המתבגרים כבר בחופש, הם ערים בלילה וישנים ביום,
והם כל הזמן מבלגנים את הסלון ורוצים לאכול, ואני כבר בהתמוטטות עצבים, ואנחנו עוד לא ב 1 ליולי דאם.
אתמול הם היו לבד כל היום והתלוננו שלא היה להם שום דבר לחמם מהפריזר,
לדעתי הם אפילו לא קמו לבדוק, כי כשחזרתי הם היו דבוקים לספה.
(מכירים את הפרק הזה בחברים שג'ואי וצ'נדלר מזמינים פיצה לדירה של מוניקה ורייצ'ל ממול
רק כדי לא לקום מהספה כשהשליח מגיע? אז כזה)
אז החלטתי היום להכין להם מקלוני פיצה ולהקפיא, הם יוכלו לחמם בצ'יק בתנור ואני לא אצטרך לבלות במטבח.
ניצלתי את ההזדמנות לשתפ שאני עושה עם תנובה, להכין את המקלונים עם המוצרים הכי זריזים ומהירים שיש,
והשתמשתי בפתיתי עמק, הכי קל ומהיר להכנה, ולרוטב עגבניות אל תתביישו להשתמש ברוטב מוכן לפיצה
או אפילו קטשופ.
ואם אתם רוצים להקפיא את המקלונים, תמצאו טיפים להקפאה בפוסט למטה
מקלוני פיצה/ כ 20 מקלונים
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל
2 כפות (20 גר') שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
600 מ״ל מי ברז
4 כפות (50 גר') סוכר חום בהיר
1.5 כפות מלח דק
למילוי:
רוטב עגבניות/ כל רוטב עגבניות מוכן או אפילו קטשופ יספק את המתבגרים.
2 אריזות פתיתי גבינת עמק 28% של תנובה (סה״כ 400 גר')
לציפוי:
מעט מים
מלח גס
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ובעזרת כף מערבבים
מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית
מוסיפים סוכר, שמן זית, ואת המים בהדרגה, עד שנוצר כדור בצק, זה אמור לקחת בערך 3-4 דקות
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ 7 דקות
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו שיצופה שמן מכל צדדיו.
סוגרים בניילון נצמד ומניחים מגבת מעל.
מניחים להתפחה של כשעה שעה וחצי.
מוציאים אויר, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 85-90 גר' כל כדור
(אם אין לכם משקל תחלקו את הבצק בערך ל 20-22 כדורים)
מניחים את הכדורים על נייר אפייה מקומח ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של כ 30 דקות.
מחממים תנור ל 220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה ארוך, מניחים כפית מרוטב העגבניות, מעל זה מפזרים פתיתי גבינה
ומגלגלים לרצועה ארוכה.
מניחים בתבנית, מברישים את המקלות במים, מפזרים מלח גס ואופים כ 15 דקות עד להזהבה.
בתיאבון.
**אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה שאתם אוהבים
**אפשר לאפות את המקלות גם ללא מילוי, ואז רק מגלגלים את הכדורים לרצועות וממשיכים כרגיל
להקפאת המקלות אפשר:
1.לאפות, לצנן ומיד להקפיא אותם כשהם עטופים היטב בנילון נצמד.
2.להכין את המקלות ולהקפיא לפני אפייה, עטופים היטב, להפשיר ולאפות.
3.לאפות חצי אפייה, לצנן, לעטוף בניילון נצמד להפשיר ולסיים אפייה.
41 Comments
קרנוש, אפשרי עם מוצרלה?
ברור אהובה
איזה כייף שיש מתכון חדש ממך!! כל אחד שלך יוצא מעולה! חגיגה. תודה
איזה כייף שאת מחכה למתכונים שלי אסתי מלא תודה
ברור… הם באמת נהדרים.
שאלה קטנה לי- מאחר והילדים שלי לא מכירים את האופציה של לפתוח את הפריזר ולא למצוא שם מאפה שלי (טוב שלך ליתר דיוק…) שאפשר לשים בתנור אני תמיד מכינה כמויות יותר גדולות גם לאכילה באותו יום וגם להקפאה. נתת פה 3 אופציות להקפאה ואני תמיד משתמשת בראשונה, מה דעתך? מנסיונך האם יש אופציה שבה לאחר הקפאה יוצא טוב יותר או שזה זהה בכל האופציות?
שלושת האופציות טובות, כשהאופציה השניה חביבה עליי כי אז זה הכי הכי טרי סמוך לאפייה.
רק השאלה, אם באמת זה נועד לחימום עצמאי של הילדים, אם הם ממש יתעסקו עם האפייה כמו באופציות 2+3?
כי שלי ממש לא:-)
אז אני תמיד מעדיפה להקפיא אחרי שמוכן ושהם רק יחממו .
היי, איזה מתכון משגע .. עוקבת אחרייך בהדיקות… (רק בבלוג.. חחח).
האם אפשר לשים בשר במקום פיצה או להכין את זה כמו סוג של סמבוסק??
הי חוה
אין בעיה למלא את המקלונים בכל מילוי שאוהבים
היי, אני מעריצה (יחסית) חדשה של הבלוג המדהים שלך ועד כה ניסיתי 4 מתכונים והכל יצא מושלם וטעים בטירוף! את כותבת בצורה כל כך טובה והמתכונים לא מסובכים, העלאת לי את הביטחון באפייה ואני נהניתי להכין כל דבר.
שאלה לגבי המקלוני פיצה – אפשר להכין את הבצק הזה כבסיס בצק רגיל לפיצה? (כלומר לא לגלגל אלא פשוט לפתוח את זה כמו פיצה רגילה)?
תודה!
הי לוריאל
כן אין בעיה להכין ממנו פיצה
מתכון מעולה, הכנו התמול וכולם זללו
יש אשפשרות להחליף את הקמח בקמח מלא או לפחות חלק ממנו?
הי נועה שמחה שאהבתם
את יכולה להמיר חצי מהכמות בקמח מלא, ייתכן ותצטרכי להוסיף מעט מוזלים לבצק . בהצלחה
תודה רבה
נראה לי שיש טעית במיקום התגובה
תודה
הי קרן, זה אחד המתכונים המשובחים שלך ! עפים עליו בבית שלי. אני רוצה להמיר חלק מהקמח בקמח כוסמין לבן או מלא או שניהם. יש אפשרות חצי כוסמין לבן וחצי מלא או רק כוסמין לבן ?
הי דלית
תודה רבה 🙂
את יכולה להמיר 70% לכוסמין לבן ולראות איך יוצא, ואם אוהבים אצלכם לנסות להבא 100% לבן
אם את רוצה להמיר למלא לא הייתי ממליצה יותר מ 50% מלא 50% קמח לבן
בהצלחה
איזו אלופה שאת!!!
שדרגת לנו את החיים עם המתכון הזה!
בתור אמא לשלושה פשושים שלא יוצאים מהמטבח מתכונים כאלו מצילים אותי.
הכנתי עם 3 סוגי גבינה, מוצרלה, פרמזן וצהובה.
השתמשתי ברוטב עגבניות בייתי שהכנתי.
הקפאתי מקלונים ופיצות אישיות.
הילדים טרפו! הבצק מושלם.
אין עליך!
את אלופה תודה
יצא מהמם, אבל חלק מהמילוי ברח לי (וממש לא הגזמתי בכמות)… ניסיתי גם לקפל את השוליים פנימה, אבל זה לא החזיק… מה לעשות בפעם הבאה?…
לרדד את הבצק דק יותר ורחב
מתכון מומלץץץץ !!!
אצלנו בבית הוא כל שבוע.
הכנתי גם עם צימיצוארי – טעים !
בצק נוח נעים רך…….איזה בצק !!
רוצו להכין.
תורה רבה קרן
הכנתי אתמול לנכדים… כל מי שהיה בבית הסתער… חוסל. מתכון מוצלח.מהמשובחים.תודה קרן
זה בגלל שאתה אלוף! תודה נחמן
הי קרן,
האם אפשר להשאיר את הבצק לתפוח במקרר לילה שלם ולמחרת להכין ולאפות?
תודה
כן אין בעיה
הי קרן,
נראה מגרה מאוד.
איזה מילוי נוסף היית ממליצה?
אצלי פחות אוהבים רוטב עגבניות.
אולי רוטב שמן זית ושום? אשמח לכמויות והאם למרוח בתוכו או בחוץ?
תודה
היי קרן,
הכנתי ויצא מעולה! רוצה להכין שוב, האם נראה לך שמילוי של פסטו ומוצרלה (כמו במתכון הכריכים שלך) ילכו פה טוב?
ברוררררררר
יילך מצויין
אלופה את! הכנתי היום ליום הולדת של הבן וגם הפסטו היה מעולה! לא נשאר פירור.. 🙂
אלופה שחזרת לספר לי תודה
הכנתי אותם בבוקר.. רוצה להגיש בערב… איך מומלץ לחמם כדי שלא יתבייש?
לתת מכת חום טובה זה מעולה
הי קרן,
ראיתי שענית שניתן להכין את הבצק כבסיס לפיצה.
אני רוצה להכין בצק לפיצה ולהקפיא את זה באותה דרך כמו מקלוני הפיצה, לפי אופציה הראשונה של לא לאפות מייד.
איך את ממליצה לעשות את זה עם המתכון הזה? באיזה עובי פיצה?
תודה
להקפיא רק בצק?
או עם תוספות עליו? לא הבנתי
בכל אופן היום עולה מתכון לפיצה
היי קרן,
עוד מתכון שלך שנשמע מעולה.
האם יש לך הערכה לכמות רוטב שעליי להכין?
מאמינה שכוס כוס וחצי
הי
עשיתי את הלחמניות המורגר שלך יצא פשוט נהדר בלשון המעטה
עכשיו אני רוצה לעשות את המקלוני פיצה שזה הכי דומה לסמבוסק פיצה של אבולעפיה,
השאלה שלי היא, האם אני יכולה לאפות אותם להקפיא ולהוציא בשעת הצורך .?
האם אני יכולה להשאיר את הבצק לילה במקרר , ולא יקרה כלום .?
כאשר אני מזמינה אלי אני אוהבת שיש כמה דברים על השולחן למעט סלטים וכו '
ואי אפשר להכין הכל ביום אחד, לכן ענין ההקפאה מאוד חשוב לי , ולדעתי בכלל ,
תודה אגם
תודה
שמחה לשמוע שיצאו מוצלחות הלחמניות
אפשר לאפות ולהקפיא אחרי עיצוב ולפני תנור או אחרי תנור כשהמקלות עוד טריים
להוציא להפשיר ולאפות או חמם אם כבר אפוי
יצא מהמם, אבל חלק מהמילוי ברח לי (וממש לא הגזמתי בכמות)… ניסיתי גם לקפל את השוליים פנימה, אבל זה לא החזיק… מה לעשות בפעם הבאה?…