המתבגרת לומדת במגמת תיאטרון, וכבר יותר משנה לדעתי שהם עובדים על מופע שנדחה ונדחה בגלל
הקורונה. בשבוע שעבר סוף סוף זה קרה ועלה המופע, בית הספר שלה ממוקם בבניין מאוד ישן ביפו,
בלי מעלית, והגעתי עם הגבס והייתי צריכה לשבת על המדרגות (בערך 60 כאלו) ולעלות על הטוסיק
מדרגה מדרגה, זה היה מצחיק ומשעשע, במיוחד כי הגעתי עם חצאית וזה היה סיוט אבל לא הפסקתי
לצחוק מהסיטואציה, ההצגה היתה מדהימה, אם חשבתי שהבת שלי מוכשרת, אני חושבת שהיא גאון.
היא העלתה מופע גאוני, והיתה פרפורמרית אלופה. בלי בושה, על הבמה, נתנה שואו, את כולה.
אם אחזור רגע שנתיים אחורנית, היא עוד למדה בבית ספר קונבנציונאלי, ובמשך שלוש
שנים בכיתות ז-ט פשוט לא למדה, לא אהבה את בית הספר, את התלמידים, את האוירה. היא היתנ
שונה באופי שלה, בתחומי ההתעניינות שלה, בלבוש שלה ובמוסיקה שאהבה.
היה לה ככ לא טוב, שהציונים שלה צנחו ממש מהר, וכשרצינו לעבור בית ספר, לא קיבלו אותה לבתי
ספר אחרים כי הציונים לא היו מספיק טובים בשבילם. זה מאוד עצוב בעיניי שבבתי ספר לילד
יש פרצוף של גליון ציונים, ואין אף אחד שמבין שיש ילדים שככ לא טוב להם בבית ספר שזה משפיע על
הציונים שלהם ושאם יעבירו אותם לבית ספר אחר ויהיה להם טוב, זה יתבטא גם ביכולת הלימוד
שלהם. לקראת סוף כיתה ט, גילנו שיש ביפו בית ספר מדהים לאומניות, מאוד קטן, שמיועד
לתלמידים על סף נשירה כמו שהמתבגרת כבר היתה, וחלום חייה זה התיאטרון והתחלנו תהליכי
מיון לבית הספר.בתקופה ההיא, כשהיא עוד למדה בבית ספר שהיא לא אוהבת היא מיעטה להגיע
ללימודים והיתה מחסירה המון וכלל לא לומדת. אחרי כמה מפגשים, ובעיקר אחרי מבחני קבלה
למגמת תיאטרון, היא התקבלה. את כל המיונים היא עברה לבד. הפגישה הראשונה התקיימה
איתנו ההורים, וכשחזרנו הביתה היא שאלה אותי אם אני מכירה את ההרגשה שאתה נכנס בפעם
הראשונה למקום ומרגיש בבית. מאותו רגע התפללתי ימים ולילות שהיא תתקבל לבית הספר.
ברגע שהיא התחילה ללמוד בבית הספר שמכיל ואוהב אותה כמו שהיא, היא פורחת ואני מאושרת
בשבילה. אני מקטינה במילים אבל שתדעו לכם שמדובר בהתפתחות מטורפת של ילד שטוב לו.
אה, והיא גם ממש אוהבת עוגיות תמרים!
עם קמח דורום (רימצ׳נטה)אני עובדת לא הרבה זמן אבל מהרגע שהכרנו אנחנו מאוהבים עד הגג.
כבר הכנתי איתו עוגות בחושות, ועכשין הגיע תורן של העוגיות. וכמו תמיד, הן נולדו בטעות.
הכנתי עוגיות בצק פריך, חיפשתי קמח במגירה במטבח סתם כדי לא לפתוח עוד קמחים,
היה קמח לבן ולא מספיק, והיה לידו דורום פתוח והחלטתי לנסות, והצרחה שנפלטה לי מהפה
כשהעוגיות היו מוכנות אמרה הכל. למה לעזעזל גיליתי אותו רק עכשיו ? אני יודעת שהוא לא נפוץ,
ואני הכי ממליצה פשוט להזמין אותו יחד עם עוד קמחים מעולים כאן .
תשמעו, מדובר על הדבר הכי רך שאכלתי, אני שרופה על עוגיות בצק פריך אבל אלו פשוט לוקחות
בענק, תעבדו עם הבצק בסבלנות, זה בצק רך אבל הוא מתגמל ככ אחרי זה בפה.אל תוותרו
על הדורום, ממש ממש ממליצה לכם.(שימו לב לקנות קמח דורום בטחינה דקה שנקרא גם רימצ׳ינטה)
מגולגלות מעמול מקמח דורום עם תמרים קינמון ואגוזים/2-3 רולדות
מצרכים למתכון:
כוס ושלושת רבעי (250 גר׳) קמח לבן
250 גר׳ קמח דורום
כף גדושה (10 גר׳) אבקת סוכר
1.5 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
200 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
עד 1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים (הסבר בהמשך)
1-2 טיפות מי זהר או מי ורדים
מיכל ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזים מכל סוג (פקאן, מלך, פיסטוק, לוז)
כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים עם סוכר חום וקינמון ושומרים בצד.
אין צורך לנקות את הקערה.. ממשיכים עם הבצק.
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר, מוסיפים קוביות חמאה
ובפולסים קצרים מעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים שמן קנולה, ומעבדים שוב בפולסים.
מוסיפים תמצית וניל ומי זהאר, ואז את התפוזים, שימו לב להתחיל מחצי כמות,
לעבד בפולסים קצרים ואם הבצק לא מתגבש, להוסיף כל פעם עוד קצת מיץ.
חוצים את הבצק לשניים, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לצינון במקרר לפחות לשעה
ואפשר גם ליום שלם.
מחממים תנור ל 180 מעלות.מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק לנייר אפייה מאוד מקומח, מקמחים אותו גם בחלקו העליון, ומניחים נייר אפייה נוסף
מעל הבצק. בעזרת מערוך מרדדים א הבצק למלבן בעובי 3-4 מ״מ.
מסירים את נייר האפייה העליון, מיישירים קצוות, ומורחים מלית תמרים באופן אחיד על פני הבצק.
מפזרים מחצית מכמות האגוזים/קינמון . בעזרת נייר האפייה מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה.
יש לכם הדגמה בוידאו כאן באינסטוש איך לעשות את זה נכון, זה מקל על הגלגול שכן מדובר בבצק מאוד רך.
מעבירים את הרולדה בזהירות עם נייר האפייה לתבנית, ולאט לאט מגלגלים אותה מנייר האפייה שלכם
לנייר שעל התבנית, מקפידים שהחלק של התפר יהיה למטה.
חורצים חריצים של 1 ס״מ ברולדה כדי לסמן את עובי העוגיות, זה יקל גם בפריסתן אחרי היציאה מהתנור.
חוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה, ואם יש לכם שאריות בצק תוכלו להכין עוד רולדה.
מניחים את כולן על התבנית ואופים כ 20-25 דק׳, הרולדות מזהיבות ממש מעט, זה בצק ללא הרבה
סוכר, לכן אל תחכו שהן ישתזפו מדי, זה רק יפגום להן בפריכות. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת
סוכר ומגישים.
**שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד כ חמישה ימים.
**ניתן להמיר קמח דורום בקמח לבן רגיל, כמובן התוצאה תהיה מעט שונה.
**ניתן להמיר ממרח תמרים בכל ממרח אחר שאוהבים, ואפשר לוותר על האוגיזם קינמוןץ
**לא ממליצה לוותר על מיץ התפוזים במתכון הוא מוסיף פריכות מדהימה לעוגיות
**לא מומלץ להמיר חמאה בשמן שכן אז תתקבל עוגיה שונה לחלוטין.
67 Comments
אפשר לעשות עם חמאה טבעונית? אם כן האם אותה הכמות?
מניחה שכן
היי קרן,
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את הרולדה לפני האפייה? תודה !!
את אמא מהממת, שתדעי לך!
את ככ מסורה לילדים 3>
(גם אם יש טעויות לפעמים, זה לא סותר, אנחנו לא מלאכים…)
והעוגיות נראות מעולה!!
סיפורים על ילדים שפורחים
במסגרת החינוכית , וטוב להם
עושים לי טוב על הלב.
שתמשיך ותפרח הילדונת
תודה על הסיפור ועל המתכון
תודה מיכל
מתכון מדהים!
בקשר לבתי ספר, כ"כ נכון, מבינה בדיוק! עברתי את זה השנה עם 3 מילדיי שהעברתי השנה בתי ספר, ואכן הם פורחים ברוך השם
איזה כייף לשמוע
לא יודעת למה את מתעלמת מתגובתיי בקביעות.
מקווה שעכשיו יהיה מענה:
נגמר לי בדיוק השמן…
האם אפשר להחליף אותו בעוד חמאה, וכמה?
תודה
הי חן, לפעמים יש עומס תגובות וחלק מתפספסות אין פה שום כוונת זדון:-)
אפשר להמיר בחמאה 100 גר׳ נוספים
תודה
יש תחליף למי זהאר בבקשה? ואת מושלמת ❤️
מי ורדים, וגם יהיה טעים בלי 🙂
היי קרן,
יש אפשרות לעשות את הבצק בלי מעבד מזון?
מתכננת למרוח ממרח שוקולד אז לא אצטרך לטחון את האגוזים.
תודה!
גם אנחנו עשינו הרבה כדי למצוא מסגרות בית ספריות שיתאימו לילדינו. יש כל כך הרבה ילדים ששורדים במסגרת רגילה, אבל במסגרת שנותנת קצת, ממש קצת, יותר תשומת לב וגישה מקבלת – הם פורחים. גם בעירי חיפה צריך לחפש אותן בפינצטה, ואז להתפלל חזק להתקבל.
בקשר לעוגיות – תוכלי לפרט לגבי ממרחים אחרים (לא פירות, לא ריבות). שוקולד (איזה), חלבה ועוד רעיונות?
תודה ❤️
הי עינת, כל ממרח שוקולד כמו נוטלה, לוטוס, ממרח פרג או גבינה
קראתי ומאוד התרגשתי. כל כך מבינה את חוסר האונים מול מערכת מקובעת שאינה מסוגלת לראות את הילד/ה אלא רק את ציוניו.
עצוב.
שמחה מאוד שהילדה מצאה מקום אהוב. כי זה הכי חשוב. בעיקר לנפש.
והעוגיות נראות פצצה.
לא ניסיתי מעולם קמח דורום.
מבטיחה לנסות.
תודה רבה ושבת מבורכת.
תודה בלה יקרה
היי קרן אפשר להכיןאת הבצק במיקסר?
כן עם וו גיטרה
היי אני חדשה
אשמי לדעת אם אפשר לעשות עם קמח כוסמין
את לא ציינת אם כוסמין לבן או מלא
הי. לא מוצאת קישור לסרטון באינסטוש. תמיד נופלת בגלגול. אשמח לקבל.
אין לי את הסרטון שלהם אבל יש מלא בפיד שלי באינסטגרם רק לעבור ולחפש
זה בדיוק אחד על אחד הסיפור על הבן שלי. היום בן 29 . בכיתה ט פשוט לא למד. הועברנו לבית ספר עם מגמת מוזיקה שם עשה חייל. רק להתגאות בו. כל הכבוד לך על התושיה ושתמכת בה לאורך כל הדרך. הצלת אותה. אני הצלחתי את מאורי
שמחה תמיד לשמוע על עוד ילדים שיש להם מזל 🙂
היי אפשר לעשות מקמח מלא?
חצי כמות
הי קרן,
האם מתאים להשתמש בקמח דורום רגיל ולא רימנצ'טה (קמח דורום שטחון פעמיים)?
נרגיש בענני חמאה גם כן?
לא ניסיתי אז קשה לי להגיד
מבינה לחלוטין למה קוראים להן ענן חמאה!!
הבצק טעים בטירוףףף..
רק הרולדות נסדקו לי והעוגיות מתפרקות כשמרימים, למה?
כן זה חלק מהעניין איתן שמצד אחד הדורום מעניק להן רכות מפחידה ומצד שני הן מעט מתפוררות בתמורה 🙂
הכנתי בצהריים את העוגיות לפי המתכון, שני שליש נאכלו כבר….טעים ביותר נימוח בפה….
תודה
הי קרן,
אפשר להמיר את הקמח דורום בקמח מלא או כוסמין?
תודה 🙁
אפשר להמיר כן, לקחת בחשבון שאלו קמחים שדורשים יותר נוזלים ואם במידה ולא מתאחד הכדור לבצק להוסיך מעט מים קרים
הי קרן,
התרגשתי כ"כ לקרוא את הסיפור, אני שמחה שבתך מצאה מקום בו היא פורחת וטוב לה. מערכת החינוך, בהסתכלות הצרה שלה על ציונים, ובהאדרת תלמידים מסוג מסויים, חוטאת כלפי תלמידים מוכשרים רבים מאד.
ולעניין העוגיות, נראות נפלא, כרגיל. לא ניסיתי דורום מעולם, נשמע ששווה לבדוק.
שבת שלום
תודה מירי
קרן, מכינה לעיתים קרובות המתכונים שלך ויותר מעולה.
מתי תעלי מתכון לאוזני המן במילויים שונים ?
תודה
היי האם אפשר להכין מקמח כוסמין לבן או מלא?
קמח כוסמין לבן מתאים ומלא ממליצה 1/3 כמות מסך הקמח
היי קרן מקסימה, זכור לי שכתבת איפשהו שיש קופון לקונים דרכך קמח של "התחנות".. מהו הקוד? והאם תוכלי לעזור לי ברשימת ה-10 קג שהכי כדאיים ושימושיים במטבח שלך? במילא אני אופה רק מה שאת מפרסמת…
יש בבלוג פוסט שנקרא המזווה שם יש את קוד ההנחה, חפשי:-)
לגבי סוגי קמחים, בקרוב יעלה פוסט בקבוצת הפייסבוק שלי עם המלצות לסוגי קמחים שכדאי לרכוש.
נראה מהמם!
האם אפשר להחליף את מלית התמרים במלית פרג? אם כן, זה כמו המלית שלך לאוזני המן?
כן
הי!
אפשר להכין את הבצק ביד (אין לי מיקס או מעבד מזון)?
תודה
בטח, בקערה
היי. רוצה להכין עכשיו ואין תפוזים
חלב יתן את אותו אפקט? כמובן טעם שונה
אפשר עם מים או חלב
זה יצא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול!
אחד הסופרלטיבים שקיבלתי זה ״וואו זה חלומי״
תודה רבה!!!!
איזה כייף תודה זה קמח מושלם
ממש ריגשת אותי. הבן שלי פשוט סבל במסגרת הרגילה , הוא ילד רגיש וחכם ופשוט ראיתי אותו קמל שם וההערכה העצמית שלו הידרדרה. השנה העברנו אותו למסגרת אנתרופוסופית והשינוי מדהים. הוא פשוט פורח. הולך לשם בשמחה כל יום ומת על הצוות ופשוט נהיה מאושר. כל הכבוד לך ששמת לב, להרבה הורים קשה להבין שהילד שלהם צריך משהו טיפה שונה ולא את המסגרת המיינסטרימית הרגילה.
הי קרן,
ניסיתי להכין היום והבצק התפורר לי ולא יכולתי לרדד. יש לך טיפים? תמיד קשה לי עם בצק פריך…
תודה
להיזהר עם מיץ הפוזים ולא לשים את כל הכמות בבת אחת ואם יש צורך אחרי אז מוסיפים עוד קמח
הבצק מדהים! תודה על מתכון גאוני, קצת קשה לעבוד עם הבצק, אני ממליצה לרדד בין שני גליונות כמו שכתבת ולהכניס קצת למקרר או מקפיא ואז למרוח, כי לא הצלחתי בכלל למרוח כשהבצק היה רך
הוספתי כף מחלב לבצק ובכלל יצא עם ריח אוריינטלי מדהים
הי
סולת יכולה להחליף קמח דורום בהצלחה?
היי קרן,
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את הרולדה לפני האפייה? תודה !!
בטח שאפשר
היי קרן, האם את אןפה אותן על טורבו או רגיל? תודה
חום עליון תחתון
קרן אגיב לסיפור על הבת. את פשוט אמא במובן נמלא החיובי של המילה. קשובה מבינה שה'בעייה' לא בבת אחא בסביבה רומסת ולא מתאימה. והמהפך החיובי והצלחה . מאחלת לכן הרבה הצלחות וסביבה חיובית .
ו … אנסה את המתכון בקרוב
תודה
דקלה
תודה דקלה 🙂
היי קרן,
תודה רבה על המתכון! העוגיות יצאו טעימות מאוד אבל ממש מתפוררות ( ברמה שאי אפשר להחזיק ביד ). לא היה לי קמח דורום אז השתמשתי רק ברגיל, יכול להיות שזו הסיבה ?
ניסית אולי שמן קוקוס במקום קנולה??(:
לא ניסיתי מניחה שיעבוד
לא הבנתי במתכון כתוב גם קמח לבן וגם קמח דורון? סה"כ 500 גר
כן
בדיוק כפי שכתוב