
צילום: נופר צור
לא מזמן העליתי מתכון לחג לרולדות בשר , ונשאר לי מלאאאא בשר טחון אז הכנו מהר בצק שמרים ומילאנו לחמניות, ואני והצוות
התעלפנו פה, הן היו ככ רכות וטעימות שהיה פה ויכוח בסוף מי לוקח את אלו שנשארו הביתה, ואחרי שכולם הלכו, לא נשארה פה אף
לחמניה ואני קצת הצטערתי שאין לי עוד ועוד כאלו אבל גם שמחתי כי אני מסוגלת לאכול אותן כמו גרעינים.
אז לחמניות בשר הן קצת כמ ומסורת, כמו שאוכלים בשישי שניצל בלחמניה, אז אוכלים לחמניות ממולאות בשר,
והכי כייף להניח ערימה של כאלו על השולחן , ולזלול אותן ביחד.
והאמת שזו גם לחמניה שהכי כייף להביא לארוחת צהריים בפיקניק, או בים או בבריכה. ואם אנחנו ברוח התקופה אז לסוכה!
אני יודעת שיש כאלו שאוהבים להוסיף פנימה עשבי תיבול קצוצים או צנוברים ואני אוהבת את הלחמניה הזו ממש ככה כמו שהיא.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום : נופר צור
לחמניות רכות במילוי בשר טחון/22 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
1 ביצה גודל L
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
1/3 כוס (66 גר׳) סוכר לבן רגיל
2+1/4 כוסות (540 מ״ל) מי ברז
למילוי:
750 גר׳ בשר טחון
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
מלח
פלפל
2 כפות אבקת פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף כמון
לציפוי:
חלמון ביצה
קורט מלח
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מתקינים אץ וו הלישה ומתחילים ללוש באיטיות. מוסיפים
את הביצה ואת השמן, ומחצית מכמות המים ולשים, ממשיכים להוסיף את המים לאט לאט במזיגה איטית ולא הכל בבית אחת.
הבצק אמור להיות אלסטי, גמיש, ושתהיה מעט דבוק למרכז תחתית הקערה.
לשים סהכ 10-12 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים כשעה חוחצי בטמפרטורת החדר
ואפשר גם לילה במקרר.
כשהבצק תופח מכינים מילוי בשר:
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום, להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בתוך המחבת
ותוך כדי טיגון, הכי נח עם מזלג.מצמצמים קצת ומוסיפים תבלינים, מערבבים היטב, מבשלים עוד כמה דקות ,
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.כשאין נוזלים אפשר לכבות את האש ולצנן את התערובת מעט. לא לבשל את הבשר הרבה הוא אמור
להישאר בהיר, הוא ממשיך להתבשל בבצק ואתם לא רוצים לייבש אותו. מצננים.
כשהבצק תפח מחלקים אותו ל 22 כדורים שווים, אצלי הם שקלו 90 גר׳
נותנים לכדורים לנוח 10-12 דקות.
בעזרת הידיים פותחים כל כדור מעט הכי נח לעשות את זה על כף היד ואז קצת לקפל אותה פנימה ולייצר בבצק גומה,
מכניסים לגומה כף גדושה מאוד של בשר, וסוגרים היטב.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. מכסים בניילון רופף או במגבת ומניחים להתפחה של 30
דקות או עד שהלחמניות תפוחות למראה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
מברישים את הלחמניות בחלמון טרוף, עם מעט מלח ומפזרים שומשום.
אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות שזופות למראה.
אוכלים חם!
29 Comments
היי קרן. לדעתי בכמות המים יש טעות. 540 מ"ל זה 1/4 2 כוסות מים
נכון נורית תודה על ההערה
נראה טוב, אנסה
היכן הסרטון?
https://www.instagram.com/reel/Cxp0cVPI9Rn/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
לא ברור.כמות המים נכונה?
אז מה כמות המים המדויקת?
אני לא רואה קישור לסרטון…
https://www.instagram.com/reel/Cxp0cVPI9Rn/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
עדיין עוגה
תרענני את הדף זה באג אצלך
האם אפשר להקפיא אותן?
הסרטון הוא של עוגת תה ולא של הלחמניות
תוקן
היי קרן, המתכון נראה פגז מה יכול להיות לא טעים בלחם עם בשר טחון(חושבת על המתבגרים יעשו עם זה חגיגה) האם אפשר לוותר על הביצה בבצק? להוסיף במקום שמן? וכמה?
הקישור לסרטון מופנה לעות תה
תוקן
היי קרן,
במידה ורוצים לעשות חצי קילו, מה לעשות עם הביצה?
להוסיף ביצה וייתכן וכמות הנוזלים תיפחת בהתאם
הי קרן, מתכון מעולה, תודה רבה לך! טבענתי עם ביונדמיט והשמטתי את הביצה מהבצק. יצא אחלה!
היי קרן, אם עושים חצי כמות אז לשים חצי ביצה?, ביצה שלמה? או לא לשים בכלל
תודה רבה
ביצה שלמה
זה יפחית את השימוש בנוזלים אז בזהירות עם המים
האם אפשר להקפיא אותן לאחר ההכנה, ואם כן כיצד מומלץ להפשיר?
עשיתי וזה נאכל אבל הלחמניות לא יצאו אוריריות. מה לא עשיתי נכון?
אולי לא הוספת לבצק מספיק נוזלים או שלא התפחת מספיק
שלום. האם ניתן להקפיא אחרי ההכנה?
תודה ענקית על המתכון…יצא מושלם…בצק מממש רך וכיפי לעבודה…תודהההה
תודה
ווואייי אליפות. הכנתי אתמול. טעים בטירוף.
חלק מהלחמניות "התפוצצו" בתנור, נפתחו. מה את חושבת הסיבה לכך?
בכל מקרה, ללא ספק אצטרך לעשות עוד נגלה בקרוב.
תודה!!
יכול להיות שהיו לך יותר מידי נוזלים, והאדים גרמו להתפוצצות… הבשר צריך להיות יבש מנוזלים.