עוגיות מגולגלות מבצק פריך הן העוגיות המושלמות לשים בקופסא, לקחת לפיקניק, או להביא לחברים
או לקחת לחופשה שיחזיקו כמה ימים, או בבית עם הקפה או תה של ארבע או עם הקפה של הבוקר.
אין משהו שאני לא אוהבת במגולגלות שלי, בין אם זה ריבה או ממרח תמרים, עם או בלי אגוזים,
או בכלל תערובת של אגוזים מרציפנית או ריבלת חלב וקוקוס! הכלללל, אבל מעולם לא הכנתי
אותן עם ממרח שוקולד פשוט כמו שהילדים אוהבים, והיום החלטתי לפנק אותם. כלומר הכנתי בעבר,
כשהייתי מכינה לי עם תמרים עם מפנקת אותם ברולדה אחת קטנה עם שוקולד, וזה אף פעם לא
היה רישמי ולא הספיק להם. אז היום זה רישמי! הן הוכנו רק עם ממרח שוקולד והן יצאו מפחידות!!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
בעקבות הערות של גולשים הורדתי את שמן הקנולה במתכון והוספתי אותו בהערה רק אם צריך שימו לב להערות למטה
מגולגלות בצק פריך עם ממרח שוקולד/25-30 עוגיות
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף גדושה (10 גר׳) אבקת סוכר
כפית וחצי א. אפיה
200 גרם חמאה קרה
רק אם הבצק לא מתאחד לכם, תוסיפו עוד כמה כפות שמן קנולה אז זו רק אופציה
1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים (אפשר סחוט טרי ואפשר גם קנוי)
1/2 כוס (140 גר׳) ממרח שוקולד (אני השתמשתי בממרח פררה רושה )
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים במהירות גבוהה קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה,
מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק.
מוסיפים לאט לאט את מיץ התפוזים (ממליצה תחילה מחצית מכמות המיץ ורק אם הבצק לא מתגבש להמשיך להוסיף) עד לקבלת גוש בצק אחיד.
אם יש צורך והבצק לא מתגבש תוסיפו כף שמן קנולה ואם יש צורך אז עוד עד שהבצק מתגבש לכדור.
מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לשניים או שלושה חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור
במקרר לפחות לשעה שעתיים.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפזרים קמח על משטח עבודה.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן דק בגודל 25*15 כשהצד הרחב פונה אליכם.
(לא חייבים לשמור על דיוק, אפשר לרדד את המלבן למלבן גדול יותר, יתקבלו עוגיות גדולות יותר)
מורחים על גבי המלבן ממרח שוקולד.
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה (הכי נח), חוצים את המלבן לרצועות ברוחב 2 ס"מ מהחלק העליון
שרחוק מכם לכיוון שלכם.
מגלגלים כל רצועה לעוגייה, ומניחים על גבי תבנית האפייה, כשהתפר כלפי מטה.
חוזרים על פעולה זו עם כל חלקי הבצק.
אופים כ 15-20 דק' עד שהעוגיות שחומות ממש מעט.
מוציאים, מצננים מעט ומקשטים בהרבה אבקת סוכר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
*העוגיות נשמרות עד כחמישה ימים בכלי אטום.
*את החמאה ניתן להמיר במחמאה כדי להפוך אותן לפרווה.
*מיץ תפוזים אפשר להמיר במים קרים או ב 1/4 כוס שמנת חמוצה
*לא אוהבים ממרח שוקולד? החליפו בריבה שאתם אוהבים או אפילו ריבת חלב עם קצת קוקוס
וככה הן נראות עם ממרח תמרים
145 Comments
נראה מעולה!!! מחר מכינה 🙂
2 שאלות: אפשר להמיר את הקמח בכוסמין לבן והאם אפשר את התפוזים להמיר בחלב שקדים?
אין בעיה להכין מכוסמין לבן ואפשר חלב שקדים
אפשר שמן קוקוס במקום חמאה?
אני מניחה שאפשר אבל לא ניסיתי, 80 אחוז מכמות החמאה במתכון
אפשר להקפיא את העוגיות כשהן מוכנות?
היי! איפה להמיר את החמאה בשמן?
לא יעבוד לדעתי
היי, אפשר להכין את זה עם קמח כוסמין מלא? ואם כן באיזה כמות? תודה!
לא יותר מרבע כמות קמח כוסמין מלא ולשים לב אולי הבצק יזדקק לקצת יותר נוזלים
היי, נראה מדהים!!
עדיף להמיר את המיץ תפוזים במים או בשמנת חמוצה (במידה ויש גם בהישג יד)?
תודה רבה
שמנת חמוצה אחלה
היי קרן, הכנתי את המתכון בדיוק כמו המכון, הטעם של בצק מ6שלם ונימוח בפה, אבל הוא יוצא לי דביק ונקרע לי הריקוד. מה הסיבה?
תודה
זה בצק קצת עדין
אז להוסיף קצת קמח ברידוד
שמן קוסקוס נותן טעם איגוזי לעוגיות, לא כולם אוהבים את הטעם האיגוזי הזה…
בסרטון את מוסיפה שמן. מה הכמות? לא רשום במתכון
היי, הכנתי היום את העוגיות ויצא מושלם! אבל הבצק מרוב רכות התפרק לי, יודעת אולי לעזור לי מה עשיתי לא נכון?
אולי היו חסרים לו קצת נוזלים, והיה יבש או שלחלופין היה רך מדי והיה צריך להוסיך לו עוד קמח, לא ממש הבנתי את הבעיה בדיוק כדי להמליץ
הי קרן , תודה על המתכון רציתי לשאול האם ניתן להחליף את הנוטלה בשוקולד מריר שממיסים עם שמנת או חמאה?
אין סיבה שלא
ממש התבאסתי עשיתי בדיוק לפי המתכון ממש לא נוח לעבוד עם הבצק נקרע לא הצלחתי לרדד הוספתי קמח ועדיין
היי, אפשרי להכין את זה ביד? אם אין לי מיקסר ומעבר מזון..
ברור בקלות בקערה
היי קרן, אחרי שהוספתי את החמאה יצא הבצק כמו ממרח כזה מה זה יכול להיות? אולי ההמעבד מזון? השתמשתי ברגיל עם סכיני פלדה (בלי שיניים) תודה
שצריך עוד קמח
גם לי הבצק התפרק לגמרי אי אפשר היה לעבוד איתו ועבדתי בדיוק לפי ההנחיות במתכון
בצק מתנהג אחרת אתל כל אחד לכן במידת הצורך מוסיפים קמח, לא הייתי מעלה את המתכון הזה לולא הצליח לי ורציתי לשתף אותו עם העולם
היי קרן האם אפשר להחליף אץ מיץ התפוזים בחלב רגיל? תודה!! ❤️
מים גם טוב
היי קרן ! אפשר לגלגל את הבצק עם השוקולד לרולדה ולעשות חתכים קטנים מלמעלה ורק לאחר האפיה לחתוך את העוגיות עד הסוף (כמו שעושים במגולגלות תמרים)? משום מה יש לי נסיון לא טוב עם השיטה שאת מציעה כאן של חיתוך וגלגול של כל אחת בנפרד לפני האפיה. תודה 🙂
ברור שאפשר
היי קרן, במה ניתן להמיר את המיץ תפוזים?רוצה להכין היום אך אין לי מיץ תפוזים.
מים קרים או שמנת חמוצה.
אפשר להמיר בחלב במקום מיץ תפוזים?
כן
מה עושים כדי שריבה לא תנזול מהרולדה? מניסיון לריבה יש נטייה לנזול ולברוח מהרולדה
משתדלים להשתמש בריבה יציבה
לא מורחים יותר מדי ריבה
מגלגלים ומהדקים ממש טוב
היי קרן האלופה
שאלה ספציפית וכללית האמת האם האפייה שאת עושה בדרך כלל היא על טורבו או רגיל עליון תחתון?
לא בטורבו, חום עליון תחתון
אפשר להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל? כמה צריך לשים במקום?
חייבת להבין אם זה מרקם שנמס בפה? או מרקם קשה יותר ופריך? כלומר אם זה מרקם כמו של מעמולים? או של בצק לחיתוכיות?
נמס בפה
היי קרן אפשר להמיר את מיץ התפוזים למים או חלב?
מים קרים
נראה מעולה! האם יעברו הקפאה טוב?
בטח
היי קרן
מתכון מעולה
אפשר לשמור את הבצק בקירור יותר מ24 שעות?
כן ואפשר גם במקפיא
יש יותר מידי חמאה או פמות מידי קמ במתכון.
העוגיות יוצאות כמו עוגיות חלווה, מתפוררות מאוד.
הייתי ממליץ לשים לפחות 600 גר קמח או 150 גר חמאה
הי מירון
אני מקוה שקראת את המתכון ואת ההמלצה שלי לא להוסיף את כמות מיץ התפוזים בבת אחת…
בעקבות התגובה שלך החלטתי היום לנסות שוב את המתכון,
והוא יצא מעולה. חשוב לקרוא את כל מה שכתבתי בהוראות לגבי הנוזלים.
לא לשנות כלום, ולהוסיף נוזלים לאט, ובמידה והבצק לא צריך את כל הכמות זה חשוב לא להכניס אותה פנימה.
היי.. אפשר ללוש במיקסר? ואם כן איזו עוצמה ממליצה?
לא ללוש אלא לערבב עם וו גיטרה
נראה מעולה.
האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח כוסמין לבן?
מדוע לא לגלגל לרולדה ולחתוך את הרולדה לפרוסות? לא יותר מהיר מאשר לחתוך רצועות ולגלגל כל רצועה?
הי קרן!
רוצה לשלוח לביתי לאוסטרליה..שלחתי כבר מגולגלים עם תמרים( בצק עם שמן)
נראה לך ששוקולד גם יחזיק מעמד במשלוח?
שוקולד נמס ממש מהר לא ממליצה
כוסמין לבן זה אחלה ואפשר לגלגל לרולדה בלי בעיה
היי קרן
עדיף להשתמש ביוגורט (לא שמנת חמוצה) או מים?
מים קרים
אין לי מיקסר או מעבד מזון האם אפשר להמיס את החמאה ולערבב ביד??
לא צריך להמיס
להכין העל בקערה כמו במעבד מזון
תחילה קמח וסוכר ואז חמאה ולעבד עם הידיים עד ליצירת פירורים ואז את השאר
לא צריך להמיס פשוט לעבד עם הידיים
היי קרן, אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר?
כן אין בעיה, ממליצה להוציא אותו קצת לפני שימוש שלא יהיה קשה לעבוד איתו
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן במקום במחמאה כדי להפוך לפרווה?
אפשר להמיר לשמן אבל לא ניסיתי
סביב 3/4 כוס
האם אפשרי לשים במקום ממרח שוקולד חפיסת שוקולד מומסת?
כן
קרן ..הסיפור המקדים למתכון עם רולדות התמרים לעצמך ןהשוקולד לילדים בדיוק כמו אצלי ..חחח… המתכון שלך נראה ככ נגיש וקל ובא לי לנסות גם. רציתי לדעת אם ניתן לדעתך להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין בהיר ? והאם נדרש שינוי בשל כך. תודה
כן אפשרי
קמח תופח תופס?
פחות
הכנתי לפי ההוראות והבצק ממש מתפורר…
תוסיפו לו עוד מיץ או שמן לאיחוד
הוא לא אמור להתפורר
היי קרן, הן נראות מעולה ממש!! רוצה כבר להכין..האם אפשר להכין את הבצק עם נטורינה במקום חמאה?
בטח . אפשר להמיר 1:1
המתכונים שלך מעולים!! תודה רבה!
יש מתכון להכנת מילוי שוקולד בבית? כמו שעושים לעוגת שמרים
עוגת רוגעלך בבלוג קחי מילוי משם
היי קרן, הקפדתי ממש על הכמויות אבל הבצק יצא דביק ממש, בלתי ניתן לרידוד ועבודה. גם אחרי שעתיים במקרר ואפילו שעה במקפיא. הוספתי לו המון קמח תוך כדי ניסיון לרדד אותו ועדיין הוא פשוט התפרק, אי אפשר היה למרוח את השוקולד בלי שהבצק ידבק ויתפורר… מה סוד הקסם פה?
יש הבדל בין דביק למתפורר אז לא ככ הצלחתי להבין מה הבעיה היתה כי אם הוא דביק אז באמת עוד קמח ואם הוא מתפורר סימן שחסרים לו נוזלים או שומן,
ואז אפשר להתחיל ולהוסיף מים קרים עד שמתגבש. לגבי סוד הקסם, בהחלט יש הבדל במתכון מסויים כשמכינים אותו בכל פעם מחדש, זה תלוי בהמון גורמים
שמשפיעים על הבצק החל ממזג אויר, לסוגי קמחים וכו.. לאט לאט לומדים לא להילחץ ולעבוד עם הבצק. מקוה שעזרתי
חייבת לציין שניסיתי הרבה מתכונים של עוגיות מגולגלות וזה הבצק הכי פריך שיצא. תודה רבה!
את אלופה תודה
היי קרן, מודה לך כל יום מחדש על ההנגשה של עולם האפיה! שאלה – אם מגלגלים את הבצק עם השוקולד לרולדה אחת ורק לאחר האפיה חותכים לעוגיות (כמו במגולגלות תמרים) זה דורש זמן אפיה ארוך יותר?
הי עדי תודה! אפשר להוסיך עוד כמה דק אפייה
הכנתי עם מחמאה כמו שהצעת והחלפתי את הממרח הממרח אגוזי לוז פרווה של השחר ויצא טעים ברמות !
אבל הבצק יצא לא נח לעבודה בכלל הוא כזה נשבר כל פעם שרציתי לקפל אותו או כשרידדתי .. אשמח לתובנות לפעם הבאה (:
אפשר להבא לנסות להוסיף לו קצת מים או טיפה שמן
היי
נראה מעולה!!!! רק לא אצלי
הבעיה היא שהכנתי אותם,לא היה ניתן לעבוד עם הבצק. הבצק נדבק לי למערוך והכל נקרע לי. כמה שהוספתי קמח. עדיין לא היה ניתן לעבוד איתו
כנראה שהיה באמת חסר עוד קמח והיית צריכה להוסיף
לא הצליח לי ואני אופה שנים הבצק היה רך מדי הוספתי קצת קמח לפני שהשתמשתי במערוך לבסוף הצלחתי לעשות עוגיות ייצא טעים אבל הצורות לא משהוא
מרים את מודקת זה מה שקרה לי ולבסוף מאוב ייאוש יצאו עוגיות לא יפות
המתכון הכי טוב זה 3 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה ושמנת חמוצה אחת
אפשר להחליף את החמאה במרגרינה אם אין לי מרגרינה?? אם כן אז כמה גרם מרגרינה?
אותה הכמות
גם לי לא הצליח, עכשיו אני רואה שאחרים גם כתבו. הפחתתי מכמות הנוזלים אבל עדיין נדבק ולא נוח לרידוד. וגם בטעם יצאו קמחיות
ומתפוררות מדי. כנראה עובד בתנאים מסויימים. בצק יכול לצאת שונה בתנאים שונים
הי רבקה את צודקת בצק מתנהג אחרת
בתנאים שונים
מבטיחה לבדוק שוב אצלי בקרוב
היי קרן,
הכנתי ויצא מעולה
אחד המוצלחים.
תודה על המתכון
תודה אורית
תודה רבה אורית
בצק גרוע!!!!
מתפורר לא נוח לעבודה!
הי סיבל, הבצק לא גרוע,זה ידוע שבצק פריך לפעמים צריך יותר או פחות נוזלים או קמח וזה בסדר גמור להוסיף לו מעט כשצריך..
צר לי על האכזבה שחווית, אבל הוא בהחלט מתכון שאני עומדת מאחוריו ואוהבת אותו מאוד
הכנתי את הבצק ושכחתי לשים אבקת אפיה. לא עבדתי מיד והוא במקרר. ניתן להוסיף עכשיו? או לזרוק?
יש מצב שאפשר לוותר על האבקה תנסי
אם רוצים למרוח תמרים. איזה תמרים ואיך? תודה
ממרח תמרים מוכן קנוי, ואפשר אוזים קצוצים
שלום
הזכרת בפתיח מילוי אגוזי מרציפני. אפשר מתכון?
בתודה ובברכה
מתכון גרוע ביותר
אחרי שהכנתי את הבצק הבוקר נזכרתי שבעבר ניסיתי אותו אבל היה כבר מאוחר
הבצק לא מתגבש נקרע ברידוד גם אחרי שעתיים במקרר
כדאי להוריד את המתכון מהאתר כדי שלא אטעה בפעם השלישית
חבל על החומרים שהתקלקלו אולי עוגיות אפשר להכין מהבצק
צר לי מאוד על אכזבתך אתי יקרה אך לא העליתי את המתכון לבלוג לולא ניסיתי אותו מספר פעמים והוא יצא מוצלח, לא יודעת מה קרה אצלך בדרך אבל אכן יש עוד מתכונים ואם לא מצליח איתו אפשר לנסות אחרים
האם אפשר להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל? כמה צריך לשים במקום?
יצא יותר מדי רך. מתפרק, נדבק למשטח המאוד מקומח ולא מתרדד יפה ונקרע. הוספתי קמח אבל עדיין קצת נראה לי מוגזם להוסיף יותר מדי כי המתכונים שלך תמיד מדוייקים אבל משום מה זה יצא רך באופן קיצוני.
צר לי שלא הצליח אבל יש מצב שהבצק לא היה צריך את כל הכמות של המיץ(קורה לפעמים ומשתנה בין סוגים של קמחים ועוד גורמים)
היית צריכה להוסיף עוד קמח עד שהבצק הופך נח לעבודה
מקוה שלפחות יצאו טעימות
איך ממלאים ב מרנג ?
יש מתכון לשושנים עם מרנג באתר חפשי זה שם
היי קרן, הוספתי רק מחצית מכמות המיץ, הבצק היה מספיק קשה ולא נוזלי כשהוצאתי אותי מהמקסר, אבל בעיבוד מרגישים שכמות החמאה ביחס לקמח גדולה וזה מתבטא גם בלישה (אחרי קירור) ובמיחד לאחר האפייה, מרקם העוגיות (למרות שנתתי אפילו 10 דק' אפייה יותר) רך מאוד, שנוגעים בעוגיה הבצק נשאר על האצבעות כמו בעוגיות טחינה אבל אפילו עדין יותר וזה מראה על כמות חמאה גדולה ביחס לקמח. בכל מקרה, העוגיות מאוד טעימות וזו תובנה שלי, שכל אחת תעשה מה שנראה לה 🙂 והמתכונים שלך משגעים בלי קשר, תודה
הבצק מדהים. נימוח ונמס. אבל המילוי לא הורגש כמעט לאחר האפיה ומרחתי בנדיבות רבה מאד. 🙁
המתכון מאוד מתפורר
אנא כתבי המלצות ברורות יותר
כל הבצק נשבר בקלות .כנראה יותר מדי שומני. משהו בכמויות שכתבת לא נכון.
היי:) מכינה את המתכון מלא זמן והוא יוצא פצצה! טיפ לאלו שאומרות שהבצק נדבק להן- הוא אכן בצק ממש ממש רך ודביק ולכן אני לוקחת שני ניירות אפייה ושמה אותו ביניהם ומרדדת אותו שהמערוך מעל הנייר אפייה. קל קל ולא נדבק ויוצא מעולההה! בהצלחה
תודה שי, לפעמים דביק ממש יכול להיות משתלם מבחינת מרקם אחרי אפייה:-)
גם אצלי, שני ניסיונות לא הצליחו.. הבצק יצא דביק ומתפרק.. מרגיש כאילו שומני מדי (ובקושי הוספתי מיץ)
מבאס ממש… 🙁
מוכרחה לציין שאחרי התגובות פה של נשים שאמרו שהבצק התפרק להן, מאוד חששתי לעשות אותו אבל החלטתי להישאר נאמנה למתכונים של קרן האלופה! ויצא פשוט שלמותתתת, הבצק יצא פצצה, העוגיות יצאו נימוחות וטעימות. אין עליך קרן
איך שימחת אותי! אני לא מעלה מתכון בלי לעמוד מאחוריו
וקורה עם בצק פריך שהוא לפעמים מתפורר וזה לא תמיד תלוי בי, שמחה שיצא לך מושלם
האם אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן או קמח שקדים או אחר רק ללא גלוטן?
קמח ללג
היי קרן, אחרי התגובות פה קצת חששתי לנסות, אבל חייבת לציין שהעוגיות יצאו מעולות! פשוט צריך להיצמד להוראות, למשל במקרה שלי בהתחלה הבצק לא התגבש אז הוספתי בערך כף שמן וזה הסתדר.
הבצק יצא נהדר, נוח לעבודה, לא נדבק אם קצת מקמחים והתוצאה ממש ממש טעימה.
בקיצור, אימצתי את המתכון.
תודה רבה ושבת שלום.
אלופה תודה
אני מ טערת להודיע לך קרן שגם לי הבצק לא הצליח לפי ההוראות שלך. אני פשוט לא מבינה מדוע להתעקש להשאיר מתכון שלא עובד לכל כך הרבה אנשים…אילו קראתי את התגובות מראש לא הייתי מנסה כלל. סמכתי על השם שלך. מצטערת
קרן יקרה,
נהנית בכל פעם לאפות ממגוון המתכונים שאת משתפת.
זו פעם שניה שהכנתי את המגולגלות, הפעם בגלל הביקוש הכפלתי את הכמות. הבצק יצא מעולה. המילויים שוקולד, תמרים ולוטוס. העוגיות נחטפות
תודה רבה
שימחת ממש!
קרן יקרה,
פעם שניה שאני מכינה את העוגיות המגולגלות.
נצמדתי להוראות והבצק יצא מעולה. העוגיות פריכות וטעימות בטירוף.
הפעם הכנתי כמות כפולה ב 3 מילויים שונים, שוקולד, תמרים וממרח לוטוס.
אצלי עפו על זה והן מתחסלות במהירות.
מצטרפת למחמאות שניתנו כאן, המתכונים שלך מעולים!
ככ שמחה לשמוע! תודה
האם אפשר להכין כרולדה ?
בוודאי
האם ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה?
בטח
הבצק מוזררר, קשה לעבודה, לא ברור האם ככה הוא אמור להיות או שעשיתי משהו לא בסדר. אחרי שעתיים במקרר נהיה אבן,והייתי צריכה לחכות שעה כדי שיתרכך חזרה ויהיה אפשר לרדד אותו. הייתי ממש קרובה להשליך הכל לפח כי הייתי בטוחה שמבצק כזה לא ייצא כלום אבל המשכתי להכין וזה העוגיות הכי טעימות שיצאו לי אי פעם. הטעם מושלם. חוסלו תוך חצי שעה. הפתעה גמורה. אולי כדאי לתאר במתכון יותר בכנות את הבצק הנורא. ולהבטיח שהתוצאה שווה את זה
אני שמחה שלא ויתרת
אבל הסצק לא נורא בכלל
קורה שקדה לעבוד עם בצק פריך וזה לא תמיד תלוי בי
וככל שיש יותר נסיון עם בצק פריך זה הופך קל יותר
אבל כמו שאמרת, שווה את הטרחה
מה הכוונה תערובת אגוזים מרציפנית? מה המתכון?
הכנתי
הבצק מושלם
במקום מיץ תפוזים שמתי שמנת מתוקה
תודה ענבל
היי קרן, מאוד מאוד אהבתי את העוגיות, אני מכינה את המתכון באופן קבוע ויוצא לי מושלם.
פתאום ראיתי שהורדת את השמן, את יכולה בבקשה לכתוב לי כמה שמן היה במתכון המקורי? אני רוצה להכין כמו שפעם הייתי מכינה. תודה רבה
אני לא ככ זוכרת. המתכון תוקן ממש ממש מזמן
אם חסר לך שמן תוזיפי 3-4 כפות
האם אפשר להקפיא בצק פריך ? לכמה זמן ?
לחודש לפחות
הי קרן, האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח קווקר?
לא חושבת שזה יעבוד לא ניסיתי
קרן, את מושלמת והמתכונים שלך עוד יותר קלים ברורים, ותמיד מצליחים, הבצק הזה טוב בפער מבצקים אחרים שעשיתי וזאת פעם ראשונה שהכנתי מגולגלות ויצא לי טעים בטירוף, בצק רך ולא נדבק וקל לעבודה, תודה רבה אין עלייך❤️
ככ משמח תודה טובה
האם האפייה על טורבו או חום עליון ותחתון? תמיד לא בטוחה…
חום עליון תחתון