עוגיותראש השנה

עוגיות בצק פריך עם תמרים ופיסטוקים

אוגוסט 8, 2019 33 Comments

זה נדיר שאני הולכת ״לנוח״ אחר הצהריים, אני מאלו שלא ישנים באמצע היום,

למרות שלפעמים הייתי ממש שמחה לעשות את זה.

לעיתים נדירות אני מצליחה להירדם לכמה דקות למנוחת צהריים, וזה תמיד יהיה בטעות,

ולא משהו שמתכונן מראש כי אם אני אתכן מראש שינה בצהריים, זה לא יקרה.

כשזה כבר קורה, ואני בטוחה שישנתי שעה, אני מגלה שעברו חמש דקות מאז הפעם האחרונה שבדקתי,

וזה מספיק לי, כדי לקום גם ממש עצבנית, וכם ממש רעבה.

רעבה בקטע של טורף, שבא לו משהו מתוק

ואז אני נכנסת למטבח ומחסלת את כל מה שבדרך, במקרה הטוב אלו עוגיות או עוגה של בית

ובמקרה הפחות טוב, זה פתי בר, אוריאו, או חטיפים של הילדים.

ואז אני ממש מרגישה נורא.

השבוע הצלחתי איכשהו להירדם אחר הצהריים לחמש דקות, להתעורר, ולהבין שאין משהו מתוק שווה,

להתעלם מהפתי בר, מה M&M שעדיין במקרר מאז שחזרנו מפריז, מחטיפי חלבה, מהשוגי,

ומחבילות האוריאו שבארון, להכין מהר בצק פריך,

לגלגל אותו סטייל רוזלך עם תמרים ופיסטוקים כי זה מה שהיה, לאפות ואפילו לצלם.

הרגשתי ממש גאה בעצמי, ולכן פינקתי אותי בעשר עוגיות לא פחות וממש הצטערתי על זה אחכ:-)

הן באמת דומות לרוזלך שמכינים מבצק שמרים, והן טעימות בטירוף.

עוגיות בצק פריך עם תמרים ופיסטוקים/כ 25 עוגיות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

כף גדושה אבקת סוכר

כפית וחצי א. אפיה

200 גרם חמאה קרה

1/3 כוס שמן

1/3 כוס מיץ תפוזים  (אפשר סחוט טרי ואפשר גם קנוי)

קופסא ממרח תמרים

כוס (200 גר') פיסטוקים קצוצים גס

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים במהירות גבוהה קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה,

מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק.

מוסיפים לאט לאט את השמן ואת מיץ התפוזים עד לקבלת גוש בצק אחיד.

מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור  במקרר לפחות לשעה שעתיים.

מחממים תנור ל 175 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפזרים קמח על משטח עבודה.

בעזרת מערוך מרדדים שליש מכמות הבצק למלבן דק בגודל 25*15 כשהצד הרחב פונה אליכם.

מורחים על גבי המלבן ממרח תמרים, ומפזרים פיסטוקים

בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה , חוצים את המלבן לרוחבו לרצועות ברוחב 2 ס"מ.(כלומר מלמעלה למטה אליכם)

מגלגלים כל רצועה לעוגייה, ומניחים על גבי תבנית האפייה, כשהתפר כלפי מטה.

חוזרים על פעולה זו עם שאר חלקי הבצק

אופים כ 20-25 דק' עד שהעוגיות שחומות מעט.

מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

**העוגיות נשמרות עד כחמישה ימים בכלי אטום.

**לפרווה המירו חמאה במחמאה

**את הפיסטוקים ניתן להמיר בכל סוג אגוז אחר שאתם אוהבים

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

אורנה אוגוסט 8, 2019 at 6:59 pm

שאלה: למה לא להכין רולדה ואז לפרוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2019 at 7:02 pm

אפשרי בהחלט
אני אוהבת את הצורה שלהן כשהן מגולגלות אחת אחת אבל אין בעיה להכין כרולדה ולפרוס

Reply
הדס אוגוסט 9, 2019 at 12:45 pm

ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 2:37 pm

הבצק עלול להתפורר בשימוש בקמח כוסמין מלא
את יכולה לשלב 50% מלא 50% לבן

Reply
חוה זלצמן אוגוסט 10, 2019 at 5:22 pm

היי וואי עוקבת אחרייך בהדיקות… האם אפשר לעשות במיקסר עם וו גיטרה? אין לי מעבד מזון.

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2019 at 5:40 pm

כן אין בעיה
אותו הדבר בדיוק

Reply
טלי אוגוסט 11, 2019 at 8:18 am

אין צורך במעבד מזון…אפשר גם מיקסר עם וו גיטרה…אני עושה ויוצא מוש

Reply
דבורה אוגוסט 9, 2019 at 4:50 pm

ממש אהבתי את צורת החיתוך והגילגול אאמץ את זה לפעם הבאה שאאפה.
העוגיות ניראות מקסים

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 5:44 pm

תודה דבורה ושבת שלום

Reply
מזל אלי לבל אוגוסט 10, 2019 at 11:26 am

בנראות פשוט מושלם, אאמץ את הרעיון והמתכון, תודה

Reply
אוסנת אוגוסט 10, 2019 at 11:13 pm

ממש אהבתי את צורת הבצק רעיון נפלא. הרוזלך עם שמרים… האם זה מרגיש כמו בצק שמרים? בכל מקרה מפתה לנסות 🙂

Reply
טלי אוגוסט 11, 2019 at 8:17 am

ממש טעות לאמר כך…
נהפוכו הקמח הכוסמין המלא דווקא ייצור עוגיות קשיחה יותר…
מה שאני נוהגת לעשות כבר שנים זה להשתמש בקמח כוסמין לבן
ויוצאות רולדות שף…

Reply
אוסנת אוגוסט 11, 2019 at 5:33 pm

סליחה דחוף … הכנסתי לתנור באיזה טמפ??? שמתי 180

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2019 at 5:39 pm

175-180 מעלות

Reply
אוסנת אוגוסט 11, 2019 at 5:49 pm

מתנצלת … ראיתי שזה 175 מעלות בזמן. שאלה : הבצק יצא די סדוק (אבל נוח בטירוף) עדיין בתנור … האם בפעם הבאה להוריד קצת מהקמח ??

Reply
אוסנת אוגוסט 11, 2019 at 5:59 pm

השאלה לעיל כמובן היא לפעם הבאה ולא דחופה…. רק חזרתי להגיד שאלו עוגיות מסוכנות בטירוף!!!! אסור להיות לידן לבד אחרת מחסלים הכל. תודה על מתכון נהדר

Reply
שיר איל אוגוסט 16, 2019 at 12:15 pm

היי קרן,
תודה על עוד מתכון נפלא!
אמי המקסימה הכינה את העוגיות והם יצאו נהדרות, אבל יש תחושה שיש קמח בפה ושהוא לא נמס.
יש לך רעיון ממה זה יכול לקרות? ואיך אפשר למנוע את זה?

Reply
שרי אוגוסט 29, 2019 at 8:00 pm

קרן היקרה, שבוע שעבר הכנתי את הבצק ואיחסנתי במקרר שעתיים ולצערי הבצק יצא פירורי ולא אחיד. הוספתי לו 2 כפוץ חלב ולא עזר מאומה ונאלצתי לזרוק לפח מאוכזבת. לא יודעת את הסיבה. תודה שרי

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2019 at 8:14 pm

הי שרי
אולי הית צריכה להוסיף שומן או נוזל לבצק עוד בשלב הלישה, או שהוא לא היה עטוף מספיק טוב במקרר והתייבש?

Reply
שרי אוגוסט 29, 2019 at 8:44 pm

הכנתי בדיוק לפי המתכון ועטפתי היטב. כל כך התבאסתי

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2019 at 9:55 pm

אל תתבאסי נורא,אני הכי מבינה וחבל לי, קורה לפעמים. בצק פריך יכול להיות לפעמים טריקי. להבא להוסיף יותר נוזלים לבצק ולוודא שהוא חלק לגמרי.

Reply
רחלי בליצר ספטמבר 6, 2019 at 7:55 pm

קרן יקרה, עוד מתכון שוס! אין דברים כאלה. הפיסטוק והתמר שילוב מדהים, הכפלתי כמות וגלגלתי גם שוקולד בנפרד. והחיתוך לשבלולים קטנטנים גאוני! לא מבינה איך שנים לא עליתי על זה בעצמי. תודה רבה על עוד מתכון משובח.

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2019 at 10:52 am

מהממת רחלי תודה רבה

Reply
זהר אוקטובר 11, 2019 at 5:36 pm

היי קרן, שאלה די טיפשית אבל בכל זאת – האם ניתן במקום ממרח תמרים פשוט לטחון תמרים במעבד מזון וכך ייצא ממרח תמרים ביתי? פשוט שיהיה קצת יותר בריא… אולי להוסיף לזה סוכר? תודה רבה ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2019 at 5:43 pm

לא טיפשית בכלל
שווה לנסות 🙂
תמתיקי לפי הטעם

Reply
זהר אוקטובר 11, 2019 at 5:37 pm

וגם – האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2019 at 5:44 pm

כן אפשר במים או חלב

Reply
זהר אוקטובר 11, 2019 at 7:16 pm

ועוד שאלה קטנטנה אחרונה – אם אין לי מספיק חמאה(100) האם ניתן לשלב בין חמאה לשמן? או שאולי אני יכולה להקטין כמויות? תודה רבה על המענה המהיר והמתכונים הביתיים ✨

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2019 at 7:39 pm

את יכולה לשלב חמאה עם עוד שמן מלבד מה שצוין במתכון, אני לא סגורה על התוצאה 🙂 או להפחית בחצי את כל המצרכים וכך יישמר האיזון.

Reply
זהר אוקטובר 12, 2019 at 12:44 pm

והאם אפשר לשלב בין חמאה למרגרינה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2019 at 1:01 pm

אין בעיה לשלב

Reply
זהר אוקטובר 12, 2019 at 1:13 pm

והאם אפשר להקפיא את הבצק ולאפות יום לאחר מכן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2019 at 1:14 pm

כן
להפשיר לפני שימוש כמובן

Reply

Leave a Comment