כשהילדים היו קטנים, ואני התחלתי לאפות, עקבתי באדיקות אחרי חן שוקרון מהבלוג מתוקים שלי, היא היתה האלוהים שלי לכל מה שקשור
לאפייה, והייתי צופה שעות בתמונות שהיא מצלמת, ומתפעלת מהיכולת שלה לגרום לי לרצות להכין כל מתכון שהיא מפרסמת.
המתכונים שלה היו תמיד הכי מדוייקים והכי דיברו בשפה שלי, גם ויזואלית, והרגשתי שעם ההדרכה שלה, והדרך שבה היא כותבת מתכון, ומראה את שלבי
ההכנה שלו, אני יכולה ללמוד המון. כעוקבת אדוקה שלה אני יכולה להעיד שעוד לפני שחן ידעה מי אני ולפני שבכלל חשבתי שגם לי יום אחד יהיה בלוג,
היא היתה עונה לי בנעימות ונחמדות לכל שאלה אצלה באתר, ולימים אפילו הרגשתי שקיבלתי ממני תעודת עוקבת מצטיינת, כשהיא היתה מעלה
תמונה של מאפה שעוד לא עלה מתכון שלו והיתה שולחת לי את המתכון לפני כולם, לבקשתי.
אחד המתכונים שלה שגרם לי לרוץ למטבח ביום שבו היא העלתה אותו היה מתכון ללחם קופים, שעד אותו רגע לא ידעתי מה זה.
התמונה שהיא צילמה של הלחם, היתה אחד הדברים היפים שראיתי בחיי, וביום שבו הכנתי את המאפה, הבנות שלי התאהבו בו.
מדובר במאפה שמרים מתוק עם סוכר חום וקינמון, שבו טובלים המון כדורי שמרים קטנים בחמאה ואז בקינמון וסוכר ומניחים אחד על גבי השני.
ציפוי החמאה והקינמון גורם לכדורים לא להידבק אחד לשני, וכך אפשר לאפות את כולם יחד בערימה ועדיין להיות מסוגלים למשוך אחרי אפייה
עיגולים בודדים ולאכול אותם.
במשך תקופה מאוד ארוכה,זה היה המאפה המפנק של הבית ושל ארוחות משפחתיות, ולא היה מפגש משפחתי או חברי שבו לא נתבקשתי
להכין לחם קופים. ואתם יודעים שכשהילדים שלנו אוהבים משהו שאנחנו מכינים, אנחנו רוצים להכין אותו כל הזמן.
עברו כבר שנים מאז, ובנהר זרמו להן מאות סוגים של עוגות ומאפים, ומדי פעם הבנות נזכרות במאפה הזה ומבקשות שאכין.
וכל פעם אני מוצאת תירוץ אחר, למה לא להכין, ומכינה דברים אחרים, לא פחות טעימים 🙂 אבל בעיקר בגלל המחשבה שאצטרך
לטבול כדור כדור בחמאה ואז לגלגל בסוכר וקינמון גורמת לי קצת להתעצל.
ואז… בום! גיליתי שיטה מטורפת להכנת המאפה הזה, כשלא צריך לטבול כדור כדור בנפרד, אלא לשפוך מעל כל הכדורים את החמאה והקינמון.
ואני שוב שואלת את עצמי, איך לא חשבתי על זה קודם ? איזו שיטה נהדרת!
כשהחלטתי אתמול ביום צילום לצלם את המאפה, הבנות שלי היו איתי, ולא הבינו למה אני רוצה להכין מאפה מיני לחמניות שנורא דומה
ללחם קופים אבל הוא לא לחם קופים, והפצירו בי להכין לחם קופים. הן טענו שאין לי כזה באתר ושהגיע הזמן שיהיה לי. צודקות.
אבל אני, שככ אוהבת ומעריכה כל קיצור דרך אפשרי באפייה, נדלקתי על הרעיון ורק ביקשתי מהן לסמוך עלי, שזה ייצא לא פחות טעים.
ברור שצדקתי! זה יצא היסטרי, ואמנם אין למאפה הזה את השכבות של לחם הקופים אבל העקרון הוא אותו עקרון, רק קל ופשוט ומהיר יותר.
הז ממש מאפה ששוה לקחת איתכם לארוחה או להגיש למרכז השולחן, ואל תשכחו לעמוד שם כדי לשמוע את ההתלהבות והמחמאות שתקבלו עליו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מיני סינמון בולס עם זיגוג מושלם/תבנית מלבנית בינונית
מצרכים למתכון
לבצק שמרים
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח מניטובה לבן (אפשר להמיר בקמח לחם, פיצה, חלהף או קמח לבן)
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה
מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
לציפוי קינמון:
1 כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר טחון דק במעבד מזון
120 גר׳ חמאה מומסת
2 כפיות אבקת קינמון
לזיגוג אבקת סוכר:
1.5 כוסות (180 גר׳) אבקת סוכר
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב קר
אופן ההכנהֿ:
מתחילים עם הבצק
בקערת המיקסר עם ו ולישה מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים ביצה, שמן, 1/4 כוס חלב ואת השמנת החמוצה.
לשים את הבצק סהכ למשך 10 דק׳ ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מהחלב שנותר בצד. המטרה שלנו להגיע לבצק רך ונעים ולא יבש.
זה בסדר אם הוא נשאר מעט דבוק למרכז המיקסר למטה. זה אומר שהוא יתייצב לגמרי אחרי התפחה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה
בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר גם לילה קודם להכניס למקרר ולהוציא שעה לפני תחילת עבודה)
משמנים או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
קורצים מהבצק התפוח עיגולים קטנים (30-40 גר׳ לכדור) ומניחים אותם בתוך תבנית האפייה, אין צורך לשמור על רווחים.
מכסים במגבת ומניחים לכדורים לתפוח שוב בטמפרטורת החדר כ 30-40 דק׳.
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מערבבים את מצרכי הציפוי: את החמאה המומסת עם הסוכר החום והקינמון, ושופכים מעל הכדורים בתבנית באופן שווה
אופים כ 25 דק׳ עד להזהבה.
מוציאים ומצננים מעט.
בינתיים מכינים זיגוג:
בקערה מערבבים אבקת סוכר עם חלב, עד לקבלת מחית חלקה במרקם מעט נוזלי.
מזגגים את עוגת השמרים, ומגישים.
המאפה במיטבו ביום האפייה, יש לעטוף היטב במידה ולא אוכלים בניילון ולחמם מעט לפני הגשה .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת החמוצה והחלב בבצק ב 1 כוס (240 מ״ל) מים, ולמזוג תחילה מחצית.
בתערובת הקינמון ניתן להמיר חמאה במחמאה/או נטורינה או שמן קנולה
ואת החלב בזיגוג במים
54 Comments
במה ניתן להחליף את השמנת?
כתבתי למטה
קרן, מה יהיה איתך?
הכנתי בצק שמרים לחלות, זה שאני תמיד מכינה מחלק ממנו עוגת שמרים(דומה לשלך) ואז גיליתי שאין שוקולד… אז נכנסתי לכאן והכנתי את הציפוי קינמון הזה. ומה אני אגיד- כולם התלהבו בטירוף! אז תודה על עוד מתכון מעולה כרגיל שהצטרף למחברת מתכונים שלי….
איזה כייף לשמוע שולמית המון תודה
אוף קרן אני שונאת אותךךך! סתם, שיקרתי! אני מאוהבת בך!
למה המתכונים שלך תמיד כאלה מושלמים???? זה פשוט ממכר! כל מתכון פשוט יוצא מדהים!!!
ישששש ליאן איך שימחת אותי
הכל מראה מעולה, כמו תמיד.
יש לי שאלה- איך אני יכולה להגיע לצלמת שלך, נופר צור? הציחומים נפלאים ואני מחפשת צלמת…
היי קרן, לשים את כל המיכל שמנת מתוקה? יש שם 240 מ״ל והמתכון רשום 200
שמנת חמוצה כתוב לא מתוקה
תודה רבה
כמה זמן יחזיק הרול?..כיצד מאפסנים?
כמו כל עוגת שמרים , טובה במיטבה ביום האפייה ולאחר מכן זקוקה לחימום
קרן המתכון נראה מושלם! האם חייבים לטחון את הסוכר?
לא חובה
אפשר להכין את הבצק לילה לפני?
אפשר יוגורט במקום שמנת
אפשר לילה קודם ואפשר יוגורט
היי, נראה מדהים!!
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?
אין בעיה
קרן מהממת, מתאים להקפאה?
בטח
אפשר למתכון פרווה להמיר גם בחלב שקדים או שיבולת שועל במקום מים?
בטח שאפשר
מה אפשר לשים במקום ביצה? או האם ניתן לוותר עליה?
שמן קנולה קצת במקום
יצא לי גרוע!!! נשאר בצקתי בפנים, וטעם גרוע….אני עושה מלא מתכונים שלך וכאן הייתה נפילה…
אין סיבה שבצק שמרים זהה לשאר הבצקים שלי ייצא גרוע
היתה לך תקלה כנראה או משהו לא הסתדר
המאפה הזה טעים ומאוד מוצלח ממליצה פשוט לנסות שוב או לדפדפף הלאה אבל אם את אוהבת בצק שמרים עם קינמון את אמורה לעוף על זה
אם את עושה מלא מתכונים שלה סימן שיש לך הצלחות ואם משהו התפקשש הפעם איך בדיוק זו בעיה שלה? קצת טאקט והוקרת תודה מעולם לא הזיקו לאף אחד
היי, שלום. אפשר להמיר את השמרים היבשים בטריים? ואם כן אולי את יודעת מה הכמות? תודה.
בטח שאפשר
כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים
נראה נהדר. אני חושבת שהמאפה בהחחלט יכול לשמש תחליף חמוד ושפוי לסופגניות בחנוכה.
לגמרי
מכינה כל הזמן והוא מתחסל, אבל אם אצטרך להכין היום עבור מחר בערב, להקפיא או למקרר אחרי האפיה?מה מומלץ?
הייתי מקפיאה לפני אפייה ואז אופה
היי קרן, כמה שמן קנולה במקום החמאה?
1/2 כוס ולקחת בחשבון שהממרח ייצא נוזלי יחסית
הי
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי ממש בצקי ודחוס בפנים.
מה הסיבה לדעתך? במה יכול להיות שטעיתי?
הבצק לא היה אפוי מספיק או לא מספיק התפחה לפני אפייה
היי קרן, ממש נהנית מכל המתכונים שלך!
אם אני מכינה אותו בערב בכוונה להגיש אותו למחרת אחה״צ – את הזיגוג של החלב ואבקת הסוכר למרוח בערב או לפני ההגשה?
תודה ❤️
לפני הגשה
היי קרן, תודה על המתכון, אפשר שמן קוקוס עם הקינמון והסוכר במקום שמן קנולה?
כן
אם רוצים כמות כפולה להכפיל את הכמויות של כל המצרכים? כי זו כבר פעם שלישית שמתחסל יאלופה
איזה כייף! ברור שאפשר פשוט להכפיל
היי קרן, אם אין לי שמנת חמוצה וגם אין לי יוגורט. אפשר חלב במקום? או שמנת מתוקה? תודה מראש!
חלב
היי קרן! אני חולת קינמון אבל לצערי הילדים – פחות.. לכן אשמח לרעיון לזיגוג אחר?
תודה!
שוקולד למריחה או מלית שוקולד כמו של עוגת רוגעלך מבולגנת מהאתר
בוקר טוב,
רוצה ממש להכין את המתכון הזה,
רק שאלה: למה צריך דווקא סוכר חום לזיגוג?
מה יקרה אם אשתמש בסוכר לבן?
תודה מראש!
אפשר סוכר לבן
קרן כל המתכונים שלך אליפות❤️
הכנתי לפני שבוע את הסינבונים חוסלו ע"י הילדים והנכדים .. היום הכפלתי כמויות מקווה שישאירו 1, 2 לקפה של הבוקר
אלופה את עליזה תודה
וואוו, יצא מעלף! טעים טעים ונמס בפה.
יעבוד לדעתך עם קקאו במקום קינמון?
ואם כן – כמה קקאו לשים?
תודה!
היי קרן,
מנסה את זה לראשונה (אחרי מספר פעמים מוצלחות של הסינבון).
האם אפשר להחליף את השמן בבצק בחמאה? ואם כן כמה ובאיזה מרקם (רכה או מומסת?)
הי, בטח שאפשר, רכה או מומסת לא ממש משנה
תודה רבה קרן על מתכון מושלם!!
הכנתי והבצק יצא לי קצת דביק והמרתי את השמנת ביוגורט ואת החמאה בציפוי בשמן אז קצת חששתי,
אבל ברגע שהוצאתי מהתנור ידעתי שזה הולך להיות מאפה קבוע אצלנו!!!
יצא מטורף ממש תודה על המתכון הזה ועל כל המתכונים שלך❤