לחמים ומאפים

מקלות לחם שום

פברואר 26, 2020 59 Comments

2 בעיות עיקריות במקלות הלחם האלו

לא תוכלו להתנשק אחרי שתאכלו אותן, אבל לא תוכלו להפסיק לאכול מהן.

זה בדיוק מה שחיפשתי השבוע להכין כשנשאר לי בצק במקרר ורציתי להכין אוכל לילדים,

ארוחת ערב קלילה, קצת ביצה מקושקשת, קצת גבינות, ירקות, ומקלות לחם שום ליד.

התזמון שלי היה בעייתי, ומקלות הלחם יצאו מהתנור הרבה לפני שהארוחה היתה מוכנה,

והם נטרפו מיד, הם הפיצו ריח מטורף בכל הבית, וכשהם חמים מהתנור פשוט אי אפשר לעמוד בפניהם.

מדובר בתוספת מהממת לארוחה קלילה, אמנם צריך להכין בצק שמרים, אבל אחרי שהוא תפח מדובר

בעבודה קצרה ופשוטה, וגם האפייה קצרה, רק להקפיד על תנור חם מאוד.

המקלות גם יהיו מושלמים לטבילה במרק חם, או לניגוב ברוטב של השקשוקה.

אני טבלתי אותם במוצר חדש של פיראוס, בולגרית חלפיניו, החריפות שלה מהממת!

מקלות לחם שום/ 45 מקלות לתבנית תנור אחת סטנדרטית

מצרכים למתכון:

לבצק:

3 כוסות (420 גר') קמח פיצה (גם קמח לבן רגיל יעשה את העבודה)

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר') סוכר לבן

1 ביצה גודל L

2 כפות שמן זית

כפית מלח דק

125-140 מ״ל מי ברז (בין חצי כוס ל 2/3 כוס)

לתערובת שום:

חופן בזיליקום קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

50 גר' חמאה רכה

מלח אטלנטי גס

לטבילה:

בוגרית חלפיניו של פיראוס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצה, שמן זית ומלח

מוסיפים את המים לאט, עד שנוצר כדור בצק (ייתכן ולא תזדדקו לכל כמות המים)

לשים את הבצק כ 8 דקות במהירות איטית, אמור להתקבל בצק חלק וגמיש למגע.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, ומגלגלים אותו בקערה.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.

מחממים תנור ל 230 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לריבוע דקיק, בגודל תבנית האפייה שלכם.

מעבירים את הבצק לתבנית, אם הוא גדול מדי מסירים שוליים מיותרים, אם הוא מעט קטן יותר

אפשר בעזרת הידיים למתוח אותו.

בעזרת פלטה או כף, מורחים את מלית השום על גבי כל הבצק באופן אחיד.

מכניסים לתנור ואופים כ 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב.

בעזרת גלגלת פיצה פורסים את הבצק לרוחבו לרצועות דקות, ואז חותכים אותו באמצע לאורך לשניים.

מגישים חם, טובלים מנגבים או מנשנשים ככה סתם.

**המתכון בשיתוף פיראוס

**לגרסה טבעונית אפשר פשוט לוותר על הביצה בבצק

 

 

Print Friendly, PDF & Email

59 Comments

Adit פברואר 26, 2020 at 3:27 pm

ואוו טעים גם לא חם? שווה לשנע לאירוח? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2020 at 5:02 pm

לא ציינת כמה זמן אחרי אפייה מתקיים האירוע אבל אם תעטפי היטב אני מניחה שזה יהיה מאוד טעים גם קר

Reply
תהילה לעולם דצמבר 23, 2021 at 5:04 am

איך לא נשרף השום מלמעלה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 23, 2021 at 8:29 am

למה שיישרפו?

Reply
רונית ינואר 27, 2024 at 8:22 pm

היי אגם, אפשר להשתמש בתבלין הבזילקום במקום הטרי?

קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:11 am

בטח

איילה אוגוסט 28, 2020 at 2:40 pm

אם יש ביצה M אז לשים שניים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:03 pm

לא צריך שתיים

Reply
שחר נובמבר 29, 2022 at 10:54 pm

האם ניתם להחליף חמאה בשמן זית?
וכמה?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2022 at 7:40 pm

אפשר כן

Reply
תמר פברואר 26, 2020 at 4:37 pm

היי, נראה מעולה וזה מה שיאכלו פה הערב
(:
אפשר להחליף קמח לבן לכוסמין לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2020 at 5:01 pm

בטח! ייצא מעולה

Reply
שקד מאי 2, 2020 at 7:50 pm

היי קרן, יש לי רק מיקרו משוכלל שהטמפ' המירבית שלו היא 190° האם לא יהיה מומלץ לנסות לאפות או האם כדאי לי לנסות לאפות את זה בחלק מהזמן על תוכנית גריל ?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 7:57 pm

אפשר במ190

Reply
טלי פברואר 28, 2020 at 9:03 pm

הכנתי היום לארוחת ערב, יצא מעולה!!! הילדים השתגעו על זה!!! תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 10:47 pm

תודה טלי משמח ממש

Reply
מיכל פברואר 29, 2020 at 8:35 am

נראה מדהים!!!!
יש לי מיקסר ידני והבנתי מקריאה באינטרנט שלא מומלץ להשתמש במיקסר ידני ללישה של בצק…
האם לדעתך הבצק יכול להיות טוב וטעים
אם לשים אותו בידיים? או שלא כדאי לנסות?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2020 at 8:40 am

הבנת נכון:-) אין בעיה עם לישה ידנית רק להקפיד ללוש את הבצק לפחות 10 דקות
בהצלחה

Reply
איילת פברואר 29, 2020 at 6:07 pm

נראה מצוין, איך אפשר לדעתך לטבען את המתכון?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2020 at 6:12 pm

ממש פשוט, לוותר על הביצה

Reply
ספיר אוקטובר 3, 2022 at 9:35 pm

היי קרן,
האם ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן?

תודה!

Reply
שרי מרץ 19, 2020 at 5:09 am

האפייה היא בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2020 at 6:11 am

רגיל

Reply
מאיה שטרן מאי 24, 2020 at 8:53 am

האם אפשר להקפיא? עדיף לפני אפיה או אחרי?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:09 pm

לא ככ משנה מה שנח

Reply
מירב מרץ 31, 2020 at 8:17 pm

קרן את פשוט אלופה! גיליתי אותך לא מזמן וכל מה שהכנתי עד כה יוצא אש 🙂 הלחם שום יצא קריספי וטעים, מעולה

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 8:59 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
Michal אפריל 26, 2020 at 12:11 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף גלוטן?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 12:23 pm

אפשר אבל לא רואה צורך ייצא אחלה גם עם רגיל

Reply
עדן בן הרוש מאי 3, 2020 at 12:47 pm

אפשר להכין את הבצק מראש (נגיד ב13:00 ) ולהשתמש בו רק ב20:00?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 2:54 pm

במקרר

Reply
פזית מאי 23, 2020 at 8:24 pm

קרן יקרה,
המתכונים שלך פשוט אליפות!!!
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא או חיטה מלאה?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 8:41 pm

תודה רבה
איו בעיה להמיר הייתי ממירה 50%

Reply
אלונה וינד רז יולי 7, 2020 at 12:19 pm

היי קרן
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 2:00 pm

עד 24 שעות

Reply
יוליה מאי 27, 2020 at 9:20 pm

הכנתי היום בצק ,האם אני יכולה להקפיא לפני תפיחה ולאפות מחר ,אם כן כמה שעות לפני להוציא מהמקפיא בצק

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:24 am

ניתן להקפיא בצק שמרים אחרי התפחה ראשונה

Reply
שרי גל יוני 29, 2020 at 3:14 pm

הכנתי יצא מטורף
מתכון קליל
רציתי שיהיה פרווה
אז החלפתי את החמאה שמתי קצת שמן קנולה וקצת שמן זית
ובמקום הבזיליקום אצלי לא אוהבים שמתי שימר
יצא אמאלה ואבאלה
אני מכינה הרבה מתכונים שלך את עלופה
תודה!

Reply
שרי גל יוני 29, 2020 at 3:15 pm

אלופה

Reply
שרי גל יוני 29, 2020 at 3:15 pm

אלופה

Reply
חני יולי 9, 2020 at 6:23 pm

היי,
נראהממש טוב….
מה ההבדל אם אני שמה מים רגילים?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 8:08 pm

מה הכוונה מים רגילים?

Reply
דיקלה אוגוסט 27, 2020 at 10:48 am

הי קרן
מה אפשר לשים במקום ביצה?
והאם זה יוצא גם מעולה??

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2020 at 11:22 am

אפשר בלי ביתה וייצא מעולה רק להוסיף עוד 2/3 כפות נוזלים

Reply
איילה אוגוסט 28, 2020 at 2:38 pm

אם יש ביצה M אז לשים שניים?

Reply
אדוה קדוש אוקטובר 27, 2020 at 10:51 am

היי קרן, אני רוצה מאוד להכין את זה היום, יש לי שאלה האם אני יכולה להכין את הבצק והכל אחרי ההתפחה לסדר אותו בתבנית כבר למרוח את השום והכל ולשים במקרר שעה? ואחרי שעה רק להכניס לתנור? יקרה לזה משהו?
כי אני צריכה לצאת מהבית ב20 וחוזרת ב21 ואני רוצה שזה יהיה חם אז מה עדיף להכין את זה ב20 כמו שצריך ואז לחכות אחרי שעה לאכול את זה?
או שאפשר להכין הכל ורק ב21 להכניס לתנור? (מקווה שהייתי מובנת חח תודה!)

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 9:30 pm

מניחה שהסתדרת

Reply
סיגל ינואר 4, 2021 at 2:59 pm

הי
אפשר לאפות על נייר אפיה ישירות על משטח איזי קראסט?
אפשר לוותר על חמאה ולמרוח שמן זית ומלח גס?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:14 pm

הי סיגל
כן אפשר גם וגם

Reply
סיגל ינואר 4, 2021 at 3:05 pm

ו… עוד משהו – המשטח פשוט נהדר
לדעתי הקניה הכי טובה שלי השנה בתחום האפיה
קניתי גם את החותכנים לעוגיות שהמלצת עליהם, פשוט עוד לא יצא לי להשתמש בהם.
אני ממליצה לכל מי שאוהב אפיה של פיצות/פוקצות לשדרג ולקנות את המשטח פאסט אנד קראסט (טעיתי בשם בהודעה הקודמת)

Reply
נעה ינואר 24, 2021 at 12:13 pm

אני יכולה להחליף את החמאה בשמן זית או קנולה?
ואם כן כמה להוסיף

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:38 pm

בשמן זית 1/4 כוס

Reply
טל יולי 15, 2021 at 11:49 am

יצא סופני ומדויק, טעים בטירוף…ישר לקופסת המתכונים שלי.. מי אומר היום קופסת מתכונים? אלוהים איזו עתיקות מתקופת בית שני. אבל בהחלט שווה שימור ומיחזור כל שבוע. תודה לך❤

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:20 pm

איזה כייף!!! הכי כייף קופסאות מתכונים

Reply
ספיר אוקטובר 1, 2022 at 2:05 pm

היי קרן!
יש גרסה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:25 pm

לצערי לא, תחום מאפי השמרים ללא גלוטן הוא נושא גדול אחר שאני לא מספיק בקיאה בו

Reply
ספיר אוקטובר 3, 2022 at 9:36 pm

תודה רבה

Reply
אורלי גולן מאי 12, 2023 at 1:27 pm

האם ניתן להכין את הבצק עד סיום שלב ההתפחה ואז למקרר עד אפייה למשך כמה שעות?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:37 am

לא צריך להתפיח מחוץ למקרר אם מתפיחים במקרר לכמה שעות

Reply

Leave a Comment