לחמים ומאפים

משולשי פיצה מבצק יוגורט

יולי 13, 2020 67 Comments

קמתי בבוקר בהצהרה שהיום אני לא אוכלת הרבה כי בימים האחרונים טחנתי כמו מגרסה.

הכנתי לי גרנולה, עם קצת יוגורט, ממש טיפי סילאן מעל, והצהרתי שהארוחה הבאה שלי תהיה

צהריים מאוחר עם מרק כתום. אממממממממההההה, נזכרתי שהתפנה לי היום מלא זמן, כי התבטלו

לי תכניות לנסיעה לירושלים, והחלטתי להכין משולשי פיצה מבצק יוגורט. טעות! מי מכין דברים כאלו

ביום שהוא התחיל דיאטה? מילא עוד הייתי אוכלת משהו לפני, אבל לא אכלתי מהבוקר של הגרנולה

וכשהמשולשים יצאו מהתנור הייתי על סף מוות קליני מרעב, וכפי שאפשר לראות בהיילייטס, פשוט

גרסתי שניים תוך כדי דיבור בפה מלא. הילדים עפו על זה, הבעל אכל חמישה, ואני נשבעתי אבל ממש!

שמעכשיו אני לא אוכלת עד מחר. בואו נראה אותי.

יוגורט מעניק לבצק רכות ונעימות שמאפשרים לבצק לא לתפוח המון זמן ובכל זאת להיות גמיש

אלסטי וחברותי. העבודה איתו כל כך נוחה! ונעימה, שתרצו מיד להכין ממנו הכל.וזה אחלה אחלה פתרון

למי שמחפש ארוחה עם בצק פיהצ בזמן קצר יחסית.כל שלבי ההכנה בוידאו כאן

משולשי פיצה מבצק יוגורט/12-13 יחידות

מצרכים למתכון:

4.5 כוסות (630 גר') קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

כף סוכר לבן

כף גדושה מלח דק

2 כפות שמן זית

200-250 מ״ל מי ברז

1 גביעי יוגורט לא משנה איזה (200 גרם)

למלית פיצה : (אופציות למליות נוספות בהמשך הפוסט למטה)

כל רוטב עגבניות שתבחרו, אני משתמשת בפאסאטה של מוטי (mutti)

300 גר' גבינת מוצרלה מגורדת או קרעים של גבינה

קצת מלח

קצת אורגנו

עלי בזיליקום

מעט שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים, מוסיפים לקערה סוכר, מלח,

שמן זית וממשיכים לערבל מוסיפים יוגורט, ובמזיגה איטית את המים.

ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, תתחילו מ 150 מ״ל ולאט לאט תוסיפו.

ממשיכים לערבל וללוש עוד כ 10 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מניחים את הבצק לנוח בקערה כ 40 דק'.

מחלקים את הבצק לכדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 100 גר',

ומניחים אותם על מגש מקומח, מכסים אותם במגבת ונותנים להם מנוחה של 10 דקות .

מחממים תנור ל 225 מעלות.

על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול בצק דק, ממלאים ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה מעל,

ממליחים קצת ומפזרים אורגנו וקצת עלי בזיליקום. סוגרים לצורת משולש בדיוק כמו שמכינים

אזני המן. את כל השלבים בוידאו תראו כאן . מברישים כל משולש במים ומפזרים שומשום.

מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים 15-20 דק' עד שהמשולשים שחומים.

(אין צורך בהתפחה חוזרת). מוציאים ומגישים חם חם.

**לגרסת הפסטו: מורחים את הבצק במררח פסטו ביתי (מתכון כאן), מניחים מעל פרוסות גבינת עיזים סטייל

פרומעז, מעל זה פרוסות פלפל או חציל קלוי, וממשיכים כרגיל.

**לגרסת מנגולד גבינות מכינים מלית כמו כאן, מניחים מעל כמה עלי בזיליקום וממשיכים כרגיל.

**אפשר להקפיא את הבצק אם לא השתמשתם בכולו למשל שלושה חדשים כשהוא עטוף היטב

ואפשר כמובן להקפיא את משולשי הפיצה בעודם טריים ועטופים היטב ולחמם אחד בלילה מאוחר

כשכולם הלכן לישון ואף אחד לא רואה.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

67 Comments

מיכל יולי 13, 2020 at 6:26 pm

וואי..מתכון פצצה.קרן, מתה עליך ועל המתכונים…על הטבעיות שלך בלי שום פלצנות מיותרת והפשטות של הכל. ..ושאפילו הרשית לעצמך לזלול משולש תוך כדי סרטון
וכמובן, על הסבלנות וההתייחסות בכלללל פעם על כל שאלה …
בריאות לך ורק טוב.
רצה להכין עכשיו!!!!!
רצה להכין

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 8:25 pm

תודה מיכל!! ליתר דיוק אכלתי שני משולשים בלי להתבלבל

Reply
מאירה יולי 14, 2020 at 10:47 am

אפשר עם קמח מלא או כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 3:31 pm

אפשר אבל להוסיף עוד קצת נוזלים לבצק

Reply
Almog אוגוסט 17, 2020 at 8:36 am

מה היחס בין הנוזלים לקמי כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 10:26 am

הכוונה אם ממירים לכוסמין מלא? בדרכ היחס הוא 1/3 כוס נוזלים על קילו קמח, ממליצה להתחיל משתיים שלוש כפות

Almog אוגוסט 17, 2020 at 10:29 am

להתחיל מ 2/3 כפות מים עם קילו קמח כוסמין מלא?

קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 10:50 am

לא, להוסיף לכמות המקורית של המים עוד שתיים שלוש כפות ואם הבצק צריך עוד אז להוסיף, לזכור שבצק של פיצה אוהב להיות דביק, חוסר בנוזלים
יניב בצק יבש

רוני יולי 24, 2020 at 11:36 am

אפשר להכין ולאכול מחר? יהיה טעים או יבש?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 2:48 pm

אפשר להכין ולהקפיא, ולחמם מחר אחרי הפשרה, או להכין ולשמור עטוף היטב עם ניילון ומחר לחמם

Reply
מור ספטמבר 21, 2020 at 9:32 pm

היי קרן,
אשמח לדעת אם אפשר להוסיף ביצה מעל, לפני שנכנסים לתנור.
תודה (:

Reply
סיון יולי 13, 2020 at 7:45 pm

נראה מושלם!! שמנת חמוצה במקום יוגורט הולך?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 8:24 pm

כן

Reply
מירב ספטמבר 24, 2020 at 4:32 pm

כבינה לבנה במקום יוגורט גם הולך?

Reply
נועה יולי 13, 2020 at 9:00 pm

קרן, אפשר קמח כוסמין לבן?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 9:15 pm

בטח

Reply
ניני יולי 13, 2020 at 9:57 pm

:)) צחקתי בקול
נראה מוש
חושבת שיש מצב שיחזיק קמח (טוב) ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 6:44 am

אם יודעים לעבוד איתו אז כן, לצערי אין לי נסיון איתו

Reply
יעל יולי 15, 2020 at 5:42 pm

היי קרן! זה נראה מושלם!
רק שאלה לגבי היוגורט. גביע הוא 200 מ״ל וכתבת גביע יוגורט 1 (250 מ״ל)
איזה מהם הוא הנכון?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 15, 2020 at 6:19 pm

גביע יספיק

Reply
מירב יולי 14, 2020 at 8:43 am

היי יא' הורסתתתת
אפשרי לבן / אשל במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:22 am

בטח.

Reply
הדר יולי 30, 2020 at 9:55 pm

קרן יקרה,
הכנתי הערב את המתכון. פשוט וואו. איזה בצק…ממש כפי שאת מתארת. מתכון אליפות. כולם פה טרפו את הפיצות. הילדים שלי החליטו שזו פיצה אוזן המן :-).
דרך אגב-השתמשתי בקמח פיצה והיה מעולה.

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 12:09 am

משמחת ממש הדר תודה

Reply
קרן יולי 14, 2020 at 9:30 am

הי, זה נראה נפלא – נראה לך שיעבוד גם עם יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית כלשהי?

תודה!

קרן.

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:53 am

אין סיבה שלא

Reply
אבי יולי 14, 2020 at 5:31 pm

ולזה את קוראת דיאטה קמח לבן? את יודעת כמה קלוריות מכיל 300גרם מוצרלה? חחחחחח

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:28 pm

אתה לא באמת מאמין לי שאני בדיאטה נכון?

Reply
שיר יולי 14, 2020 at 10:57 pm

יאמי,יאמי ושוב י א מ י !
איזה טעים יצא לייייי
קרן את החיים

Reply
רותם יולי 18, 2020 at 10:34 am

היי קרן, תודה על המתכון הנהדר, הכנתי אתמול והתענגנו. כמו שהצעת, הקפאתי שלושה כדורים מהבצק. אחרי שאפשיר, פשוט להמשיך כרגיל או שצריך איזושהי התפחה? תודה מראש

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 2:02 pm

הן יתפחו ממילא בזמן ההפשרה

Reply
רןתם יולי 18, 2020 at 3:37 pm

מעולה, תודה!

Reply
Tehila יולי 15, 2020 at 12:22 pm

יעבוד גם בצורה רגילה עגולה של פיצה?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2020 at 12:51 pm

בטח אין בעיה

Reply
ש ספטמבר 26, 2020 at 2:04 pm

אפשר להמיר את המים גם ליוגורט?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 4:00 pm

לא, הבצק חייב יהיה קצת נוזלים

Reply
מור ספטמבר 21, 2020 at 9:32 pm

היי קרן,
אשמח לדעת אם אפשר להוסיף ביצה מעל, לפני שנכנסים לתנור.
תודה (:

Reply
ורד יולי 16, 2020 at 10:32 pm

קרן יקרה!
הבצק אכן מושלם! והמשולשים יצאו טעימים להפליא. אז קודם כל רוב תודות על עוד מתכון מעולה שלך!
רציתי לשאול האם אולי תוכלי אולי לצרף את שלבי ההכנה בתמונות/בוידאו לבלוג או ליו טיוב? בעוונותיי אין לי אינסטגרם ולכן גם אין לי גישה לראותם באינסטגרם שלך.
דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם יש הבדל מבחינת התוצאה בין חלוקת הבצק לכדורים אותם מרדדים אחד אחד לבין רידוד הבצק כולו וקריצת עיגולים בעזרת קורצן ואז מילוי?
שואלת כי כך אני פעלתי ע"י רידוד ליריעה אחת דקה וקריצה וגם הוספתי שכבה תחתונה נוספת של גבינות (פטה וגבינה לבנה בתוספת חלמון) מתחת לרוטב העגבניות. יצא נהדר רק שהמשולשים נפתחו לי. האם זה בגלל צורת הרידוד והקריצה או מפאת עומס המילוי?
הרבה תודה מראש ושבת שלום!
ורד

Reply
מורן יולי 23, 2020 at 6:51 pm

האם אפשר להכין ולהקפיא אותם?

Reply
תהל אוקטובר 7, 2020 at 1:33 pm

בצק נעים בטירוף!!! והמאפה בכללל שלמותת!!

Reply
מורן יולי 23, 2020 at 6:53 pm

היי אהובה,
האם אפשר להכין ולהקפיא אותם?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 10:21 pm

בוודאי, לעטוף היטב ולהקפיא

Reply
נעמה יולי 23, 2020 at 10:33 pm

הכנתי מ 100 אחוז קמח כוסמין ונטרף! תודה!

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 6:31 am

משמח ממש תודנ

Reply
נעמי יולי 26, 2020 at 3:06 pm

אפשר להכין מקמח לחם?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 3:57 pm

בטח

Reply
נטע יולי 28, 2020 at 7:24 pm

היי קרן
מתכון נהדר, הבצק יוצא ממש טעים!
אבל לצערי הכל נפתח לי בזמן האפייה מצורת המשולשים לסתם פיצה עגולה
מודה שהתפחתי את הבצק יותר זמן ממה שכתוב והוא תפח יפה מאוד- יכול להיות שזו הסיבה? או רעיון אחר?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 8:55 pm

בהחלט יכול להיות התפחת יתר
וצריך ממש להדק את הבצק טוב, נסי להבא פחות התפחה

Reply
ענת יולי 28, 2020 at 9:18 pm

היי קרן❤
אפשר להכין את הבצק להתפיח ולהשאיר במקרר ולהכין למחרת. תודה

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 9:54 pm

אפשר

Reply
מור יולי 28, 2020 at 11:10 pm

היי אפשר להכין עד שלב האפיה ואז לשים במקרר ולאפות רק לאחר כמה שעות?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 6:29 am

לא יעבוד ככ הרבה זמן במקרר עם המילוי , אפשר להכין עד שלב האפייה ולהקפיא, להפשיר ולאפות

Reply
תהילה יולי 29, 2020 at 10:22 pm

יש לי יוגורט במתיקות מעודנת רק, לדעתך ירגישו את ההבדל (בצק שקצת מתוק)?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 6:52 am

ירגישו אבל לא קריטי

Reply
תהילה יולי 30, 2020 at 10:51 am

תודה על התשובה המהירה(:
יש לי לבן, זה עדיף?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 11:45 am

אותו דבר

IlNit יולי 31, 2020 at 9:21 am

מתכון מושלםתודה לך

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 9:27 am

תודה!

Reply
ענבל האס יולי 31, 2020 at 2:06 pm

קרן יקרה,
התמכרתי לאתר שלך…
כל יום משוטטת ומחפשת מתכון לחדש.. אפילו החלפתי את המתכון הקבוע של חלות השבת במתכון שלך…
פשוט אוצר…
תודה בשמי
ובשם כל המשפחה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 3:32 pm

יש תגובה יותר כיפית מזו ??? תודה רבה

Reply
‫רחלי בליצר‬‎ אוגוסט 2, 2020 at 11:31 am

קרן יקרה, עוד מתכון מעולה, שנוסה בהצלחה רבה! מדובר במתכון שוס!!!! בצק אלוהי!!! הכנתי, חוסל ואכין שוב ושוב ושוב. מרגיש כמו טאבון אמיתי . אין כמוך.

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 1:25 pm

תודההההההה

Reply
ליאור אוגוסט 18, 2020 at 1:39 pm

הי, לא הבנתי כמה יוגורט לשים, כתוב על הגביע 200 גרם לא מ"ל.. ו250 מ"ל כמו שכתבת יוצא כמעט גביע ושלושת רבעי. אז מה הכמות הנכונה? תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 5:03 pm

טעות שלי זה 200 גר

Reply
עדי ספטמבר 1, 2020 at 12:20 am

היי קרן, הכנתי היום את הבצק הנפלא הזה ויצא פשוט מעולה! עשיתי רק חצי מהכמות והספיק ל2 פיצות בינוניות. תודה רבה על המתכון❤️

Reply
Ilanit ספטמבר 11, 2020 at 5:27 am

הכנתי כבר מספר פעמים, פשוט מושלם
תודה קרן

Reply
Roni Goreshnik ספטמבר 23, 2020 at 7:33 pm

וואו וואו וואו! מתכון אליפות!
השתמשתי בחצי כוסמין לבן וחצי מלא וגבינה במקום יוגרוט.
הכל חוסל בשניות!
תודה לך ♥️

Reply

Leave a Comment