שאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה אני מרגישה שאני פשוט מעריצה אותם, ולמזלי זה קורה לא מעט.
אני זוכרת שאכלתי עוגות עם פירות בילדות בלי בעיה וזה היה לי ממש טעים, אז מה הקטע של הילדים שלי
שהם לא אוהבים עוגות עם פירות? אני מניחה שזה עניין של חינוך אבל רבאק זה טעים! זו הסיבה
שבכל פעם שאני מכינה עוגה עם פירות זה לא נחשב כאילו יש משהו מתוק בבית.. ואז אני צריכה להכין להם
משהו אחר בנפרד, בטוחה שזה נשמע לכם מוכר.
את הספירלה היפה הזו הכרתי לפני כמה שנים בבלוג של אהובתי המוכשרת באופן מעורר הערצה ענבל
ומאז יצא לי להכין אותה כמה וכמה פעמים, כברו הרבה שנים וכבר הכנתי לה גרסה משלי, שאני כבר לא מעט
זמן מכינה אצלי בסדנאות, והיא דורשת מתכון בבלוג! אבל לענבל לגמרי מגיע הקרדיט.
היא יפה, היא טעימה, ומעוררת התפעלות בהגשה שלה למרכז השולחן.
את כל שלבי ההכנה שלה תוכלו לראות כאן בוידאו בהייליטס, ואם יש לכם שאלות לגבי המרות במתכון
אני בטוחה שתוכלו למצוא אותם בפוסט למטה.
ספירלת שמרים ריקוטה ופירות קיץ/עוגה אחת בתבנית עגולה 26-28 ס"מ
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים :
3.5 כוסות(500 גר') קמח לבן
כף (10 גר') שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 גר' חמאה רכה
1/4 כוס גבינת ריקוטה (רגילה או פרסקה)
3/4 כוס (200 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
למלית גבינה:
250 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות גרידת לימון
מיקס של 4-5 פירות קיץ כמו שזיפים, נקטרינות ומשמש
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה עם 1/2 כפית מים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. במהירות איטית מוסיפים סוכר,ביצים,
חמאה מלח, ריקוטה ולבסוף חלב.
ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות אז תתחחךן ממחצית כמות החלב, ותוסיפו ככל שהבצק צריך.
לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק, הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי
בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר)
מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לשזיפים, ושומרים במקרר.
חוצים את פירות העונה, מגלענים, ופורסים לשמיניות.מניחים בצד.
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
לאחר שהבצק תפח, מוציאים אויר, שוקלים את הבצק, ומחלקים לשישה כדורים שווים.
(אצלי כל כדור שקל 160 גר') . על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה ארוך ודק.
(מזכירה לכם שהוידאו להכנת הספירלה כאן אם משהו לא ברור)
כשהעלה רוחבית אליכם, ממלאים בחלק התחתון שלו 2-3 כפות ממלית הריקוטה. מגלגלים את העלה
לרצועה, ומניחים בתבנית, סביב הטבעת החיצונית. ממשיכים עם כל חלקי הבצק, וניחים את כל הרולדות בתבנית,
בצורת ספירלה, כלומר מהחלק החיצוני פנימה, אין צורך לשמור על מרווחים.
בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים ארוכים- 2 כל על רולדה, ומניחים בתוך החריצים פרוסות פרי.
אפשר כם לוותר על השלב הזה ופשוט לסדר את הפירות על הספירלה עצמה בין הרולדות.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40 דקות. ביתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מברישים את הספירלה בביצה טרופה, ומפזקים סוכר חום על הפירות. 180 מעלות.
אופים כ 30-40 דק' עד לקבלת מאפה שזוף. מוציאים, מקשטים באבקת סוכר, מצננים מעט ומגישים.
מנסיון שלי, הספירלה טעימה כשנותנים לה לעמוד ולהתייצב מעט ולא כשהיא חמה מאוד.
**את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב יום יומיים ומחממים מעט לפני הגשה, אפשר להקפיא אותה
כשהיא טריה ולהפשיר ולחמם.
**את הפירות בעוגה אפשר להמיר בכל פרי שאתם אוהבים החל מתותים לפירות יער ותאנים
**את הריקוטה בבצק אפשר להמיר בגבינה לבנה, שמנת חמוצה או לוותר (אז תצטרכו יותר נוזלים)
**את הריקוטה במלית אפשר להמיר בטוב טעם או בשילוב של גבינת שמנת, וגבינה לבנה, או קרם פטיסייר
**בבלילה אפשר להמיר אינסטנט פודינג וניל בקורנפלור באותה כמות ו2 כפיות תמצית/מחית וניל
**אפשר במקום אבקת סוכר לקשט את העוגה בסירופ סוכר.
**אפשר להכניס פירות לתוך הבלילה עצמה בתוך הרולדות אם אתם אוהבים
49 Comments
הכנתי יצאה יפיפייה בדיוק כמו בתמונה שלך… מחר תגובה על הטעם..
תודה דורית מחכה לשמוע
תודה רבה על מתכון מושלם❤️טעים מרענן ושונה לקיץ עוגה טעימה ומושלמת
היי קרן. תודה רבה על מתכון שנראה מושלם! יש אפשרות להכין את הבצק ללא מיקסר?
כן בטח
לישה ישנית
הי!! מה שלומך?
שאלה…אני רוצה להכין שמרים מהבצק המדהים של רוגעלך מבולגנת…אבל מילוי ריקוטה…האם ממליצה על אותה מלית? אני רוצה לעשות מ500 גרם קמח ..שתי תבניות אינגליש …האם מתאים או ממליצה בכל זאת ללכת על הבצק הזה שרשמת..(ככ או ככ מוותרת על הפירות…( אשמח לדעתך ..כי עשיתי את המלית של כריות גבינה שלך עם בצק הרוגעלך אבל יצא לא מספיק מילוי משום מה..תודה רבה
פשוט כיף להכין את המתכונים שלך! אין לי משהו אחר לומר..
נ.ב
זה הזמן לציין שנגמר לי המילוי בבצק האחרון אז שמתי שוקולד נוטלה ואני מתפללת לאלוהים. מקווה שיצא טוב, אעדכן
את מהממת תודה
אני מעוניינת להחליף את הריקוטה בבלילה וציינת גבינה לבנה ושמנת גם וגם או שניתן רק שמנת 250?
שמנת חמוצה מעולה
מרשמים נהדרים, הצלחה מובטחת!
אשמח להתעדכן.
תודה לידיה.
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
אפשר אין בעיה 1/3 כוס
איזה עוגה!!! הכנתי אותה, וזו פעם ראשונה שהתעסקתי עם שמרים כיוון שאין לי מיקסר ותמיד פחדתי מזה. לשתי ידנית ויצא מדהים.
בבית עפו עליה
תודה על מתכון מושלם
משמחת ממש
אפשר עם תאנים?
בטח!!ייצא מעולה
בעברית אומרים:
"כשאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה"
ולא
"שאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה"
ולהבהרה: "כאשר אני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה…"
אני כותבת כמו שאני מדברת, ולא תמיד בעברית תקנית, העיקר שהבנת מה כתבתי
לדבר בעברית שגויה זה כמו לאפות עוגה לא טעימה 🙁
יש לי הרגשה שלא אפית עוגה טעימה בחייך, וחבל לי על זה בשבילך
יש לי הרגשה שאת מסיקה מסקנות כי לא נעים לך להודות בטעות… וחבל לי על זה בשבילך.
אני אופה קבוע, זאת הסיבה שאני בבלוג שלך.
אז אם, לדעתך, העוגות שלך לא טעימות – חבל,
כי לנו הן דווקא מאוד טעימות.
והשכלה היא לא מילה גסה. גם לא "תקנית", ב"עברית תקנית".
בואי אסדר לך את הראש, אני מכינה עוגות מעולות, אבל אין לי השכלה, סיימתי לימודים בכיתה ט, וממש לא בא לי שילמדו אותי מעבר לכך.
תודה בעל אופן ואני ממש שמחה שאת פה, רק בלי הערות על העברית שלי זה מיותר. אם המתכונים מובנים ומוצלחים זה מספיק לשתינו.
איזה אנשים נודניקים.
עם כ בלי כ, העיקר שהבנו.
אוי נו, ברצינות זה מה שעבר לך בראש??
יואו, יצאה לי שלמות!!! הריח כמו שאמרת מטריף.
אחלה עוגה לשבת בבוקר עם הקפה.
אין על המתכונים המעלפים שלך קרן, תודה!
תודה!
הי.
האם אפשר להכין הכל בלילה להכניס למקרר ובבוקר רק להוסיף את הפירות ולהכניס לאפיה ?
אפשר להכין בלילה ולהקפיא ובבוקר להכניס פירות להפשיר ולאפות , אחרת יש מצב שזה לא יחזיק מעמד בלילה במקרר עם הגבינה
כן בסוף רק הכנתי את הבצק שתפח כל הלילה ובבוקר הכנתי הכל מהר רק לא נתתי עוד התפחה לפני אפיה…בכל זאת יצא מושלם אפילו אוהבי השוקולד טרפו ולא נשארה חתיכה אחת… תודה רבה
אפשר למילוי מסקרפונה במקום ריקוטה? אם כן אז להוריד סוכר או פודינג וניל?
לא להוריד כלום, אפשר גם חצי חצי עם גבינה לבנה שלא ייצא כבד מדי
אם יש לי רק 250 ג' ריקוטה שאני בונה עליו למילוי. במה אני יכולה להחליף את הגבינה בבצק עצמו (לא במילוי)?
בשמנת חמוצה או גבינה לבנה או יוגורט
הכנתי את העוגה כמה פעמים ויצא שלמות! עכשיו כשנגמר הקיץ אני תוהה אם אפשר להחליף את פירות הקיץ לפירות אחרים כמו תפוח/בננה.. מומלץ או פחות?
אפשר לנסות אני פחות מחבבת תפוחים במאפה שמרים אהל תותים/פירות יער לגמרי הולך
הי האם אפשר להחליף את הפירות בריבת קונפיטורה טובה?
או לעשות בלי פרי בכלל?
הפרי היחיד שיש כרגע הוא תותים ואף פעם לא ראיתי תותים אפויים בעוגה. נראה לי פחות מתאים וחבל על הפרי…
אולי תפוח, אבל פחות מעניין.
בננות לא אוהבים אצלנו.
לא חושבת שתותים פחות יתאימו להיפך 🙂
אפשר גם לוותר על הפירות
הי, שאלתי את השאלה גם בשושני שמרים… אני רוצה לעשות את העוגה באינגליש קייק עם הבצק של רוגלעך מבולגנת..האם הולך ממתכון הרוגעלך 2 עוגות אינגליש קייק (כלומר כל אחת מ250 גרם קמח)? אם כן, והבצק הוא טוב לזה…האם המלית נותרת אותו דבר כי אני רואה שכמות המלית בעוגת שושני שמרים ריקוטה וכמות המלית פה בספירלה שונה..אז מה הנכון..כמה צריך להיות כדי שתהיה מלית מספיקה לעוגת אניגליש שמרים מ250 גרם קמח?
והאם בכלל לא מומלץ בצק הרוגעלך? כי היום עשיתי את העוגה באינגליש עם כמות מלית של גביניות כריות שלך ויצא מעט מלית..כלומר יצא כמו לחם מתוק עם מעט מדי מלית..אז מה השוני ומה עדיף? תודה רבה אין עליך
הי לי
למה לא בעצם להכין את המתכון המקורי ולהסתבך עם בצק אחר ומלית אחרת ?
ואני פחות ממליצה באינגליש כיון שזה עלול כמות המלית שמותאמת לספירלה להיות מאוד כבד לתבנית אינגליש והבצק עלול להעשאר חי מבפנים
כשאני פוגשת, כלומר, כאשר אני פוגשת.
הבלוג עמוס בטעויות ניסוח אלו ואחרות, עברית שפה יפה, והמתכונים כולם, למרות הטעויות פשוט מעולים 🙂
היי, 59 אני רוצה לעשות עם קרם פטיסייר עדיין צריך אינסטנט פודינג? תודה מראש
אין צורך
הי קרן!
יש לך הערכה בגרמים לגבי כמות הפירות? הבצק כבר תופח לו… איזה מתכון מהמם!
חבל שהלינק המצורף- וידאו בהייליטס, לא נפתח!
נכון זה ישן אבל אופן ההכנה כן מופיע בפיד שלי באינסטגרם
ברילס ממש מהזמן האחרון
כשאני בלחץ, אני אופה (גם כשלא, אבל בלחץ זה מואץ). חיפשתי מתכון לעוגת שמרים עם פירות וככה מצאתי את זאת. יצאה מושלמת ברמות אחרות!!! תודה עליך
תודה תמר