אוכללחמים ומאפים

לחמניות רכות במילוי בשר טחון

ספטמבר 27, 2023 48 Comments

צילום: נופר צור


לא מזמן העליתי מתכון לחג לרולדות בשר , ונשאר לי מלאאאא בשר טחון אז הכנו מהר בצק שמרים ומילאנו לחמניות, ואני והצוות

התעלפנו פה, הן היו ככ רכות וטעימות שהיה פה ויכוח בסוף מי לוקח את אלו שנשארו הביתה, ואחרי שכולם הלכו, לא נשארה פה אף

לחמניה ואני קצת הצטערתי שאין לי עוד ועוד כאלו אבל גם שמחתי כי אני מסוגלת לאכול אותן כמו גרעינים.

אז לחמניות בשר הן קצת כמ ומסורת, כמו שאוכלים בשישי שניצל בלחמניה, אז אוכלים לחמניות ממולאות בשר,

והכי כייף להניח ערימה של כאלו על השולחן , ולזלול אותן ביחד.

והאמת שזו גם לחמניה שהכי כייף להביא לארוחת צהריים בפיקניק, או בים או בבריכה. ואם אנחנו ברוח התקופה אז לסוכה!

אני יודעת שיש כאלו שאוהבים להוסיף פנימה עשבי תיבול קצוצים או צנוברים ואני אוהבת את הלחמניה הזו ממש ככה כמו שהיא.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום : נופר צור

לחמניות רכות במילוי בשר טחון/22 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כף גדושה מלח דק

1 ביצה גודל L

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

1/3 כוס (66 גר׳) סוכר לבן רגיל

2+1/4 כוסות (540 מ״ל) מי ברז

למילוי:

750 גר׳ בשר טחון

בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

מלח

פלפל

2 כפות אבקת פפריקה מתוקה

4 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

1 כף כמון

לציפוי:

חלמון ביצה

קורט מלח

שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מתקינים אץ וו הלישה ומתחילים ללוש באיטיות. מוסיפים

את הביצה ואת השמן, ומחצית מכמות המים ולשים, ממשיכים להוסיף את המים לאט לאט במזיגה איטית ולא הכל בבית אחת.

הבצק אמור להיות אלסטי, גמיש, ושתהיה מעט דבוק למרכז תחתית הקערה.

לשים סהכ 10-12 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים כשעה חוחצי בטמפרטורת החדר

ואפשר גם לילה במקרר.

כשהבצק תופח מכינים מילוי בשר:

במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום, להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בתוך המחבת

ותוך כדי טיגון, הכי נח עם מזלג.מצמצמים קצת ומוסיפים תבלינים, מערבבים היטב, מבשלים עוד כמה דקות ,

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.כשאין נוזלים אפשר לכבות את האש ולצנן את התערובת מעט. לא לבשל את הבשר הרבה הוא אמור

להישאר בהיר, הוא ממשיך להתבשל בבצק ואתם לא רוצים לייבש אותו. מצננים.

כשהבצק תפח מחלקים אותו ל 22 כדורים שווים, אצלי הם שקלו 90 גר׳

נותנים לכדורים לנוח 10-12 דקות.

בעזרת הידיים פותחים כל כדור מעט הכי נח לעשות את זה על כף היד ואז קצת לקפל אותה פנימה ולייצר בבצק גומה,

מכניסים לגומה כף גדושה מאוד של בשר, וסוגרים היטב.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. מכסים בניילון רופף או במגבת ומניחים להתפחה של 30

דקות או עד שהלחמניות תפוחות למראה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

מברישים את הלחמניות בחלמון טרוף, עם מעט מלח ומפזרים שומשום.

אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות שזופות למראה.

אוכלים חם!

Print Friendly, PDF & Email

48 Comments

נורית ספטמבר 27, 2023 at 7:56 pm

היי קרן. לדעתי בכמות המים יש טעות. 540 מ"ל זה 1/4 2 כוסות מים

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2023 at 7:58 pm

נכון נורית תודה על ההערה

Reply
דני ספטמבר 28, 2023 at 7:29 am

נראה טוב, אנסה
היכן הסרטון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2023 at 8:23 am Reply
דורון דצמבר 2, 2023 at 7:16 pm

אשמח לקישור לסרטון המתכון, שנכנסים לקישור זה מראה עוגת תה.. אפשר להקפיא את הלחמניה עם הבשר?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2023 at 6:04 am

הי, אפש רלהקפיא עם בשר את הלחמניות אין בעיה, בדקתי שוב את הלינק והוא בסדר גמור, מוביל ישר לסרטון הלחמניות באינסטגרם

מורן אפריל 5, 2024 at 8:20 am

הסרטון מוביל לעוגת תה ודבש

Reply
נינה ספטמבר 28, 2023 at 3:42 pm

לא ברור.כמות המים נכונה?

Reply
אפרת ספטמבר 28, 2023 at 3:45 pm

אז מה כמות המים המדויקת?

Reply
קלודי ינואר 26, 2024 at 12:21 pm

היי, הכנתי ןיצא מעולה, אם אני רוצה רק לחמניה ללא הבשר, האם אפשרי אותו תהליך, ללא הבשר?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:22 pm

בטח שאפשר

Reply
אביבית ספטמבר 28, 2023 at 5:23 am

אני לא רואה קישור לסרטון…

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2023 at 8:23 am Reply
לילך ספטמבר 28, 2023 at 11:54 am

עדיין עוגה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2023 at 12:38 pm

תרענני את הדף זה באג אצלך

Reply
מרב ספטמבר 28, 2023 at 8:30 am

האם אפשר להקפיא אותן?

Reply
Haim ספטמבר 28, 2023 at 8:53 am

הסרטון הוא של עוגת תה ולא של הלחמניות

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2023 at 9:59 am

תוקן

Reply
קרן ספטמבר 28, 2023 at 3:54 pm

היי קרן, המתכון נראה פגז מה יכול להיות לא טעים בלחם עם בשר טחון(חושבת על המתבגרים יעשו עם זה חגיגה) האם אפשר לוותר על הביצה בבצק? להוסיף במקום שמן? וכמה?

Reply
Henry ספטמבר 28, 2023 at 8:55 am

הקישור לסרטון מופנה לעות תה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2023 at 9:59 am

תוקן

Reply
Adi ספטמבר 28, 2023 at 3:36 pm

היי קרן,
במידה ורוצים לעשות חצי קילו, מה לעשות עם הביצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2023 at 2:37 pm

להוסיף ביצה וייתכן וכמות הנוזלים תיפחת בהתאם

Reply
אלה ספטמבר 30, 2023 at 3:08 pm

הי קרן, מתכון מעולה, תודה רבה לך! טבענתי עם ביונדמיט והשמטתי את הביצה מהבצק. יצא אחלה!

Reply
יהודית ספטמבר 30, 2023 at 3:55 pm

היי קרן, אם עושים חצי כמות אז לשים חצי ביצה?, ביצה שלמה? או לא לשים בכלל
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 5:59 pm

ביצה שלמה
זה יפחית את השימוש בנוזלים אז בזהירות עם המים

Reply
מרב ספטמבר 30, 2023 at 9:49 pm

האם אפשר להקפיא אותן לאחר ההכנה, ואם כן כיצד מומלץ להפשיר?

Reply
לילך אוקטובר 4, 2023 at 7:34 pm

עשיתי וזה נאכל אבל הלחמניות לא יצאו אוריריות. מה לא עשיתי נכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:05 am

אולי לא הוספת לבצק מספיק נוזלים או שלא התפחת מספיק

Reply
מרב אוקטובר 6, 2023 at 9:52 am

שלום. האם ניתן להקפיא אחרי ההכנה?

Reply
אנסטסיה אוקטובר 27, 2023 at 11:39 am

תודה ענקית על המתכון…יצא מושלם…בצק מממש רך וכיפי לעבודה…תודהההה

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 7:38 am

תודה

Reply
מיכל אוקטובר 29, 2023 at 8:27 am

ווואייי אליפות. הכנתי אתמול. טעים בטירוף.
חלק מהלחמניות "התפוצצו" בתנור, נפתחו. מה את חושבת הסיבה לכך?

בכל מקרה, ללא ספק אצטרך לעשות עוד נגלה בקרוב.

תודה!!

Reply
שני נובמבר 25, 2023 at 4:52 pm

יכול להיות שהיו לך יותר מידי נוזלים, והאדים גרמו להתפוצצות… הבשר צריך להיות יבש מנוזלים.

Reply
לילי אגמי פברואר 19, 2024 at 9:53 pm

היי קרן האם לאפות בתנור סטטי או בטורבו?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2024 at 8:52 am

חום עליון תחתון

Reply
מירי דצמבר 26, 2023 at 10:53 pm

היי , תודה ,המתכון נהדר, הכנתי מספר פעמים פשוט אליפות

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2023 at 7:18 am

תודה

Reply
רוני ינואר 18, 2024 at 8:42 pm

היי, רציתי לשאול אם אני מקפיאה את הלחמניות לאחר האפייה, איך ניתן להפשיר אותם? האם להכניס עוד לתנור כדי שיתחממו שוב?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:57 am

בטמפרטורת החדר וא זלחימום קל

Reply
מיכל פברואר 7, 2024 at 12:36 pm

היי, אפשר לעשות עם קמח כוסמין מלא?
אם כן, כמה נוזלים בערך צריך להוסיף?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:01 pm

אפשר, להוסיף כמה כפות מים לוודא שהבצק אלסטי וגמיש

Reply
בר פברואר 27, 2024 at 9:52 am

הי קרן
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום בשמרים יבשים?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:21 am

בטח

Reply
איילת מרץ 10, 2024 at 3:15 pm

היי בצק מצוין תודה!
אבל, אצלי קרתה תקלה, הבצק תפח ו"דחף" את הבשר למעלה כך שהמילוי לא היה אחיד בכלל, החלק התחתון רק בצק.
יש לך רעיון למה?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2024 at 4:40 pm

אולי התפחת יותר מדי

Reply
ליאן מאי 19, 2024 at 9:40 pm

כמה זמן התפחה צריך? אפשר לשים לילה במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2024 at 10:25 pm

אין בעיה להתפיח לילה במקרר

Reply

Leave a Comment