בצק עלים ובכלל בצקים מוכנים הם פתרון מדהים למאפים מהירים.
פילו פילאס ועלים שלושתם מעולים ומשלושתם אפשר להכין מגוון מאפים מתוקים ומלוחים מדהימים.
בקרב חבריי הקונדיטורים עלתה גבה לא מעט פעמים על העובדה שבשימוש בבצק עלים מוכן,
ובואו נהיה ריאליים, רוב האנשים לא מכינים בבית לבד בצק עלים. רובנו קונים אותו.
אני מוכנה לנסות להכין בבית פעם אחת בצק עלים אבל אני יודעת שבסופו של דבר אני אחזור לבצקים המוכנים
שהיום יש להשיג אותם על בסיס חמאה ובאיכות ממש טובה. זה כמו שאני לא מכינה בבית קרואסונים
או כל בצק שדורש ממני שעות וימים של גלגולים קיפולים וטונות חמאה.
אז כבר כמה שנים שאני מחזיקה בפריזר גליל אחד מכל אלו שהזכרתי למעלה, ומכינה מהם מגוון מדהים.
את בצק העלים אני מפשיר לילה במקרר, ואם ממש שכחתי אז גם בחוץ הוא מפזיר לא רע בכלל
בתנאי שאתם לא בינואר ופברואר, אבל בעונה הזו של השנה זה קורה ממש מהר.
בספר החדש שלי שעומד לראות אור בראש השנה 2021 יש פרק שלים שמוקדש למאפי בצק עלים
וכולם כמובן בשימוש בצק קנוי, ואני בטוחה שרבים חושבים כמוני.
סיימתי להתנצל על השימוש בבצק הקנוי, והצדקתי את השימוש בו מספיק כדי להכין איתכם טארט
בטטה ובשמל לשבועות 🙂 אז רגע אחפור לכם על רוטב הבשמל המוכן של גד שזו המצאה לא
פחות גאונית מבצק עלים מוכן, כי למה לא להקל על החיים שלכולנו, ואם זה טעים אז בכלל! יצא לי כבר להכין מספר מאפים עם הבשמל ואני מבטיחה לכם שהוא מעולה.
את הבטטה אגב אפשר להמיר בבצל, כרישה או כל ירק אחר שאוהבים.
מאפה בשמל ובטטות על בצק עלים/תבנית מלבנית 25*30
מצרכים למתכון:
חבילה אחת של בצק עלים מופשרת לילה במקרר
מיכל (250 גר׳)רוטב בשמל של גד
מיכל (300 גר׳) ריקוטה פרסקה
2 ביצים גודל L
2 בטטות בינוניות
בצל גדול קצוץ גס
200 גר׳ קשקבל
מלח ופלפל
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטות, ופורסים לעיגולים דקים
מבשלים אותן במים עד שהן מתרככות מעט.
מוציאים ומסננים.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במחבת בינונית מקפיצים בשמן זית בצל קצוץ, עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את עיגולי הבטטה ומקציפים ממש מעט כדי שלא יתפרקו.
פורסים את בצק העלים על תבנית מלבנית, יישארו לכם שוליים מיותרים וזה בסדר גמור
מערבבים בקערה רוטב בשמל, ביצים, גבינת ריקוטה ומחצית מכמות גבינת הקשקבל .
מתבלים במלח ופלפל. מסדרים על הבצק בתבנית את פרוסות הבטטה והבצל המטוגן.
מוזגים מעל את בלילת הבשמל.מפזרים מעל הכל את יתרת הקשקבל.
מקפלים פנימה את שאריות בצק העלים שמציצים החוצה. אפשר לגלגל אותן מעט ופשוט להניח בשולי התבנית.
מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
אופים כ -45 40 דק׳ עד שהבצק מזהיב והבלילה מעט מתייצבת ומשחימה.
מגישים חם.
**כפי שהזכרתי למעלה ניתן להמיר בטטות בכל ירק אחר שאוהבים
**רוטב בשמל ניתן להמיר במיכל שמנת להקצפה 38%+150 גר׳ גבינת פטה מפוררת
11 Comments
היי קרן, מה אפשר לשים במקום ריקוטה פרסקה?
טוב טעם או כנען ואפשר גם גבינה לבנה
היי קרן 🙂
אם אני משתמשת בכרישה, איך להכין אותה? ואיזה כמות תתאים בערך למתכון?
וגם, ניתן להכין יום לפני ולשמור בקירור ולחמם בתנור שמגישים?
לחתוך את החלק הלבן לפרוסות דקות ולהקפיץ עד לריכוך בשמן זית או חמאה
אפשר לחמם לפני שמגישים
היי קרן, האם אפשר להשתמש בבשמל ביתי במקום קנוי?
בוודאי
היי קרן. התצלום שונה מהתיאור. בתצלום יש בצק עלים מעל. בתצלום יש רצועות בצק עלים מעל. תודה על הסבר.
בתיאור ובתצלום יש רצועות בצק מעל…
היא צודקת, במתכון אין תיאור של רצועות בצק מעל
הי, איך אפשר בבקשה להשתמש בעלי מנגולד במקום בטטה?
להקפיץ עלים קצוצים בשמן זי ואז להוסיף לבלילה