לחמים ומאפים

לחמניות שום ועשבי תיבול מבצק ללא לישה

ספטמבר 1, 2020 79 Comments

אני שרופה על לחמניות שום, רק שיש לי בעיה עם הריח שהן משאירות למי שאוכל אותן, למרות שתמיד

אפשר לאכול קצת מסטיק, או לשתות קפה או לצחצח שיניים לא? אבל בכל זאת… זו גם הסיבה שאני לא

אוכלת אף פעם עם החומוס או המסבחה את הבצל החי שהם מגישים ליד המנה, לא שזה לא טעים לי,

רק לא בא לי להסתובב יום שלם עם תחושה שאני מריחה כמו בצל או שום:-)

השבוע קיבלתי טלפון מחבר שלי ממש טוב, שסיפר לי שהוא מפטנז על לחמניות שום, ושביום שלישי יש לו

מפגש קטן והוא היה שמח ללחמניות שום. זה חבר, שלא רק שאי אפשר לסרב לו, אלא ממש בא לי להכין לו

כל מה שיבקש. אז נזכרתי שלפני כמה שנים רץ ברשת סרטון של הכנת בצק ללחמניות שום ללא לישה,

והיום שחזרתי את המתכון, והכנתי את הלחמניות הרכות, טעימות, ומלאות שום בעולם כולו:-)

זה השתלב מושלם עם היום, שהוא היום הראשון לחזרה של המתבגרים לבית הספר, בוא חגגתי בענק

את הבית שהוא כולו שלי, ולמרות שהלחמניות אמורות לצאת מפה לחבר שמחכה להן, חלק מהן יחכו

גם לילדים כשיחזרו מבית הספר.

כל שלבי ההכנה מחכים לכם כאן בהיילייטס באינסטוש.

לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה/כ 14-18 לחמניות

מצרכים למתכון:

4 כוסות (560 גר')קמח פיצה קמח לחם או קמח לבן רגיל

2 כפיות (10 גר') שמרים יבשים

4 כפות (40 גר') סוכר לבן

כוס+2 כפות (250 מ״ל) חלב מעט חמים

2 ביצים גודל L

1.5 כפיות מלח דק

80 גר' חמאה רכה

4-5 שיני שום כתושות

3-4 כפות עשבי תיבול קצוצים דק כגון בזיליקום, פטרוזיליה וכו..

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

בקערה, בעזרת כף עץ (או במיקסר עם וו לישה)

מערבבים שמרים יבשים סוכר וחלב, מוסיפים ביצה וחמאה ומערבבים מעט,

מוסיפים קמח, ומלח, ומערבבים שוב. מוסיפים שום ועשבי תיבול ומערבבים היטב למשך 3-4 דקות,

עד שמתקבל בצק קצת דביק אבל שמתרומם עם הכף בקלות מהקערה.

שימו לב שאין פה עיצוב לבצק חלק וגמיש כפי שמכינים במיקסר.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי.

מוציאים את הבצק למשטח מקומח, ומחלקים אותו ל 14-16 כדורים שווים בגודלם.(אני שקלתי כל כדור ל 80 גר').

על משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה, בעזרת הידיים מגלגלים את הרצועה

ללחמנייה ומניחים על תבנית התנור מרופדת בניר אפייה. מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה

(שוב, את השלבים בוידאו תראו כאן )

חוזרת כ 25-30 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

כשהלחמניות תפחו מברישים אותן בביצה טרופה, מכניסים לתנור ואופים כ 25 דקות עד שהן זהובות.

**לפרווה ניתן להמיר חמאה בשמן זית כ 1/4 כוס, וחלב במים

**לגרסה טבעונית ממירים חלב במים חמאה בשמן זית (1/3 כוס) ומוותרים על הביצים במתכון.ניתן להבריש

את הלחמניות במקום בביצה טרופה במים מעורבבים מעט עם סילאן וכף שמן, או רק במים.

**ניתן להכין את הלחמניות ללא עשבי תיבול ושום.

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא , או 100% כוסמין לבן

Print Friendly, PDF & Email

79 Comments

מירב דמרי ספטמבר 1, 2020 at 1:50 pm

היי תודה על המתכןן
קמח כוסמין ניתן ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 2:48 pm

לבן אפשר את כל הכמות
במלא הייתי עושה חצי חצי

Reply
אודיה ספטמבר 10, 2020 at 3:49 pm

תודה רבה על מתכון מושלם!! הכנתי בשבוע שעבר עם קמח מלא והיום הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין 70% ויצא מושלם וטעים כ"כ בשתי האופציות!! תודה !! ושנה טובה ובריאה לכולם!! (:

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 3:55 pm

תודה על העדכון!

Reply
שני אוקטובר 8, 2020 at 10:00 am

הכנתי ויצא מדהים, אין על המתכונים שלך.
כל מתכון הוא הצלחה^_^

Reply
שקד ספטמבר 1, 2020 at 2:32 pm

נראה מעולה!!! אפשר עם קמח מלא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 2:48 pm

50% בטוח שאפשר

Reply
אני ספטמבר 1, 2020 at 4:47 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 8:57 pm

כתוב למטה שכן וכמה

Reply
ניבה ספטמבר 2, 2020 at 6:40 am

עוד מתכון מעולה וטעים!! פשוט תענוג!

Reply
צחי ספטמבר 1, 2020 at 7:33 pm

מה קורה אם מחליפים חלב בריוויון? איך זה משפיע על המרקם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 8:56 pm

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
נועה ספטמבר 1, 2020 at 8:01 pm

רצתי מהר לעשות, אפילו שלא היו לי עשבי תיבול יצא מושלם! מתכון אליפות!

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 8:56 pm

תודה נועה

Reply
שרית רז ספטמבר 1, 2020 at 8:10 pm

היי
עושה את הלחמניות אך משום מה הבצק לא ככ מראה סימני התפחה ועשיתי לפי כל ההוראות שמתי לפני 40 ד , יש עוד זמן מקווה שיתפח
תודה

Reply
יעלי ספטמבר 4, 2020 at 8:02 pm

הכנתי בדיוק על פי המתכון: יצאו לחמניות רכות כמו עננים וטעימווווווןןןןןןןןןןןתתתתתת!!!!

Reply
אירית ספטמבר 1, 2020 at 8:45 pm

נראה מושלם!!! אפשר בבקשה רעיון לתוספות אחרות חוץ משום ועשבי תיבול?

Reply
לירון ספטמבר 1, 2020 at 9:27 pm

תודה רבה על המתכון
הכנתי היום את הגרסה הטבעונית,
החלפתי כוס וחצי מהקמח בקמח כוסמין מלא
ויצא מעולה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 9:30 pm

תודה! שמחה לשמוע

Reply
אלסיה ספטמבר 1, 2020 at 10:09 pm

נראה מושלם!! את שמה על טורבו או מצב רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 10:31 pm

רגיל

Reply
רונן ספטמבר 1, 2020 at 10:38 pm

נראה מדהיםםםםם.
הולך להכין מחר בערב

Reply
אודיה ספטמבר 5, 2020 at 2:13 pm

היי קרן , עושה ישר כמות כפולה כי עפים אצלינו על המתכונים שלך …
אפשר לוותר על חצי מכמות הסוכר ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 3:20 pm

חצי מהכמות לא יתקבל אותו מרקם יש צב שתתבאסי… נסי להוריד 1/4

Reply
Adi ספטמבר 2, 2020 at 4:37 pm

אפשר להכין עם קמח תופח ובלי שמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:42 pm

לא, זה לא ייצא אותו דבר

Reply
סיון ספטמבר 2, 2020 at 4:43 pm

אפשר להכין בערב להתפיח במקרר ללילה ולהכין בבוקר..? (בדומה למתכון בגטים ללא לישה)

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:42 pm

כן

Reply
אתי Bublil ספטמבר 2, 2020 at 5:50 pm

היי הכנתי עם קמח ללא גלוטן יצא מושלם

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:41 pm

תודה! שמחה לשמוע

Reply
מרגלית ספטמבר 26, 2020 at 12:57 pm

עם איזה קמח הכנת?

Reply
עדי ספטמבר 2, 2020 at 6:20 pm

היי קרן, נראה מתכון מושלם!
האם ניתן להקפיא אותן לפני\אחרי אפיה?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:38 pm

אין בעיה להקפיא לפני או אחרי

Reply
תמר ספטמבר 2, 2020 at 9:58 pm

תבלינים מיובשים או טריים ולקצוץ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 10:18 pm

אני השתמשתי בטריים

Reply
אדוה ספטמבר 3, 2020 at 11:15 am

וואו! יצא פשוט מעולה:) ממש קשה להתאפק לא לנשנש בטעות את כל המגש אבל למקרה שישאר, איך לשמור עליהן טריות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 11:17 am

טריות ליום אחד זה בשקית ניילון ומעבר לזה כדאי להקפיא ולחמם לפני הגשה

Reply
Anat Hoffman ספטמבר 3, 2020 at 12:05 pm

תודה קרן! הכנתי חצי קמח מלא חצי לבן ויצא מ ו ש ל ם!
בפעם הבאה אכפיל כמויות גם עבור הפריזר….

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 9:41 pm

תודה ענת

Reply
אילה מגן ספטמבר 3, 2020 at 8:22 pm

נשמע מתכון מעולה, מה יחס ההמרה לשמרים טריים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 9:40 pm

כפול 2 במשקל

Reply
נטע ספטמבר 3, 2020 at 9:53 pm

היי!
חשבתי להוסיף קצת קמח תפוחי אדמה בהשראת הלחמניות המושלמות עם הפסטו.. מה דעתך? ואם כן, איזו כמות תעבוד כאן טוב?
תודה 🙂

Reply
דבורה ספטמבר 3, 2020 at 10:30 pm

מה מטרת חוסר הלישה במתכון?
מה יקרה אם נלוש במיקסר כ 10 דקות כמו בצק שמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 10:32 pm

אין צורך ללוש וזה חלק מהכייף במתכון אבל אין בעיה גם ללוש ולדווח איך יצא

Reply
הדר אוקטובר 7, 2020 at 4:41 pm

קרן יקרה,
כרגיל המתכונים שלך יוצאים מושלמים.
הבעיה היחידה שזה הורס לי את הדיאטה… 😉
חג שמח!

Reply
בתיה דיאמנט ספטמבר 4, 2020 at 5:20 am

תודה רבה קרן ! שנה טובה !

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 9:19 am

שנה טובה בתיה❤️

Reply
אנונימי ספטמבר 4, 2020 at 7:59 am

הכנתי ויצא מטורף!!
די את הורגת אותי.. כל פעם שאני נכנסת לאתר שלך אני רצה לחפש פחמימות =]

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 9:19 am

זה אתר שעוסק בפחמימות זו לא חכמה והכי שמחה שאת פה

Reply
גואל ספטמבר 4, 2020 at 8:31 am

אפשר חלב סויה במקום רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 9:18 am

בטח

Reply
עדן ספטמבר 4, 2020 at 9:03 am

היי קרן,
הכנתי אתמול את הלחמניות, החלפתי את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן ויצא מושלם.
תודה רבה❤

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 9:18 am

תודה עדן על השיתוף, שמחה לשמוע

Reply
רעות ספטמבר 4, 2020 at 2:49 pm

מצב רגיל זה שני פסים עליון ותחתון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 3:06 pm

יאפ עליון תחתון

Reply
יהודית רייכר ספטמבר 6, 2020 at 7:24 am

הכנתי את הלחמניות עם חצי כוסמין חצי רגיל.
יצא מעולה למרות שאני חושבת שאם הייתי עודה רק עם קמת רגיל היה יוצא יותר רך.
שמתי רוזמרין, בזיליקום, פטרוזיליה מהגינה ושום.
תודה קרן על המתכונים המדהימים.
עשיתי היום גם בבקה עם מילוי בראוניז

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 8:22 am

תודה יהודית

Reply
רוני ספטמבר 7, 2020 at 8:17 am

היי קרן,
ניתן להשתמש בשום טחון בקופסא שקונים קפוא?
או שעדיף טרי ולקצוץ אותו?

תודה!!1

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 8:20 am

טחון קפוא זה גם אחלה

Reply
רוני ספטמבר 7, 2020 at 8:50 am

היי קרן,
תודה על המענה.
אך כך מה הכמות לדעתך? במתכון רשום 4-5 שיני שום כמה להמיר לשום טחון קפוא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 9:12 am

3 כפיות יספיקו לדעתי

Reply
רוני ספטמבר 8, 2020 at 8:18 am

קרן, אין מילים! את מוכשרת. כל מתכון שלך מובטח הצלחה!
הכנתי אתמול ויצא מושלם! הילדים אכלו ופשוט הזיזו את הראש מצד לצד בריקוד 🙂 תודה לך!
והכי חשוב שהבת שלי, מאד קשה בסנדוויצ'ים לגן. וזה פשוט פתרון מעולה. היא חכתה לבוקר שאשים לך את הלחמניות שום בעשבי תיבול בקופסאת אוכל.

דבר נוסף, לפעם הבאה שאכין (ואין ספק שאכין שוב) הבצק יצא לי מאד דביק עד שהייתי צריכה לרדד עם דיי הרבה קמח כדי לגלגל ללחמניות, וגם אז המערוך עדיין נדבק לבצק. מה הסיבה לדעתך? אולי כדאי ביצה אחת?

שני ספטמבר 7, 2020 at 2:21 pm

היי מלכה, כתוב להוסיף ביצה (נשמע כמו אחת בלבד) ולא ביצים (2 כמו ברכיבים). בסרטון אחרי שהכנתי כבר את הבצק ראיתי שהוספת שתיים. כמה זה נורא אם שמתי רק אחת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 9:16 pm

לא נורא בכלל

Reply
שני ספטמבר 7, 2020 at 9:31 pm

יצא מושלם, תודה על מתכונים מדהימים אין כמוך!!!

Reply
יעל ספטמבר 10, 2020 at 1:03 pm

הי
האם אפשר לעשות את הלחמנייה בצורת כדור וכך להתפיח אותם? או בכל צורה פשוטה אחרת

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 1:05 pm

לגמרי איזו צורה שבא לך תתאים

Reply
בתאל ספטמבר 12, 2020 at 4:48 pm

מתכון מושלם! טרפנו

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:19 pm

תודה בתאל

Reply
לימור ספטמבר 20, 2020 at 12:00 pm

לחמניות מעולות. תודה!

Reply
גילה דקל ספטמבר 22, 2020 at 8:06 am

שלום רב,
יש לי אמנם קמח רגיל אבל אין לי שמרים ואני לא יכולה לצאת מהבית (סגר…). לעומת זאת יש לי קמח שמרים. אפשר להשתמש בו במקום הקמח פלוס השמרים שבמתכון?
תודה על המתכונים הנחמדים ותודה מראש על התגובה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:11 am

אין בעיה להשתמש בקמח שמרים תמיד

Reply
גילה דקל ספטמבר 22, 2020 at 9:09 am

תודה רבה!

Reply
גאיה כהן אוקטובר 1, 2020 at 7:08 pm

אפשר להשתמש בסוכר חום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:14 pm

כן בטח

Reply
מירב אוקטובר 5, 2020 at 12:52 am

לחמניות מושלמות, אפילו הלקוח הכי קשוח טרף!

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 6:20 am

שמחה לשמוע

Reply
יעל אוקטובר 10, 2020 at 10:32 am

האם ניתן להכין עם קמח תופח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 11:10 am

לא, קמח רגיל ושמרים

Reply

Leave a Comment