לחמים ומאפיםשבועות

מאפה יוגורט יווני וואו

פברואר 18, 2025 22 Comments

לא מזמן הכנתי לאתר מתכון של מאפה פטה יווני שכל כך קל להכין ונדלקתי עליו שהחלטתי היום בבוקר להכין ממנו גרסה קצת שונה

היא יצאה מעל ומעבר למצופה ואני ככ הולכת להכין את המאפה הזה מלאאאא

הגשתי את המאפה בסדנה שהיתה היום לאורחים, בבוקר תמיד מחכה להם משהו מלוח וכשיש משהו שכולם מבקשים מתכון שלו

אני יודעת שהצליח לי.

את הבלילה מכינים ממש מהר, את הבצל והתרד מבשלים קודם אבל אתם יכולים גם לוותר עליהם למרות שחבל 🙂

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן 

מאפה יוגורט יווני וואו/ תבנית מרובעת או מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

1 בצל גדול חתוך לחצי ופרס לפרוסות דקות, מוקפץ בשמן זית על מחבת עד הזהבה.

1 חופן עלי תרד או מנגולד חלוטים במים חמים ומסוננים וקצוצים

2 ביצים גודל L

200 מל יוגורט יווני סמיך

1/4 כוס (60 מ״ל) שמנת להקצפה

1 כוס (140 גר) קמח תופח

1/2 כפית מלח

150 גר גבינת פטה או בולגרית מפוררת

1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

מעט שמן זית לשימון התבנית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות

טורפים בקערה ביצים עם יוגורט ושמנת להקצפה, מוסיפים גבינת פטה ומלח ומערבבים היטב

מוסיפים קמח ומערבבים היטב.

משמנים את התבנית בשמן זית היטב, מעבירים את הבלילה פנימה

מניחים מעל הבלילה את התרד החלוט ואת הבצל המטוגן ומפזרים מעל הבלילה, מפזרים את גבינת המוצרלה ואופים

למשך 40-45 דקות עד שהמאפה שחום למראה

מגישים חם

22 Comments

אורלי אשרוף גבע פברואר 19, 2025 at 11:04 am

שלום,
יש לי שאלות לגביי המאפה:
1.תוכלי בבקשה לתת את מידות התבנית?
2. אפעל איזה יוגורט יוונינסמיך את ממליצה. אני פשוט לא מכירה מה מתאים יותר.
3. כמות יותר מדויקת של התרד.

בתודה מראש

Reply
נורית פברואר 19, 2025 at 1:48 pm

תודה על המתכונים .
נראה מצויין וקל.
190 רגיל או טורבו.
תבנית יעזור אם תרשמי מידות

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2025 at 4:36 am

תנור על חום עליון תחתון

Reply
דורית מרץ 3, 2025 at 11:21 am

ומה עושים עם יתאת השמנת להקפצה?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2025 at 12:27 pm

שומרים במקרר

Reply
שרון פברואר 19, 2025 at 11:47 pm

נראה מדהים

Reply
חן פברואר 20, 2025 at 9:07 am

במה אפשר להמיר את השמנת המתוקה בגלל רגישות לחלב פרה אני משתמשת בגבינות ויוגורט כבשים/עיזים.
אז מה אפשר במקום שמנת?

Reply
חן פברואר 20, 2025 at 12:47 pm

במה ניתן להמיר את השמנת להקצפה? (צריכה משהו שהוא לא חלב בקר.את הגבינות והיוגורט אני מחליפה במוצרי חלב צאן )

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2025 at 5:23 pm

בכל גבינה / יוגורט אחרת שאת רוצה

Reply
קתי פברואר 26, 2025 at 6:29 pm

אפשר להחליף לשמנת לבישול כדי להוריד אחוזי שומן?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2025 at 8:29 am

כן בטח

Reply
Rimona Rotem פברואר 20, 2025 at 5:37 pm

הכנתי היום לבקשתו של בעלי – התמוגגנו !
תודה לך קרן !

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2025 at 5:21 pm

כייף לשמוע

Reply
בילהה נדס פברואר 21, 2025 at 6:32 pm

תבנית 20/30 מתאים?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2025 at 4:49 pm

כן

Reply
עינת פברואר 23, 2025 at 7:26 pm

הכנתי ביום שישי קל וטעים מאוד. תודה

Reply
שלומית פברואר 25, 2025 at 9:30 am

הכנתי את המאפה לשבת. לא היה לי יורוגורט יווני אז במקומו שמתי יורט עיסזים. כווולם אהבו מאד מאד….כנראה יהפוך לאחד מהמנות הפייבוריטיות של הבית ..

.

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2025 at 8:31 am

שמחה לשמוע

Reply
רקפת פברואר 26, 2025 at 2:08 pm

יצא מעולה, מלא מחמאות, חוסל מהר וכבר הכנתי שוב. תודה על המתכון.
החלפתי חלק מהמוצרלה בקצ׳קבל.
האם אפשר להחליף יוגורט בשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2025 at 8:27 am

כן בטח אין בעיה

Reply
יריב מרץ 2, 2025 at 8:20 pm

האם יעבוד עם קמח שקדים להשגת מאפה קטוגני?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2025 at 9:00 am

נראה לי שכן

Reply

Leave a Comment