הפרידה שלי מקמח היא לא פרידה קלה, כשאני רואה את ארון הקמחים שלי הולך ומתרוקן, בדרך כלל
אני נכנסת ללחץ, ומייד מתקשרת להזמין קמחים, ושתבינו שיש לי בדרך המוןןןןן קמח, כלומר 100-150 קילו
קמח בארונות, שנגמרים ומתחסלים תוך חודש. אז לראות את הארון מתרוקן, זה תמיד לחץ.
אבל יש משהו נעים בהתרוקנות של המדפים האלו לקראת פסח, וככל שמתחיל להתקרב החג, אני ממהרת
לגמור את אחרוני הקמחים, שהמדפים יישארו נקיים, שהארון יתאוורר, ושחלילה לא אזרוק כלום.
ואם כבר לגמור את הקמח אז על מאפים שאני אוהבת, שמרים!
אתמול נגמרה סדנה בצהריים, והחלטתי טיק טק להכין מאפה שמרים. אני ככ אוהבת את היצירתיות
שמלווה בהכנה של מאפי שמרים, כי אני לעולם לא יודעת איך יראה המאפה בפועל.
אני יכולה לחשוב על משהו, או אפילו לקבל השראה ממאפה שראיתי, וכשאני מכינה אותו
הוא נראה אחרת לגמרי, וזה? זה הוציא ממני קריאות וואו. גם בתבנית אחרי שהמקלות תפחו, וגם
בתנור, ניגשתי לראות מה המצב, והרגשתי דפיקות לב, טובות כאלו של התרגשות, מהיופי זה שנוצר
שם, וידעתי שזה הולך להיות מאפה השבת שלכם.
מקלות שום תלוש אותי עם גבינות ועשבי תיבול, מבצק מ פ ח י ד !!
שבת שלום אהובים
מקלות שום תלישה עם עשבי תיבול וגבינות/תבנית תנור סטנדרטית
מצרכים למתכון:
לבצק:
קילו קמח לחם/ פיצה/ לבן
2 כפות (20 גר׳) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
כף מלח דק
1 ביצה גודל L
70 גר׳ חמאה רכה למריחה לורפק
2 כוסות (500 מ״ל) מי ברז
לחמאת שום:
100 גרם חמאת לורפק למריחה
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (אני התשמשתי בפטרוזיליה, כוסברה, אורגנו וטימין)
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח דק
50 גר׳ בולגרית מפוררת
100 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מוזגים 3/4 מכמות המים, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ואת הקמח ומתחילים בלישה
מוסיפים חמאה וביצה, וממשיכים ללוש סהכ עד 12 דק.
אם חסרים עוד מים מוסיפים את יתרת המים שבצד. הבצק צריך להיות אלסטי גמיש ולא יבש.
כשהבצק סיים לישה מעבירים אותו לקערה משומנת בספריי שמן, מגלגלים את הבצק היטב בשמן
ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר)
בקערה בינונית מערבבים חמאה למריחה עם עשבי תיבול מלח ושום כתוש, לממרח אחיד.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
כשהבצק מוכן מוציאים מהקערה למשטח נח לעבודה, ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים
מרדדים חלק אחד למלבן דק, ומורחים עליו ממרח החמאה ומפזרים מחצית מכמות הגבינות
מרדדים עוד חלק בצק למלבן, ומניחים אותו מעל המלבן שעליו חמאה וגבינה. מהדקים היטב.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה פורסים את הבצק לרצועות בעובי 2 ס״מ, ומגלגלים כל רצועה לבורג,
ע״י סיבוב שני הקצוות של הרצועה כל צד לכיון אחר.
מניחים על תבנית אפייה. אין צורך לשמור על רווחים בין הרצועות.
חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים, ומקפידים להשאיר מעט ממרח חמאת שום בצד להברשה
אחרי אפייה.
מכסים את הבצק באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך 35 דק׳.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את המקלות בביצה טרופה.
אופים כ 20-30 דקות עד שהמקלות שחומים למראה.
מוציאים מהתנור ומברישים שוב בממרח חמאה שהשארנו בצד.
טורפים חם!
**הפוסט בשיתוף חמאת לורפק
**אפשר להמיר מוצרלה בכל גבינה שאוהבים, כנל לגבי בולגרית, ואפשר גם בלי גבינות
26 Comments
קרן שבת שלום. כרגיל המתכון נראה מדהים, האם אפשר להשתמש במתכון חלה שלך עבור המקלות -כי הוא לא מכיל ביצה…או שיש לך המלצה איך להחליף את הביצה במתכון עבור ילדה אלרגית לביצים…
בטח שאפשר
המתכון נראה מדהים ומגרה כמו כל המתכונים שלך
לגבי הקמח, אין סיבה לזרוק קמח אם נשאר לך לפני החג. קמח הוא לא חמץ. אפשר להשאיר אותו בארון סגור במשך החג ולהשתמש אחרי החג
חג שמח
קמח הוא אכן חמץ אם הוא לא קמח שמור…
פשוט מוכרים אותו עם מכירת חמץ ואפשר להשתמש אחרי החג
המתכון נראה מדהים
יבורכו הידיים
הי קרן.
המתכונים שלך מעולים תמיד!
האם אפשר להחליף את החמאה בחמאה רגילה?
בוודאי
נראה מושלם. חייבים גבינה או שאפשר בלי?
לא חובה הגבינה
אשששששש
אפשר לאפות לפני ולחמם?
בודאי
נראה מהמם כמו כל המתכונים
בייחוד מתכוני השמרים שלך אין עליהם!!!
אם אני רוצה להכין ולהקפיא אפשר לאפות אותם לא מחוברים?
שיוכלו לחמם אחד אחד??
ועוד שאלה אם אני רוצה להמיר את הבצק למזונות לאלו דווקא במתכון הזה
במה את הכי ממליצה להחליף את המים כדי הכי פחות לפגום ברכות ובאיכות הבצק?
מיץ תפוזים תפוחים ? חלב?? או רעיון אחר…
תודה מראש…
מתכון מהמם!!! כמו כן המתכונים שלך
האם אפשר לאפות אותם לא מחוברים כדי שיהיה יותר קל לחמם אחרי הקפאה?
ועוד שאלה במידה ואני רוצה להמיר את הבצק למזונות לאלו דווקא במתכון הזה
במה את ממליצה להחליף את המים שהכי פחות יפגע ברכות ובאיכות הבצק?
במיץ תפוחים תפוזים? חלב?? ואלי רעיון אחר..
ממתינה לתשובה לגבי בצק מזונות
מה עדיף במקום מים???
חלב מיץ תפוזים/תפוחים יוגורט?
אולי משהוא אחר..
אשמח לשמוע את דעתך בעניין
הי רבקה מה זה בצק מזונות? סליחה על הבורות לא מבינה מה הכוונה
כדי שיוכלו לברך על הצ'ק מזונות ולא ליטול ידיים
הוא צריך להיות עם מי פרות…
כמו חלב מיץ תפוזים וכ' ולא מים…
האם ניסית פעם להכין לחמים, לחמניות וכ' בצורה כזו?
מה דעתך??
חלב מעולה
במידה ואני רוצה להחליף את החמאה בבצק לשמן
בכמה להמיר ?
כרבע שלישי כוס שמן
הי מה עוד היית מכינה מהבצק הזה?
כל מאפה מלוח אחר מחלות לבייגלה לפיצה וכו
הי קרן, האם אפשר להקפיא לאחר העיצוב ולפני התפחה שניה?
בטח
קרן יקרה,
מתכון שני שלך שאני מנסה וגם הפעם יצא נהדר וטעים. תודה רבה על ההשראה לנסות ולאפות עבור מי שזוהי לא אהבה גדולה עבורו, אך כן תחום מסקרן.
שלום על השבת 🙂
תודה
קרן, במה ניתן להחליף את הביצה? למי שאלרגי
2-3 כפות שמן קנולה