הבוקר שלי התחיל בתכניות מרחיקות לכת למתכונים וצילומים. התחלתי אימון כושר והייתי בטוחה
שאני מיד לאחר האימון מפשילה שרוולים (סתם אני עם חולצה קצרה חםםםם היום) ומתחילה לעבוד.
יש לי בבית נער מתבגר שמסרב בימים מסויימים ללכת לבית הספר ונמאס לי כבר עם האחיות הגדולות שלו
ממלחמות של בוקר. אז אני מוצאת את עצמי מוותרת, ואז כשהמחנכת מתקשרת אליי אני מתעצבנת
עליו, על זה שלא הלך, שכרגע סיפרו לי בטלפון שיש טיול היום והוא הפסיד, או פעילות חשבוה אחרת.
ואני מתעצבנת עליי, שנתתי לו לא ללכת לבית ספר, שלא היה לי כח שוב למחמה בבוקר וויתרתי.
ואני כועסת, שאני זו שמקבלת את הטלפון של המחנכת ולא הוא. הרי אף מחנכת לא מצפה שאני
ארים על הידיים מתבגר שגבוה ממני בשני ראשים ויכניס אותו לאוטו ויציב לו עובדה, שהוא הולך.
ולפעמים בא לי שכבר ייגמרו ימי בית הספר, אבל אז אני נזכרת שהוא הכי קטן בבית,
ושבעצם אני לא רוצה שזה ייגמר, לא בא לי להגיע לשלב שהם עוזבים כולם את הבית, וזה ממש
מפחיד אותי. אבל איך אפשר להנות מהבקרים האלו? איך אפשר לשכנע מתבגר שלא מעוניין
ללכת שיילך? אם יש לכם עצות טובות תהיו חברים ותחלקו.
בכל אופן, הטלפון של המורה, וזה שאחכ התנצחתי איתו בקולי קולות בבית הפרו לי את כל
מה שחשבתי שיקרה היום, והייתי צריכה לקחת שעה להירגע. אבל הרגשתי שזה קצת
מעך אותי לכל היום. אז הכנתי בייגלה ירושלמי, כזה שבסדנאות האחרונות מככב על השולחן שלי.
המתכון הוא אותו מתכון של בייגלה שאנ יתמיד מכינה אבל באחת הסדנאות החלטתי לפנק אותו
בתוספות, ולמרות שנדמה שזיתים וחמוציות זה לא הולך ביחד, אני זוכרת שזמן שהכנסתי את שניהם
למיקסר הצלחתי ממש להרגיש את הטעם שלהם בתוך הבייגלה יחד בפה וזה הרגיש לי הדבר הנכון.
ובהחלט צדקתי, השילוב מושלם וביחד עם פרג וגרעיני חמניה הבייגלה הפכו ללהיט.
מקלות בייגלה ירושלמי תוספות/ 15-17 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/ קמח פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים (1/2 קוביה שמרים טריים)
4 כפות שמן זית
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
כף גדושה מלח דק
1/2 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס פרג שלם
3/4 כוס זיתים מגולענים קצוצים (איזה זן שתבחרו)
1/2 כוס חמוציות או צימוקים
500-550 מ״ל (2.5 כוסות) מי ברז
לציפוי:
מים
300 גר׳ שומשום
להגשה: שמן זית מעורבב עם מעט מלח גס.
אופן ההכנה:
לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים
מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים, תחילה מחצית מהכמות, ואז מוסיפים את הזיתים,
צימוקים,פרג וגרעינים, ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור.
עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים)
לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
מרפדים מגש גדול בנייר אפייה, ומקמחים מעט.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר כל אחד, אמורים להתקבל בין 15 ל 18 כדורים,
מניחים על המגש, מקמחים אותם שוב מעט ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 20-30 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל 200-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים 2 צלחות רחבות: אחת עם מים ואחת עם שומשום.
מגלגלים כל עיגול בצק לרצועה, טובלים במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום,
מניים על תבנית אפייה ובעזרת היד מועכים קצת לקבלת מקל דק ורחב
אופים כ 15 דקות עד שהבייגלה שחומים, מוציאים ומברישים בשמן זית מעורבב עם מעט מלח גס, ומגישים.
66 Comments
קרן אפשר להמיר לקמח כוסמין / חיטה מלאה ?
אפשר מחצית מהכמות ולהוסיף עוד מים
האם אפשר לערבב וללוש את הבצק ביד?
נראה מושששש
תודה אסתר
ווואווווו נראה אששש. חייבת להכין ❤
היי קרן ,
אפשר להקפיא אחרי האפיה ?
בטח
לא מתפיחים שוב אחרי העיצוב ?
אין צורך
הי קרן
כרגיל מתכון אליפות!!
שאלה קצרה – מדוע לאחר שאת יוצרת את המקלות את משטחת אותם ולא מבצעת עוד התפחה? הם לא יוצאים ״יבשים״?
האם אחרי אפיה, קירור והקפאה הם חוזרים לחיים אחרי הפשרה/חימום וטעימים ?
אמאל'ה עשית לי חשק,
אבל אם אפשר לעשות את הכל חוץ מכל התוספות מבפנים? רק שומשום מלמעלה?
בוודאי
מצטרפת לשאלה לגבי התפחה לאחר עיצוב?
אין התפחה לאחר עיצוב
היי קרן! אחת ולתמיד (וסליחה על שאלת הקצר-במוח הזאת): אפשר פשוט להכפיל את כל המצרכים במכה במיקסר לקבלת כמות כפולה של בצק? 2 קילו קמח, 4 כפות שמרים וכן הלאה?
כן אפשר לגמרי להכפיל ובלבד שהמיקסר שלך מיועד ללישה של יותר מקילו קמח
היי קרן
הכנתי עם התוספות
ויצא מושלם פשוט נפלא כמו כל מתכון שלך
תודה
הי קרן, זה נראה מדהים!!!
במידה ואני לא אוהבת חמוציות וצימוקים האם יש אפשרות להסיר אותם מהמתכון? במידה וכן האם להגדיל את הכמות של הזיתים?
אפשר לוותר עליהן ולהוסיף עוד זיתים
תודה רבה
וואו זה יצא פשוט מושלם מושלם מושלם!! הכנתי היום וכל המשפחה שלי חיסלה הכל הכל
תודה על עוד מתכון הצגה!!!!!
תודה יערה
היי קרן, אתר מקסים והמתכונים מעולים!!!
אין לי פרג, אפשר לוותר? או להחליף במשהו אחר?
לווותר עליו או להמיר בצ׳יה או פשתן
תודה רבה!
אני אתייחס דווקא לבנך המהמם. וכמובן מניסיון. המלחמה מיותרת!! הבן שלך אינטלגינטי וחכם , ויש לו אמא מדהימה שמחנכת אותו היטב ( וזה תמיד נשאר בתת מודע של הילד). הילד צריך להבין רק דבר אחד, וזה שלמעשים שלו יש השלכות והוא יצטרך להתמודד איתם לטוב ולרע. אני הפסקתי לשוחח עם מחנכים/מורים ברגע שנאמר לילדים שלי, שלא יצא מהם כלום! ומה אני אגיד לך? יש לי 2 ייצורים מהממים שאוהבים את החיים והחיים אוהבים אותם בחזרה. זה מה שחשוב לא? את מהממת!
רוני מהמממת את תודה, לגמרי מלחמה מיותרת
קרן היקרה, יצא מדהים!! טרפנו את המקלות המעולים האלה.
תודה!!
תודה עינת
נראה מדהים מדהים!
אפשר להתפיח לילה במקרר?
בטח!
היי קרן, זה ניראה מטורף!! אם אין לי גרעיני חמנייה אפשר פשוט לוותר? או להבדיל, אילו תוספות אחרות ניתן להכניס לבצק?
לגמרי אפשר לוותר
האם אפשר לשמור כמה ימים או צריך לחסל מהר?
לשמור בפריזר ולחמם בחום גבוה
האם ניתן לוותר על השומשום? ואם כן, יש טעם עדיין לטבול במים?
בלי שומשום אני ממש ממליצה להבריש בביצה
קרן , מעולה הכנתי כבר נס׳ פעמים, ממש מושלם.
תודה אביבה
היי, אפשר לעשות חצי כמות? יעבוד?
בטח
אני רוצה להכין ואז להקפיא וכל יום להפשיר לילדים לארוחת עשר. האם בבוקר לחמם בתנור או במיקרוגל והאם לדעתך הם יהיו עדיין מוצלחים?
אפשר להפשיר בבוקר שעה ואז לחמם בתנור זה יהיה מעולה
(גם טוסטר לחיץ אחלה)
היי קרן במיקרו לא יצא טוב?
מה כוונה במיקרו ?
קרן יקרה
האם אפשר למלא את הבייגלה עם בשר טחון
אודה לתשובתך
ברור שאפשר
האם אפשר לערבב וללוש את הבצק ביד?
בטח שאפשר
10 דק לישה
היי קרן
רציתי לדעת אם אני לא שמה זיתים וחצמוציות האם צריך לשנות משהו בכמויות של מרכיבים אחרים?
או שניתן לעשות את אותו המתכון בלי הזיתים והחמוציות?
אפשר בלי, יש מצב שתצטרכי מעט יותר מים בבצק
יצא מדהים כמו כל מתכון שלך! תודה
מיד שמחה לשמוע תודה ענבר
נראה מעולה!! איזה תוספות אפשר לשים במקום?
וזה יתאים לאפייה בטאבון?
ניראה מדהים!! באיזה תוספות אפשר להחליף? והאם יתאים לאפייה בטאבון?
אפשר בטאבון
תוספות מה שאת אוהבת
כבר הפך לדייר קבע אצלנו הבייגלה המושלם הזה, אתמול בעבודה איפה שלא סובבתי ת'ראש כל אחד מן העובדים ישב מול המחשב ובייגלה בידו/בידה. כולם שמחים וטובי לב :). חובה לפנק. אין עליך קרן. עד שהגעת, אפיתי סבבה. מרגע שהגחת לחיי אני אופה ליגת על 🙂 כל כך תודה 🙂
אני ככ שמחה לשמוע אופירה תןדה
רוצה להכין לילדים בררנים, האם אפשר לוותר על התוספות, ורק לצפות בשומשום? אם כן, צריך להוסיף מים?
100 גרם סוכר זה לא המון? יצא מתקתק. יש אופציה שיצא מלוח איכשהו …תודה
היי קרן,
לאיזה אורך לגלגל כל רצועה?
הי רציתי לדעת עם-ישראל טעות בכמות השמרים. כי כתבת 2 כפות וחצי חבילה שמרים טריים. כמה שאני יודעת חצי חבילה זה כף אחת …
הי אם אני רוצה לאפות שתי תבניות ילד אפשר?טורבו. כמה מעלות?
היי, אפשר להכין את הבצק ולתת לו לתפוח לילה במקרר?
בטח