אני הכי מפחדת מזילוף זה תחום שעוד לא ממש נגעתי בו באפיה, ואני תמיד דוחה את זה למרות שברור לי שכשאגש לזה אגלה כמה זה קל (חברות קולגות שלי תמיד צוחקות עליי) אבל יש לי תמיד בבית שקיות זילוף וכמה וכמה סוגי צנתרים ג'אסט אינקייס. כשהכנתי את עוגיות הפרג לימון הנפלאות האלו, התכוונתי להכין מהן סהרונים, אבל הבנתי שעם סוג הבצק שהתקבל,שדומה במרקמו למישחה נעימה עדיף יהיה לעבוד עם שק זילוף. גיליתי שהבצק הזה מעולה להתאמן על זילוף וכל עוגיה שהזילוף שלה לא ממש הצליח חזרה מיד לשק הזילוף -יתרון מעולה. השתמשתי בשקיות זילוף חד פעמיות שאני קונה בחנויות המתמחות באפיה שם גם ניתן להשיג את כל סוגי הצנתרים, וזו התוצאה: עוגיות בטעם פרג לימוני עדין, שלא רק שהן כל כל טעימות הן גם מאוד מרשימות ויפות .
**המתכון עבר שינויים ושיפורים קלים בתאריך 24/01/2023
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות חמאת לימון ופרג /25-30 עוגיות
מצרכים למתכון:
50 גר׳ קמח/אבקת שקדים
180 גרם קמח לבן ( 1+1/4 כוסות)
200 גרם חמאה רכה
70 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
חלמון ביצה
גרידה מחצי לימון+כף מיץ לימון
2-3 כפות שמנת מתוקה
מעט מלח 1
כפית תמצית/מחית וניל
2 כפות פרג טחון טרי
איך מכינים:
מחממים תנורל 180, מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה וכף, מערבבים חמאה, אבקת סוכר, גרידת לימון, מחית וניל ופרג.
מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים חלמון ביצה, את הקמח וקמח השקדים
וממשיכים לערבב מעט עד לקבלת בלילה אחידה. בהדרגה מוסיפים שמנת מתוקה,כף בכל פעם ומערבבים הבצק שאמור
להתקבל הוא בצק רך ולא כדור בצק, כזה שדומה במרקמו לממרח.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב, או כל צנתר אחר שתרצו על גבי נייר אפיה מזלפים עוגיות בצורת ספירלה או עיגולים.
שומרים על רווחים של כ 3 ס״מ בין העוגיות, ומכניסים לאפייה של 10 דקות בתנור, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
מוציאים ומצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר וטורפים. את העוגיות ניתן לשמור בכלי אטום עד כ 4 ימים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
25 Comments
היי קרן,
עוגיות נפלאות. באיזה מספר של צנתר השתמשת?
אני לא זוכרת.. אנסה לבדוק ואם אמצא אעדכן, אני הכי גרועה במספרי צנטרים
הי קרן, במתכון רשום כפית מחית או תמצית
של מה ?
וניל
יש מצב לעשות אנטרים במצרכים?
זה ממש מבלבל..
התקלה תוקנה, ועכשיו הכל מופיע כמו שצריך. לגבי החלמון, כתוב למעלה בפוסט שהמתכון שעלה ב 2015 עבר שיפוצים ושינויים קלים ב 2023. אחד מהשינויים היה להמיר חלבון בבצק בחלמון, המתכון מדהים לא יודעת מה השתבש לך בדרך
יש תחליף לשמנת המתוקה? חלב/מים?
אפשר להשתמש בחלב
כל חלב? יכול להיות גם חלב קוקוס או חלב אורז?
כן:-)
רעיונות להחלפת הפרג…
לוותר על הפרג
כן
התכוונתי, את יכולה פשוט לוותר עליו
בטוח ששמים חלבון ולא חלמון בבצק?
בטוח:-)
אבל כתוב חלמון! יצא על הפנים….
למה כתוב חלמון במתכון?
למה לא? יש חלמון בבצק
ממם נשמע כיף! ניתן להקפיא לדעתך? ואז אופים רגיל, מקפיאים ומפשירים בטמפ החדר..? תודה!
אין בעיה לדעתי אפשר ישר מההקפאה לתנור
לא הסתדרתי עם הזילוף …פרסתי עם מערוך על תבנית, בין 2 דפי אפיה, חתכתי, אפיתי ובסיום עברתי על החיתוך. יצא מעולה…
תודה על המתכון!
אלופה, הבצק טעים בכל מקרה
היי. האם ניתן להקפיא אחרי האפייה ולהפשיר/ לחמם מעט אחרי ההקפאה?
אין צורך לחמם אחרי הקפאה