קמתי בבוקר בהצהרה שהיום אני לא אוכלת הרבה כי בימים האחרונים טחנתי כמו מגרסה.
הכנתי לי גרנולה, עם קצת יוגורט, ממש טיפי סילאן מעל, והצהרתי שהארוחה הבאה שלי תהיה
צהריים מאוחר עם מרק כתום. אממממממממההההה, נזכרתי שהתפנה לי היום מלא זמן, כי התבטלו
לי תכניות לנסיעה לירושלים, והחלטתי להכין משולשי פיצה מבצק יוגורט. טעות! מי מכין דברים כאלו
ביום שהוא התחיל דיאטה? מילא עוד הייתי אוכלת משהו לפני, אבל לא אכלתי מהבוקר של הגרנולה
וכשהמשולשים יצאו מהתנור הייתי על סף מוות קליני מרעב, וכפי שאפשר לראות בהיילייטס, פשוט
גרסתי שניים תוך כדי דיבור בפה מלא. הילדים עפו על זה, הבעל אכל חמישה, ואני נשבעתי אבל ממש!
שמעכשיו אני לא אוכלת עד מחר. בואו נראה אותי.
יוגורט מעניק לבצק רכות ונעימות שמאפשרים לבצק לא לתפוח המון זמן ובכל זאת להיות גמיש
אלסטי וחברותי. העבודה איתו כל כך נוחה! ונעימה, שתרצו מיד להכין ממנו הכל.וזה אחלה אחלה פתרון
למי שמחפש ארוחה עם בצק פיהצ בזמן קצר יחסית.כל שלבי ההכנה בוידאו כאן
משולשי פיצה מבצק יוגורט/12-13 יחידות
מצרכים למתכון:
4.5 כוסות (630 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר לבן
כף גדושה מלח דק
2 כפות שמן זית
200-250 מ״ל מי ברז
1 גביעי יוגורט לא משנה איזה (200 גרם)
למלית פיצה : (אופציות למליות נוספות בהמשך הפוסט למטה)
כל רוטב עגבניות שתבחרו, אני משתמשת בפאסאטה של מוטי (mutti)
300 גר' גבינת מוצרלה מגורדת או קרעים של גבינה
קצת מלח
קצת אורגנו
עלי בזיליקום
מעט שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים, מוסיפים לקערה סוכר, מלח,
שמן זית וממשיכים לערבל מוסיפים יוגורט, ובמזיגה איטית את המים.
ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, תתחילו מ 150 מ״ל ולאט לאט תוסיפו.
ממשיכים לערבל וללוש עוד כ 10 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מניחים את הבצק לנוח בקערה כ 40 דק'.
מחלקים את הבצק לכדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 100 גר',
ומניחים אותם על מגש מקומח, מכסים אותם במגבת ונותנים להם מנוחה של 10 דקות .
מחממים תנור ל 225 מעלות.
על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול בצק דק, ממלאים ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה מעל,
ממליחים קצת ומפזרים אורגנו וקצת עלי בזיליקום. סוגרים לצורת משולש בדיוק כמו שמכינים
אזני המן. את כל השלבים בוידאו תראו כאן . מברישים כל משולש במים ומפזרים שומשום.
מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים 15-20 דק' עד שהמשולשים שחומים.
(אין צורך בהתפחה חוזרת). מוציאים ומגישים חם חם.
**לגרסת הפסטו: מורחים את הבצק במררח פסטו ביתי (מתכון כאן), מניחים מעל פרוסות גבינת עיזים סטייל
פרומעז, מעל זה פרוסות פלפל או חציל קלוי, וממשיכים כרגיל.
**לגרסת מנגולד גבינות מכינים מלית כמו כאן, מניחים מעל כמה עלי בזיליקום וממשיכים כרגיל.
**אפשר להקפיא את הבצק אם לא השתמשתם בכולו למשל שלושה חדשים כשהוא עטוף היטב
ואפשר כמובן להקפיא את משולשי הפיצה בעודם טריים ועטופים היטב ולחמם אחד בלילה מאוחר
כשכולם הלכן לישון ואף אחד לא רואה.
81 Comments
וואי..מתכון פצצה.קרן, מתה עליך ועל המתכונים…על הטבעיות שלך בלי שום פלצנות מיותרת והפשטות של הכל. ..ושאפילו הרשית לעצמך לזלול משולש תוך כדי סרטון
וכמובן, על הסבלנות וההתייחסות בכלללל פעם על כל שאלה …
בריאות לך ורק טוב.
רצה להכין עכשיו!!!!!
רצה להכין
תודה מיכל!! ליתר דיוק אכלתי שני משולשים בלי להתבלבל
אפשר עם קמח מלא או כוסמין מלא?
אפשר אבל להוסיף עוד קצת נוזלים לבצק
מה היחס בין הנוזלים לקמי כוסמין?
הכוונה אם ממירים לכוסמין מלא? בדרכ היחס הוא 1/3 כוס נוזלים על קילו קמח, ממליצה להתחיל משתיים שלוש כפות
להתחיל מ 2/3 כפות מים עם קילו קמח כוסמין מלא?
לא, להוסיף לכמות המקורית של המים עוד שתיים שלוש כפות ואם הבצק צריך עוד אז להוסיף, לזכור שבצק של פיצה אוהב להיות דביק, חוסר בנוזלים
יניב בצק יבש
אפשר להכין ולאכול מחר? יהיה טעים או יבש?
אפשר להכין ולהקפיא, ולחמם מחר אחרי הפשרה, או להכין ולשמור עטוף היטב עם ניילון ומחר לחמם
היי קרן,
אשמח לדעת אם אפשר להוסיף ביצה מעל, לפני שנכנסים לתנור.
תודה (:
נראה מושלם!! שמנת חמוצה במקום יוגורט הולך?
כן
כבינה לבנה במקום יוגורט גם הולך?
קרן, אפשר קמח כוסמין לבן?
תודה!
בטח
היי קרן אשל הולך במקום יוגורט?
בהחלט
:)) צחקתי בקול
נראה מוש
חושבת שיש מצב שיחזיק קמח (טוב) ללא גלוטן?
אם יודעים לעבוד איתו אז כן, לצערי אין לי נסיון איתו
היי קרן! זה נראה מושלם!
רק שאלה לגבי היוגורט. גביע הוא 200 מ״ל וכתבת גביע יוגורט 1 (250 מ״ל)
איזה מהם הוא הנכון?
תודה
גביע יספיק
היי קרן
יש אפשרות לעשות במקום משולשים שתיי רולדות (כמו עוגת שמרים )?
אפשר לעשות הכל מהבצק.
היי יא' הורסתתתת
אפשרי לבן / אשל במקום יוגורט?
בטח.
קרן יקרה,
הכנתי הערב את המתכון. פשוט וואו. איזה בצק…ממש כפי שאת מתארת. מתכון אליפות. כולם פה טרפו את הפיצות. הילדים שלי החליטו שזו פיצה אוזן המן :-).
דרך אגב-השתמשתי בקמח פיצה והיה מעולה.
משמחת ממש הדר תודה
הי, זה נראה נפלא – נראה לך שיעבוד גם עם יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית כלשהי?
תודה!
קרן.
אין סיבה שלא
ולזה את קוראת דיאטה קמח לבן? את יודעת כמה קלוריות מכיל 300גרם מוצרלה? חחחחחח
אתה לא באמת מאמין לי שאני בדיאטה נכון?
יאמי,יאמי ושוב י א מ י !
איזה טעים יצא לייייי
קרן את החיים
היי קרן, תודה על המתכון הנהדר, הכנתי אתמול והתענגנו. כמו שהצעת, הקפאתי שלושה כדורים מהבצק. אחרי שאפשיר, פשוט להמשיך כרגיל או שצריך איזושהי התפחה? תודה מראש
הן יתפחו ממילא בזמן ההפשרה
מעולה, תודה!
יעבוד גם בצורה רגילה עגולה של פיצה?
בטח אין בעיה
אפשר להמיר את המים גם ליוגורט?
לא, הבצק חייב יהיה קצת נוזלים
היי קרן,
אשמח לדעת אם אפשר להוסיף ביצה מעל, לפני שנכנסים לתנור.
תודה (:
קרן יקרה!
הבצק אכן מושלם! והמשולשים יצאו טעימים להפליא. אז קודם כל רוב תודות על עוד מתכון מעולה שלך!
רציתי לשאול האם אולי תוכלי אולי לצרף את שלבי ההכנה בתמונות/בוידאו לבלוג או ליו טיוב? בעוונותיי אין לי אינסטגרם ולכן גם אין לי גישה לראותם באינסטגרם שלך.
דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם יש הבדל מבחינת התוצאה בין חלוקת הבצק לכדורים אותם מרדדים אחד אחד לבין רידוד הבצק כולו וקריצת עיגולים בעזרת קורצן ואז מילוי?
שואלת כי כך אני פעלתי ע"י רידוד ליריעה אחת דקה וקריצה וגם הוספתי שכבה תחתונה נוספת של גבינות (פטה וגבינה לבנה בתוספת חלמון) מתחת לרוטב העגבניות. יצא נהדר רק שהמשולשים נפתחו לי. האם זה בגלל צורת הרידוד והקריצה או מפאת עומס המילוי?
הרבה תודה מראש ושבת שלום!
ורד
האם אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולתת לו לתפוח בחוץ או במקרר ?
במקרר
האם אפשר להכין ולהקפיא אותם?
בצק נעים בטירוף!!! והמאפה בכללל שלמותת!!
היי אהובה,
האם אפשר להכין ולהקפיא אותם?
בוודאי, לעטוף היטב ולהקפיא
הכנתי מ 100 אחוז קמח כוסמין ונטרף! תודה!
משמח ממש תודנ
אפשר להכין מקמח לחם?
בטח
היי קרן
מתכון נהדר, הבצק יוצא ממש טעים!
אבל לצערי הכל נפתח לי בזמן האפייה מצורת המשולשים לסתם פיצה עגולה
מודה שהתפחתי את הבצק יותר זמן ממה שכתוב והוא תפח יפה מאוד- יכול להיות שזו הסיבה? או רעיון אחר?
בהחלט יכול להיות התפחת יתר
וצריך ממש להדק את הבצק טוב, נסי להבא פחות התפחה
היי קרן❤
אפשר להכין את הבצק להתפיח ולהשאיר במקרר ולהכין למחרת. תודה
אפשר
היי אפשר להכין עד שלב האפיה ואז לשים במקרר ולאפות רק לאחר כמה שעות?
לא יעבוד ככ הרבה זמן במקרר עם המילוי , אפשר להכין עד שלב האפייה ולהקפיא, להפשיר ולאפות
יש לי יוגורט במתיקות מעודנת רק, לדעתך ירגישו את ההבדל (בצק שקצת מתוק)?
ירגישו אבל לא קריטי
תודה על התשובה המהירה(:
יש לי לבן, זה עדיף?
אותו דבר
מתכון מושלםתודה לך
תודה!
קרן יקרה,
התמכרתי לאתר שלך…
כל יום משוטטת ומחפשת מתכון לחדש.. אפילו החלפתי את המתכון הקבוע של חלות השבת במתכון שלך…
פשוט אוצר…
תודה בשמי
ובשם כל המשפחה
יש תגובה יותר כיפית מזו ??? תודה רבה
קרן יקרה, עוד מתכון מעולה, שנוסה בהצלחה רבה! מדובר במתכון שוס!!!! בצק אלוהי!!! הכנתי, חוסל ואכין שוב ושוב ושוב. מרגיש כמו טאבון אמיתי . אין כמוך.
תודההההההה
הי, לא הבנתי כמה יוגורט לשים, כתוב על הגביע 200 גרם לא מ"ל.. ו250 מ"ל כמו שכתבת יוצא כמעט גביע ושלושת רבעי. אז מה הכמות הנכונה? תודה!
טעות שלי זה 200 גר
היי קרן, הכנתי היום את הבצק הנפלא הזה ויצא פשוט מעולה! עשיתי רק חצי מהכמות והספיק ל2 פיצות בינוניות. תודה רבה על המתכון❤️
הכנתי כבר מספר פעמים, פשוט מושלם
תודה קרן
וואו וואו וואו! מתכון אליפות!
השתמשתי בחצי כוסמין לבן וחצי מלא וגבינה במקום יוגרוט.
הכל חוסל בשניות!
תודה לך ♥️
נראה מהמם כמו כל מתכון שלך!
רק אני 2 שאלות…
יעבוד עם קמח כוסמין, ואפילו כוסמין מלא?
יוגורט צאן גם מסתדר פה?
המון תודה
את אלופה נהנה כל פעם מחדש לעשות את המתכונים שלך בהצלחה גדולה
היי, יש מצב שזה 200 מל יוגורט ולא 200 גר?? יצא לי דביק בטירוף.
אולי הוספת יותר מדי מים, את המים תמיד לאט לאט , הבצק לא תמיד צריך את כל הכמות
אין עלייייייך!! המתכןנים שלך מהממים אבל השנינות הורסתתת!!! אהבתי את החלק לחמם שאף אחד לא רואה
אוף, הבצק לא תופח 🙁 יש איך לתקן או אבוד?
זה בהכרח השמרים או שייתכנו סיבות אחרות?
תודה!!
אולי השמרים או שהבצק שלך ממש יבש ולא הוספת לו מספיק נוזלים
מתכון קליל, בצק מצוין! אין על ההסברים המדויקים שלך