לחמים ומאפים

לחמניות שום קפרזה

יולי 1, 2018 14 Comments
לחמניות שום עם מוצרלה ועגבניות

 

אני מרגישה קצת שלא הייתי בבלוג בערך לנצח, למרות שעבר בדיוק חודש.

זה היה חודש עמוס בטירוף, בפרוייקטים ובסדנאות, וכמה שרציתי וניסיתי, לא הצלחתי להתפנות.

תמיד כשאני מרווחת יותר מדי בין הפוסטים שלי, בא לי לצעוק לכם שתשמעו, שאני כבר חוזרת! אל תשכחו אותי!

ואני הכי שמחה תמיד לגלות שאתם עוד פה 🙂

אמנם היה לי מלא זמן לחשוב על מתכונים חדשים, אבל לא משנה כמה תכננתי, בסוף, הכי כייף לי זה הספונטני.

מאז שהצטרפתי לקיבלת מארחי eatwith בישראל, קרו המון דברים טובים.

כמות הסדנאות שלי עלתה, ואני אפילו מארחת עכשיו לארוחות בראנץ בבית.

בדרך כלל לאירועים מוזמנים מראש, אבל כיון שאחרי כמה ארוחות בראנץ הבנתי שאני גם ממש נהנית,

החלטתי לפתוח את הבית לארוחת בראנץ שווה, שכל אחד יכול להירשם אליה.

את כל הפרטים אודות הארוחה תמצאו כאן בלינק הזה.

אחרי סדנאות אפייה, נשארים במקרר חומרי גלם שכדאי להשתמש בהם מהר כדי שלא ילכו לפח.

אתמול התקיימה פה בבית סדנת אפייה ונשאר בצק שמרים, נותרה גבינת מוצרלה פרוסה, ועלי בזיליקום.

היום קמתי בבוקר מוקדם לגלוש, וכשחזרתי, הוצאתי את הבצק מהמקרר והחלטתי להכין ארוחת בוהריים לתושבי הבית.

כך נולדו להם לחמניות שום קפרזה היפות האלו.

כשאני מכינה משהו והוא כל כך טעים, אני הכי מתרגשת.

בואו תתרגשו איתי ותכינו גם 🙂

הבצק הוא בדיוק אותו הבצק מלחמניות הפסטו המפורסמות, אבל אתם יכולים להשתמש בכל בצק פיצה/פוקצ׳ה שאתם אוהבים

והמון תודה לכל אלו בפייסבוק שעזרו לי החליט על השם ללחמניות:פיצות קפרזה, סירות קאנו, חצ׳פורי איטלקי, סוכריות קפרזה,כל השמות מתאימים:-)

בסופו של דבר הן נקראו לחמניות שום קפרזה 🙂

לחמניות שום קפרזה/ כ- 9 לחמניות

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

1/3 כוס (50 גר׳) קמח תפוחי אדמה

1 ביצה גודל L

כוס חלב חמים

50 גר׳ חמאה רכה

כפית גדושה מלח דק

למילוי:

1/2 כוס שמן זית

4 שומים כתושים

פרוסות מוצרלה דקות משני כדורים גדולים

2 עגבניות חצויות, פרוסות לפרוסות דקות

צרור עלי בזיליקום

מלח גס

תבלין אורגנו יבש (לא חובה)

אופן ההכנה:

לבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה

(אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל)

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים:

סוכר, ביצה, חמאה, מלח ולבסוף את החלב, לא את כולו בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא

יהיה צורך בכל הכמות.

לשים כ 8 דק׳, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי או שמכניסים ללילה למקרר.

(אם הכנסתם ללילה במקרר, הוציאו את הקערה בחזרה לשיש כחצי שעה לפני תחילת העבודה)

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גר׳ לכדור, ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

מכסים את הכדורים במגבת, ונותנים להם לנוח 10 דק׳.

מקמחים היטב משטח עבודה.

מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית עם השום הכתוש.

מחממים תנור לחום גבוהה 230-240 מעלות.

מרדדים כל כדור לצורת עלה דק,

(זה ממש פשוט ורק צריך בעזרת המערוך לרדד את הכדור לאורך, כלומר להרחיק מכם והוא נפתח לבד לצורת עלה)

מורחים כל עלה בנדיבות בתערובת שמן זית ושום, מסדרים על העלה לאורכו פרוסות חופפות של מוצרלה ועגבניות

ובניהן  עלי בזיליקום.

מפזרים מעל מעט מלח גס ואורגנו יבש, ומזלפים כמה טיפות שמן זית.

עכשיו מחברים את קצוות העלים ויוצרים מעין צורת ״סירה״, מקפלים את הקצצות קצת לצורת בורג ומניחים ומכניסים את הצ׳ופצ׳יק

שנוצר מתחת לבצק, כדי שלא יפתח במהלך האפייה.

לחמניות שום ומוצרלה קפרזה

כיון שלא צילמתי את השלבים, הכי טוב שתחשבו שאתם עוטפים סוכריה, זה ממש דומה.

מעבירים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ 15 דק׳ עד שהמאפים מזהיבים והגבינה מבעבעת.

מוציאים, ומורחים את המאפים בשוליים בתערובת שמן הזית.

מגישים חם.

בתיאבון.

לחמניות שום ומוצרלה

לחמניות שום ומוצרלה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

14 Comments

אלישבע יולי 1, 2018 at 10:19 am

נראה מהמם!
נראה לך יעבור בסדר הקפאה?
מאפי שמרים מסוגים שונים אני מקפיאה בכיף אבל כאן אני קצת תוהה בגלל העגבניות… מה דעתך?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2018 at 10:23 am

תחשבי במונחים של פיצה:-)
אם את מקפיאה בדרכ פיצה ביתית אז את יכולה גם כאן להקפיא.
אין ספק שזה טעים יותר חם חם מהתנור.

Reply
סיון יולי 1, 2018 at 2:14 pm

הכרתי את הבלוג שלך לאחרונה ואת מקסימה, כל המתכונים עם הסברים נעימים להבנה ולקריאה 🙂 המאפים נראים מושלם ורציתי לדעת – פעם ראשונה שאני נתקלת בבצק שמרים עם קמח תפוחי אדמה. מה התפקיד שלו בעצם ? במה הוא תורם לבצק ?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2018 at 4:28 pm

תודה סיון, שמחה שאת פה.
תוספת קמח תפוחי אדמה מוסיפה רכות מטורפת לבצק, ראי את הפוסט הזה:
אפשר להכין כמובן מכל בצק שמרים אחר אבל אני ממש ממליצה לנסות אותו.

Reply
שרית מזור יולי 2, 2018 at 4:45 pm

היי קרן. נהנית מהבלוג שלך ולא פחות מהמתכונים המעולים שלך. תודה תודה
האם ניסית עם קמחים אחרים (נמנעת מקמח לבן…) כוסמין יכול להצליח?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2018 at 4:54 pm

תודה שרית
אני אופה לא מעט עם כוסמין, אבל לא יותר מ 50%
ואם את ממירה, לאחר חלוקה לכדורים תני להם יותר זמן לתפוח.
כך זה ייצא פחות דחוס

Reply
רונית יולי 2, 2018 at 7:30 pm

הי קרן.הכנתי את לחמניות הפסטו עם קמח מלא 100% .יצא מעולה.רק יש לשים לב שקמח מלא דורש יותר נוזלים אז להוסיף וללוש הרבה.לא לפחד שיצא דביק.מנסיון שלי,אם אופים עם קמח מלא,המים הם שעושים את ההבדל בין לחמניה קשה לרכה.
אז לא לפחד,להוסיף מים וללוש היטב.הם ייבלעו.תודה על המתכונים המעולים.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2018 at 8:11 pm

שמחה שיצאו טוב בגרסת הקמח המלא.
ואכן חלק מהסוד של מאפים מקמח מלא הוא בכמות המים הגדולה, ובזמני התפחות ארוכים יותר.
תודה רונית

Reply
נחמן אנטמן יולי 3, 2018 at 8:15 am

היי קרן.ואם אני אמרח בנוסף לשמן הזית/שום מעט פסטו בתחתית? יום טוב!

Reply
קרן אגם יולי 3, 2018 at 9:25 am

זה יהיה טעים בטירוף !
ואני מחכה ממך לתמונה

Reply
Lae יולי 12, 2018 at 12:19 pm

היי קרן
בשבוע שעבר הכנתי את הלחמניות יצא מעולה מומלץ !!!

Reply
קרן אגם יולי 12, 2018 at 12:26 pm

תודה אני כל כך שמחה לשמוע

Reply
סימה יולי 19, 2018 at 10:22 pm

הייי יצא לי כומו בתמונה..ממש טעים. עגבניה לא היה במקרר כי חופש ומחסלים הכל כאן..שמתי פטה בנוסף..טרפו. קליל וטעים. תודה רבה על עוד מתכון מעולה.

Reply
קרן אגם יולי 20, 2018 at 6:04 am

תודה סימה שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment