קיץ, וחם אש
המזגן
מאוד בעייתי
הוא מדמה חורף, ונעשה קרררררר
וכשקר אני רעבה
וכשאני רעבה וקר מתחשק לי לחמם את עצמי עם עוגות ועוגיות ומלא מאפים
אז אני נכנסת פעמיים ביום למטבח ואופה
כל מה שעומד על השיש נכנס לעוגה
(מזל שהחרדל במקרר)
הטחינה והסילאן עומדים אחד ליד השני במדף
ככה הם הגיעו לאותה עוגה.
עוגת טחינה סילאן קלילה עם ריח קינמון משגייע
אפשר לאפות בתבניות אישיות או בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
עוגות קטנות של טחינה וסילאן/ תבנית עגולה קטנה 18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק או בתבניות פרח קטנות
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה מומסת (או 1/2 כוס שמן לפרווה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 כוס (120 גר') גרם טחינה גולמית
2 כפות (40 גרם) סילאן
3/4 כוס + כף (200 מיל') חלב (או חלב סויה או מים לפרווה)
1/4 כוס (25 גר') שקדים טחונים
כוס + כף (150 גרם) קמח לבן בהיר
כפית שטוחה אבקת קינמון
כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
מעט מלח
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים תבניות אפיה
בקערה טורפים ביצים עם סוכר חום וחמאה מומסת
מוסיפים טחינה גולמית סילאן וחלב ומערבבים
מוסיפים קמח, שקדים טחונים, א. סודה לשתיה, מלח וקינמון ומערבבים
רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים כ 30-35 דק'
עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
מוציאים, מצננים ומקשטים באבקת סוכר
העוגה נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב
25 Comments
תודה על המתכונים המיוחדים. אשמח לקבל חומר גם להבא.
תודה אורה
אם את רשומה לבלוג את מקבלת אוטומטית מייל כל פעם שעולה מתכון חדש
אם את לא רשומה את מוזמנת להירשם( להכניס כתובת מייל ואז לגשת לתיבת המייל ולאשר) בדף הבית מצד ימין איפה שכתוב:
הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מהמאפייה
איך אפשר להפוך את זה לטבעוני?
הי הדס
אין לי המון נסיון בעוגות טבעוניות, אני מניחה שאת יכולה לנסות ולהחליף חלב בחלב סויה וחמאה בשמן או שמן קוקוס
לא בטוחה שאת צריכה לנסות להמיר את הביצים, אולי את יכולה אפילו לוותר עליהן
ואם יהיה צורך להמיר אחת מהן ברסק תפוחים
קרן שלום,
אין לי את כל כמות החמאה וממש בא לי על העוגה הזו:), האם ניתן להמיר לשמן? האם ניתן חמאה ואת היתרה להמיר לשמן?
תודה רבה
הי יעל
אין בעיה לשלב חמאה ושמן אני אוהבת את זה מאוד בעוגות 🙂
את הכמות של החמאה שאין לך תמירי בשמן לפי החישוב הזה
100 גר' חמאה = ½ כוס שמן
כך שאם יש לך 50 גר׳ חמאה את זקוקה לעוד רבע כוס שמן
בהצלחה!
הי קרן, תודה על בלוג נהדר ומתכונים טעימים 🙂 מתאים להחליף חלב בחלב קוקוס?
הי דנה, אין בעיה להמיר בחלב קוקוס באותה הכמות
את זריזה…. איזה כיף! תודה ושבת שלום!
בשמחה! ספרי איך יצא אם אכן תמירי בחלב קוקוס
מדווחת- החלפתי חלב בקרם קוקוס, כי לא היה חלב קוקוס, במקום קמח לבן קמח כוסמין מלא, והשמטתי קינמון- יצא כל כך טעים! תודה!
איזה משמח! תודה על השיתוף דנה, שבת שלום
היי יש אפשרות להפוך את המתכון לעוגה ללא גלוטן?
פשר להמיר לקמח ללג בהמרה של 1:1
הי קרן,
כבר הרבה זמן שאני עוקבת אחרי הבלוג המקסים שלך, כל מתכון שלך שנוסה זכה להצלחה רבה, תודה רבה לך.
מקווה שבעתיד תוציאי ספר…..
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה כמו העוגות שלך.
(אשמח לדעת באיזו תוכנית בתנור את אופה, יש שממליצים על חום עליון תחתון ויש שממליצים על טורבו)
איזו פתיחת שנה מדימה כבר יש לי עם ההודעה שלך 🙂
אני אופה בתכנית תנור רגילה, חום תנור תחתון ועליון, אף פעם לא בטורבו.
שתהיה לך שנה דבש, תמשיכי לבקר בבלוג.
קרן
הי קרן,
מדוע אף פעם לא בטורבו?
ומשוגעת על הבלוג שלך!! :)))
תודה נעמה!
אני לא אופה בטורבו כיון שהאפייה אינה אחידה וממילא יש צורך להחליף בין מגשים באמצע, אז אני מעדיפה לאפות אחד אחד.
יש לעוגה טעם של חלבה?
לא ממש
יש טעם של טחינה
הי קרן,
יש איך הפוך את המתכון לפרווה?
הוספתי לך עכשיו במתכון תבדקי
תודה רבה רבה 🙂
היי קרן, העוגה נראית שוס! יכול לעבוד גם באינגליש קייק חד״פ?
בהחלט, אבל ייתכן שמסת הבלילה תספיק ליותר מאינגליש אחת