img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מתכונים כללי

מגולגלות בצק פריך עם ממרח שוקולד

אוקטובר 31, 2020 | 146 תגובות

img

146 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
שני
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 10:42

נראה מעולה!!! מחר מכינה :) 2 שאלות: אפשר להמיר את הקמח בכוסמין לבן והאם אפשר את התפוזים להמיר בחלב שקדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 2:50 pm

אין בעיה להכין מכוסמין לבן ואפשר חלב שקדים

השב
User Avatar
מירי
נובמבר 1, 2020 at 10:12 pm

אפשר שמן קוקוס במקום חמאה?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2020 at 12:51 pm

אני מניחה שאפשר אבל לא ניסיתי, 80 אחוז מכמות החמאה במתכון

השב
User Avatar
לי
נובמבר 24, 2022 at 7:15 am

אפשר להקפיא את העוגיות כשהן מוכנות?

השב
User Avatar
סתיו
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 14:11

היי! איפה להמיר את החמאה בשמן?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 2:48 pm

לא יעבוד לדעתי

השב
User Avatar
בר
אוקטובר 31, 2020 at 3:31 pm

היי, אפשר להכין את זה עם קמח כוסמין מלא? ואם כן באיזה כמות? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 3:32 pm

לא יותר מרבע כמות קמח כוסמין מלא ולשים לב אולי הבצק יזדקק לקצת יותר נוזלים

השב
User Avatar
סיון
אוקטובר 31, 2020 at 4:46 pm

היי, נראה מדהים!! עדיף להמיר את המיץ תפוזים במים או בשמנת חמוצה (במידה ויש גם בהישג יד)? תודה רבה

השב
User Avatar
נאוה
ינואר 19, 2022 at 1:18 pm

היי קרן, הכנתי את המתכון בדיוק כמו המכון, הטעם של בצק מ6שלם ונימוח בפה, אבל הוא יוצא לי דביק ונקרע לי הריקוד. מה הסיבה? תודה

השב
User Avatar
הדסה
נובמבר 4, 2020 at 9:11 am

שמן קוסקוס נותן טעם איגוזי לעוגיות, לא כולם אוהבים את הטעם האיגוזי הזה...

השב
User Avatar
תהילה
אוקטובר 2, 2024 at 7:50 am

בסרטון את מוסיפה שמן. מה הכמות? לא רשום במתכון

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 14:48

היי, הכנתי היום את העוגיות ויצא מושלם! אבל הבצק מרוב רכות התפרק לי, יודעת אולי לעזור לי מה עשיתי לא נכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 3:32 pm

אולי היו חסרים לו קצת נוזלים, והיה יבש או שלחלופין היה רך מדי והיה צריך להוסיך לו עוד קמח, לא ממש הבנתי את הבעיה בדיוק כדי להמליץ

השב
User Avatar
נועה נוריאל
אוקטובר 31, 2020 at 7:21 pm

הי קרן , תודה על המתכון רציתי לשאול האם ניתן להחליף את הנוטלה בשוקולד מריר שממיסים עם שמנת או חמאה?

השב
User Avatar
אלמוג
אוקטובר 3, 2022 at 10:50 pm

ממש התבאסתי עשיתי בדיוק לפי המתכון ממש לא נוח לעבוד עם הבצק נקרע לא הצלחתי לרדד הוספתי קמח ועדיין

השב
User Avatar
בת-אור
אוקטובר 31, 2020 at 6:45 pm

היי, אפשרי להכין את זה ביד? אם אין לי מיקסר ומעבר מזון..

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 9:43 pm

ברור בקלות בקערה

השב
User Avatar
נתנאל
נובמבר 9, 2020 at 2:44 pm

היי קרן, אחרי שהוספתי את החמאה יצא הבצק כמו ממרח כזה מה זה יכול להיות? אולי ההמעבד מזון? השתמשתי ברגיל עם סכיני פלדה (בלי שיניים) תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2020 at 4:04 pm

שצריך עוד קמח

השב
User Avatar
אתי
אפריל 26, 2021 at 1:55 pm

גם לי הבצק התפרק לגמרי אי אפשר היה לעבוד איתו ועבדתי בדיוק לפי ההנחיות במתכון

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 27, 2021 at 8:17 am

בצק מתנהג אחרת אתל כל אחד לכן במידת הצורך מוסיפים קמח, לא הייתי מעלה את המתכון הזה לולא הצליח לי ורציתי לשתף אותו עם העולם

השב
User Avatar
דנה שחם
ספטמבר 15, 2021 at 1:34 am

היי קרן האם אפשר להחליף אץ מיץ התפוזים בחלב רגיל? תודה!! ❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2021 at 6:36 am

מים גם טוב

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 16:02

היי קרן ! אפשר לגלגל את הבצק עם השוקולד לרולדה ולעשות חתכים קטנים מלמעלה ורק לאחר האפיה לחתוך את העוגיות עד הסוף (כמו שעושים במגולגלות תמרים)? משום מה יש לי נסיון לא טוב עם השיטה שאת מציעה כאן של חיתוך וגלגול של כל אחת בנפרד לפני האפיה. תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 4:04 pm

ברור שאפשר

השב
User Avatar
הדר
אוקטובר 31, 2020 at 5:40 pm

היי קרן, במה ניתן להמיר את המיץ תפוזים?רוצה להכין היום אך אין לי מיץ תפוזים.

השב
User Avatar
דלית
דצמבר 31, 2022 at 6:10 pm

מה עושים כדי שריבה לא תנזול מהרולדה? מניסיון לריבה יש נטייה לנזול ולברוח מהרולדה

השב
User Avatar
דנה
נובמבר 6, 2020 at 2:54 pm

היי קרן האלופה שאלה ספציפית וכללית האמת האם האפייה שאת עושה בדרך כלל היא על טורבו או רגיל עליון תחתון?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 6, 2020 at 3:41 pm

לא בטורבו, חום עליון תחתון

השב
User Avatar
עדי
אוגוסט 23, 2021 at 3:08 pm

אפשר להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל? כמה צריך לשים במקום?

השב
User Avatar
רות
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 16:42

חייבת להבין אם זה מרקם שנמס בפה? או מרקם קשה יותר ופריך? כלומר אם זה מרקם כמו של מעמולים? או של בצק לחיתוכיות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 9:42 pm

נמס בפה

השב
User Avatar
Mai Daniel
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 17:17

היי קרן אפשר להמיר את מיץ התפוזים למים או חלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 9:42 pm

מים קרים

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 17:57

נראה מעולה! האם יעברו הקפאה טוב?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 9:45 pm

בטח

השב
User Avatar
הדס
מרץ 17, 2023 at 1:55 pm

היי קרן מתכון מעולה אפשר לשמור את הבצק בקירור יותר מ24 שעות?

השב
User Avatar
מירון ברנד
ספטמבר 18, 2021 at 7:46 am

יש יותר מידי חמאה או פמות מידי קמ במתכון. העוגיות יוצאות כמו עוגיות חלווה, מתפוררות מאוד. הייתי ממליץ לשים לפחות 600 גר קמח או 150 גר חמאה

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 8:21 pm

הי מירון אני מקוה שקראת את המתכון ואת ההמלצה שלי לא להוסיף את כמות מיץ התפוזים בבת אחת… בעקבות התגובה שלך החלטתי היום לנסות שוב את המתכון, והוא יצא מעולה. חשוב לקרוא את כל מה שכתבתי בהוראות לגבי הנוזלים. לא לשנות כלום, ולהוסיף נוזלים לאט, ובמידה והבצק לא צריך את כל הכמות זה חשוב לא להכניס אותה פנימה.

השב
User Avatar
גיל
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 19:44

היי.. אפשר ללוש במיקסר? ואם כן איזו עוצמה ממליצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 9:41 pm

לא ללוש אלא לערבב עם וו גיטרה

השב
User Avatar
חן צור
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 23:37

נראה מעולה. האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח כוסמין לבן? מדוע לא לגלגל לרולדה ולחתוך את הרולדה לפרוסות? לא יותר מהיר מאשר לחתוך רצועות ולגלגל כל רצועה?

השב
User Avatar
Yardena Ladani
אוקטובר 31, 2020 at 11:56 pm

הי קרן! רוצה לשלוח לביתי לאוסטרליה..שלחתי כבר מגולגלים עם תמרים( בצק עם שמן) נראה לך ששוקולד גם יחזיק מעמד במשלוח?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 6:23 am

שוקולד נמס ממש מהר לא ממליצה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 6:23 am

כוסמין לבן זה אחלה ואפשר לגלגל לרולדה בלי בעיה

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
נובמבר 1, 2020 בשעה 11:31

היי קרן עדיף להשתמש ביוגורט (לא שמנת חמוצה) או מים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 12:23 pm

מים קרים

השב
User Avatar
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
starstarstarstarstar
נובמבר 1, 2020 בשעה 15:21

אין לי מיקסר או מעבד מזון האם אפשר להמיס את החמאה ולערבב ביד??

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 4:31 pm

לא צריך להמיס להכין העל בקערה כמו במעבד מזון תחילה קמח וסוכר ואז חמאה ולעבד עם הידיים עד ליצירת פירורים ואז את השאר

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 2, 2021 at 4:08 pm

לא צריך להמיס פשוט לעבד עם הידיים

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
נובמבר 3, 2020 בשעה 14:34

היי קרן, אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 3, 2020 at 3:16 pm

כן אין בעיה, ממליצה להוציא אותו קצת לפני שימוש שלא יהיה קשה לעבוד איתו

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
נובמבר 3, 2020 בשעה 17:50

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן במקום במחמאה כדי להפוך לפרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 3, 2020 at 10:14 pm

אפשר להמיר לשמן אבל לא ניסיתי סביב 3/4 כוס

השב
User Avatar
שני
יוני 10, 2024 at 4:55 pm

האם אפשרי לשים במקום ממרח שוקולד חפיסת שוקולד מומסת?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 11, 2024 at 11:25 am

כן

השב
User Avatar
יוטבת
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2020 בשעה 08:58

קרן ..הסיפור המקדים למתכון עם רולדות התמרים לעצמך ןהשוקולד לילדים בדיוק כמו אצלי ..חחח... המתכון שלך נראה ככ נגיש וקל ובא לי לנסות גם. רציתי לדעת אם ניתן לדעתך להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין בהיר ? והאם נדרש שינוי בשל כך. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 6, 2020 at 10:15 am

כן אפשרי

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2020 בשעה 14:36

קמח תופח תופס?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 5, 2020 at 4:57 pm

פחות

השב
User Avatar
יפית
אוגוסט 18, 2022 at 1:51 pm

הכנתי לפי ההוראות והבצק ממש מתפורר...

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2022 at 9:01 pm

תוסיפו לו עוד מיץ או שמן לאיחוד הוא לא אמור להתפורר

השב
User Avatar
שני אהרן
starstarstarstarstar
ינואר 5, 2021 בשעה 18:48

היי קרן, הן נראות מעולה ממש!! רוצה כבר להכין..האם אפשר להכין את הבצק עם נטורינה במקום חמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2021 at 7:24 pm

בטח . אפשר להמיר 1:1

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2021 בשעה 06:45

המתכונים שלך מעולים!! תודה רבה! יש מתכון להכנת מילוי שוקולד בבית? כמו שעושים לעוגת שמרים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 8, 2021 at 7:09 am

עוגת רוגעלך בבלוג קחי מילוי משם

השב
User Avatar
חנה
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2021 בשעה 16:15

היי קרן, הקפדתי ממש על הכמויות אבל הבצק יצא דביק ממש, בלתי ניתן לרידוד ועבודה. גם אחרי שעתיים במקרר ואפילו שעה במקפיא. הוספתי לו המון קמח תוך כדי ניסיון לרדד אותו ועדיין הוא פשוט התפרק, אי אפשר היה למרוח את השוקולד בלי שהבצק ידבק ויתפורר... מה סוד הקסם פה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 8, 2021 at 8:20 pm

יש הבדל בין דביק למתפורר אז לא ככ הצלחתי להבין מה הבעיה היתה כי אם הוא דביק אז באמת עוד קמח ואם הוא מתפורר סימן שחסרים לו נוזלים או שומן, ואז אפשר להתחיל ולהוסיף מים קרים עד שמתגבש. לגבי סוד הקסם, בהחלט יש הבדל במתכון מסויים כשמכינים אותו בכל פעם מחדש, זה תלוי בהמון גורמים שמשפיעים על הבצק החל ממזג אויר, לסוגי קמחים וכו.. לאט לאט לומדים לא להילחץ ולעבוד עם הבצק. מקוה שעזרתי

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2021 בשעה 16:39

חייבת לציין שניסיתי הרבה מתכונים של עוגיות מגולגלות וזה הבצק הכי פריך שיצא. תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 15, 2021 at 4:56 pm

את אלופה תודה

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2021 בשעה 23:36

היי קרן, מודה לך כל יום מחדש על ההנגשה של עולם האפיה! שאלה - אם מגלגלים את הבצק עם השוקולד לרולדה אחת ורק לאחר האפיה חותכים לעוגיות (כמו במגולגלות תמרים) זה דורש זמן אפיה ארוך יותר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2021 at 2:54 pm

הי עדי תודה! אפשר להוסיך עוד כמה דק אפייה

השב
User Avatar
הדס
יוני 4, 2021 at 7:01 pm

הכנתי עם מחמאה כמו שהצעת והחלפתי את הממרח הממרח אגוזי לוז פרווה של השחר ויצא טעים ברמות ! אבל הבצק יצא לא נח לעבודה בכלל הוא כזה נשבר כל פעם שרציתי לקפל אותו או כשרידדתי .. אשמח לתובנות לפעם הבאה (:

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 6, 2021 at 9:29 am

אפשר להבא לנסות להוסיף לו קצת מים או טיפה שמן

השב
User Avatar
שרה עקיבא
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2021 בשעה 11:53

היי נראה מעולה!!!! רק לא אצלי הבעיה היא שהכנתי אותם,לא היה ניתן לעבוד עם הבצק. הבצק נדבק לי למערוך והכל נקרע לי. כמה שהוספתי קמח. עדיין לא היה ניתן לעבוד איתו

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2021 at 4:52 pm

כנראה שהיה באמת חסר עוד קמח והיית צריכה להוסיף

השב
User Avatar
מרים
starstarstarstarstar
אפריל 16, 2021 בשעה 18:56

לא הצליח לי ואני אופה שנים הבצק היה רך מדי הוספתי קצת קמח לפני שהשתמשתי במערוך לבסוף הצלחתי לעשות עוגיות ייצא טעים אבל הצורות לא משהוא

השב
User Avatar
אתי
אפריל 26, 2021 at 2:17 pm

מרים את מודקת זה מה שקרה לי ולבסוף מאוב ייאוש יצאו עוגיות לא יפות המתכון הכי טוב זה 3 כוסות קמח תופח 200 גרם חמאה ושמנת חמוצה אחת

השב
User Avatar
שירה צור
אוקטובר 5, 2022 at 8:21 pm

אפשר להחליף את החמאה במרגרינה אם אין לי מרגרינה?? אם כן אז כמה גרם מרגרינה?

השב
User Avatar
רבקה
ספטמבר 16, 2021 at 11:04 pm

גם לי לא הצליח, עכשיו אני רואה שאחרים גם כתבו. הפחתתי מכמות הנוזלים אבל עדיין נדבק ולא נוח לרידוד. וגם בטעם יצאו קמחיות ומתפוררות מדי. כנראה עובד בתנאים מסויימים. בצק יכול לצאת שונה בתנאים שונים

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2021 at 7:05 am

הי רבקה את צודקת בצק מתנהג אחרת בתנאים שונים מבטיחה לבדוק שוב אצלי בקרוב

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
יוני 19, 2021 בשעה 21:39

היי קרן, הכנתי ויצא מעולה אחד המוצלחים. תודה על המתכון

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2021 at 4:07 pm

תודה אורית

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2021 at 6:46 pm

תודה רבה אורית

השב
User Avatar
סיבל
starstarstarstarstar
יוני 19, 2021 בשעה 22:38

בצק גרוע!!!! מתפורר לא נוח לעבודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2021 at 6:46 pm

הי סיבל, הבצק לא גרוע,זה ידוע שבצק פריך לפעמים צריך יותר או פחות נוזלים או קמח וזה בסדר גמור להוסיף לו מעט כשצריך.. צר לי על האכזבה שחווית, אבל הוא בהחלט מתכון שאני עומדת מאחוריו ואוהבת אותו מאוד

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
יוני 30, 2021 בשעה 20:47

הכנתי את הבצק ושכחתי לשים אבקת אפיה. לא עבדתי מיד והוא במקרר. ניתן להוסיף עכשיו? או לזרוק?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 30, 2021 at 10:25 pm

יש מצב שאפשר לוותר על האבקה תנסי

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
יולי 6, 2021 בשעה 09:46

אם רוצים למרוח תמרים. איזה תמרים ואיך? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2021 at 11:42 am

ממרח תמרים מוכן קנוי, ואפשר אוזים קצוצים

השב
User Avatar
תמי
פברואר 12, 2022 at 5:01 pm

שלום הזכרת בפתיח מילוי אגוזי מרציפני. אפשר מתכון? בתודה ובברכה

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2021 בשעה 15:45

מתכון גרוע ביותר אחרי שהכנתי את הבצק הבוקר נזכרתי שבעבר ניסיתי אותו אבל היה כבר מאוחר הבצק לא מתגבש נקרע ברידוד גם אחרי שעתיים במקרר כדאי להוריד את המתכון מהאתר כדי שלא אטעה בפעם השלישית חבל על החומרים שהתקלקלו אולי עוגיות אפשר להכין מהבצק

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 3, 2021 at 6:18 pm

צר לי מאוד על אכזבתך אתי יקרה אך לא העליתי את המתכון לבלוג לולא ניסיתי אותו מספר פעמים והוא יצא מוצלח, לא יודעת מה קרה אצלך בדרך אבל אכן יש עוד מתכונים ואם לא מצליח איתו אפשר לנסות אחרים

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2021 בשעה 15:11

האם אפשר להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל? כמה צריך לשים במקום?

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2021 בשעה 11:51

יצא יותר מדי רך. מתפרק, נדבק למשטח המאוד מקומח ולא מתרדד יפה ונקרע. הוספתי קמח אבל עדיין קצת נראה לי מוגזם להוסיף יותר מדי כי המתכונים שלך תמיד מדוייקים אבל משום מה זה יצא רך באופן קיצוני.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2021 at 4:16 pm

צר לי שלא הצליח אבל יש מצב שהבצק לא היה צריך את כל הכמות של המיץ(קורה לפעמים ומשתנה בין סוגים של קמחים ועוד גורמים) היית צריכה להוסיף עוד קמח עד שהבצק הופך נח לעבודה מקוה שלפחות יצאו טעימות

השב
User Avatar
אילנית
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2021 בשעה 00:53

איך ממלאים ב מרנג ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 6:58 am

יש מתכון לשושנים עם מרנג באתר חפשי זה שם

השב
User Avatar
מירון ברנד
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2021 בשעה 07:53

היי קרן, הוספתי רק מחצית מכמות המיץ, הבצק היה מספיק קשה ולא נוזלי כשהוצאתי אותי מהמקסר, אבל בעיבוד מרגישים שכמות החמאה ביחס לקמח גדולה וזה מתבטא גם בלישה (אחרי קירור) ובמיחד לאחר האפייה, מרקם העוגיות (למרות שנתתי אפילו 10 דק' אפייה יותר) רך מאוד, שנוגעים בעוגיה הבצק נשאר על האצבעות כמו בעוגיות טחינה אבל אפילו עדין יותר וזה מראה על כמות חמאה גדולה ביחס לקמח. בכל מקרה, העוגיות מאוד טעימות וזו תובנה שלי, שכל אחת תעשה מה שנראה לה :) והמתכונים שלך משגעים בלי קשר, תודה

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
אוקטובר 2, 2021 בשעה 21:36

הבצק מדהים. נימוח ונמס. אבל המילוי לא הורגש כמעט לאחר האפיה ומרחתי בנדיבות רבה מאד. :(

השב
User Avatar
רוית
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2021 בשעה 13:36

המתכון מאוד מתפורר אנא כתבי המלצות ברורות יותר כל הבצק נשבר בקלות .כנראה יותר מדי שומני. משהו בכמויות שכתבת לא נכון.

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
יוני 29, 2022 בשעה 11:10

היי:) מכינה את המתכון מלא זמן והוא יוצא פצצה! טיפ לאלו שאומרות שהבצק נדבק להן- הוא אכן בצק ממש ממש רך ודביק ולכן אני לוקחת שני ניירות אפייה ושמה אותו ביניהם ומרדדת אותו שהמערוך מעל הנייר אפייה. קל קל ולא נדבק ויוצא מעולההה! בהצלחה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 29, 2022 at 1:58 pm

תודה שי, לפעמים דביק ממש יכול להיות משתלם מבחינת מרקם אחרי אפייה:-)

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2022 בשעה 19:29

גם אצלי, שני ניסיונות לא הצליחו.. הבצק יצא דביק ומתפרק.. מרגיש כאילו שומני מדי (ובקושי הוספתי מיץ) מבאס ממש... :(

השב
User Avatar
לירון
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2022 בשעה 14:02

מוכרחה לציין שאחרי התגובות פה של נשים שאמרו שהבצק התפרק להן, מאוד חששתי לעשות אותו אבל החלטתי להישאר נאמנה למתכונים של קרן האלופה! ויצא פשוט שלמותתתת, הבצק יצא פצצה, העוגיות יצאו נימוחות וטעימות. אין עליך קרן

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 15, 2022 at 5:54 pm

איך שימחת אותי! אני לא מעלה מתכון בלי לעמוד מאחוריו וקורה עם בצק פריך שהוא לפעמים מתפורר וזה לא תמיד תלוי בי, שמחה שיצא לך מושלם

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2022 בשעה 08:52

האם אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן או קמח שקדים או אחר רק ללא גלוטן?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 25, 2022 at 12:47 pm

קמח ללג

השב
User Avatar
פז
starstarstarstarstar
נובמבר 25, 2022 בשעה 07:22

היי קרן, אחרי התגובות פה קצת חששתי לנסות, אבל חייבת לציין שהעוגיות יצאו מעולות! פשוט צריך להיצמד להוראות, למשל במקרה שלי בהתחלה הבצק לא התגבש אז הוספתי בערך כף שמן וזה הסתדר. הבצק יצא נהדר, נוח לעבודה, לא נדבק אם קצת מקמחים והתוצאה ממש ממש טעימה. בקיצור, אימצתי את המתכון. תודה רבה ושבת שלום.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 25, 2022 at 12:50 pm

אלופה תודה

השב
User Avatar
תקוה
נובמבר 5, 2024 at 4:34 pm

אני מ טערת להודיע לך קרן שגם לי הבצק לא הצליח לפי ההוראות שלך. אני פשוט לא מבינה מדוע להתעקש להשאיר מתכון שלא עובד לכל כך הרבה אנשים...אילו קראתי את התגובות מראש לא הייתי מנסה כלל. סמכתי על השם שלך. מצטערת

השב
User Avatar
נאוה
starstarstarstarstar
דצמבר 4, 2022 בשעה 19:14

קרן יקרה, נהנית בכל פעם לאפות ממגוון המתכונים שאת משתפת. זו פעם שניה שהכנתי את המגולגלות, הפעם בגלל הביקוש הכפלתי את הכמות. הבצק יצא מעולה. המילויים שוקולד, תמרים ולוטוס. העוגיות נחטפות תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 5, 2022 at 1:33 pm

שימחת ממש!

השב
User Avatar
נאוה
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2022 בשעה 10:48

קרן יקרה, פעם שניה שאני מכינה את העוגיות המגולגלות. נצמדתי להוראות והבצק יצא מעולה. העוגיות פריכות וטעימות בטירוף. הפעם הכנתי כמות כפולה ב 3 מילויים שונים, שוקולד, תמרים וממרח לוטוס. אצלי עפו על זה והן מתחסלות במהירות. מצטרפת למחמאות שניתנו כאן, המתכונים שלך מעולים!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 5, 2022 at 1:32 pm

ככ שמחה לשמוע! תודה

השב
User Avatar
Anatraz
אפריל 19, 2023 at 6:17 pm

האם אפשר להכין כרולדה ?

השב
User Avatar
אילנה
starstarstarstarstar
יוני 24, 2023 בשעה 16:47

האם ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2023 at 8:20 pm

בטח

השב
User Avatar
Elena
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2023 בשעה 07:09

הבצק מוזררר, קשה לעבודה, לא ברור האם ככה הוא אמור להיות או שעשיתי משהו לא בסדר. אחרי שעתיים במקרר נהיה אבן,והייתי צריכה לחכות שעה כדי שיתרכך חזרה ויהיה אפשר לרדד אותו. הייתי ממש קרובה להשליך הכל לפח כי הייתי בטוחה שמבצק כזה לא ייצא כלום אבל המשכתי להכין וזה העוגיות הכי טעימות שיצאו לי אי פעם. הטעם מושלם. חוסלו תוך חצי שעה. הפתעה גמורה. אולי כדאי לתאר במתכון יותר בכנות את הבצק הנורא. ולהבטיח שהתוצאה שווה את זה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2023 at 7:38 am

אני שמחה שלא ויתרת אבל הסצק לא נורא בכלל קורה שקדה לעבוד עם בצק פריך וזה לא תמיד תלוי בי וככל שיש יותר נסיון עם בצק פריך זה הופך קל יותר אבל כמו שאמרת, שווה את הטרחה

השב
User Avatar
שירלי
פברואר 7, 2025 at 5:48 pm

בדיוק זה מה שקרה לי גם ובסוף יצאו טעימות אבל כמעט זרקתי את הבצק נהיה אבן והיה קשה לעבוד איתו ושמתי בדיוק את הכמויות ואת כל המיץ תפוזים כדי שיתגבש ואח״כ הוספתי 2 כפות שמן

השב
User Avatar
תמי
starstarstarstarstar
נובמבר 27, 2023 בשעה 23:00

מה הכוונה תערובת אגוזים מרציפנית? מה המתכון?

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2024 בשעה 12:36

הכנתי הבצק מושלם במקום מיץ תפוזים שמתי שמנת מתוקה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2024 at 4:22 pm

תודה ענבל

השב
User Avatar
איה
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2024 בשעה 20:02

היי קרן, מאוד מאוד אהבתי את העוגיות, אני מכינה את המתכון באופן קבוע ויוצא לי מושלם. פתאום ראיתי שהורדת את השמן, את יכולה בבקשה לכתוב לי כמה שמן היה במתכון המקורי? אני רוצה להכין כמו שפעם הייתי מכינה. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2024 at 8:48 pm

אני לא ככ זוכרת. המתכון תוקן ממש ממש מזמן אם חסר לך שמן תוזיפי 3-4 כפות

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2024 בשעה 10:16

האם אפשר להקפיא בצק פריך ? לכמה זמן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2024 at 6:50 pm

לחודש לפחות

השב
User Avatar
רעיה
starstarstarstarstar
יולי 5, 2024 בשעה 14:45

הי קרן, האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח קווקר?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 13, 2024 at 8:58 am

לא חושבת שזה יעבוד לא ניסיתי

השב
User Avatar
טובה
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2024 בשעה 12:54

קרן, את מושלמת והמתכונים שלך עוד יותר קלים ברורים, ותמיד מצליחים, הבצק הזה טוב בפער מבצקים אחרים שעשיתי וזאת פעם ראשונה שהכנתי מגולגלות ויצא לי טעים בטירוף, בצק רך ולא נדבק וקל לעבודה, תודה רבה אין עלייך❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 23, 2024 at 4:29 pm

ככ משמח תודה טובה

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2024 בשעה 21:40

האם האפייה על טורבו או חום עליון ותחתון? תמיד לא בטוחה…

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 25, 2024 at 8:33 am

חום עליון תחתון

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img