק

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצים, שמן חמאה ולבסוף את המלח.

מוסיפים כוס חלב במזיגה איטית ורק אם יש צורך לאחר דקה שתיים של לישה איטית מוסיפים את יתרת החלב.

(שימו לב שייתכן ולא תצטרכן את כל כמות החלב ולכן השאירו מראש חלק בצד)

לישם למשך 8-10 דק׳ עד לקלבת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק קערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופו בשמן בכל צדדיו.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה שעה ורבע.

מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נח לעבודה, מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים ל 18-20 כדורים

(למי שמשתמש במשקל, כל כדור אמור לשקול 90 גר׳)

מרדדים כל כדור לגליל ארוך, ויוצרים צורת ״קשר״ ללחמניה

מניחים את הלחמניות על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

מניחים על התבניות ניילון נצמד באופן רופף, ומניחים להתפחה חוזרת כ 45 דקות.

מחממים מראש תנור ל 180 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואופים כ 18-20 דק׳

עד שהלחמניות זהובות למראה.

מצננים מעט לפני שמורחים חמאה וזוללים:-)

לחמניות קשר מתוקות

לחמניות קשר מתוקות

הערות למתכון:

**לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים ואת החמאה בכ 2-3 כפות שמן

**אם רוצים אותן פחות מתוקות אפשר להוריד את כמות הסוכר ב 1/4.

**אפשר לפזר שומשום או פרג מעל הביצה לפני אפייה

**הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן, אם לא אוכלים מיד, מכסים במגבת עד לרגע הזלילה.

**אפשר להקפיא את הלחמניות בשקית או עטופות היטב בניילון נצמד, ולהפשיר לפני שאוכלים.

לחמניות קשר

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

Leave a Comment