נדמה שכל אופה מתחילה ( או אופה מתחיל:-))
ובכלל כל בית ברחבי הגלובוס הכינו לפחות פעם אחת
את עוגיות השוקולד הסדוקות הפופולריות.
לי יצא לי להכין ולטעום אותן בפעם הראשונה רק לפני כמה חודשים.
משהו במראה שלהן אף פעם לא סיקרן אותי לטעום, והיה נדמה לי שהן קשות ויבשות.
לפני כחצי שנה הכנתי עוגיות שוקולד סדוקות בפעם הראשונה והן היו רכות מבפנים
וכל כך טעימות שהכנתי אותן מאז כמה פעמים.
השבוע ביקשה ממני חברה להכין לאירוע שבו משתתפים גם טבעונים עוגיות שיתאימו לכולם,
ואם אפשר שלא יכילו שיבולת שועל (למה??)
בכל אופן חשבתי ששוקולד כווווולם אוהבים, אז למה לא להכין עוגיות שוקולד שיתאימו לכולם.
כיון שלא היה שוקולד בנמצא בבית החלפתי את השוקולד בקקאו ויצאו עוגיות מעולות
רכות ולא מתוקות מדי שקיבלו המון מחמאות
אני לא טבעונית זוכרים? אבל לגמרי בעד אלו שכן,
וחושבת שאם יש מתכונים מעולים שמתאימים גם לטבעוניים זו סיבה למסיבה.
את העוגיות אני מכינה עם רסק תפוחים, ניתן להשתמש ברסק תפוחים קנוי וכאן תוכלו ללמוד איך
ממש בקלות מכינים רסק תפוחים ביתי לבד.
עוגיות קקאו סדוקות/ לכמות של 50 עוגיות
מה צריך :
1/2 כוס שמן קנולה
כוס רסק תפוחים (225 גרם)
כוס קקאו (140 גרם)-לכו על איכותי כיון שזהו מרכיב חשוב בעוגיות
כפית תמצית וניל
2 כפיות א.אפיה
3/4 1 כוסות סוכר (320 גרם)
1/4 2 כוסות קמח לבן רגיל (315 גרם)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
איך מכינים:
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר וקקאו, מוסיפים את רסק התפוחים, שמן ותמצית הוניל
ומערבבים מעט.
בקערה בינונית מערבבים קמח, א.אפיה ומלח ומוסיפים לתערובת הקקאו
ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לקערה בינונית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים לפחות למקרר.
מכינים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה.
מחממים תנור ל 180 מעלות
מכינים קערה קטנה עם חצי כוס אבקת סוכר.
מוציאים את תערובת העוגיות מהמקרר, התערובת מאוד נעימה ונוחה לעבודה,
ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
טובלים כל כדור באבקת סוכר (אני טובלת פעמיים משני הצדדים) ומניחים ברווחים קטנים בתבנית
אופים כ-10 דקות , חשוב מאוד לא לאפות יותר אחרת העוגיות מתקשות מדי לאחר האפיה
תוציאו אותן אפילו ולמרות שאולי יראו לכם לא מספיק אפויות.
מצננים לחלוטין.
את העוגיות שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר כארבעה ימים.
45 Comments
יעבוד עם קמח כוסמין?
נראה לי שכן
ואם החלפת ספרי איך יצאו 🙂
יצא מעלף!!! תודה!
איזה כייף! תודה שחזרת לספר
תחליף לרסק תפוחים ? בננה בשלה יעבוד ?
אני מניחה שכן
צריך קמח תופח?
לא, יש אבקת אפייה במתכון
תודה
אני רוצה חצי כמות של עוגיות. האם אפשר להפחית בחצי את כל המצרכים?
אפשר
היי קרן, מה יכול להיות שגרם לתערובת של העוגיות להיות מאוד דביקה ולא נוחה לעבודה?
שינית משהו בכמויות? במקרה שהיא דביקה את יכולה להוסיף מעט קמח או קקאו שיעזרו לייצוב לש התערובת, היא לא אמורה לצאת דביקה
האמת שלא שיניתי שום דבר, ואפילו פחדתי שהייתי נדיבה מדי עם הקקאו. אנסה להבא להוסיף קצת קמח. תודה 🙂
איזה מתכון מטריף!!
יצאו עוגיות מושלמות ויפהפיות שלא מביישות אף קונדיטוריה! עם טעם ומרקם ומשגעים. מדהים מדהים מדהים שזה טבעוני! תודה על מתכון מנצח ☺️
אם לא חייבים טבעוני אפשר להוסיף ביצה במקום רסק תפוחים?
כן
הכנתי ויצא מושלםםם לא הפסקנו לאכול
תמיד שמחה לשמוע ממך
תודה
חייבת לשתף שהן יצאו באמת מושלמות!!
טעימות בטירוף, קלות להכנה, מתכון מדויק,
ישבו לילה במקרר לפני הגלגול,
עוגיות מדהימות! גם לא טבעונים התלהבו ממש,
תודה רבה רבה
תודה נגה
נראה מעולה!
אפשר להמיר את הרסק תפוחים ב3 ביצי M? או L?
שלוש נשמע לי קצת מוגזם אפשר פחות
כמה לשים?
כמה ביצים אפשר לשים במקום הרסק תפוחים?
אם העיסה נשארת במקרר לילה? היא תשרוד?
כן
יש לשם העוגיות האלה, "עוגיות אסון" 🙂 הכנתי אותם כבר 6 פעמיים בשבועיים האחרונים, זה פשוט נורא…טעים!
מתכון מעולה ומדויק, תודה רבה קרן.
רציתי לשאול, אחרי האפייה רוב אבקת הסוכר נספגת בעוגיות והן יוצאות לרוב בלי הציפוי המושלם כמו בתמונות שלך לדוגמה. למה לדעתך זה קורה?
השינויים שאני עושה במתכון הם הפחתת שליש מכמות הסוכר ושילוב בין קמח כוסמין לקמח לבן- זה יוצא מושלם!
היי קרן, האם הכדורים ישתטחו באפייה או שצריך לשטח אותם לפני?
הן לא עוגיות שמשטתחות ממש אבל אפשר למעוך טיפה
האם אפשרי ללא מיקסר?
בטח, בקערה
אחרי כמה שעות טובות במקרר, העיסה עדיין הייתה מאוד מאוד דביקה ובלתי ניתנת לגלגול. הכנתי בדיוק לפי הכמויות שכתבת. נאלצתי להוסיף עוד די הרבה קמח (בכמה נגלות) כדי שניתן יהיה בכלל לגלגל לכדור. וגם אז, לאחוז בהן כדי לטבול באבקת הסוכר, גרם להן לנזול ולא לשמור על צורתן. עיסה רכה ולא נוחה לעבודה. בקיצור, לא יודעת מה הסיבה לתקלה המבאסת.. ובאפייה, הן השתטחו לגמרי. בגלל שהרווחים ביניהן לא היו מספיק גדולים (כי חשבתי שישמרו על הצורה היחסית גבוהה), הן התחברו. הכל הלך לזבל.
חבל לי ממש לשמוע אני לא יודעת להגיד מה השתבש לך, ממש לא מזמן הכנתי אותן והבצק היה נח. אכן מבאס
יש תחליף לסוכר?
בעוגיות האלו לא
היי,במקום רסק תפוחים כמה ביצים אפשר להשתמש?
אולי ביצה אחת תספיק, לא ניסיתי ממש לא לטבען
היי, כמה זמן הבלילה יכולה להיות במקרר? תודה מראש
יום
היי, האם יכולה לגרד תפוחים במקום הרסק הקנוי?
לא ניסיתי , מוזמנת לנסות
עוגיות מדהימות !!! ממש. תודה
תודה חמוטל
עוגיות מעולות! גם עם קמח כוסמין מלא יצאו עם טעם שוקולדי מאוד.
האם אפשר להקפיא כדורי בצק לפני אפיה ולאפות ישר מהמקפיא?
בטח