עוגות שמרים

סמבוסק שוקולד מבצק רך מושלם

ינואר 28, 2022 22 Comments

כל מסך שאני פותחת נראה שכולם בשלג, ואני ממש רוצה גם. אתמול אחהצ בספונטנית שאלתי את שותפי לבית אם בא להם

שניסע לירושלים לשלג.  הגדולה ישר קפצה שכן, אבל אבא שלה, ירושלמי במקור, לא התרגש והזכיר לנו שאולי

בשבוע הבא אנחנו נוסעים לסקי, ושזה מיותר. החלטנו שהמתבגר יכריע. קראנו לו (השעה 16:00) והוא אמר שהוא עייף.

בגיל הזה הוא חוזר הביתה כל יום מבית ספר ונכנס לישון צהריים כאילו הוא בדיור מוגן.

המתבגרת התבאסה ומיד הציעה פעילויות אחרות, אף אחת מהן לא התקבלה, והבנתי שהיא ממש רוצה לצאת

קצת להתאוור מהבית, אז הצעתי שניסע לקנות משהו שצריך. מה צריך? מצעים. אז הוחלט על איקאה ואפילו המתבגר

הסכים לבוא שזה נדיר!!!! לא מאמינה שאשכרה שניהם באו איתנו. נסענו לקנות מצעים, ואיך שהוא, הגענו למחלקת כלי

מטבח, ואז לשטיחים, למצעים, לאהילים, לשמיכות, כריות, עציצים, וקנינו גם שתי מראות. הגענו לקופה והמתבגרת

נזכרה שהיא ראתה בובה של קוף. פיפי. עליתי איתה שוב למעלה, לקחנו קוף, ודוב פנדה ושילמנו. עצרנו בדוכן של הנקניקיות,

ואז במעדניה השוודית. לעוגיות, שוקולד וחמוצים, קנינו כאילו המעדניה זה חצי חינם. ונסענו הביתה.

אף פעם לא קניתי מצעים ב 2000 שח :-).

בבית אחרי הנקנקיות הם שוב היו רעבים ונזכרנו שיש סמבוסק עם שוקולד שהכנתי יום קודם ושאפשר לחמם.

בזמן האחרון יש לי חיבה למאפים משולשים, ואלו אמאלה, הם מבצק שמרים רך, מלאים בממרח שוקולד ושוקולד

צ׳יפס, ואפשר להוסיף גם בננות אבל לא חובה, וזה כל כך טעים ומפנק.

סמבוסק שוקולד מבצק רך מושלם/14-15 יחידות

(גרסת פרווה למטה בסף המתכון)

מצרכים למתכון:

לבצק

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לחם/פיצה או קמח לבן רגיל

כף (10 גר׳) שמרים יבשים

1/3 כוס (66 גר׳) סוכר לבן 

120 גרם חמאה מומסת

1 ביצה גודל L

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב פושר

1/2 כפית מלח דק

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

למלית

כוס שוקולד למריחה מכל סוג (פירוט בסוף המתכון למטה)

כוס (100 גר׳) שוקולד ציפס מריר/לבן/חלב

אופציונלי:

פרוסות בננה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים ביצה

ומתחילים ללוש, מוסיפים את החמאה המומסת, ולשים מעט, מוסיפים את החלב לאט לאט

ולא את הכל בבת אחת. אם יש צורך מוזגים את כולו ואם חסר מוסיפים עוד מעט.

לשים למשך 10-12 דקות סהכ, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מושומנת ומגלגלים אותו בקערה שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים.

(בחורף שימו לב, לבצק קשה לתפוח, אני מזרזת התפחה ומניחה את הקערה מכוסה בניילון בתנור שחומם מראש

ל 30 מעלות במצב טורבו בתנור.)

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

כשהבצק תפח, מעבירים למשטח נח לעבודה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גר׳ כל כדור.

בעזרת מערוך על משטח מעט מקומח, מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק. מניחים כף גדושה  של מלית שוקולד

במרכז העיגול ומעליה חופן שוקולד צ׳יפס ואפשר גם פרוסת בננה אם בחרתם להוסיף.

סוגרים את העיגול לצורת משולש בדיוק כמו אוזן המן. משתדלים לא להשאיר פתח ולאטום את הבצק היטב.

מניחים את המשולש על תבנית האפייה כשהצד הסגור והחלק כלפי מעלה.

מברישים בביצה טרופה.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת למשך 25-30 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את המשולשים שוב בביצה טרופה, ומפזרים שומשום.

אופים בתנור כ 20 דק׳ עד להשחמה.

מוציאים ומגישים חם, או סמוך לאפייה.

**את הסמבוסקים אוכלים באותו היום אז הם במיטבם או שעוטפים היטב בניילון נצמד ומחממים היטב שוב לפני שימוש.

**אפשר להשתמש בשוקולד למריחה כמו נוטלה, השחר, קינדר בואנו, או כל ממרח שוקולד מריר, לבן או חלב שאוהבים.

**אפשר להוסיף קצת ממרח חלבה לממרח שוקולד זה יכול לצאת נהדר.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה ב 1/2 כוס שמן בבצק או באותה הכמות במחמאה/נטורינה ואת החלב במים.

 

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

קרין רותם ינואר 28, 2022 at 3:58 pm

אם יש לי כרגע בבית רק קמח כוסמין לבן, יכול גם לעבוד??

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 4:41 pm

כן

Reply
שירי אפריל 12, 2022 at 4:32 pm

אם אני רוצה להקפיא, אז ישר אחרי שמוכן או לפני התפחה שניה? ילך עם מילויים שהם לא שוקולד? ריבת חלב? לוטוס? אני תמיד פוחדת שיספגו בבצק

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 7:02 am

כל מילוי יעבוד טוב עם הבצק. אפפשר להקפיא לפני אפייה או אחרי כשהמאפים טריים .

Reply
גלית ינואר 28, 2022 at 6:07 pm

אפשר לוותר על שבבי שוקולד צ'יפס ?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 7:56 am

בטח שאפשר לוותר

Reply
Anna ינואר 30, 2022 at 1:27 pm

אפשר ךהכניס לפריזר?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:20 pm

כן אפשר להקפיא

Reply
רחלי פברואר 9, 2022 at 6:22 pm

היי, אפשר להשאיר להתפחה בלילה?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2022 at 10:11 pm

כן במקרר

Reply
אור ינואר 28, 2022 at 8:46 pm

תוהה אם יש סיכוי להוריד/להחליף את הביצה?
נראה מטורף מטורף

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 7:57 am

תורידי ותוסיפי 3 כפות שמן קנולה במקום

Reply
ליבנת ינואר 28, 2022 at 9:41 pm

קרן, הלכתי להתעלףףףףףף
עם מילוי פרג הולך? (לא ממרח) תודה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 7:57 am

ברור!!

Reply
מיטל ינואר 29, 2022 at 8:55 pm

האם התנור צריך לדלוק במהלך ההתפחה או שצריך לחמם ל30 מעלות לסגור ואז להכניס את הבצק? וכמה זמן זה אם מקצרים את ההתפחה?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:22 pm

התנור כל הזמן דולק על 30 מעלות
זה בדרכ מקצר לפחות ברבע מהמזן שבמתכון

Reply
רונית ינואר 30, 2022 at 1:42 am

וואו, כרגיל נראה יאמי.
בהתחלת הוראות הכנה, רשמת לערבב את הקמח, שמרים, סוכר ומלח.
ולאחר מכן רשמת להוסיף ביצה וקמח,
אז מה הנכון?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:22 pm

בטעות נכנס שוב אחרי הביצה

Reply
ענת פברואר 1, 2022 at 3:55 pm

נראה מדהים! תוהה אם אפשר למלא גם חלק במילוי כמו הטוסט פיצה שבספר? או בכלל במילוי מלוח?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 7:19 am

בעקרון זהו בצק שמתאים יותר לעוגות שמרים, יש באתר מתכוני סמבוסק מלוח

Reply
אושרית מרץ 24, 2022 at 7:44 am

הי קרן אלופה שאלה את הבצק שמתי לילה במקרר אבל לא תפח המון ממש מעט ..מה לעשות

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2022 at 8:02 am

זה בסדר זה הגיוני שהוא מתקשה במקרר ולא נראה שתפח.
להוציא ולתת זמן קצת בחוץ ולעבוד איתו כרגיל
ממליצה לחלק לכדורים ולהתפיח אותם קצת מתחת למגבת במקום חמים כי נורא קר ואז לעבוד איתם

Reply

Leave a Comment