מתכונים כלליעוגיות

עוגיות חורף עם תבלינים

דצמבר 23, 2021 30 Comments

 

צילום:נופר צור

אני לא יודעת להגיד כמה כוסות תה הכנתי ביומיים האחרונים רק כדי שיהיה לי תירוץ מושלם, לטבול אותן שוב ושוב בתה.

אבל חברים יקרים שלי! אני מוכנה עם העוגיות האלו לכל סופה ! אמאלה הן מלאות בארומה, דקיקות, קריספיות וממכרות, והן כל כך

קלות להכנה, ואני יכולה לספר לכם שהכנתי את כל הכמות וחצי מהגליל של העוגיות השארתי במקפיא חמישה ימים,

ואחרי שנגמרה לי הנגלה הראשונה פשוט הוצאתי מהמקפיא את הנגלה השניה פרסתי ואפיתי והן היו שוב, לא להפתעתי, מושלמות

אז עוגיות חורף, כי הן הכי יזכירו לי תמיד חורף וסופה שלא ככ הגיע. תהנו!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגיות חורף עם תבלינים/ 50 עוגיות 

200 גרם חמאה רכה (אפשר מלוחה)

1/2 כוס (100 גר׳)  סוכר לבן

3/4 כוס (140 גר׳)  סוכר חום

1 ביצה גודל L

1/2 כפית גרידת תפוז

1.5 כוסות (190 גר׳) קמח כוסמין 70% או קמח כוסמין מלא

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

כפית אבקת אפייה

חצי כפית תערובת תבלינים (קינמון, ציפורן, ג׳ינג׳ר, הל, אגוז מוסקט)

שתי כפות חלב

אופן ההכנה

בקערה מערבבים חמאה רכה, גרידת תפוז, סוכר לבן וסוכר חום

מוסיפים ביצה ומערבבים עד להטמעה שלה.

מוספים קמחים, אבקת אפייה, תערובת תבלינים, 2 כפות חלב ומאחדים לבצק.

מגלגלים את הבצק לצורת גליל עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים למשך 30-40 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בעזרת  סכין חדה פורסים את הגליל לפרוסות דקיקות ככל שניתן, ומניחים אותן על גבי התבנית.

שומרים על רווחים קטנים בין עוגיה לעוגיה.

אופים כ 10 דק עד שמעט משחים בצדדים (לבדוק לפני כדי שלא יישרפו)

**ניתן להכין מקמח לבן בלבד אבל לטעמי הגרסה בחצי חצי עם מלא יוצאת מצויין , שינוי יגרום גם לשינוי בצבע

**סוכר לבן ניתן להמיר לסוכר חום, שינוי יגרום לשינוי גם בצבע העוגיות

**אחרי צינון במקרר הבצק יכול להתאים גם כבצק שניתן לקרוץ ממנו צורות.

לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בבצק במים

**ניתן להפקיא את הגליל או חלק ממנו לשימוש בשעת מצוקה 🙂 והוא יחזיק גם חודש במקפיא

 

30 Comments

תום דצמבר 23, 2021 at 4:51 pm

אפשר לרדד את הבצק אחרי שהוא יוצא מהמקרר ולחתוך לצורות במקום ?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 8:20 am

ברור

Reply
Sarit cohen דצמבר 23, 2021 at 9:56 pm

יצא מדהים… פריך וטעים ומושלם!!! ואז גיליתי ששכחתי לשים את הביצה ‍♀️‍♀️

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 8:18 am

דייייייי, איזה כייף לשמוע

Reply
הגר דצמבר 24, 2021 at 11:46 am

יש מצב שיצא טעים גם רק עם קינמון מוסקט וגינגר טרי? אין לי הכל ולא בא לי לוותר

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 2:17 pm

ברורררר

Reply
אוראל דצמבר 24, 2021 at 12:14 pm

מה הכוונה בתערובת תבלינים? אם אין כזו מוכנה- איך מכינים? מה הכמות מכל תבלין?
או שמלכתחילה הכוונה היא חצי כפית מכל תבלין?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 2:17 pm

ערבוב של כל התבלינים שהזכרתי יחד לחצי כפית כפית ולא יותר מזה..י

Reply
ורד דצמבר 24, 2021 at 9:10 pm

הכנתי את העוגיות. באמת חלומיות. תודה. לדעתי חצי כפית של תערובת התבלינים לא מספיקה. כמעט ולא מורגשת הארומה המיוחדת שלהם. האם התכוונת לחצי כפית מכל אחד מהתבלינים המוצעים?

Reply
ורד דצמבר 25, 2021 at 7:26 am

הכנתי ויצאו פריכות ונהדרות. את תערובת התבלינים לא מרגישים כמעט. האם התכוונת לחצי כפית מכל תבלין מוצע? כי שמתי ריכזתי את כולם לחצי כפית יחד.

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2021 at 11:35 am

תודה אני אכתוב שאפשר להגדיל

Reply
Mali samuel דצמבר 25, 2021 at 1:49 pm

הכנתי ויצאו מושלמות❤

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2021 at 7:11 pm

תודה מלי

Reply
שרית דצמבר 25, 2021 at 10:30 pm

היי, מישהי כתבה כאן ששכחה להוסיף ביצה ויצא טוב.
האם ניתן להשתמש בנוטרינה במקום חמאה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2021 at 8:18 pm

כן אפשר

Reply
Arie Ornan דצמבר 26, 2021 at 5:12 pm

הכנתי ביום שישי. יצאו קטלניות !!! נכדתי אנינת הטעם הצליחה לזהות מבעד לתערובת התבלינים אפילו את גרידת התפוז.
הצלחה מסחררת. התה חוגג !!!
תודה וחורף נעים.

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2021 at 8:15 pm

שמחה לשמוע

Reply
אריקה רוזנברג דצמבר 29, 2021 at 7:29 pm

עוגיות טעימות ביותר
השתמשתי בחצי כוס קמח לבן וכוס קמח מלא שינוי קטן
לעומת זאת שמתי בחלק מהעוגיות חתיכת אגוזי מלך במרכז
טעים טעים

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2021 at 7:57 am

נשמע מושלם תודה על בשיתוף

Reply
ורד ינואר 12, 2022 at 10:41 am

הכנתי את הבצק ושכחתי חלב כמה נורא? כרגע הבצק נח במקפיא.

Reply
נעמה ינואר 20, 2022 at 9:52 am

אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה? אם כן באיזה מרקם הוא צריך להיות?
תודה רבה:)

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2022 at 10:32 am

אפשר, רצוי במרקם מוצק

Reply
איילת פברואר 6, 2022 at 2:53 pm

הכנתי עם תערובת צ׳אי מסאלה מתבלינסקי בשוק לוינסקי ויצא מדהים

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2022 at 8:20 am

נשמע מעולה

Reply
לאל יולי 23, 2023 at 2:19 pm

היי,
כבר הוכנו כמה וכמה פעמים בגרסתן המקורית והמושלמת, קיבלתי בדיוק מארה"ב פמפקין ספייס המכיל: קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וציפורן, האם יכולה להשתמש בו במקום בתבלינים הכתובים? אם כן, הכמות סה"כ היא 1 כפית?
המון תודה עלייך ועל המתכונים המושלמים!
לאל

Reply
קרן אגם יולי 24, 2023 at 8:29 am

הי, כן זה מתאים מאוד וכפית זה מעולה

Reply
בת דצמבר 3, 2023 at 9:24 am

אם אני אופה על טורבו, כמה מעלות?:)

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:16 pm

אותן מעלות

Reply
נטע אוגוסט 15, 2024 at 8:50 pm

כמה זמן אפשר לשמור אותן בצנצנת בחוץ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2024 at 2:32 pm

עד ארבעה ימים

Reply

Leave a Comment