לא מזמן הכנתי לאתר ג׳בטות טריק במינימום עבודה עם בצק, והשבוע הבנתי שבאותה השיטה אפשר גם להכין מקלות לחם.
באמת שמדובר באחד המאפים הקלים והשימושיים. מכינים בצק שמרים, מרדדים למעין אליפסה שמנמנה, פורסים לרצועות
מניחים על תבנית ואופים. אחכ עם מתבלים בצד מגישים את המקלות ועפים על עצמכם.
אנחנו נוסעים לסופש לכינרת, עם כל המשפחה שלי, ואני תמיד מחפשת מתכונים קלים ויצירתיים,
חדוות האפייה גורמת לי תמיד לעבוד עם בצק גם בחופשות, ואין יותר משמח מלהכין מתכון שהמאמץ היחיד בו
הוא לישת הבצק,ואת זה אני יכולה להכין גם ידנית ללא מיקסר בכל מקום.
אני כבר מדמיינת את המשפחה יושבת בבריכה אחהצ ומנשנשת מהמקלות האלו בהנאה גדולה.
מקלות לחם במינימום מאמץ/ 25-30 מקלות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
כף מלח דק
6 כפות שמן זית
3 כפות יוגורט מכל סוג
2-2.5 כוסות (500-600 מ״ל( מי ברז)
לעיטור:
שמן זית
מלח אטלנטי גס
למטבל עגבניות:
2 עגבניות מגורדות, להניח בקערת הגשה קטנה, לזלף מלא שמן זית מסביב, מעט מלח גס ובמרכז טיפה של חריף.
(את החריף אפשר להמיר בפסטו או לוותר)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים מחצית מכמות המים ואת השמרים והסוכר, מערבבים ומתקינים את וו הלישה.
מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש, במהירות איטית בינונית, מוסיפים יוגורט, שמן זית ומלח , ולאט לאט את יתרת
המים, ייתכן ולא תזדקקו לכל הנוזלים לכן אני ממליצה לא למזוג את היתרה בבת אחת. תתחילו מחצי כמות שנותרה בצד
ולאט לאט תמזגו עוד אם צריך.
לשים את הבצק למשך 10-12 דק׳ עד שהוא חלק וגמיש, אם הוא מעט דביק ונדבק במרכזו לתחתית הקערה זה מעולה,
זה אומר שהוא יישאר עסיסי ושהוא לא יבש, אל תדאגו הוא לא יהיה דביק לאחר התפחה, הדבר האחרון שאתם רוצים זה בצק יבש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה כולו בשומן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת, למשך שעה וחצי שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.אל תשחקו יותק מדי בבצק, לא צריך להוציא לו אוויר, רק לחלק לארבע ולהניח בצד.
המגע שלנו בבצק, מכווץ אותו וימנע ממנו אלסטיות וגמישות שאנחנו רוצים תיכף כדי לרדד בקלות.
מחממים תור ל 190 מעלות. משמנים תבנית תנור גדולה בשמן זית.
מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים כדור בצק על המשטח, מרדדים לעלה לא גדול, אפשר קצת בצורת אליפסה
משאירים לבצק עובי של 3 ממ פחות, אנחנו רוצים שהמקלות שלנו יהיו קצת שמנמנים ולא דקיקים.
בעזרת סכין או גלגלת פיצה (הכי נח) פורסים את הבצק לרצועות ארוכות לאורכו, ברוחב 2 אצבעות.
מניחים את רצועות הבצק בתבנית, על שמן הזית, מברישים אותן בשמן זית ומפזרים מלח גס.
אופים כ 15-20 דק׳ עד שהמקלות מקבלים צבעשזוף יפה.
מוציאים ומברישים שוב בזמן זית ומגישים.
**לפרווה מוותרים על היוגורט ומוזגים מעט יותר מים פנימה
**מומלץ להגיש את מקלות הלחם סמוך לאפייה או בעודם חמימים, אפשר לאפות מראש ולחמם שוב לקראת הגשה
ב 150 מעלות ל 15 דק׳.
38 Comments
כדי שיהיה פרווה מה אפשר במקום 3 כפות יוגורט?
פשוט להוסיף עוד קצת מים אפ צריך
מהמם!!!!! נראה מוווווש!
אם אני רוצה להכין ולהקפיא עדיף להקפיא אחרי אפיה?
מהמם!
לא צריך להתפיח את המקלות?
לא
היי קרן
האפייה היא בתוכנית טורבו?
תוכנית של עוגה?
חום עליון תחתון בלי טורבו?
תודה מראש
נראה מעולה
תודה קרן,נירא מהמם. יש אפשרות לקבל גם את המטבל העגבניות החריף. תודה מראש
עגבניות מגורדות, מסביב מלא שמן זית, מלח גס וטיפה חריף בבאמצע
טעים! כרגע נאכל. כל שבת בבוקר מוצאת כאן מאפה אחר להכנה, תודה תודה
תודה מעיין
מה יש ברסק?
מיד מוסיפה בכיתוב
עגבניות מגורדות עם שמן זית מלח גס וחריף
אפשר קמח כוסמין או לפחות מחצית?
אפשר בהחלט
קק לדאוג שהבצק לא יהיה יבש ואם יש צורך להוסיף עוד מעט מים
היי! כמה זמן אפשר לשמור את זה בחוץ? חושבת לשים במשלוחי מנות
אין לזה בעיה לעמוד בחוץ אבל הטריות של המאפה היא סמוכה ליצאתו מהתנור או ביום הראשון
פשוט, מאחת שלא העזה לאפות, את ההית משוגעת וברורה לסחוף אותי לנסות ולהצליח,… תודה!
מקסים אפשר שמנת חמוצה במקום היוגורט?
בוודאי
היי קרן
האפייה היא בתוכנית טורבו?
תוכנית של עוגה?
חום עליון תחתון בלי טורבו?
תודה מראש
נראה מעולה
חום עליון תחתון
יצאו לי שטוחות לגמרי 🙁
איפה טעיתי?!
רידדת דק מדי את הבצק
שימי לב שכתוב במתכון לרדד ל3 מ"מ.
מניחה שהכוונה ל ס"מ.
אפשר להכין את הבצק בלישה ביד? בלי מיקסר ואם כן כמה זמן לישה בערך? או שחבל כי לא יצא טוב?
תודה רבה מראש! נראה משגע
לידה ידנית של 10 דק לפחות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
אם אני עושה בלי מיקסר? כמה זמן לישה בערך?
10 דק מינימום לבצק חלק וגמיש
הי קרן, אפשר לעשות חצי אפייה ולהקפיא, ואז כשבאים האורחים להמשיך לאפות? או עדיף להקפיא אחרי שהבצק תפח?
אפשר חצי אפייה
הי קרן
נראה נפלא!
לצליאקים, האם ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן?
יצא לי מדהים, הילדים קמו לניחוחות אפיה בבית, קל להכנה וטעים ממש. הקפאתי חצי מהכמות לשבת הבאה . תודה קרן האלופה .
ראשית רוצה לציין שהבלוג שלך מעולה ישר כח לעינינו האם אפשר לגלגל כמו תלתל את הבצק
הי, אפשר להכניס תוספות לבצק? גרעינים? גבינה? זיתים? שייצא כמו פלוט?
בטח! ממליצה לעשות את זה עם הקמח ולפני שמכניסים את כל המים
היי קרן, אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום\להוריד מכמות הסוכר בחצי\לערבב בין סוכר חום ללבן?
אפשר להמיר בסוכר חום ולהוריד מעט
היי, אפשר להתפיח במקרר במהלך הלילה?