איזה פתרון מדהים לארוחה זריזה שכולם בבית יאהבו!
בצק שמככנים עם הידיים בשתיים שלוש דקות עבודה, מלית פשוטה ממש, וטיגון קל
ויש לכם מאפים חמים טעימים שהגבינה מהם נמתחת בדיוק כמו שכולם אוהבים.
זה לגמרי סוגר אצלי פינה של ארוחה כשאין משהו ורוצים ממש זריז.
אנחנו אכלנו את המאפים בשבת בצהריים, דווקא נחמד אחרי הים, עם קצת עגבניןת מרוסקות ליד או יוגורט וביצה.תנסו זה מה זה טעים במזגן:-)
לגרסת מלאווח פיצה: אחרי רידוד לעיגול, מורחים רוטב פיצה במרכז, מניחים גבינה צהובה בנדיבות וסוגרים לסמבוסק, ומטגנים.
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה למלאווח פיצה לחצו כאן
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה למלאווח גבינות לחצו כאן
מלאווח גבינות מהיר הכנה/ 4 יחידות גדולות
מצרכים למתכון:
2 כוסות +2 כפות (300 גר׳) קמח לבן
1/2 כפית מלח גס
3 כפות שמן (קנולה או זית)
180 מ״ל (3/4 כוס) חלב קר
למלית גבינות :
300 גר׳ גבינות צהובות מגורדות (אני ערבבתי מוצרלה וגאודה)
200 גר׳ גבינת פטה/בולגרית מפוררת
1/2 כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, מלח, שמן וחלב
עד שנוצר כדור בצק אחיד, אין צורך ללוש, אפשר עם הידיים בקלות ולמי שרוצה עוד יותק בקלות אפשר להשתמש במיקסר.
סהכ לישה של 3-4 דקות
מחלקים את כדור הבצק לארבעה חלקים שווים ומניחים על צלחת מעט מקומחת ומכסים בניילון נצמד למנוחה של 15-20 דק
בינתיים מכינים מלית:
בקערה (אותה קערה של שהבצק, חבל לשטוף) מערבבים גבינות ביצים ומלח לתערובת אחידה.
מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לעיגול דק (בערך 25030 ס״מ זה טוב)
מניחים כף גדושה מאוד מהמלית באמצע ובעזרת הכף מעט מורחים אותה, ועדיים משאירים שוליים נקיים לגמרי
מוצחים חלקים מהבצק מעט ומעבירים מעל המלית, בסוף כל העיגול ייסגר כמו מעטפה, הגבינה לא אמורה לבצבץ .
מחממים מעט שמן או חמאה במחבת, ובאש בינונית ולא גבוהה מדי , מטגנים את המאפים מש/ני הצדדים למשך 4-5 דקות מכל צד עד שהם שחומים למראה.
מגישים חם וזה מה זההההה טעים.
בתאבון
[
40 Comments
אפשר להכין עם מילויי אחר כמו שוקולד במקום גבינות
מניחה שכן
הי, כמה יוגורט את ממליצה לשים במקום החלב?
240 גר
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
מניחה שכן אולי תצטרכו עוד קצת מים לבצק
סוג של חצ'פורי
לא חייבים שמן בבצק אפשר עם יוגורט
וכחצי שקית אבקת אפיה
אפשר לשלב גם עלי זעטר טריים בהצק
לגבי המילוי אפשר כל סוג של גבינה
אפשר גם תפוח אדמה בקיצור מה שרוצים
ממלאים מרדדים ועל המחבט
ואפשר להבריש בחמאה או בשמן
מתכון יקר אין להרבה אנשים אפשרות לקנות גבינות כאלו יקרות.
וואו יעקב כמה שאתה טרחן
הכנתי עם גבנצ..כי זה משאןהבים פה
נשמע מושלם
היי קרן, אפשר עם קמח כוסמין ? משנים את כמות הנוזלים ?
כן אפשר, ולהוסיף יותר חלב עד שהבצק אלסטי וגמיש
מתכון גאוני!!! תודה קרן על עוד הברקה.
ניסיתי לעשות ריקים עם קיפולים של מלוואח עם שמן זית ויצא מעולה
תודה יעל
נראה מושלם!
האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום לבן?
כן אבל אז תצטרכי להוסיף יותר חלב
אפשר מים במקום חלב???
כן
אוהבת אותך אלופה
תודה יעל
לפי הכותרת חשבתי שמדובר במלאווח קנוי… טוב שטעיתי!
אפשר לוותר על המילוי של הגבינות ולטגן כמו מלאווח רגיל?
יש מתכון למלאווח רגיל באתר
נראה מעולה! יעבוד גם עם קמח כוסמין?
יש תחליף לא חלבי לחלב?
את פשוט גאונית!
גם במתכונים הטעימים שאת מייצרת וגם בשמות שאת נותנת להם!
כל סוגי הלחמים שלך מככבים אצלנו!
תמיד יוצא טעים, עם חידוש בטעם ובמראה!
תודה רבה!
קרן היקרה שתדעי שזה המתכון הרביעי שאני מכינה מאז שהתחלתי לעקוב אחרייך לא מזמן . קודם כל המתכונים מצוינים בגלל וזה בדרך כלל לא קורה שאני מכינה לפי מתכונים אבל את פשוט תמיד באה עם מתכונים בול והם יוצאים נהדר . תודה רבה לך גם עצם זה שיש סרטונים מאוד עוזר
תודה נטלי!
אפשר קמח ללא גלוטן ?ואותה כמות?
לא ניסיתי עם קמח ללג אני לא יודעת להגיד מבחינת כמויות ואין ייצא
היי למה מלח גס? אפשר מלח רגיל?
כן אפשר
אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר לשימוש מאוחר יותר? או להקפיא אפשרי?
בטח
עקבתי באדיקות אחרי ההוראות, ובכל זאת המילוי לא נשאר בפנים בזמן הטיגון, ונשאר רטוב מאד- הביתה לא התבשלה לגמרי, למרות שהבצק כבר כמעט נחרך
היי קרן, המתכון מושלם וטעים! האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני? תודה!
כן בטח
עשיתי מהבצק מלאווח פיצה. הייתי צריכה להוסיף טיפונת חלב אבל אולי לא דייקתי מספיק בכמויות. קיצר יצא מושלם!! מתכון קליל והרבה יותר בריא ממלוואח אמיתי. תודה רבה!
כייף לשמוע