לחמים ומאפיםשבועות

מאפה פטה יווני בשלוש דקות עבודה

פברואר 5, 2025 40 Comments

לאחרונה התחילו לצוץ המון יוצרי תוכן של אוכל יווני , בזכותם אני נחשפת להמון מאפים סלעים ואוכל של ממש,יווני פשוט כמו שצריך,

לא מסובך להכנה וטעים ממש. את המאפה הזה גיליתי לאחרונה והכנתי אותו והוא פשוט וואו.

מאפה מהיר מהיר בכלום עבודה ומצרכים שיש לכל אחד בבית, והתוצאה שלו נהדרת, לארוחת בוקר/בראנץ,

לסגור פינה בערב, או אפילו לאפות ולקחת איתכם לטיול או פיקניק.

לסרטון עפ שלבי ההכנה בוידאו לחצו פה

מאפה פטה יווני בשלוש דקות עבודה/תבנית מלבנית או מרובעת בינונית רצוי לא מתפרקת

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

200 מל חלב רגיל

150 גר (כוס+כף) קמח לבן רגיל

1/4 כפית מלח

3 כפות מים

50 גר׳ גבינץ פרמזן או כל צהובה אחרת מגורדת דק

4 כפוץ שמן זית

200 גר׳ גבינת פטה מפוררת

1/4 כוס שומשום לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות

טורפים בקערה ביצים עם חלב וקמח לבן עד לבלילה סמיכה ואחידה

מוסיפים מלח, מוסיפים מלח, מים ואת גבינת הפרמזן המגורדת ומערבבים שוב

מוזגים 2 כפות שמן זית לתחתית התבנית ומחממים אותה למשך 5-6 דקות בתנור החם

מוציאים מהתנור, מוזגים את הבלילה פנימה, מפזרים גבינת פטה מעל ומערבבים מעט עם כף או סכין

מוזגים את שארית שמן הזית, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור למשך 45 דקות עד שהמאפה זהןב למראה

מגישים עם סלט ומתבל ליד, זה מאפה שכל המשפחה תאהב

 

 

40 Comments

ורד Alter פברואר 5, 2025 at 7:19 pm

החלפה לללא גלוטן? אפשרי?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 11:32 am

קמח ללג בקלות

Reply
רחל נ פברואר 19, 2025 at 5:11 pm

היי קרן, ערב טוב, האם אפשר להכין את המאפה יום מראש ועדיין ימא טעים ופריך? תודה:(

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2025 at 4:36 am

העיקר לחמם לפני הגשה

Reply
Pnina פברואר 21, 2025 at 4:04 pm

אפשר קמח שקדים או כוסמת או חומוס ?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2025 at 5:18 pm

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
דנה מרץ 31, 2025 at 10:11 pm

הכנתי הערב. קל,טעים מאוד. פתרון מעולה לארוחת בוקר או ערב. תודה רבה לך,קרן

Reply
ליאת סלע פברואר 6, 2025 at 8:12 am

היי קרן איך יילך עם בולגרית 5%?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 11:31 am

ילך מעולה

Reply
נעמה פברואר 6, 2025 at 8:27 am

היי קרן
מה דעתך לנסות להוסיף לתערובת איזשהו ירק מגורד?
אם כן, על איזה ממליצה?
מחכה להכין למשפחה לסופ"ש..!

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 11:31 am

זוקיני וואו או תרד מוקפץ או מנגולד

Reply
ללה פברואר 7, 2025 at 5:29 am

אפשר קמח שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:55 am

לא ניסיתי אבל מניחה שיעבוד

Reply
נילי פברואר 7, 2025 at 7:56 am

האם ניתן להמיר הקמח בקמח שקדים או בשיבולת שועל?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:55 am

לא ניסיתי אבל יש מצב שיעבוד

Reply
אלה פברואר 7, 2025 at 1:12 pm

היי קרן.
מה ניתן לשים במקום חלב?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:56 am

שמנת

Reply
יוסי הוד פברואר 7, 2025 at 7:22 pm

תודה

Reply
אסנת פברואר 7, 2025 at 11:55 pm

רשום במתכון כוס+ כף קמח לבן רגיל, אך בסרטון נראה שאתה שמה 3 כוסות… מה הנכון?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:52 am

הכמות שכתובה נכונה בסרטון זו כוס קטנה

Reply
יוטבת פברואר 8, 2025 at 12:54 pm

הכנתי הבוקר .יצא נהדר. כולם אהבו. נזלל עד תם. יצא קריספי כמובטח.
תודה על עוד מתכון מנצח

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 4:20 pm

תודה רבה

Reply
קרין פברואר 8, 2025 at 8:30 pm

יעבוד גם עם קמח מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2025 at 10:00 am

בטח

Reply
Avi פברואר 9, 2025 at 6:42 pm

הי, מה גודל התבנית?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2025 at 10:05 am

בינונית

Reply
עינת פברואר 11, 2025 at 12:50 pm

ממש טעים! וקל… אפילו למאותגרי אפיה כמוני. אולי תעשי קטגוריה למאותגרי אפיה באתר, ותרכזי שם רק כאלה?:)

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2025 at 8:58 pm

חחחח מצחיקה את
אבל תכלס רוב האתר שלי למאותגרי אפייה

Reply
סיון פברואר 12, 2025 at 3:44 pm

טורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2025 at 9:07 am

חום עליון תחתון

Reply
סמדר פברואר 18, 2025 at 4:54 pm

היי, נראה נהדר. אפשר להכין מראש ולחמם? בנוסף, כתבת שאפשר לשים שמנת במקום חלב – איזו שמנת? אפשר חמוצה?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2025 at 4:40 am

שמנת לבישול או להקצפה באותה הכמות

Reply
אתי פברואר 22, 2025 at 12:48 am

יצא יבש מאוד. לא יודעת למה.

Reply
סלביה פברואר 22, 2025 at 8:57 pm

הכנתי יומיים רצוף לבקשת הילדים… מתכון קל מהיר ומעולה. תודה!

Reply
נאוה מרץ 7, 2025 at 10:31 am

מתכון מעולה. האם ניתן להכין בלי גבינות ולשים ירקות במקום?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2025 at 12:25 pm

לא ניסיתי

Reply
דורית מרץ 27, 2025 at 12:09 am

היי
אפשר יוגורט עיזים יווני במקום חלב?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2025 at 7:37 am

בטח

Reply
פולה מאי 30, 2025 at 2:16 pm

הכנתי כבר כמה פעמים, מכינה היום לאורחים לשבועות. מאפה קל מאוד, סלחני, כולם אוהבים, מתאים למתחילים כמוני 🙂 תודה קרן!

Reply
קרן אגם מאי 31, 2025 at 8:56 am

תודה פולה

Reply

Leave a Comment