לא מזמן הכנתי לאתר מתכון של מאפה פטה יווני שכל כך קל להכין ונדלקתי עליו שהחלטתי היום בבוקר להכין ממנו גרסה קצת שונה
היא יצאה מעל ומעבר למצופה ואני ככ הולכת להכין את המאפה הזה מלאאאא
הגשתי את המאפה בסדנה שהיתה היום לאורחים, בבוקר תמיד מחכה להם משהו מלוח וכשיש משהו שכולם מבקשים מתכון שלו
אני יודעת שהצליח לי.
את הבלילה מכינים ממש מהר, את הבצל והתרד מבשלים קודם אבל אתם יכולים גם לוותר עליהם למרות שחבל 🙂
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
מאפה יוגורט יווני וואו/ תבנית מרובעת או מלבנית בינונית
מצרכים למתכון:
1 בצל גדול חתוך לחצי ופרס לפרוסות דקות, מוקפץ בשמן זית על מחבת עד הזהבה.
1 חופן עלי תרד או מנגולד חלוטים במים חמים ומסוננים וקצוצים
2 ביצים גודל L
200 מל יוגורט יווני סמיך
1/4 כוס (60 מ״ל) שמנת להקצפה
1 כוס (140 גר) קמח תופח
1/2 כפית מלח
150 גר גבינת פטה או בולגרית מפוררת
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
מעט שמן זית לשימון התבנית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
טורפים בקערה ביצים עם יוגורט ושמנת להקצפה, מוסיפים גבינת פטה ומלח ומערבבים היטב
מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
משמנים את התבנית בשמן זית היטב, מעבירים את הבלילה פנימה
מניחים מעל הבלילה את התרד החלוט ואת הבצל המטוגן ומפזרים מעל הבלילה, מפזרים את גבינת המוצרלה ואופים
למשך 40-45 דקות עד שהמאפה שחום למראה
מגישים חם
22 Comments
שלום,
יש לי שאלות לגביי המאפה:
1.תוכלי בבקשה לתת את מידות התבנית?
2. אפעל איזה יוגורט יוונינסמיך את ממליצה. אני פשוט לא מכירה מה מתאים יותר.
3. כמות יותר מדויקת של התרד.
בתודה מראש
תודה על המתכונים .
נראה מצויין וקל.
190 רגיל או טורבו.
תבנית יעזור אם תרשמי מידות
תנור על חום עליון תחתון
ומה עושים עם יתאת השמנת להקפצה?
שומרים במקרר
נראה מדהים
במה אפשר להמיר את השמנת המתוקה בגלל רגישות לחלב פרה אני משתמשת בגבינות ויוגורט כבשים/עיזים.
אז מה אפשר במקום שמנת?
במה ניתן להמיר את השמנת להקצפה? (צריכה משהו שהוא לא חלב בקר.את הגבינות והיוגורט אני מחליפה במוצרי חלב צאן )
בכל גבינה / יוגורט אחרת שאת רוצה
אפשר להחליף לשמנת לבישול כדי להוריד אחוזי שומן?
כן בטח
הכנתי היום לבקשתו של בעלי – התמוגגנו !
תודה לך קרן !
כייף לשמוע
תבנית 20/30 מתאים?
כן
הכנתי ביום שישי קל וטעים מאוד. תודה
הכנתי את המאפה לשבת. לא היה לי יורוגורט יווני אז במקומו שמתי יורט עיסזים. כווולם אהבו מאד מאד….כנראה יהפוך לאחד מהמנות הפייבוריטיות של הבית ..
.
שמחה לשמוע
יצא מעולה, מלא מחמאות, חוסל מהר וכבר הכנתי שוב. תודה על המתכון.
החלפתי חלק מהמוצרלה בקצ׳קבל.
האם אפשר להחליף יוגורט בשמנת חמוצה?
כן בטח אין בעיה
האם יעבוד עם קמח שקדים להשגת מאפה קטוגני?
נראה לי שכן