גדלתם בבית בולגרי? אז אתם חייבים ךהכיר את המנה הזו. אצלנו זה נקרא מקרוני גבינה, ואין מפגש משפחתי של אמא שלי והנכדים
שהיא לא מכינה להם סיר ענק של המקרוני.
תארו לעצמכם שאני לא זוכרת את עצמי בלי מקרוני גבינה, אז בטח שהילדים שלי, שמבחינתם זה הכי הכי אוכל של בית ושל סבתא.
המנה הזו, כמה שהיא קלה להכנה, ככה היא כובשת לבבות, ואין פעם שאכין אותה ומי שבמקרה נמצא אצלנו וטועם ממנה ולא מבקש מיד מתכון.
אמא שלי נוהגת להכין את המנה ממש עם מקרונים עבים יותר, בסיר ענק, כלומר היא מכינה לפחות כמות כפולה, וביארועים גדולים
יותר יש מצב שהיא ממש משלשת. לא זכור לי בחיים אירוע אחד שבו נשאר משהו מהסיר.
התחתית של המקרוני נשרפת במהלך הבישול, וזה החלק, שהנכדים ואנחנו הכי הכי אוהבים. מה זה אוהבים?
מדובר על ריבים קשים, מי יגיע ראשון לשרוף ומי יקבל יותר. אם במקרה במקרה אכין את הפסטה בלי השרוף למטה,
יהיו הרבה פרצופים מאוכזבים.
אני מכינה אותה לפעמים עם מקרוני ולפעמים עם ספגטי דק יותר, אבל בכנות, כל שאר הצורות של הפסטה, כמו מסולסלת ביסלי, או קונכיות
או פנה, פשוט לא עובד אותו הדבר.
קיצר, קבלו את מנת הדגל של אמא שלי, וכנראה של כל בית בולגרי שאני מכירה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מקרוני גבינה של הבולגרים (מתכון של אמא)/ 5 מנות לרעבים 🙂
מצרכים למתכון:
1 חבילה ספגטי או מקרוני גבינה
2 ביצים גודל L
מיכל קוטג (250 גר׳)
מיכל גבינה לבנה (250 גר׳)
מלח
50 גר׳ חמאה
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קוטג, גבינה לבנה, ביצים ומלח לבלילה אחידה.
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
מסננים. ממיסים במחבת רחבה (אפשר גם בסיר של הפסטה אבל יותר כייף במחבת רחבה) את החמאה.
מכניסים פנימה את הספגטי, ומערבבים עם החמאה, מוזגים את בלילת הביצים ומערבים עד שכל הבלילה עוטפת את הספגטי.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית. מדי פעם פותחים ומערבבים.
חלק מהכייף במנה הזו, שהפסטה מלמטה ממש נשרפת ונדבקת לסיר, אחכ מגרדים את השרוף וכולם רבים עליו:-)
סהכ ייקח לסיר להתבשל סביב 20 דקות כולל ערבובים.
מגישים חם!
ואם לא חיסלתם את הסיר אז שומרים במקרר ומחממים.
33 Comments
נראה ממש טעים
מה יכול להיות תחליף לחמאה ?
איזה תחליפים יכולים להיות במקום הגבינות למתכון טבעוני ?
את יכולה להכין עם גבינות טבעוניות אין לי נסיון איתם
יש תחליף לביצים?
יש כאלו שמכינים בלי וכתבו שיוצא גם טעים
הי, אפשר בלי ביצים?
בדיוק כמו של סבתא שלי הבולגריה רק שהיא מוסיפה לזה עוד גבינה בולגרית קשה מגורדת, נראה מושלם!!
את אלופה!
שמחה לעורר זכרונות 🙂
קרן יקרה,
אמי האהובה,שנפטרה לפני מספר שנים,היתה עושה את זה עם סירינה וגבינה לבנה תנסי…
וכשהייתי אוכלת,בסוף ,הייתי משאירה לעצמי מנה קטנה בצד ומוסיפה סוכר,חחח….יש המרימים גבה אבל זה טעם הילדות של הבולגרים,טעים סוףףף,וריגשת אותי בגדול!
היי. מה זה סירינה?
היי.
מה זה סירינה?
סירינה –
גבינה בולגרית מלוחה
נכון
איזו נוסטלגיה … ❤️❤️❤️
אפשר בלי ביצים מניסיון
קלאסיקה של סבתא!
איזה כייף שהעלת את זה.
מאכל ילדותי❤️
🙂
חבל שאני לא אוכלת ספגטי
רק בשביל זה אני מוכנה לשקול חחח
אצלינו היו מכינים מפסטה עבה (רק!!) קוטג', רסק עגבניות ושמן רגיל. בתנור על גריל, מערבבים פעם אחת אחרי שנהיה קריספי למעלה ואז שוב עד שנהיה קריספי למעלה.
חמאה וגבינות נוספות לא היו נכנסות לזה
חובביצה (יפהפיה הבולגרית) יקרה,
כבן גאה לעדה הבולגרית ההולכת ונעלמת, אכלתי את המנה הזו עשרות פעמים. אמא שלי הייתה מכינה את זה בתבנית אלומיניום (כן, כן…) מוסיפה רק סירנה . הייתה מניחה את התבנית על הגז באש נמוכה, ובאמת כל הענין היה לאכול את התחתית השרופה. מעניין שבספר הבישול האיטלקי של ג'יימי אוליבר מופיעה מנה דומה בשם "ספגטי פריטי". אמא שלי כבר לא נמצאת במצב לבישול, ונסיונותי לשחזר את המנה לא ממש צלחו.
גבינה בולגרית
אפשר לעשות גם עם כל סוג פסטה?
פירטתי בהקדמה למתכון , עדיפות לספגטי
תודה על המתכון.
ניסיתי היום. יצא לי יבש וקצת תחושה קמחית מהגבינות. מה עשיתי לא נכון?
אולי בישלת יותר מדי או שחבילת הפסטה שלך גדולה והגבינות לא הספיקו
היי קרן לא ידעתי שאת בולגריה
אכן מתכון ילדות שלנו.אמא הייתה מכינה כל הזמן ומתים על השרוף למטה.אבל מכינים עד היום וכולם אוהבים
בולגריה גאה❤️
כל הבולגרים התאחדו אצלך:) מנה שאי אפשר לחיות בלעדיה…
סבתא שלי עשתה סיר עם שכבות של מקרוני ושכבות נדיבות של גבינה בולגרית וחמאה, ללא ביצים, שחילחלו לכל הסיר ונתנו טעם נפלא ואת המרקם המעט יבש וה"שרוף" למטה שכולם רצו.
מאחר וה"שרוף" זה ה-עניין, כדי למנוע ריבים, אני עושה את המנה במחבת רחבה שניתן לכסות, ואז לכל אחד יש גם חלק שרוף מכובד.
קצת עצלנית.. יש מצב להכניס לתנור או שלא ייצא טעים?
מניחה שייצא טעים מאוד
אמא שלי זכרה לברכה הייתה מכינה ספגטי עם חמאה וגבינה בולגרית (סירנה) בלבד.
הייתה מבשלת ספגטי וכשמוכן מעבירה לכלי רחב מפזרת קוביות חמאה….כמה שיותר היה טעים יותר ומעל הכל מפזרת סירנה, מכניסה לתנור ואופה.
מה שהיה קורה שהספגטי למעלה היה נחרך ובכל ערבוב הספגטי החרוך היה נכנס פנימה….וככה היה לנו לכולנו מספיק ספגטי חרוך קראנצ'י וטעים.
נשמע מצויין
איפה הסירינה והקשקבל? איזה זכרונות!
בדיוק היום שברתי את הראש מה להכין ארוח"צ לבנות, בשניות תקתקתי את המתכון ויצא טעים לאללה. תודה