למרות שאני לגמרי בן אדם של קיץ, אין ספק שעונת הסתיו היא העונה עם מזג האויר הכי הכי טוב בארץ
והכי אידיאלי, כשכבר קריר לפנות בוקר ובערב, ועדיין חם במהלך היום ואפשר ללכת לים 🙂
אני לעולם לא שמה לב כשהסתיו מגיע, הוא תמיד מפתיע אותי, אבל לאט לאט אני קולטת את הסימנים שלו:
נקרעות לי ההוואינס באופן קבוע בסוף הקיץ, אחרי שחרשתי עליהן משהו טוב כמה חודשים.
קרמבו! פתאום כולם מדברים על קרמבו, והשבוע עצרה אותי אישה מבוגרת בכניסה לקיוסק ביפו ושאלה אותי
אם אני יכולה לעזור לה עם כסף לקרמבו מוקה, ברוררררר.
המים בים כבר לא בטמפרטורה של פיפי, אני כבר גולשת עם חליפת מעבר כי בבוקר כבר ממש קריר.
אני לא מפעילה את המאוורר בלילה ( אני לעולם לא ישנה עם מזגן, רק מאוורר)
הילדים לוקחים סווטשירט בבוקר לבית הספר כי קר להם באוטובוס,
במקרה במקרה ביקרתי בקניון השבוע, ואני שונאת קניונים אבל קלטתי שהכל בגדי חורף,
וגם קלטתי שאין לי בגדים!
אבל הכי הכי מסמל סתיו בעיני כשאני מתחילה לשתות תה, ויש לי חשק לעוגיה לידו,
ואז אני יודעת שבאמת אני נפרדת מהקיץ, ותדעו לכם שזה לא קל למי שהחורף עושה לה צבע אפור בפנים,
לא מסתדר לה בכלל השיער בחורף כי הוא אוהב קיץ, נאלצת לנעול נעליים סגורות, וזה ממש קשה ליחפנית!
אבל אני גם מודה, על זה שיש לנו כזה סתיו מהמם, תודה סתיו.
מהרגע שהתחלתי לחשוק בכוס תה לאחרונה, אני מפנטזת על עוגיות תמרים או רחת לוקום לידו, ואתמול,
למרות שבבקרים שבהם יש לי בבית סדנה אני מפנקת את האורחים עם עוגה חמה, החלטתי להכין עוגיות,
ועד לרגע האחרון לא ידעתי איך הן ייראו, אבל זכרתי עוגיות שאהבתי מאוד את הצורה שלהן שהן בכלל עוגיות איטלקיות
שמטגנים וממלאים בריקוטה, אז שחזרתי את הצורה שלהן.
אלו עוגיות תמרים מבצק פריך מושלם! ולשמחתי או לצערי הן חוסלו במהלך הסדנה ולא נותר להן זכר.
(ותודה לבחורה עם כפות הידיים המהממות שהסכימה להצטלם בשבילי עם עוגיה, אני לא זוכרת את שמה)
התלבטתי איך לקרוא להן, הן לא סהרונים, ולא מגולגלות תמרים, והן הכי דומות בצורה שלהם לרביולי, ומכאן השם .
עוגיות רביולי מתוקות עם תמרים /כ 20 עוגיות
מצרכים למתכון:
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן
1/2 כוס (70 גר')קורנפלור
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ביצה גודל L
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות שמנת חמוצה
למילוי: 1/3 כוס ממרח תמרים
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, קורנפלור סוכר לבן ואבקת אפייה
מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית
מוסיפים את הביצה וכף שמנת חמוצה ומערבלים, במידה והתערובת עדיין לא לגמרי התאחדה מוסיפים עוד כף שמנת
חמוצה. מוציאים ממעבד המזון, ובעזרת היידיים מאחדים ויוצרים כדור,
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות כ 30 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשניים ומרדדים לעלה דק על משטח מקומח היטב.
בעזרת קורצן עגול בקוטר 8 ס״מ (אפשר גם בעזרת כוס) קורצים מהבצק עיגולים
מניחים במרכז כל עיגול כפית ממלית התמרים, וסוגרים את העיגול לשניים, מהדקים היטב בעזרת האצבעות.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון שזוף בהיר
מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות וטורפים.
**את מלית התמרים ניתן להמיר בכל מלית אחרת שאתם אוהבים, רחת לוקום, מלית אגוזים, ריבה, שוקולד או ריבת חלב או פרג (יאמי)
23 Comments
נראה מעולה! האם ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו הלישה?
אפשר להכין במיקסר , עם וו גיטרה לא וו לישה, סדר הפעולות זהה להכנה במעבד מזון
אפשר להכין את הבצק בידיים . אין לי מיקסר ולא מעבד מזון.
בהחלט, בקערה
היי
יכול לעבוד עם קמח ללא גלוטן?
אי לי נסיון איתו אז לא יודעת להמליץ מצטערת
אני ממירה הכל ללא גלוטן עם קמח תמי לסוגיו ויוצא מעולה
אני גם ממירה לפרווה
שמחה לשמוע אהובה
נראה מושלם!
אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים כמו בשאר המתכונים של הבצק פריך שלך?
ואפשר קמח כוסמין לבן?
תודה טל
אין בעיה להמיר במיץ תפוזים, לא בטוח שבכלל צריך… רק אם את מרגישה שהבצק לא מתאחד לכדור תוסיפי.
אין בעיה להכין מכוסמין לבן
איזה כיף!! תענוג לפתוח ולפגוש מתכון כזה. גם יפה גם שילוב סופני של בצק פריך ותמרים, כבר מכפילה ומכינה גם במילוי ריבת פובידל. תודה קרן! חיבוק ענק
אלופה את רחלי תודה
אשמח לדעת איך אפשר להפוך אותן לטבעוניות.
הבצק מכיל חמאה שמנת חמוצה וביצה כך שאין אפשרות להמיר אותו לטבעוני… את יכולה לנסות להכין את אותן עוגיות מבצק טבעוני שאת אולי מכירה ועובדת איתו.
קרן חביבה, אפשר לשמור בקופסא או במקרר? מכינה ושולחת לנכד שלי, תודה נילי
אפשר בקופסא אטומה בחוץ או במקרר שתי האופציות נהדרות
כייף לנכד שלך
פעם ראשונה שבצק לא מצליח לי. כשהבצק סיים את הערבוב במעבד מון הוא היה רך ונוח וקצת דביק. עטפתי בניילון נצמד,הכנסתי לקירור של שעה והבצק הפך גרגירי. למה?
יש איך להציל את המצב?
ניסיתי לרדד עם הרבה קמח וזה היה בלתי אפשרי לעבוד עם הבצק הזה.
יש אולי הצעות? או שלפח?
אם הבצק הופך גרגרי אחרי המקרר היה חסר לו שומן או נוזל, קמח רק מזיק לו, את יכולה לנסות לעבד אותו שוב ולהוסיף לו מים קרים או עוד חמאה
ולראות אם מתייצב.
אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה במקום מג׳ימיקס?
בטח
הכנתי ללא מיקסר יצאו אגדה. תודה קרן
תודה ליאורה
אפשר להכין כמו מגולגלות? ברולדה ואז לחתוך?