אני באמת חברה הכי טובה של בצק פילו וכבר כתבתי על זה המון, שיש לי תמיד בצק פילו בבמקרר, כן כן,
לא בפריזר, במקרר. כי הוא מצרך ככ קבוע אצלי בבית שאני לא מפחדת שהוא יתקלקל.
אני יודעת שהוא תמיד שם, ושברגע אני יכולה לערבב כמה גבינות ולהכין ממנו משהו טעים,
או להקפיץ כמה תפוחים או בננות עם קינמון וחמאה ולמלא אותו ולהכין פאי מהיר.
וזה נדיר שאגיע למצב שלא נגעתי בפילו. אפילו בסדנאות בתקופה האחרונה, למרות שברובן הן
סדנאות שעוסקות בשמרים, אני מגישה בסיום, בארוחה, גלילות פילו מלאות בגבינות וכרישה, או מנגולד,
או חצילים, או מה שיש במקרר, כי זה כזה פינוק כייף וטעים.
השנה אני מארחת, וחשבתי להכין לשולחן לא רק בשר או דגים, אלא לפנק גם בסוכריות פילו כאלו יפות,
עם מלית גבינה, ואני ככ אוהבת להגיש אותן למרכז השולחן לפרוס ולשמוע את הקראסט שלהן, ולראות את
כל הפירורים עפים לצדדים, אחכ תמיד יש מי שיאכל גם אותם.
רולדות פילו עם גבינות חצילים ובצל מטוגן/2 רולדות
מצרכים למתכון:
למלית :
1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות מוקפץ במחבת עם שמן זית
1 פרוסות חציל מטוגנות בשמן
200 גר׳ גבינה בוגרית מפוררת
מיכל (250 גר׳ ) גבינת ריקוטה
8 פרוסות גבינת עיזים סטייל פרומעז
מעט מלח ופלפל שחור
חופן עלי טימין או זעתר טרי
חבילה עלי פילו
1/4 כוס שמן זית
חופן שומשום
רצועות בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים גבינת ריקוטה בולגרית מלח ופלפל
מחממים תנור ל 200 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה
על משטח נח לעבודה פותחים עלה פילו, מברישים בשמן זית, ומניחים עליו עוד עלה ושוב מברישים.
חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף.
מפזרים מחצית מכמות המלית בשליש התחתון של עלי הפילו.
מפזרים עלי טימין מעל.
מניחים מעל הגבינה פרוסות חציל, פרוסות גבינת פרומעז ומחצית מהבצל המטוגן.
מזלפים מעט שמן זית. מגלגלים לרולדה. מברישים את רולדה בשמן זית ומפזרים שומשום
בנדיבות. מקשטים את הרולדה בשני ענפים של בצל ירוק (לא חובה.)
מניחים על תבנית האפייה וחוזרים על הפעולה עם הרולדה הנוספת.
אופים 20-25 דק׳ עד שהרולדה שזופה.
מגישים חם וטרי.
**את הריקוטה ניתן להמיר בגבינת טוב טעם, כנען או חמד
**אפשר להמיר חצילים לכל ירק אחר שאוהבים
**אפשר להוסיף קצת פרמז׳ן מגורדת או קשקבל
**ניתן להקפיא את הרולדות לפני אפייה, כשהן עטופות היטב בניילון נצמד ללא שמן זית ושומשום.
14 Comments
היי קרן יקרה, האם הכוונה לחציל שלם חתוך לפרוסות ?
כן
היי קרן מתכון מעולה וטעים כולם זללו(;
אשמח לדעת באיזה מצלמה את משתמשת לצלם את המתכונים?
קנון
איזה קנון? איך קוראים למצלמה?
היי קרן.. אני רוצה להכין את הסוכריות ביום רביעי ובגדול זה יוגש בשישי בצהריים.. .מה עדיף לאפות וישר להקפיא או להשאיר במקרר ולאפות בבוקר של שישי?
תודהההה
להכין בלי לאפות
להקפיא ולהוציא ישר לתנור
הי קרן,
המתכונים שלך מעולים!
רק רציתי לוודא – אם מקיפיאים רולדה, אופים אותה קפואה, אם כן כמה זמן?
תודה רבה!
אפשר לאפות קפואה… תלוי מאוד בתנור ומה יש ברולדה אבל זה מינימום של 30 דקות
תודה רבה על המענה המהיר!
מילוי שלך – חצילים, בצל וגבינות.
אין לי בעיה להפשיר במקרר ולאפות אז.
מה את ממליצה יותר?
היי קרן,
אני גם מתכננת להקפיא את אחת הרולדות שלך ולאפות אח"כ.
אם מתכננת להפשיר, למרוח שמ"ז ושומשום ואח"כ לאפות – מפשירים בטמפ' החדר או במקרר?
לא צריך להפשיר, אפשר לאפות ישירות מהמקפיא
היי קרן,
מה אני יכולה לשים במקום גבינת עזים, אני ממש לא אוהבת.
כל גבינה שאוהבים אחרת
קשות או צהובות