עוגות שמרים

סינבון רכים עם ציפוי גבינת שמנת

יולי 13, 2023 51 Comments

הרבה שנים מבקשים ממני שאכין לאתר סינבון אמריקאי כזה נוטף קרם גבינת שמנת, ויא לי לטעום כמה כאלו, והקרם תמיד נראה לי מכביד

ולא מתאים על הסינבון. עד שהכנתי גרסה משלי עם קרם גבינת שמנת שמבוסס על גבינת עיזים, מה שמאוד הקליל את הציפוי ולא גרם לו להיות כבד

אתם יודעים שעוגות שמרים עם קינמון זה הפייבוריט שלי נכון? אני תמיד אעדיף אותן על פני עוגות שמרים אחרות.

כשהכנתי את הגרסה הזו כמובן לא ידעתי כמה מוצלחת היא תהיה, אבל יום למחרת, היתה פה סדנה והעוגה הוגשה לאורחים והם התעלפו,

ואז הבנתי שהציפוי גם שומר עליה מאוד עסיסית. אז אם אתם כמוני אוהבים ממש עוגות שמרים עם קינמון וסינבונס במיוחד ולא

בא לכם שזה יהיה ממש כבד הגרסה הזו ככ מושלמת בשבילכם.

טעם העיזים אינו! מורגש בציפוי, ולא בבצק, והגבינה עצמה קרמית ומאוד נוחה ונעימה לעבודה.

ורק שתדעו שאני עדיין בתאילנד בחופשה עם המשפחה, ולא מצאתי עוגת שמרים שתהיה לי טעימה כמו העוגות שלי בארץ:-)

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל 

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

סינבון רכים עם ציפוי גבינת שמנת/ 9-/12 יחידות

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

כפית שטוחה מלח דק

1/3 כוס +כף (80 גר׳) סוכר לבן

80 גר׳ חמאה רכה

1 ביצה גודל L

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב רגיל

2-3 כפות גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל 

למילוי:

150 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר

4 כפות שטוחות אבקת קינמון

לקרם שמנת:

120 גר׳ גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל 

2 כפיות תמצית/ מחית וניל

2 כוסות (240 גר׳) אבקת סוכר

2 כפות חלב

3 כפות חמאה רכה

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים, סוכר מלח ואת החלב, תוך כדי לישה מוסיפים גבינת שמנת , חמאה ואת הביצה.

לשים סהכ למשך 12 דקות עד שמתקבל בצק חלק רך גמיש וקצת דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בספריי שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת .

מתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.

מכינים את מלית הקינמון:

בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר חום ואבקת קינמון למחית אחידה. שומרים במקרר עד לשימוש ולפני שימוש מוציאים קצת.

כשהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן גדול ודק.

מורחים את מלית הקינמון בעזרת פלטה או כף על כל שטח הבצק עד לכיסוי מלא.

מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. אם מאוד חם והבצק שלכם לא נעים לעבודה זה הזמן להכניס אותו ל 15 דקות במקפיא.

זה יעזור לכם בחיתוך אחיד של הרולדה. אם קריר ונעים אצלכם, אפשר לפרוס את הרולדה מיד.

מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, ופורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס״מ בערך. לא חייבים לקחת סרגל,

חוסר דיוק זה חלק מהחיים באפייה ביתית וזה לא קריטי.

מניחים את השבלולים במרווחים על התבנית, מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב למשך 30-40 דק.

מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את השבלולים למשך 20-25 דקות עד שהם זהובים למראה.

מוציאים ומצננים מעט.

מכינים את קרם גבינת השמנת:

בקערה מערבבים חמאה, חלב, אבקת סוכר , וניל וגבינת שמנת למחית חלקה.

כשהשבלולים הצטננו מצפים אותם בקרם, ומגישים מיד.

כדי לשמור על הטריות שלהם אני ממליצה לעטוף היטב בניילון נצמד את התבנית אחרי צינון מוחלט.

הם אמורים להישאר רכים ועסיסיים גם למחרת.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

51 Comments

‪עפרה יולי 13, 2023 at 12:57 pm

שלום,
צפיתי אתמול בתכנית שלך בערוץ האוכל ויש לי כמה הערות.
במטבח לא עובדים עם שיער פזור. אף אחד לא רוצה שערה בעוגה/תבשיל
במטבח לא עובדים עם שרוולים ארוכים
במטבח, בעיקר אם לשים בצק, לא עונדים טבעות.
לגבי עוגת ההפלאפי שלך. אני אופה עוגה זו כבר 51 שנים בסעודת צהרים שלפני ליל הסדר כשאסור לאכול חמץ ועדיין אסור לאכול מצות. העוגה נטרפת ע"י בני המשפחה כמו שהיא בלי כל מיני תוספות, שזה ענין של טעם. את לא המצאת את העוגה הזאת. אני לקחתי את המתכון מעיתון "את" מלפני 51 שנה ומי שהגישה את המתכונים לאפיית עוגות בפסח היתה חבצלת פרבר.

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:30 pm

כמה אנרגיה השקעת כדי למצוא אותי פה באתר ולכתוב לי דברים ככ לא יפים ומפרגנים. איך יצא שאת צופה בתכנית אוכל, שהושקע בה ככ הרבה מאמץ, אהבה לדבר, ומחשבה ובסוף את כועסת ככ?
אני במקומך הייתי פשוט מעבירה ערוץ
את לא חייבת לצפות

Reply
ריקי סטולר כהן יולי 19, 2023 at 11:45 am

בול זה !!!!

Reply
קרן ינואר 7, 2024 at 4:30 pm

מלכה

Reply
ריקי סטולר כהן יולי 19, 2023 at 11:37 am

כל כך לא מכבד ! אני בשוק גברת עפרה שעצרת לרגע את חייך בכדי לכתוב תגובה כל כך לא מכבדת ! לא חסרה לנו במדינה שנאת חינם , אז אפשר להמנע מלהכניס לכאן את הרוע והחושך.
אנשים משקיעים כל כך הרבה בכדי לשתף את הציבור במאפים /בישולים ודואגים לכל פרט קטן בכדי שכולם יוכלו להגיע לתוצאות מושלמות , מבלי לקחת סדנאות במאות שקלים , אז גם אם אין לך חשק לעצור להודות, לפרגן ולהגיד מילה טובה, עדיף לשבת בשקט ולשמור דעות כאלו לעצמך. באמת פוסט מיותר, כשהמטרה כאן בתגובות היא לשאול שאלות שקשורות במתכון, לשתף בנסיון אחרי ביצוע המתכון או סתם לפרגן במילה טובה

וקרן הלוואי על כולנו את כל האנרגיות האלה שלך ! תודה לך על כל השיתופים בכל מדיה אפשרית , כן ירבו כמוך !!!

Reply
אורית נובמבר 4, 2023 at 11:10 am

בדיוק.

Reply
סיון יולי 27, 2023 at 1:21 pm

עפרה התביישתי בשבילך

Reply
הלן בן נאה יולי 19, 2023 at 3:22 pm

תשובה לעניין. קרן יקרה תמשיכי להיות כמו שאת.

Reply
קרן אגם יולי 19, 2023 at 3:30 pm

🙂

Reply
שי יולי 20, 2023 at 8:19 am

היי קרן, הכנתי אתמול את הבצק והשארתי אותו להתפחה בלילה. הוא יצא נורא נוזלי (קצת כמו בצק של צ׳ורוס) בכל זאת שמתי במקרר להתפחה והוא קצת עלה. אך האם כך הוא אמור לצאת? אם לא אשמח איך לתקן! הלכתי בדיוק לפי המתכון
בתקווה שתספיקי לענות עוד היום

Reply
קרן אגם יולי 22, 2023 at 10:34 am

יותר מדי נוזלים בבצק. להבא את הנוזלים ממש לאט ולא הכל בבת אחת ואז להוסיף תוך כדי. מקוה שבכל זאת עבד לך

Reply
שני יולי 22, 2023 at 1:53 pm

הי קרן , האם במתכון של סינבון ניתן להחליף ביצה למשהו אחר? יש לי ילדה עם אלרגיה לביצים וממש בא לפנק אותה בסינבון.

Reply
קרן אגם יולי 24, 2023 at 8:30 am

כן אפשר להמיר ב 2-3 כפות שמן קנולה

Reply
עדן יולי 20, 2023 at 5:01 pm

היי קרן,
תודה על המתכון.
שאלה- במקום גבינת שמנת עיזים, אפשר לשים גבינת שמנת רגילה?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2023 at 10:32 am

בוודאי

Reply
ורדית יולי 28, 2023 at 1:35 pm

הי קרן. עוקבת אחריך ומכינה את כל מתכןניך הנפלאים. הכנתי כבר סינבונס שלך מהמתכון הקודם. הפכם הכנתי את הבצק ושמתי במקרר לילה לפני וכנראה לא כיסיתי מספיק אז הוא בכלל לא תפח ודי גושי. ערבבתי גם בקערה אחת את השמרים והמלח האם יתכן שלכן לא תפח? האם להוסיף שמרים או לתת לו להפתח ולהפשיר בטמפרטורת החדר כמה שעות או בתנור על חם נמוך?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2023 at 4:52 pm

נסי להוסיף מעט שמרים וללוש שוב ולהתפיח בטמפרטורת החדר

Reply
אסנת נובמבר 13, 2023 at 4:10 pm

היי קרן
האם ניתן להשתמש בבצק הזה גם לשוקולד?

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2023 at 10:34 am

בטח!

Reply
הדר אוגוסט 16, 2023 at 10:09 am

הי קרן, אני עושה רק את המתכונים שלך!!!!!!!!!!!!! מושלמים!!!!!!!!!!! שאלה קטנה אם אני רוצה להקפיא את הסינבון, מתי הכי נכון לעשות את זה? לפני אפיה? אחרי?

Reply
איה פברואר 17, 2024 at 1:14 pm

עופרה קישטה!!!!דמות איומה!!!!!
אגב עוגת התמרים של קרן זה הדבר הכייייי טעים שתכינו !!!!!!

Reply
חני אוגוסט 28, 2023 at 3:27 pm

אני בשוק,,,,,, כל כך הרבה שנאה, ועוד למי? לקרן אגם המדהימה, שממש אוהבת לאפות, וללמד אפיה, שמלמדת את מי שרוצה / רוצה לאפות,,,,,,, נותנת מתכונים מדוייקים, עונה על תשובות , ונוסף לכול גם יפה ומהממת, למה יש לך את הצורך להעליב, ולפגוע, את לא חייבת לצפות בתוכניות שלה, ואם את כל כך יודעת הכול, למה את מסתכלת בתוכנית אפיה? רק כדי להגיד שאת יודעת יותר טוב? את אדם בלתי נסבל, מי שאל לדעתך? השאלות והתשובות מיועדות לאנשים ששואלים שאלות בקשר למתכונים שקרן אגם מפרסמת באתר שלה, ולא מעוניינים לראות ולשמוע אנשים רעילים כמוך.תשמרי את הדעות שלך לעצמך.

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2023 at 9:56 am

תודה אהובה

Reply
Meirav אוגוסט 13, 2024 at 12:59 pm

היי,

תודה שאת חולקת עמנו מתכונים יפים, שווים וערבים לעיניים ולחך !
ולגבי מתכון ספציפי זה, האם גבינת עיזים 5% תעשה את העבודה או שרק גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:29 am

כן בטח שתעשה

Reply
ליה ספטמבר 9, 2023 at 8:45 am

מה שאני אוהבת במתכוני שמרים שלך, זה התפיחת לילה במקרר. כשהחיילת סוגרת שבת אני מכינה בשישי ערב מוקדמות שולחת למקרר ומתעסקת בבוקר. שבת שעברה כל הבסיס נהנה מהעוגת רוגלך והפעם הכנתי את המתכון הזה…

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:46 am

כייף לשמח חיילים ליה , תודה

Reply
דניאלה אוקטובר 19, 2023 at 5:16 pm

היי קרן,
האמת שאת המתכון הזה לא אפיתי אבל כן קיבלתי מחמאות על המתכון של הסינבון ללא לישה(:
רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון ללא לישה+ קרם השמנת שיש כאן ? בנוסף מה יכול להיות תחליף לגבינת עיזים של משק צוריאל כי לא תמיד יש בכל סופר ?
תודה ואין עלייך !!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2023 at 10:04 pm

אין בעיה לשלב בין המתכונים , גבינת שמנת רגילה תחליך גבינת שמנת עיזים

Reply
SIGAL נובמבר 11, 2023 at 2:03 pm

קרן רוצה להכין עכשיו אין לי גבינת עזים…(לבצק) רק גבינה לבנה בבית עזרתך….

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2023 at 1:02 pm

תכיני עם חלב או מים אין בעיה להמיר

Reply
אילאיל נובמבר 16, 2023 at 2:09 pm

הי קרן, מה ההבדל בין הבצק הזה לבין הבצק שמרים ללא לישה מבחינת המרקם והרכות? אני לא הכי טובה בשמרים אבל עם הבצק ללא לישה תמיד מצליח לי אז אני קצת חוששת לעבור לבצק אחר, אבל זה נשמע מגרה..

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:06 pm

שניהם מאוד מוצלחים וקצת שונים במרקם, הבצק עם הלישה מניב תוצאה יותר אוורירית ותפוחה אבל שניהם באמת טובים , אל תחששי! פשוט להתחיל ללוש וכל השאר יקרה מעצמו

Reply
אריאל דצמבר 14, 2023 at 8:18 am

למתכון פרווה את החמאה והשמנת במה אפשר להחליף ובאיזו כמות?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2023 at 10:09 am

חמאה להמיר במחמאה/נטורינה
שמנת בחלב סויה או מים

Reply
זי'זל בן יאיש ינואר 4, 2024 at 7:52 pm

היי תמיד מכינה כל מתכון שאת מעלה ודי כועסת שאת גורמת לנו להשמין חח את מתכון הסינבון אני זוכרת שעשיתי בבצק עם שמנתמתוקה ?האם זה קריטי?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:04 pm

תודה אהובה, זה לא קריטי

Reply
אושרת פברואר 16, 2024 at 2:50 pm

היי,
האם ניתן להכין את הסינבונים ,להשאיר במקרר ללילה ולאפות יום למחרת ?(צריכה לקחת בשבת בבוקר לחברים)

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:29 am

אין בעיה

Reply
רועי יולי 27, 2024 at 8:53 am

היי קרן, שמתי לב שבבצקי שמרים עם הרבה שומן כמו הבצק הזה אם אני בוחר להתפיח במקרר אז הבצק תופח יחסית מעט ולא מכפיל את הגובה שלו לאחר לילה במקרר.
זה בסדר לעבור איתו ככה או להמשיך ולחכות עד שיכפיל את הגובה? ושאלה קטנה נוספת- לעבוד איתו ישר מהמקרר או לחכות קצת שיגיע לטמפרטורת החדר ואז?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2024 at 2:19 pm

במקרר החמאה מתקשה ולכן הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר
אין בעיה לעבוד איתו כך
אפשר לעבוד איתו ישירות מהמקרר או לחכות קצת שיחזור לטמפרטורת החדר על השיש
כל מקרה כשבצק קר ההתפחה השניה תהיה ארוכה יותר

Reply
סנדרה ליסקר מאי 18, 2024 at 1:10 pm

היי קרן, תודה רבה על השיתופים. המתוכנים שלך מעולים! שאלה- אפשר לוותר על גבינת שמנת בבצק?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2024 at 10:29 pm

בטח ! אפשר פשוט חלב

Reply
דנה אדר יוני 5, 2024 at 8:50 pm

יצא ליגה!!!
איזה בצק מדהים!!
את גאון
גזרתי ושמרתי

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:30 pm

איזה כייף תודה!

Reply
איה יוני 27, 2024 at 3:01 pm

קרן תישארי בדיוק כמו שאת !!!!!!!! עם השיער המתולתל המהמם והחולצות היפות !!! והטבעות המיוחדות , ושהקנאים יעבירו ערוץ , בימים אלה שהבנים במילואים , את מחממת את ליבי !!!!

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:09 pm

תודה איה ❤️❤️

Reply
ננסי ספטמבר 30, 2024 at 8:43 am

היי קרן !
קודם כל , אין מתכון שלך שלא יוצא מוצלח ב"ה , הכמויות מעולות והבצקים מפחידים !!
בסינבון , לאחר אפיה וזיגוג הרוטב מעל האם אוכל לקרר ויום למחרת להגיש זאת אחרי שחיממתי על פלטה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:49 pm

בטח

Reply
עינב אוקטובר 6, 2024 at 12:23 am

היי קרן.
שנה טובה ומבורכת.
תודה על כך שאת משמחת אותנו עם מתכונים נפלאים וסטוריז מצחיקים.
שאלה- איך ומתי הכי מומלץ לעשות את הסינבונים כדי שיהיו טריים וטעימים בצאת כיפור? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2024 at 10:14 am

הי עינב, שמחתי להצחיק:-)
כמובן שעוגות שמרים הכי טעימות כשהן נאות ביום עצמו, מה שכן, אפשר להכין וכשהן מצטננות אז לעטוף טוב טוב טוב בניילון נצמד, זה יישמור על רכות, לא לשכוח סירופ סוכר בנדיבות
ואם אפשר תמדי רצוי לחמם מעט לפני הגשה

Reply

Leave a Comment