טבעונילחמים ומאפים

מיני בייגלה ירושלמי

ספטמבר 8, 2019 100 Comments
בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי זה אחד המתכונים שמלווים כמעט כל סדנת אפייה שלי

לפעמים הם גדולים, לפעמים קטנים, מצופים בשומשום, או זעתר, או תערובת גרעינים,

לפעמים הם מקלות בייגלה ממולאים בכרישה ופטה או מוצרלה, והם תמיד חובה, כי כולם אוהבים להכין ולאכול אותם.

לפני הרבה זמן העליתי מתכון לחלת בייגלה ירושלמי,

והיא עד היום אחד המתכונים הכי נצפים בבלוג, והיא שינתה לכל כך הרבה אנשים את הרגלי אפיית החלה שלהם,

כי היא כל כך טעימה, ויפה, והיום אני כבר מכינה אותה לגמרי טבעונית .

אני נתקלת כל הזמן באנשים שממש מופתעים כשבסדנאות אני מספרת שאת רוב מאפי השמרים המלוחים שלי

אני אופה בכלל מבצק טבעוני שאינו מכיל ביצים או מוצרי חלב,

וזה לא בגלל שאני טבעונית, אלא בגלל שזה באמת לא הכרחי על מנת לקבל תוצאות מעולות.

במהלך השנים אתם מבקשים ממני מתכון לבייגלה יירושלמי ואני שולחת אתכם למתכון של חלת הבייגלה,

אבל הגיע הזמן שיעלה לבלוג מתכון מסודר.

את הבייגלה אני מכינה כמיני בייגלה קטנים, זה חוסך המון מקום על התבנית ובעיקר זמן אפייה.

אני יודעת שהמון אנשים אוהבים לאפות בבית ולקבל תוצאות ״כמו במאפייה״ מבחינת נראות המאפים,

אבל בבית אין תנורים גדולים כמו במאפיות, ולהכין בדיוק בדיוק את אותו הדבר דורש לפעמים יותר מדי זמן.

מה שכייף בבייגלה, שאפשר להכין אותם מסוגים שונים של קמחים, קמח לבן רגיל, או קמח מלא, קמח כוסמין

או קמח לחם, קמח חלה או קמח שמיועד דווקא לחלות, והתוצאה שתתקבל תמיד תהיה טובה.

אני אוהבת להכין אותם ולהגיש עם צלחת לבנה, זיתים ופלפל חריף ליד.

מיני בייגלה ירושלמי/ 15-17 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים ( שווה ערך ל 50 גר׳ שמרים טריים( קוביה או שקית)

4 כפות שמן זית

1/2 כוס (100 גר׳)  סוכר לבן

כף וקצת מלח דק

500-550 מ״ל (2.5 כוסות) מי ברז

לציפוי:

מים

300 גר׳ שומשום (אופציות נוספות לציפוי תמצאו בסוף הפוסט למטה)

להגשה: שמן זית מעורבב עם מעט מלח גס.

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים

מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים, תחילה מחצית מהכמות, ואז לאט לאט עוד מים

עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים)

לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

מרפדים מגש גדול בנייר אפייה, ומקמחים מעט.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר כל אחד, אמורים להתקבל בין 15 ל 18 כדורים,

מניחים על המגש, מקמחים אותם שוב מעט  ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של  30-50 דקות,

תלוי כמה אתם ממהרים:-) (ככל שתניחו לכדורים לתפוח יותר, התוצאה תהיה טובה יותר)

מחממים תנור ל 200-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים 2 צלחות רחבות: אחת עם מים ואחת עם שומשום.

מגלגלים כל עיגול בצק לרצועה, טובלים במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום,

מחברים את קצוות הרצועה לעיגול ומועכים מעט את איזור החיבור שלא ייפתח, מניחים על תבנית האפייה.

אופים כ 15 דקות עד שהבייגלה שחומים, מוציאים ומברישים בשמן זית מעורבב עם מעט מלח גס, ומגישים.

**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה

**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום בהיר

**את השומשום אפשר לגוון ולהמיר חצי ממנו בפרג, או להוסיף לשומשום גרעיני חמניה, או 2 כפות זעתר.

בייגלה ירושלמי

 

Print Friendly, PDF & Email

100 Comments

אסנת ספטמבר 8, 2019 at 2:29 pm

שבוע טוב קרן, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה, מה זה אומר?
זאת אומרת זה יוצא שטוח, לא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 2:49 pm

לא הכוונה שמכל עיגול יוצרים רצועה כמו לחלה

Reply
מאיה אפריל 17, 2020 at 5:07 pm

המתכונים שלך הם נכס! יצא מושלם וכיף להכין כי הכל כתוב באופן כל כך מדויק ופשוט! תענוג, תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 5:16 pm

את נכס! תודה מאיה

Reply
חן ספטמבר 8, 2019 at 5:56 pm

היי, מתכון מדהים וכבר נוסה היום לאורחים:) ויצא ממש טעים! הדבר היחיד הוא שהם יצאו לי דיי בהירים ולא כמו אצלך בתמונה. בטוח שאין צורך למרוח גם ביצה מעל שיתן צבע באפייה?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 7:51 pm

אין צורך בביצה
אני אופה בחום גבוהה ולא מפחדת להשחים אותם
אלו שממש שחומים הם עם זעתר שמכהה אותם מאוד

Reply
רותם אוקטובר 25, 2019 at 9:20 am

היי קרן יקרה! מתכון מהמם!!
מכינה עכשיו בפעם השנייה ותוהה האם להכין כמות כפולה כבר
הבעיה היא שאין לי עוד קמח לבן ותהיתי האם ניתן להכין את המתכון רק עם קמח כוסמין מלא..מה דעתך? כמו כן האם המידות של שאר המצרכים משתנות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2019 at 4:31 pm

הי רותם
אין בעיה להכין מכוסמין מלא אבל הבצק יזדקק לעוד נוזלים,
קשה להגיד כמה… ממליצה גם להתפיח אותו פעמיים בקערה ורק אז ככדורים
בהצלחה

Reply
יעל אפריל 21, 2020 at 11:54 pm

הי, הבייגלים נראים מדהימים!
לצערי אין לי מיקסר. זה יצא טוב עם לישה ידנית?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:02 am

בטח
לישה רצופה של 10-12 דק

Reply
שיראל יוני 9, 2020 at 6:03 pm

היוש! נראה מהמם
אפשר להתפיח את ההתפלה הראשונה במקרר ללילה?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:24 pm

בטח

Reply
Limor Fruchtman אוגוסט 7, 2020 at 1:03 pm

יש לדעתך כמות זמן מקסימלית להתפחה במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2020 at 4:06 pm

ברור, שמרים לא חיים לנצח, עד 24 שעות

Shiri ספטמבר 8, 2019 at 3:10 pm

מה האופציות מבחינת הקמח? ניסית עם קמח מלא? כוסמין?… תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 4:30 pm

כל הקמחים נוסו כבר, גם כתבתי בפוסט עצמו.
בשימוש בקמח מלא רצוי לשלב עם קמח לבן רגיל ולא 100% מלא

Reply
רותם נובמבר 2, 2019 at 8:22 am

היי, ניסיתי עם חצי קמח לבן וחצי כוסמין אבל עוד שמתי 400 מל והבצק כבר נהיה דביק.האן זה בסדר? להוסיף את כל הכמות מים בכל מקרה?
הבצק אמור להיות דביק?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2019 at 8:38 am

הי רותם
את המים מוזגים באיטיות, מומלץ תמיד להתחיל מחצי כמות ולהוסיף כמה שצריך,במהלך הלישה הוא עובר תהליך , אם הוא ממש מעט דביק זה בסדר
אם הוא מאוד דביק בשלב זה תוסיפי קצת קמח.

Reply
שני ספטמבר 8, 2019 at 3:34 pm

הי, להכנת המתכון מ 500 גרם קמח פשוט לחלק את כל שאר המרכיבים בחצי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 4:29 pm

בדיוק

Reply
Ilanit ספטמבר 8, 2019 at 5:21 pm

מה כמות המים? מצוין במתכון 550-550 מל? הכוונה 500-550? תודה רבה עבור המתכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 7:55 pm

כן תיקנתי 500-550 מ״ל
זה מצויין גם בכוסות

Reply
גילי אוקטובר 17, 2019 at 8:29 pm

הי, אפשר בבקשה הסבר לגבי מילוי הבצק?
כרישה בולגרית נשמע מדהים!

Reply
עינת מאי 19, 2020 at 8:54 pm

קרן היקרה,
הכנתי היום כמות כפולה של הבייגלס עם קמח 70 אחוז. יצא מעולה, בקושי הצלחתי הציל 5 למחר…:)
תודה רבה בשם כל המשפחה, תבורכנה ידיך!
לילה טוב מירושלים

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 9:37 pm

תודה עינת איזה כייף לכם

Reply
אסנת ספטמבר 8, 2019 at 3:56 pm

תודה קרן

Reply
יערה ספטמבר 8, 2019 at 8:55 pm

הכנתי. בציפוי סומסום וזעתר. הכנה פשוטה, ריח מעולה בבית, שדרוג לארוחת הערב. כיף גדול. תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 9:32 pm

שמחה לשמוע, אני גם אוהבת עם גרסת הזעתר

Reply
סמדר ספטמבר 9, 2019 at 6:36 pm

היי קרן
אפשר להכין את הבצק ערב קודם?
טם כן- מה הוראות ההתפחה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2019 at 10:42 pm

אין בעיה להתפיח לילה במקרר

Reply
דינה ספטמבר 9, 2019 at 7:47 pm

היי, בתור אחת שכבר שנים מכורה להכנת, הנפקת ולעיסת בייגלים, אני יכולה רק להציע עוד שלושה רעיונות: 1. להמיר את הסוכר הלבן ב-4 כפות סילאן 2. במקום לגלגל לנקניק ולהתאמץ להדביק את הקצוות, פשוט לעשות עם האגודל חור במרכז כדור הבצק (לאחר שתפח) ולהרחיב אותו בעדינות לפני הטבילה במים. 3. להוסיף למים בהם טובלים את הבייגלה גם קצת סילאן. בהצלחה ובתיאבון!

Reply
גילי אוקטובר 17, 2019 at 8:35 pm

הי, אפשר בבקשה הסבר לגבי מילוי הבצק?
כרישה בולגרית נשמע מדהים!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2019 at 10:50 pm

הי גילי
בשמחה, מטגנים בחמאה כריסה קצוצה
ממליחים, מצננים, מערבבים פנימה פטה מפוררת.
מרדדים כל כדור בצק למלבן, מניחים לאורך המלבן בשליש התחתון מלית, מגלגלים לרצועה, וממשיכים כרגיל. בהצלחה

Reply
כנרת נובמבר 21, 2019 at 7:19 pm

הי קרן
האם אפשר להשאיר לתפוח ללילה במקרר?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2019 at 7:34 pm

כן אין בעיה

Reply
ענבל נובמבר 24, 2019 at 4:48 pm

הי, עד איזה שלב, הכי מתקדם, אפשר להכין ערב קודם ולשים במקרר/מקפיא?
רוצה שיהיה חם וטרי מהתנור, אבל אין לי הרבה זמן בבוקר
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2019 at 5:37 pm

את יכולה להכין את הבצק ולהתפיח, להכין את העיגולים ולהכניס למקרר ללילה, בבוקר רק לגלגל לבייגלה ולאפות
אם הקפאה של הבצק לפני אפייה מצריכה זמן הפשרה וזה ייקח לך זמן

Reply
אביה אוגוסט 9, 2020 at 1:14 pm

היי נראה מושלם!
יש אפשרות למלא את הבייגל?
והאם יש אפשרות להקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 7:39 am

אפשר למלא ואפשר להקפיא בלי בעיה

Reply
מיכל דצמבר 3, 2019 at 10:02 am

וואוווו!!!!
אני פשוט בשוק איזה מתכון מדהים!!
אני לא בנ"א של בצקים, ובד"כ לא מצליחה להסתדר עם זה.
אתמול ניסיתי את המתכון, התמונה הייתה מגרה מידי..
ויצא מוווושלם!!! לא האמנתי כשיצא מהתנור שאני הכנתי את זה.. צילמתי ושלחתי לכל מי שיכולתי..
המתכון כתוב בצורה קלה ומובנת, והתוצאה מושלמת!!
תודה רבה קרן!! תמשיכי לשמח אותנו במתכונים המושלמים שלך!!

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2019 at 10:28 am

איזו מהממת את מיכל תודה רבה שימחת אותי מאוד

Reply
עדי דצמבר 5, 2019 at 6:27 pm

היי קרן,
אפשר להקפיא במידה ויש שאריות? את יודעת האם יוצא טוב לאחר ההפשרה?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2019 at 6:44 pm

אין בעיה להקפיא אבל חשוב להקפיא אותם כשהם עוד טריים
ולעטוף היטב

Reply
מאיה אפריל 27, 2020 at 8:20 pm

היי קרן, האם מקפיאים אותם לפני או אחרי האפיה?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 9:31 pm

אפשר לאפות ולהקפיא בעודם טריים עטופים היטב בניילון נצמד

Reply
נעמה דצמבר 19, 2019 at 10:41 pm

רק רוצה לפרגן ולהגיד לך תודה ענקית! המתכון הזה כבר מזמן נהיה מנהג כל שישי בבוקר וכולם עפים על זה ומתענגים!
ניסיתי הרבה מתכונים של בייגלים אבל זה ללא ספק לוקח..
פשוט תודה אלופה!❤

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2019 at 6:23 am

איך אני שמחה לשמוע נעמה המון תודה

Reply
נועה פברואר 4, 2020 at 9:20 am

היי קרן
מתכוונת להכין בשבת אני מארחת
איך אני יכולה למלא את זה הגבינות נגיד איך את ממלאה או פשוט מניחה מעל
והאם יכולה להכין את הבצק בשישי בלילה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2020 at 9:41 am

הי נועה, אפר להכין את הבצק לילה מראש ולהוציא מהמקרר חצי שעה לפני תחילת העבודה שיהיה נח לעבודה.
לגבי המילוי, תרדדי כל עיגול עם מערוך, לעיגול גדול, תניחי בשליש התחתון ותגלגלי. כל השאר כרגיל

Reply
הילה פברואר 22, 2020 at 12:12 pm

הי קרן
החזרת לי את חדוות האפיה! עוקבת אחריך באדיקות ונהנית כל כך מהמתכונים המדוייקים…
שאלה לגבי המתכון הזה – כדאי להשתמש בקמח פיצה?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2020 at 1:44 pm

קמח פיצה יהיה נהדר

Reply
Laura מרץ 25, 2020 at 7:18 am

קרן, מתכון מושלם ומדויק. בתוך ים של מתכונים שמראים אחד והתוצאה שונה לחלוטין, מה שגורם לאכזבה גדולה. המיני בייגלס בדיוק כמו שאמרת, מושלמים, טעימים ומי שמקפיד/ה על ההוראות לא יתאכזב.
ת ו ד ה והמשיכי.

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 4:46 pm

תודה רבה!

Reply
ימית מאי 13, 2020 at 1:43 am

היי קרן, תודה על שיתוף מתכונים מדהימים, תמיד באדיבות וסבלנות שלא רואים בכל מקום! הכנתי את הבייגלים ויצא מעולה! אבל הבן שלי התלונן שהם טיפה קשים בשבילו, אני אוהבת ״להילחם״ בקשה אבל הוא פחות. הם הם ייצאו לי פחות קשים ויותר נגיסים ורכים בשבילו?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 6:38 am

בשמחה ימית, להבריש מעל עם ביצה במקום מים ולאפות בחום 180

Reply
נועה לפשיץ אפריל 9, 2020 at 9:33 am

הי קרן
אין לי שמרים טריים,ניתן יהיה להכין רק עם יבשים ואם כן אז מה תהיה הכמות?
תודה.

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 9:36 am

המתכונים שלי תמיד עם שמרים יבשים, כתוב במתכון 2 כפות

Reply
לייזר אפריל 13, 2020 at 8:53 pm

היי קרן פעם ראשונה שאני מכין אותם שאפו על המתכון יצאו פצצה תוך שעתיים נשארו רק שש

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 9:18 pm

איזה משמח אתה לייזר תודה

Reply
סיון אפריל 15, 2020 at 11:05 am

היי, אין לי מלח דק, רק אטלנטי או גס. כמה מלח אטלנטי עליי לשים?
תודה.

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 11:50 am

1/2 כף

Reply
שני אפריל 18, 2020 at 2:19 pm

היי קרן את מדהימה ! רוצה להכין את המתכון ממש ברגע זה אפשר להשתמש בשמן קנולה אם נגמר השמן זית ?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 2:37 pm

בטח אין בעיה

Reply
אליה גולן אפריל 21, 2020 at 3:48 pm

יצא מדהים! מי שרוצה לנסות, במקום קג קמח לבן, שמתי 500 גר' קמח לבן, 400 גר' קמח מלא ו100 גר קמח שיפון. הוספת עוד קצת פחות מ100 מ"ל לבצק. יצא מדהים!!!
קרן אגם את ג-א-ו-ן

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 4:48 pm

תודה!!

Reply
מיטל מ אפריל 25, 2020 at 3:44 pm

היי קרן! רוצה לנסות מחר את המתכון ותוהה אם אין לי אפשרות להכניס שני מגשים יחד, האם לאפות בנפרד שתי בניות אחת אחרי השניה לא תגרום לתפיחת יתר? אשמח לתשובה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 6:46 pm

אפשר אחת אחרי השניה אין בעיה עם התפיחה
וגם אפשר להכניס למקרר תבנית אחת

Reply
מיטל אפריל 26, 2020 at 10:37 am

תודה קרן! ניגשת למלאכה. עוד שאלה קטנה כתוב לאפות על 200-220, מה הכוונה? אפשר הכוונה מדויקת למי שמפחד לקחת סיכון חח

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 11:00 am

תתחילי מ 200 כי אני לא יודעת כמה התנור שלך חזק/חלש
בהצלחה! אל תפחדי!

Reply
מיטל אפריל 26, 2020 at 11:23 am

תודה רבה רבה! כיף לעקוב אחריך 🙂

עדן אפריל 30, 2020 at 1:33 pm

לאפות את הלחמים במצב של טורבו? או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:18 pm

לא אופה בטורבו

Reply
‪Or יולי 14, 2020 at 9:03 pm

היי קרן,
נראה מעולה!! יש לי כרגע רק קמח תופח וממש מתחשק לי לנסות… יצא טוב? או שעדיף להתאפק:)

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:34 pm

לא יילך… צריך קמח ושמרים יבשים או טריים
קמח תופח מכיל אבקת אפייה שטובה לעוגות וסוגי בצקים אחרים אבל לא לבצק שמרים

Reply
שני כהן מאי 2, 2020 at 5:38 pm

היי קרן אפשרי לעשות את זה בסיר גריל ?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 5:55 pm

לא ניסיתי אף פעם, שווה לנסות 🙂

Reply
רוז מאי 4, 2020 at 12:15 pm

היי קרן:)
אחרי התפחה ראשונה הבצק היה מהמם. יצרתי כדורים, קימחתי וכיסיתי במגבת. אחרי 40 דק הם תפחו יפה אבל היה עליהם מעין קרום יבש שהקשה על העיצוב. איך אפשר להמנע מזה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 12:27 pm

הם לא היו מכוסים מספיק טוב וזו התוצאה של מגע אויר

Reply
דנה מאי 28, 2020 at 12:24 pm

היי קרן! זה המתכון שהכנת לפני כמה שבועות בצורת ג׳בטה/ בגט? זוכרת שהכנת בסטורי בייגלה ארוכים ותוהה מה המתכון…

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 12:31 pm

לא הצורה של הבגט זה בגט

Reply
דנה מאי 28, 2020 at 1:39 pm

אז פשוט היה עטוף בשומשום??

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 2:22 pm

אולי את מתכוונת למיני בייגלה ירושלמי שהכנתי כמקלות בייגלה

Reply
אביחי גלדצהלר מאי 31, 2020 at 11:44 am

מה הכוונה בדיוק "מהירות איטית"? יש לי למשל kmix, אז זה אומר לשים על מהירות min?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 1:28 pm

במצב הכי איטי של המיקסר

Reply
אביחי מאי 31, 2020 at 3:51 pm

תודה רבה

Reply
karin יוני 23, 2020 at 9:42 am

מתכון שהוא ש-ל-מ-ו-ת!

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 11:05 am

תודה קארין איזה כייף

Reply
לימור יוני 23, 2020 at 2:36 pm

היי קרן, אפשר להכין את זה בצורת מקלות בייגל? כמו שמוכרים במאפיות?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 4:30 pm

בטח שאפשר

Reply
אדר יולי 9, 2020 at 6:05 pm

היי קרן!
המתכון נראה מושלם 🙂
רק רוצה לוודא שהבנתי – אחרי ההתפחה השנייה ככדורים אין צורך לעשות התפחה נוספת כשהם כבר בצורה של הבייגלה ועם השומשום?

תודה!

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 8:08 pm

הבנת נכון

Reply
Einat Maron יולי 21, 2020 at 9:12 pm

הכנתי ויצא מושלם! חשוב לציין שאצלי הספיקו שתי כוסות מים כדי להגיע למרקם נעים של הבצק אז שווה לשים בהדרגתיות כמו שכתוב במתכון.

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 11:07 pm

תודה עינת

Reply
איליי שלי יולי 23, 2020 at 10:59 am

היי קרן,
אפשרי להכין את הבייגלה עם מילוי גבינות כמו של המתכון של המקלות בייגלה ?
אני פשוט רוצה את המתכון המדהים הזה עם המילוי גבינות ושהבייגלה יהיה בצורה עגולה

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 2:49 pm

כן אין בעיה

Reply
רונית יולי 25, 2020 at 4:21 pm

היי, אם יש לי רק קמח תופח אפשר לעשות איתו או עדיף שלא?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 4:59 pm

צריך שמרים וקמח לבן

Reply
מירב יולי 29, 2020 at 1:56 pm

קרן המתכון מושלם, כמו כל המתכונים שלך!!!
חייבת לשאול 2 שאלות
1 . בלישה הרגשתי כאילו צריכה עוד שמן… הבצק כאילו ניקרע לי כל הזמן..
2 . למה אין אפשרות במקום להכין כדןרים להתפיח ואז לגלגל לבייגל ישירות לגלגל לבייגל ואז לתת לו לתפוח?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 7:12 am

הבצק נקרע חסרים לו נוזלים לא שומן 🙂
אני מכינה כדורים כי אז קל ונעים יותר לעבוד עם הבצק, ובייגלה ירושלמי (לפחות אצלי) אני אוהבת להכניס מיד לתנור ושלא יתפח מדי בצורה שלו (זה עניין של העדפה אישית)

Reply
מירב יולי 30, 2020 at 7:55 am

מעניין… כי שמתי את כל ה2.5 כוסות מים…

Reply

Leave a Comment