עוגות שמרים

ספירלת שמרים ריקוטה ופירות קיץ

יוני 30, 2020 16 Comments

 

 

 

שאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה אני מרגישה שאני פשוט מעריצה אותם, ולמזלי זה קורה לא מעט.

אני זוכרת שאכלתי עוגות עם פירות בילדות בלי בעיה וזה היה לי ממש טעים, אז מה הקטע של הילדים שלי

שהם לא אוהבים עוגות עם פירות? אני מניחה שזה עניין של חינוך אבל רבאק זה טעים! זו הסיבה

 

שבכל פעם שאני מכינה עוגה עם פירות זה לא נחשב כאילו יש משהו מתוק בבית.. ואז אני צריכה להכין להם

משהו אחר בנפרד, בטוחה שזה נשמע לכם מוכר.

את הספירלה היפה הזו הכרתי לפני כמה שנים בבלוג של אהובתי המוכשרת באופן מעורר הערצה ענבל

ומאז יצא לי להכין אותה כמה וכמה פעמים, כברו הרבה שנים וכבר הכנתי לה גרסה משלי, שאני כבר לא מעט

זמן מכינה אצלי בסדנאות, והיא דורשת מתכון בבלוג! אבל לענבל לגמרי מגיע הקרדיט.

היא יפה, היא טעימה, ומעוררת התפעלות בהגשה שלה למרכז השולחן.

את כל שלבי ההכנה שלה תוכלו לראות כאן בוידאו בהייליטס, ואם יש לכם שאלות לגבי המרות במתכון

אני בטוחה שתוכלו למצוא אותם בפוסט למטה.

 

ספירלת שמרים ריקוטה ופירות קיץ/עוגה אחת בתבנית עגולה 26-28 ס"מ

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים :

3.5 כוסות(500 גר׳) ׳מח לבן

כף (10 גר׳) שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גדולות

120 גר' חמאה רכה

1/4 כוס גבינת ריקוטה (רגילה או פרסקה)

3/4 כוס (200 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

למלית גבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות גרידת לימון

מיקס של 4-5 פירות קיץ כמו שזיפים, נקטרינות ומשמש

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה עם 1/2 כפית מים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. במהירות איטית מוסיפים סוכר,ביצים,

חמאה מלח, ריקוטה ולבסוף חלב.

ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות אז תתחחךן ממחצית כמות החלב, ותוסיפו ככל שהבצק צריך.

לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק, הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי

בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר)

מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לשזיפים, ושומרים במקרר.

חוצים את פירות העונה, מגלענים, ופורסים לשמיניות.מניחים בצד.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.

לאחר שהבצק תפח, מוציאים אויר, שוקלים את הבצק, ומחלקים לשישה כדורים שווים.

(אצלי כל כדור שקל 160 גר׳) . על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה ארוך ודק.

(מזכירה לכם שהוידאו להכנת הספירלה כאן אם משהו לא ברור)

כשהעלה רוחבית אליכם, ממלאים בחלק התחתון שלו 2-3 כפות ממלית הריקוטה. מגלגלים את העלה

לרצועה, ומניחים בתבנית, סביב הטבעת החיצונית. ממשיכים עם כל חלקי הבצק, וניחים את כל הרולדות בתבנית,

בצורת ספירלה, כלומר מהחלק החיצוני פנימה, אין צורך לשמור על מרווחים.

בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים ארוכים- 2 כל על רולדה, ומניחים בתוך החריצים פרוסות פרי.

אפשר כם לוותר על השלב הזה ופשוט לסדר את הפירות על הספירלה עצמה בין הרולדות.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40 דקות. ביתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את הספירלה בביצה טרופה, ומפזקים סוכר חום על הפירות. 180 מעלות.

אופים כ 30-40 דק' עד לקבלת מאפה שזוף. מוציאים, מקשטים באבקת סוכר, מצננים מעט ומגישים.

מנסיון שלי, הספירלה טעימה כשנותנים לה לעמוד ולהתייצב מעט ולא כשהיא חמה מאוד.

 

**את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב יום יומיים ומחממים מעט לפני הגשה, אפשר להקפיא אותה

כשהיא טריה ולהפשיר ולחמם.

**את הפירות בעוגה אפשר להמיר בכל פרי שאתם אוהבים החל מתותים לפירות יער ותאנים

**את הריקוטה בבצק אפשר להמיר בגבינה לבנה, שמנת חמוצה או לוותר (אז תצטרכו יותר נוזלים)

**את הריקוטה במלית אפשר להמיר בטוב טעם או בשילוב של גבינת שמנת, וגבינה לבנה, או קרם פטיסייר

**בבלילה אפשר להמיר אינסטנט פודינג וניל בקורנפלור באותה כמות ו2 כפיות תמצית/מחית וניל

**אפשר במקום אבקת סוכר לקשט את העוגה בסירופ סוכר.

**אפשר להכניס פירות לתוך הבלילה עצמה בתוך הרולדות אם אתם אוהבים

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

דורית קימל יולי 1, 2020 at 8:51 pm

הכנתי יצאה יפיפייה בדיוק כמו בתמונה שלך… מחר תגובה על הטעם..

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 10:54 pm

תודה דורית מחכה לשמוע

Reply
Nelly יולי 2, 2020 at 9:20 pm

תודה רבה על מתכון מושלם❤️טעים מרענן ושונה לקיץ עוגה טעימה ומושלמת

Reply
Margarita Spichko יולי 3, 2020 at 10:47 am

היי קרן. תודה רבה על מתכון שנראה מושלם! יש אפשרות להכין את הבצק ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:48 pm

כן בטח
לישה ישנית

Reply
עדי יולי 3, 2020 at 2:16 pm

פשוט כיף להכין את המתכונים שלך! אין לי משהו אחר לומר..

נ.ב
זה הזמן לציין שנגמר לי המילוי בבצק האחרון אז שמתי שוקולד נוטלה ואני מתפללת לאלוהים. מקווה שיצא טוב, אעדכן

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:50 pm

את מהממת תודה

Reply
אתי יולי 4, 2020 at 11:49 am

אני מעוניינת להחליף את הריקוטה בבלילה וציינת גבינה לבנה ושמנת גם וגם או שניתן רק שמנת 250?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:12 pm

שמנת חמוצה מעולה

Reply
שנפ לידיה יולי 4, 2020 at 6:20 pm

מרשמים נהדרים, הצלחה מובטחת!
אשמח להתעדכן.
תודה לידיה.

Reply
אור יולי 6, 2020 at 1:43 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:39 pm

אפשר אין בעיה 1/3 כוס

Reply
קרן יולי 9, 2020 at 9:21 am

איזה עוגה!!! הכנתי אותה, וזו פעם ראשונה שהתעסקתי עם שמרים כיוון שאין לי מיקסר ותמיד פחדתי מזה. לשתי ידנית ויצא מדהים.
בבית עפו עליה
תודה על מתכון מושלם

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 2:33 pm

משמחת ממש

Reply
עברית יולי 11, 2020 at 8:53 am

בעברית אומרים:
"כשאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה"
ולא
"שאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה"

ולהבהרה: "כאשר אני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה…"

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 11:21 am

אני כותבת כמו שאני מדברת, ולא תמיד בעברית תקנית, העיקר שהבנת מה כתבתי

Reply

Leave a Comment