זה נדיר שאני הולכת ״לנוח״ אחר הצהריים, אני מאלו שלא ישנים באמצע היום,
למרות שלפעמים הייתי ממש שמחה לעשות את זה.
לעיתים נדירות אני מצליחה להירדם לכמה דקות למנוחת צהריים, וזה תמיד יהיה בטעות,
ולא משהו שמתכונן מראש כי אם אני אתכן מראש שינה בצהריים, זה לא יקרה.
כשזה כבר קורה, ואני בטוחה שישנתי שעה, אני מגלה שעברו חמש דקות מאז הפעם האחרונה שבדקתי,
וזה מספיק לי, כדי לקום גם ממש עצבנית, וכם ממש רעבה.
רעבה בקטע של טורף, שבא לו משהו מתוק
ואז אני נכנסת למטבח ומחסלת את כל מה שבדרך, במקרה הטוב אלו עוגיות או עוגה של בית
ובמקרה הפחות טוב, זה פתי בר, אוריאו, או חטיפים של הילדים.
ואז אני ממש מרגישה נורא.
השבוע הצלחתי איכשהו להירדם אחר הצהריים לחמש דקות, להתעורר, ולהבין שאין משהו מתוק שווה,
להתעלם מהפתי בר, מה M&M שעדיין במקרר מאז שחזרנו מפריז, מחטיפי חלבה, מהשוגי,
ומחבילות האוריאו שבארון, להכין מהר בצק פריך,
לגלגל אותו סטייל רוזלך עם תמרים ופיסטוקים כי זה מה שהיה, לאפות ואפילו לצלם.
הרגשתי ממש גאה בעצמי, ולכן פינקתי אותי בעשר עוגיות לא פחות וממש הצטערתי על זה אחכ:-)
הן באמת דומות לרוזלך שמכינים מבצק שמרים, והן טעימות בטירוף.
עוגיות בצק פריך עם תמרים ופיסטוקים/כ 25 עוגיות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף גדושה אבקת סוכר
כפית וחצי א. אפיה
200 גרם חמאה קרה
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים (אפשר סחוט טרי ואפשר גם קנוי)
קופסא ממרח תמרים
כוס (200 גר') פיסטוקים קצוצים גס
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים במהירות גבוהה קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה,
מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק.
מוסיפים לאט לאט את השמן ואת מיץ התפוזים עד לקבלת גוש בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר לפחות לשעה שעתיים.
מחממים תנור ל 175 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפזרים קמח על משטח עבודה.
בעזרת מערוך מרדדים שליש מכמות הבצק למלבן דק בגודל 25*15 כשהצד הרחב פונה אליכם.
מורחים על גבי המלבן ממרח תמרים, ומפזרים פיסטוקים
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה , חוצים את המלבן לרוחבו לרצועות ברוחב 2 ס"מ.(כלומר מלמעלה למטה אליכם)
מגלגלים כל רצועה לעוגייה, ומניחים על גבי תבנית האפייה, כשהתפר כלפי מטה.
חוזרים על פעולה זו עם שאר חלקי הבצק
אופים כ 20-25 דק' עד שהעוגיות שחומות מעט.
מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
**העוגיות נשמרות עד כחמישה ימים בכלי אטום.
**לפרווה המירו חמאה במחמאה
**את הפיסטוקים ניתן להמיר בכל סוג אגוז אחר שאתם אוהבים
50 Comments
שאלה: למה לא להכין רולדה ואז לפרוס?
אפשרי בהחלט
אני אוהבת את הצורה שלהן כשהן מגולגלות אחת אחת אבל אין בעיה להכין כרולדה ולפרוס
ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא ?
הבצק עלול להתפורר בשימוש בקמח כוסמין מלא
את יכולה לשלב 50% מלא 50% לבן
היי וואי עוקבת אחרייך בהדיקות… האם אפשר לעשות במיקסר עם וו גיטרה? אין לי מעבד מזון.
כן אין בעיה
אותו הדבר בדיוק
אין צורך במעבד מזון…אפשר גם מיקסר עם וו גיטרה…אני עושה ויוצא מוש
ממש אהבתי את צורת החיתוך והגילגול אאמץ את זה לפעם הבאה שאאפה.
העוגיות ניראות מקסים
תודה דבורה ושבת שלום
יש אפשרות להוסיף חמאה ולהוריד את השמן?
כן אין בעיה
בנראות פשוט מושלם, אאמץ את הרעיון והמתכון, תודה
ממש אהבתי את צורת הבצק רעיון נפלא. הרוזלך עם שמרים… האם זה מרגיש כמו בצק שמרים? בכל מקרה מפתה לנסות 🙂
ממש טעות לאמר כך…
נהפוכו הקמח הכוסמין המלא דווקא ייצור עוגיות קשיחה יותר…
מה שאני נוהגת לעשות כבר שנים זה להשתמש בקמח כוסמין לבן
ויוצאות רולדות שף…
סליחה דחוף … הכנסתי לתנור באיזה טמפ??? שמתי 180
175-180 מעלות
מתנצלת … ראיתי שזה 175 מעלות בזמן. שאלה : הבצק יצא די סדוק (אבל נוח בטירוף) עדיין בתנור … האם בפעם הבאה להוריד קצת מהקמח ??
השאלה לעיל כמובן היא לפעם הבאה ולא דחופה…. רק חזרתי להגיד שאלו עוגיות מסוכנות בטירוף!!!! אסור להיות לידן לבד אחרת מחסלים הכל. תודה על מתכון נהדר
היי קרן,
תודה על עוד מתכון נפלא!
אמי המקסימה הכינה את העוגיות והם יצאו נהדרות, אבל יש תחושה שיש קמח בפה ושהוא לא נמס.
יש לך רעיון ממה זה יכול לקרות? ואיך אפשר למנוע את זה?
קרן היקרה, שבוע שעבר הכנתי את הבצק ואיחסנתי במקרר שעתיים ולצערי הבצק יצא פירורי ולא אחיד. הוספתי לו 2 כפוץ חלב ולא עזר מאומה ונאלצתי לזרוק לפח מאוכזבת. לא יודעת את הסיבה. תודה שרי
הי שרי
אולי הית צריכה להוסיף שומן או נוזל לבצק עוד בשלב הלישה, או שהוא לא היה עטוף מספיק טוב במקרר והתייבש?
הכנתי בדיוק לפי המתכון ועטפתי היטב. כל כך התבאסתי
אל תתבאסי נורא,אני הכי מבינה וחבל לי, קורה לפעמים. בצק פריך יכול להיות לפעמים טריקי. להבא להוסיף יותר נוזלים לבצק ולוודא שהוא חלק לגמרי.
קרן יקרה, עוד מתכון שוס! אין דברים כאלה. הפיסטוק והתמר שילוב מדהים, הכפלתי כמות וגלגלתי גם שוקולד בנפרד. והחיתוך לשבלולים קטנטנים גאוני! לא מבינה איך שנים לא עליתי על זה בעצמי. תודה רבה על עוד מתכון משובח.
מהממת רחלי תודה רבה
היי קרן, שאלה די טיפשית אבל בכל זאת – האם ניתן במקום ממרח תמרים פשוט לטחון תמרים במעבד מזון וכך ייצא ממרח תמרים ביתי? פשוט שיהיה קצת יותר בריא… אולי להוסיף לזה סוכר? תודה רבה ❤️
לא טיפשית בכלל
שווה לנסות 🙂
תמתיקי לפי הטעם
וגם – האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשהו אחר?
כן אפשר במים או חלב
קרן המתכונים שלך מככבים אצלי. מעולים ותמיד יוצאים מושלמים!!!
שאלה, אפשר להמין חמאה בשמן?
לא זה לא יעבוד
ועוד שאלה קטנטנה אחרונה – אם אין לי מספיק חמאה(100) האם ניתן לשלב בין חמאה לשמן? או שאולי אני יכולה להקטין כמויות? תודה רבה על המענה המהיר והמתכונים הביתיים ✨
את יכולה לשלב חמאה עם עוד שמן מלבד מה שצוין במתכון, אני לא סגורה על התוצאה 🙂 או להפחית בחצי את כל המצרכים וכך יישמר האיזון.
והאם אפשר לשלב בין חמאה למרגרינה?
אין בעיה לשלב
והאם אפשר להקפיא את הבצק ולאפות יום לאחר מכן?
כן
להפשיר לפני שימוש כמובן
היי
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי קריספי ולא רך האם זה בגלל אבקת מאפיה?
והאם אפשרי להכין ישר ולא לקרר את הבצק שעתיים
אולי אפית יותר מדי?
קשה לרדד את הבצק כשלא נותנים לו מנוחה במקרר, את יכולה לנסות
זה מה שאני אוהבת במתכון הזה, שהבצק פריך ולא רך ופירורי. שנים אני מנסה להגיע לתוצאה הזו. איזה כיף ליפול על המתכון הזה
אם את דווקא רוצה עוגיות נימוחות יותר לכי על המתכון המוכר של רולדות תמרים של הסבתות (יש אלף גרסאות, חפשי למשל אצל קרין גורן), ואפשר גם לנסות את המתכון הזה עם חמאה רכה.
בעיני הוא קרוב לשלמות כמו שהוא, והגלגול והאפייה של כל עוגיה בנפרד, ולא כשהן צמודות זו לזו, משפר גם את הטעם.
העוגיות יצאו מושלמות,
חילקתי ל-3 חלקים.
והחלק השלישי כנראה בגלל שהוא התקרר היה יותר קשה לרדד אותו.
אז כדאי להשאיר תוך כדי שעושים את החלקים שלא משתמשים במקרר
כל השאר, מושלם!
הי קרן
יש במה להחליף את האבקת סוכר?
סוכר לבן אותה כמות או סוכר וניל שקית
תודה יקרה
אפשר למרוח ממרח שוקולד השחר?
בטח
אין על המתכונים שלך ! מדהים כמה שהכל מוסבר וברור כל כך! מודה לך מאוד!
האם אפשר למלא בממרח שוקולד כמו קינדר ועוד?במקום בממרח תמרים?
שמחה שאת נהנית מהם, בטח שאפשר
היי קרן אהובה, הכנתי את הבצק והכנסתי עכשיו למקרר בניילון נצמד, אך הוא יצא די דביק, זה הגיוני? אמור להסתדר אחרי קירור? כרגע לא נראה לי שאפשר יהיה לרדד אותו במצב הזה
אם לא מסתדר תרדדי על הרבה קמח