אני חושבת שבצק אלפחורס לא מנוצל מספיק בעולם, הרי זה אחד הבצקים הכי טעימיםש קיימים, ולרוב מכינים ממנו רק אלפחורס
אבל תכלס הוא יכול לשמש לעוד המון סוגים של עוגיות ולהיות ממש ש מוצלח גם בגרסאות אחרות.
אבל בכל זאת, יצא שבכל פעם שישהו אומר בצק אלפחורס אני חושבת מיד על ריבת חלב, אז כנראה שזה חלק בלתי נפרד ממנו.
לקראת פורים החלטנו להכין עוגיות מסיכה, כי זה לגמרי עוגיה שכייף להגיש או לצרף למשלוח מנות. את הקורצן קונים בחנויות שמתמחות באפייה
כמו קוק סטוק וכאלו, וזה באמת מייצר צורה מהממת ויציבה.
הפעם לא הוספתי קוקוס לעוגיה אבל אפשר לגמרי להוסיף אפילו מעל הריבת חלב ואז לסגור את העוגיה.
פחות מתאים לגלגל את העוגיה בקוקוס אחרי כי היא לא סימטרית ופחדתי שזה קצת ישבור אותה.
ןבכל מקרה, העוגיה הזו נמסה בפה ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגיות מסיכה מבצק אלפחורס/ 15-20 תלוי בגודל המסיכה
מצרכים למתכון:
220 גרם ממרח לורפק לא מלוח
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קורנפלור
10 גרם אבקת אפייה
120 גרם (כוס)אבקת סוכר
200 גר' קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
3 חלמונים מביצים גודל L
1/2 כפית תמצית וניל
למילוי:
צנצנתריבתחלב
במעבד מזון עם להב פלדה (אני הכנתי בקערה עם ידיים )מעבדים בפולסים קצרים ממרח לורפק, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר
עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חלמונים, וניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד. מוציאים את הבצק מהקערה
ובעזרת הידיים על משטח מאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה להתייצבות.
מחממים תנור ל-160
על משטח מקומח, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי 2 מ״מ
בעזרת קורצן מסיכה קורצים מהבצק צורות, לחצי מהם מסירים את העיניים של המסיכה
מניחים אותם על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, אופים במשך 10 דק בערך שהעוגיות ממש אבל ממש מעט מקבלות צבע זהוב בהיר, וחשוב שהן יישארו עדיין בהירות.
מצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר.מחלקים את העוגיות לזוגות, בעזרת כפית או שקית זילוף מזלפים מעל עוגיה סגורה , כזו שלא הסרנו לה את העיניים בריבת חלב, יותר נוח עם שק זילוף ושהריבה תחומם קודם מעט ממש במיקרוגל .
סוגריםאתהעוגיהעםהזוגשלה, זה שהעיניים שלו פתוחות ומגישים.
**העוגיות נשמרות עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.
**ריבת חלב אפשר להמיר בכל מלית אחרת שאתם אוהבים
**לא ניתן לוותר על הקורנפלור ולא ניתן להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל, לא תתקבל תוצאה דומה.
4 Comments
היי קרן איפה קונים את דוגמת המסיכה ?נראה מושלם
בחנויות שמתמחות באפייה כמו קוק סטוק
היי קרן, בקשר לבצק אלפחורס.. אני מחפשת מתכון לעוגיות מעמול נמסות בפה. האם זה הבצק שיתאים?
יש בהאתר עוגיות מעמול נדירות