לחמים ומאפים

מקלות לחם שום

פברואר 26, 2020 33 Comments

2 בעיות עיקריות במקלות הלחם האלו

לא תוכלו להתנשק אחרי שתאכלו אותן, אבל לא תוכלו להפסיק לאכול מהן.

זה בדיוק מה שחיפשתי השבוע להכין כשנשאר לי בצק במקרר ורציתי להכין אוכל לילדים,

ארוחת ערב קלילה, קצת ביצה מקושקשת, קצת גבינות, ירקות, ומקלות לחם שום ליד.

התזמון שלי היה בעייתי, ומקלות הלחם יצאו מהתנור הרבה לפני שהארוחה היתה מוכנה,

והם נטרפו מיד, הם הפיצו ריח מטורף בכל הבית, וכשהם חמים מהתנור פשוט אי אפשר לעמוד בפניהם.

מדובר בתוספת מהממת לארוחה קלילה, אמנם צריך להכין בצק שמרים, אבל אחרי שהוא תפח מדובר

בעבודה קצרה ופשוטה, וגם האפייה קצרה, רק להקפיד על תנור חם מאוד.

המקלות גם יהיו מושלמים לטבילה במרק חם, או לניגוב ברוטב של השקשוקה.

אני טבלתי אותם במוצר חדש של פיראוס, בולגרית חלפיניו, החריפות שלה מהממת!

מקלות לחם שום/ 45 מקלות לתבנית תנור אחת סטנדרטית

מצרכים למתכון:

לבצק:

3 כוסות (420 גר׳) קמח פיצה (גם קמח לבן רגיל יעשה את העבודה)

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

2 כפות שמן זית

כפית מלח דק

125-140 מ״ל מי ברז (בין חצי כוס ל 2/3 כוס)

לתערובת שום:

חופן בזיליקום קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

50 גר׳ חמאה רכה

מלח אטלנטי גס

לטבילה:

בוגרית חלפיניו של פיראוס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצה, שמן זית ומלח

מוסיפים את המים לאט, עד שנוצר כדור בצק (ייתכן ולא תזדדקו לכל כמות המים)

לשים את הבצק כ 8 דקות במהירות איטית, אמור להתקבל בצק חלק וגמיש למגע.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, ומגלגלים אותו בקערה.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.

מחממים תנור ל 230 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לריבוע דקיק, בגודל תבנית האפייה שלכם.

מעבירים את הבצק לתבנית, אם הוא גדול מדי מסירים שוליים מיותרים, אם הוא מעט קטן יותר

אפשר בעזרת הידיים למתוח אותו.

בעזרת פלטה או כף, מורחים את מלית השום על גבי כל הבצק באופן אחיד.

מכניסים לתנור ואופים כ 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב.

בעזרת גלגלת פיצה פורסים את הבצק לרוחבו לרצועות דקות, ואז חותכים אותו באמצע לאורך לשניים.

מגישים חם, טובלים מנגבים או מנשנשים ככה סתם.

**המתכון בשיתוף פיראוס

**לגרסה טבעונית אפשר פשוט לוותר על הביצה בבצק

 

 

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

Adit פברואר 26, 2020 at 3:27 pm

ואוו טעים גם לא חם? שווה לשנע לאירוח? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2020 at 5:02 pm

לא ציינת כמה זמן אחרי אפייה מתקיים האירוע אבל אם תעטפי היטב אני מניחה שזה יהיה מאוד טעים גם קר

Reply
תמר פברואר 26, 2020 at 4:37 pm

היי, נראה מעולה וזה מה שיאכלו פה הערב
(:
אפשר להחליף קמח לבן לכוסמין לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2020 at 5:01 pm

בטח! ייצא מעולה

Reply
שקד מאי 2, 2020 at 7:50 pm

היי קרן, יש לי רק מיקרו משוכלל שהטמפ' המירבית שלו היא 190° האם לא יהיה מומלץ לנסות לאפות או האם כדאי לי לנסות לאפות את זה בחלק מהזמן על תוכנית גריל ?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 7:57 pm

אפשר במ190

Reply
טלי פברואר 28, 2020 at 9:03 pm

הכנתי היום לארוחת ערב, יצא מעולה!!! הילדים השתגעו על זה!!! תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 10:47 pm

תודה טלי משמח ממש

Reply
מיכל פברואר 29, 2020 at 8:35 am

נראה מדהים!!!!
יש לי מיקסר ידני והבנתי מקריאה באינטרנט שלא מומלץ להשתמש במיקסר ידני ללישה של בצק…
האם לדעתך הבצק יכול להיות טוב וטעים
אם לשים אותו בידיים? או שלא כדאי לנסות?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2020 at 8:40 am

הבנת נכון:-) אין בעיה עם לישה ידנית רק להקפיד ללוש את הבצק לפחות 10 דקות
בהצלחה

Reply
איילת פברואר 29, 2020 at 6:07 pm

נראה מצוין, איך אפשר לדעתך לטבען את המתכון?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2020 at 6:12 pm

ממש פשוט, לוותר על הביצה

Reply
שרי מרץ 19, 2020 at 5:09 am

האפייה היא בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2020 at 6:11 am

רגיל

Reply
מאיה שטרן מאי 24, 2020 at 8:53 am

האם אפשר להקפיא? עדיף לפני אפיה או אחרי?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:09 pm

לא ככ משנה מה שנח

Reply
מירב מרץ 31, 2020 at 8:17 pm

קרן את פשוט אלופה! גיליתי אותך לא מזמן וכל מה שהכנתי עד כה יוצא אש 🙂 הלחם שום יצא קריספי וטעים, מעולה

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 8:59 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
Michal אפריל 26, 2020 at 12:11 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף גלוטן?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 12:23 pm

אפשר אבל לא רואה צורך ייצא אחלה גם עם רגיל

Reply
עדן בן הרוש מאי 3, 2020 at 12:47 pm

אפשר להכין את הבצק מראש (נגיד ב13:00 ) ולהשתמש בו רק ב20:00?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 2:54 pm

במקרר

Reply
פזית מאי 23, 2020 at 8:24 pm

קרן יקרה,
המתכונים שלך פשוט אליפות!!!
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא או חיטה מלאה?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 8:41 pm

תודה רבה
איו בעיה להמיר הייתי ממירה 50%

Reply
אלונה וינד רז יולי 7, 2020 at 12:19 pm

היי קרן
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 2:00 pm

עד 24 שעות

Reply
יוליה מאי 27, 2020 at 9:20 pm

הכנתי היום בצק ,האם אני יכולה להקפיא לפני תפיחה ולאפות מחר ,אם כן כמה שעות לפני להוציא מהמקפיא בצק

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:24 am

ניתן להקפיא בצק שמרים אחרי התפחה ראשונה

Reply
שרי גל יוני 29, 2020 at 3:14 pm

הכנתי יצא מטורף
מתכון קליל
רציתי שיהיה פרווה
אז החלפתי את החמאה שמתי קצת שמן קנולה וקצת שמן זית
ובמקום הבזיליקום אצלי לא אוהבים שמתי שימר
יצא אמאלה ואבאלה
אני מכינה הרבה מתכונים שלך את עלופה
תודה!

Reply
שרי גל יוני 29, 2020 at 3:15 pm

אלופה

Reply
שרי גל יוני 29, 2020 at 3:15 pm

אלופה

Reply
חני יולי 9, 2020 at 6:23 pm

היי,
נראהממש טוב….
מה ההבדל אם אני שמה מים רגילים?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 8:08 pm

מה הכוונה מים רגילים?

Reply

Leave a Comment