אוכל

מקרוני גבינה של הבולגרים (מתכון של אמא)

ינואר 2, 2023 33 Comments

גדלתם בבית בולגרי? אז אתם חייבים ךהכיר את המנה הזו. אצלנו זה נקרא מקרוני גבינה, ואין מפגש משפחתי של אמא שלי והנכדים

שהיא לא מכינה להם סיר ענק של המקרוני.

תארו לעצמכם שאני לא זוכרת את עצמי בלי מקרוני גבינה, אז בטח שהילדים שלי, שמבחינתם זה הכי הכי אוכל של בית ושל סבתא.

המנה הזו, כמה שהיא קלה להכנה, ככה היא כובשת לבבות, ואין פעם שאכין אותה ומי שבמקרה נמצא אצלנו וטועם ממנה ולא מבקש מיד מתכון.

אמא שלי נוהגת להכין את המנה ממש עם מקרונים עבים יותר, בסיר ענק, כלומר היא מכינה לפחות כמות כפולה, וביארועים גדולים

יותר יש מצב שהיא ממש משלשת. לא זכור לי בחיים אירוע אחד שבו נשאר משהו מהסיר.

התחתית של המקרוני נשרפת במהלך הבישול, וזה החלק, שהנכדים ואנחנו הכי הכי אוהבים. מה זה אוהבים?

מדובר על ריבים קשים, מי יגיע ראשון לשרוף ומי יקבל יותר. אם במקרה במקרה אכין את הפסטה בלי השרוף למטה,

יהיו הרבה פרצופים מאוכזבים.

אני מכינה אותה לפעמים עם מקרוני ולפעמים עם ספגטי דק יותר, אבל בכנות, כל שאר הצורות של הפסטה, כמו מסולסלת ביסלי, או קונכיות

או פנה, פשוט לא עובד אותו הדבר.

קיצר, קבלו את מנת הדגל של אמא שלי, וכנראה של כל בית בולגרי שאני מכירה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

מקרוני גבינה של הבולגרים (מתכון של אמא)/ 5 מנות לרעבים 🙂

מצרכים למתכון:

1 חבילה ספגטי או מקרוני גבינה

2 ביצים גודל L

מיכל קוטג (250 גר׳)

מיכל גבינה לבנה (250 גר׳)

מלח

50 גר׳ חמאה

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קוטג, גבינה לבנה, ביצים ומלח לבלילה אחידה.

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.

מסננים. ממיסים במחבת רחבה (אפשר גם בסיר של הפסטה אבל יותר כייף במחבת רחבה) את החמאה.

מכניסים פנימה את הספגטי, ומערבבים עם החמאה, מוזגים את בלילת הביצים ומערבים עד שכל הבלילה עוטפת את הספגטי.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית. מדי פעם פותחים ומערבבים.

חלק מהכייף במנה הזו, שהפסטה מלמטה ממש נשרפת ונדבקת לסיר, אחכ מגרדים את השרוף וכולם רבים עליו:-)

סהכ ייקח לסיר להתבשל סביב 20 דקות כולל ערבובים.

מגישים חם!

ואם לא חיסלתם את הסיר אז שומרים במקרר ומחממים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

33 Comments

תמר ינואר 2, 2023 at 6:31 pm

נראה ממש טעים
מה יכול להיות תחליף לחמאה ?
איזה תחליפים יכולים להיות במקום הגבינות למתכון טבעוני ?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2023 at 9:09 am

את יכולה להכין עם גבינות טבעוניות אין לי נסיון איתם

Reply
מיטל ינואר 2, 2023 at 7:18 pm

יש תחליף לביצים?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2023 at 9:08 am

יש כאלו שמכינים בלי וכתבו שיוצא גם טעים

Reply
מעיין אלרואי ינואר 2, 2023 at 7:32 pm

הי, אפשר בלי ביצים?

Reply
שני צירר ינואר 3, 2023 at 2:07 am

בדיוק כמו של סבתא שלי הבולגריה רק שהיא מוסיפה לזה עוד גבינה בולגרית קשה מגורדת, נראה מושלם!!
את אלופה!

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2023 at 9:07 am

שמחה לעורר זכרונות 🙂

Reply
שרה ינואר 3, 2023 at 3:30 am

קרן יקרה,
אמי האהובה,שנפטרה לפני מספר שנים,היתה עושה את זה עם סירינה וגבינה לבנה תנסי…
וכשהייתי אוכלת,בסוף ,הייתי משאירה לעצמי מנה קטנה בצד ומוסיפה סוכר,חחח….יש המרימים גבה אבל זה טעם הילדות של הבולגרים,טעים סוףףף,וריגשת אותי בגדול!

Reply
אורית ינואר 3, 2023 at 8:05 am

היי. מה זה סירינה?

Reply
אורית ינואר 3, 2023 at 8:08 am

היי.
מה זה סירינה?

Reply
נחמה לאה ינואר 4, 2023 at 9:25 am

סירינה –
גבינה בולגרית מלוחה

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 10:18 am

נכון

גילה ינואר 3, 2023 at 10:57 am

איזו נוסטלגיה … ❤️❤️❤️

Reply
עדנה ינואר 2, 2023 at 7:56 pm

אפשר בלי ביצים מניסיון

Reply
ליאת ינואר 2, 2023 at 8:02 pm

קלאסיקה של סבתא!
איזה כייף שהעלת את זה.
מאכל ילדותי❤️

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2023 at 9:08 am

🙂

Reply
מ ינואר 2, 2023 at 8:42 pm

חבל שאני לא אוכלת ספגטי
רק בשביל זה אני מוכנה לשקול חחח

Reply
גיה ינואר 4, 2023 at 6:06 am

אצלינו היו מכינים מפסטה עבה (רק!!) קוטג', רסק עגבניות ושמן רגיל. בתנור על גריל, מערבבים פעם אחת אחרי שנהיה קריספי למעלה ואז שוב עד שנהיה קריספי למעלה.
חמאה וגבינות נוספות לא היו נכנסות לזה

Reply
חיים קפון ינואר 3, 2023 at 6:16 am

חובביצה (יפהפיה הבולגרית) יקרה,
כבן גאה לעדה הבולגרית ההולכת ונעלמת, אכלתי את המנה הזו עשרות פעמים. אמא שלי הייתה מכינה את זה בתבנית אלומיניום (כן, כן…) מוסיפה רק סירנה . הייתה מניחה את התבנית על הגז באש נמוכה, ובאמת כל הענין היה לאכול את התחתית השרופה. מעניין שבספר הבישול האיטלקי של ג'יימי אוליבר מופיעה מנה דומה בשם "ספגטי פריטי". אמא שלי כבר לא נמצאת במצב לבישול, ונסיונותי לשחזר את המנה לא ממש צלחו.

Reply
סיגל ינואר 3, 2023 at 9:02 am

גבינה בולגרית

Reply
מלי ינואר 3, 2023 at 2:26 pm

אפשר לעשות גם עם כל סוג פסטה?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2023 at 3:29 pm

פירטתי בהקדמה למתכון , עדיפות לספגטי

Reply
מישל ינואר 3, 2023 at 7:20 pm

תודה על המתכון.
ניסיתי היום. יצא לי יבש וקצת תחושה קמחית מהגבינות. מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:52 am

אולי בישלת יותר מדי או שחבילת הפסטה שלך גדולה והגבינות לא הספיקו

Reply
ניצה ה ינואר 5, 2023 at 3:14 pm

היי קרן לא ידעתי שאת בולגריה
אכן מתכון ילדות שלנו.אמא הייתה מכינה כל הזמן ומתים על השרוף למטה.אבל מכינים עד היום וכולם אוהבים

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 3:27 pm

בולגריה גאה❤️

Reply
נחמי פברואר 4, 2023 at 11:12 am

כל הבולגרים התאחדו אצלך:) מנה שאי אפשר לחיות בלעדיה…
סבתא שלי עשתה סיר עם שכבות של מקרוני ושכבות נדיבות של גבינה בולגרית וחמאה, ללא ביצים, שחילחלו לכל הסיר ונתנו טעם נפלא ואת המרקם המעט יבש וה"שרוף" למטה שכולם רצו.
מאחר וה"שרוף" זה ה-עניין, כדי למנוע ריבים, אני עושה את המנה במחבת רחבה שניתן לכסות, ואז לכל אחד יש גם חלק שרוף מכובד.

Reply
ליטל ינואר 10, 2023 at 3:20 pm

קצת עצלנית.. יש מצב להכניס לתנור או שלא ייצא טעים?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2023 at 4:14 pm

מניחה שייצא טעים מאוד

Reply
אילנה אוקטובר 15, 2023 at 4:26 pm

אמא שלי זכרה לברכה הייתה מכינה ספגטי עם חמאה וגבינה בולגרית (סירנה) בלבד.
הייתה מבשלת ספגטי וכשמוכן מעבירה לכלי רחב מפזרת קוביות חמאה….כמה שיותר היה טעים יותר ומעל הכל מפזרת סירנה, מכניסה לתנור ואופה.
מה שהיה קורה שהספגטי למעלה היה נחרך ובכל ערבוב הספגטי החרוך היה נכנס פנימה….וככה היה לנו לכולנו מספיק ספגטי חרוך קראנצ'י וטעים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2023 at 7:21 am

נשמע מצויין

Reply
נועה דצמבר 14, 2023 at 4:05 pm

איפה הסירינה והקשקבל? איזה זכרונות!

Reply
הדר יוני 23, 2024 at 3:07 pm

בדיוק היום שברתי את הראש מה להכין ארוח"צ לבנות, בשניות תקתקתי את המתכון ויצא טעים לאללה. תודה

Reply

Leave a Comment