טבעונימתכוני פרווהעוגיותפורים

עוגיות חמאה תפוז והל

ינואר 29, 2025 9 Comments

לפני שבועיים הלכתי לבקר את אמא שלי, היא ביקשה שאכין לה עוגיות ואבי איתי ולא הספקתי

אז כשהגעתי להורים שלי הביתה, הכנתי עוגיות ממה שהיה בבית.

מאז, אני כבר שבועיים מכינה כל שלושה ימים את העוגיות האלו, מחלקת קצת לשכנים, קצת לילדים, ואוכלת כל יום בארבע עוגיה עם הקפה

כל פעם אני מכינה אותן טיפה אחרת , משנה את הקמחים או התבלינים, אם אין תפוז מגרדת לימון, אבל הבסיס הוא אותו בסיס.

הם מדהימות וטעימות ממש, יש פה מלח שקצת נותן טוויסט לביס, והם ממש ממכרות. להכפיל דחוף כמויות.

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן 

עוגיות חמאה תפוז והל/ 15-20 עוגיות

(גרסת פרווה טבעונית בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר

כף גרידת תפוז/לימון

כפית תמצית/מחית וניל

1/3 כוס (55 גר׳)  קמח כוסמין מלא

1/3 כוס (55 גר) קמח דורום רימצ׳ינטה

3/4 כוס (105 גר) קמח לבן רגיל

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

1/2 כפית אבקת אגוז מוסקט

1/2 כפית אבקת קינמון

1/4 כפית הל

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים  מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, תמצית וניל, ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים גרידת תפוז קמחים וקמח שקדים, ומערבבים שוב. מוסיפים את תערובת התבלינים והמלח

ומעבדים לתערובת אחידה.אמור להתקבל כדור בצק אחיד ורך. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

קורצים מהבצק כדורים קטנים, על מעט מאוד קמח מגלגלים כל כדור בצק לרצועה וסוגרים לעיגול. מניחים על התבנית ושומרים על רווחים קטנים.

שימו לה שהעוגיות מעט משתטחות

אופים את העוגיות למשך 12-13  דקות עד שהן משחימות מעט. . מוציאים ומצננים לחלוטין

מקשטים באבקת סוכר ומגישים

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים

לפרווה ממירים חמאה במחמאה או בנטורינה, ואז העוגיות גם טבעוניות

את הקמח המלא וקמח הרימצ׳ינטה ניתן להמיר באותה הכמות של קמח לבן רגיל

 

 

9 Comments

Hagar פברואר 1, 2025 at 3:42 pm

אין אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2025 at 8:40 am

אם לא כתוב אז אין

Reply
אביבה פברואר 6, 2025 at 3:36 pm

האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 10:25 pm

בטח

Reply
לילך פברואר 2, 2025 at 1:50 am

היי קרן
אפשר להמיר את כל כמות הקמחים בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2025 at 8:40 am

הבצק לא יחזיק רק על קמח שקדים
תנסי לערבב עם קמח ללא גלוטן אחר

Reply
אביבה פברואר 6, 2025 at 3:40 pm

האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 10:25 pm

כן

Reply
קרן פברואר 6, 2025 at 6:23 pm

הצלחת ההגשה מאיפה?

Reply

Leave a Comment