ב 2022 הכנתי מתכון ובו בצק פריך עם טבלת שוקולד שלמה בפנים, והמתכון הזה, בלי שידעתי אפילו הפך להיות ויראלי ויש לו המון גרסאות
שונות ברשת, ובצדק! זה כזה גאוני להכניס טבלת שוקולד לבצק ולאפות ולחסוך מלא מלא עבודה.
אז הפעם הכנתי גרסה קצת שונה של המתכון, עם שלוש טבלאות שוקולד בבצק אחד, וחתכתי לריבועים קטנים, שיש להם מרקם שנמס בפה וקשה
מאוד להפסיק לזלול אותם! ראו הוזהרתם.
אפשר לשחק עם הטעמים של השוקולד וזה ממש מתכון שמכינים בקלות בלי לצנן בצק או לחכות שיהיה כשיר לעבודה, ואפשר לאכול את העוגיות
אפילו כשהן מעט חמימות ורק להיזהר לא לקבל כוויה מהשוקולד כמוני, למי שאין לו סבלנות 🙂
לסרטון עם שלבח הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגיות קוביות שוקולד / 30 עוגיות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
1/4 כוס (25 גר׳) אבקת שקדים
1/3 כוס אבקת סוכר
200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות מי קרח או מים קרים מהמקרר
למילוי:
3 טבלאות שוקולד איזה שאוהבים (השתמשתי בטבלה אחת של שוקולד לבן ושתיים של מריר)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון (אפשר בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת סוכר שקדים טחונים לאבקה, ומערבבים .
מוסיפים קוביות חמאה ושוב בפולסים קצרים מעבדים עד ליצירת פירורי בצק
מוסיפים מים, מתחילים עם כף אחת בלבד, מעבדים שוב ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מעט מים.
***שימו לב-קורה לפעמים שאין צורך אחרי החמאה במים, וזה לגמרי תקיןף תהיו ערניים קריטי**
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומניחים נייר אפייה מקומח היטב על משטח עבודה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק למלבן, ותמדדו ששלושת טבלאות השוקולד נכנסות לבצק ועוד שיש
קצת שוליים מיותרים.
מניחים את טבלאותהשוקולד במרכז המלבן, אחת ליד השניה.
מעבירים את חלק הבצק השני המרודד מעל הטבלאות (אני הופכת אותו עם נייר האפייה מעל ואז מסירה את נייר האפייה.)
מהדקים היטב את הבצק העליון תחתון ומסירים שוליים מיותרים.
אופים כ 20-25 דקות עד שהבצק זהוב למראה
מוציאים, מצננים מעט, מקשטים במלא אבקת סוכר ופורסים עם סכין לריבועים.
**שומרים בצנצנת או כלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר
**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכל אגוז אחר טחון דק, ואם אין לכם אז תמירו ב 2 כפות קמח נוספות.
**לגרסת פרווה בבצק ממירים את החמאה למחמאה או נטורינה, ומשתמשים בשוקולד פרווה.
**אפשר להשתמש בכל סוג וטעם של טבלאות שוקולד
36 Comments
ניסינו ואהבנו
שמחה לשמוע
האם המתכון של הבצק מתאים גם למגולגלות?
בטח
שאלה, אחרי שהעוגיות מתקררות, השוקולד נשאר רך?
בדרך כלל הוא מתקשה, זה תלוי כמובן גם בסוג ואיכות השוקולד
יש סרטון של המתכון לא הבנתי איך 3 טבליות שוקולד ממלאות את כל הבצק?
לפני הכותרת של המתכון יש לינק לוידאו
יש מעל כותרת המתכון לינק לסרטון
הי
מה התחליף לאבקת שקדים?
קמח לבן קצת
אפשר שמן קוקוס במקום נקטרינה?
אשר אבל הבצק יגיב אחרת אז צריך סבלנות
היי.
אפשרבמקום אבקת שקדים קורנפלור ?
קצת כן
הי קרן,
בסרטון טבלאות השוקולד מונחות אחת ליד השניה, ובמתכון כתוב לשים אחת מעל השניה.
אחת ליד השניה
שלום קרן יקרה!
סורי על הבורות .. האם אבקת שקדים זה קמח שקדים ?? ❤
בדיוק
טבלאות השוקולד אחת מעל השנייה? או אחת ליד השנייה? מה גודל המלבן?
יצא טעים מאווווד. אבל הבצק התפורר לי ולא יצא יפה כמו בסרטון שלך בחיתוך לריבועים, עוד לפני כן ברידוד, הבצק התפרק. האם היה צריך לשים עוד מים? שמתי 3 כפות …
אולי להבא טיפה יותר מים, ממש מעט
גם לי לא ברור האם טבלאות השוקולד אחת מעל השנייה או זו ליד זו.
אחת ליד השניה
שלום, לא ניתן לפתוח את הסרטון עם שלבי הכנה בוידאו .
תוקן
היי קרן
אפיתי את העוגה הבוקר, יצאה מהממת
הבצק נוח לעבודה, קל וגמיש
תוך כמה דקות העוגה היתה כבר בתנור
העוגה מזכירה לי את העוגת בצק פריך של הסבתות, של פעם רק שההכנה שלה הרבה יותר פשוטה…
ובכלל מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך ואת הדרך שאת מגישה ומנגישה אותם לכולם 🙂
ממש תודה לך
תודה רבה ליעד
היי קרן, ניתן להמיר עוד מהקמח בקמח שקדים? רוצה להכין גיאסה ללא גלוטן. תודה!
לא אפשרי אבל אפשר להמיר קמח לבן בקמח ללג
היי קרן, האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
בטח שאפשר
שלום קרן יקרה!
סורי על הבורות .. האם קמח שקדים זה אבקת שקדים ? ❤
כן
הי קרן,עם באיזה שוקולד השתמשת ובאיזה גודל של טבלאות?
אני קניתי טבלאות שוקולד רגילות של אחד הסופרים הגדולים, זה ממש לא משנה איזה