אני שרופה על לחמניות שום, רק שיש לי בעיה עם הריח שהן משאירות למי שאוכל אותן, למרות שתמיד
אפשר לאכול קצת מסטיק, או לשתות קפה או לצחצח שיניים לא? אבל בכל זאת… זו גם הסיבה שאני לא
אוכלת אף פעם עם החומוס או המסבחה את הבצל החי שהם מגישים ליד המנה, לא שזה לא טעים לי,
רק לא בא לי להסתובב יום שלם עם תחושה שאני מריחה כמו בצל או שום:-)
השבוע קיבלתי טלפון מחבר שלי ממש טוב, שסיפר לי שהוא מפטנז על לחמניות שום, ושביום שלישי יש לו
מפגש קטן והוא היה שמח ללחמניות שום. זה חבר, שלא רק שאי אפשר לסרב לו, אלא ממש בא לי להכין לו
כל מה שיבקש. אז נזכרתי שלפני כמה שנים רץ ברשת סרטון של הכנת בצק ללחמניות שום ללא לישה,
והיום שחזרתי את המתכון, והכנתי את הלחמניות הרכות, טעימות, ומלאות שום בעולם כולו:-)
זה השתלב מושלם עם היום, שהוא היום הראשון לחזרה של המתבגרים לבית הספר, בוא חגגתי בענק
את הבית שהוא כולו שלי, ולמרות שהלחמניות אמורות לצאת מפה לחבר שמחכה להן, חלק מהן יחכו
גם לילדים כשיחזרו מבית הספר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה/כ 14-18 לחמניות
מצרכים למתכון:
4 כוסות (560 גר')קמח פיצה קמח לחם או קמח לבן רגיל
2 כפיות (10 גר') שמרים יבשים
4 כפות (40 גר') סוכר לבן
כוס+2 כפות (250 מ״ל) חלב מעט חמים
2 ביצים גודל L
1.5 כפיות מלח דק
80 גר' חמאה רכה
4-5 שיני שום כתושות
3-4 כפות עשבי תיבול קצוצים דק כגון בזיליקום, פטרוזיליה וכו..
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
בקערה, בעזרת כף עץ (או במיקסר עם וו לישה)
מערבבים שמרים יבשים סוכר וחלב, מוסיפים ביצה וחמאה ומערבבים מעט,
מוסיפים קמח, ומלח, ומערבבים שוב. מוסיפים שום ועשבי תיבול ומערבבים היטב למשך 3-4 דקות,
עד שמתקבל בצק קצת דביק אבל שמתרומם עם הכף בקלות מהקערה.
שימו לב שאין פה עיצוב לבצק חלק וגמיש כפי שמכינים במיקסר.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח, ומחלקים אותו ל 14-16 כדורים שווים בגודלם.(אני שקלתי כל כדור ל 80 גר').
על משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה, בעזרת הידיים מגלגלים את הרצועה
ללחמנייה ומניחים על תבנית התנור מרופדת בניר אפייה. מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה
(שוב, את השלבים בוידאו תראו כאן )
חוזרת כ 25-30 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
כשהלחמניות תפחו מברישים אותן בביצה טרופה, מכניסים לתנור ואופים כ 25 דקות עד שהן זהובות.
**לפרווה ניתן להמיר חמאה בשמן זית כ 1/4 כוס, וחלב במים
**לגרסה טבעונית ממירים חלב במים חמאה בשמן זית (1/3 כוס) ומוותרים על הביצים במתכון.ניתן להבריש
את הלחמניות במקום בביצה טרופה במים מעורבבים מעט עם סילאן וכף שמן, או רק במים.
**ניתן להכין את הלחמניות ללא עשבי תיבול ושום.
**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא , או 100% כוסמין לבן
128 Comments
היי תודה על המתכןן
קמח כוסמין ניתן ?
לבן אפשר את כל הכמות
במלא הייתי עושה חצי חצי
חבל שאין אפשרות לשתף גם בוואטאצאפ.. נראות נפלא אכין בוודאי
תודה רבה על מתכון מושלם!! הכנתי בשבוע שעבר עם קמח מלא והיום הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין 70% ויצא מושלם וטעים כ"כ בשתי האופציות!! תודה !! ושנה טובה ובריאה לכולם!! (:
תודה על העדכון!
הכנתי ויצא מדהים, אין על המתכונים שלך.
כל מתכון הוא הצלחה^_^
הי קרן האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולשים להתפחה בערב עד הלילה?
כן אפשר
היי
אם אני עושה את זה על 2 קילו, להכפיל ב4 בערך? את הכמויות?
בבקשה לשים לב איך כותבים מתכון.
בהכנה כתוב להוסיף ביצה וזה שתי ביצים…..אז לכתוב ברבים ולא ביחיד.
זרקתי בצק שלם לפח
זרקת בצק בגלל ביצה?
מי זורק בגלל ביצה בצק?
כתוב שתיים ואחת לבצק אחת להברשה, מבינה שזה קצת לא ברור אבל אם הכנסת שתי ביצים לבצק זה מבורך, בחיים לא הייתי חושבת לזרוק אותו
נראה מעולה!!! אפשר עם קמח מלא?
50% בטוח שאפשר
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
כתוב למטה שכן וכמה
עוד מתכון מעולה וטעים!! פשוט תענוג!
מה קורה אם מחליפים חלב בריוויון? איך זה משפיע על המרקם?
מניחה שכן לא ניסיתי
רצתי מהר לעשות, אפילו שלא היו לי עשבי תיבול יצא מושלם! מתכון אליפות!
תודה נועה
איזה עשבי תבלין כדאי לערבב יחד?
כל עשבי תבלין שאוהבים, פטרוזיליה, כוסברה,רוזמרין, טימין, זעתר וכו…
תודה על מתכון מושלם. השארתי את הבצק לילה במקרר, הוצאתי ושוב נאלצתי להחזיר למקרר לעוד 24 שעות ובכל זאת יצא בצק מושלם וכיפי לעבודה. טעים
תודה לימור
היי
עושה את הלחמניות אך משום מה הבצק לא ככ מראה סימני התפחה ועשיתי לפי כל ההוראות שמתי לפני 40 ד , יש עוד זמן מקווה שיתפח
תודה
הכנתי בדיוק על פי המתכון: יצאו לחמניות רכות כמו עננים וטעימווווווןןןןןןןןןןןתתתתתת!!!!
נראה מושלם!!! אפשר בבקשה רעיון לתוספות אחרות חוץ משום ועשבי תיבול?
תודה רבה על המתכון
הכנתי היום את הגרסה הטבעונית,
החלפתי כוס וחצי מהקמח בקמח כוסמין מלא
ויצא מעולה!
תודה! שמחה לשמוע
קרן היקרה
למה וידאו לא עולה?
נראה מושלם!! את שמה על טורבו או מצב רגיל?
רגיל
נראה מדהיםםםםם.
הולך להכין מחר בערב
היי קרן , עושה ישר כמות כפולה כי עפים אצלינו על המתכונים שלך …
אפשר לוותר על חצי מכמות הסוכר ?
חצי מהכמות לא יתקבל אותו מרקם יש צב שתתבאסי… נסי להוריד 1/4
אפשר להכין עם קמח תופח ובלי שמרים?
לא, זה לא ייצא אותו דבר
אפשר להכין בערב להתפיח במקרר ללילה ולהכין בבוקר..? (בדומה למתכון בגטים ללא לישה)
כן
היי הכנתי עם קמח ללא גלוטן יצא מושלם
תודה! שמחה לשמוע
עם איזה קמח הכנת?
עם איזה קמח הכנת?
אותן כמויות נוזל?
תודה?
היי קרן, נראה מתכון מושלם!
האם ניתן להקפיא אותן לפני\אחרי אפיה?
תודה
אין בעיה להקפיא לפני או אחרי
אם מקפיאים, מקפיאים אחרי גלגול הלחמניות או לאחר ההתפתחה השנייה ?
איך מתבצעת ההפשרה ? במקרר ? בטמפ' חדר ? האם יש צורך בהתפחה נוספת ?
הקפאה לאחר גלגול לחמניות
תבלינים מיובשים או טריים ולקצוץ?
אני השתמשתי בטריים
וואו! יצא פשוט מעולה:) ממש קשה להתאפק לא לנשנש בטעות את כל המגש אבל למקרה שישאר, איך לשמור עליהן טריות?
טריות ליום אחד זה בשקית ניילון ומעבר לזה כדאי להקפיא ולחמם לפני הגשה
תודה קרן! הכנתי חצי קמח מלא חצי לבן ויצא מ ו ש ל ם!
בפעם הבאה אכפיל כמויות גם עבור הפריזר….
תודה ענת
נשמע מתכון מעולה, מה יחס ההמרה לשמרים טריים?
כפול 2 במשקל
היי!
חשבתי להוסיף קצת קמח תפוחי אדמה בהשראת הלחמניות המושלמות עם הפסטו.. מה דעתך? ואם כן, איזו כמות תעבוד כאן טוב?
תודה 🙂
מה מטרת חוסר הלישה במתכון?
מה יקרה אם נלוש במיקסר כ 10 דקות כמו בצק שמרים?
אין צורך ללוש וזה חלק מהכייף במתכון אבל אין בעיה גם ללוש ולדווח איך יצא
קרן יקרה,
כרגיל המתכונים שלך יוצאים מושלמים.
הבעיה היחידה שזה הורס לי את הדיאטה… 😉
חג שמח!
תודה רבה קרן ! שנה טובה !
שנה טובה בתיה❤️
הכנתי ויצא מטורף!!
די את הורגת אותי.. כל פעם שאני נכנסת לאתר שלך אני רצה לחפש פחמימות =]
זה אתר שעוסק בפחמימות זו לא חכמה והכי שמחה שאת פה
אפשר חלב סויה במקום רגיל?
בטח
היי קרן,
הכנתי אתמול את הלחמניות, החלפתי את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן ויצא מושלם.
תודה רבה❤
תודה עדן על השיתוף, שמחה לשמוע
מצב רגיל זה שני פסים עליון ותחתון?
יאפ עליון תחתון
הכנתי את הלחמניות עם חצי כוסמין חצי רגיל.
יצא מעולה למרות שאני חושבת שאם הייתי עודה רק עם קמת רגיל היה יוצא יותר רך.
שמתי רוזמרין, בזיליקום, פטרוזיליה מהגינה ושום.
תודה קרן על המתכונים המדהימים.
עשיתי היום גם בבקה עם מילוי בראוניז
תודה יהודית
היי קרן,
ניתן להשתמש בשום טחון בקופסא שקונים קפוא?
או שעדיף טרי ולקצוץ אותו?
תודה!!1
טחון קפוא זה גם אחלה
היי קרן,
תודה על המענה.
אך כך מה הכמות לדעתך? במתכון רשום 4-5 שיני שום כמה להמיר לשום טחון קפוא?
3 כפיות יספיקו לדעתי
קרן, אין מילים! את מוכשרת. כל מתכון שלך מובטח הצלחה!
הכנתי אתמול ויצא מושלם! הילדים אכלו ופשוט הזיזו את הראש מצד לצד בריקוד 🙂 תודה לך!
והכי חשוב שהבת שלי, מאד קשה בסנדוויצ'ים לגן. וזה פשוט פתרון מעולה. היא חכתה לבוקר שאשים לך את הלחמניות שום בעשבי תיבול בקופסאת אוכל.
דבר נוסף, לפעם הבאה שאכין (ואין ספק שאכין שוב) הבצק יצא לי מאד דביק עד שהייתי צריכה לרדד עם דיי הרבה קמח כדי לגלגל ללחמניות, וגם אז המערוך עדיין נדבק לבצק. מה הסיבה לדעתך? אולי כדאי ביצה אחת?
היי מלכה, כתוב להוסיף ביצה (נשמע כמו אחת בלבד) ולא ביצים (2 כמו ברכיבים). בסרטון אחרי שהכנתי כבר את הבצק ראיתי שהוספת שתיים. כמה זה נורא אם שמתי רק אחת?
לא נורא בכלל
יצא מושלם, תודה על מתכונים מדהימים אין כמוך!!!
הי
האם אפשר לעשות את הלחמנייה בצורת כדור וכך להתפיח אותם? או בכל צורה פשוטה אחרת
לגמרי איזו צורה שבא לך תתאים
היי קרן, עשיתי אתמול ויצא מושלם אי אפשר להפסיק לאכול. רציתי לשאול אם במקום למרוח ביצה לפני האפייה, אפזר קמח..? אפשרי?
מתכון מושלם! טרפנו
תודה בתאל
לחמניות מעולות. תודה!
שלום רב,
יש לי אמנם קמח רגיל אבל אין לי שמרים ואני לא יכולה לצאת מהבית (סגר…). לעומת זאת יש לי קמח שמרים. אפשר להשתמש בו במקום הקמח פלוס השמרים שבמתכון?
תודה על המתכונים הנחמדים ותודה מראש על התגובה.
אין בעיה להשתמש בקמח שמרים תמיד
תודה רבה!
אפשר להשתמש בסוכר חום?
כן בטח
לחמניות מושלמות, אפילו הלקוח הכי קשוח טרף!
שמחה לשמוע
האם ניתן להכין עם קמח תופח?
לא, קמח רגיל ושמרים
היי קרן הכנתי את הלחם יצא מדהם! אבל טיפה יבש, והיה גם צריך בסוף להוסיף טיפה מים כי היה יבש מידי יש משהו שאפשר להוסיף?
אולי היו חסרים עוד נוזלים כדי שהבצק ייצא בסופו של דבר רך
הי קרן,
הכנתי כבר מספר פעמים (בואריציות תיבול שונות) ויצא נפלא!
אני מארח ביום שישי בבוקר לבראנצ' ולא יהיה לי זמן להכין את הכל בבוקר. האם יש שלב שבו ניתן לעצור ולהקפיא?
תודה
גיל
אפשר להקפיא לפני אפייה להפשיר ולאפות
תודה! עוד שאלונת: האם זו אופציה לעשות את ההתפחה השניה במקרר במהלך הלילה ואז בבוקר מייד לאפות?
… אכן כך עשיתי בסופו של דבר (דהיינו התפחה שניה במקרר כל הלילה) ויצא מושלם!
היי קרן
4 כוסות של קמח כוסמין לבן שוקלות 620 גרם ובקמח לבן, כמו שכתבת, זה 560 גרם.
אם אני ממירה מקמח לבן לקמח כוסמין לבן אז אני שמה 560 גרם או 4 כוסות?
תודה!!
למיטב ידעתי המשקל שלהם זהה
יצא מעולה הכנתי היום
תודה חוה
מעולה, עשיתי ללא תיבול או שום ויצאו לחמניות במרקם נפלא.
אחלה מתכון, שמרתי לי 🙂
היי קרן
אם במקום להבריש ביצה בסוף, אשים שמן זית ושום קצוץ?
כן אפשר
היי,
אם שמתי בטעות ביצה אחת במקום 2?
לא נורא
היי, אפשר להוסיף את השום ועשבי התיבול לאחר ההתפחה הראשונה? (רוצה לשים רק בחלק מהבצק)
לתוך הבצק? לא… פשו טתכיני בצק, לחצי תוסיפי ותערבבי קצת ואת החצי השני תתפיחי בלי
היי קרן,
אפשר להכין בצורת שבלולים בתנית עגולה?
תודה
כן בטח
היי קרן
נשמע אש!
אפשר להפוך את זה לחלה ?
בגדול כן
רק שבעיצוב יהיה טיפה טריקי כי זה בצק מאוד מאוד רך ולא כמו שאת מכירה לחלה
Hola Keren
Soy de Mexico y adoro tus recetas, intenté hacer este pan pero no se si sería mucho líquido, se me dificultó mucho formar los rollos pues esta muy aguada después de pocharla., podría reducir algo de líquido la próxima vez o con amasarla en la batidora crees que mejore ? Muchas gracias por tan Divina’s recetas
Ross
The bread needs to be very soft, but you can always add flower to you surface and work easily
[…] להתבאס שלא אהיה פה, המתבגרת הודיעה שהיא תאפה לכולם לחמניות שום מבצק ללא לישה, […]
היי קרן,
אץ חושבת שהבצק מתאים לעוד וריאציות? אני רוצה להכין אותו עיגולים עם גומה באמצע ולמלא בגבינה וירקות אפויים עליו חושבת שילך ?
בוודאי
קרן יקרה איזה גודל כוס??
הלך לי המשקל..
עובדת רק עם כוס מידה אוניברסלית
אם החלפתי בקמח קוסמין, כמה מוסיפה נוזלים במקום??
הבצק צריך להיות דביק
לבצק צריך 2 ביצים ? או סה"כ 2 ביצים בייחד עם ההברשה
1 לבצק אחת להברשה
מתכון מושלם!!!
לחמניות אווריריות וטעימותתתת
אני לא רגילה להשאיר תגובות … אבל הפעם היה חייב….
תודה!