למלאווח כמה שאני אוהבת אותו, יש תפקיד חשוב מאוד בעובדה שבשלב מסויים בחיים של הילדים שלי,
הם הפסיקו לאכול אוכל מזין. אני לגמרי אשמה כן? המלאווח הציל אותי
.
אחרי שנולד הילד השלישי שלי, והשתיים האחרות עוד היו קטנות בעצמן, חזרתי לעבודה.
ועם שלושה ילדים, ואמא שחוזרת כל יום הביתה בחמש שש, הייתי מותשת, והפסקתי לבשל.
זה היה חבל ממש, כי עד אז הילדים, שגדלו אצל מטפלת ערבייה שהיתה מכינה להם מעדנים,
ואחכ בגן שמאוד הקפיד על ארוחות טובות ומזינות, אכלו כל יום לארוחת
ערב, מלאווח והתרגלו לזה ממש מהר 😊 בסופו של דבר, כאמא פולניה טובה, עדיין יש לי רגשי אשמה על שקצת הרסתי בעצמי את התזונה שלהם, והם הפכו להיות בררנים באוכל, ולא בקטע טוב! אבל עם השנים ועכשיו כשהם מתבגרים רעבים, הכל לאט לאט נפתח להם בחזרה.
לא סתם בחרתי במלוואח, אני שרופה על המאפה הזה, אוהבת
את הטבילה שלו בעגבניות עם חריף, ויכולה בעצמי לחסל כמה כאלו
בארוחה בלי להתבלבל. עברו כבר כמה שנים והפסקתי לקנות מאכלים
כאלו למקפיא לעת הצורך, ואחרונה המתבגרת ביקשה שנקנה, ואני,
שעוד נושאת את רגשי האשמה על איך הרסתי לילדים שלי את התזונה עם מלוואח, החלטתי שזה הזמן להכין לה מלוואח ביתי 😀
יש הרבה דרכים להכין, כמה סוגים של בצק, והמון שיטות לפתוח את הבצק,
מצאתי שזה המתכון החביב עליי. השימוש בחמאה פה נותן תוצאה מדהימה אבל אין בעיה להמיר מרגרינה לפרווה או אפילו טבעוני.
מלוואח ביתי ממכר/10-12 יחידות
(גרסת פרווה/טבעונית בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל
2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן
כפית מלח דק
כפית שמרים יבשים
1.5-2.5 כוסות (360-600 מ״ל )מי ברז
למריחה על העלים:
150 גר׳ חמאה רכה
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים כוס וחצי מים וממשיכים ללוש,
אם הבצק צריך עוד מים מוסיפים לו עוד עד לאיחוד. ממשיכים ללוש למשך 5-7 דק׳ עד ליצירת כדור בצק חלק.
מעבירים לקערה משומנת, מגלגלים אותו מעט בשמן כדי שיצופה היטב.
מתפיחים כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
מוציאים אויר ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גר כל כדור.
מניחים את הכדורים על מגש וא נייר אפייה משומן ומכסים, למשך 20-30 דק׳.
מוציאים לכדור אויר, ועל משטח מעט מקומח מרדדים לעיגול דק.
בעזרת מברשת מברישים את העלה בחמאה רכה, ומקפלים את העיגול לחצי עיגול,
מברישים שוב בחמאה רכה, ומקפלים לרבע, ושוב מברישים בחמאה רכה.
מקפלים פנימה את כל הקצוות ומגלגלים את הבצק שוב לעיגול.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מניחים שוב למנוחה על מגש משומן ומכסים במגבת
ל 20-3- דק נוספות.
מרדדים כל עיגול בצק על משטח ממש מעט מקומח, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ומניחים נייר אפייה
על עיגול הבצק. ממשיכים כך עם שאר העיגולים עד שנוצרת ערימה של מלאווחים לפני טיגון
שמופרדים אחד מהשני בעזרת נייר אפייה.
מטגנים על מחבת משומנת היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת הגשה
ומגישים עם רסק עגבניות טריות, ביצים קשות וכמובן קצת סחוג בצד.
**אפשר להקפיא את המלאווח לפני טיגון, כשנייר אפייה חוצץ ביניהם והם ישרים ולא מקופלים.
**לפרווה/טבעוני אפשר להמיר את החמאה במחמאה מרגרינה או נטורינה)
57 Comments
הי קרן,
תודה על עוד מתכון מפנק (:
באיזה קמחים חוץ מרגיל ניתן להשתמש?
קמח כוסמין לבן אני מאמינה שיהיה מצויין
ואם מקפיאים – צריך להפשיר לפני הטיגון, או מיד לשים במחבת כמו במלווח רגיל?
לא צריך להפשיר לפני טיגון
שנה טובה
אפשר להתפיח ליליה במקרר?
תודה
אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?
לא ניסיתי אני מאמינה שכן
נראה לי כדאי בשמן קוקוס כי הוא מתפקד קצת כמו חמאה
וואו מה זה המתכונים האלה כל מתכון נראה כל כך שווה בדיוק חשבתי לקנות מלאווח ואז חשבתי שמלא מרגרינה והמתכון שלך נראה פצצה רצה להכין
זה לא יותר בריא… (-;
מרגרינה זה הרבה יותר גרוע מחמאה
לא שחמאה בריא אבל אין גרוע כמו מרגרינה
קמח כוסמין לבן אני מאמינה שיהיה מצויין
נראה מושלם!
אפשר לדעת את כמות השמרים בגרם בבקשה? וגם, חושבת שיעבוד עם שמן במקום חמאה/מרגרינה?
5 גר שמרים ואני מניחה שאפשר עם שמן לא ניסיתי
היי. תוכלי להסתכל שוב על הכמויות של המים? כתוב 1.5 עד 2.5 כוסות מים אבל במ"ל רשמת 250 שזה כוס… תודה (:
תוקן תודה
הי קרן, האם צריך לשים את כל כמות המים? רשמת 1.5 עד 2.5 כוסות ואז כתבת ששמים 1.5 כוסות מים. אם זה בעצם מספיק אז מתי קורה שצריך להוסיף עוד כוס
להתחיל מכוס וחצי ולהוסיף אם הבצק יבש
היי קרן,כרגיל חייבת לנסות כל מתכון שלך:)
הבצק אמור לצאת נוזלי מעט?שמתי כוס וחצי מים.וקמח כוסמין לבן
נראה מדהים! כל המתכונים שלך מצוינים, האם אפשר למרוח שמן במקום חמאה/מרגרינה?
לא ניסיתי אני מאמינה שכן
הכנתי, יוצא טעם של מופלטה
אני מכינה משהו דומה, אבל מקצרת תהליכים.
במקום לקפל את הבצק עם חמאה, אני משטחת אותו ומטגנת בחמאה.
וגם מוסיפה חבסודה (קצח) לבצק.
תודה שירה על הטיפ
מה רלוונטי שהמטפלת הייתה ערביה?
שהאוכל היה אוכל ערבי מדהים!!!!!!
תודה קרן..מה אפשר כדי שיהיה פרווה??
ממש כתוב למטה בפוסט
אה, ואני כבר חשבתי ברוח האחדות והאחווה..אוכל ערבי מדהים גם זה חדש.
מה נסגר איתך??? אם אין לך משהו טוב להגיד אל תגידי בכלל. כמעט כל מה שאנחנו אוכלים ואוהבים זה אוכל ערבי והוא מעדן. מה הבעיה עם זה? זה בלוג אוכל לא הטפת מוסר.
האמת שאני גרה ביפו המון שנים וזה חלק מהחיים שלי החיים המשותפים,
והבלוג הוא יומן אישי שלי אמנם ציבורי אבל לגמרי כנה, ואני מאוד אשמח להשאיר פוליטיקה וחוסר פרגון בחוץ.
נהדרת שאת . אמיתית וכנה ותמיד עונה בחביבות ובסבלנות . תודה על המתכונים הנפלאים שלך .
את מהממת מאד!
חלום שלי שתהיי טבעונית… או שיהיו עוד מתכונים טבעוניים!
מדי פעם משתדלת אבל יש הרבה מתכונים שניתנים להמרה 🙂
שנה טובה
אפשר להתפיח ליליה במקרר?
תודה
בטח שאפשר
שלום האם אפשר לטגן לפני שבת ולחמם על הפלטה בשבת בבוקר ? תודה
בהחלט
שמע פצצה שומרת לי לנסות
והשאלה הנצחית (לעצלנים…): אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה לילה במקרר? שיהיה אפשר להכין בבוקר לכדורים ויהיה מוכן לארוחת בוקר של שבת?
ברוררר
מנסה את מזלי לדעתך יעבוד עם מולינו ירוק? (קמח ללא גלוטן)
אגב את המתכון של העוגה עם החלב המרועז עשיתי עם קמח ללא גלוטן יצא מעולה
אני חושבת שאפשר לנסות ומקסימום לא יצליח
כך לא מכינים מלאווח.
במלאווח לא שמים שמרים .
הכנת הבצק לא כך
יש המון מתכונים ודרכים להכין, זו אחת מהן
אני בטוחה שגם המלוואח שלך מעולה
הכנתי את המלאווח עם קמח כוסמין 70% ויצא מושלם!!!! תודה רבה
תודה חגית
בוקר טוב:)
כמה זמן מראש את מוציאה את החמאה כדי שהיא תהיה רכה?
זה ממש תלוי במזג האויר, לי תמיד יש חמאה רכה על השיש, ובקיץ זה קורה ממש מהר
היי קרן,
עשיתי את כל מה שכתוב במתכון ממש המדוייק, הבצק יצא מושלם הכל היה מעולה
אבל כשטיגנתי קיבלתי כמו פיתות כאלה ולא מלאווח, מה לדעתך עשיתי לא בסדר??
בלי קשר יש לך מתכונים מדהימים, תודה!
היי קרן! מתכון מצוין כרגיל! אני רוצה לציין שאני שונא ערבים ואני חושב שאין משהו טוב שהם יכולים לעשות!!
הכנתי אתמול למשפחה שלי והייתה הסכמה פה אחד שזה יותר טעים מקנוי (=מחמאה אדירה אצלינו בבית). תודה על המתכון!!
יאאאא תודה שירה
היי אז כמה מים צריך להוסיף בסוף ?
תודה
תתחילי מכוס וחצי ואם הבצק יבש תוסיפי עוד עד שהוא אלסטי וגמיש ומעט מאוד דביק
תודהעל המתכון
אפשר להקפיא?
בטח