פרג בעוגות ועוגיות אצלי זה לגמרי חולשה.
אני מכינה עוגות ועוגיות עם פרג כל השנה.
כדי שהפרג יהיה עבורי נגיש כל הזמן, אני קונה בשוק לוינסקי כמות גדולה של פרג טחון טרי ומקפיאה אותו,
וכך יש לי פרג טרי מתי שרק מתחשק.
אם גם אתם מאוהבי הפרג אני ממליצה לקנות פרג טרי ולהקפיא,
הוא יכול להחזיק מעמד בפריזר כשלושה חדשים בלי שיקבל טעם מריר.
לכבוד פורים הכנתי סהרוני בצק פריך במלית פרג, זו מלית שמזכירה בהכנתה ובמרקמה קרם פטיסייר,
טעימה מאוד וקלה להכנה
ניתן להכין מהבצק ומהמלית גם אזני המן מצויינים.
הבצק פריך ונעים לעבודה, הקפידו לא לאפות אותו יותר מדי והוא ייתמסר בפריכותו מהביס הראשון
סהרני פרג/ 25 יחידות
לבצק :
200 גרם חמאה קרה
2 כוסות ורבע קמח
חלמון ביצה
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס שמנת חמוצה
למלית הפרג:
60 גרם חמאה
כוס וחצי פרג
כוס חלב
3/4 כוס סוכר
מעט מלח
כפית תמצית וניל
2 ביצים
להכנת הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח ואבקת סוכר
מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים עבד עד לקבלת תערובת פירורית
מוסיפים שמנת חמוצה וביצה ומעבדים עד לקבלת וש בצק אחיד
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטים כל חלק בניילון נצמד
מכניסים למקרר לשעה לפחות ואפשר גם לילה קודם
להכנת מלית הפרג:
בקערה בינונית טורפים את הביצים ומניחים בצד
בסיר קטן על אש בינונית ממיסים חמאה חלב סוכר ומלח עד שהסוכר נמס והחלב מתחיל לבעבע.
מעבירים חצי מכמות החלב לקערת הביצים על מנת להשוות טמפרטורה תוך כדי שטורפים כל הזמן
מחזירים את התערובת לסיר שעל האש וטורפים כל הזמן על אש בינונית נמוכה עד שמתקבל מרקם מעט קרמי
המזכיר במרקמו פודינג
מוסיפים פרג ותמצית וניל
מערבבים היטב ומורידים מהאש
מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר עד לשימוש
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כל עלה לעיגול
מניחים על כל עיגול צלחת בינונית ומסמנים בעזרת סכין שוליים עגולים
מסירים את הצלחת
מניחים במרכז כל עיגול כף אחת גדושה של מלית
בעזרת גב הכף מורחים באופן אחיד כך שתהערובת מכסה את כל העיגול
בעזרת סכין חדה מחלקים את הבצק לשמונה (ממש כמו שחותכים פיצה)
מוציאים מעט את אחד החלקים ומגלגלים מהחלק הרחב לחלק הצר על לקבלת צורת סהרון
מעבירים את הסהרונים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה כשהזנב שלהם מונח כלפי מטה
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ- 15 דקות (תתחילו לבדוק כבר אחרי 12 דקות זה משתנה מתנור לתנור)
הסהרונים נשארים בהירים ולא מאוד משתזפים כך הם יוצאים מאוד פריכים
מפזרים אבקת סוכר , מצננים ואוכלים.
את הסהרונים ניתן לשמור בקופסא סגורה בחדר עד כשבוע ימים.
המתכון למלית הפרג לקוח מהבלוג הזה
2 Comments
מתכון מושלם יצא ואווווו
איזה כייף תודה אור