אני הכי מפחדת מזילוף זה תחום שעוד לא ממש נגעתי בו באפיה,
ואני תמיד דוחה את זה למרות שברור לי שכשאגש לזה אגלה כמה זה קל
(חברות קולגות שלי תמיד צוחקות עליי)
אבל יש לי תמיד בבית שקיות זילוף וכמה וכמה סוגי צנתרים ג'אסט אינקייס.
כשהכנתי את עוגיות הפרג לימון הנפלאות האלו, התכוונתי להכין מהן סהרונים,
אבל הבנתי שעם סוג הבצק שהתקבל,שדומה במרקמו למישחה נעימה עדיף יהיה לעבוד עם שק זילוף.
גיליתי שהבצק הזה מעולה להתאמן על זילוף וכל עוגיה שהזילוף שלה לא ממש הצליח חזרה מיד לשק הזילוף
-יתרון מעולה.
השתמשתי בשקיות זילוף חד פעמיות שאני קונה בחנויות המתמחות באפיה
שם גם ניתן להשיג את כל סוגי הצנתרים,
וזו התוצאה: עוגיות בטעם פרג לימוני עדין,
שלא רק שהן כל כל טעימות הן גם מאוד מרשימות ויפות
עוגיות חמאת לימון ופרג /25-30 עוגיות
מה צריך :
230 גרם קמח לבן ( 1+3/4 כוסות)
180 גרם חמאה רכה
70 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
חלבון ביצה
גרידה מחצי לימון+כף מיץ לימון
3-4 כפות שמנת מתוקה
מעט מלח
כף פרג טחון טרי
איך מכינים:
מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, גרידת לימון ופרג
מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
מוסיפים חלבון ביצה, מנפים פנימה את הקמח וממשיכים לערבב מעט
בהדרגה מוסיפים שמנת מתוקה,כף בכל פעם ומערבבים
הבצק שאמור להתקבל הוא בצק רך ולא כדור בצק
כזה שדומה במרקמו לממרח
לכן עם שמנת המתוקה עובדים לאט ובזהירות עד שזה מספיק.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב, או כל צנתר אחר שתרצו
על גבי נייר אפיה מזלפים עוגיות בצורת ספירלה
שומרים על רווחים של כ 3 ס״מ בין העוגיות
מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ -10 דקות
מחממים תנור ל 180 מעלות
מוציאים את העוגיות מהמקפיא ישירות לתנור החם ואופים כ 10-12 דקות עד שהן מעט שחומות
מוציאים ומצננים לחלוטין
את העוגיות ניתן לשמור בכלי אטום עד כ 4 ימים
14 Comments
היי קרן,
עוגיות נפלאות. באיזה מספר של צנתר השתמשת?
אני לא זוכרת.. אנסה לבדוק ואם אמצא אעדכן, אני הכי גרועה במספרי צנטרים
יש תחליף לשמנת המתוקה? חלב/מים?
אפשר להשתמש בחלב
כל חלב? יכול להיות גם חלב קוקוס או חלב אורז?
כן:-)
רעיונות להחלפת הפרג…
לוותר על הפרג
כן
התכוונתי, את יכולה פשוט לוותר עליו
בטוח ששמים חלבון ולא חלמון בבצק?
בטוח:-)
ממם נשמע כיף! ניתן להקפיא לדעתך? ואז אופים רגיל, מקפיאים ומפשירים בטמפ החדר..? תודה!
אין בעיה לדעתי אפשר ישר מההקפאה לתנור