סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 22, 2024 | 18 תגובות
את הסלט הזה אנחנו אוכלים שנים אצל אמא שלי ולא יודעת למה חשבתי שהוא מסובך להכנה. מסתבר שלא.
ביקשתי ממנה כמה פעמים מתכון וכל פעם שכחתי להכין ולא יצא. השבוע אירחתי בבית והחלטתי להכין לבד, בדקתי כל מני מתכונים של סלטים דומים,
הבנתי שהסגנון שלו אמריקאי, ראיתי שיש כאלו שמכינים עם מיונז ויש כאלו שמוסיפים יוגורט או שמנת חמוצה.
הלכתי על גרסה רק עם מיונז והיה נדמה לי שככה אמא מכינה.
ואז אירחתי את ההורים שלי בשבת והגשתי את הסלט והוא היה להם ממש טעים ואמרתי לאמא שבטח היא גם מכינה רק עם מיונז אז היא
אמרה שלא, שהיא מכינה גם עם שמנת חמוצה אז הבנתי שזה מתכון קצת דומה וקצת שונה ושיצא לי ממש טעים כי אמא ביקשה מתכון:-)
יש מלא וורסיות שלו ברשת והוא ממש קל להכנה והיתרון הכי גדול שלו שהאפשר לאכול אותו טרי מהרגע להרגע.
מצרכים למתכון:
ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים קטנים
1 בצל אדום קטן קצוץ דק
חופן חמוציות (בערך 1/2 כוס)
חופן צנוברים קלויים (בערך חצי כוס)
לרוטב:
2 כפות חומץ
1.5 כפות דבש
3/4 כוס מיונז (אפשר גם מיונז קל)
מלח ופלפל שחור לתיבול
אופן ההכנה:
בצנצנת מערבבים את מצרכי הרוטב ומשהים קצת (אפשר במקרר יום מראש, אפשר כמה שעות ואפשר גם בלי)
הוא משתבח כשהוא עומד קצת
מערבבים בקערת סלט בינונית גדולה ברוקולי עם בצל סגול חמוציות וצנוברים, מערבבים פנימה את הרוטב, ומגישים.
הסלט הזה טעים כשהוא טרי וגם אחרי שהוא במקרר.
**את החמוציות אפשר להמיר בצימוקים
**את הצנוברים אפשר להמיר בכל אגוז אחר שאוהבים
**אפשר להוסיף לסלט תפוח אחד קלוף נקי וקצוץ דק
TAG ברוקולי, סלט, סלט ברוקולי חמוציות וצנוברים
אני לא מכירה את הסלט הזה בלי מיונז אבל אפשר לנסות להמיר בשמנת חמוצה וקצת שמן זית
אולי יוגורט?
אותו רעיון בגירסה שונה מעט כדאי לך לנסות: ברוקולי רענן קצוץ פטריות שמפניון חתוכות שום טרי קצוץ לרוטב מיונז מיץ לימןן מלח פלפלשחור.לערבב ולא בא כטעם הזה.
ברוקולי קפוא יזרום?
הוא אמור להיות טרי תנסי
הברוקולי לא מבושל?
ברוקולי טרי, זה כל הקסם
אני ממש מאוהבת בסלט הזה! אני אוהבת את התפוח העץ בתוכו, ממש טעים. תודה על המתכון
הי קרן, לימון במקום חומץ, יעבוד? תודה רבה
לא ניסיתי
היי קרן. לא צריך לבשל את הברוקולי לפני?
היי קרן. האם לא צריך לבשל את הברוקולי קודם?
אם היה צריך לבשל את הברוקולי זה היה כתוב
הי, צריך לבשל את הברוקולי?
לא אם היה צריך לבשל היה כתוב
אפשר בלי מיונז או להחליף את זה במשהו אחר?
לילך א
ינואר 23, 2024 בשעה 16:01
הי קרן, אוהבת מאוד את המתכונים שלך!!! יש תחליף למיונז? ממש לא יכולה לאכול מיונז. תודה.