או י מיייי גאד! זה כל כך טעים! תשמעו, יש לי באתר מתכון מושלם לבורקיטס שמאז שהכנתי אותם לראשונה אני משתמשת בבצק שלהם למלא מאפים
מלוחים.
הוא בצק שמבוסס על שמנת חמוצה והוא ממש נמתח ונעים לעבודה, הוא פריך בפה והוא כלכך טעים.
כל כך טעים שהחלטתי להכין ממנו מאפה בצק פריך עם שתי שכבות בצק ולא אחת!
בין השכבות נמצאת מלית מטורפת! של כרישה בצל ירוק וגבינות עיזים קשות שמשק צוריאל השיקו לקראת שבועות,.
הגבינות מעניקות למלית טעם חזק ועמוק, והיא לא הולכת לאיבוד בבצק.
עכשיו, אני אספר לכם שכיון שיש פה בבית המון מאפים שיוצאים מהתנור על בסיס יומיומי, מגשים של עוגות עוגיות ומאפים מלוחים,
אך פעם לא נשאר פה פירור.
אחרי צילומים אני תורמת הכל או שולחת לכל מקום שרק אפשר העיקר שכלום לא יישאר בבית.
את המאפה הזה לא הסכמתי להעביר הלאה. אכלנו ממנו בצילומים והוא כל כך , אבל כל כך ! טעים, שעטפתי אותו יפה יפה והכנסתי למקפיא כדי שאוכל
להמשיך להנות ולאכול אותו בהמשך.
אין על האהבה של הבלקנים לבצק 🙂
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
מאפה גבינות וכרישה יווני מעלף מבצק פריך / תבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
140 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
1/2 כפית מלח דק
1/2 מיכל שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה
למלית גבינה :
2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן בלבד)
3 כפות שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
250 גבינה בולגרית עיזים של משק צוריאל
1 גביע קוטג׳ 9%
2 ביצים גודל L
150 גרם גבינת תבור של משק צוריאל
250 גר׳ תערובת גבינות עיזים תהובות מגורדות של משק צוריאל
לציפוי:
ביצה טרופה
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
לעיטור:
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
במעבד מזון (אפשר בקערה עם הידיים ) מערבבים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת חמוצה ושוב מעבדים עד לקבלת כדור בצק.
אם חסר שמנת מוסיפים עוד כף בכל פעם.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30-40 דקות לפני שימוש.
בינתיים מכינים את המלית:
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל הירוק עד לריכוך.
בקערה גדולה מערבבים גבינת תבור עם קוטג׳ וגבינה בולגרית מפוררת, מוסיפים מלח וביצים וטורפים היטב. מוסיפים גבינות צהובות ומערבבים.
מכניסים פנימה את הבצל הירוק והכרישה ושוב מערבבים לתערובת אחידה.
מניחים בצד.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים חלק בצק אחד לעיגול גדול מעט מגודל התבנית שלכם
הכי טוב לרדד על נייר אפייה מקומח, ואז להפוך את הנייר עם הבצק על התבנית, כך שהנייר כלפי מעלה, מסירים את הנייר מהבצק.
מעבירים את מלית הגבינות לתבנית מעל הבצק ומיישרים.
מרדדים את חלק הבצק השני לאותו הגודל, שוב על נייר אפייה מקומח ושוב הופכים את הבצק לתבנית מעל הגבינות.
מהדקים שוליים של שני הבצקים יחד.
טורפים ביצה עם חלב ומלח, דוקרים מעט את החלק העליון של הבצק עם מזלג ומוזגים מעל הכל את תערובת הביצה.
אם הבצק שלכם מגיע עד שולי התבנית תשתמשו במברשת להברשה של הביצה ואל לשפוך הכל אחרת זה עלול להישפך על משטח העבודה שלכם.
מפזרים שומשום בנדיבות ואופים כ 40-45 דקות עד שהמאפה שחום למראה.
מוציאים ומגישים חם, אני פורסת למשולשים כמו פיצה. אבל אפשר לחתוך למעויינים .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
31 Comments
היי קרן המתכון נראה משגע… רוצה לנסות אותו ממש, האם את חושבת שאפשר לעשות את המלית בלי ביצה? (בגלל אלרגיה לא יכולים להתשמש). תודה רבה מראש על התשובה.
אןי בעיה! רק לשים לב שאם המלית מרגישה קצת יבשה אז להוסיך משהו לדלל כמו יוגורט או גבינה לבנה/קוטג׳
הטעם של גבינת עזים חזק לי מדי, מה אפשר לשים במקום?
כל גבינה שאת אוהבת
רשום כמה מלח למלית גבינות ?
יעבור הקפאה?
הי קרן, אני צריכה את זה לחמישי אך מנסה לרווח את כל הבישולים. יש אפשרות להכין יום לפני? או יומיים לפני ולהקפיא?
מצטרפת לשאלה…
היי, נראה מתכון מצוין !
באיזה קמח את ממליצה ללא גלוטן? תודה
אפשרי עם קמח כוסמין
כן בטח
אפשרי עם קמח כוסמין?
האם אפשר להחליף גבינת תבור בגבינה אחרת? אם כן איזה
טוב טעם או ריקוטה
היי, במה ניתן להחליף את תערובת גבינות העזים המגורדות? גבינת עזים כלשהי יחידה מגורדת? כל גבינה צהובה מגורדת?
כל גבינה שתרצי
אפשרי להחליף את הבצק לבצק עלים ?
בטח
אפשר לוותר על שכבת הבצק העליונה….? רוצה להפחית בפחמימות…
היי 180 מעלות בתנור זה מתאים?
לא רשום כמה תודה רבה
כתוב, 180
הי, הבצק יעבוד עם שמן במקום חמאה? כמה לשים
תודה❤️
לא
פספסתי
המון תודה יצא מעולה ♥️
היי קרן, אני רואה שהתפספסו לך שאלות ההקפאה ששאלו. גם אני אשמח לדעת אם אפשר להקפיא, ואם כן באיזה שלב?
אפשר כן לפני אפייה או אחרי
אם מקפיאה לפני אז לאפות ישר מהמקפיא או להפשיר? תודה!
היי קרן , כמה זה חצי מיכל שמנת חמוצה ? הבעיה. שבח״ול זה לא אותו גודל מיכל….
תודה!
100 גר
הכנתי את המאפה וממש ליקקנו את האצבעות!!!! יש לי לא מעט תרד בבית. לפי דעתך אפשר להוסיף לבלילה?
בטח שאפשר