
אז ככה נראה סט הצילום הצנוע שלי בבית 🙂
בתקופה האחרונה אני לא נמצאת הרבה בבית כמו שאני רגילה.
התחלתי לעבוד במועדון גלישה שאני גולשת בו (mayasurf)
כמדריכת סאפ ( בואו לחתור!!)
זה מאוד לא אופייני לי לצאת לעבוד מחוץ לבית,
אחרי המון שנים בהם מצאתי כל תירוץ אפשרי למה חשוב לי לעבוד רק מהבית,
כי רציתי להיות קרובה וזמינה לילדים,
שנים שהמצאתי את עצמי כל פעם מחדש, רק כדי להמשיך לעבוד מהבית,
הבנתי פתאום, שאני עובדת במהלך היום, ומכינה לילדים ארוחת צהריים,
ומחכה להם, והם מגיעים, ואוכלים, ונעלמים עד הערב.
ולפעמים אפילו לארוחת צהריים הם לא מגיעים.
הגדולה עוד רגע מתגייסת ( אמאלה!)
האמצעית סגורה בחדר בגיל הטיפש עשרה הנחמד, או מטיילת ברחבי הקניונים בעיר,
והקטן כבר לא ככ קטן, מסתובב בין חוגים לחברים ברגל,
ואף אחד כבר לא חייב אותי להסעות.
פתאום אחר הצהריים אני לגמרי לבד, ולמרות שזה חלום של כל אמא,
בשלב מסויים מיציתי, והבנתי שאני צריכה למלא את הזמן הזה בדברים שאני אוהבת,
והם רק שלי.
וכמו שתמיד היקום מזמן לי דברים טובים, גם הפעם הוא זימן לי את העבודה
עם הים, והגלים, ואחלה נשים, ואני מאושרת.
זה לא אומר שאני עושה רק את זה, אני ממשיכה עם סדנאות האפייה,
ורוקדת, ואופה לבלוג, ומצלמת.
אפשר להגיד שאני עושה כ״כ הרבה דברים שאני אוהבת.
את הלחמניות האלו הכנתי בשבת, כשאירחנו את המשפחה לחמין
( איזה כייף שאפשר כבר להכין תבשילי חורף בשבת בצהריים)
וליד החמין לא צריך כלום חוץ מסלט חסה, קצת חמוצים, טחינה ולחם טוב.
ישבנו לשולחן והן יצאו חמות חמות מהתנור, ותוך שניה חוסלה תבנית שלמה.
השילוב של שמן הזית וכמות המים הגדולה בלחמניות, מייצר לחמניות סופר סופר רכות.
ואני מספרת לכם את זה כדי שלא תוותרו על כמות המים הגדולה יחסית במתכון,
ולא תיבהלו כשהבצק גם אחרי עשר דק' ליש העדיין נשאר במרקם מעט דביק.
הבצק אוהב נוזלים, ואחרי התפיחה הראשונה והשניה, הוא ייתייצב מעט,
ולא תהיה לכם בעיה לעבוד איתו.
כך שקחו בחשבון שאם לא תשתמשו בכל כמות המים, לא תתקבל אותה תוצאה של לחמנית סופר רכות.
לחמניות שמן זית/ כ 17-20 לחמניות
מצרכים למתכון:/ תבנית עגולה גדולה קוטר 28 ס״מ
קילו קמח לבן רגיל+2-3 כפות לקימוח הבצק לאחר לישה
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות ( 60 גר') סוכר לבן
כף מלח דק
1/2 כוס שמן זית
2+3/4 כוסות ( 660 מ״ל) מים קרים
לציפוי:
150 גר' שומשום
3/4 כוס שמן זית
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים בעזרת כף קמח ושמרים יבשים,
מתקינים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים שמן זית ומלח דק וממשיכים לערבב,
מוסיפים את המים, תחילה רק 2 כוסות, ואז לאט לאט את יתרת המים.
לשים כ 10 דק', מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח.
בשלב הזה הוא יהיה דביק למדי, אל תבהלו זה כל היתרון שלו בסופו של דבר.
מניחים על משטח מקומח ומוסיפים כף שתיים קמח, לשים מעט עד שאפשר ליצור מהבצק כדור,
מניחים בקערה ששומנה מעט בשמן זית ומגלגלים את כדור הבצק כך שישומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה, כשעה,
מוציאים אויר ומניחים להתפחה חוזרת של כ- 1/2 שעה.
מוציאים את הבצק מהקערה,לשים מעט להוצאת אויר,
ומחלקים לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.
(אם אין לכם משקל מטבח-טוסו לקנות! סתם…זה מעט גדול יותר מכדור טניס)
מניחים שומשום ומעט מלח גס בקערה בינונית אחת, מערבבים,
ושמן זית בקערה נוספת.
טובלים כל כדור בצק בשמן הזית, ולאחר מכן מיד מגלגלים אותו בקערת השומשום.
( ראו למטה הערה שלי בסוף המתכון לשיטה פחות ״מלכלכת״)
מעבירים את הכדורים לתבנית עגולה או מרובעת, ומסדרים אותם צמודים אחד לשני.
מכסים במגבת, ומניחים להתפחה חוזרת של כ 1/2 שעה.
בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות.
אופים את הלחמניות כ 35-40 דק' עד שהן שחומות מבחוץ.
מצננים מעט, ומגישים למרכז השולחן עם חריץ ( מילה הורסת) גבינה, וזיתים,
ומתפללים שלא יישאר עוד לבוקר, כי זה טעים!!!
הערות שלי למתכון:
-כיון ששמן זית לא ״מחזיק״ את השומשום והם נוטים לנשור וקצת ללכלך, אפשר לטבול במים במקום, ואז להבריש את הלחמניות בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור, חמות
-אפשר להמיר חלק מהקמח הלבן בקמח כוסמין מלא או רגיל.
-אפשר להוסיף בשלב הלישה שום כתוש לבצק ואז יהיו לכם לחמניות שום נהדרות.
-במקום ללכלך את הידיים, אפשר לוותר על שלב הטבילה בקערות:
לסדר כדורים נקיים בתבנית, למרוח אותם בשמן זית ומלח גס,
ולפזר שומשום מעל.
50 Comments
הי
באיזה קוטר תבמית עגולה ?
התבנית הזו בקוטר 28 ס״מ
הוספתי גם במתכון עצמו.
אם ארצה להשתמש בשמרית, מה הכמות?
הורס!
אפשר לשאול האם התבנית שבצילום זו התבנית בה נאפו הלחמניות? יש לי תבניות אלומיניום כאלו (לא ח״פ), אבל אני לא בטוחה לגבי טיב המתכת לאפיה, וגם מיניסיון העבר של אפייה שתבנית כזאת זה לא זה לא יוצא כ״כ טוב.
תודה,
טל
כן אני אופה בתבנית הזו.
וזה יוצא מעולה, הן מיועדות לאפייה.
נראה טעים. מה זו התבנית המושלמת הזאת ומאיפה היא?
זו תבנית שקניתי באיזה שוק, אני יודעת שיש כאלו בשוק בפתח תקוה ויש גם מישהו ביפו שמוכר אם את מגיעה ליפו אנחה אותך בדיוק
הי,
הכנתי את הלחמניות היום הן ממש ממש טעימות. השאלה היא האם למעלה צריך לצאת קשה?
קשה הכוונה ליותר קראנצ׳י? אם כן אז בהחלט.
היי קרן אשמח לדעת האם אני יכולה להתפיח את הבצק במקרר לילה או אפילו על מתכון אחר תודה
כל מתכון שמרים
הי קרן , אני גרופית של החלה בסיר ג׳חנון , השבוע אנסה את המתכון הזה . נראה מדהים
את תהני ממנו 🙂
יצא מעולה. תודה על המתכון. איפה ביפו אפשר להשיג תבניות כאלה?
שמחה שיצאו טוב.
החנות ממקומת ברחוב פייר מנדס פרנס, נכנסים מרחוב יפת ונוסעים 10 מטר מצד שמאל יש חנות כלי בית שרובה נמצאת על המדרכה
אצלו יש תבניות כאלו.
בהצלחה
תןדה לך שאת מפרטת את הכמויות בכפות , כפיות או כוסות . האם את יכולה לעדכן אותי כמה כוסות הן קילו קמח . אני קוראת את המתכון בארה"ב , והמידות כאן בליברות ולא בקילוגרמים , תודה,
רות
כוס מידה=140 גר׳
אז קילו קמח=7 כוסות+2 כפות
מקוה שעזרתי 🙂
היי.נראה מעולה.רוצה להכין לשבת.מבחינת הבצק מה עדיף?להתפיח התפחה ראשונה ואז למקרר ומשם להמשיך את כל התהליך?או שיש אופציה אחרת..
תודה
לא בטוחה שהבנתי את השאלה
במתכון מצויין להתפיח פעם אחת ואז שוב, אם את לא מעוניינת להכין מיד את הלחמניות אז אכן אפשר להכניס למקרר להתפחה שניה איטית יותר
אם ארצה להמיר לשמרית מה הכמות?
שקית שימרית
תודה על המתכון. יצא מושלם!
שמחה לשמוע שבת שלום:-)
הי קרן,
אפשר לקבל את המידות המדויקות?
לא ככ הבנתי האם מדובר בקילו קמח או קילו ועוד כמה כפות…
ושאלה נוספת, אם אין לי תבנית כזו ואני מתכננת לעשות חצי מהכמות, איך מומלץ לעצב את הלחמניות? תודה ענקית על המתכונים המדהימים!!
הי דידי
הכוונה לקילו קמח ועוד 2-3 כפות לקימוח הבצק לאחר שמוציאים אותו מהקערה בסיום הלישה, תיקנתי גם במתכון.
אם את מכינה חצי מכמות הבצק, תכיני בדיוק באותה הצורה ותניחי בתבנית קטנה יותר כדוגמת תבנית בראוניז.
ספיציפית הבצק הזה מעט דביק מדי כדי להתחיל לעצב איתו לחמניות בצורות או חלות.
תודה על הפידבק.
קרן
היי,
האם אפשר להכין את הבצק ולהתפיח במקרר ל24 שעות /12 שעות?
תודה,
אפשר להכין את הבצק מראש ולהתפיח במקרר
הי קרן, הכנתי את הלחמניות ביום שישי והן יצאו נהדרות. העניין היחיד היה שהשומשום לנשר לגמרי אחרי האפייה ולא נדבק לחלק העליון. השתמשתי בשמן זית כמו שאמרת אבל הכל נפל בנגיעהץ האם יש לך רעיון מה ניתן לעשות כדי שהוא ישאר?
הי מותק, איך אני אוהבת שאת פה:-)
את צודקת, שמן זית לא ״מחזיק ומדביק״ כמו ביצה או מים, אני פשוט טובלת בהמון שומשום ולוקחת בחשבון שחלק ממנו נושר ומלכלך,
אבל את יכולה פשוט לטבול במים, ואז בשומשום ולהבריש את הלחמניות בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור, זה ייצא מעולה.
נשיקות
אפשר בבקשה כמויות ממדוייקות לכל המשתנים? מידות נפח הם לא מידות משקל ובאפייה זה קריטי.
הי מישהו, זה נכון שמידות נפח הן לא מידות משקל, לרוב, מי שמדייק באפייה ברמה זו, מחזיק בבית משקל דיגיטלי, סט כוסות מידה אוניברסלי, וכן סט כפות.
לנוחיותך אפרט כאן את מה שלא מפורט בפוסט עצמו:
כף שמרים יבשים=10 גר׳
כף מלח דק=20 גר׳
כף קמח לבן=10 גר׳
1/2 כוס שמן זית=100 גר׳
דווקא במתכון הזה, תזוזה קלה בכל אחד מהחומרים עדיין תניב תוצאה מצוינת.
בהצלחה
היי קרן, הלחמניות מושלמות (פירגנתי גם באינסטגרם). מתלבטת על ה חצי כוסמין. האם הן יוצאות כבדות ?
תודה !
תודה ענת על כל הפרגונים, את יכולה להמיר מחצית הכמות בכוסמין ועדיין יצאו נפלאות.
חשוב להוסיף לבצק מעט יותר מים שלא ייתייבש ולתת זמני התפחה ארוכים,הייתי מתפיחה פעמיים ככדוריםלאחר תפיחה ראשונה, זה עושה את כל ההבדל
תודה . שבת שלום (:
היי מה הכוונה מתפיחה פעמים ככדורים? פשוט משאירה אותם בהתפחה זמן כפול?
לא מתפיחים ככדורים פעמיים
מתפיחים פעמיים את הבצק ואז שוב ככדורים
תודה
ושבת שלום (ברח ….)
היי , גרועה באפייה. בכל זאת ניסיתי וכבר בשלב הלישה הרגשתי שהוא מעט קשה / נמתח ולכן לא לשתי למשך כל ה8 דקות. בצורה יצא בדיוק כמו בתמונה אבל כמו שחששתי היה קשה מבפנים( הרגיש לא טרי).
אני מתכוונת לנסות שוב- מה לדעתך עשיתי לא בסדר? להוסיף יותר מים? לשתי במהירות הכי נמוכה
תודה!
בצק שמרים חייב לישה ארוכה 8-10 דקות, לפי מה שאני מבינה ממה שכתבת היו חסרים מים, להבא תוסיפי מים לאט לאט עד שתראי שהוא מגיב טוב. וכמובן זמן התפחה ראשון כמו שצריך ושוב ככדורים.
אגב, אין דבר כזה גרועה באפייה:-)
זה הכל עניין של תרגול
בהצלחה
הי קרן, האם ניתן להגיע לשלב של הכדורים ולהתפיח במקרר למשך הלילה ולאפות רק בבוקר?
אפשר, רק לרווח ביניהם טיפה כי הם ממש יתפחו לילה במקרר, וכמובן לכסות היטב.
אפשר למרוח מעל ביצה? כדי שהשומשום יידבק.
בטח
שלום, הכנתי היום. הבצק ממש מדהים. רך רק ובחוץ קריספי. ההוראות ממש טובות.
קראתי את כל התגובות ומה שעשיתי זה עירבבי ביצה עם קצת חלב (קורונה times, זו הייתה הביצה האחרונה של המשפחה). בקערת הביצה והחלב טבלתי את כדורי הבצק ואז טבלתי אותם בשומשום או בפרג או בזעתר.
שמתי בתבנית עגולה.
חלק שמתי בתבנית שקעים.
הכדורים שהוכנסו לתבנית הגדולה בסופו של דבר נדבקו ויצרו חלה עגולה וגדולה עם בצק מהמם, פרסתי לפרוסות, כשבתוך הפרוסות יש קווים של פרג או זעתר. מהמם.
תודה על השיתוף תמי, את לא חייבת ביצה, גם מים יעשו את אותה העבודה לידיעה :-)שמחה שאהבתם
מעולה ברמות ! לא שמתי לב לעצה שקודם לטבול במים ואחרי השומשום להבריש בשמן זית ואכן השומשום נפל , אבל בכל מקרה מדהים !
הכנתי מחצי ק״ג קמח , בתבנית קטנה מעט מ 26. יצאו 9 כדורים במעגל הגדול ו 4 בפנים כל כדור 70 גרם
תחרות קשה לחלה בסיר ג׳חנון 🙂
תודה על השיתוף דורית
אין מתכון שלך שהוא לא מנצח! פשוט כל דבר יותר טעים מהשני! אי אפשר להפסיק לאכול
שימחת