חנוכה

סופגניות ריקוטה מהירות הכנה

נובמבר 25, 2021 22 Comments

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

יש להן אין ספור גרסאות, סופגניות אשל, סופגניות ביס, סופגניות מהירות הכנה, ואני כבר כמה שנים

מכינה אותן בגרסת הריקוטה שמוסיפה להן רכות ונעימות בכל ביס ומשדרגת אתן.

את הברנדי לתערובת מוסיפים כדי שהסופגניות לא יספחו יותר מדי שומן אליהן, ממליצה לא לוותר.

אני עבדתי עם צנטר וולתוך כל סופגניה זילפתי ריבת שזיפים מדהימה של חמותי,

אפשר כל ריבה שאוהבים ואפשר גם ללא ריבה כלל, ורק עם אבקת סוכר.

את הריבה אפשר הכניס פנימה גם עם מזרק פלסטיק של פעם 🙂

אם אין לכם מדחום לשמן, תוכלו לבדוק אם השמן חם אם תזרקו פנימה מעט מלח ותראו

אם נוצרות בועות סביב המלח, אם לא תנו לשמן עוד קצת להתחמם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

סופגניות ריקוטה מהירות הכנה/כ 20-25 סופגניות

מצרכים למתכון:

כוס וחצי (210 גר׳)  גרם קמח לבן

כפית אבקת אפייה

2 ביצים גודל L

300 גר גבינת ריקוטה 5% של גד

שקית  סוכר וניל

4 כפות (40 גר׳) סוכר

1 כף ברנדי

לטיגון:

סיר עמוק

שמן לטיגון

למילוי (אופציונלי)

כל ריבה שאוהבים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים בסיר שמן (ממש ממליצה לרכוש מדחום לשמן לחפש בגוגל)

עד שהשמן מתחמם בקערה טורפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל, מוסיפים ריקוטה

ואת הברנדי ומערבבים שוב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.

בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או בעזרת שתי כפיות מעבירים תלוליות מהבלילה ישירות

לשמן החם (אם יש לכם מדחום הוא צריך להיות על 160-170 מעלות) אם הסופגניה

משחמה מהר מדי מבחוץ סימן שיש להנמיך את טמפרטורת השמן.מטגנים את הסופגניות

עד להזהבה מכל הצדדים.

מכינים צלחת עם נייר סופג עליה, וכשהסופגניות מוכנות מעבירים אותן בעזרת כף מחוררת

לצלחת.

יוצרים במרכז כל סופגניה חור קטן ומזלפים פנימה או שמכניסים בעזרת מזרק מהריבה.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים

**הפרסום בשיתוף מחלבות גד

**את הסופגניות אפשר כמובן לאכול רק עם אבקת סוכר וללר ריבה.

**סוכר הוניל ניתן להמיר בכף סוכר רגילה וכפית תמצית/מחית וניל

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

מיכל פרנק נובמבר 25, 2021 at 2:48 pm

היי נראה מעולה !!!
שאלה האם אפשר להכין את הבלילה מראש ולקראת הגשה לטגן את הסופגניות ?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 4:37 pm

בגלל אבקת האפייה לא ממיצה יותר מדי זמן, אבל אפשרי

Reply
אורית דצמבר 5, 2021 at 11:40 am

מתכון מעולה! האחיין שלי חזר לבקש עוד אבל הכל נגמר…. המלצה שלי: להכין כמות כפולה. קרן את מס 1, לאב יו

Reply
ללא גלוטן נובמבר 25, 2021 at 2:56 pm

יש אפשרות להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 4:36 pm

בלי בעיה בכלל, 1:1

Reply
אלינור בר מנשה נובמבר 25, 2021 at 7:14 pm

אפשרי ללא הברנדי? או יפגע קשות בטעם?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2021 at 2:13 pm

אפשר בלי

Reply
אתי כהן נובמבר 29, 2021 at 1:55 pm

באיזה טמפרטורה מטגנים את הסופגניות?בהנחה שיש מדחום

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2021 at 2:48 pm

170 מעלות

Reply
הילה נובמבר 27, 2021 at 9:38 am

איזה אלכוהול אחר אפשר לשים במקום ברנדי?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2021 at 1:34 pm

רום

Reply
עדן נובמבר 28, 2021 at 3:22 pm

יש אופציה להכין אותם באפייה בתנור ולא לטגן בשמן?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2021 at 6:55 am

אפשר אבל זה לא יוצא אותו הדבר

Reply
אשרת נובמבר 28, 2021 at 9:12 pm

הכנתי בלי ברנדי יצא מושלם!!!! תודה רבה וחג חנוכה שמח

Reply
אתי כהן נובמבר 29, 2021 at 1:54 pm

באיזה טמפרטורה מטגנים את הסופגניות?בהנחה שיש מדחום

Reply
O דצמבר 2, 2021 at 10:56 pm

170

Reply
תמר מנסברג דצמבר 14, 2022 at 12:01 pm

האם אפשר בלי אבקת אפיה ? לא אוהבת את הטעם לואי !

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 10:30 pm

לא יעבוד
תחליפי לקמח תופח

Reply
אביבית דצמבר 13, 2023 at 2:31 pm

אפשר עם יוגורט במקום ריקוטה? לא היה בסופר ריקוטה

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2023 at 10:10 am

בטח

Reply
ניצול שאריות.. דצמבר 13, 2023 at 5:15 pm

נתקעתי עם גבינת שמנת, האם אפשר להחליף את הריקוטה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2023 at 10:10 am

בטח

Reply

Leave a Comment