img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

סטיקי באנס

ינואר 20, 2022 | 89 תגובות

img

89 תגובות גולשים

TAG ,

User Avatar
בתיה ארגמן
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2022 בשעה 08:29

באיזה שלב מוסיפים אבקת חלב? עם הקמח ? לא מופיע במתכון

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2022 at 11:52 am

עם הקמח כן

השב
User Avatar
מעיין
ינואר 21, 2022 at 12:16 pm

איפה במתכון מוסיפים אבקת חלב?? לא ראיתי את זה במתכון. בנוסף, אפשר להחליף למלית אחרת במקום קינמון??

השב
User Avatar
איילת
ינואר 22, 2022 at 12:40 am

מושחת! אבל תודה גם אני אשמח להבהרה לגבי אבקת החלב. מופיעה במלל של המתכון אבל לא במצרכים.

השב
User Avatar
עמית ארי
ינואר 22, 2022 at 7:20 am

באיזה כמות? אבקת חלב.. תודה. זה נראה מדהים

השב
User Avatar
בן
ינואר 24, 2022 at 2:55 pm

כמה אבקת חלב שמים?

השב
User Avatar
מור
דצמבר 30, 2022 at 9:03 am

האם ניתן להכין מקמח כוסמין לבן?

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2022 בשעה 08:30

דבר רראשון, המתכונים שלך מעולים :) האם אפשרי במקום קינמון לשים קקאו? לא חובבת קינמון....

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2022 at 11:51 am

בטח

השב
User Avatar
מירה
ינואר 22, 2022 at 4:18 am

מה הכמות של אבקת חלב?

השב
User Avatar
מרב
ינואר 22, 2022 at 11:51 pm

איפה מוצאים אבקת חלב??? באף רשת סופרמרקטים לא מצאתי וגם לא ברשתות טבע...

השב
User Avatar
יוכי
ינואר 22, 2022 at 2:13 am

כמה אבקת חלב?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 9:06 am

2 כפות

השב
User Avatar
Liat
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2022 בשעה 12:46

מעניין מה יקרה אם עושים מהבצק של הרוגלעך המבולגנת וכל השאר לפי ההנחיות הנ"ל... חיבור של של שתי היציאות המשובחות לפי ביתך (:

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2022 at 6:20 pm

ייצא טעים ברור

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2022 בשעה 13:55

הי. ישר הייתי חייבת לאפות את זה! נראה מדהים. מה גודל התבנית שבה השתמשת? וגם, מתאים לשים נייר אפיה מתחת לקרמל, כדי שיתלכלך פחות? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2022 at 6:19 pm

אפשר נייר אפייה השתמשתי בתבנית מלבנית, היא לידי כרגע כדי שאמדוד

השב
User Avatar
Tzofia Lev
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2022 בשעה 14:40

באיזה חוט את פורסת את הרולדה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2022 at 6:19 pm

חוט דיג

השב
User Avatar
שוש מאור
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2022 בשעה 18:46

היי קרן, אפשר להכניס בצק ללילה למקרר? והאם יש לתת לו להגיע לטמ' חדר לפני ההתעסקות למחרת? לא ראיתי אבקת חלב במתכון אבח רואה בתגובות שיח על א. חלב.. מקווה שלא קריטי כי הבצק כבר במקרר..

השב
User Avatar
אלית
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2022 בשעה 21:57

איפה השלב של המיקרוגל שציינת לא יכולתי למצוא !!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2022 at 10:06 pm

הוא שם בקערה חסינת חום מניחים (עבור הקרמל), סוכר חום, דבש, מלח, וחמאה, וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.

השב
User Avatar
סתיו
ינואר 21, 2022 at 11:05 pm

היי נראה מדהים רוצה מאוד להכין לא ברור הקטע של אבקת החלב וכמויות...

השב
User Avatar
בתיה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2022 בשעה 07:13

לא מצויין במצרכים כמות אבקת החלב, אשמח לעדכון, תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 9:08 am

2 כפות

השב
User Avatar
אורנה סירקין
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2022 בשעה 07:54

מצטרפת לשאלות שלפני , ראשית מה זה אבקת חלב? איפה רוכשים? ומה הכמות הנדרשת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 9:06 am

2 כפות לדעתי בכל סופר כתבתי שזה לא חובה

השב
User Avatar
Elensy
ינואר 24, 2022 at 1:57 pm

ניתן להתפיח התפחה ראשונה לילה במקרר? עקב מזג האוויר הקר

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2022 בשעה 08:12

היי אהובה רוצה להכין אבל לא כתוב כמה אבקת חלב. שאלו לפניי אבל לא ענית. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 9:05 am

2 כפות

השב
User Avatar
אילנית
ינואר 22, 2022 at 10:24 am

וואו נראה מעולה,אין לי תבנית מלבנית,אפשר בעגולה מתפרקת?

השב
User Avatar
מירב א
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2022 בשעה 09:17

היי קרן, יש תחליף לאבקת חלב ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 7:10 pm

לוותר עליה

השב
User Avatar
Carole Shaish
אוקטובר 15, 2022 at 5:58 pm

היי קרן אפשר לעשות את העוגת בחד-פעמי מלבנית מה קורה לקרמל לא נדבק לתבנית ? האם צריך להוסיף נייר אפיה על התבנית ליפנה ? תודה אפשר להכין את הבצק יום לפנה ולשים אותו במקרר ‏ולמחרת להכין את הממרח ואת הקרמל ולהמשיך את העוגה ? אפשר להקפיא בלע לאפות ?

השב
User Avatar
adi
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2022 בשעה 15:02

אחת ולתמיד... האחזה שלב שמים את המלח..אני תמיד מפחדת ממנו עם השמרים..

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 7:11 pm

שמרים יבשים ומלח אינם זקוקים להפרדה

השב
User Avatar
מערב רעואל
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2022 בשעה 15:51

יצא נהדר. תודה. החלפתי את בקת החלב בפודינג וניל. אםשר טיפ להיפוך? זה רצת התפרק . צריך לחכות קצת או שאז הקרמל יתקשה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2022 at 7:09 pm

לא חיכיתי בהיפוך אולי נסי לסדר אותם קרובים יותר

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2022 בשעה 01:33

שבוע טוב, אלופה את. ראיתי בסטורי שרשום גם אבקת חלב, ואני לא רואה שזה רשום כאן במתכון אןלי אפשר לעדכן את המתכון? ושאלה לגבי האבקת חלב, הכוונה לאבקה הפשוטה ששמים כאשר נתקעים בלי חלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2022 at 9:15 am

אבקת החלב היא אופציה בלבד, וכן אפשר תחליף חלב

השב
User Avatar
אבישג
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2022 בשעה 16:01

תקשיבי!!! מתכון אליפות !! לא יכולתי להפסיק לזלול אחותי התעלפה ביקשה שאשלח לה מה שנשאר משבת נכנס לארסנל המתכונים שלי. תודה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2022 at 10:27 pm

תודה אבישג

השב
User Avatar
משכית
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2022 בשעה 09:27

היי:) האם אפשר להתשמש בפאקנים מסוכרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2022 at 3:32 pm

כן

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2022 בשעה 14:37

הי, הוצאתי את הסטיקי באנס והפכתי למגש אבל נראה לי שהחלק התחתון שהיה טבול בקרמל לא נאפה.... הכנסתי לעוד 10 דקות לתנור כשהם כבר הפוכים. יש מצב שאני טועה והם כן נאפו?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2022 at 3:30 pm

קשה לי לדעת אני לא לידך:-) מניחה שהם נאפו אבל נשארו קצת בהירים, בכל אופן עוד 10 דק׳ הפוכים זה גם אחלה

השב
User Avatar
רויטל
ינואר 28, 2022 at 1:14 am

היי, הוצאתי מהתנור והחלק התחתון לא נראה אפו, הכנסתי לעוד עשר דקות עם חימום של התנור רק בחלק העליון , זה בסדר או שצריך לעשות משהו אחר?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2022 at 7:38 am

בגלל שהחלק העליון ככ משחים, נראה שהתחתון לא נאפה כשלמעשה הוא נאפה אך נשאר בהיר. בכל מקרה מה שעשית זה אחלה.

השב
User Avatar
לין אריה
starstarstarstarstar
ינואר 25, 2022 בשעה 19:03

היי קרן, איך כדאי לאחסן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2022 at 6:46 am

אפשר על השיש מכוסה היטב ולחמם מעט לפני הגשה

השב
User Avatar
מושית
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2022 בשעה 22:08

אם אין לי מיקרוגל איך ניתן להכין את הקרמל?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2022 at 8:22 am

בסיר קטן על האש

השב
User Avatar
תהילה
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2022 בשעה 11:11

היי, בהמרה של הדבש לסילאן אותה כמות? 90 גרם? ובנוסף, מה הגודל תבנית שמתאימה לכמות בצק שרשומה במתכון? תודה, תהילה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2022 at 2:42 pm

אותה כמות בהמרה של הדבש. תבנית 24

השב
User Avatar
תהילה
ינואר 27, 2022 at 7:39 pm

תודה! אם אעשה חצי כמות, חושבת שיספיק תבנית עגולה קוטר 20? מניחה שלפני התפחה זה יכניס אבל שאחכ זה יהיה קטן מידי

השב
User Avatar
קרן ס
אוקטובר 4, 2023 at 10:15 pm

היי קרן, תודה רבה על כל המתכונים המושלמים שלך. הכנתי את זה ויצא מדהים. אבל.... שכבת הקרמל למטה נשארה די גרגירית ומונחת על המאפה כשהפכתי ולא נזלה.... מה לדעתך עשיתי לא נכון? האם הייתי צריכה להמיס יותר את הכל במיקרו? תודה

השב
User Avatar
Naomi Ramot
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2022 בשעה 17:08

האם 2 כפות קינמון זה לא יותר מידי ?

השב
User Avatar
[email protected] מילי חן
starstarstarstarstar
פברואר 3, 2022 בשעה 17:41

אפשר אגוזי מלך במקום פקאן?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 3, 2022 at 8:33 pm

אפשר כן

השב
User Avatar
בן
אוקטובר 14, 2022 at 4:07 pm

איזה גודל תבנית צריך?

השב
User Avatar
טעימי
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2022 בשעה 11:15

אני אוהב את המתכונים שלך שבהם את מדייקת במשקל לצורך ההכנה זה מאוד עוזר להצליח במתכון. כל הכבוד לך ושכולם ילמדו ממך איך כותבים מתכון.

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
מרץ 23, 2022 בשעה 15:02

נראה מדהים, אפשר להשאיר את הבצק להתפחה במקרר יותר מ24 שעות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 23, 2022 at 11:56 pm

לא מומלץ

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
מאי 16, 2022 בשעה 19:23

הי קרן. הכנתי הערב כדי להביא לעבודה מחר. להקפיא?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2022 at 1:43 pm

אין צורך להקפיא הם אמורים להיות מאוד עסיסיים

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
יוני 30, 2022 בשעה 15:52

נראה מדהים! עובר הקפאה? רוצה להכין בערב ולהגיש למחרת..

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 1, 2022 at 1:10 pm

עובר הקפאה, ממליצה להפשיר ולחמם בתנור חם ל 150 מעלות למשך 25 דק׳. כמו חדש

השב
User Avatar
חלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2022 בשעה 15:45

שלום קרן, עשיתי את המתכון והבצק יצא לי ממש ממש דביק, אי אפשר לעבוד איתו, אז הוספתי עוד קמח ועדיין נשאר דביק. ( בטעות הוספתי את כל המים בבת אחת , בגלל זה?) להבא פשוט להשים פחות מים ממה שכתוב? ולגבי כמויות החמאה והסוכר אשמח להפחית, בכמה הגיוני להשים פחות? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2022 at 4:48 pm

לא לשים להבא את כל הנוזלים בבת אחת לא ממליצה להוריד חמאה וסוכר זה פוגם באיכות הבצק

השב
User Avatar
אוסי
דצמבר 28, 2024 at 1:52 pm

גם לי יצא ממש דביק ישר מהתתחלה כששמתי רק חצי מכמות המים הוספתי מלא קמח עדיין דביק לא יודעת לזרוק לפח או להמשיך להתפחה

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 28, 2024 at 3:29 pm

לא זורקים בצק לפח, אם קצת דביק תוסיפי קמח ותעבירי להתפחה, הבצק במהלך התפחה מתייצב

השב
User Avatar
קרול שיש
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2022 בשעה 18:13

אפשר להכין את הבצק ולשים אותו במקרר ולהמשיך למחרת

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 15, 2022 at 11:18 pm

בוודאי

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2022 בשעה 09:04

האם ניתן להכין מקמח כוסמין לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 30, 2022 at 2:06 pm

כן

השב
User Avatar
Fifi
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2023 בשעה 09:16

היי קרן המהממתתת רציתי לשאול אם אפשר במקום המי ברז לשים חלב רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2023 at 7:07 pm

אפשר בטח

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2024 בשעה 13:41

וואו איזה טעיייים!!!! זה נדבק לשיניים בקטע הכי טוב שאפשר שידבק כל יום ככה איזה מתכונים מופלאים ואיזו מהממת כובשת את תודה על הכתיבה והתמונות והתיאורים והמתכונים והטעים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2024 at 4:21 pm

תודהההההה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img