לאחרונה אני ככ עמוסה ועסוקה שאני מדי פעם נזכרת להרים את הראש ולנשום.
יש את התקופה הזו לעצמאיים, בעיקר בחודשי הקיץ והחגים שאין הרבה עבודה,
ואז, במקום להנות מהשקט ומהחופש אנחנו מוצאים את עצמנו סובלים ומוטרדים
מתזרים המזומנים בבנק.
מוכר לכם?
ואז מגיעה תקופת ״אחרי החגים״, התעוררות מטורפת של עבודה,
ואנחנו מתלוננים שאין לנו זמן לכלום.
עוד לא הצלחתי אף פעם להגיע לאיזון בתקופות האלו,
מצד אחד המון עבודה זה כייף אבל אין זמן לכלום,
ומצד שני עדיף תמיד שתהיה הרבה עבודה מאשר לא תהיה בכלל.
וחוץ מזה שהגדולה שלי מתגייסת בעוד יומיים, וההתרגשות גדולה מאוד.
ואני מתחילה להכין לה עוגיות לצבא כאילו אני מאכילה את כל צהל.
את העוגיות האלו הכנתי השבוע בין לבין אלף דברים אחרים והן ככ רכות וטעימות שבלי לשים לב
חיסלתי מגש שלם שלהן לבד.
עוגיות אגוזי לוז שמתגלצ'ות בפה מרוב שהן רכות ונימוחות.
עוגיות חמאה ואגוזי לוז שמתגלצ'ות בפה/ כ 55 עוגיות
מצרכים למתכון:
200 גר' חמאה רכה
8 כפות (64 גר') אבקת סוכר
כוס (100 גר') אגוזי לוז טחונים דק ( אני טוחנת את אגוזי הלוז במעבד מזון עם להב פלדה)
כפית מחית/תמצית וניל איכותית
כוס קמח לבן רגיל
כוס קורנפלור
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית גבוה את הסוכר והחמאה
עד לקבלת תערובת קרמית אחידה
מוסיפים את אגוזי הלוז ותמצית הוניל ומערבבים שוב
מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים, מניחים על גבי נייר אפייה
ומגלגלים כל חלק לצורת גליל.
מכניסים למקרר לקירור לשעתיים עד לילה.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה.
מוציאים את גלילי הבצק מהמקרר ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס״מ
מניחים על גבי נייר האפייה בתבנית במרחקים קטנים.
אופים כ 15-20 דק' עד שהעוגיות משחימות ממש מעט והבית מתמלא בריח אגוזי.
מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
הערות למתכון:
**את אגוזי הלוז ניתן להמיר בשקדים טחונים או לשלב בין השניים
**אגוזי לוז שקונים לא קלופים אפשר להקפיץ מעט במחבת לא משומנת, לקרר, ואז הקליפה יורדת ממש בקלות.
14 Comments
הי, נראה מעולה!!
כמה גרם זה 8 כפות אבקת סוכר? וכמה גרם אגוזי לוז טחונים?
המון תודה!
הי ליה
כף אבקת סוכר=8 גר׳ אז הכמות תהיה 64 גר׳.
אגוזים טחונם כוס=100 גר׳.
בהצלחה:-)
מהן החלופות לקורנפלור?
קמח תפוחי אדמה, או עוד קמח רגיל, ולקחת בחשבון שהקורנפלור מוסיף פריכות שלא תתקבל מקמחים אחרים.
היי קרן צריך לקלות את אגוזי הלוז לפני הטחינה או שלא חייב?
אין צורך לקלות
היי קרן , הבצק כבר במקרר. האם אפשר להכין כדורים קטנים במקום נקניק שפורסים אותו?
בטח שאפשר
היי האם אפשר להחליף את אגוזי הלוז האגוזים פקאן?
בוודאי
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
כן
היי קרן!! כמה קלוריות יש במאה גרם עוגיות❤️❤️
אני לא ככ מחשבת קלוריות אין לי מושג