אחת החולשות הגדולות של אח שלי הן עוגיות תמרים מבצק פריך, הוא מחסל לבד קופסא בקלות
אז לכבוד השנה החדשה, ובגלל שהשנה לא נחגוג יחד, הכנתי לו (וחבל שלא באת לקחת כי כבר נגמר )
את העוגיות האהובות עליו
אז שנה טובה אח אהוב שלי שממתיק לי את השנים כל שנה מחדש .
יש המון גרסאות למתכון עוגיות תמרים מבצק פריך, אבל כזה, יש רק אחד!
זו הגרסא המנצחת והקבועה אצלינו בבית ואנחנו לא מחליפים אותה, בצק פריך פריך ורך שנמס בפה.
ממליצה לא לוותר על הקמח המלא זה מוסיף לפריכות שלו, אבל לקחת בחשבון שלעיתים יש להוסיף
מעט נוזל או שומן כיון שקמח מלא צורך יותר נוזלים.אם אין לכם נסיון עם קמח מלא אפשר להתחיל
ברבע מהכמות, או לוותר ולהכין רק מקמח לבן .
אפשר לוותר על ממרח החלבה ולהכין רק עם תמרים, ממירים את אותה הכמות בממרח
תמרים.
עוגיות מגולגולת במילוי תמרים וחלבה / 3-4 רולדות
מצרכים :
2.5 כוסות קמח רגיל ( 350 גרם)
2.5 כוסות קמח מלא (350 גרם ) -אם אין לכם קמח מלא או שסתם לא בא לכם אפשר להמיר בקמח רגיל
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)
כף וחצי סוכר
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה
למלית :
חצי קופסא ממרח תמרים
חצי קופסא ממרח חלבה
150 גרם אגוזי מלץ קצוצים
לקישוט :
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מניחים במעבד המזון שני סוגי הקמח,אבקת אפיה, סוכר, וחמאה ומעבדים בכמה פולסים קצרים
מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד, במידה והבצק מעט פירורי,
ניתן להוסיף עוד נוזלים.
יוצרים כדור ומניחים במקרר לרבע שעה
בינתיים מחממים את התנור לחום 180 מעלות
מוציאים מהמקרר, מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים
מרדדים כל חלק למלבן 30×20 ס"מ
( אני מודדת עם סרגל ומיישרת עם חותכן פיצה, לא חובה אבל אוהבת שהרולדות ישרות )
מורחים על חצי מלבן ממרח תמרים ועל החצי השני ( לאורכו ) ממרח חלבה, מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה
מניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה
חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק ( אני תמיד מכינה את האחרונה עם ממרח שוקולד לילדים )
מסמנים על הרולדות חריצים , ומכניסים לתנור ל 35 דקות
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר, ופורסים את העוגיות
מבוסס על מתכון של קרין גורן עם שינויים קלים שלי
167 Comments
עוגיות הכי מדהימות שיש!!
ניסיתי המון מתכונים לעוגיות כאלו. נתקלתי במתכון שלך כבר לפני שנתיים ומאז הוא היחיד בחיי:)
תודה!
זה משמח מאוד שקד תודה רבה!
היי קרן, אם אין לי מעבד מזון
אוכל לעשות במיקסר קי עם וו גיטרה??
בטח
תודה!!
הי
מתכוונת לנסות את המתכון הערב 😉
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בנוזל אחר?
תודה!
את יכולה להמיר בחלב ואפילו במים
היי קרן, העוגיות שלי יצאו יותר כהות ואחרי האפייה בצק קצת התפוצץ. ערבבתי טוב טוב עם הידיים את הבצק, בלי מיקסר. יכול להיות שכאן הבעיה שבצק התפוצץ קצת?
לא קשור לערבוב
אולי היתה יותר מדי מלית
אבל בכל מקרה בטוחה שטעימות
הי אפשר להחליף את החמאה לשמן ?
לדעתי לא
אפשר לפרווה להשתמש בנטורינה
העוגיות כאלה פריכות!
תודה לך על מתכון שמלווה וילווה אותי בחיי
איזה כייף לשמוע! תודה
פעם שנייה שאני מכינה את העוגיות הנפלאות האלה. הבצק נהדר, אבל ממש מתפורר וקשה להכין רולדות סימטריות שלא מתפרקות. איפה אני טועה?
נסי להוסיף מעט יותר נוזל לבצק שיהיה פחות קשה
אפשר להכין רק מקמח מלא ?
לא ממליצה להחליף את כל הכמות בקמח מלא.
את כן יכולה להמיר את כל הכמות בקמח כוסמין מלא או רגיל
קרן! אתמול הכנתי מגולגלות תמרים לראשונה בחיי, עם המתכון שלך, והן פשוט מדהימות. השתמשתי בקמח לחם מלא וקמח לבן רגיל והייתי צריכה להוסיף עוד מיץ תפוזים ועוד שמן כי הקמח המלא שלי ספג את כל הנוזלים מהכמות המקורית אבל האמנתי במתכון, הוספתי נוזלים כמו שהצעת ויצאו עוגיות פריכות ונמסות בפה. פשוט משגע. תודה!
את משמחת ממש מרב תודה
אפשר לשלב קמח כוסמין מלא עם קמח לבן רגיל?
אפשר
הבצק ייצא פירורי מעט ויהיה קצת מאתגר לעבוד איתו אבל התוצאות יהיו מדהימות
היי קרן.סך הכל 5 כוסות קמח?כמו כן האם אפשר להחליף השמן בחמאה ובכמה?
תודה
סהכ 5 כוסות קמח
את החמאה אפשר להמיר במחמאה אבל לא בשמן
העוגיות פשוט לא ייצאו במרקם דומה בכלל .
הי קרן,
האם אפשר להשתמש במיקסר במקום מעבד מזון?
בהחלט, עם וו גיטרה
וואי עשיתי את המגולגלות הבצק פצצה יצא אליפות תודה קרן מהממת שאת
משמחת את תודה
תודה אלופה איזה מענה זריז …עוד שאלה יש לי טחינה גולמית ולא חלבה האם ניתן למרוח אותה רגיל או להוסיף לה משהו?
תודה רבה♥️
טחינה גולמית לגמרי
אפשר להמיר את מיץ התפוזים במיץ אחר?
במים
הי קרן
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?
תודה
לא ניתן 🙁 לא תקבלי את אותה תוצאה פריכה
את יכולה להחליך במחמאה אם זה מטעמי כשרות
הי קרן, שתי שאלות:
1. אני לא חיה בארץ אז אין לי מושג כמה יש בקופסא של ממרח תמרים ואני משתמשת במקום בתמרים בואקום שאני מדללת במים למריחה נוחה. איזו כמות צריך?
2. במה אפשר להחליף את ממרח החלבה ובאיזו כמות מדובר?
בקופסא אחת של ממרח תמרים יש 450 גרם
את ממרח החלבה אפשר להמיר בטחינה, או לוותר
הכנתי הבוקר שוב והפעם מקמח כוסמין כי נגמר המלא. ערבבתי חצי מלא חצי לבן, ויצא אלוהים ישמור! המתיקות של המילוי ושל אבקת הסוכר אל מול הבצק הכמעט לא מתוק כלח אך נמס בפה – פשוט מושלם. מלכה את 🙂
קרן יקירה באיזה כוס ניתן להשתמש במידה ואין כוסות מדידה ?
תודה אלופה❣
הכי דומה זו החד פעמית מקרטון לשתיה חמה
מדהים!פעם ראשונה שיוצא לי כל כך טעים…תודההה
יש! ממש משמח מאיה
תודה
היי, האם ניתן להקפיא אותן?
אם כן אז לפני או אחרי אפיה?
תודה רבה
את יכולה להקפיא לפני או ואחרי אפייה עטוף היטב
בשני המקרים תצטרכי להפשיר קודם
עוגיות מדהימות, כל פעם שאני מכינה יוצא מושלם! פריך, טעים וקל בטירוף!
תודה אנה
כל כך טעים!!! תודה רבה אתר מדהים
תודה לך מיטל 🙂
בעלי לא אוהב תמרים וחלבה..איזה מילוי אחר יתאים פה?
כל מילוי אחר שהוא אוהב:-)
ממקח שוקולד, ריבה עם קוקוס וקצת קינמון או ממרח לוטוס גם הולך.
ביצם בכל עוגייה יש גם תמרים וגם חלבה ?
הבנתי נכון ???
כן
אפשר להמיר ממרח חלבה בחלבה? (קצוצה או טחונה..)
אפשר להמיר בחלבה מפוררת אבל לא לוותר על ממרח התמרים, חלבה מפוררת לבדה לא תניב תוצאה טובה.
למרוח ממרח תמרים ומעל זה לפזר פירורי חלבה.
תודה רבה קרן. רצה לנסות 🙂
הי קרן,
עשיתי את הבצק, ואני לא יודעת למה אבל הוא התפורר מעט, וכשרציתי לרדד הוא נשבר ולא נשאר שלם. בתמונות הוא נראה חלק. בכלל קשה לי עם בצק פריך, איך את יכולה לעזור לי?
הי רויטל
השתמשת בקמח מלא?
בכל אופן נשמע שלבצק היה צריך להוסיף מעט נוזלים, אשלח לך מייל בפרטי תוכלי להצטרף לסדנת אפיה של בצק פריך.
היי קרן
אפיתי היום עפי המתכון אחד לאחד…ונראה כי הבצק לא אפוי בשכבות הפנימיות…
איך אדעת אם כן
הרולדות צריכות להתקרר לחלוטין ואז הן מתייצבות וסביר להניח שאם הן אפויות טוב כבר לא תרגישי את זה.
אם עדיין הבצק בפנים ״חי״, אז להבא תאפי זמן ממושך יותר, יש הבדלים בין סוגי התנורים וייתכן שבתנור שלך זמן האפייה ארוך יותר
כיצד ישפיע על מקרים הבצק ההחלפה של התפוזים בחלב או מים?
זה ממש לא קריטי:-)
הבצק הזה לא אהב אותי. התפרק… נאלצתי לגלגל בין דפי אפייה ואחרי האפיה בכלל.התפרקו… איפה טעיתי?
הי איילת
מצטערת לשמוע, האם השתמשת בקמח מלא?
ובכל אופן כשאר בצק מתפורר ולא משתף פעולה יש להוסיף לו מעט נוזלים ושומן עד שהוא נח לעבודה.
כן שמתי הכל כמו במתכון, ניסיתי להוסיף מעט נוזלים אך בחשש. פעם הבאה אנסה שומן.
לא יצא מוצלח לצערי… אך רוחי לא נשברת
נסי להכין רק מקמח לבן, קמח מלא יבש יותר וצורך יותר נוזלים ושומן ואולי עדיף לך להתחיל מלבן בלבד.
שמחה שרוחך לא נשברת, אני נשבעת שזה בסוף משתלם:-)
הכנתי הבוקר שוב והפעם מקמח כוסמין כי נגמר המלא. ערבבתי חצי מלא חצי לבן, ויצא אלוהים ישמור! המתיקות של המילוי ושל אבקת הסוכר אל מול הבצק הכמעט לא מתוק כלח אך נמס בפה – פשוט מושלם. מלכה את 🙂
ואת שימחת ממש תודה אהובה
אני בטוחה! אף מתכון כאן לא איכזב אותי.
על 5 כוסות קמח רגיל מספיק רק שקית אחת א. אפיה?
בהחלט
מדובר בעוגיות שלא צריכות לתפוח כמעט זה לא כמו בעוגה.
קרן היקרה,
האם ניתן להכין מגולגלות מקמח פיצה?
מכורה לאתר שלך. כל מתכון יוצא מושלם!
כן יש מתכון כזה באתר עם ריבה
היי קרן! האם ניתן לגלגל יום לפני, לשמור במקרר ולאפות יום אחרי?
אפשר, לא תהיה בעיה.
תודה רבה!
היי, אם אין לי ממרח חלבה אני יכולה להמיר את כמות ממרח החלבה בכמות זהה של ממרח תמרים?
כן, בדיוק.
האם מרגישים את הטעם של ממרח החלבה ? או שרק מרגישים תמרים
יש טעם של שני הממרחים, אפשר לוותר על בחלבה אם לא אוהבים ולהשתמש רק בממרח תמרים בכמות גדולה יותר
רק כף וחצי סוכר?
בבצק? כן הוא לא צריך להיות מתוק המילוי מספיק מתוק
המתכון הזה מושלם! הדבר שהכי משך אותי הוא שאין ביצים. הכנתי ויצא מעדן!! תודה רבה לך על הדיוק וההסברים :))
אני ממש שמחה לשמוע שהצליח לך שרה , תודה
היי אני רואה שכולם הסתדרו חוץ ממני??? סיוט לא הצלחתי לרדד הרגשתי בעונש!!! אשמח להבין מה לא עשיתי טוב עשיתי לפי המתכון כולל להכניס למקרר ה-צ-י-ל-ו!!!!
את לא בעונש כלל, גם לי זה קורה לפעמים, מצטערת שזו היתה החוויה שלך.
השתמשת בקמח מלא או רק בקמח לבן ?
כשבצק פריך מתפורר, ייתכן והיו חסרים לו מעט נוזלים, וזה קורה לפעמים.
במקרה זה אני ממליצה להוסיף לבצק חלמון ביצה וללוש שוב, זה אמור לעזור.
לגבי רידוד, נסי לקמח היטב נייר אפייה, להניח עליו את הבצק, לקמח היטב את הבצק ומעליו להניח עוד נייר אפייה ולרדד בין שני הניירות.
לאחר רידוד הסירי את הנייר העליון.
מקוה שעזרתי:-)
האם ניתן להחליף את ממרח החלבה בממרח טחינה עם סוכר?
או רק עם טחינה? כי יש את המתיקות של ממרח התמרים?
אפשר למרוח תמרים ומעליהם פשוט לזלף טחינה, זה יוצא מעולה.
אפשר לעבד את הבצק ידנית? אין לי מעבד מזון.
היי קרן,האם ניתן לעבד את הבצק ידנית?
אפשר אין בעיה, לפי סדר ההוראות במתכון עד שהבצק מתאחד לכדור
היי הכנתי שנה שעברה לפני כיפור והן יצאו מושלמות!אך איני זוכרת האם השתמשתי במעבד מזון או במיקסר? יש חשיבות? תוכלי להסביר בבקשה?
אפשר להשתמש במיקסר, עם וו גיטרה, ואז מתחילים מהקרמה של חמאה רכה עם סוכר, מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ואז את היבשים בסוף.
במגימיקס( כך אני מכינה) מתחילים מערבוב של היבשים, מוסיפים קוביות חמאה ישירות מהמקרר ולבסוף מוסיפים את החומרים הרטובים.
מקוה שעזרתי, בהצלחה!
הי קרן,
גדלתי על מגולגלות תמרים ולצערי לא הספקתי לרדום את המתכון מאימי ז"ל לפני שנפטרה. שנים הכנתי את העוגיות מבצק שק"מ והסתפקתי בזה עד שקראתי את המתכון שלך ומיד הכנתי. איזה הבדל….. אעזו פריכות וטעם נהדר ולא פחות חשוב – קל להכנה.
תודה על מתכון נהדר שאומץ מיד
יש ! כמה שזה משמח אותי! תודה
הי קרן❣️זו הפעם הראשונה שאני מכינה בצק פריך ורולדות,זהו…אני כבר ילדה גדולה ואין יותר תרוצים! תוכלי לאמר לי בבקשה לאיזה עובי לרדד את הבצק?? האפייה היא על טורבו? או רגיל-חום עליון ותחתון? בתודה מראש עילי. כמה אנרגיה טובה יש באתר שלך וממך…. הרולדות נראות נפלא!!! רוצה גם…ממתינה לתשובתך ויום נפלא!
תודה רבה על המילים היפות עילי.
את הבצק מרדדים לעובי 1-1.5 ס״מ
לא נורא גם אם הוא מעט עבה יותר.
אם זו פעם ראשונה ממליצה להתשמש רק בקמח לבן, כיון שהגרסה עם הקמח המלא היא למעט מנוסים יותר עם בצק פריך
אני לעולם לא אופה בטורבו, חום עליון תחתון רגיל כשהמדד נמצא בשליש התחתון של התנור.
מכל הלב!❤תודה על תשובתך המפורטת..אקשיב לעצתך,אכין עם קמח לבן וכמובן שאשוב לדווח,אחרי הכל,זו הרולדה הראשונה! מקוה שהיא תצא טובה וחתיכונת כמו שלך! המווון תודה!!!
היי קרן
בראש ובראשונה את מדהימה והמתכון הזה חקוק בזכרוני …
האם לדעתך ניתן לעשות מהבצק הזה של המגולגלות אוזני המן ?
הי, אפשר בהחלט הייתי הולכת על גרסה רק של קמח לבן כדי שהבצק יהיה נח לעבודה
אפשר במקום מיץ תפוזים להשתמש במיץ קלמנטינות?
ברור:-)
יצא מעולה! אמנם הבצק היה לי קצת קשה לעבודה (נשבר בגלגול), אבל בסופו של דבר הם יצאו מושלמות, הכנתי כבר מספר פעמים..
שמחה! תודה אלמוג
היי
יש לי 2.5 קמח רגיל האם זה בסדר לעשות עוד 2.5 מקמח תופח?
כן
ואז לא צריך שקית אבקת אפייה מספיק שתוסיפי עוד כפית
הכנתי כבר תוך שבוע 3 פעמים את העוגיות, הם פשוט נחטפו!!! מתכון מעולה!!!
ממכרות! תודה מיכל
האם אפשר 5 כוסות קמח עוגה רגיל?
בטח כן
הי קרן
מתכון מושלם!!!
רציתי לשאול איך הבצק מגיב להקפאה? כלומר להקפיא את גוש הבצק לפני כל עיבוד…
האם עשית את זה?
תודה!
כשאני רוצה לזרז התייצבות של הבצק אני מכניסה למקפיא אבל לא מביאה להקפאה מלאה שכן אז לא ניתן לעבוד עם הבצק ולרדד אותו.
התכוונתי אם אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי ממנה לשבוע,שבועיים.
ולהפשיר במקרר לפני השימוש.
בטח שאפשר, אפילו ליוצר משבוע שבועיים:-)
היי קרן
אם אני רוצה להשתמש בבצק כדי להכין אוזני המן מבצק פיסטוק/קראו
איך לשנות את הכמויות?
תודה ❤️
לא בטוחה שהבנתי את השאלה
אבל במידה והכוונה להכין בצק פיסטוק, אז להמיר חלק מהקמח בקמח פיסטוק, כמויות 1:1
כמובן רק חלק
יש אפשרות לקבל בצק מטפסי טוק מתאים עם שימוש במחית פיסטוק ?
אין לי בצק כזה בבלוג אני מאמינה שיש בגוגל
היי קרן,
במתכון כתוב שמן אבל את עונה בתגובות שצריך חמאה. מה עדיף אז?
המתכון משלב שמן קנולה וחמאה, התשובה שלי בתגובות היתה לאנשים שרצו להמיר את החמאה במתכון לשמן וזה לא אפשרי .
נראה מושלם. רק בכותרת רשום 3 קולגות ובתוכן 4. מה נכון?
נכון אף פעם לא שמתי לב
לא ממש משנה
3 רולדות גדולות או אקבע בינוניות
היי, אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום בממרח חלבה?
בטח
הי קרן. האם אפשר לשים ממרח נוטלה במקום התמרים?חוששת שינזול החוצה…אולי להסמיך עם קוקוס?מה דעתך?
אפשר להמיר, וגם קוקוס זה מעולה
וגם אם נוזל חלק זה היופי של אפייה ביתית
מתכון מעולה שאני פשוט חוזרת אליו שוב ושוב. ורציתי להגיד תודה!
היי קרן , עשיתי את הבצק במיקסר , יצא מעט פירורי , הוספתי עוד כרבע כוס מיץ תפוזים וזה סידר את העניין , יצא מדהים ופריך אין ספק שהמתכון הזה הולך ללוות אותי להרבה זמן, תודה רבה <3
שימחת אותי זאב תודה
היי קרן.
הכנתי את המצכון והבצק גם אחרי שהיה במקרר עדיין לא מתגבש טוב וניתן לרידוד. מה הבעיה את חושבת?
תודה על המענה מראש
רחלי
חסרים לו שומן או נוזלים אפשר קצת קנולה
אפשר להוסיף אחרי שהיה במקרר?
תודה על התשובה המהירה
כן אין בעיה
קרן היי,
הוספתי שמן וזה לא עזר.
אם אעשה את אותו מתכון רק עם קמח לבן זה יעבוד?
כל שאר המצרכים נשאר אותם כמויות כן?
אני חייבת להכין אותם למחר ואני משתגעת….
המתכונים שלך תמיד יוצאים לי פצצה. הפעם לא יודעת למה זה לא עובד לי…
רחלי
רק קמח לבן, עם המלא צריך סבלנות
יצא מדהים עם הקמח הלבן. המון תודה קרן.
מתכון מעולה!
תודה קרן
קרן היקרה תודה רבה על המתכון מכל המתכונים שניסיתי הוא לחלוטין המנצח. תמשיכי בעשייה כיף לצפות בך באינסטגרם את ברורה רהוטה וכיפית!!! שפע פרנסה וכל טוב♥️
ממש שימחת תודה מורן
הי. על כמה מעלות התנור? תודה
מניחה שכתוב 180
הבצק מתפורר בכל פעם שאני מכינה את המתכון הטעים הזה
מה לעשות?
להוסיך מים או מיץ עד שנח לעבודה ולהכין רק מקמח לבן
למה תמיד, בכל רולדה, הן מתפוצצות לי באפייה והמלית בורחת?
גם במתכון פרסבורגר פרג שלך, שהיה טעים למות!!!! הבצק התפוצת והמילת ברחה… ואני עושה חתכים בבצק
עודף מלית
הי קרן,
אם ממירים את הקמח המלא בקמח לבן האם צריך להוריד מכמות הנוזלים?
תודה
אין צורך לעשות שינוי
מתכון פצצה! בצק מושלם ממש ונוח לעבודה. תודה 🙂
תודה לירז
היי קרן,
מכינה את המתכון כבר כמה פעמים והוא מושלם, אבל הפעם שכחתי את האבקת אפייה… עד כמה זה קריטי? על מה זה משפיע?
תודה
הי קרן!
אפשר למלא חלק מהבצק במילוי קצף מרנג כדי ליצור עוגיות שושנים? או שדרוש בצק שונה?
תודה רבה
עדיף בצק שונה, יש מתכון לשושני קצף בבלוג
אפשר להכין מקמח שיפון מלא?
לא יעבוד עם קמח שיפון
היי,
עוגיות משגעות מלוות אותי כבר שנים!
אם אני רוצה לגוון ולהמיר חלק מהכמות עם קמח שקדים, כמה כדאי לשים?
בערך 1/2 כוס
הייי
אפשר במקום במעבד מזון בנינג׳ה?
אפשר
אפשר להחליף את המילוי בממרח קינדר ?
בטח
מה פירוש חצי קופסה ממרח תמרים?
אפשר בבקשה בכמויות?
יש לי צנצנת ממרח תמרים של שקד תבור ולא ברור לי על איזו קופסה מדובר
תודה
קופסת תמרים בארץ זה 450 גר
היי אפשרי להכין רק עם קמח כוסמין לבן?
ואם כן יש משהו בנוזלים שצריך לשנות?
כוסמים לבן מתפקד כמו קמח לבן, אין צורך לעשות שינויים במתכון