אוכל

מרק אפונה ביתי

ינואר 7, 2024 12 Comments

זה כבר נהיה מנהג שבשישי כשהולכים לאמא והיא מכינה מרק ואני מצלמת,  מלא מבקשים מתכון.

כשהכרתי את נתן עשיתי ארוחה משותפת להורים שלו ושלי, והכנתי מרק אפונה כי נתן אמר שזה המרק שהוא הכי הכי אוהב.

זה היה לפני מליון שנים ואני כבר לא זוכרת מאיזה מתכון הכנתי אבל אין ספק שכשמגיע החורף ואני רוצה לפנק אותו,

אכין לו מרק אפונה. או נגיד שאם אני ממש לארג׳ית אז גם פאי לימון לקינוח חחח, הוא שרוף על פאי לימון.

עבר הרבה זמן מאז שהכנתי מרק אפונה בבית וכשהתארחנו אצל אמא שלי בארוחת שישי וראיתי את השמחה בעיניים שלו

כשהוא גילה שיש מרק אפונה נזכרתי כמה הוא אוהב.

אז לקחתי את המתכון של אמא והכנתי לנו בבית. אני הכנתי ליד המרק לחמי דורום מהמתכון המעולה שבאתר ללחם דורום 

שאתם חייבים להכין ! זה הולך כל כך טוב ביחד ואם אתם מארחים זה סוגר לכם פינה כי עם סלט קטן ליד אחכ ועוד קצת

חמאה וריבה סגרתם ארוחה.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

מרק אפונה ביתי/8 מנות

מצרכים למתכון:

1 בצל גדול קצוץ דק

2 גזרים בינוניים מגורדים

3 שיני שום כתושות

300 גר׳ אפונה יבשה

כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון, 1/2 כפית כמון

כף אבקת מרק עוף

6 כוסות (1.5 ליטר) מי ברז

אופן ההכנה:

בסיר בינוני גדול מטגנים בשמן זית בצל, עד שהוא נהיה קצת שקוף, מוסיפים גזר, שום כתוש ואת האפונה ומערבבים היטב

מוסיפים תבלינים, ומערבבים, מוסיפים מים מערבבים ומביאים לרתיחה.

מבשלים אחרי רתיחה למשך שעה על אש קטנה.

אחרי שהמרק מוכן בעזרת בלנדר מוט טוחנים אותו, אני אוהבת להשאיר חלק לא טחון עד הסוף

אם חסר לכם נוזלים והמרק סמיך מדי תוסיפו עוד כוס מים.

מגישים חם, אני הגשתי עם לחם דורום בצד זה יצא מעולה המתכון של הלחם פה

 

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

אתי בן בסט ינואר 7, 2024 at 3:38 pm

לא כתובה כמות האפונה ואיזה סוגש- קפואה או יבשה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 4:23 pm

300 גר אפונה יבשה תרענני את הדף תראי את זה במתכון

Reply
לואיז ינואר 7, 2024 at 5:51 pm

הכנתי עם אפונה יבשה כתומה. יצא מעולה. תודה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 6:06 pm

תודה לואיז

Reply
עירית Neeman ינואר 7, 2024 at 4:18 pm

תנסי את שלי. כדאי לך. אולי נתן יפסיק את הברוגז
מטגנת בצל ושום, מוסיפה קוביות קטנות של גזר ושורש פטרוזליה. אחרי כמה דקות וכמה בחישות, מוסיפה אפונה יבשה, מלח פלפל שחור ותבלין ירקות מיובשים או סתם קצת כורכום. לאחר שהתבשל מוסיפה שמיר קצוץ. לא צריך לרסק. האפונה מתפרקת ונמסה לבד. אם אני רוצה ממש לפנק, מוסיפה לבישול גריסי פנינה. טעים להפליא, סמיך ומשביע.

Reply
מירי ינואר 7, 2024 at 5:33 pm

את משרה את האפונה או שוטפת

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 6:07 pm

לא משרה ולא שוטפת

Reply
עדי ינואר 7, 2024 at 5:45 pm

נכתב באהבה- יש מלא דילוגים על אותיות (typos) בפוסט. מציעה לעבור עליו שוב ולתקן. נראה כאילו כתבת אותו עייפה

Reply
מאיה ינואר 7, 2024 at 5:52 pm

צריך להשרות את האפונה לפני ?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 6:06 pm

אני לא משרה

Reply
מאיה ינואר 11, 2024 at 3:16 pm

נשמע ונראה מעולה!
אפשר להכין גם עם אפונה קפואה?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 5:40 pm

כן בטח

Reply

Leave a Comment