יש להן אין ספור גרסאות, סופגניות אשל, סופגניות ביס, סופגניות מהירות הכנה, ואני כבר כמה שנים
מכינה אותן בגרסת הריקוטה שמוסיפה להן רכות ונעימות בכל ביס ומשדרגת אתן.
את הברנדי לתערובת מוסיפים כדי שהסופגניות לא יספחו יותר מדי שומן אליהן, ממליצה לא לוותר.
אני עבדתי עם צנטר וולתוך כל סופגניה זילפתי ריבת שזיפים מדהימה של חמותי,
אפשר כל ריבה שאוהבים ואפשר גם ללא ריבה כלל, ורק עם אבקת סוכר.
את הריבה אפשר הכניס פנימה גם עם מזרק פלסטיק של פעם 🙂
אם אין לכם מדחום לשמן, תוכלו לבדוק אם השמן חם אם תזרקו פנימה מעט מלח ותראו
אם נוצרות בועות סביב המלח, אם לא תנו לשמן עוד קצת להתחמם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
סופגניות ריקוטה מהירות הכנה/כ 20-25 סופגניות
מצרכים למתכון:
כוס וחצי (210 גר׳) גרם קמח לבן
כפית אבקת אפייה
2 ביצים גודל L
300 גר גבינת ריקוטה 5% של גד
שקית סוכר וניל
4 כפות (40 גר׳) סוכר
1 כף ברנדי
לטיגון:
סיר עמוק
שמן לטיגון
למילוי (אופציונלי)
כל ריבה שאוהבים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן (ממש ממליצה לרכוש מדחום לשמן לחפש בגוגל)
עד שהשמן מתחמם בקערה טורפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל, מוסיפים ריקוטה
ואת הברנדי ומערבבים שוב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.
בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או בעזרת שתי כפיות מעבירים תלוליות מהבלילה ישירות
לשמן החם (אם יש לכם מדחום הוא צריך להיות על 160-170 מעלות) אם הסופגניה
משחמה מהר מדי מבחוץ סימן שיש להנמיך את טמפרטורת השמן.מטגנים את הסופגניות
עד להזהבה מכל הצדדים.
מכינים צלחת עם נייר סופג עליה, וכשהסופגניות מוכנות מעבירים אותן בעזרת כף מחוררת
לצלחת.
יוצרים במרכז כל סופגניה חור קטן ומזלפים פנימה או שמכניסים בעזרת מזרק מהריבה.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים
**הפרסום בשיתוף מחלבות גד
**את הסופגניות אפשר כמובן לאכול רק עם אבקת סוכר וללר ריבה.
**סוכר הוניל ניתן להמיר בכף סוכר רגילה וכפית תמצית/מחית וניל
22 Comments
היי נראה מעולה !!!
שאלה האם אפשר להכין את הבלילה מראש ולקראת הגשה לטגן את הסופגניות ?
בגלל אבקת האפייה לא ממיצה יותר מדי זמן, אבל אפשרי
מתכון מעולה! האחיין שלי חזר לבקש עוד אבל הכל נגמר…. המלצה שלי: להכין כמות כפולה. קרן את מס 1, לאב יו
יש אפשרות להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן?
בלי בעיה בכלל, 1:1
אפשרי ללא הברנדי? או יפגע קשות בטעם?
אפשר בלי
באיזה טמפרטורה מטגנים את הסופגניות?בהנחה שיש מדחום
170 מעלות
איזה אלכוהול אחר אפשר לשים במקום ברנדי?
רום
יש אופציה להכין אותם באפייה בתנור ולא לטגן בשמן?
אפשר אבל זה לא יוצא אותו הדבר
הכנתי בלי ברנדי יצא מושלם!!!! תודה רבה וחג חנוכה שמח
באיזה טמפרטורה מטגנים את הסופגניות?בהנחה שיש מדחום
170
האם אפשר בלי אבקת אפיה ? לא אוהבת את הטעם לואי !
לא יעבוד
תחליפי לקמח תופח
אפשר עם יוגורט במקום ריקוטה? לא היה בסופר ריקוטה
בטח
נתקעתי עם גבינת שמנת, האם אפשר להחליף את הריקוטה ?
בטח