עוגות שמרים

ספירלת שמרים ריקוטה ופירות קיץ

יוני 30, 2020 49 Comments

 

 

 

שאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה אני מרגישה שאני פשוט מעריצה אותם, ולמזלי זה קורה לא מעט.

אני זוכרת שאכלתי עוגות עם פירות בילדות בלי בעיה וזה היה לי ממש טעים, אז מה הקטע של הילדים שלי

שהם לא אוהבים עוגות עם פירות? אני מניחה שזה עניין של חינוך אבל רבאק זה טעים! זו הסיבה

 

שבכל פעם שאני מכינה עוגה עם פירות זה לא נחשב כאילו יש משהו מתוק בבית.. ואז אני צריכה להכין להם

משהו אחר בנפרד, בטוחה שזה נשמע לכם מוכר.

את הספירלה היפה הזו הכרתי לפני כמה שנים בבלוג של אהובתי המוכשרת באופן מעורר הערצה ענבל

ומאז יצא לי להכין אותה כמה וכמה פעמים, כברו הרבה שנים וכבר הכנתי לה גרסה משלי, שאני כבר לא מעט

זמן מכינה אצלי בסדנאות, והיא דורשת מתכון בבלוג! אבל לענבל לגמרי מגיע הקרדיט.

היא יפה, היא טעימה, ומעוררת התפעלות בהגשה שלה למרכז השולחן.

את כל שלבי ההכנה שלה תוכלו לראות כאן בוידאו בהייליטס, ואם יש לכם שאלות לגבי המרות במתכון

אני בטוחה שתוכלו למצוא אותם בפוסט למטה.

 

ספירלת שמרים ריקוטה ופירות קיץ/עוגה אחת בתבנית עגולה 26-28 ס"מ

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים :

3.5 כוסות(500 גר') קמח לבן

כף (10 גר') שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

2 ביצים גדולות

120 גר' חמאה רכה

1/4 כוס גבינת ריקוטה (רגילה או פרסקה)

3/4 כוס (200 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

למלית גבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה

1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות גרידת לימון

מיקס של 4-5 פירות קיץ כמו שזיפים, נקטרינות ומשמש

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה עם 1/2 כפית מים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. במהירות איטית מוסיפים סוכר,ביצים,

חמאה מלח, ריקוטה ולבסוף חלב.

ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות אז תתחחךן ממחצית כמות החלב, ותוסיפו ככל שהבצק צריך.

לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק, הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי

בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר)

מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לשזיפים, ושומרים במקרר.

חוצים את פירות העונה, מגלענים, ופורסים לשמיניות.מניחים בצד.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.

לאחר שהבצק תפח, מוציאים אויר, שוקלים את הבצק, ומחלקים לשישה כדורים שווים.

(אצלי כל כדור שקל 160 גר') . על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה ארוך ודק.

(מזכירה לכם שהוידאו להכנת הספירלה כאן אם משהו לא ברור)

כשהעלה רוחבית אליכם, ממלאים בחלק התחתון שלו 2-3 כפות ממלית הריקוטה. מגלגלים את העלה

לרצועה, ומניחים בתבנית, סביב הטבעת החיצונית. ממשיכים עם כל חלקי הבצק, וניחים את כל הרולדות בתבנית,

בצורת ספירלה, כלומר מהחלק החיצוני פנימה, אין צורך לשמור על מרווחים.

בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים ארוכים- 2 כל על רולדה, ומניחים בתוך החריצים פרוסות פרי.

אפשר כם לוותר על השלב הזה ופשוט לסדר את הפירות על הספירלה עצמה בין הרולדות.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40 דקות. ביתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את הספירלה בביצה טרופה, ומפזקים סוכר חום על הפירות. 180 מעלות.

אופים כ 30-40 דק' עד לקבלת מאפה שזוף. מוציאים, מקשטים באבקת סוכר, מצננים מעט ומגישים.

מנסיון שלי, הספירלה טעימה כשנותנים לה לעמוד ולהתייצב מעט ולא כשהיא חמה מאוד.

 

**את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב יום יומיים ומחממים מעט לפני הגשה, אפשר להקפיא אותה

כשהיא טריה ולהפשיר ולחמם.

**את הפירות בעוגה אפשר להמיר בכל פרי שאתם אוהבים החל מתותים לפירות יער ותאנים

**את הריקוטה בבצק אפשר להמיר בגבינה לבנה, שמנת חמוצה או לוותר (אז תצטרכו יותר נוזלים)

**את הריקוטה במלית אפשר להמיר בטוב טעם או בשילוב של גבינת שמנת, וגבינה לבנה, או קרם פטיסייר

**בבלילה אפשר להמיר אינסטנט פודינג וניל בקורנפלור באותה כמות ו2 כפיות תמצית/מחית וניל

**אפשר במקום אבקת סוכר לקשט את העוגה בסירופ סוכר.

**אפשר להכניס פירות לתוך הבלילה עצמה בתוך הרולדות אם אתם אוהבים

 

49 Comments

דורית קימל יולי 1, 2020 at 8:51 pm

הכנתי יצאה יפיפייה בדיוק כמו בתמונה שלך… מחר תגובה על הטעם..

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 10:54 pm

תודה דורית מחכה לשמוע

Reply
Nelly יולי 2, 2020 at 9:20 pm

תודה רבה על מתכון מושלם❤️טעים מרענן ושונה לקיץ עוגה טעימה ומושלמת

Reply
Margarita Spichko יולי 3, 2020 at 10:47 am

היי קרן. תודה רבה על מתכון שנראה מושלם! יש אפשרות להכין את הבצק ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:48 pm

כן בטח
לישה ישנית

Reply
לי מאי 4, 2021 at 10:29 pm

הי!! מה שלומך?
שאלה…אני רוצה להכין שמרים מהבצק המדהים של רוגעלך מבולגנת…אבל מילוי ריקוטה…האם ממליצה על אותה מלית? אני רוצה לעשות מ500 גרם קמח ..שתי תבניות אינגליש …האם מתאים או ממליצה בכל זאת ללכת על הבצק הזה שרשמת..(ככ או ככ מוותרת על הפירות…( אשמח לדעתך ..כי עשיתי את המלית של כריות גבינה שלך עם בצק הרוגעלך אבל יצא לא מספיק מילוי משום מה..תודה רבה

Reply
עדי יולי 3, 2020 at 2:16 pm

פשוט כיף להכין את המתכונים שלך! אין לי משהו אחר לומר..

נ.ב
זה הזמן לציין שנגמר לי המילוי בבצק האחרון אז שמתי שוקולד נוטלה ואני מתפללת לאלוהים. מקווה שיצא טוב, אעדכן

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:50 pm

את מהממת תודה

Reply
אתי יולי 4, 2020 at 11:49 am

אני מעוניינת להחליף את הריקוטה בבלילה וציינת גבינה לבנה ושמנת גם וגם או שניתן רק שמנת 250?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:12 pm

שמנת חמוצה מעולה

Reply
שנפ לידיה יולי 4, 2020 at 6:20 pm

מרשמים נהדרים, הצלחה מובטחת!
אשמח להתעדכן.
תודה לידיה.

Reply
אור יולי 6, 2020 at 1:43 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:39 pm

אפשר אין בעיה 1/3 כוס

Reply
קרן יולי 9, 2020 at 9:21 am

איזה עוגה!!! הכנתי אותה, וזו פעם ראשונה שהתעסקתי עם שמרים כיוון שאין לי מיקסר ותמיד פחדתי מזה. לשתי ידנית ויצא מדהים.
בבית עפו עליה
תודה על מתכון מושלם

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 2:33 pm

משמחת ממש

Reply
נטע יולי 31, 2020 at 11:20 pm

אפשר עם תאנים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2020 at 6:23 am

בטח!!ייצא מעולה

Reply
עברית יולי 11, 2020 at 8:53 am

בעברית אומרים:
"כשאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה"
ולא
"שאני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה"

ולהבהרה: "כאשר אני פוגשת ילדים שאוכלים פירות בעוגה…"

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 11:21 am

אני כותבת כמו שאני מדברת, ולא תמיד בעברית תקנית, העיקר שהבנת מה כתבתי

Reply
עברית יולי 14, 2020 at 6:46 pm

לדבר בעברית שגויה זה כמו לאפות עוגה לא טעימה 🙁

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:32 pm

יש לי הרגשה שלא אפית עוגה טעימה בחייך, וחבל לי על זה בשבילך

Reply
עברית יולי 22, 2020 at 4:44 pm

יש לי הרגשה שאת מסיקה מסקנות כי לא נעים לך להודות בטעות… וחבל לי על זה בשבילך.
אני אופה קבוע, זאת הסיבה שאני בבלוג שלך.
אז אם, לדעתך, העוגות שלך לא טעימות – חבל,
כי לנו הן דווקא מאוד טעימות.
והשכלה היא לא מילה גסה. גם לא "תקנית", ב"עברית תקנית".

קרן אגם יולי 22, 2020 at 5:31 pm

בואי אסדר לך את הראש, אני מכינה עוגות מעולות, אבל אין לי השכלה, סיימתי לימודים בכיתה ט, וממש לא בא לי שילמדו אותי מעבר לכך.
תודה בעל אופן ואני ממש שמחה שאת פה, רק בלי הערות על העברית שלי זה מיותר. אם המתכונים מובנים ומוצלחים זה מספיק לשתינו.

Lior מאי 22, 2023 at 12:32 am

איזה אנשים נודניקים.
עם כ בלי כ, העיקר שהבנו.

Reply
דברי כמו שאת יוני 4, 2021 at 11:14 pm

אוי נו, ברצינות זה מה שעבר לך בראש??

Reply
מיכל יולי 17, 2020 at 11:18 pm

יואו, יצאה לי שלמות!!! הריח כמו שאמרת מטריף.
אחלה עוגה לשבת בבוקר עם הקפה.
אין על המתכונים המעלפים שלך קרן, תודה!

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:29 am

תודה!

Reply
יעל קטן יולי 30, 2020 at 4:36 pm

הי.
האם אפשר להכין הכל בלילה להכניס למקרר ובבוקר רק להוסיף את הפירות ולהכניס לאפיה ?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 5:28 pm

אפשר להכין בלילה ולהקפיא ובבוקר להכניס פירות להפשיר ולאפות , אחרת יש מצב שזה לא יחזיק מעמד בלילה במקרר עם הגבינה

Reply
יעל קטן אוגוסט 2, 2020 at 9:02 am

כן בסוף רק הכנתי את הבצק שתפח כל הלילה ובבוקר הכנתי הכל מהר רק לא נתתי עוד התפחה לפני אפיה…בכל זאת יצא מושלם אפילו אוהבי השוקולד טרפו ולא נשארה חתיכה אחת… תודה רבה

Reply
lior sigaui אוגוסט 6, 2020 at 2:33 pm

אפשר למילוי מסקרפונה במקום ריקוטה? אם כן אז להוריד סוכר או פודינג וניל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:20 pm

לא להוריד כלום, אפשר גם חצי חצי עם גבינה לבנה שלא ייצא כבד מדי

Reply
Daniella ספטמבר 22, 2020 at 6:10 pm

אם יש לי רק 250 ג' ריקוטה שאני בונה עליו למילוי. במה אני יכולה להחליף את הגבינה בבצק עצמו (לא במילוי)?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:47 pm

בשמנת חמוצה או גבינה לבנה או יוגורט

Reply
נועה נובמבר 9, 2020 at 7:18 pm

הכנתי את העוגה כמה פעמים ויצא שלמות! עכשיו כשנגמר הקיץ אני תוהה אם אפשר להחליף את פירות הקיץ לפירות אחרים כמו תפוח/בננה.. מומלץ או פחות?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:33 pm

אפשר לנסות אני פחות מחבבת תפוחים במאפה שמרים אהל תותים/פירות יער לגמרי הולך

Reply
מיכל מרץ 31, 2021 at 8:06 am

הי האם אפשר להחליף את הפירות בריבת קונפיטורה טובה?
או לעשות בלי פרי בכלל?
הפרי היחיד שיש כרגע הוא תותים ואף פעם לא ראיתי תותים אפויים בעוגה. נראה לי פחות מתאים וחבל על הפרי…
אולי תפוח, אבל פחות מעניין.
בננות לא אוהבים אצלנו.

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:36 pm

לא חושבת שתותים פחות יתאימו להיפך 🙂
אפשר גם לוותר על הפירות

Reply
לי שקד מאי 4, 2021 at 11:23 pm

הי, שאלתי את השאלה גם בשושני שמרים… אני רוצה לעשות את העוגה באינגליש קייק עם הבצק של רוגלעך מבולגנת..האם הולך ממתכון הרוגעלך 2 עוגות אינגליש קייק (כלומר כל אחת מ250 גרם קמח)? אם כן, והבצק הוא טוב לזה…האם המלית נותרת אותו דבר כי אני רואה שכמות המלית בעוגת שושני שמרים ריקוטה וכמות המלית פה בספירלה שונה..אז מה הנכון..כמה צריך להיות כדי שתהיה מלית מספיקה לעוגת אניגליש שמרים מ250 גרם קמח?
והאם בכלל לא מומלץ בצק הרוגעלך? כי היום עשיתי את העוגה באינגליש עם כמות מלית של גביניות כריות שלך ויצא מעט מלית..כלומר יצא כמו לחם מתוק עם מעט מדי מלית..אז מה השוני ומה עדיף? תודה רבה אין עליך

Reply
קרן אגם מאי 6, 2021 at 6:59 am

הי לי
למה לא בעצם להכין את המתכון המקורי ולהסתבך עם בצק אחר ומלית אחרת ?
ואני פחות ממליצה באינגליש כיון שזה עלול כמות המלית שמותאמת לספירלה להיות מאוד כבד לתבנית אינגליש והבצק עלול להעשאר חי מבפנים

Reply
גיל יוני 29, 2022 at 10:44 am

כשאני פוגשת, כלומר, כאשר אני פוגשת.

Reply
קרן אגם יוני 29, 2022 at 2:00 pm

הבלוג עמוס בטעויות ניסוח אלו ואחרות, עברית שפה יפה, והמתכונים כולם, למרות הטעויות פשוט מעולים 🙂

Reply
נועם יולי 15, 2022 at 9:33 am

היי, 59 אני רוצה לעשות עם קרם פטיסייר עדיין צריך אינסטנט פודינג? תודה מראש

Reply
קרן אגם יולי 15, 2022 at 7:16 pm

אין צורך

Reply
תהילה יולי 14, 2022 at 11:12 am

הי קרן!
יש לך הערכה בגרמים לגבי כמות הפירות? הבצק כבר תופח לו… איזה מתכון מהמם!

Reply
יהלי יולי 14, 2022 at 3:59 pm

חבל שהלינק המצורף- וידאו בהייליטס, לא נפתח!

Reply
קרן אגם יולי 15, 2022 at 7:44 am

נכון זה ישן אבל אופן ההכנה כן מופיע בפיד שלי באינסטגרם
ברילס ממש מהזמן האחרון

Reply
תמר אוגוסט 5, 2024 at 10:46 am

כשאני בלחץ, אני אופה (גם כשלא, אבל בלחץ זה מואץ). חיפשתי מתכון לעוגת שמרים עם פירות וככה מצאתי את זאת. יצאה מושלמת ברמות אחרות!!! תודה עליך

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2024 at 11:02 pm

תודה תמר

Reply

Leave a Comment