אין יום ושעה לסמבוסק פיצה, זה משהו שלא משנה מתי תציעו לי אני אומרת , מעולה!
ביפו יש לנו כמה מאפיות שמוכרות סמבוסקים חמים בכל שעה של היום ואני מודה שהרבה פעמים כשאני חוזרת מבילוי או מתחשק לי משהו מהיר
לאכול באוטו (כי כשאני רעבה לא נעים להיות לידי) אני עוצרת לסמבוסק .
אז להכין כאלו בבית זה הכי כייף בעולם, וכל בני הבית פה מכורים אליו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
סמבוסק פיצה/ 8-10 סמבוסקים
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית
1 כף מלח דק
2-2.5 כוסות (500 -660 מ״ל) מי ברז
למילוי:
500 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
כוס זיתים פרוסים
פחית (400 גר׳) רוטב עגבניות לפיצה (הכי אוהבת את של Mutti)
לציפוי:
מעט מים
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים מחצית מכמות המים, שמרים יבשים, סוכר מלח וקמח
מתחילים ללוש ומוסיפים את שמן הזית, ואת יתרת המים במזיגה איטית ולאט.
לשים סהכ 10-12 דקות עד לקבלת בצק רך גמיש ומעט דביק.
מתפיחי ם את הבצק למשך שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר
לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים לכדורים במשקל שווה של 150-170 גר לכדור
מניחים את כדורי הבצק על משטח מעט מקומח או משומן ומכסים אותם למנוחה של 15-20 דקות.
מחממים תנור ל 190 מעלות ופותחים על משטח מעט מקומח כל כדור בצק לעיגול דק.
מניחים כף רוטב פיצה במרכז העיגול ובעזרת כף מורחים מעט על הבצק ומשאירים שוליים נקיים
מניחים חופן מוצרלה על רוטב העגבניות ומעל קצת זיתיפ פרוסים
מקפלים את העיגול לצורת משולש, תחילה צד ימין, מעליו צד שמאל ואז את החלק התחתון בדיוק כמו אוזן המן.
מברישים במים, ומפזרים שומשום בנדיבות. מועכים מעט את המשולש בעזרת הידיים ומניחים על תבנית אפיה
אופים את הסמבוסקים למשך 20-25 דקות עד שהם שחומים למראה.
מגישים חם.
30 Comments
היי קרן, אם אני רוצה להכין חצי כמות סמבוסק רק לאותו יום, אני מורידה מכל המרכיבים חצי כמות?
בדיוק
היי, במקום מים, הוסיפי קרן כוס אחת של כוס סודה, לשפוך על כל יתר החומרים בקערה להמתין כמה דקות ואז להמשיך לכמות המים שהבצק דורש. זה אחרי אין ספור הצלחות של אפיית לחמים.
תודה על הטיפ רבקה
הי קרן כמו תמיד תודה על המתכונים אני כבר לא מחפשת בשום מקום אחר….. זהו התמכרתי:) שאלה אםאני רוצה להקפיא את הסמבוסק האם להקפיא לפני אפיה או אחרי? באיזה שלב?
תודה הדר! מחמאה גדולה
אפש רלהקפיא לפני אפייה ואז להפשיר ולאפות כמו חדש
מקווה שזה יהיה מתכון מנצח:) מחפש בנרות מתכון לבצק סמבוסק והכל יוצא יבש.
אנסה ואעדכן.
תודה!!!!
מתכון מצוין קרן. טעים מאוד
תודההה
חופית, אנחנו מחכים לעדכון שלך. איך יצא?
הי קרן
האם אפשר מילוי חומוס
אפשר כן אבל אין לי מתכון
את מדהימה
אני כמובן כל מתכון שלך ממירה ךקמחים של תמי ללא גלוטן ויוצא אלף!!!!!
תבורכי
כמה שזה משמח לשמוע
הי קרן יקרה, תודה על מתכונים מושלמים את מהממת!!!
אני רוצה להכין את הבצק יום לפני (ז"א התפחה במקרר של יום) האם אני צריכה להפחית בכמות השמרים?
הי חן, אפשר להפחית ממש מעט
תגידי, אחרי שקיפלנו ימין שמואל ואז מחמטה למעלה, נותנים הידוק וזהו? זה לא עשוי חהפתח במהלך האפיה? או להפוך את הסמבוסק?
אפשר להדק או לעבור על הכל עם מערוך, ואפשר להפוך
אם אין לנו רוטב פיצה? יש דרך קלילה להכין אחד? (לא צריך להיות מושקע מידי…)
או שנעבור לפסטו במקום? רעיונות אחרים לממרח?
וואו פסטו זה החיים
בצק מעולה!! וסמבוסק נפלאים!!! הילדים עפו על זה!! תודה!!
תודה אורטל שמחה לשמוע
יש מילוי פרווה שיהיה טעים?
היי קרן,
אפשרי להפוך את המאפה למזונות במקום המוציא?
כאילו להחליף, במקום לשים מים לשים בבצק מיץ תפוזים
פחות מתאים מיץ תפוזים בבצק הזה
הי. מתכננת למחר עם חברים. אפשר להכין את הסמבוסקים עם הכל ושיחכו כשעתיים במקרר לפני האפיה עצמה?
אפשר
היי אגם תודה רבה,
יש אפשרות לאפות בטאבון גם? יש שינוי במתכון אם כן?
בטאבון לוקח פחות זמן
ולהוריד קצת מעלות כי אחרת השומשום יישרף
הי,
אני רוצה להכין את הרוטב עגבניות לבד, איך את ממליצה? אפשר לגרד עגבניות ולתבל כרצוני או שזה יצא נוזלי מידי?