img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מתכונים כללי

לחמניות תלישה עם שמן זית

אוקטובר 25, 2017 | 50 תגובות

img

50 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
אורה
starstarstarstarstar
אוקטובר 26, 2017 בשעה 07:37

הי באיזה קוטר תבמית עגולה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2017 at 11:50 am

התבנית הזו בקוטר 28 ס״מ הוספתי גם במתכון עצמו.

השב
User Avatar
אילה
נובמבר 16, 2017 at 8:15 am

אם ארצה להשתמש בשמרית, מה הכמות?

השב
User Avatar
Tal
starstarstarstarstar
אוקטובר 26, 2017 בשעה 11:13

הורס! אפשר לשאול האם התבנית שבצילום זו התבנית בה נאפו הלחמניות? יש לי תבניות אלומיניום כאלו (לא ח״פ), אבל אני לא בטוחה לגבי טיב המתכת לאפיה, וגם מיניסיון העבר של אפייה שתבנית כזאת זה לא זה לא יוצא כ״כ טוב. תודה, טל

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2017 at 11:49 am

כן אני אופה בתבנית הזו. וזה יוצא מעולה, הן מיועדות לאפייה.

השב
User Avatar
מימי
starstarstarstarstar
אוקטובר 26, 2017 בשעה 11:25

נראה טעים. מה זו התבנית המושלמת הזאת ומאיפה היא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2017 at 11:48 am

זו תבנית שקניתי באיזה שוק, אני יודעת שיש כאלו בשוק בפתח תקוה ויש גם מישהו ביפו שמוכר אם את מגיעה ליפו אנחה אותך בדיוק

השב
User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2017 בשעה 17:15

הי, הכנתי את הלחמניות היום הן ממש ממש טעימות. השאלה היא האם למעלה צריך לצאת קשה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2017 at 5:25 pm

קשה הכוונה ליותר קראנצ׳י? אם כן אז בהחלט.

השב
User Avatar
אנונימי
נובמבר 3, 2020 at 7:33 pm

היי קרן אשמח לדעת האם אני יכולה להתפיח את הבצק במקרר לילה או אפילו על מתכון אחר תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 3, 2020 at 10:12 pm

כל מתכון שמרים

השב
User Avatar
דורית
אפריל 28, 2022 at 2:20 pm

הי קרן , אני גרופית של החלה בסיר ג׳חנון , השבוע אנסה את המתכון הזה . נראה מדהים

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2017 בשעה 08:26

יצא מעולה. תודה על המתכון. איפה ביפו אפשר להשיג תבניות כאלה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2017 at 1:54 pm

שמחה שיצאו טוב. החנות ממקומת ברחוב פייר מנדס פרנס, נכנסים מרחוב יפת ונוסעים 10 מטר מצד שמאל יש חנות כלי בית שרובה נמצאת על המדרכה אצלו יש תבניות כאלו. בהצלחה

השב
User Avatar
Ruth Dobres
starstarstarstarstar
אוקטובר 29, 2017 בשעה 16:27

תןדה לך שאת מפרטת את הכמויות בכפות , כפיות או כוסות . האם את יכולה לעדכן אותי כמה כוסות הן קילו קמח . אני קוראת את המתכון בארה"ב , והמידות כאן בליברות ולא בקילוגרמים , תודה, רות

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 29, 2017 at 4:34 pm

כוס מידה=140 גר׳ אז קילו קמח=7 כוסות+2 כפות מקוה שעזרתי :-)

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
נובמבר 2, 2017 בשעה 08:30

היי.נראה מעולה.רוצה להכין לשבת.מבחינת הבצק מה עדיף?להתפיח התפחה ראשונה ואז למקרר ומשם להמשיך את כל התהליך?או שיש אופציה אחרת.. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2017 at 11:09 am

לא בטוחה שהבנתי את השאלה במתכון מצויין להתפיח פעם אחת ואז שוב, אם את לא מעוניינת להכין מיד את הלחמניות אז אכן אפשר להכניס למקרר להתפחה שניה איטית יותר

השב
User Avatar
אילה
starstarstarstarstar
נובמבר 16, 2017 בשעה 08:16

אם ארצה להמיר לשמרית מה הכמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 16, 2017 at 8:27 am

שקית שימרית

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
נובמבר 17, 2017 בשעה 12:14

תודה על המתכון. יצא מושלם!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 17, 2017 at 12:58 pm

שמחה לשמוע שבת שלום:-)

השב
User Avatar
דידי
starstarstarstarstar
נובמבר 20, 2017 בשעה 20:05

הי קרן, אפשר לקבל את המידות המדויקות? לא ככ הבנתי האם מדובר בקילו קמח או קילו ועוד כמה כפות... ושאלה נוספת, אם אין לי תבנית כזו ואני מתכננת לעשות חצי מהכמות, איך מומלץ לעצב את הלחמניות? תודה ענקית על המתכונים המדהימים!!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2017 at 8:05 am

הי דידי הכוונה לקילו קמח ועוד 2-3 כפות לקימוח הבצק לאחר שמוציאים אותו מהקערה בסיום הלישה, תיקנתי גם במתכון. אם את מכינה חצי מכמות הבצק, תכיני בדיוק באותה הצורה ותניחי בתבנית קטנה יותר כדוגמת תבנית בראוניז. ספיציפית הבצק הזה מעט דביק מדי כדי להתחיל לעצב איתו לחמניות בצורות או חלות. תודה על הפידבק. קרן

השב
User Avatar
עומר
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2018 בשעה 20:25

היי, האם אפשר להכין את הבצק ולהתפיח במקרר ל24 שעות /12 שעות? תודה,

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2018 at 3:00 am

אפשר להכין את הבצק מראש ולהתפיח במקרר

השב
User Avatar
דניה
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2018 בשעה 18:00

הי קרן, הכנתי את הלחמניות ביום שישי והן יצאו נהדרות. העניין היחיד היה שהשומשום לנשר לגמרי אחרי האפייה ולא נדבק לחלק העליון. השתמשתי בשמן זית כמו שאמרת אבל הכל נפל בנגיעהץ האם יש לך רעיון מה ניתן לעשות כדי שהוא ישאר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2018 at 7:42 pm

הי מותק, איך אני אוהבת שאת פה:-) את צודקת, שמן זית לא ״מחזיק ומדביק״ כמו ביצה או מים, אני פשוט טובלת בהמון שומשום ולוקחת בחשבון שחלק ממנו נושר ומלכלך, אבל את יכולה פשוט לטבול במים, ואז בשומשום ולהבריש את הלחמניות בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור, זה ייצא מעולה. נשיקות

השב
User Avatar
מישהו
starstarstarstarstar
יולי 21, 2018 בשעה 01:30

אפשר בבקשה כמויות ממדוייקות לכל המשתנים? מידות נפח הם לא מידות משקל ובאפייה זה קריטי.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 21, 2018 at 9:41 am

הי מישהו, זה נכון שמידות נפח הן לא מידות משקל, לרוב, מי שמדייק באפייה ברמה זו, מחזיק בבית משקל דיגיטלי, סט כוסות מידה אוניברסלי, וכן סט כפות. לנוחיותך אפרט כאן את מה שלא מפורט בפוסט עצמו: כף שמרים יבשים=10 גר׳ כף מלח דק=20 גר׳ כף קמח לבן=10 גר׳ 1/2 כוס שמן זית=100 גר׳ דווקא במתכון הזה, תזוזה קלה בכל אחד מהחומרים עדיין תניב תוצאה מצוינת. בהצלחה

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
אוגוסט 2, 2018 בשעה 12:07

היי קרן, הלחמניות מושלמות (פירגנתי גם באינסטגרם). מתלבטת על ה חצי כוסמין. האם הן יוצאות כבדות ? תודה !

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 2, 2018 at 12:12 pm

תודה ענת על כל הפרגונים, את יכולה להמיר מחצית הכמות בכוסמין ועדיין יצאו נפלאות. חשוב להוסיף לבצק מעט יותר מים שלא ייתייבש ולתת זמני התפחה ארוכים,הייתי מתפיחה פעמיים ככדוריםלאחר תפיחה ראשונה, זה עושה את כל ההבדל

השב
User Avatar
Anat Rosenbaum
אוגוסט 3, 2018 at 9:11 pm

תודה . שבת שלום (:

השב
User Avatar
לי
אוקטובר 30, 2020 at 3:24 am

היי מה הכוונה מתפיחה פעמים ככדורים? פשוט משאירה אותם בהתפחה זמן כפול?

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2018 בשעה 21:12

תודה

השב
User Avatar
ענת
אוגוסט 3, 2018 at 10:15 pm

ושבת שלום (ברח ....)

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2018 בשעה 09:44

היי , גרועה באפייה. בכל זאת ניסיתי וכבר בשלב הלישה הרגשתי שהוא מעט קשה / נמתח ולכן לא לשתי למשך כל ה8 דקות. בצורה יצא בדיוק כמו בתמונה אבל כמו שחששתי היה קשה מבפנים( הרגיש לא טרי). אני מתכוונת לנסות שוב- מה לדעתך עשיתי לא בסדר? להוסיף יותר מים? לשתי במהירות הכי נמוכה תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2018 at 11:23 am

בצק שמרים חייב לישה ארוכה 8-10 דקות, לפי מה שאני מבינה ממה שכתבת היו חסרים מים, להבא תוסיפי מים לאט לאט עד שתראי שהוא מגיב טוב. וכמובן זמן התפחה ראשון כמו שצריך ושוב ככדורים. אגב, אין דבר כזה גרועה באפייה:-) זה הכל עניין של תרגול בהצלחה

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2018 בשעה 09:36

הי קרן, האם ניתן להגיע לשלב של הכדורים ולהתפיח במקרר למשך הלילה ולאפות רק בבוקר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2018 at 7:29 am

אפשר, רק לרווח ביניהם טיפה כי הם ממש יתפחו לילה במקרר, וכמובן לכסות היטב.

השב
User Avatar
תמי זאבי
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2020 בשעה 14:00

אפשר למרוח מעל ביצה? כדי שהשומשום יידבק.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2020 at 3:45 pm

בטח

השב
User Avatar
תמי
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2020 בשעה 20:54

שלום, הכנתי היום. הבצק ממש מדהים. רך רק ובחוץ קריספי. ההוראות ממש טובות. קראתי את כל התגובות ומה שעשיתי זה עירבבי ביצה עם קצת חלב (קורונה times, זו הייתה הביצה האחרונה של המשפחה). בקערת הביצה והחלב טבלתי את כדורי הבצק ואז טבלתי אותם בשומשום או בפרג או בזעתר. שמתי בתבנית עגולה. חלק שמתי בתבנית שקעים. הכדורים שהוכנסו לתבנית הגדולה בסופו של דבר נדבקו ויצרו חלה עגולה וגדולה עם בצק מהמם, פרסתי לפרוסות, כשבתוך הפרוסות יש קווים של פרג או זעתר. מהמם.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2020 at 8:56 pm

תודה על השיתוף תמי, את לא חייבת ביצה, גם מים יעשו את אותה העבודה לידיעה :-)שמחה שאהבתם

השב
User Avatar
דורית
אפריל 30, 2022 at 3:01 pm

מעולה ברמות ! לא שמתי לב לעצה שקודם לטבול במים ואחרי השומשום להבריש בשמן זית ואכן השומשום נפל , אבל בכל מקרה מדהים ! הכנתי מחצי ק״ג קמח , בתבנית קטנה מעט מ 26. יצאו 9 כדורים במעגל הגדול ו 4 בפנים כל כדור 70 גרם תחרות קשה לחלה בסיר ג׳חנון :)

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2022 at 1:45 am

תודה על השיתוף דורית

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
פברואר 17, 2024 בשעה 20:12

אין מתכון שלך שהוא לא מנצח! פשוט כל דבר יותר טעים מהשני! אי אפשר להפסיק לאכול

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 19, 2024 at 4:35 pm

שימחת

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img