ט״ו בשבטעוגיות

עוגיות מגולגלות תמרים חלבה

אוגוסט 31, 2013 72 Comments

אחת החולשות הגדולות של אח שלי הן עוגיות תמרים מבצק פריך, הוא מחסל לבד קופסא בקלות

אז לכבוד השנה החדשה, ובגלל שהשנה לא נחגוג יחד, הכנתי לו (וחבל שלא באת לקחת כי כבר נגמר )

את העוגיות האהובות עליו

אז שנה טובה אח אהוב שלי שממתיק לי את השנים כל שנה מחדש .

יש המון גרסאות למתכון  עוגיות תמרים מבצק פריך, אבל כזה, יש רק אחד!

זו הגרסא המנצחת והקבועה אצלינו בבית ואנחנו לא מחליפים אותה, בצק פריך פריך ורך שנמס בפה.

ממליצה לא לוותר על הקמח המלא זה מוסיף לפריכות שלו

 

עלים

 

עוגיות מגולגולת במילוי תמרים וחלבה / 3 רולדות

מצרכים :

2.5 כוסות קמח רגיל ( 350 גרם)

2.5 כוסות קמח מלא (350 גרם ) -אם אין לכם קמח מלא או שסתם לא בא לכם אפשר להמיר בקמח רגיל

1/2 כוס שמן (120 מ"ל)

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)

כף וחצי סוכר

1 שקית אבקת אפיה

200 גרם חמאה רכה

למלית :

חצי קופסא ממרח תמרים

חצי קופסא ממרח חלבה

150 גרם אגוזי מלץ קצוצים

לקישוט :

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מניחים במעבד המזון שני סוגי הקמח,אבקת אפיה, סוכר, וחמאה ומעבדים בכמה פולסים קצרים

מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד, במידה והבצק מעט פירורי,

ניתן להוסיף עוד נוזלים.

יוצרים כדור ומניחים במקרר לרבע שעה

בינתיים מחממים את התנור לחום 180 מעלות

מוציאים מהמקרר, מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים

מרדדים כל חלק למלבן 30×20 ס"מ

( אני מודדת עם סרגל ומיישרת עם חותכן פיצה, לא חובה אבל אוהבת שהרולדות ישרות )

מורחים על חצי מלבן ממרח תמרים ועל החצי השני ( לאורכו ) ממרח חלבה, מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה

חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק ( אני תמיד מכינה את האחרונה עם ממרח שוקולד לילדים )

מסמנים על הרולדות חריצים , ומכניסים לתנור ל 35 דקות

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר, ופורסים את העוגיות

* במידה והתקבל בצק פירורי מעט ניתן להוסיף לו מעט נוזלים, או מראש להמיר חלק מהקמח המלא בקמח רגיל.

מבוסס על מתכון של קרין גורן עם שינויים קלים שלי

_MG_0504

Print Friendly, PDF & Email

72 Comments

עוגיות &#15... מרץ 15, 2016 at 12:24 pm

[…] אחת החולשות הגדולות של אח שלי הן עוגיות תמרים מבצק פריך, הוא מחסל לבד קופסא בקלות אז לכבוד השנה החדשה, ובגלל שהשנה לא נחגוג יחד, הכנתי לו (וחבל שלא באת…  […]

Reply
לאה מרץ 4, 2019 at 2:55 am

יצא מאד טעים ופריך אבל מתפרק כשאני מנסה לפרוס את הרולדה. לא יוצאות פרוסות יפות כמו בתמונה באתר הזה.
ממש מתפרק הכל. מה עושים?

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2019 at 4:10 pm

הי לאה
האם הכנת מקמח מלא או לבן ?
הגרסה עם הקמח המלא נוטה להתפורר יותר
קרן

Reply
Tal יוני 17, 2019 at 5:47 pm

המתכון נראה מדהים!האם אפשר לוותר על התפוזים? והאם אפשר להשתמש בכוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2019 at 5:58 pm

מנסיון שלי התוצאה הטובה ביותר היא עם שימוש במיץ תפוזים אבל את יכולה להמיר בחלב.
אין בעיה להמיר לכוסמין לבן
בהצלחה

Reply
שקד נובמבר 27, 2016 at 1:52 pm

עוגיות הכי מדהימות שיש!!
ניסיתי המון מתכונים לעוגיות כאלו. נתקלתי במתכון שלך כבר לפני שנתיים ומאז הוא היחיד בחיי:)

תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2016 at 1:57 pm

זה משמח מאוד שקד תודה רבה!

Reply
שני דצמבר 20, 2016 at 6:23 pm

הי
מתכוונת לנסות את המתכון הערב 😉
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בנוזל אחר?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 6:45 pm

את יכולה להמיר בחלב ואפילו במים

Reply
שירה דצמבר 30, 2016 at 8:22 am

העוגיות כאלה פריכות!
תודה לך על מתכון שמלווה וילווה אותי בחיי

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2016 at 11:02 am

איזה כייף לשמוע! תודה

Reply
טליה ינואר 21, 2017 at 5:54 pm

אפשר להכין רק מקמח מלא ?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 8:02 pm

לא ממליצה להחליף את כל הכמות בקמח מלא.
את כן יכולה להמיר את כל הכמות בקמח כוסמין מלא או רגיל

Reply
ענת ינואר 21, 2017 at 7:41 pm

היי קרן.סך הכל 5 כוסות קמח?כמו כן האם אפשר להחליף השמן בחמאה ובכמה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 8:05 pm

סהכ 5 כוסות קמח
את החמאה אפשר להמיר במחמאה אבל לא בשמן
העוגיות פשוט לא ייצאו במרקם דומה בכלל .

Reply
אילנית פברואר 8, 2017 at 1:09 pm

הי קרן
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2017 at 5:16 pm

לא ניתן 🙁 לא תקבלי את אותה תוצאה פריכה
את יכולה להחליך במחמאה אם זה מטעמי כשרות

Reply
מאיה פברואר 11, 2017 at 1:51 pm

מדהים!פעם ראשונה שיוצא לי כל כך טעים…תודההה

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2017 at 3:45 pm

יש! ממש משמח מאיה
תודה

Reply
אנה פברואר 18, 2017 at 11:17 pm

עוגיות מדהימות, כל פעם שאני מכינה יוצא מושלם! פריך, טעים וקל בטירוף!

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 7:13 am

תודה אנה

Reply
מיטל:) מרץ 19, 2017 at 1:21 am

כל כך טעים!!! תודה רבה אתר מדהים

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 8:04 am

תודה לך מיטל 🙂

Reply
סיגל אפריל 26, 2017 at 6:20 pm

בעלי לא אוהב תמרים וחלבה..איזה מילוי אחר יתאים פה?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2017 at 6:55 am

כל מילוי אחר שהוא אוהב:-)
ממקח שוקולד, ריבה עם קוקוס וקצת קינמון או ממרח לוטוס גם הולך.

Reply
ורד מאי 5, 2017 at 11:34 am

אפשר להמיר ממרח חלבה בחלבה? (קצוצה או טחונה..)

Reply
קרן אגם מאי 5, 2017 at 11:56 am

אפשר להמיר בחלבה מפוררת אבל לא לוותר על ממרח התמרים, חלבה מפוררת לבדה לא תניב תוצאה טובה.
למרוח ממרח תמרים ומעל זה לפזר פירורי חלבה.

Reply
ורד מאי 5, 2017 at 12:09 pm

תודה רבה קרן. רצה לנסות 🙂

Reply
רויטל אורן מאי 15, 2017 at 11:30 am

הי קרן,
עשיתי את הבצק, ואני לא יודעת למה אבל הוא התפורר מעט, וכשרציתי לרדד הוא נשבר ולא נשאר שלם. בתמונות הוא נראה חלק. בכלל קשה לי עם בצק פריך, איך את יכולה לעזור לי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2017 at 4:59 pm

הי רויטל
השתמשת בקמח מלא?
בכל אופן נשמע שלבצק היה צריך להוסיף מעט נוזלים, אשלח לך מייל בפרטי תוכלי להצטרף לסדנת אפיה של בצק פריך.

Reply
אתי אוגוסט 18, 2017 at 2:46 pm

היי קרן
אפיתי היום עפי המתכון אחד לאחד…ונראה כי הבצק לא אפוי בשכבות הפנימיות…
איך אדעת אם כן

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2017 at 3:01 pm

הרולדות צריכות להתקרר לחלוטין ואז הן מתייצבות וסביר להניח שאם הן אפויות טוב כבר לא תרגישי את זה.
אם עדיין הבצק בפנים ״חי״, אז להבא תאפי זמן ממושך יותר, יש הבדלים בין סוגי התנורים וייתכן שבתנור שלך זמן האפייה ארוך יותר

Reply
מוריאל אוקטובר 2, 2017 at 3:19 pm

כיצד ישפיע על מקרים הבצק ההחלפה של התפוזים בחלב או מים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2017 at 7:00 pm

זה ממש לא קריטי:-)

Reply
איילת אוקטובר 19, 2017 at 12:00 pm

הבצק הזה לא אהב אותי. התפרק… נאלצתי לגלגל בין דפי אפייה ואחרי האפיה בכלל.התפרקו… איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2017 at 4:44 pm

הי איילת
מצטערת לשמוע, האם השתמשת בקמח מלא?
ובכל אופן כשאר בצק מתפורר ולא משתף פעולה יש להוסיף לו מעט נוזלים ושומן עד שהוא נח לעבודה.

Reply
איילת אוקטובר 19, 2017 at 4:46 pm

כן שמתי הכל כמו במתכון, ניסיתי להוסיף מעט נוזלים אך בחשש. פעם הבאה אנסה שומן.
לא יצא מוצלח לצערי… אך רוחי לא נשברת

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2017 at 4:49 pm

נסי להכין רק מקמח לבן, קמח מלא יבש יותר וצורך יותר נוזלים ושומן ואולי עדיף לך להתחיל מלבן בלבד.
שמחה שרוחך לא נשברת, אני נשבעת שזה בסוף משתלם:-)

Reply
איילת אוקטובר 19, 2017 at 4:50 pm

אני בטוחה! אף מתכון כאן לא איכזב אותי.

Reply
oshra נובמבר 30, 2017 at 8:15 am

על 5 כוסות קמח רגיל מספיק רק שקית אחת א. אפיה?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2017 at 10:12 am

בהחלט
מדובר בעוגיות שלא צריכות לתפוח כמעט זה לא כמו בעוגה.

Reply
שקד פברואר 6, 2018 at 8:27 pm

היי קרן! האם ניתן לגלגל יום לפני, לשמור במקרר ולאפות יום אחרי?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2018 at 8:57 pm

אפשר, לא תהיה בעיה.

Reply
שקד פברואר 6, 2018 at 9:01 pm

תודה רבה!

Reply
רבקה פברואר 14, 2018 at 2:43 pm

היי, אם אין לי ממרח חלבה אני יכולה להמיר את כמות ממרח החלבה בכמות זהה של ממרח תמרים?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2018 at 3:16 pm

כן, בדיוק.

Reply
מיה אפריל 6, 2018 at 5:47 pm

האם מרגישים את הטעם של ממרח החלבה ? או שרק מרגישים תמרים

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2018 at 5:50 pm

יש טעם של שני הממרחים, אפשר לוותר על בחלבה אם לא אוהבים ולהשתמש רק בממרח תמרים בכמות גדולה יותר

Reply
ליסה מאי 10, 2018 at 3:29 pm

רק כף וחצי סוכר?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2018 at 5:09 pm

בבצק? כן הוא לא צריך להיות מתוק המילוי מספיק מתוק

Reply
שרה מאי 30, 2018 at 9:50 pm

המתכון הזה מושלם! הדבר שהכי משך אותי הוא שאין ביצים. הכנתי ויצא מעדן!! תודה רבה לך על הדיוק וההסברים :))

Reply
קרן אגם מאי 30, 2018 at 10:29 pm

אני ממש שמחה לשמוע שהצליח לך שרה , תודה

Reply
אילה שרעבי יוני 26, 2018 at 10:32 am

היי אני רואה שכולם הסתדרו חוץ ממני??? סיוט לא הצלחתי לרדד הרגשתי בעונש!!! אשמח להבין מה לא עשיתי טוב עשיתי לפי המתכון כולל להכניס למקרר ה-צ-י-ל-ו!!!!

Reply
קרן אגם יוני 27, 2018 at 6:00 am

את לא בעונש כלל, גם לי זה קורה לפעמים, מצטערת שזו היתה החוויה שלך.
השתמשת בקמח מלא או רק בקמח לבן ?
כשבצק פריך מתפורר, ייתכן והיו חסרים לו מעט נוזלים, וזה קורה לפעמים.
במקרה זה אני ממליצה להוסיף לבצק חלמון ביצה וללוש שוב, זה אמור לעזור.
לגבי רידוד, נסי לקמח היטב נייר אפייה, להניח עליו את הבצק, לקמח היטב את הבצק ומעליו להניח עוד נייר אפייה ולרדד בין שני הניירות.
לאחר רידוד הסירי את הנייר העליון.
מקוה שעזרתי:-)

Reply
מעיין יולי 1, 2018 at 2:31 pm

האם ניתן להחליף את ממרח החלבה בממרח טחינה עם סוכר?
או רק עם טחינה? כי יש את המתיקות של ממרח התמרים?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2018 at 4:29 pm

אפשר למרוח תמרים ומעליהם פשוט לזלף טחינה, זה יוצא מעולה.

Reply
מיקי יולי 2, 2018 at 8:28 pm

אפשר לעבד את הבצק ידנית? אין לי מעבד מזון.

Reply
מיכל יולי 2, 2018 at 8:35 pm

היי קרן,האם ניתן לעבד את הבצק ידנית?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2018 at 9:46 pm

אפשר אין בעיה, לפי סדר ההוראות במתכון עד שהבצק מתאחד לכדור

Reply
זיו ספטמבר 17, 2018 at 1:26 pm

היי הכנתי שנה שעברה לפני כיפור והן יצאו מושלמות!אך איני זוכרת האם השתמשתי במעבד מזון או במיקסר? יש חשיבות? תוכלי להסביר בבקשה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 12:09 am

אפשר להשתמש במיקסר, עם וו גיטרה, ואז מתחילים מהקרמה של חמאה רכה עם סוכר, מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ואז את היבשים בסוף.
במגימיקס( כך אני מכינה) מתחילים מערבוב של היבשים, מוסיפים קוביות חמאה ישירות מהמקרר ולבסוף מוסיפים את החומרים הרטובים.
מקוה שעזרתי, בהצלחה!

Reply
אסתי ספטמבר 30, 2018 at 10:58 am

הי קרן,
גדלתי על מגולגלות תמרים ולצערי לא הספקתי לרדום את המתכון מאימי ז"ל לפני שנפטרה. שנים הכנתי את העוגיות מבצק שק"מ והסתפקתי בזה עד שקראתי את המתכון שלך ומיד הכנתי. איזה הבדל….. אעזו פריכות וטעם נהדר ולא פחות חשוב – קל להכנה.
תודה על מתכון נהדר שאומץ מיד

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 3:38 pm

יש ! כמה שזה משמח אותי! תודה

Reply
עילי אוקטובר 7, 2018 at 6:27 am

הי קרן❣️זו הפעם הראשונה שאני מכינה בצק פריך ורולדות,זהו…אני כבר ילדה גדולה ואין יותר תרוצים! תוכלי לאמר לי בבקשה לאיזה עובי לרדד את הבצק?? האפייה היא על טורבו? או רגיל-חום עליון ותחתון? בתודה מראש עילי. כמה אנרגיה טובה יש באתר שלך וממך…. הרולדות נראות נפלא!!! רוצה גם…ממתינה לתשובתך ויום נפלא!

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 8:59 am

תודה רבה על המילים היפות עילי.
את הבצק מרדדים לעובי 1-1.5 ס״מ
לא נורא גם אם הוא מעט עבה יותר.
אם זו פעם ראשונה ממליצה להתשמש רק בקמח לבן, כיון שהגרסה עם הקמח המלא היא למעט מנוסים יותר עם בצק פריך
אני לעולם לא אופה בטורבו, חום עליון תחתון רגיל כשהמדד נמצא בשליש התחתון של התנור.

Reply
עילי אוקטובר 13, 2018 at 11:07 am

מכל הלב!❤תודה על תשובתך המפורטת..אקשיב לעצתך,אכין עם קמח לבן וכמובן שאשוב לדווח,אחרי הכל,זו הרולדה הראשונה! מקוה שהיא תצא טובה וחתיכונת כמו שלך! המווון תודה!!!

Reply
מוריה מרץ 15, 2019 at 2:47 pm

היי קרן
בראש ובראשונה את מדהימה והמתכון הזה חקוק בזכרוני …
האם לדעתך ניתן לעשות מהבצק הזה של המגולגלות אוזני המן ?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2019 at 9:08 am

הי, אפשר בהחלט הייתי הולכת על גרסה רק של קמח לבן כדי שהבצק יהיה נח לעבודה

Reply
עדי אפריל 1, 2019 at 4:02 pm

אפשר במקום מיץ תפוזים להשתמש במיץ קלמנטינות?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2019 at 4:11 pm

ברור:-)

Reply
אלמוג מאי 11, 2019 at 6:37 pm

יצא מעולה! אמנם הבצק היה לי קצת קשה לעבודה (נשבר בגלגול), אבל בסופו של דבר הם יצאו מושלמות, הכנתי כבר מספר פעמים..

Reply
קרן אגם מאי 11, 2019 at 6:57 pm

שמחה! תודה אלמוג

Reply

Leave a Comment