מתכונים כללי

מאפה שמרים קיצי עם טחינה סילאן שקדים ונקטרינות

יולי 9, 2022 7 Comments

צילום: נופר צור

תמיד שאריות של בצק לוקחות אותי למאפים מהממים, והמאפה הקיצי הזה נולד בזכות שאריות בצק מאחת הסדנאות.

התכוונתי למלא באמצע בגבינה שנשארה ממלית לגביניות ועל זה להניח פירות אבל נופרי אמרה שטחינה וסילאן זה ממש קיתי וכייפי

בבצק שמרים אז זרמתי איתה וגיליתי אחר כך שהיא ממש ממש צדקה, זה מייצר איך לא, טעם טחינה כיפי ועם הפירות זה משלב מעולה.

לי היו בבית נקטרינות אבל אתם, תניחו במרכז כל פרי שאתם אוהבים או שיש לכם בבית ותעופו על היופי הזה. כתר מרושל, לא עשוי,

כפרי וביתי הכי שיש.

צילום: נופר צור

מאפה שמרים קיצי עם טחינה סילאן שקדים ונקטרינות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

350  גר׳ קמח לחם/פיצהֿ/מניטובה או קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים 

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

ביצה אחת גודל L

50 גר׳ חמאה מומסת (אפשר להמיר ב 1/4 כוס שמן קנולה)

2 כפות שמנת חמוצה

50-100 מ״ל מי ברז

כף שמן זית

3 נקטרינות שטופות ופרוסות לרבעים

2 כפות סוכר וניל

1/2 כפית קינמון

חופן שקדים פרוסים

2 כפות טחינה גולמית

3-4 כפות סילאן

להברשה:

ביצה טרופה

חופן סוכר גבישי לבן

אופן ההכנה:

בקערת המיקס רלשים את כל מצרי הבצק עם מחצית מכמות המים. אם יש צורך מוסיפים כל פען עוד מעט, עד שמתקבל לאחר לישה של

10-12 דק׳ כדור בצק חלק וגמיש ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו שומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר או עד שהבצק תפח.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח, ומרדדים לעיגול גדול. משמנים מעט תבנית עגולה, ומעבירים את הבצק מעל התבנית,

הוא גדול יותר וזה ייצור מעין חצאית של בצק החוצה וזה מעולה.

מניחים בתחתית הבצק סילאן וטחינה, ומערבבים אותם. מניחים במרכז פרוסות נקטרינה, ומפזרים מעל סוכר וניל וקינמון.

מקשטים בשקדים פרוסים. מתחילים לסגור את הבצק בשולי התפבנית בקיפול כלפי פנים. מברישים בביצה טרופה ומפזרים גבישי סוכר.

מכסים במגבת ומתפחים שוב כארבעים דק׳ בטמפרטורת החדר. מחממים תנו רל 180 מעלות ואופים את המאפה כ 25-35 דק׳ עד

שהוא מקבל צבע שחום ויפה.

מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

שלומית יולי 10, 2022 at 1:13 am

היי יש תחליף לשמנת החמוצה?
(כדי שיצא פרווה)
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 10, 2022 at 11:56 am

ן אפשר חלב סויה או מים

Reply
רוחמה יולי 12, 2022 at 3:17 pm

היי,
תודה על מתכונים מופלאים!
נראה לך יעבוד עם ריבת נקטרינות ביתית במקום נקטרינות?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2022 at 11:36 am

יעבוד

Reply
דינה מולק יולי 10, 2022 at 9:10 am

במה אפשר להמיר את השמנת ?

Reply
רוחמה יולי 12, 2022 at 3:18 pm

היי,
תודה על מתכונים מופלאים!
נראה לך יעבוד עם ריבת נקטרינות ביתית במקום נקטרינות?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2022 at 4:43 pm

כן

Reply

Leave a Comment