אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו בשנות העשרים והשלושים שלי, זה לא לדפוק חשבון לאוכל!
וזה לא שהייתי יושבת כל היום ואוכלת בלי באמת לדפוק חשבון, אבל הייתי מרשה לעצמי הרבה יותר מהיום,
ונהנית מדברים שהיום אני לא מעזה לעשות בקבוע.
פעם היינו קמים בשבת בבוקר וחושבים, איפה אפשר יהיה למצוא את הפחמימה הכי מנחמת שיש.
ואחת הפחמימות האהובות עליי הם הבורקסים! היינו קמים בשבתות ונוסעים לשדרות ירושלים.
היה שם בורקס אחד שפתוח בשבת, והיינו יושבים עם בורקסים וביצים חומות, ונס קפה של פעם בכוס זכוכית.
זה היה הכי כייף וטעים שיש.
היו לנו תקופות שהילדים מאוד אהבו בורקסים לבית ספר והיינו עוצרים ביפת וקונים לכל אחד כמה בורקסים קטנים
ועל הדרך מפנקים את עצמנו במלא סוגים. וכל זה ב 07:30 בבוקר:)
האוטו תמדי היה מלא בפירורי בורקס ושומשום. וזה לגמרי היה מאז ומעולם אחד המאפים שאני הכי אוהבת לאכול בחוץ.
אבל…. בשנים האחרונות תועפות המרגרינה והשומן בבבורקסים לא עושים לי טוב כל כך, ואני מעדיפה לא לאכול בחוץ, אלא מכינה לעצמי
את הבורקסים בבית. יש יוצאי דופן כמובן, אבל זה לגמרי נדיר.
פעם מכינה מפילו, פעם בצק פילאס, לפעמים מכינה בצק של הטורקים לבויוס, ובעיקר נהנית מזה שאני שולטת לגמרי למה שנכנס
לבצק ולמלית שלו.
עם עלי פילו יש לי סיפור אהבה כבר הרבה שנים, ובכל פעם שאני מגלה משהו חדש שאפשר להיכן מהם אני הכי שמחה.
לטורקים יש בורקס מים, שעשוי מעלי יופקה שממש חולטים במים, והוא נראה מן הכלאה של בורקס ולזניה.
זה מאוד מאוד טעים, אבל אני, שקיצורי דרך הם האהבה הגדולה שלי במטבח, מכינה את הגרסה המקוצרת לבורקס מים,
או כמו שקוראים לו ״סו בריק״.
אז אני קוראת לזה סו בריק טריק, וזה לגמרי מהיר הכנה, ומאוד מאוד מאוד מאוד טעים!
הפעם הלכתי על מלית של לאבנה עם זעתר וזה נתן לבורקס טוויסט כל כך טעים, שהתבנית הזו שבתמונה חוסלה עוד לפני
שהספקנו לסיים לצלם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
סו בריק (בורקס מים) טריק/ תבנית מלבנית
מצרכים למתכון:
חבילה של עלי פילו מופשרים
3 ביצים
1 כוס (240 מ״ל) חלב
רבע כוס (50 גר׳) שמן קנולה
25 גר׳ חמאה מומסת
1/4 כוס שמנת להקצפה
קורט מלח
למלית :
מיכל (200 גר׳) לאבנה עיזים של משק צוריאל
250 גר׳ גבינת תבור של משק צוריאל
100 גר׳ גבינת פטה עיזים
100 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
מעט מלח, פלפל ואבקת תבלין זעתר
לעיטור: שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנו רל 180 מעלות ומשמנים תבנית בספריי שמן.
בקערה גדולה טורפים ביצים עם חלב, שמן קנולה, חמאה מומסת, שמנת וקצת מלח
בקערה נפרדת מערביבם גבינת תבור, לאבנה עיזים, מוצרלה, פטה, פלפל ומלח.
מניחים על התבנית עלה פילו, ומשמנים בעזרת ספריי שמן, מניחים עליו עלה נוסף ושוב משמנים.
מחזיקים יחד שני עלים נוספים וטובלים אותם בקערה עם הבלילה של הביצים משני הצדדים.
מניחים אותם על העלים שבתבנית. מעבירים מחצית מתערובת הגיבנות מעל העלים ובעזרת פלטה או כף מיישרים.
מפזרים אבקת זעתר.
מניחים על הכל עוד שני עלים שטבולים בבלילת הביצים, ומעליהם את מחצית הגבינות שנוצרו בקערה ושוב מפזרים
אבקת זעתר.
שוב טובלים שני עלים בבלילת הביצים ומניחים מעל הגבינות.
מניחים עליהם עוד עלה יבש ומרססים בספריי שמן. ומעליו עוד עלה נוסף , ומרססים בספריי שמן.
מברישים את העלים בבלילת הביצים שנותרה,ובעזרת סכין חדה פורסים לריבועים. ומפזרים שומשום על הכל .
אופים כ 30-35 דקות עד שהמאפה משחים בתנור.
מגישים חם
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
10 Comments
במתכון לא כתוב חלב אלא שמנת מתוקה ולא כתוב כמה מים להוסיף לביצים
תיקנתי
עדיין אין חלב…
נראה נהדר, תודה. עבורי עלי היופקה נוחים יותר לעבודה
אפשר להשתמש בעלי זעתר במקום בתבלין?
בטח
הי, בבקשה לא כתובה כמות החלב
כוס חלב שהושמטה בטעות, תודה
מה כמות החלב לא מופיע כמות במתכון?
כוס חלב, בטעות הושמט מהמתכון