עוגיות

עוגיות בצק פריך עם תמרים ופיסטוקים

אוגוסט 8, 2019 17 Comments

זה נדיר שאני הולכת ״לנוח״ אחר הצהריים, אני מאלו שלא ישנים באמצע היום,

למרות שלפעמים הייתי ממש שמחה לעשות את זה.

לעיתים נדירות אני מצליחה להירדם לכמה דקות למנוחת צהריים, וזה תמיד יהיה בטעות,

ולא משהו שמתכונן מראש כי אם אני אתכן מראש שינה בצהריים, זה לא יקרה.

כשזה כבר קורה, ואני בטוחה שישנתי שעה, אני מגלה שעברו חמש דקות מאז הפעם האחרונה שבדקתי,

וזה מספיק לי, כדי לקום גם ממש עצבנית, וכם ממש רעבה.

רעבה בקטע של טורף, שבא לו משהו מתוק

ואז אני נכנסת למטבח ומחסלת את כל מה שבדרך, במקרה הטוב אלו עוגיות או עוגה של בית

ובמקרה הפחות טוב, זה פתי בר, אוריאו, או חטיפים של הילדים.

ואז אני ממש מרגישה נורא.

השבוע הצלחתי איכשהו להירדם אחר הצהריים לחמש דקות, להתעורר, ולהבין שאין משהו מתוק שווה,

להתעלם מהפתי בר, מה M&M שעדיין במקרר מאז שחזרנו מפריז, מחטיפי חלבה, מהשוגי,

ומחבילות האוריאו שבארון, להכין מהר בצק פריך,

לגלגל אותו סטייל רוזלך עם תמרים ופיסטוקים כי זה מה שהיה, לאפות ואפילו לצלם.

הרגשתי ממש גאה בעצמי, ולכן פינקתי אותי בעשר עוגיות לא פחות וממש הצטערתי על זה אחכ:-)

הן באמת דומות לרוזלך שמכינים מבצק שמרים, והן טעימות בטירוף.

עוגיות בצק פריך עם תמרים ופיסטוקים/כ 25 עוגיות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

כף גדושה אבקת סוכר

כפית וחצי א. אפיה

200 גרם חמאה קרה

1/3 כוס שמן

1/3 כוס מיץ תפוזים  (אפשר סחוט טרי ואפשר גם קנוי)

קופסא ממרח תמרים

כוס (200 גר') פיסטוקים קצוצים גס

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים במהירות גבוהה קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה,

מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק.

מוסיפים לאט לאט את השמן ואת מיץ התפוזים עד לקבלת גוש בצק אחיד.

מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור  במקרר לפחות לשעה שעתיים.

מחממים תנור ל 175 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפזרים קמח על משטח עבודה.

בעזרת מערוך מרדדים שליש מכמות הבצק למלבן דק בגודל 25*15 כשהצד הרחב פונה אליכם.

מורחים על גבי המלבן ממרח תמרים, ומפזרים פיסטוקים

בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה , חוצים את המלבן לרוחבו לרצועות ברוחב 2 ס"מ.(כלומר מלמעלה למטה אליכם)

מגלגלים כל רצועה לעוגייה, ומניחים על גבי תבנית האפייה, כשהתפר כלפי מטה.

חוזרים על פעולה זו עם שאר חלקי הבצק

אופים כ 20-25 דק' עד שהעוגיות שחומות מעט.

מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

**העוגיות נשמרות עד כחמישה ימים בכלי אטום.

**לפרווה המירו חמאה במחמאה

**את הפיסטוקים ניתן להמיר בכל סוג אגוז אחר שאתם אוהבים

Print Friendly, PDF & Email

17 Comments

אורנה אוגוסט 8, 2019 at 6:59 pm

שאלה: למה לא להכין רולדה ואז לפרוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2019 at 7:02 pm

אפשרי בהחלט
אני אוהבת את הצורה שלהן כשהן מגולגלות אחת אחת אסל אין בעיה להכין כרולדה ולפרוס

Reply
הדס אוגוסט 9, 2019 at 12:45 pm

ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 2:37 pm

הבצק עלול להתפורר בשימוש בקמח כוסמין מלא
את יכולה לשלב 50% מלא 50% לבן

Reply
חוה זלצמן אוגוסט 10, 2019 at 5:22 pm

היי וואי עוקבת אחרייך בהדיקות… האם אפשר לעשות במיקסר עם וו גיטרה? אין לי מעבד מזון.

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2019 at 5:40 pm

כן אין בעיה
אותו הדבר בדיוק

Reply
טלי אוגוסט 11, 2019 at 8:18 am

אין צורך במעבד מזון…אפשר גם מיקסר עם וו גיטרה…אני עושה ויוצא מוש

Reply
דבורה אוגוסט 9, 2019 at 4:50 pm

ממש אהבתי את צורת החיתוך והגילגול אאמץ את זה לפעם הבאה שאאפה.
העוגיות ניראות מקסים

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 5:44 pm

תודה דבורה ושבת שלום

Reply
מזל אלי לבל אוגוסט 10, 2019 at 11:26 am

בנראות פשוט מושלם, אאמץ את הרעיון והמתכון, תודה

Reply
אוסנת אוגוסט 10, 2019 at 11:13 pm

ממש אהבתי את צורת הבצק רעיון נפלא. הרוזלך עם שמרים… האם זה מרגיש כמו בצק שמרים? בכל מקרה מפתה לנסות 🙂

Reply
טלי אוגוסט 11, 2019 at 8:17 am

ממש טעות לאמר כך…
נהפוכו הקמח הכוסמין המלא דווקא ייצור עוגיות קשיחה יותר…
מה שאני נוהגת לעשות כבר שנים זה להשתמש בקמח כוסמין לבן
ויוצאות רולדות שף…

Reply
אוסנת אוגוסט 11, 2019 at 5:33 pm

סליחה דחוף … הכנסתי לתנור באיזה טמפ??? שמתי 180

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2019 at 5:39 pm

175-180 מעלות

Reply
אוסנת אוגוסט 11, 2019 at 5:49 pm

מתנצלת … ראיתי שזה 175 מעלות בזמן. שאלה : הבצק יצא די סדוק (אבל נוח בטירוף) עדיין בתנור … האם בפעם הבאה להוריד קצת מהקמח ??

Reply
אוסנת אוגוסט 11, 2019 at 5:59 pm

השאלה לעיל כמובן היא לפעם הבאה ולא דחופה…. רק חזרתי להגיד שאלו עוגיות מסוכנות בטירוף!!!! אסור להיות לידן לבד אחרת מחסלים הכל. תודה על מתכון נהדר

Reply
שיר איל אוגוסט 16, 2019 at 12:15 pm

היי קרן,
תודה על עוד מתכון נפלא!
אמי המקסימה הכינה את העוגיות והם יצאו נהדרות, אבל יש תחושה שיש קמח בפה ושהוא לא נמס.
יש לך רעיון ממה זה יכול לקרות? ואיך אפשר למנוע את זה?

Reply

Leave a Comment