אני מבינה למה קוראים להם סטיקי באנס
כי הם נצמדים חזקקקקקקקקקק ללב שלי ולא יעזבו לעולם.
הכנתי אותם השבוע ויצאתי לפגישה
שלושה נכנסו לקופסא, השאר חיכו לי בבית.
נראה לכם שיש פגישה שלא תצליח אם שלושה כאלו נוחתים על השולחן בתחילתה?
חזרתי הביתה מרוצה, והבנתי שאני בצרה. אכלתי אחד, לקחתי את השאר, התקשרתי לבת שלי שעברה לגור
קרוב, והודעתי לה שאני מגיעה עם אוכל (נכון, אמא נורמלית מגיעה עם קוסקוס, מפרום, ואולי מרק עוף,
אני אמא שמגיעה תמיד עם בצק) העמסתי על האוטו פוקאצה ענקית (מתכון בקרוב) ואת הסטיקי באנס
האלו שנדבקו אליי ולא עזבו, ויצאתי אליה.
התקשרתי מלמטה שתיקח אותם, ונסעתי. קצת שכחתי מהם, למרות שזה קשה.
בלילה היא כתבה לי שמאז עוגת הרוגעלך שלי לא היתה לי יציאה ככ טעימה.
לך תסמוך על ילדים 🙂
אבל אם היא אומרת, והיא לא משחררת מחמאות חופשי לאויר, כנראה שזה באמת מדהים.
גרסה מהממת לסטיקי באנס עם רוטב קרמל שמכינים במיקרוגל בקלות.
סטיקי באנס/ 12 יחידות
(גרתס פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/קמח לבן
2 כפות אבקת חלב (אופציונלי)
כף (10 גר׳) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
100 גר׳ חמאה רכה או מומסת
2 ביצים גודל L
3/4 כוס (180 מל) מי ברז
1/2 כפית מלח דק
למילוי קינמון:
110 גר׳ חמאה רכה
2 כפות קינמון
150 גר׳ סוכר חום בהיר
לקרמל:
1 כוס (240 גר׳) סוכר חום כהה ( אפשר גם בהיר)
1/4 כוס (90 גר׳) דבש
60 גר׳ חמאה
קורט מלח
1/2 כוס (50 גר׳) פקאנים קצוצים (לא קלויים)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, אבקת חלב, שמרים יבשים סוכר ומלח. מוסיפים ביצים וחמאה , ומחצית מכמות המים
ומתחילים ללוש, מוסיפים את יתרת המים לאט לאט , עד שהבצק לא צריך יותר.
לשים את הבצק למשך 10-12 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומגלגלים את הבצק בשמן כל שיצופה
בכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים.
בקערה חסינת חום מניחים (עבור הקרמל), סוכר חום, דבש, מלח, וחמאה, וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.
מוציאים מדי פעם ומערבים עד שהחמאה נמסה. מערבבים היטב למחית חלקה.
מעבירים את הקרמל לתבנית ומפזרים מעליו פקאנים קצוצים.
בקערה מערבבים חמאה רכה עם קינמון וסוכר חום בהיר (למלית)
כשהבצק תפח, מוציאים אויר, ועל משטח מעט מקומח מרדדים אותו למלבן דק.
בעזרת פלטה או כף מורחים את מלית הקינמון על כל פני הבצק.
מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים. מניחים את השושנים על הקרמל בתבנית במרווחים קטנים.
מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 45-60 דק׳, עד שהשושנים תופחות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומאופים את הסטיקי באנס כ 30-35 דק׳ עד להשחמה.
מוציאים מהתנור, מניחים את התבנית על מגש או כלי הגשה גדול יותר והופכים ממש בזהירות.
זה גם חם וגם הקרמל עלול לנזול.
מגישים חם או כשמצטנן, זה טעיםםםםם!
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה בכל מקום בו היא מופיעה במתכון במחמאה/נטורינה באותה הכמות
**אפשר לוותר על הפקאנים או להחליך באגוזי מלך או אגוזי לוז
**את הדבש אפשר להמיר בסילאן או מייפל
**למי שאין מיקרוגל להמיס את חומרי הקרמל ניתן לעשות זאת בכלי קטן על האש.
87 Comments
באיזה שלב מוסיפים אבקת חלב? עם הקמח ? לא מופיע במתכון
עם הקמח כן
איפה במתכון מוסיפים אבקת חלב?? לא ראיתי את זה במתכון. בנוסף, אפשר להחליף למלית אחרת במקום קינמון??
עם הקמח
אפשר עם קקאו במקום קינמון
כמה אבקת חלב? אפשר בלי? או תחליף?
אפשר בלי
מושחת! אבל תודה
גם אני אשמח להבהרה לגבי אבקת החלב. מופיעה במלל של המתכון אבל לא במצרכים.
באיזה כמות? אבקת חלב.. תודה. זה נראה מדהים
כמה אבקת חלב שמים?
2 כפות
האם ניתן להכין מקמח כוסמין לבן?
דבר רראשון, המתכונים שלך מעולים 🙂
האם אפשרי במקום קינמון לשים קקאו? לא חובבת קינמון….
בטח
מה הכמות של אבקת חלב?
2 כפות
איפה מוצאים אבקת חלב??? באף רשת סופרמרקטים לא מצאתי וגם לא ברשתות טבע…
חנויות שמתמחות באפייה
כמה אבקת חלב?
2 כפות
מעניין מה יקרה אם עושים מהבצק של הרוגלעך המבולגנת וכל השאר לפי ההנחיות הנ"ל…
חיבור של של שתי היציאות המשובחות לפי ביתך (:
ייצא טעים ברור
הי. ישר הייתי חייבת לאפות את זה! נראה מדהים. מה גודל התבנית שבה השתמשת? וגם, מתאים לשים נייר אפיה מתחת לקרמל, כדי שיתלכלך פחות? תודה
אפשר נייר אפייה
השתמשתי בתבנית מלבנית, היא לידי כרגע כדי שאמדוד
באיזה חוט את פורסת את הרולדה?
תודה
חוט דיג
היי קרן, אפשר להכניס בצק ללילה למקרר? והאם יש לתת לו להגיע לטמ' חדר לפני ההתעסקות למחרת? לא ראיתי אבקת חלב במתכון אבח רואה בתגובות שיח על א. חלב.. מקווה שלא קריטי כי הבצק כבר במקרר..
איפה השלב של המיקרוגל שציינת לא יכולתי למצוא !!
הוא שם
בקערה חסינת חום מניחים (עבור הקרמל), סוכר חום, דבש, מלח, וחמאה, וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.
היי נראה מדהים רוצה מאוד להכין לא ברור הקטע של אבקת החלב וכמויות…
2 כפות
לא חובה
לא מצויין במצרכים כמות אבקת החלב, אשמח לעדכון, תודה.
2 כפות
מצטרפת לשאלות שלפני , ראשית מה זה אבקת חלב? איפה רוכשים? ומה הכמות הנדרשת?
2 כפות
לדעתי בכל סופר
כתבתי שזה לא חובה
ניתן להתפיח התפחה ראשונה לילה במקרר? עקב מזג האוויר הקר
בוודאי
היי אהובה
רוצה להכין אבל לא כתוב כמה אבקת חלב. שאלו לפניי אבל לא ענית.
תודה
2 כפות
וואו נראה מעולה,אין לי תבנית מלבנית,אפשר בעגולה מתפרקת?
היי קרן, יש תחליף לאבקת חלב ?
לוותר עליה
היי קרן אפשר לעשות את העוגת בחד-פעמי מלבנית מה קורה לקרמל לא נדבק לתבנית ? האם צריך להוסיף נייר אפיה על התבנית ליפנה ? תודה
אפשר להכין את הבצק יום לפנה ולשים אותו במקרר ולמחרת להכין את הממרח ואת הקרמל ולהמשיך את העוגה ?
אפשר להקפיא בלע לאפות ?
אפשר בחד פעמי עם נייר אפייה
ואין בעיה להכין קודם את הבצק ולמחרת את כל השאר
אפשר להקפיא בלי לאפות
אחת ולתמיד… האחזה שלב שמים את המלח..אני תמיד מפחדת ממנו עם השמרים..
שמרים יבשים ומלח אינם זקוקים להפרדה
יצא נהדר. תודה.
החלפתי את בקת החלב בפודינג וניל.
אםשר טיפ להיפוך? זה רצת התפרק .
צריך לחכות קצת או שאז הקרמל יתקשה ?
לא חיכיתי בהיפוך
אולי נסי לסדר אותם קרובים יותר
שבוע טוב,
אלופה את. ראיתי בסטורי שרשום גם אבקת חלב, ואני לא רואה שזה רשום כאן במתכון אןלי אפשר לעדכן את המתכון?
ושאלה לגבי האבקת חלב, הכוונה לאבקה הפשוטה ששמים כאשר נתקעים בלי חלב?
אבקת החלב היא אופציה בלבד, וכן אפשר תחליף חלב
תקשיבי!!! מתכון אליפות !! לא יכולתי להפסיק לזלול אחותי התעלפה ביקשה שאשלח לה מה שנשאר משבת נכנס לארסנל המתכונים שלי. תודה תודה
תודה אבישג
היי:) האם אפשר להתשמש בפאקנים מסוכרים?
כן
הי, הוצאתי את הסטיקי באנס והפכתי למגש אבל נראה לי שהחלק התחתון שהיה טבול בקרמל לא נאפה…. הכנסתי לעוד 10 דקות לתנור כשהם כבר הפוכים. יש מצב שאני טועה והם כן נאפו?
קשה לי לדעת אני לא לידך:-) מניחה שהם נאפו אבל נשארו קצת בהירים, בכל אופן עוד 10 דק׳ הפוכים זה גם אחלה
היי, הוצאתי מהתנור והחלק התחתון לא נראה אפו, הכנסתי לעוד עשר דקות עם חימום של התנור רק בחלק העליון , זה בסדר או שצריך לעשות משהו אחר?
בגלל שהחלק העליון ככ משחים, נראה שהתחתון לא נאפה כשלמעשה הוא נאפה אך נשאר בהיר. בכל מקרה מה שעשית זה אחלה.
היי קרן, איך כדאי לאחסן ?
אפשר על השיש מכוסה היטב ולחמם מעט לפני הגשה
אם אין לי מיקרוגל איך ניתן להכין את הקרמל?
בסיר קטן על האש
היי,
בהמרה של הדבש לסילאן אותה כמות? 90 גרם?
ובנוסף, מה הגודל תבנית שמתאימה לכמות בצק שרשומה במתכון?
תודה,
תהילה.
אותה כמות בהמרה של הדבש.
תבנית 24
תודה! אם אעשה חצי כמות, חושבת שיספיק תבנית עגולה קוטר 20? מניחה שלפני התפחה זה יכניס אבל שאחכ זה יהיה קטן מידי
מוזמנת לנסות
היי קרן, תודה רבה על כל המתכונים המושלמים שלך.
הכנתי את זה ויצא מדהים. אבל…. שכבת הקרמל למטה נשארה די גרגירית ומונחת על המאפה כשהפכתי ולא נזלה…. מה לדעתך עשיתי לא נכון? האם הייתי צריכה להמיס יותר את הכל במיקרו?
תודה
האם 2 כפות קינמון זה לא יותר מידי ?
אפשר אגוזי מלך במקום פקאן?
אפשר כן
איזה גודל תבנית צריך?
אני אוהב את המתכונים שלך שבהם את מדייקת במשקל לצורך ההכנה זה מאוד עוזר להצליח במתכון. כל הכבוד לך ושכולם ילמדו ממך איך כותבים מתכון.
נראה מדהים, אפשר להשאיר את הבצק להתפחה במקרר יותר מ24 שעות?
לא מומלץ
הי קרן. הכנתי הערב כדי להביא לעבודה מחר. להקפיא?
אין צורך להקפיא הם אמורים להיות מאוד עסיסיים
נראה מדהים! עובר הקפאה? רוצה להכין בערב ולהגיש למחרת..
עובר הקפאה, ממליצה להפשיר ולחמם בתנור חם ל 150 מעלות למשך 25 דק׳. כמו חדש
שלום קרן, עשיתי את המתכון והבצק יצא לי ממש ממש דביק, אי אפשר לעבוד איתו, אז הוספתי עוד קמח ועדיין נשאר דביק. ( בטעות הוספתי את כל המים בבת אחת , בגלל זה?) להבא פשוט להשים פחות מים ממה שכתוב?
ולגבי כמויות החמאה והסוכר אשמח להפחית, בכמה הגיוני להשים פחות?
תודה רבה!
לא לשים להבא את כל הנוזלים בבת אחת
לא ממליצה להוריד חמאה וסוכר
זה פוגם באיכות הבצק
אפשר להכין את הבצק ולשים אותו במקרר ולהמשיך למחרת
בוודאי
האם ניתן להכין מקמח כוסמין לבן?
כן
היי קרן המהממתתת
רציתי לשאול אם אפשר במקום המי ברז לשים חלב רגיל?
אפשר בטח
וואו איזה טעיייים!!!! זה נדבק לשיניים בקטע הכי טוב שאפשר
שידבק כל יום ככה
איזה מתכונים מופלאים ואיזו מהממת כובשת את
תודה על הכתיבה והתמונות והתיאורים והמתכונים והטעים
תודהההההה