טבעונילחמים ומאפים

מלאווח ביתי ממכר

אוקטובר 21, 2021 42 Comments

 

למלאווח כמה שאני אוהבת אותו, יש תפקיד חשוב מאוד בעובדה שבשלב מסויים בחיים של הילדים שלי,

הם הפסיקו לאכול אוכל מזין. אני לגמרי אשמה כן? המלאווח הציל אותי

.

אחרי שנולד הילד השלישי שלי, והשתיים האחרות עוד היו קטנות בעצמן, חזרתי לעבודה.

ועם שלושה ילדים, ואמא שחוזרת כל יום הביתה בחמש שש, הייתי מותשת, והפסקתי לבשל.

זה היה חבל ממש, כי עד אז הילדים, שגדלו אצל מטפלת ערבייה שהיתה מכינה להם מעדנים,

ואחכ בגן שמאוד הקפיד על ארוחות טובות ומזינות, אכלו כל יום לארוחת

ערב, מלאווח והתרגלו לזה ממש מהר 😊 בסופו של דבר, כאמא פולניה טובה, עדיין יש לי רגשי אשמה על שקצת הרסתי בעצמי את התזונה שלהם, והם הפכו להיות בררנים באוכל, ולא בקטע טוב! אבל עם השנים ועכשיו כשהם מתבגרים רעבים, הכל לאט לאט נפתח להם בחזרה.

לא סתם בחרתי במלוואח, אני שרופה על המאפה הזה, אוהבת

את הטבילה שלו בעגבניות עם חריף, ויכולה בעצמי לחסל כמה כאלו

בארוחה בלי להתבלבל. עברו כבר כמה שנים והפסקתי לקנות מאכלים

כאלו למקפיא לעת הצורך, ואחרונה המתבגרת ביקשה שנקנה, ואני,

שעוד נושאת את רגשי האשמה על איך הרסתי לילדים שלי את התזונה עם מלוואח, החלטתי שזה הזמן להכין לה מלוואח ביתי 😀

יש הרבה דרכים להכין, כמה סוגים של בצק, והמון שיטות לפתוח את הבצק,

מצאתי שזה המתכון החביב עליי. השימוש בחמאה פה נותן תוצאה מדהימה אבל אין בעיה להמיר מרגרינה לפרווה או אפילו טבעוני.

צילום: נופר צור

מלוואח ביתי ממכר/10-12 יחידות

(גרסת פרווה/טבעונית בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן

כפית מלח דק

כפית שמרים יבשים

1.5-2.5 כוסות (360-600 מ״ל )מי ברז

למריחה על העלים:

150 גר׳ חמאה רכה

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים כוס וחצי מים וממשיכים ללוש,

אם הבצק צריך עוד מים מוסיפים לו עוד עד לאיחוד. ממשיכים ללוש למשך 5-7 דק׳ עד ליצירת כדור בצק חלק.

מעבירים לקערה משומנת, מגלגלים אותו מעט בשמן כדי שיצופה היטב.

מתפיחים כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מוציאים אויר ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גר כל כדור.

מניחים את הכדורים על מגש וא נייר אפייה משומן ומכסים, למשך 20-30 דק׳.

מוציאים לכדור אויר, ועל משטח מעט מקומח מרדדים לעיגול דק.

בעזרת מברשת מברישים את העלה בחמאה רכה, ומקפלים את העיגול לחצי עיגול,

מברישים שוב בחמאה רכה, ומקפלים לרבע, ושוב מברישים בחמאה רכה.

מקפלים פנימה את כל הקצוות ומגלגלים את הבצק שוב לעיגול.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מניחים שוב למנוחה על מגש משומן ומכסים במגבת

ל 20-3- דק נוספות.

מרדדים כל עיגול בצק על משטח ממש מעט מקומח, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ומניחים נייר אפייה

על עיגול הבצק. ממשיכים כך עם שאר העיגולים עד שנוצרת ערימה של מלאווחים לפני טיגון

שמופרדים אחד מהשני בעזרת נייר אפייה.

מטגנים על מחבת משומנת היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת הגשה

ומגישים עם רסק עגבניות טריות, ביצים קשות וכמובן קצת סחוג בצד.

**אפשר להקפיא את המלאווח לפני טיגון, כשנייר אפייה חוצץ ביניהם והם ישרים ולא מקופלים.

**לפרווה/טבעוני אפשר להמיר את החמאה במחמאה מרגרינה או נטורינה)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

אלכסנדרה אוקטובר 21, 2021 at 1:49 pm

הי קרן,
תודה על עוד מתכון מפנק (:
באיזה קמחים חוץ מרגיל ניתן להשתמש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 7:07 am

קמח כוסמין לבן אני מאמינה שיהיה מצויין

Reply
הדר אוקטובר 21, 2021 at 4:24 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:14 pm

לא ניסיתי אני מאמינה שכן

Reply
מיכל בן נר אוקטובר 22, 2021 at 1:21 pm

נראה לי כדאי בשמן קוקוס כי הוא מתפקד קצת כמו חמאה

Reply
סימה אוקטובר 21, 2021 at 5:40 pm

וואו מה זה המתכונים האלה כל מתכון נראה כל כך שווה בדיוק חשבתי לקנות מלאווח ואז חשבתי שמלא מרגרינה והמתכון שלך נראה פצצה רצה להכין

Reply
שירה צמח אוקטובר 21, 2021 at 7:35 pm

זה לא יותר בריא… (-;

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 7:10 am

קמח כוסמין לבן אני מאמינה שיהיה מצויין

Reply
Gal אוקטובר 21, 2021 at 5:51 pm

נראה מושלם!
אפשר לדעת את כמות השמרים בגרם בבקשה? וגם, חושבת שיעבוד עם שמן במקום חמאה/מרגרינה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:16 pm

5 גר שמרים ואני מניחה שאפשר עם שמן לא ניסיתי

Reply
דן אוקטובר 22, 2021 at 1:59 pm

היי. תוכלי להסתכל שוב על הכמויות של המים? כתוב 1.5 עד 2.5 כוסות מים אבל במ"ל רשמת 250 שזה כוס… תודה (:

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:32 am

תוקן תודה

Reply
כפיר מיכל אוקטובר 30, 2021 at 8:45 pm

הי קרן, האם צריך לשים את כל כמות המים? רשמת 1.5 עד 2.5 כוסות ואז כתבת ששמים 1.5 כוסות מים. אם זה בעצם מספיק אז מתי קורה שצריך להוסיף עוד כוס

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2021 at 9:43 am

להתחיל מכוס וחצי ולהוסיף אם הבצק יבש

לידור אוקטובר 31, 2021 at 4:29 pm

היי קרן,כרגיל חייבת לנסות כל מתכון שלך:)
הבצק אמור לצאת נוזלי מעט?שמתי כוס וחצי מים.וקמח כוסמין לבן

Reply
טלי אוקטובר 21, 2021 at 6:21 pm

נראה מדהים! כל המתכונים שלך מצוינים, האם אפשר למרוח שמן במקום חמאה/מרגרינה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:14 pm

לא ניסיתי אני מאמינה שכן

Reply
שירה צמח אוקטובר 21, 2021 at 7:41 pm

אני מכינה משהו דומה, אבל מקצרת תהליכים.
במקום לקפל את הבצק עם חמאה, אני משטחת אותו ומטגנת בחמאה.
וגם מוסיפה חבסודה (קצח) לבצק.

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:19 pm

תודה שירה על הטיפ

Reply
סער אוקטובר 21, 2021 at 7:44 pm

מה רלוונטי שהמטפלת הייתה ערביה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:14 pm

שהאוכל היה אוכל ערבי מדהים!!!!!!

Reply
טל אוקטובר 21, 2021 at 9:28 pm

תודה קרן..מה אפשר כדי שיהיה פרווה??

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 10:01 pm

ממש כתוב למטה בפוסט

Reply
סער אוקטובר 21, 2021 at 10:50 pm

אה, ואני כבר חשבתי ברוח האחדות והאחווה..אוכל ערבי מדהים גם זה חדש.

Reply
T אוקטובר 22, 2021 at 6:58 am

מה נסגר איתך??? אם אין לך משהו טוב להגיד אל תגידי בכלל. כמעט כל מה שאנחנו אוכלים ואוהבים זה אוכל ערבי והוא מעדן. מה הבעיה עם זה? זה בלוג אוכל לא הטפת מוסר.

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 7:15 am

האמת שאני גרה ביפו המון שנים וזה חלק מהחיים שלי החיים המשותפים,
והבלוג הוא יומן אישי שלי אמנם ציבורי אבל לגמרי כנה, ואני מאוד אשמח להשאיר פוליטיקה וחוסר פרגון בחוץ.

Reply
אורית עמרן אוקטובר 22, 2021 at 8:59 pm

נהדרת שאת . אמיתית וכנה ותמיד עונה בחביבות ובסבלנות . תודה על המתכונים הנפלאים שלך .

Reply
תמרה אוקטובר 23, 2021 at 9:58 am

את מהממת מאד!
חלום שלי שתהיי טבעונית… או שיהיו עוד מתכונים טבעוניים!

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:31 am

מדי פעם משתדלת אבל יש הרבה מתכונים שניתנים להמרה 🙂

הודיה אוקטובר 22, 2021 at 11:08 am

שלום האם אפשר לטגן לפני שבת ולחמם על הפלטה בשבת בבוקר ? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:37 pm

בהחלט

Reply
מיכל בן נר אוקטובר 22, 2021 at 1:22 pm

שמע פצצה שומרת לי לנסות

Reply
עודד אוקטובר 22, 2021 at 6:12 pm

והשאלה הנצחית (לעצלנים…): אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה לילה במקרר? שיהיה אפשר להכין בבוקר לכדורים ויהיה מוכן לארוחת בוקר של שבת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:35 pm

ברוררר

Reply
מורן אוקטובר 25, 2021 at 9:13 pm

מנסה את מזלי לדעתך יעבוד עם מולינו ירוק? (קמח ללא גלוטן)
אגב את המתכון של העוגה עם החלב המרועז עשיתי עם קמח ללא גלוטן יצא מעולה

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 9:20 pm

אני חושבת שאפשר לנסות ומקסימום לא יצליח

Reply
שמיר יוחאי אוקטובר 27, 2021 at 7:28 am

כך לא מכינים מלאווח.
במלאווח לא שמים שמרים .
הכנת הבצק לא כך

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:39 am

יש המון מתכונים ודרכים להכין, זו אחת מהן
אני בטוחה שגם המלוואח שלך מעולה

Reply
חגית אוקטובר 31, 2021 at 8:49 pm

הכנתי את המלאווח עם קמח כוסמין 70% ויצא מושלם!!!! תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2021 at 5:58 am

תודה חגית

Reply
רוחמה נובמבר 16, 2021 at 8:52 am

בוקר טוב:)
כמה זמן מראש את מוציאה את החמאה כדי שהיא תהיה רכה?

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2021 at 4:03 pm

זה ממש תלוי במזג האויר, לי תמיד יש חמאה רכה על השיש, ובקיץ זה קורה ממש מהר

Reply

Leave a Comment