בייגלה ירושלמי זה אחד המתכונים שמלווים כמעט כל סדנת אפייה שלי
לפעמים הם גדולים, לפעמים קטנים, מצופים בשומשום, או זעתר, או תערובת גרעינים,
לפעמים הם מקלות בייגלה ממולאים בכרישה ופטה או מוצרלה, והם תמיד חובה, כי כולם אוהבים להכין ולאכול אותם.
לפני הרבה זמן העליתי מתכון לחלת בייגלה ירושלמי,
והיא עד היום אחד המתכונים הכי נצפים בבלוג, והיא שינתה לכל כך הרבה אנשים את הרגלי אפיית החלה שלהם,
כי היא כל כך טעימה, ויפה, והיום אני כבר מכינה אותה לגמרי טבעונית .
אני נתקלת כל הזמן באנשים שממש מופתעים כשבסדנאות אני מספרת שאת רוב מאפי השמרים המלוחים שלי
אני אופה בכלל מבצק טבעוני שאינו מכיל ביצים או מוצרי חלב,
וזה לא בגלל שאני טבעונית, אלא בגלל שזה באמת לא הכרחי על מנת לקבל תוצאות מעולות.
במהלך השנים אתם מבקשים ממני מתכון לבייגלה יירושלמי ואני שולחת אתכם למתכון של חלת הבייגלה,
אבל הגיע הזמן שיעלה לבלוג מתכון מסודר.
את הבייגלה אני מכינה כמיני בייגלה קטנים, זה חוסך המון מקום על התבנית ובעיקר זמן אפייה.
אני יודעת שהמון אנשים אוהבים לאפות בבית ולקבל תוצאות ״כמו במאפייה״ מבחינת נראות המאפים,
אבל בבית אין תנורים גדולים כמו במאפיות, ולהכין בדיוק בדיוק את אותו הדבר דורש לפעמים יותר מדי זמן.
מה שכייף בבייגלה, שאפשר להכין אותם מסוגים שונים של קמחים, קמח לבן רגיל, או קמח מלא, קמח כוסמין
או קמח לחם, קמח חלה או קמח שמיועד דווקא לחלות, והתוצאה שתתקבל תמיד תהיה טובה.
אני אוהבת להכין אותם ולהגיש עם צלחת לבנה, זיתים ופלפל חריף ליד.
מיני בייגלה ירושלמי/ 15-17 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים ( שווה ערך ל 50 גר' שמרים טריים( קוביה או שקית)
4 כפות שמן זית
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
כף וקצת מלח דק
500-550 מ״ל (2.5 כוסות) מי ברז
לציפוי:
מים
300 גר' שומשום (אופציות נוספות לציפוי תמצאו בסוף הפוסט למטה)
להגשה: שמן זית מעורבב עם מעט מלח גס.
אופן ההכנה:
לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים
מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים, תחילה מחצית מהכמות, ואז לאט לאט עוד מים
עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים)
לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
מרפדים מגש גדול בנייר אפייה, ומקמחים מעט.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר כל אחד, אמורים להתקבל בין 15 ל 18 כדורים,
מניחים על המגש, מקמחים אותם שוב מעט ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 30-50 דקות,
תלוי כמה אתם ממהרים:-) (ככל שתניחו לכדורים לתפוח יותר, התוצאה תהיה טובה יותר)
מחממים תנור ל 200-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים 2 צלחות רחבות: אחת עם מים ואחת עם שומשום.
מגלגלים כל עיגול בצק לרצועה, טובלים במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום,
מחברים את קצוות הרצועה לעיגול ומועכים מעט את איזור החיבור שלא ייפתח, מניחים על תבנית האפייה.
אופים כ 15 דקות עד שהבייגלה שחומים, מוציאים ומברישים בשמן זית מעורבב עם מעט מלח גס, ומגישים.
**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה
**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום בהיר
**את השומשום אפשר לגוון ולהמיר חצי ממנו בפרג, או להוסיף לשומשום גרעיני חמניה, או 2 כפות זעתר.
224 Comments
שבוע טוב קרן, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה, מה זה אומר?
זאת אומרת זה יוצא שטוח, לא?
לא הכוונה שמכל עיגול יוצרים רצועה כמו לחלה
המתכונים שלך הם נכס! יצא מושלם וכיף להכין כי הכל כתוב באופן כל כך מדויק ופשוט! תענוג, תודה 🙂
את נכס! תודה מאיה
היי קרן, האם ניתן ל קפיא? במידה וכן, מה הדרך הכי טובה להפשיר אותם?
תודה
אפשר להקפיא בעודם טריים, להפשיר ולחמם שוב 150 מעלות לחצי שעה להחזרת הקריספיות
הכנתי את הבייגלך יצאו מדהים , איך אני שומרת עליהם לכמה ימים שישארו רכים וטעימים לכמה ימים?
היי קרן, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף סוכר כדי להמתיק את הבייגלה?
תודה
בטח, 1/2 כוס
היי, מתכון מדהים וכבר נוסה היום לאורחים:) ויצא ממש טעים! הדבר היחיד הוא שהם יצאו לי דיי בהירים ולא כמו אצלך בתמונה. בטוח שאין צורך למרוח גם ביצה מעל שיתן צבע באפייה?
תודה!
אין צורך בביצה
אני אופה בחום גבוהה ולא מפחדת להשחים אותם
אלו שממש שחומים הם עם זעתר שמכהה אותם מאוד
היי קרן,
קודם כל-תודה רבה על מתכונים מושלמים!!!!!! הצלחה מסחררת אצלנו במטבח (:
רציתי לשאול אם הבייגלה טעימים גם לאחר הקפאה?
שמחה שאהבת, אם מקפיאים אותם בעודם טריים ומחממים היטב שוב הם יהיו טעימים
שאלה האם ניתו להחליף קמח לבן לכוסמין לבן??? החברלך בעינייני הריאות
בהחלט אפשר
היי קרן יקרה! מתכון מהמם!!
מכינה עכשיו בפעם השנייה ותוהה האם להכין כמות כפולה כבר
הבעיה היא שאין לי עוד קמח לבן ותהיתי האם ניתן להכין את המתכון רק עם קמח כוסמין מלא..מה דעתך? כמו כן האם המידות של שאר המצרכים משתנות?
הי רותם
אין בעיה להכין מכוסמין מלא אבל הבצק יזדקק לעוד נוזלים,
קשה להגיד כמה… ממליצה גם להתפיח אותו פעמיים בקערה ורק אז ככדורים
בהצלחה
היי הכנתי את המתכון ויצא טעים ממש אבל יום למחרת הבייגלה היה קשה לאכילה
למה?
אולי לא שמרתם אותו עטוף אבל בכל מקרה חימום חוזר
היי עדיף את ההתפחה השנייה לעשות בכדורים ולא בצורה של הבייגלס ?
בייגלה לא מתפיחים אחרי עיצוב לצורה
הי, הבייגלים נראים מדהימים!
לצערי אין לי מיקסר. זה יצא טוב עם לישה ידנית?
תודה!
בטח
לישה רצופה של 10-12 דק
היי קרן
האם אפשר להשאיר את הבצק ללילה במקרר ?
כן אפשר
שאלה לי, איך עושים את הבייגלה קצת מתקתקים? אני חושבת שזה משהו בציפוי אבל לא סגורה איך…
אפשר לטבול במי סוכר לפני אפייה במקום מי ברז
היי קרן – הכנתי בעבר ויצא מעולה! האם אפשר להכין בערב ולהתפיח במקרר למשך הלילה את ההתפחה הראשונה? תודה רבה על מתכונים מעולים!
סליחה – עכשיו ראיתי שכבר ענית על זה למישהי אחרת- תודה!
בטח שאפשר
היוש! נראה מהמם
אפשר להתפיח את ההתפלה הראשונה במקרר ללילה?
תודה
בטח
יש לדעתך כמות זמן מקסימלית להתפחה במקרר?
ברור, שמרים לא חיים לנצח, עד 24 שעות
היי קרן,
ניתן לעשות חצי אפייה ולהקפיא?
במידה וכן איך ואיך עושים את המשך האפייה
תודה
אפשר
להפשיר ולאפות
אם אני מקפיאה טרי, להקפיא לפני מריחת השמן זית ומלח או אחרי?
זו שאלה נכונה לכל שמרים שאני מקפיאה טריים- להקפיא לפני או אחרי סירופ סוכר כשהעוגה יוצאת מהתנור?
להקפיא לפני הברשה
יצא מעולה מעולה מעולה
מה האופציות מבחינת הקמח? ניסית עם קמח מלא? כוסמין?… תודה
כל הקמחים נוסו כבר, גם כתבתי בפוסט עצמו.
בשימוש בקמח מלא רצוי לשלב עם קמח לבן רגיל ולא 100% מלא
היי, ניסיתי עם חצי קמח לבן וחצי כוסמין אבל עוד שמתי 400 מל והבצק כבר נהיה דביק.האן זה בסדר? להוסיף את כל הכמות מים בכל מקרה?
הבצק אמור להיות דביק?
הי רותם
את המים מוזגים באיטיות, מומלץ תמיד להתחיל מחצי כמות ולהוסיף כמה שצריך,במהלך הלישה הוא עובר תהליך , אם הוא ממש מעט דביק זה בסדר
אם הוא מאוד דביק בשלב זה תוסיפי קצת קמח.
איך מכינים את הזעתר כמו שמוכרי הבייגלה נותנים בעיר העתיקה?
תודה רבה.
אין לי מושג, אני קונה זעתר מוכן אני מניחה שיש בגוגל מתכונים
ניתן להחליף לקמל ללא גלוטן?
זה לא יעבוד
הי, להכנת המתכון מ 500 גרם קמח פשוט לחלק את כל שאר המרכיבים בחצי?
בדיוק
מה כמות המים? מצוין במתכון 550-550 מל? הכוונה 500-550? תודה רבה עבור המתכון
כן תיקנתי 500-550 מ״ל
זה מצויין גם בכוסות
הי, אפשר בבקשה הסבר לגבי מילוי הבצק?
כרישה בולגרית נשמע מדהים!
קרן היקרה,
הכנתי היום כמות כפולה של הבייגלס עם קמח 70 אחוז. יצא מעולה, בקושי הצלחתי הציל 5 למחר…:)
תודה רבה בשם כל המשפחה, תבורכנה ידיך!
לילה טוב מירושלים
תודה עינת איזה כייף לכם
האם אפשר להקפיא את הבייגלהלפני האפיה? אם כן, איך מומלץ להפריד ביניהם בהקפאה ואיך מומלץ לאפות אחרי שיצאו מהקפאה?
אפש רלהקיא, רצוי להפריד עם נייר אפייה ביניהם.
להוציא להפשיר ולאפות
תודה קרן
קרן יקרה – מתכון פשוט מושלם!
לא האמנתי שיצאו בייגלים כל כך יפים וטעימים. תודה ששיתפת במתכון המנצח.
הצעת ייעול: במקום לרדד, ליצור רצועה (נחש) ואז לחבר שוב – פשוט לעשות חור בכדור. לי זה עבד נפלא.
הכנתי. בציפוי סומסום וזעתר. הכנה פשוטה, ריח מעולה בבית, שדרוג לארוחת הערב. כיף גדול. תודה!
שמחה לשמוע, אני גם אוהבת עם גרסת הזעתר
היי קרן
אפשר להכין את הבצק ערב קודם?
טם כן- מה הוראות ההתפחה?
אין בעיה להתפיח לילה במקרר
היי, בתור אחת שכבר שנים מכורה להכנת, הנפקת ולעיסת בייגלים, אני יכולה רק להציע עוד שלושה רעיונות: 1. להמיר את הסוכר הלבן ב-4 כפות סילאן 2. במקום לגלגל לנקניק ולהתאמץ להדביק את הקצוות, פשוט לעשות עם האגודל חור במרכז כדור הבצק (לאחר שתפח) ולהרחיב אותו בעדינות לפני הטבילה במים. 3. להוסיף למים בהם טובלים את הבייגלה גם קצת סילאן. בהצלחה ובתיאבון!
הי
מכורה למתכונים ולאינסטגרם שלך (:
הכנתי את הבצק ותכננתי התפחה במקרר למחר בבוקר. תכננתי להקטין בחצי את המתכון. הבעיה היא שחוץ מהקמח פתאןם קלטתי שאת כל שאר הרכיבים לא הקטנתי בחצי..(תזכורת לעצמי לא להכין בצק כשאני עייפה!) . יש עוד תקווה לבייגלים מהבצק הזה?
המון תודה
קרן יקרה האם לא כדאי להוסיף את המלח אחרי המים? מלח לא מנטרל קצת את השמרים? בספר במתכון של חלות בייגלה ירושלמי רשמת את המלח בסוף
אין שום בעיה למלח עם שמרים יבשים
הי, אפשר בבקשה הסבר לגבי מילוי הבצק?
כרישה בולגרית נשמע מדהים!
הי גילי
בשמחה, מטגנים בחמאה כריסה קצוצה
ממליחים, מצננים, מערבבים פנימה פטה מפוררת.
מרדדים כל כדור בצק למלבן, מניחים לאורך המלבן בשליש התחתון מלית, מגלגלים לרצועה, וממשיכים כרגיל. בהצלחה
נשמע טעים!!! אם אין כרישה בצל ובולגרית יעבוד גם?
ברור
הי קרן
האם אפשר להשאיר לתפוח ללילה במקרר?
כן אין בעיה
הי, עד איזה שלב, הכי מתקדם, אפשר להכין ערב קודם ולשים במקרר/מקפיא?
רוצה שיהיה חם וטרי מהתנור, אבל אין לי הרבה זמן בבוקר
תודה
את יכולה להכין את הבצק ולהתפיח, להכין את העיגולים ולהכניס למקרר ללילה, בבוקר רק לגלגל לבייגלה ולאפות
אם הקפאה של הבצק לפני אפייה מצריכה זמן הפשרה וזה ייקח לך זמן
היי נראה מושלם!
יש אפשרות למלא את הבייגל?
והאם יש אפשרות להקפיא?
אפשר למלא ואפשר להקפיא בלי בעיה
מתכון מדהים, הכנתי חלק ארוכים, עגולים, חלק עם קצח חלק ממולאים גבינה לפי עוד מתכון שלך , הכל יצא מושלם, תודה רבה!!!
היי,
ניסיתי כבר כמה פעמים, תודה על מתכון מעולה!
שאלה- אפשר להתפיח בהתפחה השניה יותר מ50 דקות? מה הזמן המקסימלי? אני משתמתש בקמח כוסמין 80% ומרגישה שלפעמים יותר מידי התפחה דווקא מפנצ'רת את הבצק. תודה
וואוווו!!!!
אני פשוט בשוק איזה מתכון מדהים!!
אני לא בנ"א של בצקים, ובד"כ לא מצליחה להסתדר עם זה.
אתמול ניסיתי את המתכון, התמונה הייתה מגרה מידי..
ויצא מוווושלם!!! לא האמנתי כשיצא מהתנור שאני הכנתי את זה.. צילמתי ושלחתי לכל מי שיכולתי..
המתכון כתוב בצורה קלה ומובנת, והתוצאה מושלמת!!
תודה רבה קרן!! תמשיכי לשמח אותנו במתכונים המושלמים שלך!!
איזו מהממת את מיכל תודה רבה שימחת אותי מאוד
היי הכנתי את הבייגל עם חצי כוסמין מלא וחצי שיפון מלא והבצק יצא דחוס מאוד מאוד וטעם מעט מריר…. תוכלי לכתוב אופציה לבייגל מקמח מלא? כשהכנתי מקמח רגיל יצא ואו אבל רוצה לבחון גרסה בריאה יותר❤️
כשרוצים לקבל תוצאה אוורירית מקמחים מלאים רצוי גם לא להמיר את כל הכמות אלא לשלב מלא ולבן (אפשר כוסמין לבן) ובטח לא לעבוד
עם כזו כמות גדולה של קמח שיפון שהוא קמח מאוד בעייתי. עוד ממש חשוב להוסיף נוזלים לבצק כי קמחים מלאים זקוקים לכמות נוזל גדולה יותר,ולזמני התפחות ארוכים.
הייתי מתפיחה את הבצק פעמיים בקערה לפני החלוקה בכלל לכדורים.
היי קרן,
אפשר להקפיא במידה ויש שאריות? את יודעת האם יוצא טוב לאחר ההפשרה?
אין בעיה להקפיא אבל חשוב להקפיא אותם כשהם עוד טריים
ולעטוף היטב
היי קרן, האם מקפיאים אותם לפני או אחרי האפיה?
אפשר לאפות ולהקפיא בעודם טריים עטופים היטב בניילון נצמד
רק רוצה לפרגן ולהגיד לך תודה ענקית! המתכון הזה כבר מזמן נהיה מנהג כל שישי בבוקר וכולם עפים על זה ומתענגים!
ניסיתי הרבה מתכונים של בייגלים אבל זה ללא ספק לוקח..
פשוט תודה אלופה!❤
איך אני שמחה לשמוע נעמה המון תודה
היי קרן
מתכוונת להכין בשבת אני מארחת
איך אני יכולה למלא את זה הגבינות נגיד איך את ממלאה או פשוט מניחה מעל
והאם יכולה להכין את הבצק בשישי בלילה?
הי נועה, אפר להכין את הבצק לילה מראש ולהוציא מהמקרר חצי שעה לפני תחילת העבודה שיהיה נח לעבודה.
לגבי המילוי, תרדדי כל עיגול עם מערוך, לעיגול גדול, תניחי בשליש התחתון ותגלגלי. כל השאר כרגיל
הי קרן
החזרת לי את חדוות האפיה! עוקבת אחריך באדיקות ונהנית כל כך מהמתכונים המדוייקים…
שאלה לגבי המתכון הזה – כדאי להשתמש בקמח פיצה?
תודה
קמח פיצה יהיה נהדר
הי. ניתן להמתין בין מגש אחד לשני בזמן האפיה או להכניס שני מגשים בטורבו? הבצק לא תופח מידי אם אכניס בכל פעם מגש רק אחד לתנור?
אפשר בטורבו
קרן, מתכון מושלם ומדויק. בתוך ים של מתכונים שמראים אחד והתוצאה שונה לחלוטין, מה שגורם לאכזבה גדולה. המיני בייגלס בדיוק כמו שאמרת, מושלמים, טעימים ומי שמקפיד/ה על ההוראות לא יתאכזב.
ת ו ד ה והמשיכי.
תודה רבה!
היי קרן, תודה על שיתוף מתכונים מדהימים, תמיד באדיבות וסבלנות שלא רואים בכל מקום! הכנתי את הבייגלים ויצא מעולה! אבל הבן שלי התלונן שהם טיפה קשים בשבילו, אני אוהבת ״להילחם״ בקשה אבל הוא פחות. הם הם ייצאו לי פחות קשים ויותר נגיסים ורכים בשבילו?
בשמחה ימית, להבריש מעל עם ביצה במקום מים ולאפות בחום 180
הי קרן
אין לי שמרים טריים,ניתן יהיה להכין רק עם יבשים ואם כן אז מה תהיה הכמות?
תודה.
המתכונים שלי תמיד עם שמרים יבשים, כתוב במתכון 2 כפות
היי קרן פעם ראשונה שאני מכין אותם שאפו על המתכון יצאו פצצה תוך שעתיים נשארו רק שש
איזה משמח אתה לייזר תודה
היי, אין לי מלח דק, רק אטלנטי או גס. כמה מלח אטלנטי עליי לשים?
תודה.
1/2 כף
היי קרן את מדהימה ! רוצה להכין את המתכון ממש ברגע זה אפשר להשתמש בשמן קנולה אם נגמר השמן זית ?
בטח אין בעיה
היי קרן,
האם אפשר להכין חצי כמות?
פשוט לחלק את המתכון בחצי?
כן
לחלק את כל המצרכים בחצי
היי
רשמת אץ זה כאחד המתכונים ליום כיפור, האם ניתן להתפיח במקרר ליותר מ24 שעות? כ26? זה יהיה בסדר??
כן זה ישרוד ואפשר להוריד שמרים לכף וחצי
יצא מדהים! מי שרוצה לנסות, במקום קג קמח לבן, שמתי 500 גר' קמח לבן, 400 גר' קמח מלא ו100 גר קמח שיפון. הוספת עוד קצת פחות מ100 מ"ל לבצק. יצא מדהים!!!
קרן אגם את ג-א-ו-ן
תודה!!
היי קרן! רוצה לנסות מחר את המתכון ותוהה אם אין לי אפשרות להכניס שני מגשים יחד, האם לאפות בנפרד שתי בניות אחת אחרי השניה לא תגרום לתפיחת יתר? אשמח לתשובה 🙂
אפשר אחת אחרי השניה אין בעיה עם התפיחה
וגם אפשר להכניס למקרר תבנית אחת
תודה קרן! ניגשת למלאכה. עוד שאלה קטנה כתוב לאפות על 200-220, מה הכוונה? אפשר הכוונה מדויקת למי שמפחד לקחת סיכון חח
תתחילי מ 200 כי אני לא יודעת כמה התנור שלך חזק/חלש
בהצלחה! אל תפחדי!
תודה רבה רבה! כיף לעקוב אחריך 🙂
לאפות את הלחמים במצב של טורבו? או חום עליון תחתון?
לא אופה בטורבו
היי קרן,
נראה מעולה!! יש לי כרגע רק קמח תופח וממש מתחשק לי לנסות… יצא טוב? או שעדיף להתאפק:)
לא יילך… צריך קמח ושמרים יבשים או טריים
קמח תופח מכיל אבקת אפייה שטובה לעוגות וסוגי בצקים אחרים אבל לא לבצק שמרים
היי קרן אפשרי לעשות את זה בסיר גריל ?
לא ניסיתי אף פעם, שווה לנסות 🙂
היי קרן:)
אחרי התפחה ראשונה הבצק היה מהמם. יצרתי כדורים, קימחתי וכיסיתי במגבת. אחרי 40 דק הם תפחו יפה אבל היה עליהם מעין קרום יבש שהקשה על העיצוב. איך אפשר להמנע מזה?
תודה
הם לא היו מכוסים מספיק טוב וזו התוצאה של מגע אויר
היי קרן! זה המתכון שהכנת לפני כמה שבועות בצורת ג׳בטה/ בגט? זוכרת שהכנת בסטורי בייגלה ארוכים ותוהה מה המתכון…
לא הצורה של הבגט זה בגט
אז פשוט היה עטוף בשומשום??
אולי את מתכוונת למיני בייגלה ירושלמי שהכנתי כמקלות בייגלה
מה הכוונה בדיוק "מהירות איטית"? יש לי למשל kmix, אז זה אומר לשים על מהירות min?
במצב הכי איטי של המיקסר
תודה רבה
מתכון שהוא ש-ל-מ-ו-ת!
תודה קארין איזה כייף
היי קרן, אפשר להכין את זה בצורת מקלות בייגל? כמו שמוכרים במאפיות?
תודה
בטח שאפשר
היי קרן!
המתכון נראה מושלם 🙂
רק רוצה לוודא שהבנתי – אחרי ההתפחה השנייה ככדורים אין צורך לעשות התפחה נוספת כשהם כבר בצורה של הבייגלה ועם השומשום?
תודה!
הבנת נכון
הכנתי ויצא מושלם! חשוב לציין שאצלי הספיקו שתי כוסות מים כדי להגיע למרקם נעים של הבצק אז שווה לשים בהדרגתיות כמו שכתוב במתכון.
תודה עינת
היי קרן,
אפשרי להכין את הבייגלה עם מילוי גבינות כמו של המתכון של המקלות בייגלה ?
אני פשוט רוצה את המתכון המדהים הזה עם המילוי גבינות ושהבייגלה יהיה בצורה עגולה
כן אין בעיה
היי, אם יש לי רק קמח תופח אפשר לעשות איתו או עדיף שלא?
צריך שמרים וקמח לבן
קרן המתכון מושלם, כמו כל המתכונים שלך!!!
חייבת לשאול 2 שאלות
1 . בלישה הרגשתי כאילו צריכה עוד שמן… הבצק כאילו ניקרע לי כל הזמן..
2 . למה אין אפשרות במקום להכין כדןרים להתפיח ואז לגלגל לבייגל ישירות לגלגל לבייגל ואז לתת לו לתפוח?
הבצק נקרע חסרים לו נוזלים לא שומן 🙂
אני מכינה כדורים כי אז קל ונעים יותר לעבוד עם הבצק, ובייגלה ירושלמי (לפחות אצלי) אני אוהבת להכניס מיד לתנור ושלא יתפח מדי בצורה שלו (זה עניין של העדפה אישית)
מעניין… כי שמתי את כל ה2.5 כוסות מים…
אפשר לוותר לגמרי על ציפוי? הילדים שלי בררנים… ואז גם לא לטבול במים.
תמרחי ביצה אני מציעה ובלי ציפוי של שומשום
וואו!
איזה בייגל! מרקם מושלם
עכשיו ממש אני אוכלת ונהנית…
תודה!
בתיאבון תהילה
אפשר להמיר חצי קמח לחם לבן וחצי קחמ לחם מלא? האם יתר המרכיבים ללא שינוי
אפיתי קמח לחם יצא מדהים
תודה על המתכונים הכל טעיםםםם
אפשר חצי חצי ואולי להוסיף כמה כפות מים
מצטרפת לשאלה. במידה ושילבתי את שני סוגי הקמחים, כדאי להתפיח פעמיים לפני שמכדררים?
תמיד זה טוב
הי קרן
אשמח לדעת איך לחבר את הבצק כך שלא יפתח.. אחרי ההרטבה במים וטביחה בשומשום אני לא מצליחה לחבר את הבצק לעיגול
מניחים קצה אחד על השני, ומועכים, מכניסים לתבנית כזה הפוך על התפר, זה מסתדר בתנור
קרן, שאלה. שמן זית ומלח בסוף, חייבים? מה זה נותן?
נותן אחלה טעם קראסט וארומה אבל לא חייבים
הי קרן
לדעתך יהיה מוצלח אם אמלא במוצרלה מגורדת, בולגרית ופסטו?
ברור שמוצלח
תודה קרן!!
יצא מדהים, מתכון מושלם!!
לגזור ולשמור
אפשר לנסות בלי סוכר?
סוכר תורם למרקם מדהים לבצק.. ללא סוכר יתקבל קרש חסר טעם צבע ומרקם
אז אפשר להפחית מעט
אפשר להכין את הבייגלה עם קמח מניטובה?
אזל לי הקמח לחם וקמח לבן רגיל.
קמח מניטובה זה מעולה
היי
אם מתפיחים לילה במקרר,
כשמוצאים צריך לפעול רגיל כמו אחרי הצפחה ראשונה?
או שהבצק צריך לנוח קצת בחוץ?
בייגלה של קרן אגם
מנהג קבוע אצלנו במשפחה
כל שבוע חובה להכין ולהקפיא
והטעם מעדן
תודה על מתכון מושלם
תבורכי ❤️❣️
תודההה
הי קרן,עוקבת אחר המתכונים שלך ,תקשיבי…כל מה שאני מנסה יוצא פצצה. ספציפית הבייגלים האלה קיבלו מחמאות גורפות בבית שלנו, מרגישה שפתחתי מאפייה בייתית. יש לנו קבוע בייגלים כאלה במקפיא לכל מי שקופץ לו ככה הרעב בסגר. תודה!
וזה הכי משמח אותי! תודה יפעת
הכנתי כבר כמה פעמים, מתכון נהדר! תודה רבה 🙂
המתכון הזה קורץ לי כבר כמה חודשים טובים, ואיכשהו כל הזמן לא יצא לי להכין.. וברור למה! הוא פשוט מושלם!!! כ"כ טעים שמזל שלא הכנתי עד עכשיו!!
כיף גדול להכין את המתכונים שלך, את מקסימה וקורנת וזה משפיע על הכל, גם על איך שאנחנו מכינים אותם.
תודה רבה (וגם על 2 הק"ג החדשים שלי – קרן ואגם 🙂 )
הכי אוהבת שמצחיקים אותי בתגובות 🙂 תודה אביגיל
עשיתי את המתכון הזה מלא מלא מלא פעמים והוא אליפות! תודה קרן על כל הנדיבות שיש במתכונים שלך!
תודה מירי
הי, חג שמח!!!
האם לא צריך התפחה חוזרת לאחר שיוצרים את צורת העיגולים? לאחר טבילת השומשום? תודה
אין צורך
הי קרן, האם אפשר להתפיח שעה בחוץ ועוד כשעתיים-שלוש במקרר? לא התפחת לילה.
וחוץ מזה… מתה על המתכונים שלך, כל אחד שוס ❤
איך יצאו לחמניות כאלו עבות? יכולה להעלות סרטון?
שלי יצאו דקות ועשיתי על פי המתכון
היי קרן:)
למה בעצם עושים רצועה. ואז מבחרים במקוום לעשות חור באמצע העיגול ולהרחיב? יש לזה משמעות?
אין שום משמעות כל איד והשיטה שנוחה לו
מתכון מושלם
היי קרן , אם אני עושה התפחה ראשונה של לילה במקרר , כשאני מוציאה את הבצק ישר להתחיל לעבוד איתו או שצריך לתת לו זמן בחוץ כדי לחזור לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד איתן שוב ?
אפשר לתת לו לעמוד קצת בחוץ
היי מתכננת להכין אותם ולהקפיא(בשביל יום הולדת ביום שבת). האם להכניס להקפאה ישר אחרי שמתקררים? למרוח את השמן זית והמלח אחרי החימום? וכמה זמן לחמם אחרי ההקפאה?
תודה תודה תודהה
עניתי לך באינסטגרם לדעתי… אחרי צינון להקפיא, להפשיר לחמם בחום גבוהה וכשיוצא לפני הגשה להבריש בשמן זית ומלח גס
היי, הכנתי את הבייגלס כבר כמה פעמים ויצאו לי מטורף, תודה ענקית!!!
אני צריכה למחר בצהריים כמות גדולה ממש, יש לי אפשרות להכין היום בערב את הבצק ולהשאיר אותו כל הלילה ולהכין בבוקר אותם?
אם כן איפה לשמור את הבצק במשך הלילה, במקרר או בחוץ?
תודה רבה רבה, מחכה לתשובה!
בצק במקרר
יוואו קרןןן הכנתי היום יצא מטורףףףף
אין עלייך
המתכונים שלך פגז
כל הזמן ממליצה לחברות להיכנס ולקחת מתכונים
קודם כל תודה על מתכונים מדהימים, תענוג לקרוא אני רוצה להתחיל ליישם..
רציתי לשאול לגבי התפחה נוספת אחרי שמגלגלים בשומשום,
הבנתי שאין צורך, מעניין אותי אם יש הבדל בתוצאה הסופית אם כן מתפיחים
אני עושה המון לחמניות ועד היום תמיד התפחתי שוב..
וכן יש ברשת המון מתכונים לבייגל שכן צריך התפחה אחרי שמכינים את הצורה,
מעניין אותי להבין אם יש הבדל בתוצאה, ואם כן מהו??
תודה מראש!!!
ביייגלה ירושמי בבסיסו אינו מאפה תפוח, התפחה לעאחר עיצוב גורמת לו לתפוח יותר ולהיות יותר כמו לחמניה שמנמנה, לא שזה רע אבל זה ההסבר
קרן שלום וברכה, תודה על מתכונים נפלאים!!!אני מעוניינת להכין את הבצק בשני בערב, ולאפות את הבייגלה בשלישי בבוקר ולקחת אותם איתי למפגש שיארך כמה שעות (כזה להניח על השולחן עם ממרחים ושאנשים ינשנשו במהלך היום). השאלה שלי היא האם הבייגלה מתאימים להגשה כזאת? כלומר לשבת על שולחן לכמה שעות? או שעשויים להתקשות לגמרי? תודה!!!
אין בעיה לאפות בבוקר ולהביא לאירוע, לא ממליצה להניח אף סוג של מאפה על השולחן לכמה שעות. עדיף לכסות תמיד.
תודה קרן!!!
יצא וואו! תודה רבה
תודה
הכנתי עם קמח לחם כוסמין מלא ויצא מושלם!!
ואו, איזה ביס טעים היה לי
תודה עדי
אפשר להקפיא ?
הכנתי את הבגטים הם מטריפים!!!!!
כייף לשמוע
היי קרן, משנה גודל הבייגל? גם עיגולים של 80 גרם זה בסדר ? תודה על הכל!!!
גם 80 גרם זה אחלה, ייצאו קטנים יותר
האם אפשר לעשות את צורת הביגלה אחרי הטפיחה הראשונה ולשים במקרר ובבוקר ישר לאפות
תודה
לילה מבקרר זה יותר מדי זמן
מתכון מעולה! מכינה מ 80% קמח כוסמין ומקפיאה ישר אחרי האפייה. תודה!
תודההה
תודה רבה על המתכון הנהדר.הכנתי מתערובת של קמח כוסמין מלא וקמח לחם. יצאו בייגלים כייפיים מאוד
נהדרת
האם בחום סטטי או טורבו בתנור?
תמיד
חום עליון תחתון אלה אם כתוב אחרת
תודה. הכנתי הבוקר יצא פגז!
תודהההה
הי קרן ,הכנתי את הבייגלס האלה בעבר יצאו מצויין, רק 2 שאלות , האם הבצק הזה יכול להתאים גם לפיצה? ושאלה שנייה האם אפשר להכין את הבצק היום ולאפות מחר?
אפשר להכין את הבצק יום קודם
מתאים גם לפיצה
מתכון מנצח! יצא כ״כ טוב 🙂
תודה מיכל
היי האם אפשר במקום סוכר לשים דבש/סילאן, ואם כן כמה?
תודה מתכונים מושלמים אין שבוע שלא עושים מתכון שלך..
אפשר?
היי,
ניסיתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מוצלח, תודה על מתכון מעולה!
שאלה- אפשר להתפיח בהתפחה השניה יותר מ50 דקות? מה הזמן המקסימלי? אני משתמשת בקמח כוסמין 80% ומרגישה שלפעמים יותר מידי התפחה דווקא מפנצ'רת את הבצק. תודה
אפשר במקרר יותר זמן ולא בחוץ
יוצא מדהים כל פעם מחדש!
הפעם התבלבלתי ובטעות שמתי ראש גיטרה ולא וו לישה ועד שקלטתי את זה כבר היה בצק פירורים, הוא התאחד כשהחלפתי ראש אבל היה קשה יותר מכל בצק שהכנתי.. ברגעים אלה הוא נח ואני חושבת שיצא לא טוב, מה את אומרת?
להבא כשבצק קשה להוסיף לו מים