2 בעיות עיקריות במקלות הלחם האלו
לא תוכלו להתנשק אחרי שתאכלו אותן, אבל לא תוכלו להפסיק לאכול מהן.
זה בדיוק מה שחיפשתי השבוע להכין כשנשאר לי בצק במקרר ורציתי להכין אוכל לילדים,
ארוחת ערב קלילה, קצת ביצה מקושקשת, קצת גבינות, ירקות, ומקלות לחם שום ליד.
התזמון שלי היה בעייתי, ומקלות הלחם יצאו מהתנור הרבה לפני שהארוחה היתה מוכנה,
והם נטרפו מיד, הם הפיצו ריח מטורף בכל הבית, וכשהם חמים מהתנור פשוט אי אפשר לעמוד בפניהם.
מדובר בתוספת מהממת לארוחה קלילה, אמנם צריך להכין בצק שמרים, אבל אחרי שהוא תפח מדובר
בעבודה קצרה ופשוטה, וגם האפייה קצרה, רק להקפיד על תנור חם מאוד.
המקלות גם יהיו מושלמים לטבילה במרק חם, או לניגוב ברוטב של השקשוקה.
אני טבלתי אותם במוצר חדש של פיראוס, בולגרית חלפיניו, החריפות שלה מהממת!
מקלות לחם שום/ 45 מקלות לתבנית תנור אחת סטנדרטית
מצרכים למתכון:
לבצק:
3 כוסות (420 גר') קמח פיצה (גם קמח לבן רגיל יעשה את העבודה)
כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר') סוכר לבן
1 ביצה גודל L
2 כפות שמן זית
כפית מלח דק
125-140 מ״ל מי ברז (בין חצי כוס ל 2/3 כוס)
לתערובת שום:
חופן בזיליקום קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
50 גר' חמאה רכה
מלח אטלנטי גס
לטבילה:
בוגרית חלפיניו של פיראוס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצה, שמן זית ומלח
מוסיפים את המים לאט, עד שנוצר כדור בצק (ייתכן ולא תזדדקו לכל כמות המים)
לשים את הבצק כ 8 דקות במהירות איטית, אמור להתקבל בצק חלק וגמיש למגע.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, ומגלגלים אותו בקערה.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.
מחממים תנור ל 230 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לריבוע דקיק, בגודל תבנית האפייה שלכם.
מעבירים את הבצק לתבנית, אם הוא גדול מדי מסירים שוליים מיותרים, אם הוא מעט קטן יותר
אפשר בעזרת הידיים למתוח אותו.
בעזרת פלטה או כף, מורחים את מלית השום על גבי כל הבצק באופן אחיד.
מכניסים לתנור ואופים כ 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב.
בעזרת גלגלת פיצה פורסים את הבצק לרוחבו לרצועות דקות, ואז חותכים אותו באמצע לאורך לשניים.
מגישים חם, טובלים מנגבים או מנשנשים ככה סתם.
**המתכון בשיתוף פיראוס
**לגרסה טבעונית אפשר פשוט לוותר על הביצה בבצק
59 Comments
ואוו טעים גם לא חם? שווה לשנע לאירוח? תודה
לא ציינת כמה זמן אחרי אפייה מתקיים האירוע אבל אם תעטפי היטב אני מניחה שזה יהיה מאוד טעים גם קר
איך לא נשרף השום מלמעלה ?
למה שיישרפו?
היי אגם, אפשר להשתמש בתבלין הבזילקום במקום הטרי?
בטח
אם יש ביצה M אז לשים שניים?
לא צריך שתיים
האם ניתם להחליף חמאה בשמן זית?
וכמה?
אפשר כן
היי, נראה מעולה וזה מה שיאכלו פה הערב
(:
אפשר להחליף קמח לבן לכוסמין לבן?
בטח! ייצא מעולה
היי קרן, יש לי רק מיקרו משוכלל שהטמפ' המירבית שלו היא 190° האם לא יהיה מומלץ לנסות לאפות או האם כדאי לי לנסות לאפות את זה בחלק מהזמן על תוכנית גריל ?
אפשר במ190
הכנתי היום לארוחת ערב, יצא מעולה!!! הילדים השתגעו על זה!!! תודה רבה
תודה טלי משמח ממש
נראה מדהים!!!!
יש לי מיקסר ידני והבנתי מקריאה באינטרנט שלא מומלץ להשתמש במיקסר ידני ללישה של בצק…
האם לדעתך הבצק יכול להיות טוב וטעים
אם לשים אותו בידיים? או שלא כדאי לנסות?
הבנת נכון:-) אין בעיה עם לישה ידנית רק להקפיד ללוש את הבצק לפחות 10 דקות
בהצלחה
נראה מצוין, איך אפשר לדעתך לטבען את המתכון?
ממש פשוט, לוותר על הביצה
היי קרן,
האם ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן?
תודה!
האפייה היא בטורבו או רגיל?
רגיל
האם אפשר להקפיא? עדיף לפני אפיה או אחרי?
לא ככ משנה מה שנח
קרן את פשוט אלופה! גיליתי אותך לא מזמן וכל מה שהכנתי עד כה יוצא אש 🙂 הלחם שום יצא קריספי וטעים, מעולה
שמחה לשמוע תודה
היי קרן, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף גלוטן?
אפשר אבל לא רואה צורך ייצא אחלה גם עם רגיל
אפשר להכין את הבצק מראש (נגיד ב13:00 ) ולהשתמש בו רק ב20:00?
במקרר
קרן יקרה,
המתכונים שלך פשוט אליפות!!!
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא או חיטה מלאה?
תודה רבה
איו בעיה להמיר הייתי ממירה 50%
היי קרן
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
עד 24 שעות
הכנתי היום בצק ,האם אני יכולה להקפיא לפני תפיחה ולאפות מחר ,אם כן כמה שעות לפני להוציא מהמקפיא בצק
ניתן להקפיא בצק שמרים אחרי התפחה ראשונה
הכנתי יצא מטורף
מתכון קליל
רציתי שיהיה פרווה
אז החלפתי את החמאה שמתי קצת שמן קנולה וקצת שמן זית
ובמקום הבזיליקום אצלי לא אוהבים שמתי שימר
יצא אמאלה ואבאלה
אני מכינה הרבה מתכונים שלך את עלופה
תודה!
אלופה
אלופה
היי,
נראהממש טוב….
מה ההבדל אם אני שמה מים רגילים?
מה הכוונה מים רגילים?
הי קרן
מה אפשר לשים במקום ביצה?
והאם זה יוצא גם מעולה??
אפשר בלי ביתה וייצא מעולה רק להוסיף עוד 2/3 כפות נוזלים
אם יש ביצה M אז לשים שניים?
היי קרן, אני רוצה מאוד להכין את זה היום, יש לי שאלה האם אני יכולה להכין את הבצק והכל אחרי ההתפחה לסדר אותו בתבנית כבר למרוח את השום והכל ולשים במקרר שעה? ואחרי שעה רק להכניס לתנור? יקרה לזה משהו?
כי אני צריכה לצאת מהבית ב20 וחוזרת ב21 ואני רוצה שזה יהיה חם אז מה עדיף להכין את זה ב20 כמו שצריך ואז לחכות אחרי שעה לאכול את זה?
או שאפשר להכין הכל ורק ב21 להכניס לתנור? (מקווה שהייתי מובנת חח תודה!)
מניחה שהסתדרת
הי
אפשר לאפות על נייר אפיה ישירות על משטח איזי קראסט?
אפשר לוותר על חמאה ולמרוח שמן זית ומלח גס?
הי סיגל
כן אפשר גם וגם
ו… עוד משהו – המשטח פשוט נהדר
לדעתי הקניה הכי טובה שלי השנה בתחום האפיה
קניתי גם את החותכנים לעוגיות שהמלצת עליהם, פשוט עוד לא יצא לי להשתמש בהם.
אני ממליצה לכל מי שאוהב אפיה של פיצות/פוקצות לשדרג ולקנות את המשטח פאסט אנד קראסט (טעיתי בשם בהודעה הקודמת)
אני יכולה להחליף את החמאה בשמן זית או קנולה?
ואם כן כמה להוסיף
בשמן זית 1/4 כוס
יצא סופני ומדויק, טעים בטירוף…ישר לקופסת המתכונים שלי.. מי אומר היום קופסת מתכונים? אלוהים איזו עתיקות מתקופת בית שני. אבל בהחלט שווה שימור ומיחזור כל שבוע. תודה לך❤
איזה כייף!!! הכי כייף קופסאות מתכונים
היי קרן!
יש גרסה ללא גלוטן?
לצערי לא, תחום מאפי השמרים ללא גלוטן הוא נושא גדול אחר שאני לא מספיק בקיאה בו
תודה רבה
האם ניתן להכין את הבצק עד סיום שלב ההתפחה ואז למקרר עד אפייה למשך כמה שעות?
לא צריך להתפיח מחוץ למקרר אם מתפיחים במקרר לכמה שעות