הרבה שנים מבקשים ממני שאכין לאתר סינבון אמריקאי כזה נוטף קרם גבינת שמנת, ויא לי לטעום כמה כאלו, והקרם תמיד נראה לי מכביד
ולא מתאים על הסינבון. עד שהכנתי גרסה משלי עם קרם גבינת שמנת שמבוסס על גבינת עיזים, מה שמאוד הקליל את הציפוי ולא גרם לו להיות כבד
אתם יודעים שעוגות שמרים עם קינמון זה הפייבוריט שלי נכון? אני תמיד אעדיף אותן על פני עוגות שמרים אחרות.
כשהכנתי את הגרסה הזו כמובן לא ידעתי כמה מוצלחת היא תהיה, אבל יום למחרת, היתה פה סדנה והעוגה הוגשה לאורחים והם התעלפו,
ואז הבנתי שהציפוי גם שומר עליה מאוד עסיסית. אז אם אתם כמוני אוהבים ממש עוגות שמרים עם קינמון וסינבונס במיוחד ולא
בא לכם שזה יהיה ממש כבד הגרסה הזו ככ מושלמת בשבילכם.
טעם העיזים אינו! מורגש בציפוי, ולא בבצק, והגבינה עצמה קרמית ומאוד נוחה ונעימה לעבודה.
ורק שתדעו שאני עדיין בתאילנד בחופשה עם המשפחה, ולא מצאתי עוגת שמרים שתהיה לי טעימה כמו העוגות שלי בארץ:-)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
סינבון רכים עם ציפוי גבינת שמנת/ 9-/12 יחידות
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
כפית שטוחה מלח דק
1/3 כוס +כף (80 גר׳) סוכר לבן
80 גר׳ חמאה רכה
1 ביצה גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב רגיל
2-3 כפות גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל
למילוי:
150 גר׳ חמאה רכה
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר
4 כפות שטוחות אבקת קינמון
לקרם שמנת:
120 גר׳ גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל
2 כפיות תמצית/ מחית וניל
2 כוסות (240 גר׳) אבקת סוכר
2 כפות חלב
3 כפות חמאה רכה
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים, סוכר מלח ואת החלב, תוך כדי לישה מוסיפים גבינת שמנת , חמאה ואת הביצה.
לשים סהכ למשך 12 דקות עד שמתקבל בצק חלק רך גמיש וקצת דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בספריי שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת .
מתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.
מכינים את מלית הקינמון:
בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר חום ואבקת קינמון למחית אחידה. שומרים במקרר עד לשימוש ולפני שימוש מוציאים קצת.
כשהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן גדול ודק.
מורחים את מלית הקינמון בעזרת פלטה או כף על כל שטח הבצק עד לכיסוי מלא.
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. אם מאוד חם והבצק שלכם לא נעים לעבודה זה הזמן להכניס אותו ל 15 דקות במקפיא.
זה יעזור לכם בחיתוך אחיד של הרולדה. אם קריר ונעים אצלכם, אפשר לפרוס את הרולדה מיד.
מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, ופורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס״מ בערך. לא חייבים לקחת סרגל,
חוסר דיוק זה חלק מהחיים באפייה ביתית וזה לא קריטי.
מניחים את השבלולים במרווחים על התבנית, מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב למשך 30-40 דק.
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את השבלולים למשך 20-25 דקות עד שהם זהובים למראה.
מוציאים ומצננים מעט.
מכינים את קרם גבינת השמנת:
בקערה מערבבים חמאה, חלב, אבקת סוכר , וניל וגבינת שמנת למחית חלקה.
כשהשבלולים הצטננו מצפים אותם בקרם, ומגישים מיד.
כדי לשמור על הטריות שלהם אני ממליצה לעטוף היטב בניילון נצמד את התבנית אחרי צינון מוחלט.
הם אמורים להישאר רכים ועסיסיים גם למחרת.
51 Comments
שלום,
צפיתי אתמול בתכנית שלך בערוץ האוכל ויש לי כמה הערות.
במטבח לא עובדים עם שיער פזור. אף אחד לא רוצה שערה בעוגה/תבשיל
במטבח לא עובדים עם שרוולים ארוכים
במטבח, בעיקר אם לשים בצק, לא עונדים טבעות.
לגבי עוגת ההפלאפי שלך. אני אופה עוגה זו כבר 51 שנים בסעודת צהרים שלפני ליל הסדר כשאסור לאכול חמץ ועדיין אסור לאכול מצות. העוגה נטרפת ע"י בני המשפחה כמו שהיא בלי כל מיני תוספות, שזה ענין של טעם. את לא המצאת את העוגה הזאת. אני לקחתי את המתכון מעיתון "את" מלפני 51 שנה ומי שהגישה את המתכונים לאפיית עוגות בפסח היתה חבצלת פרבר.
כמה אנרגיה השקעת כדי למצוא אותי פה באתר ולכתוב לי דברים ככ לא יפים ומפרגנים. איך יצא שאת צופה בתכנית אוכל, שהושקע בה ככ הרבה מאמץ, אהבה לדבר, ומחשבה ובסוף את כועסת ככ?
אני במקומך הייתי פשוט מעבירה ערוץ
את לא חייבת לצפות
בול זה !!!!
מלכה
כל כך לא מכבד ! אני בשוק גברת עפרה שעצרת לרגע את חייך בכדי לכתוב תגובה כל כך לא מכבדת ! לא חסרה לנו במדינה שנאת חינם , אז אפשר להמנע מלהכניס לכאן את הרוע והחושך.
אנשים משקיעים כל כך הרבה בכדי לשתף את הציבור במאפים /בישולים ודואגים לכל פרט קטן בכדי שכולם יוכלו להגיע לתוצאות מושלמות , מבלי לקחת סדנאות במאות שקלים , אז גם אם אין לך חשק לעצור להודות, לפרגן ולהגיד מילה טובה, עדיף לשבת בשקט ולשמור דעות כאלו לעצמך. באמת פוסט מיותר, כשהמטרה כאן בתגובות היא לשאול שאלות שקשורות במתכון, לשתף בנסיון אחרי ביצוע המתכון או סתם לפרגן במילה טובה
וקרן הלוואי על כולנו את כל האנרגיות האלה שלך ! תודה לך על כל השיתופים בכל מדיה אפשרית , כן ירבו כמוך !!!
בדיוק.
עפרה התביישתי בשבילך
תשובה לעניין. קרן יקרה תמשיכי להיות כמו שאת.
🙂
היי קרן, הכנתי אתמול את הבצק והשארתי אותו להתפחה בלילה. הוא יצא נורא נוזלי (קצת כמו בצק של צ׳ורוס) בכל זאת שמתי במקרר להתפחה והוא קצת עלה. אך האם כך הוא אמור לצאת? אם לא אשמח איך לתקן! הלכתי בדיוק לפי המתכון
בתקווה שתספיקי לענות עוד היום
יותר מדי נוזלים בבצק. להבא את הנוזלים ממש לאט ולא הכל בבת אחת ואז להוסיף תוך כדי. מקוה שבכל זאת עבד לך
הי קרן , האם במתכון של סינבון ניתן להחליף ביצה למשהו אחר? יש לי ילדה עם אלרגיה לביצים וממש בא לפנק אותה בסינבון.
כן אפשר להמיר ב 2-3 כפות שמן קנולה
היי קרן,
תודה על המתכון.
שאלה- במקום גבינת שמנת עיזים, אפשר לשים גבינת שמנת רגילה?
בוודאי
הי קרן. עוקבת אחריך ומכינה את כל מתכןניך הנפלאים. הכנתי כבר סינבונס שלך מהמתכון הקודם. הפכם הכנתי את הבצק ושמתי במקרר לילה לפני וכנראה לא כיסיתי מספיק אז הוא בכלל לא תפח ודי גושי. ערבבתי גם בקערה אחת את השמרים והמלח האם יתכן שלכן לא תפח? האם להוסיף שמרים או לתת לו להפתח ולהפשיר בטמפרטורת החדר כמה שעות או בתנור על חם נמוך?
נסי להוסיף מעט שמרים וללוש שוב ולהתפיח בטמפרטורת החדר
היי קרן
האם ניתן להשתמש בבצק הזה גם לשוקולד?
בטח!
הי קרן, אני עושה רק את המתכונים שלך!!!!!!!!!!!!! מושלמים!!!!!!!!!!! שאלה קטנה אם אני רוצה להקפיא את הסינבון, מתי הכי נכון לעשות את זה? לפני אפיה? אחרי?
עופרה קישטה!!!!דמות איומה!!!!!
אגב עוגת התמרים של קרן זה הדבר הכייייי טעים שתכינו !!!!!!
אני בשוק,,,,,, כל כך הרבה שנאה, ועוד למי? לקרן אגם המדהימה, שממש אוהבת לאפות, וללמד אפיה, שמלמדת את מי שרוצה / רוצה לאפות,,,,,,, נותנת מתכונים מדוייקים, עונה על תשובות , ונוסף לכול גם יפה ומהממת, למה יש לך את הצורך להעליב, ולפגוע, את לא חייבת לצפות בתוכניות שלה, ואם את כל כך יודעת הכול, למה את מסתכלת בתוכנית אפיה? רק כדי להגיד שאת יודעת יותר טוב? את אדם בלתי נסבל, מי שאל לדעתך? השאלות והתשובות מיועדות לאנשים ששואלים שאלות בקשר למתכונים שקרן אגם מפרסמת באתר שלה, ולא מעוניינים לראות ולשמוע אנשים רעילים כמוך.תשמרי את הדעות שלך לעצמך.
תודה אהובה
היי,
תודה שאת חולקת עמנו מתכונים יפים, שווים וערבים לעיניים ולחך !
ולגבי מתכון ספציפי זה, האם גבינת עיזים 5% תעשה את העבודה או שרק גבינת שמנת?
כן בטח שתעשה
מה שאני אוהבת במתכוני שמרים שלך, זה התפיחת לילה במקרר. כשהחיילת סוגרת שבת אני מכינה בשישי ערב מוקדמות שולחת למקרר ומתעסקת בבוקר. שבת שעברה כל הבסיס נהנה מהעוגת רוגלך והפעם הכנתי את המתכון הזה…
כייף לשמח חיילים ליה , תודה
היי קרן,
האמת שאת המתכון הזה לא אפיתי אבל כן קיבלתי מחמאות על המתכון של הסינבון ללא לישה(:
רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון ללא לישה+ קרם השמנת שיש כאן ? בנוסף מה יכול להיות תחליף לגבינת עיזים של משק צוריאל כי לא תמיד יש בכל סופר ?
תודה ואין עלייך !!!!
אין בעיה לשלב בין המתכונים , גבינת שמנת רגילה תחליך גבינת שמנת עיזים
קרן רוצה להכין עכשיו אין לי גבינת עזים…(לבצק) רק גבינה לבנה בבית עזרתך….
תכיני עם חלב או מים אין בעיה להמיר
הי קרן, מה ההבדל בין הבצק הזה לבין הבצק שמרים ללא לישה מבחינת המרקם והרכות? אני לא הכי טובה בשמרים אבל עם הבצק ללא לישה תמיד מצליח לי אז אני קצת חוששת לעבור לבצק אחר, אבל זה נשמע מגרה..
שניהם מאוד מוצלחים וקצת שונים במרקם, הבצק עם הלישה מניב תוצאה יותר אוורירית ותפוחה אבל שניהם באמת טובים , אל תחששי! פשוט להתחיל ללוש וכל השאר יקרה מעצמו
למתכון פרווה את החמאה והשמנת במה אפשר להחליף ובאיזו כמות?
חמאה להמיר במחמאה/נטורינה
שמנת בחלב סויה או מים
היי תמיד מכינה כל מתכון שאת מעלה ודי כועסת שאת גורמת לנו להשמין חח את מתכון הסינבון אני זוכרת שעשיתי בבצק עם שמנתמתוקה ?האם זה קריטי?
תודה אהובה, זה לא קריטי
היי,
האם ניתן להכין את הסינבונים ,להשאיר במקרר ללילה ולאפות יום למחרת ?(צריכה לקחת בשבת בבוקר לחברים)
אין בעיה
היי קרן, שמתי לב שבבצקי שמרים עם הרבה שומן כמו הבצק הזה אם אני בוחר להתפיח במקרר אז הבצק תופח יחסית מעט ולא מכפיל את הגובה שלו לאחר לילה במקרר.
זה בסדר לעבור איתו ככה או להמשיך ולחכות עד שיכפיל את הגובה? ושאלה קטנה נוספת- לעבוד איתו ישר מהמקרר או לחכות קצת שיגיע לטמפרטורת החדר ואז?
במקרר החמאה מתקשה ולכן הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר
אין בעיה לעבוד איתו כך
אפשר לעבוד איתו ישירות מהמקרר או לחכות קצת שיחזור לטמפרטורת החדר על השיש
כל מקרה כשבצק קר ההתפחה השניה תהיה ארוכה יותר
היי קרן, תודה רבה על השיתופים. המתוכנים שלך מעולים! שאלה- אפשר לוותר על גבינת שמנת בבצק?
בטח ! אפשר פשוט חלב
יצא ליגה!!!
איזה בצק מדהים!!
את גאון
גזרתי ושמרתי
איזה כייף תודה!
קרן תישארי בדיוק כמו שאת !!!!!!!! עם השיער המתולתל המהמם והחולצות היפות !!! והטבעות המיוחדות , ושהקנאים יעבירו ערוץ , בימים אלה שהבנים במילואים , את מחממת את ליבי !!!!
תודה איה ❤️❤️
היי קרן !
קודם כל , אין מתכון שלך שלא יוצא מוצלח ב"ה , הכמויות מעולות והבצקים מפחידים !!
בסינבון , לאחר אפיה וזיגוג הרוטב מעל האם אוכל לקרר ויום למחרת להגיש זאת אחרי שחיממתי על פלטה ?
בטח
היי קרן.
שנה טובה ומבורכת.
תודה על כך שאת משמחת אותנו עם מתכונים נפלאים וסטוריז מצחיקים.
שאלה- איך ומתי הכי מומלץ לעשות את הסינבונים כדי שיהיו טריים וטעימים בצאת כיפור? תודה
הי עינב, שמחתי להצחיק:-)
כמובן שעוגות שמרים הכי טעימות כשהן נאות ביום עצמו, מה שכן, אפשר להכין וכשהן מצטננות אז לעטוף טוב טוב טוב בניילון נצמד, זה יישמור על רכות, לא לשכוח סירופ סוכר בנדיבות
ואם אפשר תמדי רצוי לחמם מעט לפני הגשה