לאחרונה התחילו לצוץ המון יוצרי תוכן של אוכל יווני , בזכותם אני נחשפת להמון מאפים סלעים ואוכל של ממש,יווני פשוט כמו שצריך,
לא מסובך להכנה וטעים ממש. את המאפה הזה גיליתי לאחרונה והכנתי אותו והוא פשוט וואו.
מאפה מהיר מהיר בכלום עבודה ומצרכים שיש לכל אחד בבית, והתוצאה שלו נהדרת, לארוחת בוקר/בראנץ,
לסגור פינה בערב, או אפילו לאפות ולקחת איתכם לטיול או פיקניק.
לסרטון עפ שלבי ההכנה בוידאו לחצו פה
מאפה פטה יווני בשלוש דקות עבודה/תבנית מלבנית או מרובעת בינונית רצוי לא מתפרקת
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
200 מל חלב רגיל
150 גר (כוס+כף) קמח לבן רגיל
1/4 כפית מלח
3 כפות מים
50 גר׳ גבינץ פרמזן או כל צהובה אחרת מגורדת דק
4 כפוץ שמן זית
200 גר׳ גבינת פטה מפוררת
1/4 כוס שומשום לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
טורפים בקערה ביצים עם חלב וקמח לבן עד לבלילה סמיכה ואחידה
מוסיפים מלח, מוסיפים מלח, מים ואת גבינת הפרמזן המגורדת ומערבבים שוב
מוזגים 2 כפות שמן זית לתחתית התבנית ומחממים אותה למשך 5-6 דקות בתנור החם
מוציאים מהתנור, מוזגים את הבלילה פנימה, מפזרים גבינת פטה מעל ומערבבים מעט עם כף או סכין
מוזגים את שארית שמן הזית, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור למשך 45 דקות עד שהמאפה זהןב למראה
מגישים עם סלט ומתבל ליד, זה מאפה שכל המשפחה תאהב
6 Comments
החלפה לללא גלוטן? אפשרי?
קמח ללג בקלות
היי קרן איך יילך עם בולגרית 5%?
ילך מעולה
היי קרן
מה דעתך לנסות להוסיף לתערובת איזשהו ירק מגורד?
אם כן, על איזה ממליצה?
מחכה להכין למשפחה לסופ"ש..!
זוקיני וואו או תרד מוקפץ או מנגולד