לחמים ומאפים

מקלות בייגלה תוספות

יוני 1, 2021 29 Comments

הבוקר שלי התחיל בתכניות מרחיקות לכת למתכונים וצילומים. התחלתי אימון כושר והייתי בטוחה

שאני מיד לאחר האימון מפשילה שרוולים (סתם אני עם חולצה קצרה חםםםם היום) ומתחילה לעבוד.

יש לי בבית נער מתבגר שמסרב בימים מסויימים ללכת לבית הספר ונמאס לי כבר עם האחיות הגדולות  שלו

ממלחמות של בוקר. אז אני מוצאת את עצמי מוותרת, ואז כשהמחנכת מתקשרת אליי אני מתעצבנת

עליו, על זה שלא הלך, שכרגע סיפרו לי בטלפון שיש טיול היום והוא הפסיד, או פעילות חשבוה אחרת.

ואני מתעצבנת עליי, שנתתי לו לא ללכת לבית ספר, שלא היה לי כח שוב למחמה בבוקר וויתרתי.

ואני כועסת, שאני זו שמקבלת את הטלפון של המחנכת ולא הוא. הרי אף מחנכת לא מצפה שאני

ארים על הידיים מתבגר שגבוה ממני בשני ראשים ויכניס אותו לאוטו ויציב לו עובדה, שהוא הולך.

ולפעמים בא לי שכבר ייגמרו ימי בית הספר, אבל אז אני נזכרת שהוא הכי קטן בבית,

ושבעצם אני לא רוצה שזה ייגמר, לא בא לי להגיע לשלב שהם עוזבים כולם את הבית, וזה ממש

מפחיד אותי. אבל איך אפשר להנות מהבקרים האלו? איך אפשר לשכנע מתבגר שלא מעוניין

ללכת שיילך? אם יש לכם עצות טובות תהיו חברים ותחלקו.

בכל אופן, הטלפון של המורה, וזה שאחכ התנצחתי איתו בקולי קולות בבית הפרו לי את כל

מה שחשבתי שיקרה היום, והייתי צריכה לקחת שעה להירגע. אבל הרגשתי שזה קצת

מעך אותי לכל היום. אז הכנתי בייגלה ירושלמי, כזה שבסדנאות האחרונות מככב על השולחן שלי.

המתכון הוא אותו מתכון של בייגלה שאנ יתמיד מכינה אבל באחת הסדנאות החלטתי לפנק אותו

בתוספות, ולמרות שנדמה שזיתים וחמוציות זה לא הולך ביחד, אני זוכרת שזמן שהכנסתי את שניהם

למיקסר הצלחתי ממש להרגיש את הטעם שלהם בתוך הבייגלה יחד בפה וזה הרגיש לי הדבר הנכון.

ובהחלט צדקתי, השילוב מושלם וביחד עם פרג וגרעיני חמניה הבייגלה הפכו ללהיט.

מקלות בייגלה ירושלמי תוספות/ 15-17 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/ קמח פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים (1/2 קוביה שמרים טריים)

4 כפות שמן זית

1/2 כוס (100 גר׳)  סוכר לבן

כף גדושה מלח דק

1/2 כוס גרעיני חמניה

1/2 כוס פרג שלם

3/4 כוס זיתים  מגולענים קצוצים (איזה זן שתבחרו)

1/2 כוס חמוציות או צימוקים

500-550 מ״ל (2.5 כוסות) מי ברז

לציפוי:

מים

300 גר׳ שומשום

להגשה: שמן זית מעורבב עם מעט מלח גס.

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים

מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים, תחילה מחצית מהכמות, ואז מוסיפים את הזיתים,

צימוקים,פרג וגרעינים, ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור.

עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים)

לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

מרפדים מגש גדול בנייר אפייה, ומקמחים מעט.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר כל אחד, אמורים להתקבל בין 15 ל 18 כדורים,

מניחים על המגש, מקמחים אותם שוב מעט  ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של  20-30 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל 200-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים 2 צלחות רחבות: אחת עם מים ואחת עם שומשום.

מגלגלים כל עיגול בצק לרצועה, טובלים במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום,

מניים על תבנית אפייה ובעזרת היד מועכים קצת לקבלת מקל דק ורחב

אופים כ 15 דקות עד שהבייגלה שחומים, מוציאים ומברישים בשמן זית מעורבב עם מעט מלח גס, ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

29 Comments

אדם יוני 1, 2021 at 3:01 pm

קרן אפשר להמיר לקמח כוסמין / חיטה מלאה ?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2021 at 2:40 pm

אפשר מחצית מהכמות ולהוסיף עוד מים

Reply
אסתר נקש יוני 1, 2021 at 3:14 pm

נראה מושששש

Reply
קרן אגם יוני 2, 2021 at 2:40 pm

תודה אסתר

Reply
רעיה אופק יוני 3, 2021 at 7:19 am

ווואווווו נראה אששש. חייבת להכין ❤

Reply
צליל יוני 1, 2021 at 4:48 pm

לא מתפיחים שוב אחרי העיצוב ?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2021 at 2:39 pm

אין צורך

Reply
נעם יוני 1, 2021 at 6:05 pm

הי קרן
כרגיל מתכון אליפות!!
שאלה קצרה – מדוע לאחר שאת יוצרת את המקלות את משטחת אותם ולא מבצעת עוד התפחה? הם לא יוצאים ״יבשים״?
האם אחרי אפיה, קירור והקפאה הם חוזרים לחיים אחרי הפשרה/חימום וטעימים ?

Reply
קאטי סימון יוני 2, 2021 at 1:05 pm

אמאל'ה עשית לי חשק,
אבל אם אפשר לעשות את הכל חוץ מכל התוספות מבפנים? רק שומשום מלמעלה?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2021 at 2:36 pm

בוודאי

Reply
שרה יוני 4, 2021 at 12:56 pm

מצטרפת לשאלה לגבי התפחה לאחר עיצוב?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:23 pm

אין התפחה לאחר עיצוב

Reply
ברבור יוני 1, 2021 at 9:19 pm

היי קרן! אחת ולתמיד (וסליחה על שאלת הקצר-במוח הזאת): אפשר פשוט להכפיל את כל המצרכים במכה במיקסר לקבלת כמות כפולה של בצק? 2 קילו קמח, 4 כפות שמרים וכן הלאה?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2021 at 2:38 pm

כן אפשר לגמרי להכפיל ובלבד שהמיקסר שלך מיועד ללישה של יותר מקילו קמח

Reply
לייב רינת יוני 2, 2021 at 5:36 pm

היי קרן
הכנתי עם התוספות
ויצא מושלם פשוט נפלא כמו כל מתכון שלך
תודה

Reply
כרמית יוני 2, 2021 at 11:00 pm

הי קרן, זה נראה מדהים!!!
במידה ואני לא אוהבת חמוציות וצימוקים האם יש אפשרות להסיר אותם מהמתכון? במידה וכן האם להגדיל את הכמות של הזיתים?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 6:55 am

אפשר לוותר עליהן ולהוסיף עוד זיתים

Reply
כרמית יוני 3, 2021 at 7:39 pm

תודה רבה

Reply
יערה גופר יוני 5, 2021 at 6:53 pm

וואו זה יצא פשוט מושלם מושלם מושלם!! הכנתי היום וכל המשפחה שלי חיסלה הכל הכל
תודה על עוד מתכון הצגה!!!!!

Reply
קרן אגם יוני 6, 2021 at 9:26 am

תודה יערה

Reply
אפרת יוני 4, 2021 at 9:05 am

היי קרן, אתר מקסים והמתכונים מעולים!!!
אין לי פרג, אפשר לוותר? או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:25 pm

לווותר עליו או להמיר בצ׳יה או פשתן

Reply
אפרת יוני 5, 2021 at 8:24 am

תודה רבה!

Reply
Roni Tagansky יוני 5, 2021 at 2:57 pm

אני אתייחס דווקא לבנך המהמם. וכמובן מניסיון. המלחמה מיותרת!! הבן שלך אינטלגינטי וחכם , ויש לו אמא מדהימה שמחנכת אותו היטב ( וזה תמיד נשאר בתת מודע של הילד). הילד צריך להבין רק דבר אחד, וזה שלמעשים שלו יש השלכות והוא יצטרך להתמודד איתם לטוב ולרע. אני הפסקתי לשוחח עם מחנכים/מורים ברגע שנאמר לילדים שלי, שלא יצא מהם כלום! ומה אני אגיד לך? יש לי 2 ייצורים מהממים שאוהבים את החיים והחיים אוהבים אותם בחזרה. זה מה שחשוב לא? את מהממת!

Reply
קרן אגם יוני 6, 2021 at 9:27 am

רוני מהמממת את תודה, לגמרי מלחמה מיותרת

Reply
טל יוני 17, 2021 at 12:15 pm

נראה מדהים מדהים!
אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 3:26 pm

בטח!

Reply
שני יוני 21, 2021 at 12:13 pm

היי קרן, זה ניראה מטורף!! אם אין לי גרעיני חמנייה אפשר פשוט לוותר? או להבדיל, אילו תוספות אחרות ניתן להכניס לבצק?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2021 at 3:33 pm

לגמרי אפשר לוותר

Reply

Leave a Comment