מכירים את זה שאתם ממש רוצים להכין פיצה אבל כל אחד בבית אוהב פיצה אחרת? אז במקום לעמוד ולהכין כמה פיצות, וקצת להשתעבד לזמן תנור, הכנתי מגש לחמניות שיכול לרצות את כולם, כל אחד מקבל לחמניית פיצה בטעם שהוא אוהב ואת כולן אני אופה יחד בתנור.
המגש הזה אגב, הוא המגש שיוציא את כולנו מחג הפסח, והוא יהיה הבצק הראשון שיאכלו אצלנו בבית.
הבצק הזה מדהים, לא מעט בזכות מי סודה לשתיה שהשתמשתי בהם במקום
מים, והתוצאה היתה חלום של בצק רך ונעים.
אני אוהבת זעתר ושמן זית, גבינת עיזים ופטריות.
הילדים אוהבים רווב עגבניות ומוצרלה, היא אוהבת עם זיתים והוא בלי
והחצי שלי אוהב בכלל פסטו, אף אחד לא יצא נפסד
ולכל אחד היו לפחות 2 לחמניות בטעמים שהוא אוהב.
תהנו!
מגש לחמניות פיצה במלא טעמים/11-12 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח פיצה/לחם/קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות (50 גר) סוכר לבן
כף מלח דק
1/4 כוס שמן זית
2.5-3 כוסות (600-720 מ״ל) מי סודה לשתיה
לתוספות:
פסטו, זעתר, רוטב פיצה
מוצרלה מגורדת, גבינת עיזים סטייל מה עז
עגבניות שרי חתוכות, בזיליקום, פטריות מוקפצות וכו…
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מוזגים 2 כוסות סודה
מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ואת הקמח ומתחילים ללוש
מוסיפים שמן זית, ואם יש צורך עוד מי סודה
הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא קשה אחרת הוא יבש.
לשים כ 10 דק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשומן
כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה וקורצים ממנו חתיכות
של 150 גר. מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית האפייה, תשמרו על רווחים, הן ממש גדלות בתנור.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה של שעה.
כשהבצק תפח מחממים תנור ל 210 מעלות.
בעזרת הידיים יוצרים גומחות במרכז כל כדור .
ממלאים במרכז הגומחה ברוטב פיצה, או שמן עם זעתר או פסטו ומפזרים
תוספות מעל.
מכניסים לאפייה עד שהלחמניות שחומות 17-22 דקות.
מוציאים וטורפים חם.
**את הסודה לשתיה אפשר להמיר במים או לשלב חצי חצי עם מים
**כל תוספת שאתם אוהבים מתאימה
47 Comments
נראה בול מה שרציתי להכין למחר!
הבצק יוצא יותר כמו פיצה או לחמנייה?
שואלת למקרה ולא אספיק ואולי אכין פיצה גדולה מהבצק הנל…
לחמניות שמנמנות וטעימות
מי סודה? יעני סודה? פשוט סודה?
כן
סודה לשתייה
אהבתיייי
בדיוק מה שעלה לי בראש לשאול
סודה לשתייה, הכוונה היא לבקבוק סודה מוגז רגיל (של 1.5 ליטר) שקונים בסופר לשתייה?
בקבוק סודה
תודה,אפשר חלק קמח כוסמין מלא?
האם חייב התפחה של שעה?
אפשר חצי כוסמין מלא ולא לוותר על זמני התפחה
אפשר לאפות בטאבון??
הן עבות זה קצת פחות מתאים בעיניי
יצא פשוט מושלם!
כמה כייף לשמוע
היי קרן, תודה על מתכונים מושלמים.
שאלה – במתכון הזה, הכוונה לממש מי סודה ששותים (מים מוגזים), כן? לא אבקת סודה לשתייה… נכון?
כן, מי סודה ששותים
יצא מושלםםםם! הבצק רך וטעים. תודה!
מתכון נפלא. הכינותי וזללנו בהנאה לצד מטבל שמנת ,וסלט חסה -מושלם.
קרן האם המתכון מתאים גם לאפית לחמניות .
תודה מירי, כן הבצק יכול לשמש לכל לחמניה אחרת
מתכון נפלא ,הכינותי וזללנו בהנאה .לצד מטבל שמנת ,וסלט חסה – מושלם.
האם המתכון מתאים לאפית לחמניות רגילות.
בהחלט
הכנתי אותם בצאת פסח האחרון – יצא אש!!!! טעים מאוד!!!! תודה רבה !!!!
תודה נטלי
היי קרן, האם אפשר להמיר את הסודה בחלב?
כן
תודה על המתכון!
מי סודה הכוונה למים עם אבקת סודה לשתיה או סודה?
תודה❤️
בקבוק סודה שקונים לשתיה לא אבקה
האם אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהניח על השיש?
רק במקרר
הי קרן, אני מעוניינת להכין בבוקר ולאפות בערב.
האם ניתן להתפיח את הבצק בחוץ לפי הזמנים שנתת ולאחר מכן להכניס למקרר עד לאפיה?
או האם עדיף להכין בבוקר ולהכניס למקרר להתפחה? אם כן כמה שעות במינימום הבצק צריך לשהות במקרר? תודה רבה על מתכונים מופלאים
הי
תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
האם אני יכולה להכין את הבצק בערב, לשים במקרר,
ובבוקר להכין את הלחמניות פיצה , וזאת כדי לחסוך זמן בבוקר לפני יציאה לעבודה,
בלי להמתין להתפחה ראשונה,
תודה
בוודאי
האם הבצק מתאים גם לאפיה בטאבון ?
והאם אפשר במקום סוכר לבן להמיר לדבש? אם כן, כמה דבש לשים?
אפשר טאבון ואפשר דבש 2-3 כפות
היי קרן. נראה נפלא.
האם אפשרי להכין מקמח לבן? אם כן, אז כמה?
בטח, אותה כמות
היי קרן אפשר למלא את הלחמניות? לא להניח את התוספות על? לא יודעת אם זה משנה מבחינת הבצק או האפיה
אין בעיה למלא
הי קרן!
ניתן להשתמש בקמח עם שמרים במקום קמח פיצה + 2 כפות שמרים?
אין בעיה להחליף לקמח שמרים
וואו, יצא מדהים…חוסל הכל.
כל כך נהנית מהמתכונים שלך, כולם יוצאים מעולה
תודה מירב
וואו הכנתי יצא מעולההה
יצא שבסופו של דבר עשיתי שלוש קילו והקפאנו חלק
זה אחד המתכונים הטוביםםם
שאלה,
באלי להכין אותם בצורת מגש פיצה נראה לך ילך?
או עדיף מתכון אחר?
כי התאהבתי במתכון הזה!!!
אין בעיה להכין פיצה מהבצק
אבל יש בצק פיצה יותר טוב באתר חפשי פיצה ביתית
האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בחום? ואם כן מה הכמות?
אותה הכמות
היי קרן, האם אפשר להמיר את הסודה בחלב?
בטח