עוגות שמרים

סטיקי באנס

ינואר 20, 2022 87 Comments

 

אני מבינה למה קוראים להם סטיקי באנס

כי הם נצמדים חזקקקקקקקקקק ללב שלי ולא יעזבו לעולם.

הכנתי אותם השבוע ויצאתי לפגישה

שלושה נכנסו לקופסא, השאר חיכו לי בבית.

נראה לכם שיש פגישה שלא תצליח אם שלושה כאלו נוחתים על השולחן בתחילתה?

חזרתי הביתה מרוצה, והבנתי שאני בצרה. אכלתי אחד, לקחתי את השאר, התקשרתי לבת שלי שעברה לגור

קרוב, והודעתי לה שאני מגיעה עם אוכל (נכון, אמא נורמלית מגיעה עם קוסקוס, מפרום, ואולי מרק עוף,

אני אמא שמגיעה תמיד עם בצק) העמסתי על האוטו פוקאצה ענקית (מתכון בקרוב) ואת הסטיקי באנס

האלו שנדבקו אליי ולא עזבו, ויצאתי אליה.

התקשרתי מלמטה שתיקח אותם, ונסעתי. קצת שכחתי מהם, למרות שזה קשה.

בלילה היא כתבה לי שמאז עוגת הרוגעלך שלי לא היתה לי יציאה ככ טעימה.

לך תסמוך על ילדים 🙂

אבל אם היא אומרת, והיא לא משחררת מחמאות חופשי לאויר, כנראה שזה באמת מדהים.

גרסה מהממת לסטיקי באנס עם רוטב קרמל שמכינים במיקרוגל בקלות.

סטיקי באנס/ 12 יחידות

(גרתס פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/קמח לבן

2 כפות אבקת חלב (אופציונלי)

כף (10 גר׳) שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

100 גר׳ חמאה רכה או מומסת

2 ביצים גודל  L

3/4 כוס (180 מל) מי ברז

1/2 כפית מלח דק

למילוי קינמון:

110  גר׳ חמאה רכה

2 כפות קינמון

150 גר׳ סוכר חום בהיר

לקרמל:

1 כוס (240 גר׳) סוכר חום כהה ( אפשר גם בהיר)

1/4 כוס (90 גר׳) דבש

60 גר׳ חמאה

קורט מלח

1/2 כוס (50 גר׳) פקאנים קצוצים (לא קלויים)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, אבקת חלב, שמרים יבשים סוכר ומלח. מוסיפים ביצים וחמאה , ומחצית מכמות המים

ומתחילים ללוש, מוסיפים את יתרת המים לאט לאט , עד שהבצק לא צריך יותר.

לשים את הבצק למשך 10-12 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומגלגלים את הבצק בשמן כל שיצופה

בכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים.

בקערה חסינת חום מניחים (עבור  הקרמל), סוכר חום, דבש, מלח, וחמאה, וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.

מוציאים מדי פעם ומערבים עד שהחמאה נמסה. מערבבים היטב למחית חלקה.

מעבירים את הקרמל לתבנית ומפזרים מעליו פקאנים קצוצים.

בקערה מערבבים חמאה רכה עם קינמון וסוכר חום בהיר (למלית)

כשהבצק תפח, מוציאים אויר, ועל משטח מעט מקומח מרדדים אותו למלבן דק.

בעזרת פלטה או כף מורחים את מלית הקינמון על כל פני הבצק.

מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים. מניחים את השושנים על הקרמל בתבנית במרווחים קטנים.

מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 45-60 דק׳, עד שהשושנים תופחות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומאופים את הסטיקי באנס כ 30-35 דק׳ עד להשחמה.

מוציאים מהתנור, מניחים את התבנית על מגש או כלי הגשה גדול יותר והופכים ממש בזהירות.

זה גם חם וגם הקרמל עלול לנזול.

מגישים חם או כשמצטנן, זה טעיםםםםם!

**לגרסת פרווה ממירים את החמאה בכל מקום בו היא מופיעה במתכון במחמאה/נטורינה באותה הכמות

**אפשר לוותר על הפקאנים או להחליך באגוזי מלך או אגוזי לוז

**את הדבש אפשר להמיר בסילאן או מייפל

**למי שאין מיקרוגל להמיס את חומרי הקרמל ניתן לעשות זאת בכלי קטן על האש.

 

 

 

 

 

87 Comments

בתיה ארגמן ינואר 21, 2022 at 8:29 am

באיזה שלב מוסיפים אבקת חלב? עם הקמח ? לא מופיע במתכון

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 11:52 am

עם הקמח כן

Reply
מעיין ינואר 21, 2022 at 12:16 pm

איפה במתכון מוסיפים אבקת חלב?? לא ראיתי את זה במתכון. בנוסף, אפשר להחליף למלית אחרת במקום קינמון??

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 12:44 pm

עם הקמח
אפשר עם קקאו במקום קינמון

Reply
Rachel ינואר 22, 2022 at 11:28 am

כמה אבקת חלב? אפשר בלי? או תחליף?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 7:10 pm

אפשר בלי

איילת ינואר 22, 2022 at 12:40 am

מושחת! אבל תודה
גם אני אשמח להבהרה לגבי אבקת החלב. מופיעה במלל של המתכון אבל לא במצרכים.

Reply
עמית ארי ינואר 22, 2022 at 7:20 am

באיזה כמות? אבקת חלב.. תודה. זה נראה מדהים

Reply
בן ינואר 24, 2022 at 2:55 pm

כמה אבקת חלב שמים?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2022 at 3:30 pm

2 כפות

Reply
מור דצמבר 30, 2022 at 9:03 am

האם ניתן להכין מקמח כוסמין לבן?

Reply
הילה ינואר 21, 2022 at 8:30 am

דבר רראשון, המתכונים שלך מעולים 🙂
האם אפשרי במקום קינמון לשים קקאו? לא חובבת קינמון….

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 11:51 am

בטח

Reply
מירה ינואר 22, 2022 at 4:18 am

מה הכמות של אבקת חלב?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:06 am

2 כפות

Reply
מרב ינואר 22, 2022 at 11:51 pm

איפה מוצאים אבקת חלב??? באף רשת סופרמרקטים לא מצאתי וגם לא ברשתות טבע…

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2022 at 9:15 am

חנויות שמתמחות באפייה

Reply
יוכי ינואר 22, 2022 at 2:13 am

כמה אבקת חלב?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:06 am

2 כפות

Reply
Liat ינואר 21, 2022 at 12:46 pm

מעניין מה יקרה אם עושים מהבצק של הרוגלעך המבולגנת וכל השאר לפי ההנחיות הנ"ל…
חיבור של של שתי היציאות המשובחות לפי ביתך (:

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 6:20 pm

ייצא טעים ברור

Reply
ליטל ינואר 21, 2022 at 1:55 pm

הי. ישר הייתי חייבת לאפות את זה! נראה מדהים. מה גודל התבנית שבה השתמשת? וגם, מתאים לשים נייר אפיה מתחת לקרמל, כדי שיתלכלך פחות? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 6:19 pm

אפשר נייר אפייה
השתמשתי בתבנית מלבנית, היא לידי כרגע כדי שאמדוד

Reply
Tzofia Lev ינואר 21, 2022 at 2:40 pm

באיזה חוט את פורסת את הרולדה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 6:19 pm

חוט דיג

Reply
שוש מאור ינואר 21, 2022 at 6:46 pm

היי קרן, אפשר להכניס בצק ללילה למקרר? והאם יש לתת לו להגיע לטמ' חדר לפני ההתעסקות למחרת? לא ראיתי אבקת חלב במתכון אבח רואה בתגובות שיח על א. חלב.. מקווה שלא קריטי כי הבצק כבר במקרר..

Reply
אלית ינואר 21, 2022 at 9:57 pm

איפה השלב של המיקרוגל שציינת לא יכולתי למצוא !!

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 10:06 pm

הוא שם
בקערה חסינת חום מניחים (עבור הקרמל), סוכר חום, דבש, מלח, וחמאה, וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.

Reply
סתיו ינואר 21, 2022 at 11:05 pm

היי נראה מדהים רוצה מאוד להכין לא ברור הקטע של אבקת החלב וכמויות…

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:07 am

2 כפות
לא חובה

Reply
בתיה ינואר 22, 2022 at 7:13 am

לא מצויין במצרכים כמות אבקת החלב, אשמח לעדכון, תודה.

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:08 am

2 כפות

Reply
אורנה סירקין ינואר 22, 2022 at 7:54 am

מצטרפת לשאלות שלפני , ראשית מה זה אבקת חלב? איפה רוכשים? ומה הכמות הנדרשת?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:06 am

2 כפות
לדעתי בכל סופר
כתבתי שזה לא חובה

Reply
Elensy ינואר 24, 2022 at 1:57 pm

ניתן להתפיח התפחה ראשונה לילה במקרר? עקב מזג האוויר הקר

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2022 at 3:31 pm

בוודאי

Reply
אפרת ינואר 22, 2022 at 8:12 am

היי אהובה
רוצה להכין אבל לא כתוב כמה אבקת חלב. שאלו לפניי אבל לא ענית.
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:05 am

2 כפות

Reply
אילנית ינואר 22, 2022 at 10:24 am

וואו נראה מעולה,אין לי תבנית מלבנית,אפשר בעגולה מתפרקת?

Reply
מירב א ינואר 22, 2022 at 9:17 am

היי קרן, יש תחליף לאבקת חלב ?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 7:10 pm

לוותר עליה

Reply
Carole Shaish אוקטובר 15, 2022 at 5:58 pm

היי קרן אפשר לעשות את העוגת בחד-פעמי מלבנית מה קורה לקרמל לא נדבק לתבנית ? האם צריך להוסיף נייר אפיה על התבנית ליפנה ? תודה
אפשר להכין את הבצק יום לפנה ולשים אותו במקרר ‏ולמחרת להכין את הממרח ואת הקרמל ולהמשיך את העוגה ?
אפשר להקפיא בלע לאפות ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2022 at 11:19 pm

אפשר בחד פעמי עם נייר אפייה
ואין בעיה להכין קודם את הבצק ולמחרת את כל השאר
אפשר להקפיא בלי לאפות

Reply
adi ינואר 22, 2022 at 3:02 pm

אחת ולתמיד… האחזה שלב שמים את המלח..אני תמיד מפחדת ממנו עם השמרים..

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 7:11 pm

שמרים יבשים ומלח אינם זקוקים להפרדה

Reply
מערב רעואל ינואר 22, 2022 at 3:51 pm

יצא נהדר. תודה.
החלפתי את בקת החלב בפודינג וניל.
אםשר טיפ להיפוך? זה רצת התפרק .
צריך לחכות קצת או שאז הקרמל יתקשה ?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 7:09 pm

לא חיכיתי בהיפוך
אולי נסי לסדר אותם קרובים יותר

Reply
רונית ינואר 23, 2022 at 1:33 am

שבוע טוב,
אלופה את. ראיתי בסטורי שרשום גם אבקת חלב, ואני לא רואה שזה רשום כאן במתכון אןלי אפשר לעדכן את המתכון?
ושאלה לגבי האבקת חלב, הכוונה לאבקה הפשוטה ששמים כאשר נתקעים בלי חלב?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2022 at 9:15 am

אבקת החלב היא אופציה בלבד, וכן אפשר תחליף חלב

Reply
אבישג ינואר 23, 2022 at 4:01 pm

תקשיבי!!! מתכון אליפות !! לא יכולתי להפסיק לזלול אחותי התעלפה ביקשה שאשלח לה מה שנשאר משבת נכנס לארסנל המתכונים שלי. תודה תודה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2022 at 10:27 pm

תודה אבישג

Reply
משכית ינואר 24, 2022 at 9:27 am

היי:) האם אפשר להתשמש בפאקנים מסוכרים?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2022 at 3:32 pm

כן

Reply
רויטל ינואר 24, 2022 at 2:37 pm

הי, הוצאתי את הסטיקי באנס והפכתי למגש אבל נראה לי שהחלק התחתון שהיה טבול בקרמל לא נאפה…. הכנסתי לעוד 10 דקות לתנור כשהם כבר הפוכים. יש מצב שאני טועה והם כן נאפו?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2022 at 3:30 pm

קשה לי לדעת אני לא לידך:-) מניחה שהם נאפו אבל נשארו קצת בהירים, בכל אופן עוד 10 דק׳ הפוכים זה גם אחלה

Reply
רויטל ינואר 28, 2022 at 1:14 am

היי, הוצאתי מהתנור והחלק התחתון לא נראה אפו, הכנסתי לעוד עשר דקות עם חימום של התנור רק בחלק העליון , זה בסדר או שצריך לעשות משהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 7:38 am

בגלל שהחלק העליון ככ משחים, נראה שהתחתון לא נאפה כשלמעשה הוא נאפה אך נשאר בהיר. בכל מקרה מה שעשית זה אחלה.

Reply
לין אריה ינואר 25, 2022 at 7:03 pm

היי קרן, איך כדאי לאחסן ?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2022 at 6:46 am

אפשר על השיש מכוסה היטב ולחמם מעט לפני הגשה

Reply
מושית ינואר 26, 2022 at 10:08 pm

אם אין לי מיקרוגל איך ניתן להכין את הקרמל?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 8:22 am

בסיר קטן על האש

Reply
תהילה ינואר 27, 2022 at 11:11 am

היי,
בהמרה של הדבש לסילאן אותה כמות? 90 גרם?
ובנוסף, מה הגודל תבנית שמתאימה לכמות בצק שרשומה במתכון?

תודה,
תהילה.

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:42 pm

אותה כמות בהמרה של הדבש.
תבנית 24

Reply
תהילה ינואר 27, 2022 at 7:39 pm

תודה! אם אעשה חצי כמות, חושבת שיספיק תבנית עגולה קוטר 20? מניחה שלפני התפחה זה יכניס אבל שאחכ זה יהיה קטן מידי

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 7:50 pm

מוזמנת לנסות

Reply
קרן ס אוקטובר 4, 2023 at 10:15 pm

היי קרן, תודה רבה על כל המתכונים המושלמים שלך.
הכנתי את זה ויצא מדהים. אבל…. שכבת הקרמל למטה נשארה די גרגירית ומונחת על המאפה כשהפכתי ולא נזלה…. מה לדעתך עשיתי לא נכון? האם הייתי צריכה להמיס יותר את הכל במיקרו?

תודה

Reply
Naomi Ramot ינואר 27, 2022 at 5:08 pm

האם 2 כפות קינמון זה לא יותר מידי ?

Reply
[email protected] מילי חן פברואר 3, 2022 at 5:41 pm

אפשר אגוזי מלך במקום פקאן?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 8:33 pm

אפשר כן

Reply
בן אוקטובר 14, 2022 at 4:07 pm

איזה גודל תבנית צריך?

Reply
טעימי פברואר 5, 2022 at 11:15 am

אני אוהב את המתכונים שלך שבהם את מדייקת במשקל לצורך ההכנה זה מאוד עוזר להצליח במתכון. כל הכבוד לך ושכולם ילמדו ממך איך כותבים מתכון.

Reply
אור מרץ 23, 2022 at 3:02 pm

נראה מדהים, אפשר להשאיר את הבצק להתפחה במקרר יותר מ24 שעות?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2022 at 11:56 pm

לא מומלץ

Reply
טליה מאי 16, 2022 at 7:23 pm

הי קרן. הכנתי הערב כדי להביא לעבודה מחר. להקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2022 at 1:43 pm

אין צורך להקפיא הם אמורים להיות מאוד עסיסיים

Reply
מיה יוני 30, 2022 at 3:52 pm

נראה מדהים! עובר הקפאה? רוצה להכין בערב ולהגיש למחרת..

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:10 pm

עובר הקפאה, ממליצה להפשיר ולחמם בתנור חם ל 150 מעלות למשך 25 דק׳. כמו חדש

Reply
חלי אוקטובר 4, 2022 at 3:45 pm

שלום קרן, עשיתי את המתכון והבצק יצא לי ממש ממש דביק, אי אפשר לעבוד איתו, אז הוספתי עוד קמח ועדיין נשאר דביק. ( בטעות הוספתי את כל המים בבת אחת , בגלל זה?) להבא פשוט להשים פחות מים ממה שכתוב?
ולגבי כמויות החמאה והסוכר אשמח להפחית, בכמה הגיוני להשים פחות?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:48 pm

לא לשים להבא את כל הנוזלים בבת אחת
לא ממליצה להוריד חמאה וסוכר
זה פוגם באיכות הבצק

Reply
קרול שיש אוקטובר 15, 2022 at 6:13 pm

אפשר להכין את הבצק ולשים אותו במקרר ולהמשיך למחרת

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2022 at 11:18 pm

בוודאי

Reply
מור דצמבר 30, 2022 at 9:04 am

האם ניתן להכין מקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2022 at 2:06 pm

כן

Reply
Fifi פברואר 16, 2023 at 9:16 am

היי קרן המהממתתת
רציתי לשאול אם אפשר במקום המי ברז לשים חלב רגיל?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:07 pm

אפשר בטח

Reply
הילה ינואר 26, 2024 at 1:41 pm

וואו איזה טעיייים!!!! זה נדבק לשיניים בקטע הכי טוב שאפשר
שידבק כל יום ככה
איזה מתכונים מופלאים ואיזו מהממת כובשת את
תודה על הכתיבה והתמונות והתיאורים והמתכונים והטעים

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:21 pm

תודהההההה

Reply

Leave a Comment