טבעונילחמים ומאפים

מיני בייגלה ירושלמי

ספטמבר 8, 2019 23 Comments
בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי זה אחד המתכונים שמלווים כמעט כל סדנת אפייה שלי

לפעמים הם גדולים, לפעמים קטנים, מצופים בשומשום, או זעתר, או תערובת גרעינים,

לפעמים הם מקלות בייגלה ממולאים בכרישה ופטה או מוצרלה, והם תמיד חובה, כי כולם אוהבים להכין ולאכול אותם.

לפני הרבה זמן העליתי מתכון לחלת בייגלה ירושלמי,

והיא עד היום אחד המתכונים הכי נצפים בבלוג, והיא שינתה לכל כך הרבה אנשים את הרגלי אפיית החלה שלהם,

כי היא כל כך טעימה, ויפה, והיום אני כבר מכינה אותה לגמרי טבעונית .

אני נתקלת כל הזמן באנשים שממש מופתעים כשבסדנאות אני מספרת שאת רוב מאפי השמרים המלוחים שלי

אני אופה בכלל מבצק טבעוני שאינו מכיל ביצים או מוצרי חלב,

וזה לא בגלל שאני טבעונית, אלא בגלל שזה באמת לא הכרחי על מנת לקבל תוצאות מעולות.

במהלך השנים אתם מבקשים ממני מתכון לבייגלה יירושלמי ואני שולחת אתכם למתכון של חלת הבייגלה,

אבל הגיע הזמן שיעלה לבלוג מתכון מסודר.

את הבייגלה אני מכינה כמיני בייגלה קטנים, זה חוסך המון מקום על התבנית ובעיקר זמן אפייה.

אני יודעת שהמון אנשים אוהבים לאפות בבית ולקבל תוצאות ״כמו במאפייה״ מבחינת נראות המאפים,

אבל בבית אין תנורים גדולים כמו במאפיות, ולהכין בדיוק בדיוק את אותו הדבר דורש לפעמים יותר מדי זמן.

מה שכייף בבייגלה, שאפשר להכין אותם מסוגים שונים של קמחים, קמח לבן רגיל, או קמח מלא, קמח כוסמין

או קמח לחם, קמח חלה או קמח שמיועד דווקא לחלות, והתוצאה שתתקבל תמיד תהיה טובה.

אני אוהבת להכין אותם ולהגיש עם צלחת לבנה, זיתים ופלפל חריף ליד.

מיני בייגלה ירושלמי/ 15-17 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים (1/2 קוביה שמרים טריים)

4 כפות שמן זית

1/2 כוס (100 גר׳)  סוכר לבן

כף וקצת מלח דק

500-550 מ״ל (2.5 כוסות) מי ברז

לציפוי:

מים

300 גר׳ שומשום (אופציות נוספות לציפוי תמצאו בסוף הפוסט למטה)

להגשה: שמן זית מעורבב עם מעט מלח גס.

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים

מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים, תחילה מחצית מהכמות, ואז לאט לאט עוד מים

עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים)

לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

מרפדים מגש גדול בנייר אפייה, ומקמחים מעט.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר כל אחד, אמורים להתקבל בין 15 ל 18 כדורים,

מניחים על המגש, מקמחים אותם שוב מעט  ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של  30-50 דקות,

תלוי כמה אתם ממהרים:-) (ככל שתניחו לכדורים לתפוח יותר, התוצאה תהיה טובה יותר)

מחממים תנור ל 200-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים 2 צלחות רחבות: אחת עם מים ואחת עם שומשום.

מגלגלים כל עיגול בצק לרצועה, טובלים במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום,

מחברים את קצוות הרצועה לעיגול ומועכים מעט את איזור החיבור שלא ייפתח, מניחים על תבנית האפייה.

אופים כ 15 דקות עד שהבייגלה שחומים, מוציאים ומברישים בשמן זית מעורבב עם מעט מלח גס, ומגישים.

**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה

**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום בהיר

**את השומשום אפשר לגוון ולהמיר חצי ממנו בפרג, או להוסיף לשומשום גרעיני חמניה, או 2 כפות זעתר.

בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי

 

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

אסנת ספטמבר 8, 2019 at 2:29 pm

שבוע טוב קרן, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה, מה זה אומר?
זאת אומרת זה יוצא שטוח, לא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 2:49 pm

לא הכוונה שמכל עיגול יוצרים רצועה כמו לחלה

Reply
חן ספטמבר 8, 2019 at 5:56 pm

היי, מתכון מדהים וכבר נוסה היום לאורחים:) ויצא ממש טעים! הדבר היחיד הוא שהם יצאו לי דיי בהירים ולא כמו אצלך בתמונה. בטוח שאין צורך למרוח גם ביצה מעל שיתן צבע באפייה?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 7:51 pm

אין צורך בביצה
אני אופה בחום גבוהה ולא מפחדת להשחים אותם
אלו שממש שחומים הם עם זעתר שמכהה אותם מאוד

Reply
רותם אוקטובר 25, 2019 at 9:20 am

היי קרן יקרה! מתכון מהמם!!
מכינה עכשיו בפעם השנייה ותוהה האם להכין כמות כפולה כבר
הבעיה היא שאין לי עוד קמח לבן ותהיתי האם ניתן להכין את המתכון רק עם קמח כוסמין מלא..מה דעתך? כמו כן האם המידות של שאר המצרכים משתנות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2019 at 4:31 pm

הי רותם
אין בעיה להכין מכוסמין מלא אבל הבצק יזדקק לעוד נוזלים,
קשה להגיד כמה… ממליצה גם להתפיח אותו פעמיים בקערה ורק אז ככדורים
בהצלחה

Reply
Shiri ספטמבר 8, 2019 at 3:10 pm

מה האופציות מבחינת הקמח? ניסית עם קמח מלא? כוסמין?… תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 4:30 pm

כל הקמחים נוסו כבר, גם כתבתי בפוסט עצמו.
בשימוש בקמח מלא רצוי לשלב עם קמח לבן רגיל ולא 100% מלא

Reply
רותם נובמבר 2, 2019 at 8:22 am

היי, ניסיתי עם חצי קמח לבן וחצי כוסמין אבל עוד שמתי 400 מל והבצק כבר נהיה דביק.האן זה בסדר? להוסיף את כל הכמות מים בכל מקרה?
הבצק אמור להיות דביק?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2019 at 8:38 am

הי רותם
את המים מוזגים באיטיות, מומלץ תמיד להתחיל מחצי כמות ולהוסיף כמה שצריך,במהלך הלישה הוא עובר תהליך , אם הוא ממש מעט דביק זה בסדר
אם הוא מאוד דביק בשלב זה תוסיפי קצת קמח.

Reply
שני ספטמבר 8, 2019 at 3:34 pm

הי, להכנת המתכון מ 500 גרם קמח פשוט לחלק את כל שאר המרכיבים בחצי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 4:29 pm

בדיוק

Reply
Ilanit ספטמבר 8, 2019 at 5:21 pm

מה כמות המים? מצוין במתכון 550-550 מל? הכוונה 500-550? תודה רבה עבור המתכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 7:55 pm

כן תיקנתי 500-550 מ״ל
זה מצויין גם בכוסות

Reply
גילי אוקטובר 17, 2019 at 8:29 pm

הי, אפשר בבקשה הסבר לגבי מילוי הבצק?
כרישה בולגרית נשמע מדהים!

Reply
אסנת ספטמבר 8, 2019 at 3:56 pm

תודה קרן

Reply
יערה ספטמבר 8, 2019 at 8:55 pm

הכנתי. בציפוי סומסום וזעתר. הכנה פשוטה, ריח מעולה בבית, שדרוג לארוחת הערב. כיף גדול. תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 9:32 pm

שמחה לשמוע, אני גם אוהבת עם גרסת הזעתר

Reply
סמדר ספטמבר 9, 2019 at 6:36 pm

היי קרן
אפשר להכין את הבצק ערב קודם?
טם כן- מה הוראות ההתפחה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2019 at 10:42 pm

אין בעיה להתפיח לילה במקרר

Reply
דינה ספטמבר 9, 2019 at 7:47 pm

היי, בתור אחת שכבר שנים מכורה להכנת, הנפקת ולעיסת בייגלים, אני יכולה רק להציע עוד שלושה רעיונות: 1. להמיר את הסוכר הלבן ב-4 כפות סילאן 2. במקום לגלגל לנקניק ולהתאמץ להדביק את הקצוות, פשוט לעשות עם האגודל חור במרכז כדור הבצק (לאחר שתפח) ולהרחיב אותו בעדינות לפני הטבילה במים. 3. להוסיף למים בהם טובלים את הבייגלה גם קצת סילאן. בהצלחה ובתיאבון!

Reply
גילי אוקטובר 17, 2019 at 8:35 pm

הי, אפשר בבקשה הסבר לגבי מילוי הבצק?
כרישה בולגרית נשמע מדהים!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2019 at 10:50 pm

הי גילי
בשמחה, מטגנים בחמאה כריסה קצוצה
ממליחים, מצננים, מערבבים פנימה פטה מפוררת.
מרדדים כל כדור בצק למלבן, מניחים לאורך המלבן בשליש התחתון מלית, מגלגלים לרצועה, וממשיכים כרגיל. בהצלחה

Reply

Leave a Comment