אני לא יודעת להגיד כמה כוסות תה הכנתי ביומיים האחרונים רק כדי שיהיה לי תירוץ מושלם, לטבול אותן שוב ושוב בתה.
אבל חברים יקרים שלי! אני מוכנה עם העוגיות האלו לכל סופה ! אמאלה הן מלאות בארומה, דקיקות, קריספיות וממכרות, והן כל כך
קלות להכנה, ואני יכולה לספר לכם שהכנתי את כל הכמות וחצי מהגליל של העוגיות השארתי במקפיא חמישה ימים,
ואחרי שנגמרה לי הנגלה הראשונה פשוט הוצאתי מהמקפיא את הנגלה השניה פרסתי ואפיתי והן היו שוב, לא להפתעתי, מושלמות
אז עוגיות חורף, כי הן הכי יזכירו לי תמיד חורף וסופה שלא ככ הגיע. תהנו!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות חורף עם תבלינים/ 50 עוגיות
200 גרם חמאה רכה (אפשר מלוחה)
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס (140 גר׳) סוכר חום
1 ביצה גודל L
1/2 כפית גרידת תפוז
1.5 כוסות (190 גר׳) קמח כוסמין 70% או קמח כוסמין מלא
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
חצי כפית תערובת תבלינים (קינמון, ציפורן, ג׳ינג׳ר, הל, אגוז מוסקט)
שתי כפות חלב
אופן ההכנה
בקערה מערבבים חמאה רכה, גרידת תפוז, סוכר לבן וסוכר חום
מוסיפים ביצה ומערבבים עד להטמעה שלה.
מוספים קמחים, אבקת אפייה, תערובת תבלינים, 2 כפות חלב ומאחדים לבצק.
מגלגלים את הבצק לצורת גליל עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים למשך 30-40 דק׳.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בעזרת סכין חדה פורסים את הגליל לפרוסות דקיקות ככל שניתן, ומניחים אותן על גבי התבנית.
שומרים על רווחים קטנים בין עוגיה לעוגיה.
אופים כ 10 דק עד שמעט משחים בצדדים (לבדוק לפני כדי שלא יישרפו)
**ניתן להכין מקמח לבן בלבד אבל לטעמי הגרסה בחצי חצי עם מלא יוצאת מצויין , שינוי יגרום גם לשינוי בצבע
**סוכר לבן ניתן להמיר לסוכר חום, שינוי יגרום לשינוי גם בצבע העוגיות
**אחרי צינון במקרר הבצק יכול להתאים גם כבצק שניתן לקרוץ ממנו צורות.
לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בבצק במים
**ניתן להפקיא את הגליל או חלק ממנו לשימוש בשעת מצוקה 🙂 והוא יחזיק גם חודש במקפיא
30 Comments
אפשר לרדד את הבצק אחרי שהוא יוצא מהמקרר ולחתוך לצורות במקום ?
ברור
יצא מדהים… פריך וטעים ומושלם!!! ואז גיליתי ששכחתי לשים את הביצה ♀️♀️
דייייייי, איזה כייף לשמוע
יש מצב שיצא טעים גם רק עם קינמון מוסקט וגינגר טרי? אין לי הכל ולא בא לי לוותר
ברורררר
מה הכוונה בתערובת תבלינים? אם אין כזו מוכנה- איך מכינים? מה הכמות מכל תבלין?
או שמלכתחילה הכוונה היא חצי כפית מכל תבלין?
ערבוב של כל התבלינים שהזכרתי יחד לחצי כפית כפית ולא יותר מזה..י
הכנתי את העוגיות. באמת חלומיות. תודה. לדעתי חצי כפית של תערובת התבלינים לא מספיקה. כמעט ולא מורגשת הארומה המיוחדת שלהם. האם התכוונת לחצי כפית מכל אחד מהתבלינים המוצעים?
הכנתי ויצאו פריכות ונהדרות. את תערובת התבלינים לא מרגישים כמעט. האם התכוונת לחצי כפית מכל תבלין מוצע? כי שמתי ריכזתי את כולם לחצי כפית יחד.
תודה אני אכתוב שאפשר להגדיל
הכנתי ויצאו מושלמות❤
תודה מלי
היי, מישהי כתבה כאן ששכחה להוסיף ביצה ויצא טוב.
האם ניתן להשתמש בנוטרינה במקום חמאה ?
כן אפשר
הכנתי ביום שישי. יצאו קטלניות !!! נכדתי אנינת הטעם הצליחה לזהות מבעד לתערובת התבלינים אפילו את גרידת התפוז.
הצלחה מסחררת. התה חוגג !!!
תודה וחורף נעים.
שמחה לשמוע
עוגיות טעימות ביותר
השתמשתי בחצי כוס קמח לבן וכוס קמח מלא שינוי קטן
לעומת זאת שמתי בחלק מהעוגיות חתיכת אגוזי מלך במרכז
טעים טעים
נשמע מושלם תודה על בשיתוף
הכנתי את הבצק ושכחתי חלב כמה נורא? כרגע הבצק נח במקפיא.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה? אם כן באיזה מרקם הוא צריך להיות?
תודה רבה:)
אפשר, רצוי במרקם מוצק
הכנתי עם תערובת צ׳אי מסאלה מתבלינסקי בשוק לוינסקי ויצא מדהים
נשמע מעולה
היי,
כבר הוכנו כמה וכמה פעמים בגרסתן המקורית והמושלמת, קיבלתי בדיוק מארה"ב פמפקין ספייס המכיל: קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וציפורן, האם יכולה להשתמש בו במקום בתבלינים הכתובים? אם כן, הכמות סה"כ היא 1 כפית?
המון תודה עלייך ועל המתכונים המושלמים!
לאל
הי, כן זה מתאים מאוד וכפית זה מעולה
אם אני אופה על טורבו, כמה מעלות?:)
אותן מעלות
כמה זמן אפשר לשמור אותן בצנצנת בחוץ?
עד ארבעה ימים